Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz viperabácsi #63543 üzenetére
Attól függ, mennyi a becélzott cím gépigénye.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
rxmiss
tag
válasz viperabácsi #63517 üzenetére
ebay. nem errol fut a MacOS
-
senior tag
válasz viperabácsi #63112 üzenetére
Igen, arra is gondoltam, van itthon hasonló fóliám, és akkor csak a látható részeit csinálnám meg, lehet nekiugrok, de mivel a vga is fekete-fehér lehet hagyom a fenébe már kezdi megszokni a szemem
-
Crabface
senior tag
válasz viperabácsi #62424 üzenetére
Densium Apu
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
sasNAXO
aktív tag
válasz viperabácsi #62402 üzenetére
...ennyiért legyen is!
Aztán persze lehet csak én néztem rég bolti árakat.Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz viperabácsi #62391 üzenetére
A linkeden az Asus jön be nekem
- Me' balhere vagyok.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
flashpointer
őstag
válasz viperabácsi #62393 üzenetére
ja en szoktam is, negyedik 4090 teljesen csendben az elozo 3 meg ment vissza a boltba!
-
flashpointer
őstag
válasz viperabácsi #62389 üzenetére
mit nem tud a tobbi amit ez igen coil whineolni?
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz viperabácsi #62389 üzenetére
Mi az a minden, amit tudni kell? Én anno emellett döntöttem: ASRock B650E PG-ITX WiFi
Nekem kizárólag gaming-re kellett, az volt a fókusz. Már nem emlékszem, mi döntött az ASRock mellett az ASUS ellenében. Talán az égetett Armoury Crate, ami BIOS-ból tolta fel a malware-t vagy valami garanciális fiaskó, passz...Sub-Dungeoneer lvl -57
-
sasNAXO
aktív tag
válasz viperabácsi #62371 üzenetére
Tavaly még sparkmax volt.
De igen, az.Szerk.: Téves, tavaly is gamemax volt...
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
veterán
válasz viperabácsi #62356 üzenetére
Most gondolkoztam rajta, nem-e át kéne költözni az ATX toronyból az ITX házba. De szerintem a lustaság erősebb lesz.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
veterán
válasz viperabácsi #62354 üzenetére
Ugyanaz jutott róla nekem is eszembe.
-
sasNAXO
aktív tag
-
TurboK0
tag
válasz viperabácsi #61991 üzenetére
Igen igen, asszem pont ez az a videó ami alapján én is felírtam magamnak az N100 alaplapot és az ASMedia sata kontrollert.
De ebben az esetben én az mATX N100M lapot használnám + jonsbo n4 házikó, amibe konkrétan pont 6db hdd + 2db ssd-t lehet pakolni, tehát mintha ehhez találták volna ki.
-
Francia91
veterán
válasz viperabácsi #61992 üzenetére
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
sasNAXO
aktív tag
válasz viperabácsi #61936 üzenetére
Most hétvégén szereltem egy "régi" Asus A320I-K alaplapot; az ugye a Ryzen 1st gen belépő szint volt:
3 PWM + 1 PUMP csati,
4 sata,
HDMI + DP...
Oké, M.2 slot csak egy volt rajta, de ez az alapmodell volt.Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
sb
veterán
válasz viperabácsi #61780 üzenetére
Nem egyformán gondoljuk akkor az ITX építést. Én azt gondolom a mérethez képest a legerősebb hardvert építem meg , ésszerű keretek között.
Nálam az észszerűségből egyenesen következik, hogy egy negyedakkora házba nem ugyanazt a konfigot raknám. Szerintem mITX-nél ez a nulladik pont ha nem az extra sz*pást keresi az ember. Amikor mITX-et építettem akkor szinte mindig 100 (APU) vagy 150-180 (dgpu-val) konfig alatt gondolkodtam.
Második lépésben pedig - ha észszerűség továbbra is a cél - akkor pedig adja magát a hatékony hw. Mivel a teljesítmény a feszültséggel nem lineárisan skálázódik (ill. más komponensek is beleszólnak amik szintén nem arányosan fogyasztanak, pl. gpu vs vram), ezért 10-ből 9x sokkal jobb a hatásfok uv/uc mellett... vagy valami gyárilag hasonló módon belőtt - akár noti komponensek - esetén. De cpu-nál curve optimizer+egy teljesen egyszerű tdp limit, vagy dvga-nál a tpd limit visszavágása is elég okosan skálázódik lefelé. És ezek már az "egycsúszkás" megoldások, lásd még: energiasémák, vagy mini pc-knél (de igazából bárminél) biosban belőhető TDP-k. Ezek out of the box mennek gyakorlatilag. Vagy lásd leszabályzott noti dgpu-k...
Alacsony fogyasztás, magas perf/W-ot gyk. csak ezzel érnek el gyári megoldásoknál is.Szerintem ez az ami a legnagyobb hatékonyságkülönbséget adja észszerűen. Vagy marad a 300W berakása és aztán mással lesz szívás. Vagy ahelyett 200W-os hw berakása, vagy pár klikkel a 300W-os konfig megy 200W-on, mondjuk 90% teljesítménnyel.
És itt természetesen a Wattok fiktív számok, a lényeg, hogy minden szinten nagy előny érhető el, akkor meg miért ne? Az is nyer akinek hangtalan lesz a gépe, mert lehúzott 50-70W-ot belőle, és az is aki annyival erősebb hw-t tud berakni kényelmesen hűtve.szerk: Hogy a tápra is visszatérjek, ilyenformán én tápból mindig azt éltem át, hogy kerestem a minél kisebbet, 300W körülit, aztán nagyítóval se találtam sokszor.
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
A gyártók még szép, hogy bőven fölélőnek.
Egyrészt a nagyobb teljesítményű táp drágábban adható, több a profit.
Másrészt biztosra kell menniük, hogy ha a paraszt egyszerre 4 telefont a gép usb portjairól tölt, meg 12 merevlemezt tesz a gépbe, akkor is elmegy.
Annó én is elcsodálkoztam, miért adnak a 17 watt TDP procis Intel NUC-hoz 65 wattos tápot, amikor merevlemez hely nincs is benne, csak egy msata meg egy mini pci-e. Egyrészt ezt a kettőt is ki kell szolgálni, ott a 3 usb meg a Thunderbolt. Meg az apróságok az alaplapon. Meg a ram. Szóval bőven van mivel számolnia a gyártónak, a felhasználó viszont átgondolhatja, neki mi is kell.
Én pl soha nem töltök telefont/tabletetet, nem teszek 3,5-es merevlemezt a gépbe, külső tápos dokkolót használok, stb. Ha ezt csak ennyire átlátod, máris jobban tudsz tápot választani.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Én az 5700 XT-hez undervolt nélkül használnám a 450-es tápot. Nem kell ettől annyira bexarni, én se vagyok informatikus.
MSI Afterburnerből teljesen jól undervoltolható egy valag kártya. Rákeresel a kártya típusára + undervolt kifejezés és jó esetben (ha népszerű a kártya) akkor nagyon sok infóhoz hozzájutsz vele kapcsolatban. Már előre kitaposott utak vannak, főleg régebbi típusoknál, így csak a megadott értékeket kell beállítani, amit a fórumon az adott illető leírt.
A lényeg: undervolttal nem lehet elb*szni semmit. Ha nem megfelelő a feszültség, akkor max összeomlik, de fizikai károsodás nem fogja érni a készüléket.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
TurboK0
tag
válasz viperabácsi #61761 üzenetére
Nálam 5600G + B550M + RX480 4GB + X550-T2 mind együtt, furmark+intelburntest alatt olyan 330 watt körül szívott a falnál mérve. Ez játéknál bőven 300W alatt lenne, (egyébként ha lekapcsolod a PBO-t akkor -20W és -20C a procin). Szerintem ehhez bőven elég egy 450 vagy 550 wattos táp, mivel minden (normális) táp úgy van specifikálva hogy gyakorlatban a ráírt maximumnál 30-40%-al többet tud, pont azért hogy bírják a teljesítmény kilengéseket. pl. amikor a nemtom melyik Geforce átlag 300 wattot használt csúcsra járva, de azt úgy hogy pár ms erejéig 500 wattig felugrott a szkóp. Ez bele van kalkulálva. Azon a 25 ezres Chieftec 550W tápon is valami 750W csúcsot mértek, afölött lekapcsolt.
A nagyon régi Enermaxok voltak olyanok hogy állatira túlspecifikáltak mindent, a klasszikus platimax 500W (vagy 550W, már nem emlékszem) magasabb csúcsot bírt mint a seasonic beles Corsair 650W. Csak azért nem választottam a Platimaxot mert a Corsair volt raktáron, és épp akkor vesztett 30%-ot a forint árfolyam, így bár mindkettő euróban ugyanannyi volt, a platimaxot sokkal többe került volna beszerezni. Utólag kicsit bánom, de lehet jobban jártam mert a Corsair egy rail-en teljesít a platimaxon meg három rail volt osztott terheléssel....
Akinek meg van manapság pénze 300+ wattos videokártyára és ITX alaplapra (ITX alaplap 50% felár minimum), annak gondolom nem jelent akkora érvágást hogy mellé szerezzen egy 7-800 wattos minőségi tápot (félreértés elkerülése végett: 300+ wattos gpu alatt nem a használtan 30e-ért talált túlfeszelt Vegára gondolok...).
-
Crabface
senior tag
válasz viperabácsi #61752 üzenetére
En a 750 platinumot tudtam nagynehezen 45-ert eladni 5 ev garival...
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
Pista0001
addikt
Az előző géped is még határeset középkategóriának, a mostani meg teljesen az.
-
mpierre
veterán
450W platinum is elég, ha épp kapható...
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Pista0001
addikt
válasz viperabácsi #61754 üzenetére
Kivételek mindig vannak, inkább általánosságra gondolok. Itt a topikban aktív résztvevő vagyok több mint 13 éve, és az azt megelőző ~4700 hsz-t is elolvastam. Nem mondom, hogy nem volt, aki csúcskategóriát akart építeni, de úgy rémlik, a nagyobb többség inkább középkategóriát rakott össze. Középkategória alatt a(*)*60-70-es nvidiákat, és az ezekkel KB egyenértékű HD*770/*850, RX-*60/*70 és RX-*600/*650/*700/*750 AMD-ket értem.
-
phulee
tag
válasz viperabácsi #61752 üzenetére
Várnék én, csak nem szép látvány a kihasználatlan dobozokat nézegetni
-
Vigneau
félisten
válasz viperabácsi #61747 üzenetére
Köszönöm szépen! Elszórakoztam vele egy darabig... Végül megmaradtam a jó öreg undervolt-nál. Jelenleg 756mV-on hajtom 1545MHz-es boost mellett. Mindenre is bőven elég így - jelenleg...
Igen, ismerős videó. Sanszos, hogy a ventilátorok és a bordák annyira össze vannak hangolva, hogy valóban nem tudjuk felvenni a mérnökökkel a versenyt. Persze, volt már ellenpélda is, ha a gyártó eléggé hanyag munkát végez. De "sajnos" erre nem mindig van garancia.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
veterán
Általánosságban ITX-be alacsony igényű komponenseket pakolnak. Drágább hardverhez már nem Csíftekben gondolkoznék, de azt le is írtam korábban. RX 6400 meg RX 6600 vagy RTX 3060 confighoz meg elég a 450-es.
-
Pista0001
addikt
ITX-ben szerintem a középkategóriát tekinthetjük hétköznapi igénynek, ahhoz meg szerintem elég kell legyen, ha minőségi a táp.
-
phulee
tag
válasz viperabácsi #61749 üzenetére
Még győzködöm magam. Azzal az SF600 Platinum-mal, gyári garival magasra tetted a mércét.
-
Vigneau
félisten
válasz viperabácsi #61739 üzenetére
Egy EVGA RTX 3060 Ti volt az alany.
Végül visszaállítottam mindent, valószínűleg nagy volt a hézag a ventilátorok kerete és a borda között, mivel én nem léptem meg ezt - jól látható flex nyomok:
-
coccolino
aktív tag
válasz viperabácsi #61735 üzenetére
Anno azért vettem SF750-et, mert a legjobb választás volt ITX-hez, így utólag is nagyon jó döntés volt, csak ajánlani tudom
Igaz, a harisnyázott kábelei olyan merevek, mint egy gyúrós balettcsoport, ezért kezdtem el csináltatni roger.smithel egyedi kábeleket, viszont arra lélekben fell kell készülni, hogy egy alap set (PSU, 2*GPU, MB, 2*sata) kb. olyan 30-40e között van, így aki minőséget akar építeni, az engedje el az árakat
Esetleg az SF600+custom kábelek jó alternatíva lehet, de ugye ott már csak Goldot lehet kapni hivatalosan (habár aki nem ITX-be akar erőművet, annak valszeg mindkettő kevés lesz)
Amúgy a srácot csak ajánlani tudom, nagyon minőségi kábelt csinál és jóval jobban kezelhető is
[ Szerkesztve ]
''I am the world bigest washed up SUPERSTAR!''
-
Vigneau
félisten
válasz viperabácsi #61735 üzenetére
Alexet ismerem én is.
De mivel boldogultam az elrendezéssel, nem láttam értelmét kábeleket rendelni. Azonban a korábbi deshroud projektemnél is Ő készítette a VGA to 4PIN FAN kábeleket.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz viperabácsi #61686 üzenetére
Kis késéssel. RX6400 úgy rémlik igényli a pcie4-et, az 5600G meg csak pcie3; ha kell a teljesítmény, erre figyelj.
A procik 88W ppt (papíron, igp nélkül 5600g inkább 65 körül van asszem), pcie alaplapi csati 75W ahogy írtad, asztalon ami előttem van 2tb samsung ssd-re 5V 1,8A van írva, számoljunk 2x9W-tal ssd-kre, szóval bele kellene, hogy férj.Szerk.: Úgy tűnik hétvégén nem tudok rendesen gépelni.
[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
válasz viperabácsi #61699 üzenetére
No igen, a Platinum az Platinum. Én eddig zömmel a sima SF450-ekre aludtam korábban. Ott egyiknél sem volt keret...
Aztán lett egy Thermaltake Toughpower SFX 550W az Asszony Kolink Satellite-jába. Nekem meg a fentebb taglalt EVGA 750W-os modellje jutott később. Mindkettő kapott gyárilag adaptert, a TT szimmetrikust, míg az EVGA némileg aszimmetrikust.
-
HUN_Sector
őstag
válasz viperabácsi #61690 üzenetére
-
phulee
tag
válasz viperabácsi #61699 üzenetére
Ez nem is kérdés, hogy megérte! Most eléggé leült a piacon, lenne egy 4 év garis, de eltűnt a kolléga, illetve van egy 1 hónapos eladói garis darab.
Lehet érdemes kivárni egy ilyen alkalmi vételt, annyira nem sürgős a dolog. Úgyis alapvetően tanulnom kellene, helyette gépet rakok össze
-
félisten
Simán, egy 6GB-os RTX3050-el is megbírkózik szvsz.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Pista0001
addikt
12 volton mennyit tud? Ha 150 felett, akkor jó lehet, de olyan játékot nem nagyon erőltetnék vele, ami teljesen kihajtja a gépet.
-
phulee
tag
válasz viperabácsi #61697 üzenetére
Köszi, valóban ezek lemaradtak.
-
PROTRON
addikt
Azt írják a VGA-ról neten hogy ténylegesen megmérve 53W-ot kér, szal elvileg tényleg beleférsz gamelés alatt is a keretbe.
Azért majd csekkold, lehet hogy a procit kicsit alulkéne feszelni, amivel csak 2% fps-t vesztesz, közben meg jelentőssebb lehet a teljesítmény bónusz.
A proci tutira többet kajol mint 65 watt, amire rárakódnak a hirtelen kilengések, ezért kell rászámolni extra kapacitást, hogy ne aktiválódjon a túlterhelés védelem.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
veterán
válasz viperabácsi #61624 üzenetére
Van egy LGA775-ös configom egy kb. 25 éves gépházban. Q8300 + GT1030 Left 4 Dead 2-t viszi 75 fps-en.
-
Pista0001
addikt
válasz viperabácsi #61627 üzenetére
Lejátszhatjuk 3dmark2001-ben, ha gondoljátok...
18711 pontot hozott 3,3 GHz-re húzott P4 mellett, 2×512 MB 733 MHz/cl5 ram-mal...
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz viperabácsi #61627 üzenetére
Ha leveszed a felbontást 640x480-ra.
-
phulee
tag
válasz viperabácsi #61622 üzenetére
Tőle veszem, nekem egyszerű volt a döntés. Szürke van. Legalább nem lesz olyan komor a home office
Amúgy azt írta, hogy 4.0-as. -
phulee
tag
válasz viperabácsi #61604 üzenetére
Kösz, így már könnyű, ha az ember tudja mit kell nézni.
Nagyon fontos szempontot adtál. Az elég jó vételnek tűnik, grat.
Tudtam, hogy jó helyre kell fordulnom! -
phulee
tag
válasz viperabácsi #61602 üzenetére
Köszönöm Neked is, ezzel már el is dőlt! Meg is rendeltem, piszok mázlim van az árral, el sem merem kiabálni egyelőre.
Még a táppal küzdök, eszméletlenül elszálltak az árak. Egy ilyet találtam az Aqua-ban bruttó 39e akciósan BE QUIET! SFX L POWER 500W. Esetleg van róla tapasztalatotok? Szerintem elég lenne a konfigomhoz, brutál videókártyát nem tervezek a közeljövőben.
Illetve a táp topikban ajánlották az FSP Fortron Dagger PRO 650W-t, amiből az aprón találtam egy elvileg garanciális darabot 30e-ért.Mit gondoltok?
Előre is köszönöm! -
flashpointer
őstag
válasz viperabácsi #61558 üzenetére
vagy a muanyag csatlakozonal magasabb tavtartok+ hosszabb csavar.
-
Pista0001
addikt
válasz viperabácsi #61548 üzenetére
Nekem is van egy olyan első eresztéses 350-es, az enyém kibírta a garanciaidő végéig, meg még kb 2-3 hónapig, aztán adta be a kulcsot. Asszem az i5-760 volt akkor rajta HD7870-nel. Szerintem bírnia illett volna... Seasonic G360-at kapott aztán a gép, az egy Celeron G540+HD4350(!!!) alól halt ki, szintén gariidő után pár hónappal...
-
HUN_Sector
őstag
válasz viperabácsi #61550 üzenetére
Gondoltam rá, de felmerül bennem, hogy az eretnekség lenne csalás
Na meg azért ezt egy ideig elreszelgetném, mivel acél. Még a dremelemmel is.
[ Szerkesztve ]
-
4captainhero
csendes tag
válasz viperabácsi #61505 üzenetére
Elég sanszos, hogy a táp volt a gyenge láncszem, mivel minél combosabbra váltottam annál kevésbé jött be ez az újraindulás. Elején még PICO PSU-val és külső táppal nyomtam. a 80W-os a Windows telepítést se tudta befejezni, a 120W-os már komoly visszahúzásokkal de használható volt akár játékra is.
400W-os minőségi táppal egyszer sem indult újra.Alaplap: ROG STRIX B650E-I Gaming WIFI
Memória: G.Skill Trident Z5 NEO RGB 2x16GB 6400MHz DDR5 (EXPO-val fel is húztam)#61506 A videó nagyon menő. Nem tudom pontosan nálam miért nem megy, lehet az én procim éhesebb az átlagnál
#61507 Igen én is azt vettem volna és még gondolkozom, hogy meg is veszem a jövőben, hogy legyen kis mozgástér a húzásnak, meg amúgy remélhetőleg átlagos terhelés alatt csendesebb is lesz mint a pici társa. A kisebbet azért vettem, mert jó áron gyorsan hozzájutottam használtan + Magyarországon csak emag forgalmazta ezt a 200W-os variánst.
-
tlac
nagyúr
válasz viperabácsi #61364 üzenetére
konkrétan a linkedről el lehet jutni ide és ott is van a válasz, hogy kompatibilis vele
[link] -
Pista0001
addikt
3 moduláris táp alapján merem azt mondani, hogy ugyanolyan csatlakozókat használnak a különböző gyártók a táp felőli végen (is ). Van egy Seasonic, egy Corsair és egy Silverstone, már meg nem mondom, melyik kábelei melyikben vannak, de eddig minden passzolt.
-
hoffman_
nagyúr
nem teljesen értem, hogy a vga pcie gen miért lenne probléma.
volt egyébkéntilyen kábelem, küldtem vissza a fenébe, olyan hullamerev és hosszú. van egy egyedi kábelem SF600PT-hez, azt sem használtam végül, ha érdekel kipróbálhatod vele, amit tervezel."The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
flashpointer
őstag
válasz viperabácsi #61314 üzenetére
-
zed1983
őstag
válasz viperabácsi #61308 üzenetére
Ha váltasz a coil Whinera érdemes figyelni a lapnál!
Én kettőt küldtem vissza emiatt, engem zavart.
[link]YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
sasNAXO
aktív tag
válasz viperabácsi #61093 üzenetére
3200G-t nem láttam még 80W-ig boost-olni. 3400G-t igen. (90W-os kocka táppal le is állt a gép teljesítmény teszt közben. )
A lényeg az lenne, hogy ha nincs agyon hajtva, akkor elméletileg bírnia kell a 120W tápnak. Ha proci és memória OC van, akkor kb. garantáltan kevés.Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
eastsider
nagyúr
válasz viperabácsi #61075 üzenetére
Szekrény tetejére került, metist cseréltem erre , mert nagyon kilatszott alulról a gép és nem nézett ki jól, pont az a lényege hogy kicsi legyen és ne látszódjon
-
sasNAXO
aktív tag
válasz viperabácsi #61064 üzenetére
Az NH-L9a-AM4 37mm magas.
De igen, olvastam, hogy a H2O válogatós, talán a legnagyobb léghűtő ami belemegy, az a Thermalright AXP90-X53 és az sem éppen optimális.
Mondjuk benne van a nevében hogy H2O...Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
sasNAXO
aktív tag
válasz viperabácsi #61059 üzenetére
Arra bőven jó lesz, és ugye ahogy írod is, ez elvan külön VGA nélkül is és szerintem CSGO eldöcög rajta még úgyis mondjuk 1080p-ben.
240-es hűtővel meg imádni fogod valszeg, 5600G/5700G nem túl forrófejűek ha nem Noctua L9-cel akarod őket hűteni.Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
sasNAXO
aktív tag
válasz viperabácsi #61052 üzenetére
RX5xxx-nél hoz egyáltalán valamit a konyhára a pcie4? Nekem úgy rémlik, hogy ott még nem számít.
Illetve kell-e a gyorsabb SSD?
(Szerintem az 5600G jobb lenne. )Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
patyil
tag
attól függ mit csinálnál vele, az 5600g újabb, erősebb, jobban menne az 5600xthez.
-
Mclovin
senior tag
Pont akkor indul el, amikor van értelme. Terhelés alatt (CPU + VGA). 200W terhelés alatt valamivel már elindul a venti az SF600-ban is. Van az airflow-ról pár post és videó is.
-
L4D1K
őstag
válasz viperabácsi #61002 üzenetére
Lehet csak túlgondolom
Idle 38-40 fok. Loadra nem emlékszem de 50 felé szerintem nem ment.
# ANTAL Tuning #
-
Crabface
senior tag
válasz viperabácsi #60970 üzenetére
Vagy rovar csapda.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz viperabácsi #60951 üzenetére
Thermalright AXP90-X53?
-
sasNAXO
aktív tag
válasz viperabácsi #60948 üzenetére
NH-L12S lesz az, 70mm.
-
Vismajor01
addikt
válasz viperabácsi #60942 üzenetére
Radiátorban van, különben nem tudtam volna alulra tenni.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Vismajor01
addikt
válasz viperabácsi #60936 üzenetére
Szia
Persze
Gpu 70 fokig mászik el szintetikus load alatt, proci 83 fokig
De játék közben gpu 60 fokos, proci is kbSamsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Pista0001
addikt
Silverstone Milo ML06E, írja a típust márkanév nélkül.
-
HUN_Sector
őstag
Nem látod? Ez egy sörhűtő
-
Vigneau
félisten
válasz viperabácsi #60896 üzenetére
Ezt is számításba vettem.
A Kolink Satellite-ban is egy Gigabyte H470M H szolgáltatja az alapot és szépen elvan benne az i3-10105F.
A linkelt lapokon kívül már csak ITX-ek vannak, ott meg alsó hangon +20-25k-val indít a büdzse. Ez van sajnos - kompromisszum kell...
-
rxmiss
tag
válasz viperabácsi #60885 üzenetére
Masterdj szokott pl x99 lapokat es 'modernebbeket' rendelni onnan h a most mar olcso socket 2011-es xeonokat kergesse bennuk. erdekes felhozatal, igaz ott az a metodus h az uj lapok is regi beragadt chipekset-ek keszleteit hasznaljak fel, elterve sokszor az eredeti speckoktol. igen, sokszor van valami medzsik de legalabb az oroszok boldogan hekkelik a bios-okat hozzajuk...
[ Szerkesztve ]
-
Crabface
senior tag
válasz viperabácsi #60885 üzenetére
Biztosan jól működnek. Csak az a kérdés meddig... Meg, hogy ha garis probléma akad akkor mi a metódus.
-
HookR
addikt
válasz viperabácsi #60883 üzenetére
Hogy a termékeik hol helyezkednek el a "kínai ipari hulladéktól" a "tisztes, használható iparosmunkáig" terjedő skálán? Passz...
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Crabface
senior tag
válasz viperabácsi #60883 üzenetére
Gyártó: 精粤
-
Crabface
senior tag
válasz viperabácsi #60827 üzenetére
Legolcsóbb aio ami fizikailag befér. Max cserélsz rajta ventit ha nem vagy elégedett.
-
HookR
addikt
válasz viperabácsi #60813 üzenetére
A DeskMini X300 specifikáció szerint elvileg max. 46 mm magas CPU-hűtőt fogad, míg az L9a hűtő venti nélkül 23 mm. Az 25 mm-es ventivel 48 mm.
Nem azt mondom, hogy nem fér be, mert a gyári AMD hűtő levett műanyag burkolattal még épp bepasszírozható (szintén 48 mm), de ehhez már a ház burkolatának feszegetésével (belső oldalán betüremkedő részek vannak) rá kellett segíteni az alaplapi tálca becsúsztatásánál.
Az AXP90-X36 21 mm-es magassága megnyugtatóbb ilyen szempontból.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
mpierre
veterán
válasz viperabácsi #60670 üzenetére
Ha nem csak aio-ban gondolkodnál: Aquanaut. (Sajnos én már későn találtam rá) EKWB FLT80 lett helyette, de az kb megöli az a4h2o vga tároló részét és csak 170mm-ig terjeszkedhetsz. Ott elég szegényes a lista, ha modern cuccot akarsz 170mm-ig.
3060ti -> egyes példányok moddolhatóak a inRobert-es "aftermarket coller"-rel.
A4000 -> ugyanezzel a hűtővel méretcsökkenthető
6600XT -> ha épp akad aprón 1 kopteres az asrock-tól.
Kb.#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
zed1983
őstag
válasz viperabácsi #60670 üzenetére
Szia!
Ezt a listát már biztos láttad, ha mégsem, akkor érdemes meglesni: [lian Li A4h2o aio lista ]
YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz viperabácsi #60663 üzenetére
Egy időben volt egy hasonló problémám (4 slot-os GPU beállítás SSUPD-ben, maximum 53mm CPU hűtő magasság, Alphacool Eisbaer LT240 lett belőle, nagyon elégedett vagyok vele).
Ha más gyártók AIO-ról nézel teszteket és ott leszedik róla, akkor általában kiderül, hogy hanyadik generációs Asetek blokk lapul a díszlet alatt, amelynek a méretei pedig az Asetek oldalán fent vannak. Nyilván ez több utánajárást igényel, de a Mini ITX életet nem kell bemutatni, mindig ilyen.
-
TESCO-Zsömle
félisten
ennek a pumpája a radiátorban van az nem igazán jó.
Miért nem?Sub-Dungeoneer lvl -57
-
zed1983
őstag
Az összes 240-es coolermaster jó elméletileg
YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
zed1983
őstag
válasz viperabácsi #60660 üzenetére
A fractal 240es jó bele azt hiszem lumen a neve: [link]
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz viperabácsi #60660 üzenetére
A normál mérethatáron belül lévő AIO-k mellett még azok is a számításba jöhetnek, ahol pl. mágneses rögzítésű dekoratív elem van csak a blokk tetejére rögzítve, azt eltávolítva rengeteg modellnél megvan a megfelelő magasság.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz viperabácsi #60655 üzenetére
Nem véletlen, hogy EK hűtő van a képen. LiLi nem gyárt hűtést ahhoz a házhoz.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
duo
addikt
válasz viperabácsi #60646 üzenetére
fu nem tudom, a szerzőt kellene megkérdezni. azt hiszem wadjin néven van a PH!-n megnezem neked.
szerk:
igen Wadjin. nov.25-en lepett be utoljara.[ Szerkesztve ]
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
trog
tag
válasz viperabácsi #60584 üzenetére
A fenti 14es venti húzza kifelé, és minden hőmérséklet rendben van, de azért kösz a laptop HDDs tippet. Gondoltam rá én is hogy melegedhet, de konkrétan nem melegszenek annyira mint az Aerocool házam aljában ahova gyárilag mentek az előző házban. Bár játszani sem igazán szoktam és a proci sem melegszik egyáltalán úgyhogy egyelőre jó így.
-
tlac
nagyúr
válasz viperabácsi #60623 üzenetére
tudom, rettenet drága egy normálisabb itx-es am5, akartam én is váltani rá, de letettem aztán róla
most már szerintem megvárom a következő szériát belőle
olcsóbb nem lesz az se, de ha már annyi pénzt kiadok érte, akkor legalább legyen modernebb -
tlac
nagyúr
válasz viperabácsi #60611 üzenetére
am5-ből nézted a Gigabyte A620I AX-t?
"legolcsóbb" itx és tudja, amit keresel -
TESCO-Zsömle
félisten
-
veterán
válasz viperabácsi #60613 üzenetére
Akkor M.2 SSD a gépben, háttérmentésnek meg 3,5" vinyó külső házban. Problem solved. Ha nagyon adatot kell menteni, akkor negyedévente előveszed, addig meg a fiókban pihen.
-
veterán
válasz viperabácsi #60611 üzenetére
"pontosan egyre inkább eljár a gépben tartott vinyók ideje ."
A 3,5"-osak még jó ár-érték arányúak, én is vettem nem is olyan rég többet is. A lila WD kifejezetten csendes. De amúgy lassan biztos kiszorulnak majd desktopról.
[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
válasz viperabácsi #60598 üzenetére
A motoros túrák 1080p/60 fps GoPro videói (egy 7-8 napos túra összes videója kb 100 Gb, szelektálva), és elég sok motoros kirándulós fotó/videó (és a fotók RAW-ban vannak meg, azoknak pedig kell a hely, sok esetben 40 Mb egy darab kép). Valamint jópár klasszikusabb film HD felbontásban, amik már sehol sincsenek fent.
Amúgy 20+ év alatt egy HDD-m sem ment tönkre, pedig vannak még 2004 környékéről IDE 80 Gb-os WD vinyóim, máig tökéletesen üzemelnek a Socket 462-es gépben
Tudom, hogy benne van a pakliban ,hogy tönkre mehet, de nálam még egy HDD sem halt meg. Tervben van egy külső házba egy ugyanekkora HDD, hogy ami fontosabb és pótolhatatlan, az le legyen mentve arra[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Francia91
veterán
válasz viperabácsi #60584 üzenetére
Ez így tényleg elég szerencsétlen megoldás, konkrétan falba ütközik a meleg levegő, aminek el kéne távoznia
-
rxmiss
tag
válasz viperabácsi #60543 üzenetére
szepen csattog
-
rxmiss
tag
válasz viperabácsi #60541 üzenetére
birka vagyok, a korabbi hsz-emre kellett volna valaszul beirni. ez egy 'zsebszerver' lett.
(az adatlapomon szereplo gep az ami jobb oldalon belog egy Sliger SM550-ben lakik.)lap: ASRockRack ROMED4ID
proci: AMD EPYC 7642 lekorlatozva 190W-ra (a default 225W-rol)
huto: Dynatron T17
tap: HDPlex 250W GaN
memoria: 4x16G DDR4-2666 ECC
halokartya: Mellanox ConnectX-5 2x100GPista0001:
[sinceresun] kb ugyanaz, mint a [metalfish s3]. en inkabb a gugli keresojebe irom h 'mini-itx alibaba' ugy sem tokeletes, de neha talal ezt-azt.[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
válasz viperabácsi #60453 üzenetére
táp alatt van szellőzés kialakítva, így az kívülről kapja a friss levegőt
sajnos a blower kártyákról meg leszoktak a gyártók, pedig itx-ben hasznos volt, hogy nem okádták bele a forróságot a házba
-
HUN_Sector
őstag
válasz viperabácsi #60455 üzenetére
Processzorok esetében ugyanígy megy a fanboyoskodás. Csak intelt, csak amd-t. Talán még ramoknál is vannak ennek a habitusnak képviselői (a tápoknál tutira)
-
Crabface
senior tag
válasz viperabácsi #60453 üzenetére
A kepen is lathato blower kartyaval mukodik a haz.
-
zed1983
őstag
válasz viperabácsi #60436 üzenetére
Nincs gondom vele mostmár beállt a rendszer, kompatibilis probléma nem volt, a Ramot picit gyorsabbra akarom cserélni, bár nem tudom annak van-e értelme
Most egy Noctua NH-L9A-val hűtöm, meglepő milyen nehéz az a kis hűtő
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! GIGABYTE Z270X Ultra GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GA-Q77M-D2H rev:1.0 LGA 1155 alaplap
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SK Hynix memória - eladva, értékelésre vár
- KERESEM: MSI Z97 XPOWER AC
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest