- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Facebook és Messenger
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Batch programozás
- ZyXEL NAS520 – felhős, kétfiókos NAS
-
IT café
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kcsa
veterán
válasz sityupityu #64311 üzenetére
Elkezdtem beírni kb. amit írtál, de aztán félbehagytam. Ha szerinte sok, hát sok. Vigye lejjebb. Akkor meg majd jön hogy valamit csinálni kellene vele mert alig megy
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
kcsa
veterán
válasz Norbika88 #64093 üzenetére
Van egy aránylag rossz hírem. Nekem minden méretem 4-6 centivel kisebb, és 3XL-es van, de pont passzosnak gondolom magamon. Szóval ez ilyen vagy összejön, vagy nem dolog lesz.
Szerk.: úgy emlékszem 3XL, de holnap reggel megnézem hogy nehogy tévedés legyen.
[ Szerkesztve ]
-
kcsa
veterán
válasz sityupityu #63985 üzenetére
Lehet megkövezni, de ha rendszám nélküli látványosan nem 50-esnek kinéző robogósokat szednek ki, vagy nagyritkán buszsávozó bmw/mercedes/audisokat szednek ki a rendőrök, akkor őszintén tudok kárörvendő lenni. Ez van.
-
kcsa
veterán
válasz sityupityu #63983 üzenetére
Ne essünk már át a ló túloldalára. Ha valaki tudatosan és szándékosan vét értelmes, és komolyan vehető szabályok ellen, az tényleg megérdemli.
-
kcsa
veterán
válasz benceman00 #63967 üzenetére
Sok sikert inkább az A kategóriás jogosítvány megszerzéséhez kellett volna kívánni, nem egy ilyen eljáráshoz. Ha érted...
-
kcsa
veterán
válasz madarasz92 #63943 üzenetére
A két dobfékhez ne is akarj többet
-
kcsa
veterán
-
kcsa
veterán
válasz Doki16 #63914 üzenetére
Xciting 500-am volt. Szerethető, kényelmes. De: Van drága típushibája is (vezérműtengely kopás ha nem 5w50 olajat kapott), és a karbis zabál mint az állat. Plusz a linkelt darabon szvsz nincs ABS sem. Xciting 300-at javasolnám, pont annyival könnyebb, mint amennyivel gyengébb.
-
kcsa
veterán
válasz Doki16 #63902 üzenetére
Kínai fospumpa lesz, gyors keresés alapján többek között futott Diamo Turista néven is. Már a név is LOL. Fut még Linhai Mainstreet 300 néven is. Ez gondolom már a gyártó lesz.
300k-ért gyakorlatilag csak romot fog kapni.
[ Szerkesztve ]
-
kcsa
veterán
-
kcsa
veterán
válasz benceman00 #63843 üzenetére
Ezek szerint képzett tribológus vagy, így megfelelő információk birtokában felül tudod bírálni a gyártói ajánlást. Ha a hajtásba 10w40 az ajánlás, az nyilván nem véletlen,nem is különösen ritka.
-
kcsa
veterán
-
kcsa
veterán
válasz sityupityu #63835 üzenetére
A 75w80-85-90 és hasonló olajok viszkozitása is hasonló a 10w30-40-50 stb olajok viszkozitásához, csak az a különbség, hogy más skálán mérik őket.
Nem pedig hatszor - hétszer nagyobb
Nézz utána
Szerk. : a legtöbb különbség az adalékokban van (főleg EP)
[ Szerkesztve ]
-
kcsa
veterán
válasz rolcsi099 #63731 üzenetére
Nem sima motorolaj az MTX, hanem kifejezetten hajtóműolaj.
Valami effélét keresnék a helyedben (ez az első értelmes találatom)
Minarelli blokk (bár ezekhez nem értek, de a manual csak nem hazudik )
[ Szerkesztve ]
-
kcsa
veterán
-
kcsa
veterán
válasz mumtaz #63696 üzenetére
Na EVO21 amit Geccoka ajánlott pl. rohadt jól tapad, viszont kopós fajta - másfél szezon alatt lenulláztam pedig munkába jártam csak vele. Ezt leszámítva egészen kellemes.
ÁLtalánosságban City Gripet szoktuk mondani mint jó kompromisszum, de a téli használatban nem lennék biztos hogy jó ötlet
-
kcsa
veterán
válasz mumtaz #63675 üzenetére
nem követem az alkatrészcseréidet, de a variátor görgőpályái nincsenek féloldalasra, vagy túl homorúra kopva? ha kicsit keresztbe tud fordulni a görgő (kopás vagy fordított berakás miatt) akkor simán megszorulhat, és az csinál ilyen furcsaságokat.
-
-
kcsa
veterán
-
kcsa
veterán
válasz -Mosquito- #63426 üzenetére
Miért? Volt az a Aeroxos kolléga, ő is milyen jókat túrázott
-
kcsa
veterán
válasz -Mosquito- #63420 üzenetére
Ennek fényében a 3x ezer km sem elképzelhetetlen mondjuk
-
kcsa
veterán
-
kcsa
veterán
-
kcsa
veterán
Pedig elég egyszerű a döntés B125 és A között.
Nézd meg az árkülönbséget egy 125-ös és egy hasonló állapotú 150/180-as robogó között. Vagy semmi árkülönbség nincs, vagy (és ez jellemzőbb) a 150-es olcsóbb, mert B125-el nem lehet vezetni, az árkülönbséget meg hozzáteheted jogsihoz.
-
kcsa
veterán
-
kcsa
veterán
válasz dave93 #63080 üzenetére
Ahogy mondod. Az autómat pl. szó nélkül lecserélném valami kisebb méretű elektromosra, ami legalább 150 kilométert tud egy töltéssel menni. Persze mindez ha lehet ne 10m felett legyen, mint mostanság
500-as sokat fogyasztott egyébként, araszolós dugózós közlekedésben simán benyelt 6 litert, és minden alkatrész ami csak kellhet hozzá, jelentősen drágább (csak szíj 50k...) Most vettem egy SH300-at, és reménykedek hogy beválik, még nem tudtam használni, ennél puhányabb vagyok hogy ilyen időben robogózzak
-
kcsa
veterán
válasz dave93 #63077 üzenetére
250-essel sem jó túrázni, néha ott is hiányzik plusz erő.
Én mondjuk súlyban és méretben is elég nagy vagyok, de szerintem (!) a 250-es városban a legjobb. És a legoptimálisabb ár/teljesítmény/költségek vonatkozásában ingázós járműnek.
Decemberig két évig jártam 500-as nagyrobogóval, de lecseréltem kisebbre, nem ideális bejárós, hiába van erőtartalék
-
kcsa
veterán
válasz dave93 #63071 üzenetére
Volt már pár vita itt ebből a témából. Én továbbra is azt gondolom, hogy az általad leírt használatra nem 50-es robogókat kell használni
Az üzemanyagfogyasztás nem lesz arányban a szerezhető előnyökkel, és normális váz, fék és futómű sincs ezeken a pöcsköszörűkön.
-
kcsa
veterán
válasz sityupityu #63050 üzenetére
Nem is neked momdtam, előre én is csak tippelgettem magamban, amikor a kérdést feltette.
-
kcsa
veterán
válasz sityupityu #63046 üzenetére
Egyébként az is lehet. Utólag már okos mindenki
-
kcsa
veterán
válasz dave93 #63018 üzenetére
Sosem késő megvilágosodni
Az én (nem túl sok, és nem túl tartós használaton alapuló) tapasztalatom szerint, a léghűtéses azt szereti, ha legalább egy kicsit bemelegedett, úgy tapasztaltam ez általában egy-két perc, utána nem akar azonnal lefulladni gázra.
Aztán ha valaki többet tud majd megcáfol. Vagy megerősíti
-
kcsa
veterán
-
kcsa
veterán
válasz Topiccsendőr #62917 üzenetére
Plusz a kedvenceim, a Peugeot nagyrobogók: 125ccm felett mindegyik Piaggio blokkos, ennek megfelelően teljesen azonos alkatrészekkel és típushibákkal
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Óra topik
- Dark Souls sorozat
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- További aktív témák...