Keresés

Aktív témák

• padzso

tag

válasz darvinya #17455 üzenetére

Elnézést, rosszul fogalmaztam! Csak a beltériben van táp, máshol nincs. A koax maga nem több mint 11m.
    A beltéri csatlakozója pedig nem éppen az örökkévalóságnak készült, ahogy néztem.

Az átállás idején ezt a kombót a szocicsomag keretében szórták, ennél bármelyik beltéri csak jobb lehet. Vagy nem. :))
    Az analóggal nem volt ennyi gond. ;-)

• padzso

tag

Sziasztok!

A jelenlegi összeállítás, ami a szülőknél működik így néz ki: Alcor HD2650 és Iskra P20-DTT/G (ha jól emlékszem), a beltéri néha elveszti a jelet, szerintem a koax-bemenet akkor megmakacsolja magát, aztán ha az antenna nem kap 5V-ot, a jel nincsföldére költözik. Alföldön vagyunk, az adó kb. 30km távolságban.
    Valami stabilabb megoldásban gondolkodom. Van még egy másik antenna a padláson, az 90-es évekből származik, a DTM91-re hasonlít, már nem tudom pontosan a nevét, "az elemek fektetett Y-t mintáznak" és van rajta egy viharvert, kisméretű fekete doboz, amibe a koaxhurkot kellett tenni. A tv nem tudja táplálni az antennát.
    A kérdésem az lenne: érdemes lenne-e beüzemelni a régi antennát (balun trafó is kell hozzá?), passzívan, közvetlenül a tévébe dugva vagy inkább máshoz nyúljak hozzá? Pl. valami normálisabb beltérit vegyek?

Bolondbiztos megoldás kellene, hisz a beltérit kesztyűs kézzel kell dédelgetni, mert valamikor akár egy pici mozdítás "nincs jel jutalommal" jár. :((

Köszönöm!

• padzso

tag

Üdv mindenkinek!

Az ősök alcor-hd2650-t kaptak átálláskor, még mindig működik, viszont a csatlakozói nem a legilleszkedőbbek. Ideje cserélni: Amiko HD8140-t néztem, valakinek nincs vele tapasztalata?

Vagy esetleg valami ajánlás normálisabban összerakott beltérire? Nincsenek nagy igények, csak tv-zés megy,semmi más.
    (Mostanában egyre több a nincs jel probléma, igaz a koaxkábel már 20 éves, több helyen repedezett, de a fater szerint jó az még. Meg amennyira tudom, Iskra P antennát kaptak, fejből nem tudom melyiket, az meg csak táppal tudja fogni az adásokat. Illetve van még régebbről Iskra DTM szerű antenna, aminek hosszú a gerince és a vége v-alakú rácsban végződik. Bocs, laikus vagyok.)

Szóval amit szeretnék: jobb minőségű beltéri, koax kábel és dugó csere, meg megpróbálni a régi antennát. Tisza mellett lakunk, Penyige 35km-re van. Tehát Alföld, nincsenek dombok.

Köszi!

Aktív témák