- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bittorrent topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Milyen routert?
- Linux kezdőknek
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- PHP programozás
- Windows 11
Aktív témák
-
-
darvinya
titán
válasz
Kezdő vagyok #17497 üzenetére
Kártyát nem kell cserélni, mert ahhoz nem lesz köze T vagy T2 rendszeren megy a sugárzás.
Amiko HD8260+ biztosan tud rögzíteni kódolatlanul.
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Ha áttérünk DVB-T2-re,milyen set top box tudja a kódolt és kódolatlan adókat kódolatlanul rögzíteni külső adathordozóra?
A jelenlegi előfizetői kártyát is le kell majd cserélni? -
Bence008
tag
válasz
Joker88 #17491 üzenetére
Én Mentavillben szoktam koaxot venni, olcsóbb, mint az antenna szaküzletek, barkács boltok. Azt sajnos nem tudom, hogy egységesek-e az áraik minden üzletben. Vagy Praktikerben van 20 méteres.
-
Joker88
őstag
vettem egy kültéri antennát, de kábel kellene. az antenna dobozán az van írva ,hogy " F connector "
ahogy nézegettem, ez a hagyományos antenna kábel..
hol lehetne ilyent szerezni ? milyen webes áruházban lehet megrendelni ?
nekem olyan 15 méter körül kellene . a hosszú kábelt össze tudom tekerni, a rövidet meg ugye.. -
Gyurci8
újonc
Színes kockák jelennek meg. Kitúnő az alap csatornák képe ha nincs benne a modul. Viszont ha behelyezem a modult és a kártyát az alap csatornák is pixelessé válnak a fizetőssel együtt.
Jelerősség : 92-93%
Jelminőség 100% -
tomee987
tag
válasz
Gyurci8 #17481 üzenetére
Ha a kódolatlan csatornák is akadoznak (amik CA modul nélkül nem), amikor berakod a CA Modult + kártyát akkor egyértelműen TV vagy szoftver hiba lesz.
Kb. 2-3 éve volt egy olyan Samsung széria ami azt produkálta, hogy ha beraktad a CA modult akkor elkezdett akadni minden csatorna rajta, nem csak DVB-T-n, de még DVB-C-n is.
Ha garanciális akkor jelezheted a szerviznek. -
bhonti
aktív tag
Ha már az M3 és az LG tv is felmerült... 32"-es, WebOS 3 alatt van valamilyen mód az M3 online adásának nézésére? Az alap böngészővel nem lehet, annyit ír csak ki a weboldal a videó helyén, hogy 102630-as hiba.
Köszönöm!
-
Watt25
veterán
válasz
Gyurci8 #17481 üzenetére
Bár nagyon furcsa a hibajelenség, de én a szokásos problémára gondolok: alacsony jelszint, esetleg valamilyen ócska beltéri antenna, amit a tévétől 5cm-re helyeztél el. (Bocs, de erről nem írtál, csak feltételezéseink lehetnek.)
Amíg nem egy jól beállított kültéri antennáról beszélünk, addig felesleges máshol keresni a hibát.
Ja és nem CL kártya, hanem:
1. A tévében van a CI csatlakozó (Common Interface)
2. Abba rakod a CA modult (CAM)
3. Abba rakod az előfizetői kártyát.
A többi stimmel. -
azbest
félisten
válasz
Gyurci8 #17481 üzenetére
Mit jelent, hogy pixelessé válik? Akadozik az adás és színes kockák jelennek meg vagy szó szerint kisebb felbontású lesz a kép?
A szabadon fogható közszolgálati hd képe is romlik? A tv2 és rtl klub meg a többi ingyenes megy jól alapból?
Előfizetői kártya is van már benne vagy csak a ci modul?
Ha hiányoznak az ingyenes kínálatból csatornák és csak az előfizetésesek képe esik szét, akkor vételi probléma. A tévé menüjében biztos van menü, ahol mutatja a jel erősségét és minőségét. Itt egy táblázat arról, hogy melyik csatornák vannak ugyanazon a muxon (frekvencián), ha ugyanazokkal van baj, akkor az a mux nem az igazi nálad.
Egyébként az előfizetősök és a nem közszolgálati csatornák mind sd felbontásúak. -
Gyurci8
újonc
Sziasztok.
Abban szeretném kérni a segítségeteket,hogy:
Vettem egy LG lapos tv-t. Hozzá egy antennát,koax kábelt stb.
A mindig tv ingyen nézhető adásait kiválóan veszem,HD minőségben. Rendeltem hozzá egy CL modult és kártyát,hogy több csatornát tudjak nézni. Viszont mikor bedugom a modult a tv-be szinte minden adés pixelessé válik.
Visszaküldtem a modult,de az új modulnál ugyan ezt tapasztalom. Bele tettem egy másik TV-be,szintén ugyan ez a problémaMi lehet a probléma??
Várom válaszotokat.
Gyuri. -
farkas-j
őstag
válasz
anglergab #17473 üzenetére
Ha nem idegenkednek a technikától akkor egy Androidos box aminek van alapsávi videó kimenete. Minimum 2GB RAM javasolt, és minimum 5-ös Android legyen rajta. Részemről ajánlott chipszet az Amlogic S912, de persze más is megfelelő lehet. Egy kicsit tanulni kell a kezelését de nem vészes ha van egy kis fogadókészség.
-
anglergab
addikt
Sziasztok,
nagyszuloknel mi lenne szerintetek a legegyszerubb/legkezenfekvobb megoldas az M3 "vetelere" CRT TV-n (ugye felkerult a csatorna a netre)? Korabban Mindig TV-n neztek, wifi adott. -
tomee987
tag
A mára ígért FitHD megy már valahol? Nekem az E MUX-on még a Fix TV megy. Egyedül a MindiGO-n van már bent a FitHD adása.
-
Watt25
veterán
Amúgy ilyen "foltokban" jön be az adás... pár centivel arrébb rakom ott leesik 0/0-ra, másik ponton megint jó.
Ez a kulcsmondat. Ja, meg a botantenna. Ennyi. Az egy dolog, hogy a beltéri kiír egy jelszintet, attól még egyértelmű, hogy az a botantenna csak éppen hogy összeszed valamit, de azt nem lehet jelszintnek nevezni. Kell egy rendes antenna. -
Male
nagyúr
Sziasztok! Próbáltam keresgetni itt a topicban, de nem sokra jutottam. Az mitől lehet, hogy a jelszint stabilan 55-57 között van, a minőség viszont 30 - 90 között mozog össze-vissza, ettől néha be is szaggat a kép, megáll... aztán megy tovább, megint felmegy a minőség, és rendben van percekig... most pl 99 a minőség, az előbb meg megállt a kép.... és most megint lement 33-ra, szétesett a kép, és megint jó :S
(a teszthez nincs mozgás a lakásban, nem ezen múlik)Strong 8114-es box, kb 6 méter koax (még a UPC-s kábeltv maradéka), kicsi botantenna (USB-s vevőhöz adták, kb 30 centis), lakáson belül (földszint). Másik helyre raktam a lakásban az antennát, ott is ugyan ezt játssza. Amúgy ilyen "foltokban" jön be az adás... pár centivel arrébb rakom ott leesik 0/0-ra, másik ponton megint jó.
Egy fokkal normálisabb antenna esetleg megoldja ezt, vagy más lehet a gond? (Iskra P-20 mondjuk amit néztem, hogy lakáson belül is oké lehet... kitenni nem akarom, mert túl ritkán kell, és nem akarom keresztülhúzni a lakáson a kábelt, meg szétcseszni az ablakot a kéthetente két órányi TV nézésért)
-
Joker88
őstag
nektek,mikor szokták küldeni a következő havi csekket ? a mostani befizetés április 18.-ig él..
-
farkas-j
őstag
válasz
m0rd0k #17460 üzenetére
Ha 1,5km-re van a TV torony, akkor könnyen lehet, hogy az erősítős antenna a ludas. Mivel közel vagy a toronyhoz nagy lehet a bejövő jel. Ez túlvezérelheti az antenna erősítőjét. Persze ez csak ötletelés, csak egy műszeres méréssel lehetne biztos diagnózist mondani. Ki kellene próbálni egy mezei antennával, hogy úgy is jelentkezik e a hiba. Próbaképpen egy darab szalagkábelből készített dipóllal is lehet tesztelni.
-
m0rd0k
senior tag
Sziasztok!
Új helyre költözés miatt T-Home IP TV helyett gondolkodtam a mindig TV előfizetésére. Szerencsére a városban van az egyik legnagyobb magyarországi TV-torony, amiről sugároznak, légvonalban 1.5 km-re található a házunktól. Nagyszüleimnek egy pár utcával arrébb,gondok vannak a vétellel egy beltéri erősítős antennával,pár naponta piszkálni kell,máshova tenni,plusz a telefonom mobilinternet elérése is bezavarja. Én saját részre szeretnék egy ettől jóval megbízhatóbb vételt elérni. Milyen antennát tudnátok ehhez ajánlani? Érdemes -e IP TV helyett ezt válasszam?
Köszönöm
-
darvinya
titán
Tegnap esti Viasat3 filmet néztem, ha már ingyenes most.
De ezért a képminőségért pénzt kiadni.
MyTv-n Discovery Channel is csak SD, de ez Viasat3 MindigTv-n még ennél is rosszabb.
Itt már tényleg mondható rá, hogy pacák/pixel háborúja.
Egyenesen fájt a szemem tőle. -
padzso
tag
válasz
darvinya #17455 üzenetére
Elnézést, rosszul fogalmaztam! Csak a beltériben van táp, máshol nincs. A koax maga nem több mint 11m.
A beltéri csatlakozója pedig nem éppen az örökkévalóságnak készült, ahogy néztem.Az átállás idején ezt a kombót a szocicsomag keretében szórták, ennél bármelyik beltéri csak jobb lehet. Vagy nem.
Az analóggal nem volt ennyi gond. ;-) -
darvinya
titán
válasz
padzso #17454 üzenetére
Iskra P20-DTT/G antennának mi adja tápot?
Alcor HD2650 vagy külön táp?
Ha külön táp van, akkor box-on kapcsold ki antenna táplálást.
De inkább legjobb lenne, ha külső tápot vennéd ki a körből.
Viszont box táplálásnál antenna kábel nem lehet hosszabb 30m-nél, és jó minőségű legyen.
Csatlakozásokat rendesen meg kell csinálni, mert most biztosan rossz.
Bolondbiztos megoldás kellene, hisz a beltérit kesztyűs kézzel kell dédelgetni, mert valamikor akár egy pici mozdítás "nincs jel jutalommal" jár. -
padzso
tag
Sziasztok!
A jelenlegi összeállítás, ami a szülőknél működik így néz ki: Alcor HD2650 és Iskra P20-DTT/G (ha jól emlékszem), a beltéri néha elveszti a jelet, szerintem a koax-bemenet akkor megmakacsolja magát, aztán ha az antenna nem kap 5V-ot, a jel nincsföldére költözik. Alföldön vagyunk, az adó kb. 30km távolságban.
Valami stabilabb megoldásban gondolkodom. Van még egy másik antenna a padláson, az 90-es évekből származik, a DTM91-re hasonlít, már nem tudom pontosan a nevét, "az elemek fektetett Y-t mintáznak" és van rajta egy viharvert, kisméretű fekete doboz, amibe a koaxhurkot kellett tenni. A tv nem tudja táplálni az antennát.
A kérdésem az lenne: érdemes lenne-e beüzemelni a régi antennát (balun trafó is kell hozzá?), passzívan, közvetlenül a tévébe dugva vagy inkább máshoz nyúljak hozzá? Pl. valami normálisabb beltérit vegyek?Bolondbiztos megoldás kellene, hisz a beltérit kesztyűs kézzel kell dédelgetni, mert valamikor akár egy pici mozdítás "nincs jel jutalommal" jár.
Köszönöm!
-
Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen házat vegyek?
- Elden Ring
- Bittorrent topik
- Villanyszerelés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- További aktív témák...
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest