Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hanok
senior tag
válasz phulee #62292 üzenetére
Egyébként egy izmosabb VGA-nál (24-25cm) az ITX verzióban a táp felfüggesztésénél azért akadhatnak problémák a jövőben, ugye a kártyára rálóg majd az összes kábel, persze ameddig szolidban van a VGA addig nincs gond
#62298HUN_Sector: Nekem az SG-13-ba NH-L12S-el a 11400 sosem volt ilyen durva, jó alulfeszeltem de a 80-at meg sem közelítette...Én nem tapasztaltam olyan forrónak.. Ha megnézzük hogy 2-3 éve amióta megjelent a 11. generáció egy katasztrófa ilyen szempontból a helyzet. Persze ha a korábbi tendenciához hasonlítjuk akkor persze melegebb, de most már csak szarabbat tud venni az ember.
-
phulee
tag
válasz HUN_Sector #62298 üzenetére
Ezt én is érzem, hogy simán áramlik benne a levegő. Amúgy csak arra utaltam, hogy az említett átalakítással a levegő minden külön rásegítés nélkül is inkább a könnyebb ellenállás, azaz a hátra a nagyobb lyukak felé fog utat találni kifelé. Ez lenne a cél. De ezt majd a fizika vagy megerősíti vagy cáfolja.
-
HUN_Sector
őstag
válasz phulee #62292 üzenetére
Talán nekem volt először c6-om a csoportban. A youtouberek sopánkodtak, hogy thermal disaster így meg úgy, 120-as aio- val közben nem mentem 80 fok fölé max terhelésen sem 11400-zal, ami egy forrófejű lapka. Nem fog vissza semmit ez a mesh, akadálytalanul áramlik rajta a levegő. Hűvösebb volt mint az nr200p
-
Pista0001
addikt
válasz phulee #62296 üzenetére
Hát, határeset... Aki DIY gépet maga rakott össze, az biztos tisztában volt a lehetőségekkel akkor is. Sokan akkor és most is teljesen feleslegesen építenek ATX gépet, meggyőződésük, hogy komolyabb alkatrészekkel építik a gyártók a nagyobb alaplapokat.
Nehezen vetkőzik le az emberek a rossz beidegződéseket, pedig többségük 1 videokártyát használ és 2 RAM modult, egy kisebb részük még 1 bővítőkártyát és 4 modult, szóval mini-ITX és micro-ATX is elég lenne nekik. HEDT platformokhoz is van micro-ATX, akár 2 vga-s rendszer is építhető. Van egy szűk réteg, akik 3 meg 4 utas VGA rendszert építenek, de ők kevesebben vannak szerintem a mini-ITX-eseknél is.
Nekem valamikor 2008. legvégéig volt ATX gépem, akkor már micro-ATX-re váltottam, 2010. közepén meg már mini-ITX-re. Hogy eközben hogy tolódott el a globális arány, azt mondjuk nem tudom, de több itteni topikban is úgy látom, az ATX gépek dominálnak.
A brand gépeknél más a helyzet, SFF már P2 érában is volt, a "normál" modellek is inkább micro-ATX-ek jó régóta, mini gépek is vannak bőven több, mint 10 éve. Ezeket mondjuk sokkal inkább cégek veszik, irodai környezetbe fontosabb a kisebb méret, úgy tűnik. A fent említett ATX gépem előtt brand SFF-em volt, bele is szerettem akkoriban a kategóriába. Van most is egy, 4. gen. i5-tel, 4×4 giga RAM-mal és 1050ti LP VGA-val a 4 mini-ITX konfig mellett.
-
phulee
tag
válasz Pista0001 #62294 üzenetére
Fogalmazzunk inkább úgy, hogy kevésbé volt benne a köztudatban és egy szűkebb réteg réteget érdekelt. Ma sokkal másabbak lettek az igények és a fogyasztói szokások. Saját magamon látom, hogy szempont lett, hogy ne egy nagy batár legyen a gépem. Már nem az asztal alatt szeretném elrejteni stb.
Pl. a Jonsbo C6 letisztult minimalizmusát azonnal megszerettem, nincs semmi sallang. -
Pista0001
addikt
Túl sok gép? Ezt nem értem... Lehet ilyen??
5-10 éve???
- 2010-11 körül jöttek már az Alienware notik, más márkának nem néztem utána.
- A Dell XPS-ek is 2010 óta vannak, Lenowo W széria még régebben pl.: W500, W700, W701, stb(?). Mini-ITX? 2010-ben a Mod Tech Hall-on a mini-ITX méretű gépem nagyobb teljesítményű volt, mint a szomszédos nagy torony, és nem volt kimaxolva! Mehetett volna bele i7 is! Természetesen 1366 alapon lehetett volna akkor is még erősebb gépet építeni, abból nem volt mini-ITX, de azért abban az időben az i5-760 4 giga rammal és 1 gigás 5770-nel elég sok mindenre elég volt. Akinek nem, az tehett bele i7-870-et és 8 giga ramot valami korabeli csúcs Quadroval vagy Fireproval.
- 2014-ben vettem az akkor már kifutó szériás 2. generációs Intel NUC-omat 3. gen i3-mal.
- Ha "rendes" szerverre gondolsz, 45 watt TDP-s Xeon volt már Lynnfieldből is (1. gen. core i), ha háziszerverre akkor 2010-ben a D5xx Atomok 2 maggal és HT-vel bőven jók voltak otthoni kiszolgálónak, és elérhetők voltak mini-ITX vagy micro-ATX alaplapon is.5-10 éve már nagy vonalakban minden megvolt, ami ma is, sőt már 15 éve is.
-
phulee
tag
Pontosan, tizen éve csak brand, használt gépeket vettem. Most is így indultam neki, de aztán megcsapott az ijfúkorom szele. Alapvetően én is ár/értékarányban gondolkodom, de egyszercsak beütött, hogy most építés lesz, mert kell. Így aztán nem volt sok gondolkodás, csak beindultak az események. Eddig nem bántam meg.
DIY érzés megjött jelentem és már ez sem a legelső verzió. De nem is az utolsó, ahogy olvashatod. -
phulee
tag
válasz TurboK0 #62290 üzenetére
Nem láttam, hanem vettem. Pont beleestem egy iPon-os akcióba, ha most megnézed (bár most csak fehér van) bruttó 15.690,- Ft-ba kerül, akkor 14e Ft körül volt. A bütyköléssel egyetértünk, ezért sem tervezem megvárni, mire kapható lesz az új. Inkább átépítem a mostanit, ráadásul fejben már meg is van.
Erről a tápról beszélünk. Ahogy mondod előre függeszteném fel, 2 db "L" tartóra. Felülre kerülne a 220V csati, alul jönnék így ki a belső tápkábelek. Jelenleg is két venti van a házban (alul-felül), ezek mind befelé tolják a levegőt, mivel a VGA blokkolja a belső légáramot és elöl van még egy 120-as venti, ami kifelé fúj. Kb. ez a mostani állapot: [kép]. A toronyhűtő hátra fordulna, és a táp helyére tennék egy nagy lyukacsos lemezt, illetve az üres kártyahelyekre is tennék lukacsosakat. Mivel a C6-ban túl aprók a burkolaton a lyukak, ezért ezeken keresztül kevésbé megy a szellőzés, így a könnyebb ellenállás miatt a hátsó nagy lyukakon menne ki a meleg levegő. Tehát ahogy most is, alul-felül tolnák be a levegőt a ventik és a légáram hátfelé haladna és a mostani táp helyén lépne ki a házból. Erre segítene rá valamennyit előlről a táp is. Ez a terv, az már csak a gyakolatban fog kiderülni, hogy hátul kell-e rásegíteni a légáramra vagy a belső "túlnyomás" miatt magától is kiszellőzik-e. Nem tudom sikerült-e értelmesen felvázolnom.
-
sb
veterán
válasz phulee #62289 üzenetére
Hááát, igen. Ebben is volt változás... a sok DIY után az évekkel ezelőtti utolsó (addig folyamatos) csere már arról szólt, hogy működjön és hagyjuk egymást, nemhogy fűrészelni nem fogok, de már jobb ha egyben adják, bekapcsolom és ennyi. Aztán lehet, hogy azóta túl sok idő telt el mert elindult a kis hangya, hogy most jó lenne valami újat összerakni.
Sajnos racionális ember is vagyok, így ezzel még a miért (nem csak pénzben, időben is) kérdés is mindig újra előjön.
Ha a DIY jutifalat érzés győz akkor nincs gond, max akkor akár az összes verziót meg lehet építeni ha az első megoldás nem lesz az igazi. -
TurboK0
tag
válasz phulee #62285 üzenetére
Nemtom te hol láttad 14e-ért azt a kasznit, én a merlinen vettem, ott 21e volt, és az ITX verzió lehet drágább lesz (több benne az alapanyag, második "jobb" verzió, stb). Ha egy upgrade kit fele annyi lenne, nekem megérné. Meg szeretek bütykölni ilyesmit. Anno az antec p183-ban a szerszámos táskára vágtam sata port nyílást mert egy SSD pont elfért benne.
Tápot hogyan tervezed elhelyezni hogy pont befelé fújja a levegőt? Azoknál a venti alulról fúj be, tápkábel felé fúj ki. Ha a kaszni elejére függeszted fel (hogy a táp elölről szívja a levegőt), akkor pont felfelé fogja kifújni. A rés miatt egy kevés levegő vissza áramlik, de azt a felső kifújó venti szerintem elintézné. Vagy megint félreértettem valamit?
Ilyen felállásban szerintem úgy lenne értelme, hogy a hátsó (táp helyén lévő) venti befelé fúj, a torony venti felfelé van forgatva, a felső venti meg felfelé/kifelé fúj. Csak Ryzenre nem nagyon van olyan torony hűtő ami felfelé is forgatható.Vagy a ventik a gép elejéről hátrafelé fújnak egyenes vonalban, de azt csak paneltáppal lehetne.
-
phulee
tag
Tökéletesen megértelek, hasonló helyzetben voltam én is. Évek óta notit használok, mert irodai munkára, sok utazásal tökéletes, amikor meg még fotóztam, akkor kellett nagy gép, ami azóta elavult.
Az upgrade felesleges? Naná, de időnként kell egy kis "juti fali". Az alkotás öröméért, a ritkán adódó játék kedvéért. De sosem fogja megérni.
De ezeket el kell engedni egy kicsit és azt lépd meg, ami igazán örömet és könnyebbséget fog hosszú távon okozni. Nekem az katartikus volt, hogy mennyi újdonság lett azóta, hol voltak annó ventillátor görbék, folyamatvezérlés, a bios egy űrtechnika lett. Élmény újra szerelni, tervezni az általakítást stb. De ezek egyéni szempontok. Találd meg a sajátodat! 🤞
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz phulee #62249 üzenetére
Most fordítva ülök a lovon. Egyik sem musthave, nincs olyan amire rá tudom mondani, hogy kell és abból nem engedek. Ami volt funkció/felhasználás korábban, az is lehet, hogy már idő közben átalakult, nem szükséges csak félig.
Lehet, hogy túl sok már a gép itthon és az upgrade is felesleges (közben meg elég drága...), ezért nézem inkább a variációkat a félig szükséges igényekre.Ill. van egy olyan elméletem amit itt is tartok: sokféle jó megoldás van már ami 5-10 éve nem létezett:
- Játék kell? Noti szóba sem jöhetett.
- Komolyabb munka? Arra se volt elég egy noti. Meg egy mITX gép is necces volt.
- Mini pc? Még nem is létezett...
- Szerver kellett alacsony fogyasztással? Ott meg nagy gép nem jöhetett szóba.
Ma meg ezekre egy rakás variáció megfelel már, akár külön, akár egybegyúrva.@Francia91
Most jött szembe egy RX580 vs 8700G játékteszt. Az én elmémben még egy jó belépő dvga-ként él, főleg a 8GB-os (nekem egy 4GB-os RX470-em van a szekrény mélyén), erre most szembesültem vele, hogy gyk. egálban vannak sok esetben. Durva. -
KaqXar19
tag
válasz KaqXar19 #62148 üzenetére
lehet megis csak elhajlok a DC tap fele es egy ASROCK N100DC-ITX lesz belole, ha.
ha sikerul valami risert talalnom, hogy el tudjam fektetni 90°-ban es egy kicsit eltolni hatra, hogy valahogy befaragjam a chopinba mondjuk ezt a pcie kartyat:
TRENDnet TEG-10GECSFP PCIe SFP+az a terv, hogy valamilyen flexibilis riserrel pozicionalom az adaptert ugy, hogy itt
vezetem be neki a kabelt.valahol van egy NR200-hez kapott riser, megkeresem, hatha hajlik annyira, bar ugy emlekszem az eleg merev.
van otletetek milyen riser lehetne jo?
[ Szerkesztve ]
InWin Chopin MAX eladó
-
phulee
tag
válasz TurboK0 #62283 üzenetére
Erre gondoltam én is, hogy a résekkel lenne ott gond. 'B' tervnek viszont remek ötlet, amit adtál.
Közben gondolkodtam még. A táp ugye előre kerül, azaz annak a ventije is befelé fogja tolni a levegő, plusz a két 140-e (alsó-felső) is. Mivel hátul sokkal nagyobbak lesznek lukat (már eleve is, illetve a táptakarón is majd), ezért szerintem a levegő a kisebb ellenállás felé fog távozni, azaz venti nélkül is hátrafelé. De ez majd csak a gyakorlatban fog kiderülni.
Lehet, hogy cserélhető a hátlap, de ha már elérhető az új, akkor nem egyszerűbb komplett házat cserélni? Főleg egy 14e Ft-os esetében...
Köszi a tippeket!
-
rxmiss
tag
upgrade dynatron t17 -> a28
meg kell nyomtatni a ventinek keretet, de sokkal halkabb igy, teljes terheles alatt is.[ Szerkesztve ]
-
TurboK0
tag
válasz phulee #62279 üzenetére
opp, igazad van, erre nem gondoltam. Ahogy írták, erre legfeljebb a felcsatolható "csatorna" lehet megoldás, egyébként a ventinek esik a légnyomása a rések miatt. Vagy mivel úgy is van neki luk a kábelnek, megoldhatod úgy hogy kívülre függeszted fel a ventit. Nálam régen vízhűtés úgy volt felszerelve a 120mm venti slotra. Nagyobb probléma viszont hogy lehet nem tudod hová csavarozni a ventit, és helyette valami ziplock kábellel kell helyére tenned. Akkor viszont tényleg kell valami csatorna szerűség.
Egyébként, én még nem próbáltam, de a C6 sarok elemei sima Torx csavarokkal vannak összerakva. Nem lehetséges azokat leszerelni, és egy az egyben kicserélni a paneleket az újra?
-
rxmiss
tag
hat en rendeltem kivancsisagbol egy ch160-at, kell a hely
-
phulee
tag
válasz mpierre #62277 üzenetére
Már olvasom is!
Az lesz csak a kérdés, hogy a procihűtő mekkora teret enged. Ehhez sajna szét kell dobni majd gépet és akkor fogom meglátni. Ha van rá igény, akkor ha odakerül a sor, majd dokumentálom az átalakítást...
Ez a keret is hasznos infó, ráadásul ahogy nézem, éppen elfér benne az a ominózus lemezke. Köszi mégegyszer!
-
phulee
tag
válasz TurboK0 #62278 üzenetére
Persze, a házon belül a tápegységnek van oldalsó kerete. Ha itt a képen megnézed, akkor látszik, hogy hátul a perforált lemeznél, a két táprögzítőpont között van egy behajlított lemezke. Ettől nem fog tudni felfeküdni hátra a venti. Sok szerepe amúgy nincs, csak a tápot pozícionálja, aminek SFX keret esetében kb. semmi jelentősége.
-
mpierre
veterán
válasz phulee #62276 üzenetére
Jó pár évvel ezelőtt már vmelyik külhoni oldal tesztelte a ventiekt, hogy hol a legjobb a hatásfok. Az eredmény az lett, hogy némi távolság a hátfaltól / bordától / radiátortól jelentősen javítja.
Meg is van: [link]
Tehát rosszat nem teszel vele, csak maradjon elég hely. Azt ne feledd, hogy kell hozzá valami ilyesmi: [link]
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
phulee
tag
válasz TurboK0 #62274 üzenetére
Hm, ez is hasznos infó.
Szerintetek mennyire okoz problémát, ha a C6-ban a hátsó táp helyére tennék ventit, de az nem feküdne fel teljesen a ház falára? Már fejben megvan az átalakítás első táposra, oda kerülne a kifelé fújó venti. Viszont a házon belül van egy borda, amit nem tervezek kiflexelni, így meg lenne egy kb. fél centis hézag a venti és a hátfal között.
Mit gondoltok?
-
-
sasNAXO
aktív tag
válasz Pista0001 #62262 üzenetére
Most ennek utána kellett néznem, ha jól látom az a közelmúlt, az 2016 volt (1050 Ti megjelenés).
2017 áprilisában vettem az 1050 Ti KalmX kártyámat, akkor 58.000-ért.
Ha ennek az oldalnak lehet hinni: Infláció Magyarországon 2024 | Bankmonitor, akkor az mai HUF-ban 96.000 körül van, ma annyi egy RTX 3050.
Persze hogy anno az aktuális mezőnyhöz hogy viszonyult az 1050Ti és ma hogy viszonyul a 3050, az megint más kérdés.Más:
4060 LP nekem is nagyon tetszik, csak sajnos nincs értelme beszereznem.
Egy RTX A2000-et is szívesen kipróbálnék, ha végre beesne az áruk 50.000 alá.Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
HookR
addikt
válasz Vigneau #62266 üzenetére
"Relatíve jó alternatíva lehet az RTX 4060 LP, bár nem olcsó..."
Egy hete egész jó áron volt az Asus 4060 LP.[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
phulee
tag
válasz Vigneau #62266 üzenetére
Köszi. Lehet már érzem a kihívást, hogy moddoljam a sima C6-ot. Egyedül csak a táp helyére kihívás a ventit beépíteni, illetve az ITX-en láthatóan nagyonbb szellőzőfelület van. Vagy szervezünk egy csoportos rendelést...
Szellőzés szempontjából lehet megfontolandó az LP, de akkor már inkább a Ti-t venném esetleg. Asus-t és GB-ot találtam, elég jól néznek ki és tényleg nem rossz a teszt szerint.
-
Vigneau
félisten
válasz phulee #62261 üzenetére
Relatíve jó alternatíva lehet az RTX 4060 LP, bár nem olcsó, viszont jókat olvastam róla.
Tegnap ráírtam Merlin Hardverre, egyelőre nincs infó a Jonsbo C6-ITX Black hazai kezdő értékesítési időpontjáról.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
-
Pista0001
addikt
válasz phulee #62261 üzenetére
Nem haltak ki, ott a 6400, 6500, 3050, stb. Csak épp sz@rt sem érnek. A régi szép időkben a 750, a 750ti, vagy még korábban a 4770, 5770 zseniálisan jó kártyák voltak, de a közelmúltban a 1050/1050ti is. Talán ez utóbbi páros volt az utolsó igazi középkategóriás kártya, még értelmes áron, de már használható teljesítménnyel.
-
phulee
tag
válasz Pista0001 #62260 üzenetére
Szintén zenész, de még csak egy jó kuponos akció sem volt. De ezt egyszerűen nem tudom kihagyni. Ezért is kellett új konfig.
Azért durva, hogy ez a középkategória mennyire átrendeződött. És hogy ne legyünk teljesen offtopic, valahogy a lowprofile meg "kisfogyasztású" kártyák is kihaltak.
-
Pista0001
addikt
válasz phulee #62257 üzenetére
Az elmúlt pár évben már nincs klasszikus középkategória, amit a gyártók tekintenek annak, az szerintem is bőven elég fhd-ra. Nálam sincs sok játék (most épp), pár hete végeztem a Hogwarts legacy-vel, azóta jó, ha egyszer volt bekapcsolva ez a gép. Mondjuk addig volt, hogy egy munkaidőnyit is játszottam...
CP2077 nálam is tervben van, várom, hogy alaposan leárazzák epic-en
[ Szerkesztve ]
-
-
phulee
tag
válasz Pista0001 #62256 üzenetére
Én most járok abban a cipőben, hogy komplett konfigot cseréltem, csak az RTX2060 maradt, már garancia nélkül. Ezért merült fel, hogy akkor most Ryzen 7600 mellé néznék vmi hozzáillőbb, garanciális kártyát. Ráadásul mindig is vonzott a cyberpunk világa és a Deus Ex: Mankind Divided óta nem jött igazán semmi, kivéve most a Cyberpunk 2077-t. Ami meg, ahogy hírlik végtelen erőforrást tud maga alá rántani.
Teszek egy próbát, hogy mit szól hozzá a jelenlegi kártyám és addig maradok ennél. Most ami értelmes lenne számomra az az RTX4060Ti, ami bruttó 160e körül van, bár tudok nettón áron beszerezni. De még akkor is szemmel jól látható összeget kellene beletolni. Efelett meg már olyan összegek jelennek meg, amiket ha nagyon akarnék biztos ki tudnék fizetni, de a heti 1-2 óra játék miatt fel sem merül.
#Francia91: Tökéletesen megértelek. Én is kivárok inkább, még úgyis van egy vizsgám hátra, addig meg játék nem nagyon fér bele. Aztán majd megnézem mit mutat a CP2077 a konfigomon előbb.
-
-
Francia91
veterán
válasz phulee #62253 üzenetére
Én is ezért maradok a jó öreg Sapphire RX580 8GB Nitro+ kártyámnál, FHD-ra nekem elég, a 3060 Ti ára kezd elviselhetőbb lenni, idén talán év vége fele cserélem is rá az 580-ast
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
phulee
tag
válasz TESCO-Zsömle #62246 üzenetére
Szuper lenne, csak lassan úgy éreztem hamarosan a gépem legdrágább eleme a táp lesz
-
mpierre
veterán
válasz sasNAXO #62245 üzenetére
Hát ha már sfx-l méretben megvan az 1000W, akkor össze is hozható az a 850W. De ki lenne az oem?
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
sb
veterán
válasz phulee #62234 üzenetére
Épp ezért volt külön a NAS, de mivel már a filmek sem pörögnek, saját fotó/videó meg elég ha felkerül időnként és ritkán elérhető (sebesség meg akkor sem kell)... és már egyéb ott tárolt dolgok sem folyamatosan kellenek, így jelentőségét veszítette.
@Pista0001
Lásd fentebb, backupnál azért több kicsit, média szerver még fut rajta, képek/videók néha jó ha elérhetőek. Igazából nem is a fogyasztás kérdés, mert most sem futtatom 7/24-ben, néha úgy marad, akkor megy, néha 2 hétig nincs bekapcsolva. Helyügyileg többet kell kerülgetni. (Két szobán végighúzott LAN kábel végén nincs a legjobb helyen, a router mellett meg nem fér el. )
De úgy összességében felesleges kicsit. Közben már a desktop gépemhez hasonló cpu is került bele. Minek erre egy 4650G/5600G kraft, gondoltam... és a paneltáp is csak áll benne. Az évek óta dvga nélkül használt desktopba is átrakhatnám. (Aztán jött a kisördög, hogy ha upgrade-elek akkor hátha mégis kell majd dvga is.) Ja és legalább visszahozna valamit az indokolatlan AM5-re váltás költségéből a 2gép->1gép csere.
De mondom, ezek egyelőre csak lehetőségek gondolatban, semmi más. Lassan letisztázódik ház/táp/hdd ügyben mik a lehetőségek és aztán eldől. -
Pista0001
addikt
válasz TESCO-Zsömle #62241 üzenetére
Vagyunk páran, akik építettek egyedi házat, talán HookR űzte ezt a legmagasabb szinten. Ha szerencséd van, kapható talán tervezésre, úgy rémlik, ő szakmailag felkészült akár valódi gyártmányterv készítésére is. A kivitelezés már más sztori, a régiek közül Bari jut eszembe, akinek már akkor is jól felszerelt műhelye volt. Mondjuk lemezmegmunkálással több budapesti cég is foglalkozik, terv alapján legyártanak bármit. Legrosszabb esetben neked kell összeszegecselned/csavaroznod.
Külső radi? Tudom, a macskák, de mégis az lehet a legjobb. Nem feltétlenül kell Mo-ra, két hagyományos radiból meg némi lemezből épített torony is jó lehet, a közepén legalább elfér a tartály meg a pumpa.
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Pista0001 #62239 üzenetére
Eredetileg csak a procit terveztem vizezni, úgy nem lenne gond az AIO méret, de ha be akarom bújtatni a 7900XTX-et is a körbe, akkor még a 280/45 is trükkös*.
* - Terhelve 55-60°C-os "hideg" víz és/vagy 1200+ pörgő ventik.
Amúgy nagyon faszán kitaláltam ám a víz-kört és a felépítést, csak nincs mibe összepakolni. Ha meg én kezdek el zártszelvénnyel szerencsétlenkedni, abból nem sül ki semmi jó, akarom mondani kicsi.
Volt(ak) itt valaki(k) a fórumon, aki hajtogatott magának lemezből vázat/házat, lehet őt kéne majd megkeresni, mit/hogy/merre az ilyesmikkel...Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TurboK0
tag
Úgy látom hogy a Cooler Master V650 SFX még kapható, csak horror áron.
Illetve itt volt egy snafu, hogy gyártás közben cseréltek a ventilátor vezérlés logikáján, mert volt olyan akinél csúcsra pörgött a semmiből, van akinél meg nem:
https://www.youtube.com/watch?v=uspZTfOCsqoAxBattler: Úgy látom a piacon minden sfx táp olyan hogy üresjáraton leáll, adott hőmérséklet / terhelés elérése után felmegy kb. 1000-es fordulatig, ahol viszont már van hangja is. Persze más-más embernél ez mást jelent. Engem már a 10 decibeles venti már zavar (főleg éjszaka gépezek), van aki meg sem hallja.
-
Pista0001
addikt
válasz phulee #62227 üzenetére
Így van, boltból, vadi új, garis.
sb: Ha csak backupolsz, akkor egy dokkoló pár 3,5-essel kielégítheti az igényeidet. Egy kis elfoglaltsággal jár igény szerinti rendszerességgel, de talán ennyi belefér. Ha vannak parlagon hardverek, akkor azért kényelmesebb a nas, azt is tudod programozni, hogy amikor backupolna a többi eszköz, kapcsoljon be, ha meg visszaállítani kell valamit, akkor wake on lannal indítható. Így a fogyasztás nem szempont, csak helyet kell találni neki. Semmiképp nem vonnám össze napi használós géppel, csak az említett dokkolós megoldással.
Zsömi: 45-ös radival? Mertél nagyot álmodni! Úgy látom, hogy a custom víz már nagy kihívások elé állítja az ITX házakat, a gyártók a kompakt vízre terveznek. Nekik az nagyobb biznisz, főleg ha az ő megoldásukat választod. Kolink Rocket Heavy-be akartam bepakolni a meglevő cuccaimat, de a tartály-pumpa párosnak már nem találok normális helyet. Pedig a ház a hasonlók között nagynak számít, és a VGA is csak egy RX-6650XT Pulse...
-
TESCO-Zsömle
félisten
No, újra itt, újra házügyben.
Létezik-e olyan kuckó, amibe belemegy egy 34cm hosszú 2-slotos VGA hagyományos elrendezéssel, a másik oldalon pedig befogad egy 280-as/45-ös X-flow radit kér 25-30mm ventivel?
Esetleg olyan szabadon konfigurálható váz, amit be lehet így állítani, aztán majd valahogy talán esetleg leburkolom?
Mert ugyan a Dan C4-SFX-re várok, de az sem ideális.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TurboK0
tag
válasz Francia91 #62214 üzenetére
Cooler Mastereket pont nem néztem. De jó hogy ugyanazon a néven fut a sima és az sfx modell, aztán teszteken összekeverem mindet.
@AxBattler: sf600 Gold valóban van aprón (pár hete még SF450 Gold is volt), csak annak a ventije ilyen:
https://smallformfactor.net/wp-content/uploads/Corsair-SF600-fan-voltage-rpm-curve.png
1100rpm-en indul, 3900rpm-ig felmegy. A táp meg nem figyeli csak a belső hőmérsékletet, aszerint indítja/szabályozza a ventit.[ Szerkesztve ]
-
phulee
tag
Ez sajna így van, ezért vettem végül meg a Chiftec-et. Árban verhetetlen és teljesen jó a belseje és sokkal nem hangosabb, mint a konkurencia. Így meg, ha esetleg felbukkan a st.grál, akkor simán cserélem.
Az biztos, hogy a C6-ban azzal kell számolni, hogy nem zárhatod le mindenhol a légutakat. Viszont meglepően jól szerelhető, ha a HDD kérdést el tudod hagyni. A NAS-t meg szerintem simán elrejtheted egy sarokban vagy szekrény tetején. Úgy sem kell hozzá heti szinten sem nyúlni, áram kell neki meg lan és el is lehet felejteni. Neked meg marad egy letisztult géped.
SSD egyelőre még drága NAS-ba szerintem, főleg ha nincs szükség a sebesség többletre. Irodában WD Red Pro 2TB-osak vannak, 400-500.000 db fájl mellett aktívan használjuk 5-6-an minden gond nélkül. Tény nincs adatbázis használat, bár 2*512MB SSD cache-t kaptak. Otthon meg hasonlóképpen, csak inkább fotók és filmek, illetve oda is dolgozunk. Szerintem érdemes ezeket szétszervezni.
-
phulee
tag
válasz HUN_Sector #62232 üzenetére
Szerintem ez viszonylag könnyen orvosolható. Sőt, mintha vki meg is lépte volna. Vágatott egy üveglapot és kész
-
sb
veterán
válasz phulee #62228 üzenetére
Az SFX mindenképpen sokkal jobb helyügyileg, a cpu hűtő felett különösen, de mint az ábra mutatja, nehéz jó/halk/megfizethető cuccot szerezni.
A szellőzés miatt pedig minden nagyobb egység elhelyezése gond lehet, kis helyen minden útban van. Ezért is hülyeség az én kimaxolt koncepcióm, ha dvga, ATX táp és 2-3 3.5"-os HDD is kellene bele.
A szerver nálam anno (10+ éve) elsősorban HTPC volt, tök más konfiggal, először az ilyen jellegű használat ritkult meg, majd NAS lett inkább, de mostanában erre a célra is ritkán kell. Szinte mindig ki van kapcsolva, nincs nagy tárolgatás/elérés rajta, inkább backup. Innen jött, hogy racionális lenne megszüntetni... viszont helyügyileg összevonni meg lehet, hogy macerásabb, mint az ábra mutatja.
szerk: SSD-im lennének, abból is sok kisebb van, 500-1TB-os pár darab. Most az átszervezés kapcsán azokat eladogatom majd és már van 2x2TB 4.0-ás is, mert a felmerült miniPC-s setupba az lett volna egyszerűbb, lévén, hogy oda 1db 2.5" fér csak, azokból meg 2TB felett nem nagyon van élet, SSD-ből viszont azért elég drága a tárhely, NAS jellegű cuccokra meg felesleges is nekem.
Most egyelőre még az egyik SSD is fiókban, a másik gépben, 3.0-án.[ Szerkesztve ]
-
phulee
tag
válasz HUN_Sector #62229 üzenetére
Sőt, nem csak takarókeret van, hanem át is dolgozták és befér egy venti is:
-
HUN_Sector
őstag
Jól látom hogy az új c6-on van hátsó psu fedőkeret, hogy ne maradjon lyuk? Fain
-
phulee
tag
Nm. Ha most vennék, akkor én is az új C6-ot venném. Tervben van a régi átalakítása első táposra, csak most még tanulás van.
Annnyit megnéztem, hogy ha a procihűtőt elforgatom, hogy ne a RAM-ok fölé lógjon, akkor simán elfér az SFX táp. Az ATX szerintem sem opció és főleg a kábelezés miatt, ebben a házban az maga művészet.
A régiben is amúgy simán elfér az SFX mellett a hűtés, viszont nem tud máshol csak elől szellőzni a ház, ami a VGA miatt necces. Egyszerűen megreked ott a levegő. Ezért próbálnám előre tenni a tápot és akkor kaphatna hátulra egy ventit és lenne vízszintes légcsatorna. Ha nincs dvga, akkor még ez a kérdés sem probléma.
Szerver nekem is külön van már évek óta, sokkal tisztább helyzet. Most meg minden HDD-t száműztem a gépből és csak Nvme maradt. Amikor még fotóztam simán ment a fotószerkesztés is ilyen módon, pedig csak 1Gbit hálón értem el a NAS-t.
-
sb
veterán
válasz AxBattler #62224 üzenetére
Nem tudom, milyen erős konfigot szeretnél... meg hogy tul.képpen mit is szeretnél egyáltalán, én kifogytam az ötletekből.
Teljesen jogos mert még én sem , már írtam párszor, hogy kavarog pár setup a fejemben, igazából többhöz nézelődök aztán amikor kiderül, hogy megoldhatatlan/f*sság/drága/kényelmetlen... akkor majd válaszom azt ami reális.V4-nek megvágod a tetejét, U3-nak az előlepját, és mehetnek a 120-140mm-es Noctua-k (előbbibe persze csak slim, egy SFX táp fölé)!
Na ezt viszont tudom, hogy ilyenekhez nem értek. -
félisten
Nem tudom, milyen erős konfigot szeretnél... meg hogy tul.képpen mit is szeretnél egyáltalán, én kifogytam az ötletekből.
V4-nek megvágod a tetejét, U3-nak az előlepját, és mehetnek a 120-140mm-es Noctua-k (előbbibe persze csak slim, egy SFX táp fölé)!
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
sb
veterán
válasz AxBattler #62210 üzenetére
Köszi. Közben nézegettem a Jonsbo házakat, ezt a kettőt is megnéztem de szellőzésben gázosak lehetnek. V2-őm vagy annak valami klónja volt anno, arról írtam nemrég, hogy hogyan rekedt bent a meleg. 20-30W-os full konfig is szépen felfűtötte letekert ventikkel.
HTPC-ket inkább kihagynám. Viszont most, hogy írtad, rájöttem, hogy van a szüleimnél még valahol használaton kívül egy ősrégi Modecom Feel 105 ház is. Szép zongoralakk/ezüst(fólia). (Nekem meg egy Feel 202-m valahol a szekrény mélyén, az milyen jó volt anno... a másik már akkor sem. )
-
sb
veterán
válasz phulee #62193 üzenetére
Köszi.
Elsősorban az új, első tápos C6-ITX jelzésűre gondoltam. SFX táppal biztos elfér ebben is mATX lap, de ATX táp mellett ránézésre sajnos nem fog. Még ha maga a lap alá is tud lógni, bármilyen magasabb komponens, ram slot már nem lesz oké. Bár lenne még hely a tápot jobbra húzni...
A régi C6 csak B opció, a cpu hűtésre előnyösebb lenne ha maradhatna vmi nagyobb torony. Persze ha ezen múlik akkor alacsony hűtővel is el tudok lenni 65W-os cpu-val.
Továbbra is a több 3.5" HDD tűnik a vízválasztónak. Egy hely szinte minden házban van, a desktop gépben most is 1db van, elég is lenne, csak ha a szerverrel vonnám össze akkor kéne a 3db (némi redundancia miatt). Ha lemegyek 2db-ra az még kicsit segít, de igazából hely a nagyobb házakban van, a kicsikben meg kb. mindegy.Ha lenne dvga akkor pl. ide sem szívesen raknék be HDD-t alulra, mert a szellőzést erősen rontja, már 1db is, de talán még azzal elvan egy kisebb dvga. Ha fizikailag megvan a hely akkor meg igazából 2-3db is befér. Jonsbo Z20/D30 típust nézegetem, 250-es dvga mellett elől marad annyi a táp alatt, hogy elfér egymás felett több HDD is.
Vagy C3 Plus, ami magasabb és ott alul fér el több HDD...Persze ez már nem kis méret, sajnos úgy látom ez az optimum ha nem engedek a többiből. De lapból is nagyon bekorlátoz/drága a valós mITX méret, ahogy látom a friss hsz-ekből, a sok évvel ezelőtti halk SFX szenvedésem sem a múlté...
Lehet, hogy célszerűbb lenne mégis megtartani a két gépet külön, a fő gép 0-1db HDD-vel és dvga-val vagy anélkül, ATX táppal. A kis szerver pedig 2-3 HDD-vel, de dvga nélkül, paneltáppal. Ebben a formában mindkettő befér egy 20x20x25 és egy 20x25x30-as kockába és nincs gond.
-
félisten
válasz HUN_Sector #62218 üzenetére
Aprón van most egy garis Corsair SF600 Gold...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
-
HUN_Sector
őstag
Lehet elmegyek az ár/érték fele és veszek egy 450-es sfx bíkvájetet. Az itx piac koporsójába egyre több szöget ver az árazás
-
phulee
tag
válasz TurboK0 #62213 üzenetére
Pontosan erre jutottam én is. Egyszerűen nincs semmi reális alternatíva jelenleg, ami tényleges előrelépés lenne a Chieftec-től. Állítólag azért nincs Corsair SF Platinum, mert modell váltás lesz. Ami fura, mert új verzióról sincs hír. Mindenhol arany árban mennek, ha felbukkannak esetleg használtan. Lehet ugyan rendelni a gyártótól, és van is raktáron a 750w-os, de potom 185 euróért vesztegetik, legalább a szállítást ők fizetik.
Használtan egy 600w-os platinum lenne most, ami szállítással együtt kb. 50e lenne, úgy hogy minden tartozéka is megvan. Ennyit meg is adnék érte, de nem merem megvenni, mert nincs garancia rá. Pedig, ahogy mondod, minden teszt szerint ez maga a tökély. Mindenki ódákat zeng róla, míg minden másról panaszkodnak, hogy hangos már alapjáraton is.
A Seasonic-ot csak láttam, de sokat nem olvastam róla. Esetleg még az Asus-t dicsérik, de azok meg tudomásom szerint mind SFX-L-esek, ami nálam pl. kizáró ok már.
-
Crabface
senior tag
válasz HUN_Sector #62209 üzenetére
Hangos a lian li ventije. És nagyon agresszívan pörög fel. Inkább bármi más.
Olyan, hogy overkill táp nincs. Nálam a hasonló konfigot 600 platinum hajcsa
Apropó. Valakinek nem lapul a szekrény mélyén egy k39v2 vagy sktc a07?
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
Francia91
veterán
válasz TurboK0 #62213 üzenetére
Nekem CoolerMaster V550 SFX Gold tápom van az NR200P-be épített konfigban, nem találom hangosnak, este alapjáraton nem hallom a gépet
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
TurboK0
tag
Lian Li sfx tápra a Techpowerup teszten azt írták hogy a ventije nagyon hangos, és minimális terhelésen is bekapcsol (!). Anandtech szerint nagyon hangos, és ráadásul nem is hűt rendesen (60 fokos levegőt fúj ki). Redditen egykét ember azt említette hogy magától felpörög a venti 0 terhelés alatt. Szerintem ha csendre vágysz akkor nem jó választás.
Úgy találtam hogy zaj szempontjából a jobbik típusok: Seasonic Focus SGX, Fractal Design ION SFX Gold, Be Quiet SFX-L Power, SilverStone SX, de ezek sajnos mind elég drágák. Úgy látom hogy 2 eres Globe venti van mindben, ezen felül a venti profil az amiben különböznek márka és teljesítménytől függően.
A szent grál a Corsair SF Platinum, ami nemcsak sokkal nyugodtabb venti profilt használ, de 4 eres, PWM szabályzós ventivel van felszerelve! Ráadásként ez az egyik leghatékonyabb modell AC->DC átalakítás szempontjából. De már nem kapható!!! Miért???
Aprón néha látni Corsair SF Gold-ot, ezt jobb kerülni, 2 eres ipari venti van benne ami csúcsjáraton 3900rpm-en süvít. (más kérdés hogy ki lehet cserélni egy sokkal csendesebb megoldásra, de akkor szét kell szerelni, +új venti ára, +nincs hozzá atx keret... úgy már +15e minimum...).Ha végtelen pénzem lenne, vagy a Seasonicot venném (majdnem olyan hatékony mint a Corsair SF Platinum, 150w alatt állítólag be sem kapcsol a venti, persze lehet úgy meg csak melegítené a kasznit), vagy vadásznék egy használt Corsair platinumot. Mindkettőhöz jön gyárilag sfx-atx átalakító egyébként, sok más típushoz nem, tehát a más "olcsóbb" típus valójában lehet hogy +10e az átalakító miatt.
-
sasNAXO
aktív tag
Személyes tapasztalat nincs, de úgy rémlik a ventije hangos (anno volt jó áron aprón és utána olvastam). Persze kérdés 200W terhelés mellett ez igaz-e.
Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
phulee
tag
Testközelből nem ismerem, de hátha segít. Aris tesztelte és a 2022-es ajánlott SFX listában benne volt, illetve a PSU Tier listában B kategóriába sorolták, a csifivel együtt.
Ezek szerint azért a Chieftec hangra mégsem annyira vészes. Ez jó hír. Próbáltam lőni egy használt Corsair SF600 Platinum-ot német aprón, jó az ára is. De a tápos topikba lebeszéltek róla, mert sajna nincs számlája és így ugrott a gari. Amiket ajánlottak, azotk meg nem halkabbak jelentősen a tesztek szerint, mint a Chieftek...így marad.
Jól néz ki a cucc!
[ Szerkesztve ]
-
HUN_Sector
őstag
Na kicseréltem egy 300-as bequietre a gépben a chieftec cs5550 tápot.
A zajszint nem változott olyan drasztikusan.11700f (65w) és 4060 oc (115w) mellett cirka 250 watt összfogyasztásra kalkulálok gaming terhelésen. De ez a táp végre rendesen befér és nem nyomorgatja a tápkábel hosszabbítót.
Egyre inkább megbarátkozunk.
Szóval megy majd fel a csifi hardverapróra.
Kacsintgatok egy lian li 750-es fehér moduláris táp fele (60k), de masszív overkill lenne, attól tartok. Van esetleg lian li sp750 sfx tápja valakinek, hogy leírja a véleményét?
[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
válasz Vigneau #62206 üzenetére
Igen, köszönöm a tippet!
Nekem nem a motorzaj hallatszik, hanem a szélzaj. Mint amikor szélben telefonál az ember. De ez nem issue, fejhallgatóval játszom, ha pedig mást csinálok akkor azt más gépen teszem, szóval nem fog zavarni most. Annak örülök hogy a hűtés rendben van.
Pista0001:
Igen. Ennek az az oka hogy a házban egy csomó nem kompatibilis hardver van. Pl a cpu hűtő túl "magas" (lol) és a venti már nem fért el a tápcsatitól, így csálén kellett felcsavarozni a bordára. De legalább a csálé táppal párhuzamban van! Az pedig azért ferde, mert az előző tulaj megvágta a gépházat a táp felfogatásnál, és csak így tudtam fixálni.Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
Pista0001
addikt
válasz hszilard666 #62204 üzenetére
A Day of the Tentacle című nagyon régi játék jutott eszembe a gépedről, kb semmi sincs egyenesen benne.
TurboK0: Thermaltake Schoonerem volt annó, 9600 pro-n majd 6600GT-n használtam, aztán sajnos eladtam. Jól jönne pl a félretró gépem Sapphire R7 250-jére. Mondjuk a "vitorláját" nem lenne hol kilógatni, de a többi szerintem elférne a PC-Q07-ben az SFX táp mellett. Újabb közép- és felső kategóriás kártyáira nem kell már trükközés, alapjáraton leállítják a ventit, terhelésen se túl hangosak, viszont olcsóbb kártyákra nagyon hiányoznak az aftermarket megoldások.
-
Vigneau
félisten
válasz hszilard666 #62204 üzenetére
Akkor csak megérte szorosabbra fogni a kapcsolatot a borda és a ventik között.
Látom, az eLoop-ok Nálad is megfordulnak.
Nekem jó időbe telt, mire sikerült összelőnöm őket. Volt, mikor olyan "búgásuk" volt, mint egy csuklós Ikarusnak két település között monoton 70 km/h-nál.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
TurboK0
tag
válasz Pista0001 #62201 üzenetére
Direkt ezért tettem félre a Scythe Setsugen 2-t. Érdekes hogy még pl. RX480-al is tökéletesen kompatibilis volt (2x olyan jól hűtötte mint a gyári borda, és csendesebben), egyedül a VRM borda az ami nem nagyon megy már rá semmire, de van hozzá sok RAM borda amivel lehet játszani. És az csak 2.5 slot magas ha 25mm ventivel használod.
Vegára sajnos már nem ment rá, orr nagyobb volt a tokozás.
PCB fotókat összehasonlítva egyébként lehet hogy a mai modern középkategóriás radeonokra is rámenne. Szóval jó lesz az még a jövőben is.
apropó ram borda, rendeltem réz bordát az alaplap VRM-re, reméljük ez nem forrósodik fel annyira.
-
hszilard666
veterán
válasz sasNAXO #62203 üzenetére
Megértelek, a noctuánál nehéz jobbat találni! Én is csak NF-P12 eseket használtam míg épített vizem volt, úgy átszellőztették a radiátorokat mint semmi más előtte, van olyan noctua ventim ami több mint 10 éve megvan
Közben szétszedtem megint a gépet mert zavart a GPU hőfok, jobban rászorítottam gyorskötözővel a ventiket és így nyertem 6 fokot 2000mhz en. Megnéztem meddig megy el tuninban, 2090 mhz ig mertem menni, itt már eléri a 85 fokot ezt pedig nem szeretem. Lehet a pasztát kéne cserélni. De elengedem az ezen való agyalást, jó vagyok így. Attól függően hogy mennyiért megy el a 1060 am, nyertem bő 20% teljesítményt 1-2 ezer forintért. Szerintem megérte. Lőttem pár képet a gépről, nem fogjátok szeretni
A projektnél célkeresztben nem a szépség hanem az ár/érték arány volt, a teljes konfig (i7 4770, 16GB, 128SSD, 1TB HDD, GTX1070, CougarQBX,IS60) + btegér és bill, + 2db noctua és 2db noiseblocker vent összesen 61.000 HUF-nál jár. Ennyiből egy steam decket sem lehet kihozni, amivel szoktak redditen dobálózni hogy ár/érték arány bajnok. Én sikerként könyvelem el a projektet, ennél jobban szerintem már nem lehet optimalizálni a költség/teljesítmény arányt.
[ Szerkesztve ]
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz hszilard666 #62199 üzenetére
Valami keményebb papírból vágj ki megfelelő méretet ami elállja a levegő útját és rakd a borda mellé, hogy csak a bordán át tudjon menni a levegő. Az újabb gigabyte kártyákon van már egy vas sín a borda tetején, nekem az újabb deshroud modom már arra "kapaszkodik" rá és mellette blokkolja a venti levegőt, hogy csak a bordán menjen át (ez kb 1-1 centi a 120-as venti mellett a giga 3070 esetén). Őszintén szólva én nem a hőfokok miatt csináltam, hanem mert bármi gyári venti vs noctua, akkor utóbbi lesz a csendesebb.
[kép]Szerk.: Persze ha nem akarsz vacakolni vele, akkor 80 v. 92 mm-es ventiket rá közvetlenül és lehet még jobb is lesz.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! GIGABYTE Z270X Ultra GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GA-Q77M-D2H rev:1.0 LGA 1155 alaplap
- Beszámítás! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- G.SKILL Trident Z DDR4-4400 CL19-19-19-39 1.40V 32GB (4x8GB)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest