Új hozzászólás Aktív témák

  • szasza_1

    senior tag

    Ha 70D -vel fényes nappal arcot szeretnék deríteni, akkor Auto isonál miért mindig 400-at állítja be isonak?
    Értem, én, hogy 3 "kattintás" beállítani a 100-at, de hát ezt egy akármilyen ocska fényképezőgép, vagy mobiltelefon is megoldja magától.
    Meg hogy vakuzás mellett nem működik a program eltolás. Most néztem, még a 6 éves Pana fényképezőgépem is tudja, vakú mellett, ugyan úgy simán a tárcsa tekerésével. Olyan, mintha péntek délután került volna sor ezeknek a funkcióknak az elkészítésére, de inkább egyszerűbb volt (lustaságból..) beleírni a kézikönyvbe, hogy ez a funkció ebben az esetben nem működik. Amúgy elolvastam a kézikönyvét, kb 470 oldal negyede csak a korlátozásokról (hogy ez meg az nem működik) szól. De hogy az elmúlt másfél évben ezeket a hibákat nem bírták kijavítani... Mert hát ha pl egy kocsi kézikönyvében le van írva, hogy 3. sebességi fokozatban nem lehet a kormányt balra tekerni, az attól még nem normális működés...

    (Gondoltam arra is, hogy vakú esetén csak 400-as ISO-val bírja kiszámolni a megfelelő expozíciós beállításokat? ISO100-nál mintha sötétebb lenne a kép. De ha ez igaz, elég szánalmas....)

    Ha esetleg lenne valakinek megunt EF 50mm F1.8-as obija, keressen nyugodtan...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák