Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Bitcoin topic
- Microsoft Excel topic
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- ASUS routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz protegeone #18796 üzenetére
Még 775-re volt ilyesmi hűtőm, ez egy katasztrófa.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
protegeone
tag
válasz rover45 #18793 üzenetére
Esetleg gondolkozz el ezen a hűtőn
Ez mindössze 27mm magas.
****** 781227XY forever ******
-
törölt tag
válasz rover45 #18793 üzenetére
Az előző hozzászólásban utalt a kolléga a rács kivágására... úgy bármilyet rá lehet rakni, de gondolom esztétikus megoldás érdekel elsősorban.
Ha beméretezed az oldallapot és a venti akár egy egyszerű rajzon, akkor segítek szívesen megoldást találni, hogy hogyan lehetne egy 120-as ventit belesüllyesztetni.Ha másik cpu hűtőt akarsz, /ilyen vastagságban/ akkor inkább tedd vissza a gyárit
-
rover45
őstag
válasz #16939776 #18792 üzenetére
A házhűtőn ventin van egy kis kapcsoló, amivel fordulatszámot lehet állítani, de emlékeim szerint ez még az alacsonyabb értéken is elég zajos volt. Ha hazaértem ki fogom próbálni, nem rossz ötlet.
Azon is gondolkoztam, h kicserélem azt a gyári ventit, de ilyen alakú szerintem külön beszerezhetetlen :s
Köszönöm a segítséged
Mi van még, ami a 40mm-es magasságon belül maradna? -
törölt tag
válasz rover45 #18788 üzenetére
Ha kiveszed a cpu hűtőből azt a slim 80x10-es ventit, és csak a házhűtőt használod mennyire szabadulnak el a maghőmérsékletek?
Ha linix-el 70...3..5 fok alatt marad akkor nyugodtan hátra dőlhetsz.
Be lehet állítani a BIOS-ban hogy mekkora áramot vehessen fel a "CPU max plate current". /Rövid és hosszú/ távon(/long duration power limit/, /short duration power limit/)
Ha nem AUTO-n hagyod ezeket, nagyon szépen be lehet szabályozni a maximális maghőmérsékletet.Egy jó (S-flex) 120x25-ös venti 6V-ra leszabályozva mindent megoldhat, de lehet hogy zavarni fog a doboz oldalán.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz Pista0001 #18786 üzenetére
Köszi, ez igen nagy segítség, már csak azt nem tudom, a lapnak melyik oldala 19 centi. Még egy kérdés, LP vga befér-e, 2.5" SSD mellé 3.5" HDD befér-e? Az sem riaszt el, ha utóbbit az oldallapra rögzítem, és rácsúsztatáskor dugom fel... Sejtésem szerint már sokat akarok, de látjuk, mik a gyakorlati tapasztalatok.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Gaben01
őstag
válasz rover45 #18788 üzenetére
Ha nem riadsz vissza egy kis átalakítástól,akkor szerintem a cpu hűtő fölött vágd ki a rácsot, cseréld le a gyári 8cm-es ventit egy halkabb verzióra,amit dobj rá a bordára fölülről (a rács már nem lesz akadály).
És már el is vertem a csalánt más f@szával.http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
rover45
őstag
Sziasztok, csak szeretném kiönteni a szívem valakinek
Hónapok óta szemezgetek a Kozutival, most végre rászántam magam és vettem egyet.
A házam (Antec ISK-100) paraméterei miatt maximum 40mm az a magasság, amivel gazdálkodni tudok.
Alaplap Asus P8H77-I, a proci i3-3225.
Eddig a legalacsonyabb gyári Intel hűtő volt rajta, olyan 2 centi lehetett.
A csere előtt lemértem Aidával is és LinX-szel is.
Az Intel gyári hűtővel 64-66fok volt, 100% terhelés mellett, és volt egy kis hangja a ventinek.
Most a Kozutival 62fok 100%on, de a hangja olyan, mintha megnőtt volna :s
És ha nincs terhelés alatt, akkor is zavaróbb :s
Úgyhogy gyakorlatilag 3 perc alatt ábrándultam ki az új hűtőmből
Amúgy miliméterek választják el attól, h ne férjen be a házba -
Pista0001
addikt
-
Rick4
félisten
Srácok, kérnék egy kis segítséget. Édesanyám kap karácsonyra egy új gépet, egy lc power LC-1340mi házat néztem ki, ami mini itx, azaz 17x17 centis lapokhoz jó. Van valakinek ilyen? A fő problémám, hogy egy 19x17 centis lapot akarok betenni, külső méretekből ítélve bemegy, de azért jó lenne a tutira menni. Van persze alternatíva, nagyobb ház többért, kisebb lap többért, egy kérdésnyi próbálkozást megért.. Köszi.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz #25954560 #18782 üzenetére
Láttam hasonlót passzív házban, az életképes megoldás, de sajnos nem minden monitor hátuljára lehet VESA rendszerű házakat felszerelni. Pl a mi Dell monitorunknak is olyan a tartója, hogy csak akkor vannak VESA furatok, ha leszedem az asztali tartót.. Annak meg nem sok haszna lenne.
⭐ Stella
-
TomiLi
addikt
Nekem nagyon tetszik ez a lapos kivitel. Kíváncsi lennék azért a hangzavarra, arra a tápra, ami kiszolgál egy dual slotos vga-t, hogy ilyen lapos kivitelben, ilyen kis ventivel milyen hangos. Meg még az érdekelne, hogy vannak a hardverek hűtései megoldva? Látom a ventiket, de azok honnan szívják a levegőt? Mert ha rajta van a fedlap, akkor nem látok a ventiknek nyílásokat.
Bogyorisz
-
törölt tag
Egy kis tech. segítséget kérnék. Van itt nálam pár régi mini-ITX-es deszka, jellemzően VGA (dSUB) kimenettel. A napokban hozzám került egy autóba való "kijelző-TV". Nincs márkája, még tipusszáma sem...
Van rajta egy USB-A csati, de gondolom ez csak egy fizikai megoldás, mert elvileg ezen megy bele a viedo/audio-jel.
A kérdésem az lenne, hogy jól sejtem-e, hogy ez nem egy valódi USB implementáció; valamint hogyan tudnám ezt működtetni egy VGA kimenetről, mert egy kis médialejátszót szeretnék összerakni és ez lenne a beépített és egyetlen kielzője a kütyünek. Vegyek ebay-en vmi VGA to S-Video átalakítót?HookR:
PiixL Jetpack Erről van esetleg több képed? A linkelt oldalon "semmi se nincs"[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
PiixL Jetpack - [link]
- TV mögé szerelhető, dual slotos VGA-nak helyet adó, ~5cm vastag ház.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Mercutio_
félisten
válasz radi8tor #18767 üzenetére
Röfög már a kis malac közben lement a nap így sajnos elég gyengus képeket sikerült lőni, holnap majd dobok fel.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
iwu
addikt
skacok, tudtok boltot, ahol esetleg meg lehet nézni ezeket a házakat?
Speci alapján pont beférnék a node-ba, de lehet, marad a prodigy...csak jó volna látni őket élőben...ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
-
iwu
addikt
nem rövidet: saphire dirt3 edition
ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
HookR
addikt
Nem tudom milyen hosszú HD6950-est tervezel belerakni, de - ahogy arra mrbig25 is utalt - a Corsair HX450W moduláris tápcsatlakozóival a Node 304-ben jó eséllyel problémába fogsz ütközni. Moduláris tápból ilyesmi kellene, amin alul sorakoznak a csatlakozók, hogy elférjenek a hosszú VGA nyákja alatt: [kép_1], [kép_2]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
"Vagy ha belefér a költségvetésbe és szempont a jövőállóság (FM2+ foglalat):
- ASRock FM2A85X-ITX
- Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI"Párdon, helyesen:
- ASRock FM2A88X-ITX+
- Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
- Antec ISK-600 (Előrendelésre. Picit még várni kell rá.)
- Bitfenix Prodigy (Ugyanaz a belső, mint a Phenom esetében)
- Bitfenix Phenom (a kisebbik, nem a 'Phenom M')
- Cooler Master Elite 130
- Fractal Design Node 304Esetleg, de ezek már drágábbak:
- Lian Li PC-Q08
- Lian Li PC-Q18
- Lian Li PC-Q25
- Lian Li PC-Q28Ezeknek meg inkább ne is nézd az árát:
- Silverstone SG07
- Silverstone SG08
- NCASE M1 (Ennél kisebbet nehéz lesz találni az adott megkötésekkel.)=============================================
(#18733) FlasH-BacK: ASRock FM2A85X-ITX. Vagy ha belefér a költségvetésbe és szempont a jövőállóság (FM2+ foglalat):
- ASRock FM2A85X-ITX
- Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI=============================================
(#18743) bads1: Sajnos nincs túl nagy választék. Be Quiet! 300W, vagy ha olcsón szeretnéd megúszni: Seasonic SF-300TFX
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
Rakott már össze valaki ilyenbe ITX gépet? Mennyire nagy ez a ház? Arra gondoltam, hogy ha nem bazi nagy kateg, itx-el kényelmesen elférnék benne. Látom, hogy mATX és itx kompatibilis, de valóságban ez mennyire nagy?
-
Pista0001
addikt
A Node 304-ben is van dupla radihely, csak a megfelelő radit kell megtalálni hozzá
Természetesen nem 100% hogy jó az elejébe, le kéne mérni hogy a ventik mellett mennyi hely van (hogy a csatis oldal elfér-e, a másik biztos elfér), meg hogy a ventik közt mekkora a távolság. A HWlabs 2×80-as radiján sem közvetlen egymás mellett vannak a ventik, hanem hézaggal, tehát van esély hogy a 2×92-esen is így van, kis szerencsével megegyezik a hézag a házéval.
Ez a kép alapján nincs szerencséd, de valami közdarabbal meg lehet biztos oldani.
-
bads1
aktív tag
#18710-re valaki?
-
iwu
addikt
válasz rover45 #18739 üzenetére
meg most nézem, azért ez a bitfenix nem kicsi...itt van mellettem egy dell vostro desktop, a bitfenix ház 10cm-vel szélesebb és vagy 7-tel magasabb...
Lehet, hogy vmi korrekt léghűtés lesz és a méret miatt egyelőre a node a nyerő
Tudtok olyan boltot esetleg, ahol meg lehet nézni őket élőben?ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
Mercutio_
félisten
válasz mrbig25 #18736 üzenetére
Jah, épp írni akartam neki, hogy inkább A85-öst kellene vennie, ha APU-val használná.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
mrbig25
őstag
Jó lehet a Fractal Design Node 304 is, ha nem kell később dualradis vízhűtés.
Illetve ennél a háznál fontos még, hogy milyen hosszú a moduláris Corsair tápod. Ha 14cm, akkor jó...de ha 16cm, akkor lehet, hogy a moduláris kábelek ütközni fognak a VGA-val.FlasH-BacK
Ha Asrock-ot veszel, akkor az R2.0 verziót vedd, mert az első változatnál elég soknak elfüstölt a VRM-je integrált VGA-s APU használata esetén.[ Szerkesztve ]
...
-
iwu
addikt
válasz rover45 #18732 üzenetére
jaja, néztem , jópofa. thx.
Esetleg fractal nod 304-ről tapasztalat. bitng szép ház...(#18733) FlasH-BacK Az asrockot az iponos szervizesek nekem ajánlották...
[ Szerkesztve ]
ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
FlasH-BacK
senior tag
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kérni ITX alaplappal kapcsolatban: szomszédnak tönkrement a 775-ös Zotac ITX lapja. Ehelyett tervezek neki új ITX lapot, alapvetően 3db AMD A75 chipsetest néztem ki:
ASRock FM2A75M-ITX 21.490 Ft
ASRock FM2A75M-ITX R2.0 21.780 Ft
MSI FM2-A75IA-E53 23.110 FtÉrdemes Asrock lapot venni? Megbízhatóak ezek a mostaniak? Vagy inkább az MSI?
Hűtésre van valami tuti tipp? Az előző lap valszeg túlmelegedés miatt ment szét...
Köszi!
-
iwu
addikt
hali,
volt már pár mini-itx cumom, de most magamnak hosszú távra tervezek
Házat keresek mini-itx-hez.
Elvárások: 6950 2 slotos vga-m van, az férjen bele.
Van egy Corsair atx moduláris tápom, nem akarom lecsrélni azt sem. Igény szerint akár egy duplaradi víz belemenjen - de ez nem kritérium. Csend és jó szellőzés fontos. Optika nem létszükség és a 3,5" hdd hely sem, de ha egy van, az már kafa.
Ár...
Jó kérdés, a héten adtam el az obsidian 800D-met (kell otthon a hely...) - tehát ha arról van szó, megfizetem a minőséget...persze occsóó lehet, ha az is jóSzóval pls ajánljatok ennek megfelelően a GYAKORLATBAN is bevállt házakat!
Köszönöm,
iwuajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
HookR
addikt
ASKTech NT-TX4000W - [link]
-
Pista0001
addikt
válasz D1Rect #18721 üzenetére
Miért ne lenne értelme? Szerintem a mini ITX-nek nem az a lényege hogy az abszolút lehető legkisebb gépet építsd, hanem hogy a teljesítményhez képest lehető legkisebb legyen. A 915-ösben pont elfér a mITX alaplap, egy akármekkora VGA-val, elegendő teljesítményű - akár - passzív táppal, komplett vízhűtéssel. mATX vagy full ATX alaplappal ugyanez ennél is nagyobb lenne, tehát a cél teljesítve. Brutális teljesítmény, síri csöndben. Sokan mondják hogy akár ez, akár a Prodigy nem igazi mITX ház, szerintem csak a skála felső végét fedik le. Kb olyan ez, mint ATX fronton a legkisebb midi házakat összehasonlítani a full tower házakkal.
-
Pista0001
addikt
válasz Geller72 #18718 üzenetére
Igen, meglepően
olcsónem túl drága, ezért is linkeltem be. Szerintem egyáltalán nem rusnya, a szokásos HAF dizájn. Elég átgondoltnak tűnik, és biztos nem okoz neki problémát egy nagy teljesítményű konfig. A táp elhelyezést is okosan oldották meg, nem kell gányolni senkinek, csak választani. Egyedül a mélysége nem szokványos, de gondolom van akinek ez nem okoz gondot. -
Pista0001
addikt
A 915-ösök miatt on-topic az új HAF Stacker házcsalád a Cooler Mastertől.
-
törölt tag
Lehet kapni hozzá: pig-tail-nek hívják, és botantennát is 3-tól 8dBi -ig.
Láttam már egészen hosszú(25-30cm-es 15dBi-set is.
-
Mercutio_
félisten
Alapesetben nem jár, de ha noti bontásból veszed, akkor az eladó megkérhető, hogy adjon hozzá antennát is.
-
bads1
aktív tag
Üdv
TFX tápot szeretnék venni, a lényeg hogy halk legyen és magas hatásfokú mert a mostani Chieftec nem egy nojzkiller. Mit ajánlotok és honnan vegyem? Mert nem túl gyakori ez a szabvány. Keret max 15k
-
válasz >Deego.. #18686 üzenetére
2gb elég lehet. kinek mi az elég, nálam linuxos gép (még csak nem is netez, filmez, torrentezik) is kapott 2Gb-ot, a filmnézős meg 8-at, mert éppen akkor vettem, amikor nagyon olcsó volt, persze ez már feleslegesen sok, de ramdrive miatt jól jött. VGA is ezt a ramot fogja enni, szóval inkább többet gyorsabbat.
HDMI kimenet van, azt dugsz rá amit akarsz. inkább a gép fogja e bírni a fullHD-t (film, youtube, játék?) atomos vagyok, azt tudom hogy elvérzik már ilyen terepen.
tápot passzolom, teljesítményben elég lehet a pico, de inkább sfx/atx lenne jobb, ha nem zavar a ventije, szerintem itt is igaz, hogy kár ezen spórolni, az ebayes kis picok meg ki tudja milyen minőség. (gigabyte oldala nem hozza be a specifikációját, tovább googlizni meg lusta vagyok hogy mennyit fogyaszt)
ház meg ízlés és pénztárca és jövőbeni sok hdd kérdése.
Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
ocso
tag
válasz rbalint88 #18701 üzenetére
Nekem is ez a proci van hd4000-el. A helyzet ugynez volt eddig, belépés után fekete képernyő, kb. 4 percig és utána töltődött csak be az asztal. Ez ismert probléma sajnos, Intel is tud róla. De a héten kijött egy driver frissítés és nekem azóta jól működik minden, asztal egyből bejön.
-
rbalint88
addikt
az mitől lehet, hogy windowsba lépésnél elmegy a kép és eleve nem 1920x1080-ban indul, hanem 1024x768-ban próbálkozik?
bios után boot, a felhasználókig eljut, majd amikor belépek, elmegy a kép. eddig legalább 1024x768-ban elindult... csökkentett módban működik. tipp? pár hetes friss rendszer.
gigabyte h77n wifi lap, i3-3225 hd4000-rel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Villanyszerelés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- PlayStation 5
- SSD kibeszélő
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250G GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GA-Q77M-D2H rev:1.0 LGA 1155 alaplap
- G.SKILL Trident Z DDR4-4400 CL19-19-19-39 1.40V 32GB (4x8GB)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest