-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dapro
senior tag
Hi, épp takarítottam pc-t mert elég brutál volt, gondoltam lövök pár képet hátha valakinek tetszik az ilyesmi build.
info : ház formd t1 v1.1 + i7-9700k w aio + pny xlr8 3080 + 1tb nvme ssd + 36gb ram . VGA kb max 75fok, proci jatekfuggo de 65-80. kicsit bottleneckes a pc.
további képek: (bill viszonyításként (keychron q2 knob sok moddal)
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép][ Szerkesztve ]
-
Dapro
senior tag
hát underclockolva van, tartja a 70-75 fokot kb 75% ventivel de néha nagyon kirúg 100%ra akkor felszálló repcsi (ezt nem tudom hogy tudnam megoldani). de alapból se halk, de zajszuro fulesen keresztul ugyse hallom de amúgy ezért is akarom újra építeni. sőt lehet egy full újat kéne és ezt eladni. azért a 49inches monitort (5120x1440) se tudja már 120fps+ ra hozni magas beallitasokkal.
sőt igazából a jövőben egy xproto "ház" lenne a cél.
[ Szerkesztve ]
-
Dapro
senior tag
hi, tudja valaki a ncase 100 max kb mikor jöhet ki?
formd t1 v1.1-emet (amiről raktam be képet ide is) felraktam apróra lehet egy ncase 100maxot kipróbálnék vagy valami open case érdekel mint egy xtia x-proto. csak az a bajom vele, hogy ott a kábelrendezés rossz, felül van és olyan lenne jó ahol alul, hogy ne látszódjon (elég sok a kábel, 90fokosakkal is az lenne azért) -
Dapro
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #59001 üzenetére
nekem lenne eladó egy formd t1 v1.1 de sajna asszem 316-os max vga fér bele (meg 240aio). de legalább 9.5liter
ajánlom a master list-et -
Dapro
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #59005 üzenetére
Hogy érted , hogy hogy szerzel risert? Van hozzá riser (alapból járt is), bár 3-as de 4-est is simán lehet kapni neten. Az összes ilyen itx-es webshopba kapsz amugy risert is, pár case-hez pedig adnak alapból.
-
Dapro
senior tag
hali, nektek sffpc ben mennyi az nvme ssd hőmérséklete? nekem egy formd t1 van, aorus z390i pro lapban (van ssd hutoborda elol+egy hutopad rajta) elől egy samsung 970evo pro , hátul egy 980 meg aio cpu cooler van elol szoval az se zavarhat be. jelenleg nincs is rajta a pc oldala, így is 55fok az elso kb 50 a hatso inditas utan 10percel, kb 60lesz az elso sima netezgetes meg stb egy ido utan és aztan 65-66 kb gaming alatt sőt néha kicsit több is (71 is elmegy sokszor ) ha heavy load van. a hátso ilyen 55 ig felmegy, hutoborda nelkul is hasonlo a hofok meg jol is van foglalatban 5x megnéztem.
ami hátul van samsung 980 az konkrétan elől volt , most tettem hátra mert a gép jatek alatt kikapcsolt és loopolni kezdett majd 100x kékhalál és kiirta hianyoznak windows fajlok, vettem uj ssd, ezt meg hátraraktam de 2ik meghajtokent ugyanugy mukodik (hd sentinel 95%osnak irja, lehet csak egy badsectort eltalalt nemtudom).0-70 az ssd homerseklet tartomanya a samsung szerint, tudom, hogy jobb neki a magasabb ha terheles alatt van de ez kicsit soknak tunik. és ez ugy tunik most nem is a pc ház miatt van mert se az oldala nincs rajta , sőt még amikor a vga nem volt bent akkor is ugyanennyi volt.
nektek is hasonló?
[ Szerkesztve ]
-
Dapro
senior tag
Ja sry kicsit siettem. Arra gondoltam, hogy a controllernek kell a hűtés de a memória chip minél magasabb hőmérsékleten működik (nyílván ésszerű keretek között) annál kevésbé van elhasználódás terhelés alatt.
szerk: bf2042, és az első ssd 70 fokos. és nyilvan van környezeti hő de semmi nem tolja rá közvetlen a meleget (pl vidikari).
[ Szerkesztve ]
-
Dapro
senior tag
látom téma volt a formd t1, én csak ajánlani tudom, egy picit nagyobbra váltottam de lehet visszaváltok ha új konfigot rakok össze. vagy ha épp el nem adom idő közben mert az volt a terv és csak porosodik
-
Dapro
senior tag
fractal terrara szerintetek megeri valtani formd t1 v1.1 rol? formd-ot felraktam eladásra de mindig elgondokozom h tenyleg elakarom-e adni. terra lehet jobban tetszik kinézetre de elvileg aio se megy bele.
-
Dapro
senior tag
az nr200p be is belefér amugy matx de csak pár darab, az sff excelben van lerias ezekrol info
-
Dapro
senior tag
válasz HUN_Sector #61573 üzenetére
én egy formd t1 v1.1-et is látok ám hardveraprón
-
Dapro
senior tag
hi, na upgradeltem a rendszert, gondoltam berakok róla képet.
semmilyen led/rgb nincs. (be van kapcsolva a rendszer a képeken)
kép1
kép2
kép3
amd ryzen7 7700 (+idcooling toronyhuto+2db noctua nf hűtő rajta )
+ 32gb 6000mhz cl36 + gigabyte b650i ax itx lap
+1tb samsung 980pro extra hűtéssel (mert itx a chip miatt alatta mindig forró)
+pny xlr8 3080 deshroudolva 2db phanekts fannal a vga-ra kötve (ezt lehet majd cserélem vagy a mb-ra kötöm a ventiket jobb irányíthatóság miatt, esetleg 3d print valami fan tartó de lehet felesleges)
+ sf750 corsair tápvga 80 , cpu kb 75-80 game alatt de még nem a legjobb fan beállítások vannak sztem.
szerintem most marad így a rendszer már csak a fan curveok amiket állítani fogok.
úgyhogy a formd t1 et tényleg eladom már nem csak hirdetem[ Szerkesztve ]
-
Dapro
senior tag
most elgondolkoztam, hogy egy ilyen 8700G buildet kéne csinálni.
van egy konfig most , egy nr200pben lévő i5-6600 + gtx980 amit lassan upgradelni kellene.
esetleg egy ilyen 8700G extra kicsi méretben nem lehet rossz. de nem tudom mennyire növekedne a teljesítmény vagy jobban járok marad az nr200p és es abba uj konfig. -
Dapro
senior tag
na latom azért változott egy kicsit a formd t1 v1.1 hez képest ami nekem van.
azt a vga lefogatót én is kihagytam a táp kábele nekem is ugy van ahogy rajzoltad pirossal, nem lesz semmi gondja, még az nr200p be is ilyen hajlitottan van.mióta megcsináltam a hőfokokat az nr200p be szoftveresen azóta elgondolkoztam , hogy visszaköltözzek a formd-ba, de nem akarok megint AIO vizhutest és nem tudom ryzen 7700-ra mi férne oda ami nem 50ezer forint és használ is (van lista de nincs kedvem vegignezni, aio eddig megoldotta de zavar az aio alaphangja). bár sztem bármelyik értelmesebb letudná huteni mivel PBO meg ttp limit is van rajta ahogy a VGAn is power limit és így lett értelmes a hőmérséklet (kivéve ssd, az 65-70fok akarmit csinalok )
meg most olyan jól néz ki üveg oldallappal
(bár előben szebb ) -
Dapro
senior tag
nr200p be raktam át (asszonynak is az van és megtetszett), leginkább a videokartyam miatt ami egy rossz pny 3080 és leakar olvadni alapbol is. ha lenne jobb vga tuti visszaraknám, nagyon jó ház. de már filozom egy 4070 superre cserélem és visszarakom.
még a vizhutes is megvan még hozzá[ Szerkesztve ]
-
Dapro
senior tag
válasz TurboK0 #63061 üzenetére
hát én vettem sima alap passziv ssd hutot aliexpressrol ssd re de semmit nem ér, amúgy az előző ssdm tönkre is ment samsung 1tb nvme volt, 67-70+ fok volt gaming alatt. mostani kb 60 körül lehet, sajna a 3080 odatolja a levegot. lehet egy aktiv ssd huto vagy egy venti kene elé, de majd megnezem egy topflow hutot hátha valamit hasznal. de leginkabb egy huvosebb vga kell
-
Dapro
senior tag
válasz TurboK0 #63063 üzenetére
nemtudom pontosan mitörtént, kaptam sorra a bsod-okat (ami elvileg ssdre hivatkozott) aztan siman else indult.vettem masik ssd, de amugy most epp azt hasznalom ami elvolt romolva, az elettartama lecsokkent de amugy most mukodik. valami más is gond volt ott, azutan am5 re valtottam és most lekopogom stabilabb de akkor is 60+ fok nem jó. (amugy van rajta egy hutopapir, azt felbevagtam , hogy ne közlekedjen a hő olyan egyszeruen és azota huvosebb)
[ Szerkesztve ]
-
Dapro
senior tag
hi, bár nem mini itx de van egy bitfenix prodigy M házam még régről ami hiányos (no első panel), koszos , meg hát ronda is de akinek kellene vmi nas projectre vagy ilyesmi, tábla csokiért vihető, személyesen 11ker.
[ Szerkesztve ]
-
Dapro
senior tag
hi, ti 2--3x 2x8 vga kábellel kötitek be gpu-t? most jöttem rá így pár év után , hogy a 3080anamat 2x "2x8" vga kabellel kene bekötnöm , és mivel sff ház igy nem is tudom hely lett volna-e neki. igy
bár nemtudom emiatt lehet e h durván melegszik, de sztem előbb gyulladna fel, minthogy siman emiatt melegedjenés az a király, hogy nincs másik kábelem (ha volt akkor kidobtam ) , vagyis van, de a corsair sf750hez speckó kell (type4) .
van esetleg itt valakinek egy felesleges bpn?
[ Szerkesztve ]
-
Dapro
senior tag
válasz mpierre #63235 üzenetére
ja találtam is egy kábelt, ugyanúgy izzik
azon filózom mire cseréljem, azért 3080 elég erős, szóval nem biztos , hogy akarok most erősebbet viszont jóval hűvösebb kell. és akkor már lehet nem is adom el a formd t1(v1.1)-em amit hirdetek hanem visszaköltözök bele ha új vga lenne.
mit ajánlotok? asszem abba 2.5 slot a max -
Dapro
senior tag
válasz Crabface #63238 üzenetére
ja mondom enyém is évek óta ugyvan, most beraktam 2 kabelre azért na
egy kép hőmérsékletről, hogy mire gondolok. haz nr200p@flashpointer: ez a jöv év eleje csak pletyka vagy fix?
[ Szerkesztve ]
-
Dapro
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
Dapro
senior tag
válasz HUN_Sector #63316 üzenetére
ja nekem is ez a b650i van, nekem kéne rá még egy ssd slot de hát ez van. ez a legolcsóbb elérhető és tud pbo
-
Dapro
senior tag
válasz HUN_Sector #63329 üzenetére
javaslom használd a számsort rendesen (azaz 0 a 0) magyar kiosztas szerint és a layer váltás gombot rakd a capslockra. azaz ha escet akarsz nyomni akkor capslock+0 , f1-12 meg capslock+1-12.
én ezt nagyon jól megszoktam .
modolt keychron q2 knob iso van nekem.másik: engem multkor leszóltak mert beírtam, hogy eladó a formd t1-em
[ Szerkesztve ]
-
Dapro
senior tag
válasz HUN_Sector #63336 üzenetére
ott a 0 az esc helyén mi az h nincs 0 bindeld át és kész (qmk/via/sajat szoftver?)
[ Szerkesztve ]
-
Dapro
senior tag
ezekből az axp-kből melyik lenne jó egy formd t1 be ryzen 7700 at hűteni szerintetek? 4070 ti ventus oc 3x lenne mellette szóval kéne a jó hűtés ami 2slotos kártya szóval 70mm ig jó elvileg
-
Dapro
senior tag
válasz sasNAXO #63553 üzenetére
@sasNAXO: formd t1 v1.1 . igen, leginkább 2.5 slot, de úgy emlékszem a 3080am is 2.5 volt és jó volt 2 slotos módban. de megkell nézzem újra, nem szedtem szét még a házat magát.
@HUN_Sector: szóval akkor x47 és x53 között nincs különbség? amúgy pbo kis alulfeszelés lenne rajta. szendvics házban az azért kell sztem.
@Pista0001: ja most hogy mondod nem low profile a ram, 34.9mm kingston fury (KF560C36BBEK2-32) . az axp-hez low profile kell?lehet akkor x47 vagy 53 kipróbálom hátha jó
-
Dapro
senior tag
nah akkor lehet valamelyik axp-t bepróbálom és visszaépítem a pc-t a formd t1-be. úgyis nagyon nehéz eladni azt a házat nagyobb bukó nélkül. az nr200p-t meg amibe most van tuti gyorsan elvinnék
reméljük a hőmérséklettel nem lesz gond -
Dapro
senior tag
válasz HUN_Sector #63584 üzenetére
Tudsz linkelni egy axp90 x47 full coppert? En nem talalok, csak az alu valtozat van 15k korul az x53 rez meg 25k. Igy ketlem lenne fel aron 47bol rez.
-
Dapro
senior tag
válasz HUN_Sector #63590 üzenetére
Hat ja csak a delivery miatt ugyanugy 20+ra jon ki, akkor mar lehet x53 veszek . Ugyis kell 50 eur szallitas miatt
kiveve ha valaki mas is akar egyet[ Szerkesztve ]
-
Dapro
senior tag
Na visszapakoltam a gepet a formd t1 v1.1 be (nr200p bol es amugy a jobb oldalon az egy nr200p masik gep )most majd megrendelem az x47 hutot elvileg 50mm hely van igy. Meg felraktam egy picit nagyobb ssd hutot is.
amd 7700x 4070ti kombo hotrod version:[ Szerkesztve ]
-
Dapro
senior tag
amúgy durva, felraktam egy picit magasabb aliexpresses (jeyi márka) ssd hutot (de ugyanugy passziv) mint elozo és az is extra hutobordas volt és most tök jó az ssd temp. 31 fok és megy a game.. eddig alapjarat 45-50 volt és 60+ game alatt,
sasNAXO: amúgy nem zavarna ez a kilógás egyáltalán de oldallap kéne rá azér. sőt, tetszik is, de kéne csinálni egy házat ahol felül kilóg
de amugy x47 lesz rajta[ Szerkesztve ]
-
Dapro
senior tag
válasz TurboK0 #63640 üzenetére
[kép] jobboldali volt előtte, most baloldali nagyobbat ráraktam, de amúgy szar a szenzor samsung progi és most pl game alatt 54 fok, ezzel siman kiegyezek mert 65 volt, meglatjuk majd zárt házba az x47 alatt mit tud. amugy ha rákattintasz alin akkor 1,5k ért is meglehet venni a baloldalit, én annyiért vettem
[ Szerkesztve ]
-
Dapro
senior tag
najó kiidegel engem mindig valami... észrevettem, hogy valami coilwhine-ol , valszeg gpu amit most cseréltem (de már nem garis ugyh mindegy ) . csak heavy load alatt csinálja, azt hittem ház vagy riser kabel (formd ba 3.0) vagy ilyesmi lesz de nem. visszaraktam az nr200p be és ugyanaz.
szóval lehet marad nr200p be és akkor lehet kevésbé hallom és a formd t1 et meg eladom. -
Dapro
senior tag
vsync nincs frame gen beállítással , fps cap nem oldja meg, egy corsair sf750 van 4070ti-al.
most undervoltoltam (280w helyett 225w gpu, ez amugy -10fok is ) de ugyanaz. lehet én hallok túl jól[ Szerkesztve ]
-
Dapro
senior tag
najó feladom a coilwhine elleni harcot , úgyhogy visszaraktam a gépet nr200p-be és a formd t1-em eladó, ha valakinek rendesen működő gépe van akkor ajánlom
-
Dapro
senior tag
válasz flashpointer #63736 üzenetére
nincs rajta gari, 3080amat cseréltem be mert 100+ fok volt , ez legalább hűvösebb
majd az 5000 széria...
Új hozzászólás Aktív témák
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
- G.Skill Aegis DDR4 2x8GB 3000Mhz Dual Chanel ram
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI
- ASRock Z87 Pro4 alaplap, hibátlan működéssel eladó! OEM, csak a lap maga. Nincs tartozék!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest