Új hozzászólás Aktív témák

  • h_143570

    addikt

    válasz zoloka24 #4466 üzenetére

    A tenyleges ok az, hogy a torrent leggyakrabban TCP protokolt hasznal a kapcsolataihoz. A TCP protokol megkoveteli, hogy minden fogadott csomag utan egy ACK csomag visszakuldeset.
    Egy ADSLes neten a legnyobb csomag meret 1492 byte, kulonben meg 1500, mig az ACK csomag 68 byte. Azaz a letoltes mellet minden keppen kell feltolteni legalabb az ACK csomagokat. Termeszetesen meg a torrent protokol overheadje tovabb rabolja a feltoltesi savszeleseget, bar szerencsere nem olyan pazarlo mint a DC-e.

    A kerdeses levonas mertekenek celszeru megyegyeznie a kozzel maximalis letoltesi sebeseg fentartasahoz szukseges ACK csomagok feltoltesi sebesegevel. Ezt lehet kompenzalni QoS el is, de ez nem mindig szokot osszejonni rendesen es az eredmeny ugyan ez lesz. Termeszetesen csak feltoltes eseten erre a kompenzaciora nincsen szukseg, szerencsere manapsag ezt az osszes torrent kliens tamogatja.
    Ez a megoldas azert szerencsesebb, mert igy a torrent kliens mar eleve meg sem probalja tulhajtani a halozatot, azaz a letoltes miatt kotelezoen visszakuldendo ACK csomagok savszelevel nem tervez.

    Ezt a limitalast a torrent kliensben kell elvegezni, a QoS ben termeszetesen a tenyleges savszelet kell megadni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák