Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Black&White
addikt
válasz Vigneau #64276 üzenetére
Közben én is összedobtam a gépet, a válaszra visszatérve 4800-on elindult a rendszer.
Furcsa egy állatfaj ez a lap, (Topton N17) az biztos...
A BIOS-ban szinte minden hülyeségre van opció, de pl. EXPO/XMP-re nincs lehetőség, ahogy feszültséget állítani sem tudok.
Amúgy gyors, fluid a rendszer -
mpierre
veterán
-
mpierre
veterán
válasz Vigneau #64251 üzenetére
Ügyes megoldás.
Amekkora barbár vagyok én simán beragasztottam volna belülre a rácsot. O'szt jó napot, ez így szofisztikáltabb.#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
sb
veterán
válasz Vigneau #64152 üzenetére
Én is keresgéltem ilyesmit anno, az a gond, hogy legtöbbször vastagabb a nyakrész mint a bal/jobbos kábeleknél. Itt van pl. felfelé mutató kábel is de ránézésre ez is elég magas. Toldókból 90 fokosat inkább lehet talán alacsonyabb méretűt találni.
Vagy van itt egy extra (és drága) megoldás is, de nem tudom ez mennyire jó. Ez csak úgy szembe jött anno.
-
-
emiki6
veterán
válasz Vigneau #64124 üzenetére
Mostmár én is sokat gondolkoztam ezen. Az én ötletem az, hogy fogsz egy mezei tápkábelt és késsel lefaragod a csatlakozó kábel oldali részéről a felesleget (az erek szigetelése lehetőleg ne sérüljön). Utána az ereket már bármely irányba hajthatod.
A másik meg hogyha az aljazba illeszkedő rész túl hosszú, akkor talán abból is lehet faragni.Persze utána méretre vágod és teszel rá egy lengőaljzatot, hogy hosszabbítóvá váljon a mezei tápkábel.
Bevallom, mostmár érdekel, hogy ez mennyire lenne jó ötlet, akár meg is próbálhatnék csinálni neked egyet.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
-
TomiLi
addikt
válasz Vigneau #64140 üzenetére
Oh! Nem te vagy a vak, hanem én a figyelmetlen!
Az a baj az Up Angle-lel, hogy akárhol kerestem (ahogy te is) mind magasabbak, mint a left/right.
Ennél az eladónál van mindenféle kialakítású, és még méretezve is vannak a vezetékek.
Ahogy nézem az UP Angle-nek (T5) a kiálló része 24,5mm! Ránézésre ugyanaz, mint a Tiéd.
Néztem házakat is, de ott inkább a Left/Right az alapfelszerelés. Az Asus AP201-nél van Up angle, de az szintén olyan magas, mint a Tiéd. (ránézésre)
Ilyen kéne Neked (?), de ezt csak pár oldalon találtam meg, amik vagy nem szolgálnak ki magánszemélyeket és/vagy nagyon messze vannak. Ráadásul nem is látom, hogy mi a másik vége a vezetéknek. (YC-12L-2 néven fut és csak 4,5mm-rel alacsonyabb, mint amit fentebb linkeltem aliexpressről)[ Szerkesztve ]
Bogyorisz
-
TomiLi
addikt
válasz Vigneau #64138 üzenetére
Nekem is az szokott a problémám lenni, hogy tudom mit akarok, de nem tudom milyen elnevezéssel keressem...
De amit linkeltem, az akár jó is lehetne Neked? Eddig rendeltem már vagy 5db-ot, nekem mind megérkezett rendben. Jó minőségű, nincs vele probléma, napi használatban van kettő is.Bogyorisz
-
trog
tag
válasz Vigneau #64077 üzenetére
Én is gondolkodtam ilyesmikben, nem nagyon találtam kis méretben. Ha hajlandó vagy házi barkácsra jófogásról beszerezhetsz konvektorokon lévő védőpanelt amit megvágsz, pár ezerért már lehet találni, vagy az otthoni konvektor hátulját megbontani ha az van nálad , vagy akár ezt, nekem ezek az ötleteim voltak eddig amik 5-8ks keretbe belefértek. Kis flexelést meg utánajárást igényel, cserébe nem kell 20-30kt rákölteni egy nagy lemez megvásárlására.
[link]
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz Vigneau #64077 üzenetére
Régi számítógép házakból kinyerhető. Amúgy pm.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
válasz Vigneau #63836 üzenetére
Mondjuk az xpander csatlakozója maga okoz némi anomáliát a rendelkezésre álló hely tekintetében.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Vigneau #63815 üzenetére
semmi expertség nem kell hozzá, olyan mint bármilyen webshop, közvetlen kártyával tudsz fizetni, vagy google pay-el, annyi csak hogy nyilván lassabb a szállítás. illetve futár hozza, nincs csomagpontos opció, szóval akkor jó ha otthon tudsz maradni amikor jön a csomag vagy valaki átveszi neked.
szerk: bocsi rossz hsz-re válaszoltam, aliexpress/ebay témában írom ezt.
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Pista0001
addikt
válasz Vigneau #63809 üzenetére
Ha annyi helyet fel tudsz szabadítani, Scythe Ninja Minit keress aprón. Passzív hűtésre optimalizált, ha a házban van áramlás, akkor jobb esetben nem is kell rá venti, rosszabb esetben csak nagyobb terhelésen kell bekapcsoljon. 2 ventilátorhoz való rögzítődrót jár hozzá, 1 80-ashoz és egy 92-eshez. Gyárilag 1 darab 80-as ventit adtak mellé.
Ha szerencséd van, és megvan minden tartozéka, akkor AMD fronton szerintem tuti jó mindenre is, mert a 754-gyel behozott gyári keretet használja, ami ugyan sokat változott idővel (754/939 2 csavaros, AM2-től 4 csavaros, AM4-től már nem keret, 2 darabból áll, stb), de karmok mérete és pozíciója szerintem nem változott. Ha a processzor magassága változott, ahhoz hozzá lehet állítani, mert 3 fokozatban állítható a leszorító erő.
Intel fronton rosszabb a helyzet. Itt is a gyári rendszereket használja, a gyári csomag 478-ra és 775-re jó, külön lehetett venni olyat, amin a műanyag pöckök elcsúsztathatóak, így 775-ön kívül 115x és 1366 kompatibilis is, illetve talán volt külön 2011-hez való is, de 1200 és 1700 szerintem már nem jött ki a régi Ninkákhoz, az újabbakra meg nem biztos, hogy ugyanúgy kell a rögzítést felszerelni.
"Ős" Ninjám volt, egy rev B-m, meg a Mini, utóbbi megvan még mindig. Szerencsém volt, bár használtan vettem, megvolt minden tartozéka, és az 115x/1366 rögzítés is kapható volt még.
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz Vigneau #63808 üzenetére
Nem is tudtam, hogy a TR csinál kis ventiekt is. Mondjuk sose néztem rá... Emiatt csak a Noiseblocker BlackSilentPro 60mm (PR-2)-höz volt szerencsém. Csak 3 pines van belőle, de 5V körülről indul a forgás.
Szerk.: Ha van még plusz 8 mm hely: Thermalright Assassin King 90 A Silver Soul 110-t még sose láttam idehaza.
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz Vigneau #63806 üzenetére
5-8 mm távtartó, némi tokozat koréjük és hangjuk sem lesz.
-
-
sasNAXO
aktív tag
válasz Vigneau #63800 üzenetére
Ja én úgy gondoltam, hogy hátulról a 3D nyomtatott műanyag és mellé valami rögzítés, ami akár lehet egy szintén 3D nyomtatott kis keret is, ami a felső lemezhez rögzítene a tápot. Csak ezt jó nagy macera lenne megtervezni.
Az meg már végképp overengineering lenne, ha ennek a keretnek az oldalára lehetne valahogy rögzíteni az SSD-t, ami eddig felül volt...
(Én ezért is adtam el, sose volt vége a tervezésnek és igazából nem használtam ki. )Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
sasNAXO
aktív tag
válasz Vigneau #63795 üzenetére
Ebben az volt a limit, hogy mivel műanyag, nem tart úgy mint egy vas, emiatt van alul a táp, ugyanis ha jól emlékszem van ott egy fém párkány aminek nekitámaszkodott az SFX táp és akkor nem csak a műanyag tartotta a táp (és kábelek) súlyát.
Rég volt. Talán még megvan a modell, ha kell.#63794 mpierre:
Sima ATX táp esetén teljesen jó megoldás, de nekem SFX volt benne. Még az előlapot is újra akartam tervezni, hogy van 2 centivel rövidebb legyen.Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
mpierre
veterán
válasz Vigneau #63791 üzenetére
És tényleg. Elveszett(-tem) a képek között. Sebaj.
-
mpierre
veterán
válasz Vigneau #63785 üzenetére
Elég passzentosra sikeredett az a vga hely. Mennyi maradt az előlapig? Az előlapi kábelcsorda nem akad fenn a vga-ban? -> mintha az usb-k hiányoznának...
-
Vigneau
félisten
válasz Vigneau #62632 üzenetére
Időközben megérett az újabb modding a Cooler Master Elite 110-re:
Némi flexelés után meglett a hely a 21.8cm-nél hosszabb VGA-nak egy 5.5cmx16cm-es bevágásnak köszönhetően.
A 24.1cm-es XFX RX 6600 már koppra befér, bár a gyártó igazán spórolhatott volna 1-1.5cm-et a ventilátorok kávájából. Egy 23cm-es VGA könnyebben elférne.
Így viszont ki kellett iktatni a 2 első USB-t és alul kurtítani az előlapi panel keretén.
Egy kis kábelmenedzsmentet is sikerült végül összehozni.
A végeredmény pedig egész jó összképet adott.
Az SFX táp modding engem is gondolkodóba ejtett, azonban az egyedi kábelek legyártatásával már nem akarok szórakozni. Igaz, akkor lenne lehetőségem egy torony CPU hűtőre is. Így legalább vadászhatok majd a jövőben az AN600, AXP120-X67, IS-67-XT trió valamelyikére.Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Vigneau
félisten
válasz Vigneau #61687 üzenetére
Kivettem pár napja a felső ventilátort, átforgattam a gyári keretre a két SSD-t felülre. Akár egy kisebb kereszt levegő átmozgatást tudnék csinálni az I/O shield és az SFX táp közötti 70mm x 130mm helyre egymás alá berakott két 60mm-es ventilátorral.
Már ha van értelme... Van valakinek tapasztalata a 60mm-es ventilátorokkal? Mert ha nem rossz ötlet, akkor valami jobb PWM páros után néznék Thermalright vagy Noctua vonalon.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Vigneau
félisten
válasz Vigneau #63561 üzenetére
Megelégeltem, hogy közel egy hónap elteltével sem nagyon látom a hazai kínálatban elterjedni a Jonsbo C6-ITX-et. Így tegnap elengedtem egy levelet a szolnoki WinCity-nek, amire meg is kaptam ma a választ:
"Az Ön által keresett házzal kapcsolatban egyeztettünk a Jonsbo disztribútorunkkal. Ezt a típust nem tervezik hazánkban forgalomba hozni, így nem tudunk a beszerzésében segíteni. Az a néhány cég, aki értékesíti, nagy valószínűséggel külföldi forrásból szerzi be a terméket."
Szóval ma szerintem rendelhetem is meg Bólyból...
-
TurboK0
tag
válasz Vigneau #63567 üzenetére
Ha áttolod akkor van ott hely. Jobban nem tudom lefotózni anélkül hogy kikapcsolnám. Én olyan 12-3mm-re saccolom a RAM nyák szélétől (a memórián amit használok, kb 1-2 mm-re lóg ki a borda a nyáktól).
Annyi bibi van, hogy a táp tartó foglalatába kisebb csavar megy bele, ami a sín foglalatánál kisebb. Így jelenleg annyi van, hogy a táp tartót használom anyaként, tehát az szorítja oda a sínt amin lóg az egész.
Ha a C6 ITX-et használod, akkor szerintem értelmesebb a hátsó venti foglalatra tenni az egészet, és akkor hosszabb GPU is kényelmesen elfér. Habár akkor meg az alaplap 24pin kábelét kéne a CPU borda és a GPU között elvezetni, ahol ömlene rá a forró levegő. Meg úgy ATX táp tuti nem megy bele, csak SFX.
[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
válasz Vigneau #63474 üzenetére
Ma kiszúrtam Merlinék kínálatában. Ezek szerint megérkezett...
-
sff-cucc
csendes tag
-
HookR
addikt
válasz Vigneau #63271 üzenetére
(M**iComp) Macera, mert vissza kell juttatni Bp.-re és a gép, amiből kikerül, napi használatban van. Szóval addig vagy a tápot kell helyettesíteni, vagy átmenteni róla a fontos dolgokat.
Ezzel szemben az áll, ha magam próbálok a ventivel valamit kezdeni, rossz esetben cserélni (egy Noctua A9x14 pörgettyű alsó hangon 7e Ft).Ezért kérdeztem van-e ezzel tapasztalat? Nem tudom melyik kezembe harapjak.
Mondjuk ha azt nézzük, hogy kacérkodom a gondolattal, hogy olykor-olykor nagyobb fogyasztású dVGA kerülne bele, akkor ahhoz meg illene nagyobb teljesítményű táp. -> (1.) Új tápot vásárol. (2.) Régit gariztat, majd elad.[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
senior tag
-
-
veterán
válasz Vigneau #62657 üzenetére
Az hogy tetszik? Vettem egy 4600G-t. Azt vettem észre, hogy iszonyatosan fárasztja a szemem az APU... lehet ez csak nálam probléma, de az 5700 XT-nél ilyen nem volt. Már szerintem új kártyát nem veszek mostanában, de ha vennék, akkor max ilyen 7600 erősségűt és méretűt.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
válasz Vigneau #58235 üzenetére
Mostanra érett be végül a korábbi agymenésem:
Sikerült anno moddolni a Cooler Master Elite 110-et, így befért most már egy Gigabyte H410M H V2 (22.6cm x 18.5cm). Kapott társnak egy i3-10100F-et (IS-55X V3-mal) és Micron 2x8GB 3200MHz-es csupasz RAM-ot (ami nem tud XMP-t, de sebaj). A szélkavarást két 12cm-es Akasa Apache-ra (CPU és Case) bíztam.
Bekerült a levedlett 20cm-es EVGA RTX 3060 Ti-m és egy 960GB-s Kioxia SSD. A tápellátásról pedig a korábbi, ATX méretű Phanteks AMP 750W gondoskodik folyamatosan bekapcsolt, forgó ventilátorral.
-
phulee
tag
válasz Vigneau #62547 üzenetére
Igen, HA-n szembejött egy gyakorlatilag vadonatúj példány és 10 perc gondolkodás után lecsaptam rá. A Chieftec meg ma 5 perc alatt kelt el, már az automatában várja, hogy útra keljen.
Köszi, én is remélem. Tényleg nincs hangja, és a kábelei egy álom. Már meg is terveztem a C6 átépítést. Még van egy vizsgám és utána bele is csapok.
Elvileg tudok nettó áron vásárolni, úgy olyan 125e körül jön ki az Aqua-nál most Dual v2. Használtan is kb. ennyiért mennek most az RX-ek. Szóval győzködöm magam. Lehet megkérdem a szaktopikon mit szólnak hozzá a mesterek.
-
phulee
tag
válasz Vigneau #62545 üzenetére
Szuper. Cukik, nálam sem engedte, hogy az ASRock lap hátsó fénycsíkját lekapcsoljam. Pedig ő már 10 múlt, de áhítattal nézte, hogy milyen szép ami a C6-ból kiszűrődik.
Kerestem teszteket a Dual v2-re, de nem igazán találtam. Viszont a Ti ára meg pont ebben a kategóriában bőven megérné amennyivel erősebb. A csend jó lenne, főleg hogy most jó áron lett egy SF750 Platinum-om. 7600(XT)-k között is akadnak szép kártyák.
-
phulee
tag
válasz Vigneau #62534 üzenetére
Szuper, akkor sikerült megszabulnod a fényártól?
Ha Dual v2, akkor 4060 Ti inkább, mert csak bruttó 10-15e a különbség. Ha olcsón látok, sok garis sima Dual-t, akkor az lesz a befutó. Legrosszabb esetben nem teszek előre ventit és akkor egészen 250 mm-ig jó vagyok szerencsére. Vagy elengedem a Lightroom kérdést (már úgysem élek belőle) és akkor 6700/7600 közül valamelyik a befutó.
-
phulee
tag
válasz Vigneau #62513 üzenetére
Ha ez a lila-kék, akkor milyen lehet a kék-kék? Valami hackeléssel csak meg lehet szabadulni ettől a fényártól. Ilyen opció nincs a tiéden?
Megértem az okot, ez nálam is dilemmát okoz. Szívem szerint Nvidia-t vennék, mert a Lightroom (és általában az Adobe) a tapasztalatok szerint jobban szereti. De a sima Asus Dual v2 nem igazán kapható és ha igen, akkor sem sokkal olcsóbb, mint a Ti. A HA-n árul most vki egy csomó új Inno3D 4060 Ti-t, még az ára sem vészes, de csak egy hét garival. Így meg gyáva vagyok
-
phulee
tag
válasz Vigneau #62365 üzenetére
Egyetértek, alapvetően én sem adnék most ki zsebből 100e-t egy kártyára. De ha azt nézem, hogy csak különbözeti árat kell fizetnem és kb. 2 évig jó vagyok, akkor az megfontolandó.
Pontosan ez a dilemmám nekem is, a kétventisek jönnek be, de erről az MSI ITX-ről csupa jót írtak. A többiben egyfelé gondolkodunk, vagy ASUS Dual vagy MSI Ventus lenne a befutó. AMD sajna az Adobe miatt kevésbé játszik, bár egy Sapphire Pulse 6700xt-n elgondolkoztam, de 5mm híján már a házban sem fér el.
-
phulee
tag
válasz Vigneau #62367 üzenetére
Ebben az esetben nálam sem merülne fel a kérdés. De jelenleg egy RTX2060 van, és közben szeretném eladni az előző gépem, amiben nincs VGA. Tehát valamit mindenképpen kellene vennem, akkor viszont azt a pénzt inkább hozzáadom egy erősebb kártyához, amin megy a Lightroom és 1080p-n még játszani is tudok.
-
phulee
tag
válasz Vigneau #62361 üzenetére
Szerencsére nem vagyok annyira korlátozott. Csak ha előre kerül a C6-ban a táp, akkor nem szeretnék alatta beszorulni a kábelezéssel. Olyan 20cm körül ideális.
Kösz, a fél délutánomat tesztek olvasásával töltöttem, de össze-vissza mondanak mindent. Ezért voltam kíváncsi, hogy van-e gyakorlati tapasztalat. De igazad lesz és annyival többet a Ti nem ad, mint amennyi kompromisszummal járna. Igazából a HA-n jött szembe egy a Palittól és elgondolkodtatott.
-
phulee
tag
válasz Vigneau #62343 üzenetére
Más okokból, de én is a rövidebb kártyák felé nézelődöm. Ahogy látom vagy LP verziók jöhetnek szóba vagy a rövid nyákos megoldások:
ASUS GeForce RTX 4060 LP 8GB OC
GIGABYTE GeForce RTX 4060 OC LP 8G
illetve:
MSI GeForce RTX 4060 Ti VENTUS 8G OC
MSI GeForce RTX 4060 AERO ITX OC 8GB
Palit GeForce RTX 4060 Ti StormX 8GB
Az ideális persze a MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB lenne, de az már minden lélektani határon túlmutat.Esetleg valakinek van közvetlen tapasztalata, hogy melyik megoldás a csendesebb, hűvösebb? Ez egy ventis megoldások szimpik, de félek nem éppen halkak...
-
phulee
tag
válasz Vigneau #62315 üzenetére
Erre számítok, hogy a puding próbája az evés. Ezért sem szeretném szétflexelni a házat, hátha kiderül mégis az eredeti koncepció volt a jó. De valamiért úgy érzem, hogy az első táp a helyes irány.
Majd konzultálunk vagy tartunk C6 találkozót és mindenki elhozza a drágaszágát...
-
phulee
tag
válasz Vigneau #62308 üzenetére
Nekem most így van, éppen ezt tervezem megfordítani. De szerintem az első tápos verziónál korlát lesz, hogy nem fogsz tudni előre plusz ventit berakni. A táp alatt nem marad annyi hely, illetve ott vannak még lent az előlapi csatlakozók is. Persze lehet a te tápod megmozgat éppen elég levegőt.
Egyébként ez a megoldás most is elég jól működik, csak mivel olyan kis elegáns a ház, az asztalra tettem és zavar, hogy rám tolja a meleget...
-
HookR
addikt
válasz Vigneau #62266 üzenetére
"Relatíve jó alternatíva lehet az RTX 4060 LP, bár nem olcsó..."
Egy hete egész jó áron volt az Asus 4060 LP.[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
phulee
tag
válasz Vigneau #62266 üzenetére
Köszi. Lehet már érzem a kihívást, hogy moddoljam a sima C6-ot. Egyedül csak a táp helyére kihívás a ventit beépíteni, illetve az ITX-en láthatóan nagyonbb szellőzőfelület van. Vagy szervezünk egy csoportos rendelést...
Szellőzés szempontjából lehet megfontolandó az LP, de akkor már inkább a Ti-t venném esetleg. Asus-t és GB-ot találtam, elég jól néznek ki és tényleg nem rossz a teszt szerint.
-
hszilard666
veterán
válasz Vigneau #62206 üzenetére
Igen, köszönöm a tippet!
Nekem nem a motorzaj hallatszik, hanem a szélzaj. Mint amikor szélben telefonál az ember. De ez nem issue, fejhallgatóval játszom, ha pedig mást csinálok akkor azt más gépen teszem, szóval nem fog zavarni most. Annak örülök hogy a hűtés rendben van.
Pista0001:
Igen. Ennek az az oka hogy a házban egy csomó nem kompatibilis hardver van. Pl a cpu hűtő túl "magas" (lol) és a venti már nem fért el a tápcsatitól, így csálén kellett felcsavarozni a bordára. De legalább a csálé táppal párhuzamban van! Az pedig azért ferde, mert az előző tulaj megvágta a gépházat a táp felfogatásnál, és csak így tudtam fixálni.Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
phulee
tag
válasz Vigneau #62060 üzenetére
Próbálkozom, abból indultam ki, hogy mivel az én RTX2060-mnál durvábbat épített be a C6-ba, akkor nálam beválhat.
Nagyjából az az alapja, hogy a keresztben elhelyezett GPU miatt nem tud függőlegesen légáram kialakulni, ezért bereked a levegő a videókártyánál. Ezt oldja meg úgy, hogy két nagy statikus nyomású ventviel alul-felül beküldi a hideg levegőt, ami elöl tud távozni. Így ha jól értelmezem, gyakorlatilag lét "levegő kör" alakul ki: egy a CPU körül és egy a GPU alatt, amelyeket a videókártya választ el egymástól.
Ezért lehet jobb az új C6 ház, mert akkor a táp alá lehetne elölre tenni egy ventit, míg hátra egy másikat és máris lenne rendes vízszintes légáram is.
-
phulee
tag
válasz Vigneau #62054 üzenetére
Ez nagyjából a harmadik nekifutásra állt össze ilyenre, de éppen elég a kábelhossz. Mi mindenre jók ezek a merev CPU kábelek
Igen, mind a felső és az alsó is befelé fúj és elöl jön ki a meleg. Az ötlet a Reddit-ről származik, egy lownoisefan nevű user épített a C6-ba valami durva konfigot, ezt most nem találtam meg, de itt írt róla, hogy mi az ami bevált neki.
Ezt továbbfejlesztve gondolom hosszabb távon megfordítani az elrendezést, hogy hátra fújja ki a levegőt és legyen egy vízszintes légcsatorna is, mert hogy írja, nem a CPU a problémás terület, hanem lent a videó kártya.
-
phulee
tag
válasz Vigneau #62032 üzenetére
Jól látod, éppen fölé került a ventinek. Kb. 1-2 mm lehet közöttük.
Ahogy nézem a PP08-nál valóban lenne még egy picit nagyobb hely, de nem számottevő. A Chieftec kerete így néz ki. Mégha elférne úgy a CPU tápkábel a táp és venti között, akkor érdemes lenne cserélni. De olyan merev az a kábel és kicsi a hely, hogy esélytelen.
-
phulee
tag
válasz Vigneau #62028 üzenetére
Én meg köszönöm tippeket mindenkinek. Tök szuper, hogy ilyen segítőkész és felkészült társaság van errefelé. Mindenképpen köszönet illeti az eredeti tippadót is!
A tápot még tegnap megfordítottam, azóta bizton tudom, hogy annak ventijét lehet alapjáraton is hallani. Sajna a Chiftek nem igazán kapcsol le még alacsony terhelés alatt sem. Legalábbis én ilyen példányt fogtam ki.
#62015TurboK0: a Chieftek közben továbbra sem melegszik, éppen langyos. A hangját is úgy kell érteni, hogy éjjel totál csendes környezetben bizony hallani, hogy megy. De egyáltalán nem vészes.
#61834TurboK0: A Noctua is nagyon bevált eddig, szuper csendes, pedig az forog a legtöbbet. A Fancontrol-t feltettem az éjjel, meg is talált szépen mindent és letesztelt. De kell keresnem egy iránymutatást, hogy mit és hogyan érdemes innen beállítani, mert sajna okosabb, mint én.
Viszont, ha szeretnél BQ! SilentWings 3-at esetleg kipróbálni, akkor maradt egy tartalék...
[ Szerkesztve ]
-
phulee
tag
válasz Vigneau #62021 üzenetére
Értem, tanulgatom még ezt a légtechnikát. Szerintem megfordítom hamarosan a tápot.
Az Sl-100 így előben még szebb. A ház ventik közül egyiknek sincs hangja. Használtan vettem a BQ!-kat, de nagyon szép állapotúak és tényleg hangtalanok. Ezt ajánlotta a reddites srác, aki elég extrém konfigot tett a C6-ba. Őszintén nem tudom mennyin forog a TL-E12B, az alaplap (AsRock B650M Pro RS) végzett valami Fan-Tastic tuning-ot, egyelőre azzal megy.
Korábban már írtam talán, hogy ez űrtechnika. Tegnap elszórakoztam egy jó félórát csak azzal, hogy memória megfelelő sebességgel fusson. Szóval csak szépen lassan össze fog ez állni.
-
phulee
tag
válasz Vigneau #62013 üzenetére
Lehet érdemes lesz megvárni vagy megnézni a kinti rendelést. Tegnap végre összeraktam a konfigot mATX alapon a Jonsbo C6 v1 házban, ezek az első tapasztalatok:
- a táp nagy rossz helyen van, elöl viszont simán és kényelmesen elfér;
- meglepően jól szerelhető még a nagyobb alaplappal is;
- kábelek elrejtése szinte lehetetlen (legalábbis egyelőre);
- Chieftec CSN-550C sokkal csendesebb, mint a rémhírek szerint, viszont főleg a 24 pin-es kábel iszonyatosan merev, már-már kezelhetetlenül.Tervek szerint vagy átépítem első táposra (kipróbáltam és simán elfér, hátul kell csak megoldani a ventit, illetve a tápcsatlakozót) vagy benevezek én is az új verzióra, feltéve ha befér az mATX.
Amúgy elsőre így sikerült összehozni, mindenkinek köszönöm a hasznos tanácsokat ötleteket!
[ Szerkesztve ]
-
-
phulee
tag
válasz Vigneau #61979 üzenetére
Végre most lesz pár hét vizsgamentes időszakom, szóval holnap elhozom a megrendelt/kifizetett C6 Black-et. Nyilván ha ez a hír előbb jön ki, akkor már az újat veszem. Alaplapot könnyebb beheggeszteni, mint tápot áthelyezni. De egyre jobban látom, hogy az lenne a jó megoldás....
Láttam a művedet már, de ebben a házban is jól fog kinézni! Annak a lapnak pont ideális lesz az új C6, egymásnak teremtették őket
-
phulee
tag
válasz Vigneau #61956 üzenetére
No, sikerült valamire jutnod?
Jó lenne kideríteni, hogy belefér-e tényleg egy mATX, mert akkor máris váltanék is erre. Sokkal logikusabbnak tűnik az elrendezése. Vagy majd átépítem a sima C6-ot első táposra. Tök jó lenne, ha a meleg levegőt nem előre kitolni, illetve lenne rendesebb vízszintes légáram benne...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest