Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Milyen Mindig TV Set Top Box-ot tudtok javasolni,amelyiknek jó a média lejátszója,
DVB-T,DVB-T 2-t tud fogni?
Eddig ismerősöm a Synaps conax thd-2880-at használta teljes megelégedéssel,csak elromlott neki.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Régóta nem követtem ezt a topicot,és az lenne a kérdésem,hogy van egy régebben megvásárolt 1 évre előre kifizetett Mindig TV Extra alapcsomagos kártyám,és hogy mi tévő legyek,hogy a jövőben is tudjam használni?
Soha nem volt még beltéri egységbe helyezve a kártya.
Illetve milyen beltérit érdemes venni,amivel a kódolt adások is rögzíthetők kódolatlanul,és jó a beltéri médialejátszó funkciója is?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Ha áttérünk DVB-T2-re,milyen set top box tudja a kódolt és kódolatlan adókat kódolatlanul rögzíteni külső adathordozóra?
Régebben már kérdeztem,de nem voltak egyértelműek a válaszok. -
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Ha áttérünk DVB-T2-re,milyen set top box tudja a kódolt és kódolatlan adókat kódolatlanul rögzíteni külső adathordozóra?
Régebben már kérdeztem,de nem voltak egyértelműek a válaszok. -
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
A jelenlegi előfizetői kártyát is le kell majd cserélni? -
Kezdő vagyok
őstag
válasz regvoltrossz #16076 üzenetére
Igen,egy ismerősöm mondta is,hogy egy másik ismerőse ugyanezt tapasztalta,hogy nincs jel.
Nálam új probléma,hogy eddig a Duna HD mux ment el gyakran,vagy darabosodott a kép piszkosul,ez most megjavult,és a "kór"átment a TV 2 mux-ára,ami nem megy el,csak gyakran egymás utáni képek sorozatát látom,hanggal kombinálva... -
Kezdő vagyok
őstag
válasz regvoltrossz #16056 üzenetére
Nálam most van.
Szerintem eddig is jött,bár nem vagyok szegedi. -
Kezdő vagyok
őstag
válasz darvinya #15033 üzenetére
Szia!
Ha szépen megkérlek,kipróbálnád,hogy tényleg vesz-e fel kódolatlanul előfizetéses(kódolt)műsort külső adathordozóra?
Mármint hogy lejátszható-e számítógéppel.
Sajnos hallottam már olyat is,hogy a menüpontot bárhova kapcsolja is az ember,a felvétel kódolt marad.
Előre is köszönöm szépen! -
Kezdő vagyok
őstag
Ha elsődleges szempont lenne a médialejátszás,másodlagos a DVB-T vétel,melyik set top boxot javasolnátok?
Minden választ nagyon köszönök![ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
Köszönöm szépen a válaszokat!
Megvettem a Wayteq HD-97CX T2 készüléket,alapvetően jó,AVI videókat azonban kicsit akadozva játszik le,ez elég bosszantó. -
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Wayteq HD-97CX T2 DVB-T vevő és Médialejátszó készülékről?
Milyen a médialejátszója?
Mi vele a probléma?Tönkrement egy Strong SRT 8903,ahelyett gondoltam venni.
Jó lenne,ha lenne RCA csatlakozója is.
[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz interstate76 #13881 üzenetére
Köszi!
Kérhetek egy pontos típust? -
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
A Telehold műsorújságban közzétett reklám szerint április 18.és május 1.között a Paramount Channel kódolatlan a Mindig TV-n. -
Kezdő vagyok
őstag
válasz #16695808 #13601 üzenetére
Viszont ha az m4-et szeretnéd nézni,az egy mux-ban van a Duna HD,m1,Duna World-del.
Tehát ha az m1 nem jön,az m4 sem fog.Jester01 :meglepő módon a Strong 8903-nál ha az RTL Klub-ról veszek fel,a Film+ még nézni sem lehetne,mert inaktív a csatornalistában,és ez csak a Strongnál van.
Ha nem lennének korlátozások,akár lehetne az is,hogy egy kódoltat felveszek,egy másik kódoltat meg nézek?darvinya:melyik készülék tudná?Most milyen boxxal Mindig TV-zel?
[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz Kezdő vagyok #13599 üzenetére
Tehát 2 kódoltat egyszerre nem enged.
1 szabadon foghatót felvenni,és kódoltakat nézni igen.
Alcor-on próbáltam. -
Kezdő vagyok
őstag
Az mennyire normális dolog,hogy egy adott muxon belül,ha veszem fel az egyik adót,a másikat csak azt engedi a muxxon belül,ami kódolatlan?
Alcor HD 1800,Strong SRT 8903 esetében.fjani1981 :sajnos ez van.Esetleg írhatnál nekik,már a Mindig TV-nek.
[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Történt nálam egy kozmikus esemény:
alapból úgy volt,hogyha az Alcor HD 1800-as felvesz valamit,mikor megnézem a felvételét,az elejénél kezdi.
Azóta csináltam egy időzített felvételt,melynek lejátszása után kicsit megbolondult a box,próbáltam beletekerni a felvett anyagba,ami annyira sikeres volt,hogy nem volt hajlandó megállni a tekerés,sehogy sem bírtam megállítani.
A kapcsolójával kapcsoltam ki/be.
Érdekes módon azóta megjegyzi,ha egy felvett anyagba belenéztem,mert tudja,hogy hol tartottam.
Tegyük fel,az első percig néztem bele,akkor lejátszásnál az első perctől folytatja.
Firmware frissítés és a gyári beállítások visszaállítása UTÁN IS csinálja meglepő módon.
Hol van a készülékben erre vonatkozó állítási lehetőség,amit aktivizáltam? -
Kezdő vagyok
őstag
Arra van-e valami ötletetek,hogy néha csinál olyat,hogy az időzített felvétel elindul,úgy mutatja,hogy 1 órahosszát vesz fel,közben csak 2 percet rögzített?
És nem is kapcsolja ki magát a box.
Reggel bekapcsolt állapotban fogad.
Viszont azt szerettem volna,hogy 1 órahosszát vegyen fel.Itt egyébként még kapni újonnan:
[link] -
Kezdő vagyok
őstag
válasz Kezdő vagyok #13541 üzenetére
Annyi lenne még a kérdésem,hogyha sokat használom az Alcor HD 1800-at,hogyan lehet újratelepíteni a készüléket?
Ha mondjuk meglassulna. -
Kezdő vagyok
őstag
Köszönöm a válaszokat,segítséget!
Felraktam a javasolt firmware verziót a hivatalos oldalról:
[link]
Az időzített felvétel esetén továbbra is ottmarad a sáv,ami eltakarja a képet sajnos.
De igazából nem emiatt frissítettem végül meg.
Éjszaka csináltam egy időzített felvételt,és 1 óra helyett kb.3 percet vett csak fel,majd reggel az a felirat fogadott,hogy"felvétel vége!"
Ha jól emlékszem,a főkapcsolóval tudtam eltüntetni ezt a kijelzést.
Hátha elmúlik ez a gond.
Valami 2010-es program volt benne. -
Kezdő vagyok
őstag
válasz Watt25 #13518 üzenetére
bendegruz :
Igen,így van,ott a pont!
Nagyon egyszerű a válasz:
A STB box médialejátszó részének nehézkesebb a kezelése,mint a HDD/DVD recorderé,ezért veszem fel úgy.
(Nem szeretem a reklámokat,ki szoktam szerkeszteni,plusz ha egy felvételt lejátszanék,csak éppen más dolgom van,és éppen a felvett anyag megnézésének közepén tartok,ki kell keresnem,hol hagytam abba,ha kiléptem a felvételt megtekintő menüből,míg a HDD/DVD recorder ezt megjegyzi.)
Ami eddig nem volt gond,mert pl.a Strong SRT 8903 a felvétel indulás után pár másodperc alatt eltüntette a feliratot(mármint azt,hogy épp felvesz)
Viszont csak kódoltan vett fel.
Ez viszont kódolatlanul vesz fel,de ott marad a menü szövege.Azt hittem,van rá valami új programfrissítés,melyben ezt a hibát javították.
[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Alcor HD-1800-as készüléket,nagyon tetszik!
Időzített felvétel esetén a felvétel alatt végig látszik a menü(mármint hogy felvesz).
El lehet ezt tüntetni valahogy?Köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Mi a véleményetek az Alcor HD-1800 modellről?
Előnyök/hátrányok? -
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Szegedi adó a 60-as csatornán úgy tűnik,mintha hibásan adna,mert a TV2,az RTL Klub is néha darabosodik,kockásodik,sőt az AXN-el is vannak problémák és a Cool-lal is.
A térerő(74) és jelminőség(90) olyan,mint a többi mux esetében,sőt,talán még egy kicsit jobb is,a többi mux teljesen jó. -
Kezdő vagyok
őstag
válasz Kezdő vagyok #11924 üzenetére
Nem jól számoltam?
-
Kezdő vagyok
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Megfordítva a kérdést,akkor pl.mekkora bitrátát bír egy pendrive,aminek 5 MB az írási sebessége?
[link] -
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Régebben már kérdeztem valami hasonlót,most próbálom máshogy feltenni a kérdést.
Előfordulhat-e,hogy egy USB 2-es pendrive nem tud rögzíteni egy HD-s műsort,mert annak olyan nagy a bitrátája,hogy a pendrive nem bírja a ráírási tempót? -
Kezdő vagyok
őstag
Az Amiko Alien 2-vel meg lehet azt csinálni,hogy pl.időzítve veszek fel az RTL 2-ről mondjuk 00.00-1.00-ig,és eközben megy egy másik időzített felvétel a Spektrumról 0.40-1.40 között,és egy kártyám van,1 pendrive-om?
-
-
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Jól tudom,ugye,hogy az Alcor HD-1800 és a COLUMBIA THD 2500 CX PVR valamint az Amiko Alien 2 kódolatlanul rögzít kódolt adást is?
Ezeknek van-e valamiféle hátrányuk?
Ajánlott vételek-e még?[ Szerkesztve ]
-
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz Kezdő vagyok #11777 üzenetére
+1 kérdés:
milyen az ideális bitráta SD és HD adásoknál,mellyel a felvett kép minősége tökéletes?
Szolgáltatókat nézve melyek adják a legjobb képminőséget? -
Kezdő vagyok
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Igazából olyan célra milyen fájltípust javasoltok,ami a lehető legjobb kép-és hangminőséget biztosítja,és archiválni szeretném,tehát érdekes és fontos a felvett anyag. -
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Ha Set Top Box-al szeretnék felvenni,milyen fájlrendszer ideális a rögzítésre?
TS vagy PS vagy milyen?
MPEG? -
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Sláger TV-nek nem kellene már kódoltnak lennie? -
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Mint említettem régebben,van egy Golden Media UNI-BOX 9080 CRCI HD PVR COMBO+ set top boxom.
A kérdésem annyi lenne,hogy amikor a Strong SRT 8903 szolgáltatás frissítést végez,mindig újra kell hangolni a Golden Mediát,vagy ez nem szükséges?
A Golden Media-ban nem találtam ilyen funkciót. -
Kezdő vagyok
őstag
Az mitől van,hogy a Strong SRT8903 csütörtökön és pénteken is szolgáltatás frissítést írt ki?
Mit bütykölhetnek? -
Kezdő vagyok
őstag
válasz Kezdő vagyok #11123 üzenetére
Érdekesség:újrahangoltam tegnap este 8 körül a Golden Media box-ot,és 2 db HBO jelent meg a csatornalistában,melyből csak az egyikre bírtam rálépni.
Este 10 után újrahangoltam,1 HBO lett,amire rá lehet lépni.
A Strong SRT 8903 az első alkalommal csak 1 HBO-t adott be a listába(8 körül este),de este 10 után már a "szolgáltatások frissítése"szöveg jelent meg,de nem láttam semmilyen változást ezután.Kérdés:jelen pillanatban mely boxokat lehet kereskedelmi forgalomban megvenni,mely kódolatlanul rögzíti a kódolt adásokat?
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz sericata #11106 üzenetére
Én ugyanezt a szolgáltatás frissítést egy Strong SRT 8903 box esetében vettem észre,de semmi változást utána nem tapasztaltam.
Kérdés:mobiltelefon tud-e valamilyen zavart csinálni a vételben?
Ami jó távol van a boxtól(kb.5-6 méterre saccolom)Illetve modem,router,vagy wifis router?
Hogy veszem észre,ha igen?[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz szabogabor10 #11103 üzenetére
Várható a közeljövőben megint majd valami változás?
(Nem vagyok elégedetlen,csak kíváncsi.) -
Kezdő vagyok
őstag
válasz szabogabor10 #11101 üzenetére
Értem,csak az lett volna a kérdés,hogy pontosan mikor érdemes ilyen nagy változásoknál újrakerestetni a boxokat?
Köszi a választ! -
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Kb.azt lehet mondani,hogy este 17 óra után már érdemes újrakerestetni a boxokkal az elérhető adókat,mert akkor már végeztek az állítgatásokkal az Antenna Hungária emberei? -
Kezdő vagyok
őstag
válasz Kezdő vagyok #10999 üzenetére
Ez a digitális hátrálás korszaka...
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz prtvlogan #10972 üzenetére
Nem akarom itt szítani a hangulatot,de nálam is van ilyen sajnos.
És szinte mindig az M1 csomaggal.
Valamikor teljesen eltűnik a jel!Mondjuk a legutolsó nagyobb hiba kb.3 hete volt,ha jól emlékszem.
Kb.délelőtt 11 órakor jön rá a Coolra(tudom,az már a 60-as frekvencia,és nem a 23(Szegedi adó)),eltűnik 10 percre a kép és hang,utána fogja magát és visszajön.(Ez 6 napja volt.)2 ismerősömnél ugyanebben az időben ugyanez a helyzet,tehát valószínűbb,hogy technikai baj van,mintsem min3mónknál egyszerre sz@rt volna be valami.
Heti 1 alkalommal a kép megáll,pl.a TV2-n egy lehelletnyi időre,a hang megy tovább gond nélkül.
(Általában egy akcióban gazdag résznél szokott előfordulni,de ez sem tipikus.)Mindhárman ilyen szempontból visszasírjuk az analóg korszakot...
Mondjuk a sz@r SD képminőség esetén is,pl.árnyalatoknál CRT 37 cm-es TV-n is nagyok a hibák.[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Arról van-e valakinek híre,hogy átáll majd Magyarország a DVB T 2 sugárzásra? -
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
A Mindig TV-s műsoroknak mennyi lehet a bitrátája? -
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Kíváncsi vagyok,mikor oldódik meg már a szegedi adónál tapasztalt probléma,hogy gyakorlatilag az M1 mux néha fogja magát,és eltűnik?
A többi muxxal jelen pillanatban nincs még semmilyen gond. -
Kezdő vagyok
őstag
válasz Kezdő vagyok #10084 üzenetére
Arra is kíváncsi lennék,hogy munkanapokon meddig tart a munkaidő az Antenna Hungáriánál.
Régebben volt itt írva a fórumon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest