Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
válasz phulee #61595 üzenetére
[link] Megforgatva, mert nem kifelé néz a ventije, hanem bentről a ddc passzív bordájáról szívja le a 30+°C-os levegőt (már ha nagy ritkán elindul.. ). Felül meg a radin lévő 120-as venti segít a tápnak ebben a munkában.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
válasz phulee #61585 üzenetére
+1 a Lian li A4 H2O-ra. Itt pihen mellettem egy szép ezüst. (Nicknevemre keresve van is fent kép, ha kell látvány, de óvatosan, mert vizezett a gép. )
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
phulee
tag
válasz HUN_Sector #61591 üzenetére
Köszönöm, néztem már videókat és tényleg nagyon prémium. Írtam a hirdetőnek, majd esetleg beszámolok a végeredményről.
Még egyszer köszi a tanácsot!
-
mpierre
veterán
Mégiscsakleszazértis rózsaszín mitx gép! Az alany már megérkezett:
Most még szürke, fekete. Majd rózsaszín - szürke - fekete lesz, meg még némi grafika is kerül reája.
-
HUN_Sector
őstag
válasz phulee #61589 üzenetére
40-50 az már prémium minőség. A lian li dancases a4h2o már 65. Azt vedd ha az tetszik.
Itteni árszegmensben jelennek meg olyan házak mint a fractal design itx háza, amely csodás, de katlan. Százezernél az azza virít piramisokat és lebegő kockákat. De az már nem a prémium hanem a design szegmens.
Nézz meg 1-2 videót és ha minden méret stimmel, menj a liabli házzal[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok!
Megint itt egy hülye aki mATX lapot akar tenni ITX házba
Fractal Design Node 202-be ha átvágja az ember a riser alatt a fémet a 2 kamra közt hogy át tudjon nyúlni az alaplap a videokártya alá (vagy IGP-vel) meg esetleg paneltáppal, bele lehet tenni egy kisebb mATX lapot?https://tinyurl.com/rasoapro
-
phulee
tag
válasz HUN_Sector #61588 üzenetére
Hálás köszönet, megint tanultam valamit. Szóval, ha az alsó kategória 20e az aprón, míg a non plus ultra 40e, akkor nem kérdés, hogy az utóbbi a megfelelő választás. Jól érzem?
-
phulee
tag
válasz HUN_Sector #61586 üzenetére
Ez nyilvánvaló, de nincs tapasztalatom ipx méretben. Itt is többen írták, hogy ennek a hűtése nem oké. Árban pont ennyi a Jonsbo A4 is, ami szintén mutatós.
A Dancase nekem nem mond semmit, ebben alulművelt vagyok Az ára pont a duplája a másik kettőnek, de ha annyival jobb, akkor hosszútávon nyilván megéri. Ezért érdekelnek a tapasztalatok.
[ Szerkesztve ]
-
phulee
tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék, az alábbi konfigurációt rakom össze:alaplap: ASRock B650M
CPU: AMD Ryzen 5 7600
CPU hűtő: gyári AMD (egyelőre)
VGA: ASUS TUF-2060 OC (ez megvan, esetleg a távolabbi jövőben cserélem)
RAM: 2*16GB DDR5
SSD: Intel 520 250 MB SSD (ez is megvan)
táp: ház függő, kiválasztás alattSzemezgetek házakkal és a következőkre szűkítettem:
- Jonsbo A4 (ár/értékben most a legjobb nekem)
- Jonsbo UMX1 Plus (olvastam róla, hogy nem a legjobb hűtés szempontjából, de szerelem első látásra )
- Lian Li A4 H2O (nem tudom megéri-e az A4 dupla árát?)Házat nem két napra vesz az ember, mit gondoltok ezekről illetve van-e jobb tipp? Viszonylag kicsi legyen, bírja a gyűrődést, beleférjen minden. Tudom ez nem a milyen tápot vegyek fórum, de ha van bevált, jó ár/érték arányú tipp, akkor szívesen veszem.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
-
Horvi
őstag
Pár hónapja elindult a vezérhangya, hogy lehet kéne házat cserélni és úgy esett, hogy elgyengültem
Egyelőre még ilyen állapotban van. Egy ideje már megjött csak külföldön voltam és nem volt lehetőségem összerakni. De a héten valamikor sort kerítek rá. Illetve ha van rá igény dobok be pár képet az építésről is.
Hello darkness, my old friend...
-
sb
veterán
A C2-be is befér ami kisebb mint a C3.
Ill. még Sharkoon CA-I/Coolcube V3 régebbi házak voltak hasonlóak amibe befértek a lefelé pár cm-rel (ill. oldalra is minimálisan) hosszabb mATX lapok, H81M-HDS nekem is volt benne anno. Bár ezek már nem kaphatóak de gondolom ma is gyárt valaki ilyet, anno is eléggé egy kaptafára készültek több gyártónál ezek a házak. -
Hanok
senior tag
válasz .Ishi. #61576 üzenetére
Talán a héten vagy a jövőhéten érkezik hozzám egy C25/10.3 liter. Egyenlőre nagyon úgy fest hogy még meg sem jött de meg kell válnom tőle.. Amikor rendeltem még nem gondoltam hogy a büdzsét egy új családtagba kell majd fektetni.. De ez még a jövő zenéje mert még Hollandiában dekkol..
[ Szerkesztve ]
-
.Ishi.
aktív tag
válasz Grave_444 #61563 üzenetére
Ezzel én is szemeztem, remélem hamarosan bejön az európai piacra is. (A gyári oldal nekem sem elérhető.) Valami hasonló "lunchbox" házat szeretnék majd a jövőben.
Viszont a Mechanic Master C24 [link] is jónak tűnik, de ha jól látom, szinte csak Aliexpressen szerezhető be.
-
Dapro
senior tag
válasz HUN_Sector #61573 üzenetére
én egy formd t1 v1.1-et is látok ám hardveraprón
-
HUN_Sector
őstag
Közérdekű! Van egy 150-es chopin hardveraprón!
-
Dapro
senior tag
az nr200p be is belefér amugy matx de csak pár darab, az sff excelben van lerias ezekrol info
-
BiP
nagyúr
Nekem is Cooler Master Elite 110 van anyóséknál, ott is a mITX-nél 1 slottal több hely van, abba is egy kisebb mATX lapot raktam, szóval csak meg tudom erősíteni.
Elite 110 már nincs, az utódját a 120ast használtan még talán el lehet csípni, de a 130at elvileg még forgalmazzák. [link]
Kolink Satellite és Silverstone SG13 hasonló kialakítású, de azokról nem tudok pontos méretet meg nincs tapasztalatom. -
Vigneau
félisten
válasz Pista0001 #61567 üzenetére
Így van, az Asszony Kolink Satellite-jában most egy Gigabyte H470M H van, míg pici átalakítással a Cooler Master Elite 110-be egy ASRock H81M-HDS került. Aztán még ott a Jonsbo C6, amiben a jelenlegi konfigom van egy ASRock B560M Pro4-re alapozva.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Házakat nézegetek az alábbi konfigurációhoz.
alaplap: Asrock H81M-DGS R2.0
CPU: Intel i7-4785T
CPU hűtő: ID-COOLING IS-55
VGA: Point of View GT 520
RAM: 2x8 GB DDR3 1600 MHz
SSD: Silicon Power Ace A55 128 GB
táp: Corsair RM650
Az alaplap szélessége megegyezik a mITX szabvánnyal, csak kicsit hosszabb annál. Jelenleg egy Jonsbo C3-ban van benne a gép, de jó lenne ezt valami kisebbre cserélni. Tudtok valami kompaktabbat ajánlani?
Előre is köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
-
Dapro
senior tag
fractal terrara szerintetek megeri valtani formd t1 v1.1 rol? formd-ot felraktam eladásra de mindig elgondokozom h tenyleg elakarom-e adni. terra lehet jobban tetszik kinézetre de elvileg aio se megy bele.
-
viperabácsi
addikt
válasz flashpointer #61559 üzenetére
az a leg " humánusabb " megoldás !
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
flashpointer
őstag
válasz viperabácsi #61558 üzenetére
vagy a muanyag csatlakozonal magasabb tavtartok+ hosszabb csavar.
-
rxmiss
tag
válasz HUN_Sector #61551 üzenetére
akkor a csatlakozo muanyag reszet
-
Pista0001
addikt
válasz HUN_Sector #61555 üzenetére
Hát, a Be Quiet ponf fordítva van, a venti(k) felpörögnek, de a gép nem indul. A Seasonicot nem tudom, az másnál ment tönkre, de van egy másik Seasonic nálam az alsó szomszédtól, annak a primer körén van baj, mert egyből lecsapja a kismegszakítót. Azt az alaplap is megsínylette kicsit, de bios drissítéssel menthető volt.
-
Pista0001
addikt
válasz viperabácsi #61548 üzenetére
Nekem is van egy olyan első eresztéses 350-es, az enyém kibírta a garanciaidő végéig, meg még kb 2-3 hónapig, aztán adta be a kulcsot. Asszem az i5-760 volt akkor rajta HD7870-nel. Szerintem bírnia illett volna... Seasonic G360-at kapott aztán a gép, az egy Celeron G540+HD4350(!!!) alól halt ki, szintén gariidő után pár hónappal...
-
viperabácsi
addikt
A cél szentesíti az eszközt !
AxBattler : meg lehet úgy csinálni , hogy észre sem lehet venni.
Más : Ti is bele futtok mostanában ha-n olyan hirdetőkbe aki válaszra sem méltatja a privátot , közben másnak jegeli a terméket ?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
az eretnekség lenne csalás
Nem, szimplán barkács."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
HUN_Sector
őstag
válasz viperabácsi #61550 üzenetére
Gondoltam rá, de felmerül bennem, hogy az eretnekség lenne csalás
Na meg azért ezt egy ideig elreszelgetném, mivel acél. Még a dremelemmel is.
[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
válasz HUN_Sector #61549 üzenetére
A helyedben én meg reszelném a fém beépítő keretet a kék vonalnál.
-
HUN_Sector
őstag
A 450-es fsp-t beraktam a gyerek gépébe (nem akarom megint kiszedni, ezért merült fel az opció), az enyémben most egy 550-es chifi van. De a szabványos felfogatással van egy ilyen probléma a chieftec esetében
emiatt csak fordítva tud bent lenni a táp. A vga fele fúj ami nem baj, de nyomorog a tápkábel csatlakozó, ami inkább havar
[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
válasz HUN_Sector #61545 üzenetére
Nekem a te tápod elődje ( be quiet sfx power 350 ) , fél év alatt elhalálozott egy Ryzen 5 2600 és eegy Sapphire rx 580-8gb rársaságában !
Volt a lapban egy nvme ssd + satán egy 500 gb hdd.
Én nem kísérleteznék.
Szerintem mínimum egy Corsair sf450 kell oda. ( aprón van is egy platinum )[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
Hát én nem bíznék abban hogy a 4060 csak 115W-ot, valamint azt se hiszem el hogy terheléses teszt alatt megelégszik 128W-al az I7-11700.
Nekem i5-10600K van, overclock nélkül is kiszalad a 125W-ból GPUz tesztet alatt és jön a throttling, mert a mini hűtő nem bírja.Szóval beleszámítva hogy azért összesen limitálva van a 12V-os ágak összesített leadható max teljesítménye, én csak is letekrve használnám...
5-10% órajel csökkentést szerintem még nem veszel észre sem a VGA-n, sem az alul feszelt procin, ellenben úgy már lehet beleférsz a keretbe...[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
rxmiss
tag
elmeletileg jonak kene lennie csucsrajaratva is az adatlap alapjan, ket 12V-os aga van, ezek egyenkent 14 ill 16A-t tudnak (168W es 192W), osszesen limitalva max 264-re.
+12V1 (A)14
+12V2 (A)16Max. combined power 12V (W)264
-
HUN_Sector
őstag
Vajon ha a 300 wattos be quiet sfx power 2 tápomat beteszem a 115 wattos 4060 és a 65-128 watt között fogyasztó i7-11700f mellé, várható e bármi gond?
Papíron bírnia kell -
Pista0001
addikt
Én is jobban szeretem azokat, amiket irányítottan lehet szellőztetni. Annó volt egy mATX Am3 konfigom CM Elite 341-ben (ha jól emlékszek). Akkoriban nagy divat volt az oldalfalra ventihelyeket tenni, ezen is volt 2 120-as ventinek való. Elöl és hátul volt nekem 1-1 szintén 120-as venti, az első fix 75%-on (az alaplap fix 50, 75 és 100%-at tudott erre az aljzatra), a hátsó a procihő szerint volt szabályozva. A procin egy Scythe Ninja 1 rev B volt külön venti nélkül. Remekül működött a dolog, de csak azután, hogy vágtam egy plexilapot az oldalfali ventihelyekre.
-
HUN_Sector
őstag
-
sb
veterán
válasz HUN_Sector #61541 üzenetére
Nálam az említett gép HTPC/NAS célokra volt: a cpu 35W körüli, de az idő nagy részében 5-10W körül elpöfögött, 3-4db 3.5"-os HDD viszont bent volt a házban direkt hűtés nélkül.
Ennélfogva tök más jellegű az építés, víz szóba se jött, sőt, a cpu venti+házventik köré volt építve, hogy mozgassák át a levegőt. Vízhűtésnek ebben haszna sem lett volna csak hátránya. A táp is panel volt, tehát az sem szellőztetett, a többi meg sima fizika, a letekert ventiknek nagyon kicsi a légszállítása és itt a ház negyede egy zárt rekesz azoktól távol. Ennyi volt a gond. Azóta ugyanilyen, de kéményes házban van, azon szépen átmegy, nincs bent rekedt meleg.Most a C6-ot, Z20-at, DeskMeet-et, stb... teljesen más célra néztem, eleve kicsit nagyobb méret, 65(88)W AM5 APU-hoz és opcionálisan ha szükséges akkor később dgpu-hoz. Itt a víz is szóba jön, kritikus a proci is, házventik más elrendezésben, normál táp is be lenne fogva. Ha lesz, dpgu lehetőleg minél inkább szeparáltan és kicsit nagyobb házban, azért nézem ezeket. Az már a teljesen halk géphez ami elvárásom szokott lenni már elég sok, alapvetően az APU dvga nélkül az elsődleges cél, az viszont simán megoldható ezekben a házakban. (Odafigyelve a kis-közepes 75-130W közötti dgpu is.)
-
HUN_Sector
őstag
-
sb
veterán
válasz HUN_Sector #61520 üzenetére
Nekem is volt benne 65W-os, de aztán jóval lejjebb mentem. De mint írtam nekem bemelegedésről volt szó, nem a cpu terhelt hőfok volt a gond. Az idle 10W-on elketyegő cpu-n meg a HDD-ken is látszott ahogy bekapcsolástól melegebb lett 1, 2, majd 3 óra múlva ahogy gyűlt a meleg.
Ez nálam valószínűleg a leszabályzott 4-500rpm ventiken múlt, azok oldallal (aljában) és hátul nem érték el légmozgásban a ház zárt részét. Mondjuk ez tervezési gond is, mert hiába van nagyobb légmozgás, ha van kisebb ellenállású szívó rész máshol.
A C6-ot épp most néztem és arra is húztam a szám pont, mert a full lyukas ház is lehet hasonló: beteszel egy ventit és nem húzza át a házon a levegőt mert 2cm-re tőle is be tudja húzni. De abban azért jobban meg lehet oldani, főleg mivel elég sok venti hely van benne és kb. minden oldalon. Ezt tuti át lehet így szellőztetni.
Bár inkább a jobban zártakat preferálom de méretre, kialakításra ettől függetlenül most meg is tetszett.
szerk: És közben rátaláltam a topicban a Z20-ra is. Áhh... rossz irányba haladok...@AxBattler
Kb. mintha nem az EU lennénk.
Minisforum.de ugyanez.[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
válasz Pista0001 #61536 üzenetére
Igen, szerintem is. Az idle pedig 36°C kontra 31°C, természetesen az IS-100 javára.
Sajnos, az már 15mm plusz a Thermalright magasságához képest.
Az lenne a "muris", ha hibás lenne alapból a TL-E12B... Amazon vétel, nem fogom visszaküldeni. Általában amúgy sem a gyári hűtőkkel használom a CPU bordákat.
-
Pista0001
addikt
válasz Vigneau #61535 üzenetére
Wow! Elég jól teljesít, örülök, hogy bevált. 3 Tr hűtőm van jelenleg, nem hallottam eddig fura zajokat. Elgondolkodok, hogy tudnám megoldani, megérdemelne a Lynnfield jobb hűtőt a jelenleginél. Van Scythe Ninja minim, az 115 mm magas, az már tuti túl magas...
Azt nézem, hogy az SI-100 ventirögzítő drótja sajnos slim ventihez nem jó, pedig azzal lehetne 1 centit nyerni.
[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
válasz Pista0001 #61534 üzenetére
Köszönöm szépen! Csak beültetted a bogarat a fülembe anno...
CineBench 23-nál az IS50X-V3 72°C, míg az IS-100 60°C. A 4db ARCTIC P12 Max és a vezérlési görbéjük a BIOS-ban ugyanaz. Szóval szerintem megérte az árát. Egyedül a TL-E12B kakukktojás nekem.
Tápegységről, tápteszterrel bekapcsolva, molex to 3PIN átalakítóra dugva egy Zalman potméterrel szoktam tesztelni a ventilátorokat. Legalacsonyabb állásban a TL-E12B szabályos időközönként kerren egyet, ami aztán egyre ritkul, mikor emelem a feszültséget, majd magasabb fordulaton teljesen eltűnik. Ennyire későn nyitna/indulna el a Thermalright venti? Lapra dugva még ránézek majd, amint lesz időm és kedvem. Szerencsére a CPU2 FAN aljzat viszonylag könnyen megközelíthető.
-
Vigneau
félisten
válasz Pista0001 #61396 üzenetére
Kedves Pista0001, AxBattler & sasNAXO!
Köszönöm szépen a tippet! Végül megléptem az SI-100 vételét. Igen gyorsan nyugdíjaztam az IS-50X V3-at:
Amikor minden milliméter számít(hat):
Elvileg kész a Jonsbo C6 projekt, maximum a ventilátorok cseréje jöhet majd idővel.
Vigi
-
viperabácsi
addikt
válasz 4captainhero #61514 üzenetére
Én is ugyan ilyen konfigon gondolkodom , csak a ram lett volna 6000 mhz cl30 trident z5 neo rgb expo
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz TESCO-Zsömle #61525 üzenetére
Jogos.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
veterán
válasz TESCO-Zsömle #61525 üzenetére
Hát, ha nekem nem hiszed, kérdezd meg tőlük: [link]
Ez tavaly (vagy előtte?) volt, nem tudom, hogy azóta igényt tartanak-e már a magyarok pénzére is vagy még nem.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
veterán
válasz HUN_Sector #61522 üzenetére
Menjenek már a p......ba. Egy holland webáruházból tápot akartam rendelni, mert az adott típust egész Európában csak a hollandok árulják... Azt írták, hogy csak akkor szállítanak, ha német vagy osztrák számlázási címem van, egyébként nem.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
félisten
válasz HUN_Sector #61522 üzenetére
Kb. mintha nem az EU lennénk.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
HUN_Sector
őstag
Írtam az európai inwin storenak, vajh miért mi vagyunk az egyetlenek ahova nem szállítanak. Mindenki döntse el maga:
Thank you for your interest of buying InWin products.
The shipping cost is quite high from our warehouse (Netherlands) to Hungary, so we didn’t see there is demand due to high cost.
But we will check this possibility again, and hopefully offer this option soon. -
HUN_Sector
őstag
HA-n szuper áron van is egy
[link] -
HUN_Sector
őstag
A8-6500 volt nekem benne meg egy rx270 (atyaég, ez se ma volt), de nem volt gond.
Sokat jelent a megfelelő paszta és cpu hűtő.A jonsbo c6-ra pl thermal disastert írnak a tesztekben, nekem meg hűvösen futott az egész a végén a megfelelő összeállítással
Kísérletezni kell. Az a legjobb móka a gépépítésben
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz HUN_Sector #61477 üzenetére
Ezzel az a gond, hogy nem mozog belül a házban a levegő, nincs átáramoltatva a teljes házon. Konkrétan az első-felső részében reked meg a meleg. Legalábbis nekem így nézett ki, pedig nálam az oldallap alul perforált volt és oda, valamint hátra a táp helyére is került 1-1 venti. Viszont leszabályozva annyira kis légmozgást generáltak, hogy így az említett részen bent maradt a meleg levegő.
Nekem 35W-os proci volt hasonló házban 3-4 HDD-vel. Terheléstől függetlenül szépen időarányosan melegedett be.
-
sb
veterán
válasz sasNAXO #61513 üzenetére
Az AMD dgpu-iban is ott van az Infinity cache már régóta és nagyon sokat hoz a jóval erősebb gpu-k mellett is. Az APU-kba rakott gpu-k meg hatványozottak szenvednek a sávszélesség hiánytól, még a gyengék is.
Szóval sokat jelenthet, de eddig nem lépték meg. Pedig a cpu-kban szintén ott a 3D cache régóta.
Elég érthetetlen a dolog.@HUN_Sector
Azért a 40 CU-t megnézem mikor hova teszik be handheld-be. Oké, hogy gyors lesz - már ha vmi cache-el tényleg megtámogatják - de ennek jóval nagyobb TDP keret is kellene ennyi CU-hoz. -
HUN_Sector
őstag
Én a bestmarkttól vettem.
Itt meg tudod rendelni: https://estore.in-win.com/
Egyedül Magyarországra nem szállítanak. -
HUN_Sector
őstag
válasz sasNAXO #61513 üzenetére
"A Strix Point egységek a 8000 szériában megtalálható XDNA magokat XDNA 2 magokra cserélik. Ezek leginkább az AI feladatokban villoghatnak majd, közel tripla számítási kapacitással számol a cég."
"Ha az AMD-nek valóban sikerül 40 RDNA 3.5 magot pakolnia ezekbe az egységekre, akkor nem csak a handheld piac rendeződhet át, de a gamer laptopok szegmense is erős átalakuláson mehet keresztül."
Gondolom helyszíni közvetítésben elhangzott.
-
Pista0001
addikt
Nálam Asrock B550M-ITX/ac-ben van 5600G 2×16 GB DDR4-gyel és egy M.2 SSD-vel, eddig nem produkált semmi anomáliát, pedig csak egy Pico 160XT-vel hajtom, a kocka meg kínai 120 wattos. Mondjuk eddig nem hajtottam meg játékkal vagy tesztprogrammal, csak netezés és filmezés megy róla. Meg se fordult a fejemben, hogy esetleg kevés lehet a táp.
-
4captainhero
csendes tag
válasz viperabácsi #61505 üzenetére
Elég sanszos, hogy a táp volt a gyenge láncszem, mivel minél combosabbra váltottam annál kevésbé jött be ez az újraindulás. Elején még PICO PSU-val és külső táppal nyomtam. a 80W-os a Windows telepítést se tudta befejezni, a 120W-os már komoly visszahúzásokkal de használható volt akár játékra is.
400W-os minőségi táppal egyszer sem indult újra.Alaplap: ROG STRIX B650E-I Gaming WIFI
Memória: G.Skill Trident Z5 NEO RGB 2x16GB 6400MHz DDR5 (EXPO-val fel is húztam)#61506 A videó nagyon menő. Nem tudom pontosan nálam miért nem megy, lehet az én procim éhesebb az átlagnál
#61507 Igen én is azt vettem volna és még gondolkozom, hogy meg is veszem a jövőben, hogy legyen kis mozgástér a húzásnak, meg amúgy remélhetőleg átlagos terhelés alatt csendesebb is lesz mint a pici társa. A kisebbet azért vettem, mert jó áron gyorsan hozzájutottam használtan + Magyarországon csak emag forgalmazta ezt a 200W-os variánst.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz HUN_Sector #61508 üzenetére
Két dolog:
1, nem találom a forrásban (és a forrás forrásában sem) a 40 darab RDNA 3+ magra utaló szöveget (persze lehet csak jobb szemüveg kellene);
2, "első sorban hordozható gépekben, handheld PC-kben és laptopokban villanhatnak majd, de több fejlesztés átkerülhet majd az asztali vonalra"...a 8700G-vel is nagyon sokat vártak, nagyon jó lenne, de szerintem ez nem mostanában jut majd el asztalra.#61510 sb:
Anno Intelnek volt edram tokban, chip mellett, anno az is szépen hozott a konyhára. X3D jobb teljesítmény, csak hőtermelés szempontból rosszabb. Kíváncsi lennék mi lenne ha külön raknának az apu chipletek mellé egy két szintes ram chipet, valami cache-nek. (Valszeg baromi drága lenne...)Amúgy ja, nagyon jó lenne mini-ITX (meg kisebb, pl. miniSTX) méretekbe ilyesmit rakni.
Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
sb
veterán
Volt már leakben korábban is, de jó, hogy egyre kevésbé kacsa jellegű.
Az lesz érdekes, hogy mi lesz a cache-el vagy vmi ráintegrált rammal. -
BiP
nagyúr
Durván hangzik.
-
HUN_Sector
őstag
APU rajongók gyülekező
A 8700g csak piszkozat volt
[link] -
HUN_Sector
őstag
válasz 4captainhero #61504 üzenetére
Inwin chopin maxot kellett volna, abban 200 wattos táp van. Jó hír hogy oem táp, amazonokon kapni önmagában is és csak ki kell cserélni ha mázlid van (talán great wall, de googlizz rá)
Azt hiszem csak a cpu magasságnál van változás a 2 típusbanA chopin maximum fogyasztása 128 watt körül alakul. Így lehet egy minimális undervolt már keret alatt tartaná (10 wattot kellene lefaragnod 80+-os tápnál)
[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
Itt egy videó pont olyan házban van mint a tied
Egész jól meg is hajtja .Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
viperabácsi
addikt
Biztos nem más a gond ?
Asrock deskmini 120w os tápja van és símán viszi az 5600g / 5700g-t is , mindenkinél .
MÁS : Milyen lapban van , milyen ramok mellett ?[ Szerkesztve ]
-
4captainhero
csendes tag
Sziasztok!
Nemrégiben beszereztem egy InWin Chopin gépházat 150 W-os táppal, de sajnos a 8700G procimat még így is korlátoznom kellett, mert egy idő után volt, hogy újraindult. (Nem hardverhiba). Na most tudnék bele szerezni egy nagyobb tápot (200w gold) vagy modolva HTPLEX-et, de úgy gondolom lehetne még ennél kisebb is a gépház. Chopinnak azért van egy kis ráhagyása hátul a kábeleknek, meg a 2,5"-ös drive-oknak, amire amúgy abszolút nincs szükségem, csak m2-es SSD-kel operálok. Némi keresés után rátaláltam az alábbi speckó házra aminél már kisebbet nem találtam: Skyreach 4 tiny (https://store.nfc-systems.com/products/skyreach-4-tiny) (Bár ebbe is végül HDPLEX menne, de az már részlet kérdés )
Kérdésem, van bárkinek tapasztalata ezzel a gépházzal, vagy a leírás alapján ti mit gondoltok róla?
Köszi előre is a válaszokat.
-
sasNAXO
aktív tag
Valóban, a jelenlegi elborult árak mellett lehet(ne) életképes alternatíva, kérdés mennyi lesz abból a 90-ből mire kapni lehet majd.
#61502 Crabface: Alin volt még talán fél éve? 1-1 eladónál kb. 4x-es áron, de szerintem már ott sincs.
Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
Crabface
senior tag
K39v2 hazat be lehet meg szerezni valahol?
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
sb
veterán
válasz sasNAXO #61499 üzenetére
Nekem méretre nincs vele gondom, szerintem mindegyik mérettartománynak megvan a célja.
HookR-nek is írom:
Viszont ez igazából ugye nem mITX, alternatívaként viszont szerintem reális. Elvileg 230 EUR lesz, 90k. Gyorsan rákeresve összesen 5db AM5 mITX lapot találtam, 60k-tól felfelé... ebben pedig van egy korrekt ház, a lap sem rossz 4 slot, úgy tűnik lesz finomhangolás, ellentétben a SODIMM-es MiniPC-kkel. 2.5GbE LAN, 3 kimenet, Type-C, egy valószínűleg korrekt táp, dvga lehetőség. Utóbbi kettőnek van előnye, hátránya. Ekkora méretben szvsz nem rossz így.
Eddig igazából a mini PC-ket néztem, alternatívaként a nagyobb méret előnyeivel/hátrányaival szvsz nem rossz ez sem az elég gyalázatos AM5 mITX felhozatalban.
Egy SFX táp is segíthet, ha benevezek rá azért lehet, hogy kipróbálom a meglévő 120-as paneltáppal is.A tápnál nem scrolloztam eléggé le, elvileg fújja a "hideget" a cpu-ra.
Az ilyen cpu fölé rakott tápmegoldásoknál nem nagyon van jó megoldás. Volt még anno talán coolerem amin a borda alatti ventivel a cpu-t is meg lehet fordítani. Scythe Kozuti talán.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest