Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Horvi
őstag
-
Horvi
őstag
válasz mpierre #63340 üzenetére
Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy milyen festéket/alapozót használtál ehhez? Illetve hol szerezted be? Kéne fém alkatrészeket festenem de egyelőre csak ilyen barkácsboltok jutottak eszembe, hogy ott lenne érdemes festéket venni.
Gondoltam rákérdezek hátha tudsz valami megbízható szakmai boltot.Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz zolika15 #63186 üzenetére
Köszi szépen, akkor lehet én összeszerelésnél benéztem valamit mert mintha úgy láttam volna, hogy a kártya(3070 XC3 Ultra Gaming) ami nekem van nem fér el rendesen 2,25 slotos módban.
Akkor majd megpróbálom átszereni hátha mégis elfér és simán csak bamba voltam
Neked amúgy melyik XC3 volt? Illetve simán elfért vagy le kellett szedni azt a műanyag keretet a ventikről?[ Szerkesztve ]
Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Kéne egy kis segítség/ötletelés cpu hűtőventi felszerelésben. A ház egy FormD T1 2.5 a hűtő egy black ridge, amire raktam egy P12 slim ventit mert csak az fér. A hűtőhöz adtak ilyen venti lefogató drótot viszont a drót hozzáér a ház oldalához. Ugyan fel lehet rakni az oldalát a háznak de kinyomja egy kicsit, illetve ha felpörög jobban a venti akkor azért rezeg tőle az oldalfal. Ezt a drótot akarnám kiváltani valami értelmes megoldással(a kötegelőt hanyagolnám ).
Valakinek van ötlete mivel lehetne megoldani a dolgot?
Köszi!Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
Hát jha változott elég sokat. Arról néztem tesztet/összeszerelős videót. Az új verzió szerelés szempontjából jobban bejött.
Nekem most egy Ryzen 5 5600 van benne, egy Alpenföhn Black Ridge-el azzal egész jól elboldogul. Nem tudom, hogy a 7700-el mit tudna kezdeni.
Na igen azért ez az üveg oldallap nagyon adjaHello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
Végre eljött a FormD T1 építésének ideje. Használtam hozzá a manualt, egész jó volt igazából.
Kaptam a csomagban 6db műanyag alátétet is ami igazság szerint sehol nem szerepelt a leírásban így a funkcióját sem tudom, egyelőre a házcsavarok(thumbscrew) alá raktam, hogy ne karcolja a festést a ki be tekergetés.
Az új 2.5-s verzióban a hátfalra már oda van csavarozva a VGA-tartó fülecske, az alaplapi I/O shield helye, szóval dolgoztak előre egy kicsit a srácok.
Az első döntési pont a PCIe riser konzoljának a beszerelésénél jött el. Mekkora hely kell a kártyának ugye. A gyártói leírás szerint az én kártyám 2.25 slotos, szóval a ház összerakását is úgy folytattam(lelövöm a poént, nem lett jó ). Szóval átszerelés 2.5 slotosra.
Utána jöttek a merevítők, aztán bedobtam az alaplapot meg a tápot is. Az SFX-L táppal nagyon csücskös a dolog ha az ember akar alulra/felülre ventiket, szóval ide nem ártana valami custom kábel.Itt jött a következő probléma, a táp kábele. Sajnos a kábel dugasza az én tápomhoz pont hülyén van, így csak úgy lehetett bedugni, hogy ilyen hurkot csinált az ember mint a piros vonal.
Mondjuk szerencsére a táp felfogató is egész moduláris szóval megoldható a dolog csak kicsit feszül a kábel.Bepakoltam a VGA-t is
Ott annyi gond merült fel, hogy a hátlapon van egy kis takaró lemezke amit oda lehet csavarozni, hogy takarja kicsit a VGA alját viszont a csavar túl hosszú és ha teljesen betekeri az ember akkor nyomja a VGA fém lapját.
Azt egyelőre kihagytam majd meglátom mi lesz a sorsa.
Ezek után már csak a kábelezés volt hátra, na azzal volt egy kis szenvedés az SFX-L táp és a viszonylag merev kábelek okán de megoldódott az is.
Utána jöhetett az első indítás, nyilván nem működött a dolog és nem, nem a tápot felejtettem el felkapcsolni. Kiderült, hogy rossz helyre kötöttem a bekapcsoló gombot
Amint ezt orvosoltam ment minden ahogy kell.
Sokkal csendesebb a gép, nem indulgatnak be a ventik, valószínű a jobb légáramlás/szellőzés miatt. De persze még tesztelgetem meg csinálok hozzá valami jó venti profilt FanControlban.
Összességében eddig elégedett vagyok a házzal egy két apróságot leszámítva a szerelés során, így a Ghost-tól elbúcsúzom majd és hosszú távon marad a T1.[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
Pár hónapja elindult a vezérhangya, hogy lehet kéne házat cserélni és úgy esett, hogy elgyengültem
Egyelőre még ilyen állapotban van. Egy ideje már megjött csak külföldön voltam és nem volt lehetőségem összerakni. De a héten valamikor sort kerítek rá. Illetve ha van rá igény dobok be pár képet az építésről is.
-
Horvi
őstag
Köszi szépen mindenkinek a tanácsokat, a drog hasonlat találó volt
Nekem a Ghost-nál max az volt a gondom, hogy a mostani kártyám nem fér bele rendesen(3070 FTW3) csak úgy hogy a backplatet leszedtem meg a műanyag keretét és még úgy is passzírozni kellett.Gondolkodtam előtte, hogy 3070-es FE kari menne bele, de ott meg a hőfokokkal van gond. Akkor már kellene bele a custom spine ami megint egy vagyon, szóval a Ghostban a modularitást hiányolom kicsit.
Procihűtőből egy black ridge van amúgy is egy p12 slim ventivel a tetején és az tök jól belefér.Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz sasNAXO #61147 üzenetére
Neeeeee ezt most miért kellett? Milyen konfig van a T1-ben? Mert látom, hogy deshroudolt a vga és a cpu hűtőn sincs felül venti.
HUN_Sector ez a bajom nekem is, hogy kattogni fog rajta az agyam.
zolika15 akkor úgy látom rá leszek beszélve, már csak a Ghostnak kell új gazdát találnom akkor.[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
Srácok légyszi beszéljetek le/rá a Formd T1-re . Nagyon piszkálja a fantáziámat de nem tudom, hogy kell-e az nekem. Egy Ghost S1-et váltana.
Akinek esetleg volt mindkettő az tudna írni pro/kontrát?Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
Igen az feltűnt nekem is, hogy itx lapot elég nehéz szerezni hozzá, max újonnan az meg horror. Aztán még akkor ramot is kell venni. Szóval jogos, hogy ilyen türelemjáték meg folyamatosan az aprót kell böngészni. Szerintem amúgy a hűtő beférne mert egy L9a van hozzá az meg nem túl magas.
Most még ugye a tervezés/felmérés fázisa van de mindenképpen megírom mi lett a vége a dolognak. Köszi még egyszer mindenkinekHello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz Pista0001 #59615 üzenetére
Köszi a tippet neked is, ez bennem is felmerült, hogy megtartom mindkét A300-at és az egyik az ilyen fontos cuccok mentésére szolgál majd a másik meg úgymond játszós nas lenne. Próbálgatni a konténereket, torrentezni stb. Hát most 2TB helyem van ezt mondjuk jó lenne legalább duplázni mert cél lenne a nextcloud használata is ahova csinálnék a telókról backupot. Legalább is ez a terv.
Rick4 köszi neked is a részletes választ. Ezek alapján szimpatikus kezd lenni ez a Jonsbo házikó.
Igen én is ebbe a hibába szoktam beleesni, hogy akkor egy picit jobbat ebből-abból aztán a költségek meg elszállnak a végén
Viszont ha elindulnék az itx irányba, akkor lehet az általad javasoltat venném alapul és nem valamelyik Asrock J4-es lapot venném, hanem vennék valamit amibe bele tudom dobni a meglévő 3200g-s ryzen procimat. Ahhoz van hűtő is meg minden(kellett ugye az A300-ba is).
Ha ezt a vonalat választom akkor milyen lapot tudnál ajánlani hozzá?Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz viperabácsi #59610 üzenetére
Igen azt a házat ismerem, jó darabig abban volt az asztali konfigom de az ehhez nekem már nagy lenne méretben. Nincs akkor hely az asztal alatt ahova kerülne
-
Horvi
őstag
Köszi szépen a részletes kifejtést, próbálok válaszolni/reagálni mindenre.
A Jonsbo N2 ennyivel jobb ház lenne?Jogos amúgy, hogy raidhez/több lemezhez lehet nem ártana a nagyobb kraft. Akkor akár az is járható lenne, hogy nézek valami itx lapot a 3200g-hez és abban azért több a kraft mint a J4125-ben.
A rendszer most OMV, lehet maradnék annál, vagy rámennék a proxmoxra.
Ez a txf táp amúgy egész pofás, és akár elég is lenne a teljesítménye még több vinyóhoz is.
Egyelőre a raid csak érdeklődésként merült fel legalább is otthonra(cégnél használjuk de az más tészta ), bár jogos, hogy egy rendszeres backupal talán jobban jár az ember.
Ez a dupla nas dolog nekem is megfordult a fejemben, most hogy felszabadult a második A300 is. Gondolkodtam egy olyanban, hogy amiben most a két HDD van azt megtartanám fontos adatokat backupolni, és csak ritkán lenne elindítva amikor szinkronizálnám amit kell. A másik A300-at meg megcsinálnám "aktív" nasnak és abba lehet, hogy SSD-t tennék tárhelynek is a gyorsabb elérés miatt. Bár az lehet overkill lenne már. Anyagilag meg csőd
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Tanácsért fordulnék hozzátok. Eddig egy Asrock DeskMini A300-at használtam NAS-ként(Ryzen 3200ge procival és 8GB RAM-al) két 1TB-os WD Red lemezzel. Viszont kinőttem a tárhelyet és sajnos a két lemezes korlátozás miatt értelmes raid sem jöhetett eddig szóba.
Gondolkodom a következő builden(anyagilag talán jobban kijön) és ehhez szeretnék tanácsokat/ötleteket gyűjteni alkatrészek és építés terén. Egy pár dolog megtetszett ebből a videóból, főleg a ház ami a Node 304.
A felhasználás kimerülne adattárolásban illetve néhány alap konténer futtatásában(torrent, plex, bitwarden, jellyfin, nginx, nextcloud).
Alaplapnak amit kinéztem és olvasgattam is róla, hogy használható lehet az az Asrock J4125-ös lap. Igaz itt kicsit kevésnek érzem a 4 sata portot főleg, hogy nem tud nvme-t a lap csak BT/WiFi modult.Ház terén a Node 304-nek milyen alternatívája lehet esetleg amire érdemes lenne ránézni?
Illetve táp terén mi lenne az ajánlott ha kimaxolnám a lemezkapacitást?
Jó lenne ha viszonylag csendes buildet össze tudnék hozni bár tudom, hogy a 3,5-s HDD nem éppen csendes
Előre is köszi, minden ötletért és tanácsért.Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz stigma #59386 üzenetére
Nekem az 5600-as procin egy black ridge van, meg vagyok vele elégedve teszi a dolgát. Viszont azt érdemes megfontolni, hogy teszel rá egy másik ventit, mert amit alapból adnak ha jól rémlik 92-es és az kicsit hangos. Én az enyémre raktam egy P12 slimet(csak ezt fért el) és úgy már csendes megoldás. Nálad elférne a nem slim venti is. Mondjuk az a proci nem egy kályha
-
Horvi
őstag
válasz TESCO-Zsömle #59272 üzenetére
Az a matrica az amire gondolok?
Volt azóta próba? Procinak semmi baja?Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz sasNAXO #57523 üzenetére
Közben meglett a megoldás, a redditen volt róla egy leírás és lekopogom(kopp-kopp) de működik rendesen. A biztonság kedvéért még egy delayt beleraktam, hogy csak windows indulás után x másodperccel induljon az AB.
Kellett amúgy ez az UV így kevésbé nyomja a kártya a CW-t. Előtte elég durva volt, most azért jobb lett. Meg kipróbáltam, hogy állítok be a játékoknál(ahol lehet) fps cap-et. Azzal is javult a CW azért. Szóval azt hiszem most egyelőre jó lesz.Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz hoffman_ #57519 üzenetére
Na ennek a noctua+3070 xc3 házasságnak majd utána nézek.
Nem is az extrém UV volt a lényeg csak, hogy halkabb és hűvösebb legyen a kártya. Próbáltam 850-et is de akkor már volt probléma szóval jó lesz ez a 875.
Mondjuk most az AB-vel szívok mert ugyan elindul a windowsal de nem tölti be a jó profilt
-
Horvi
őstag
válasz hoffman_ #57516 üzenetére
A shroudot végül visszaraktam, a backplate csavarok egyelőre nincsenek bent de majd még meglátom mi legyen velük. Így plate nélkül shroudal simán bement a helyére a kártya. Néztem egy kis undervoltot is hozzá, le tudtam menni 875mV-ra az 1050mV-ról. Az szerintem egész tűrhető, a hőfokokon is sokat javított.
Azért ezek a noctuás megoldások elég jól néznek ki meg gondolom bőven csendesebbek mint a gyári megoldás. Az én kártyámmal ez kevésbé lenne járható mert a shroudot tartó elemek kilógnak így nem tudnék közvetlenül a bordára rögzíteni ventit
-
Horvi
őstag
válasz Crabface #57494 üzenetére
Köszi akkor megnézem majd otthon.
sff-cucc Elvileg van olyan kiadás ami ugyanez(Black Gaming néven), csak a backplateben különböznek meg az Ultrának picivel magasabb a boost órajele és kb ennyi. Viszont előre a műanyag keretet vissza fogom rakni, ha a backplatet leszedem. Nézzem már ki valahogy szegény kártya
-
Horvi
őstag
Végre sikerült beszereznem egy VGA-t(Evga RTX3070 XC3 Ultra) szóval mehet tovább az építés. Bár vannak buktatók a dologban
Reddites infok alapján befér a házba csak bele kell préselni. Hát én odáig már nem fajultam el azt nagyon neccesnek éreztem. Mondom akkor leszedem a műanyag keretet, mert azt is írták, hogy úgy is működőképes a dolog és nem ér hozzá a venti a házhoz(nem a francokat nem ). Szóval a következő opció az lesz, hogy leszedem a kártyáról a backplatet és akkor elvileg(gyártói lista alapján) be kell férnie minden gond nélkül. Bár ezek után hiszem ha látom.
A gyártói lista alapján a 45mm-es kártyák beférnek aztán mégsem. Már megjártam egyel. De legalább nem unatkozok. Meg megtanulom szét és összerakni 3 perces szintidő alattHello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz viperabácsi #57212 üzenetére
Simán bírni fogja. Nekem egy A300-ban van egy 3200g mint OMV szerver egy csomó konténerrel és simán lehűti az L9, még úgy is, hogy bekötöttem a noise reduction csatlakozót amit adtak hozzá.
Illetve egy másik A300 is van abban pedig egy A8-9600 proci dolgozik és azzal sincs gondja.Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
Köszi srácok megnézem ezt a fancontrolt. A bios-os dolog is jó végül is csak eltart egy ideig míg beállítom.
Viszont ahogy néztem a házventi fordulatát a CPU hőmérsékletéhez állítja pedig jobban a GPU szorulna rá a plusz levegőáramlásra.
Legalább is nálam, vagy csak valami hibás GPU-t fogtam ki.Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
Használtok valami venti vezérlő programot külön vagy a biosban/vga driverben levőt csak?
-
Horvi
őstag
válasz Crabface #57046 üzenetére
Hát próbáltam állítani a venti profilt több kevesebb sikerrel. Nem igazán vagyok járatos benne. Most visszaraktam próbából a gyári beállítást:
Alulfeszelést is csináltam de nem sokat engedett. Az eredeti érték 1150-en volt.
Amúgy az volt a furcsa, ha csak egy sima 1080p-s yt vidit néztem, és nem ment a venti(a hőfok az elején abban a tartományban volt) akkor is elkezdett kúszni felfelé a hőmérséklet és kb 30 sec után már elérte az 50-55 fokot és akkor kapcsolt a venti. Ha állítottam rajta, hogy csak 60-65 fokon kapcsoljon akkor meg simán felment addig is a hőmérséklet egy videó nézés közben.
-
Horvi
őstag
válasz FireKeeper #57041 üzenetére
Igen azokat én is néztem csak az a baj, hogy szerintem a házba(Ghost S1) nem férne be. Így is a mostani kártya eléggé a limiten van, max 1-2 mm férne még el.
Grave_444 Ebben is van valami még nemtudom, hogy lesz lehet megszokom. Amúgy ilyenkor ha elállok tőle akkor azt nem értékesítik újra felbontottként?
A P12 egész jó venti így házventinek. Most kicsit javult a hangja, állítottam nekik profilt a biosban, meg a cpu hűtőnek is.Amúgy az normális, hogy elindítok egy játékot(D2R volt most) és kb egyből felugrik a ventisebesség és a VGA hőmérséklet is felugrik ilyen 80 fokra kb?
-
Horvi
őstag
válasz FireKeeper #57037 üzenetére
Na ez remek hír akkor mondhatom Amúgy akkor durva csak a CW igazán ha leveszem a terhelést a kártyáról. Load alatt a venti úgy is elnyomja.
Próbáltam játszani a venti profilokkal de olyan áttörő eredményt nem hozott. Egy sima youtube videó alatt is felment a kártya 60fokra és ott már kapcsolt a venti. Ment kb 5-10 másodpercig amíg a kártya visszahűlt kb 49 fokra és akkor kikapcsolt.Pedig még egy kis UV-t is adtam neki. Alapból 1150mV-n volt kb le lehetett menni vele 1050-re. 1025-nél már fagyott.
Jaja lehet ezért pulse a neve. Ezek után a nitro+ mit tudhat?
[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
-
Horvi
őstag
válasz Grave_444 #57030 üzenetére
Oké megvolt a hibafeltárás. A tápventi be sem kapcsol Szóval annak a ventije kilőve.
A pulzáló hang valószínű a CPU ventiből jött(P12 slim), kicseréltem most megy a Heaven 4.0 és nem csinálja, meg idle-ben sem.A furcsa morgás pedig a top hatben levő két ventiből jött(P12), megpróbálom őket kicserélni, vagy először csavarral rögzíteni nem ezzel a gumis bizbasszal.
Ha az sem segít akkor cserélem a ventiket, anno vettem egy value packot abból futja.Ha nagyon felb@szom magam akkor veszek noctuákat.
FireKeeper Köszi, akkor úgy néz ki nekem is ilyen kártya jutott. Terhelés alatt van coil whine, a hűtő is viszonylag hangos, pedig elvileg a Sapphire Pulse nem rossz. A legdurvább coil whine akkor van amikor leállítom a benchmarkot és leveszem a terhelést a VGA-ról.
Mit lenne érdemes nézni helyette? Vagy próbáljak rá simán egy másikra hátha?[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
Na végre bekerült a kártya is. Nagyon picinek tűnik így a régi R9 után.
De legalább mellette elfér egy sata ssd felcsavarozva. A kábelezés elég nehézkes volt az SFX-L táp és a szalagkábel miatt de megoldódott az is.Ami feltűnt, hogy néha furcsa hangot ad ki a gép. Az egyik zörgésre rájöttem, valamiért a fedlapot rázza a top hat-ben levő venti, azt majd orvosolom valahogy.
A másik egy ilyen pulzáló hang mikor felgyorsul a venti meg lelassul. Idle-ben van ez a hand de néztem a VGA-nál nem is megy a venti, legalább is a radeon szoftver szerint. Elvileg a proci hűtőnek is csak 20%on kéne menni amíg el nem éri a proci az 50 fokot.
Még ami ötletem van az a tápegység szóval még lesz vele dolgom kideríteni, hogy még is mi adja ki a hangot.
A VGA-hoz kapcsolódva, a coil whine mindig hallható vagy inkább csak terhelés alatt?Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz Qkackca #56955 üzenetére
Alulra is lehetne rakni, de igazából a tesztek alapján felülre kell rakni, exhaust ventikkel és akkor jó lesz.
Amúgy pont van/volt eladó Giga H97N lapom
Amúgy elég rossz dolog ez az ITX, nagyon rá lehet csúszni. Amúgy a FormD T1 házakat én is elkezdtem nézegetni, de egyelőre az árát nem veszi be a gyomrom
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Remélem elfér itt egy kis gépépítős tartalom
Végre megjött a proci is így eljött az idő az építésre.
Ház: Ghost S1
CPU: Ryzen 5 5600
MB: Rog Strix B550I
RAM: Kingston Fury Beast
Hűtő: Alpenföhn Black RidgeÉletemben nem építettem még sandwich layout-os gépet szóval kicsit át kellett rá állítani az agyam de jó móka volt.
A RAM modulok pont elfértek a hűtő alatt
Mehetett is fel a venti. A rögzítési móddal nem vagyok kibékülve
Aztán egy próba az oldallappal. Kicsit szűkös de azért jó lesz
Egy kis kábelrendezés nem ártana még, itt megbosszulja magát az SFX-L táp
Egyelőre itt tartunk most, VGA még nincs benne, majd azt kell még lőnöm egyet. Összeraktam ugyan, illetve rápróbáltam a top hatet is amibe majd mennek a 12-es ventik. Annyira nem is néz ki "bután".
[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
Hát igen ez az ITX nem az olcsó vonal sajna. Most körbenéztem arukereson NR200P ügyben és ilyen 30k körül mennek. Nem igen vesztett az árából, legalább is ahhoz képest amikor én vettem 2 éve.
Nekem is ott figyel az új ház csak idő kéne a költözésre, na majd talán most hétvégén
AxBattler Azt is 30k-nak látom árukereson bár most nem forgalmazzák azt írja.
[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
válasz Crabface #56852 üzenetére
Igen, ha jól emlékszem akkor a 2slotos kártya megy bele illetve a 2.2 ha éppen szerencséd van. A támogatott vastagság 45mm.
hoffman_ Ezt jó tudni akkor, hogy beférnek. Igaz egyelőre ezekre nincs keret, hacsak használtan nem fogok ki valamit.
[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
válasz hoffman_ #56848 üzenetére
Igen azt néztem én is, hogy a black ridge-re simán felülről megy a hűtő és még úgy is simán befér.
Hát akkor a kábelezéssel majd megküzdök valahogy, nehogy már az megszivasson
VGA-ból még nem tudom mit veszek. Amit egyelőre kinéztem az egy Sapphire RX6600 Pulse verzió, az elvileg simán befér mert csak 40mm vastag. Illetve képben van még esetleg az RX6600XT Pulse vagy Nitro hűtéssel. Azok ilyen 44,7mm vastagok szóval elvileg éppen beférnek. Esetleg még amit néztem az egy EVGA RTX3060 lenne.Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz hoffman_ #56846 üzenetére
Köszi! Sokat agyaltam én is a színen. Fehér nem az én világom, feketét nem akartam(a mostani NR200P is az, meg az Optimumos srác mondta egy videóban, hogy eléggé meglátszanak a feketén a karcok) így maradt a limestone. De a képeken elég világosnak tűnt, viszont a te képeiden úgy látom egész matt színe van, kb mint egy macbook.
VGA nekem még nincs még azt akarok választani hozzá, valószínű újat veszek így arra egyelőre nem biztos, hogy tennék másik ventit.
CPU hűtőnek én az Alpenföhn Black Ridge-et vettem meg, arra dobok majd egy slim ventit. Van is itthon P12 slim kiadás majd azzal megnézem. Speci alapján be fog férni.
Nekem is SGX-em van csak az 500 kiadás szóval akkor bele fogok férni.
Ramból Kingston Fury Beastet vettem, annak specifikáció alapján a magassága 33,5mm szóval a Black Ridge alá be kell férnie, ha a hűtő tetejére rakom a slim ventit és nem alulra.
Én a flow through dolgot először szerintem megnézem a TopHat-el felülre bedobok két P12-t aztán kiderül.Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz hoffman_ #56832 üzenetére
Köszi szépen. Fasza képek nagyon, jól összeraktad a gépet. Én most várok még 1-2 alkatrészt és indul nekem is a build. Látom raktál alulra egy slim ventit. Na ott nekem elvérzik majd a dolog mert csak SFX-L tápom van az meg túl nagy.
Sajnos az olcsó tophatről amit a Louqe szórt arról lemaradtam, de találtam máshol így berendeltem. Aztán majd ha nagyon nem tetszik a ház úgy, meg a hőmérséklet értékek is jók lesznek akkor max nem használom. Ami ház neked van az a Limestone szín?Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz PROTRON #56829 üzenetére
Jól igen. Szóval ilyen szempontól ezek az FE kártyák neccesek, hacsak nincs valami plusz légáramlat abban a házban vagy custom középső panelt használsz.
hoffman_ Ha már így a Ghost a téma, te használsz hozzá tophatet? Illetve milyen CPU hűtőt használsz az 5700x-en?
[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
Köszi szépen a tapasztalatok megosztását. Van két slim P12-m megpróbálom először azokkal hűteni a procit meg a házba bedobni aztán ha nem elégséges vagy hangos akkor jöhet az upgrade a noctuára.
-
Horvi
őstag
válasz KaqXar19 #56681 üzenetére
Köszi, házhűtőnek használod?
Gondolkodom rajta, hogy cpu hűtőre raknám egy Black Ridge-re az új buildben. De azért a 10k-s ára elriasztott. Van itthon 2 P12 slim ventim lehet majd próbát teszek azokkal is aztán ha nem adja akkor jöhet a noctua.
-
Horvi
őstag
válasz flashpointer #56580 üzenetére
Az milyen CPU hűtő amúgy rajta? Valami top-flow hűtőnek tűnik de méretre toronyhűtőnek is elmenne
-
Horvi
őstag
Elég hülyén fog kinézni egyébként, de azért majd kérünk róla képet
Ha már ennyire pörög a topik akkor egy kérdésem lenne nekem is. Ha esetleg úgy döntenék, hogy az NR200P-t lecserélném egy kisebb házra, ilyen 10 liter környékire, akkor mik a szóba jöhető opciók? Esetleg valakinek van tapasztalata? Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
válasz Crabface #55519 üzenetére
Pontosan. Ha SFX-L tápot használsz és az SFX-L slotba rakod akkor felette csak egy slim venti fér el(P12 van nekem bent). Vagy nyomtatsz/esztergáltatsz 4 rögzítő pint vagy megoldod gyorskötözővel a rögzítést.
A "B" terv pedig az, hogy az SFX-L tápot berakod az SFX slotba, akkor elfér felette a sima venti viszont a tápon alul a csatlakozóknak szűk lesz a hely és nem tudsz normális méretű VGA-t berakni a gépbe abban az esetben ha a VGA alulra kerül.
Viszont ez nem probléma abban az esetben ha a VGA az oldallapra párhuzamosan kerül beszerelésre a riser kábellel. Ennek az építésnek pedig az a hátránya, hogy nem tudsz toronyhűtőt használni.
Ezeket már végigszívtamsasNAXO Az a seasonic táp jó vétel csak ez a gond vele, hogy SFX-L méret valójában. Az SGX(2021) lenne a rendes SFX méret viszont ahogy láttam itthon sehol nem kapni. Opció lehet még valódi SFX méretben a népszerű Corsair SF600 mondjuk.
[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Van valakinek tapasztalata az aktívan hűtött m2 slotokkal(gondolom azok) pl ennél az alaplapnál? Az lenne a kérdésem, hogy ezek mennyire hangosak? Már csak a méretükből is kiindulva.
KösziHello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz Francia91 #54361 üzenetére
A netes infók alapján simán lehet. Mivel nekem nem egy erőgép van benne így ezzel nincs problémám. Ventit tudsz pakolni bele bőven és levegőáram irányokat is lehet próbálgatni.
YT-n van egy csávó aki rendesen tesztelte őket azt érdemes megnézni a hőfokok miatt akár.Arra kell még figyelni, hogy ha alulra rakod a VGAt és SFX-L tápegységed van valamint a VGA is a hosszabbak között van akkor kicsit macerás a tápját bedugni illetve a kábeleknek ott elég szűkös lesz a hely.
A tápnak van egy kis felfogatója amit be tudsz rakni SFX meg SFX-L állásba is. Ha SFX-L állásban használod(mert mondjuk olyan a tápd) akkor viszont fentre a táp fölé csak egy slim venti fér be. Ha az SFX állásban használod a felfogatót(de a tápod továbbra is SFX-L) akkor meg nem fér be a normál/nagyobb méretű VGA. Párszor próbálkoztam
Ha még valami eszedbe jut kérdezz nyugodtan megpróbálok válaszolni.Hello darkness, my old friend...
-
-
Horvi
őstag
válasz FireKeeper #53932 üzenetére
Na igen, a value packot kapod meg kb egy noctua áráért
Még akarok majd ilyen szilikonos venti rögzítőt amivel kicserélem a csavarokat és akkor még kevesebb rezonancia lesz.Hello darkness, my old friend...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest