Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
fetus
csendes tag
Igazából ennyire nem figyeltem még meg a jelenséget, mert mindig akkor szakadt meg a net, amikor öcsém melózott (netes munka). Ami azt jelenti, hogy azonnal meg kellett oldani a problémát és erre a leggyorsabb megoldásnak azt találta, hogy táp ki, táp be és működik.
Most kezdtem el vele foglalkozni. Egyelőre csak tanulmányoztam a beállítási lehetőségeket meg ilyesmi.Az általad ajánlott firmwaret honnan tudom letölteni hozzá? Ha keresgélnék biztos megtalálnám, de hátha gyorsabb ha tudsz egy megbízható útvonalat.
Köszi!
-
And
veterán
Meglehetősen érdekes jelenség, a LAN-on lógó kliensek 'megszakadása' főleg. Ezt hogyan kell érteni, mi a pontos tünet? A kliensgép úgy viselkedik olyankor, mintha kihúzták volna belőle a kábelt? Vagy csak megszűnik minden adatforgalom? Kapcsolat megújítására (DHCP-címek újrakérésére) sem reagál? Vagy más?
"A másik kérdésem az lenne, hogy erre a típusra tud valaki ajánlani egy megbízható firmwaret ami kicsit frissebb, mint a gyáriak?"
A WRT54G v5.x típusokra egyetlen féle 3rd-party firmware tehető fel (a 2MB méretű flash okán), és az a DD-WRT Micro kiadása. A gyárihoz képest mindenképpen jobb és funkcionalitásában is összehasonlíthatatlanul sokrétűbb. -
fetus
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Linksys WRT54G v5.1-es router gyári firmware.
Ezzel kapcsolatban lenne 2 kérdésem.
Egy olyan problémám lenne vele, hogy ha egy új eszközzel kapcsolódom hozzá wifin, akkor minden más eszközzel megszakad a kapcsolat ami addig kapcsolódott hozzá, akár wifin, akár lanon keresztül és csak az újonnan társított eszköz működik normálisan. Csak egy áramtalanítás után áll helyre a dolog. Viszont akkor már működik minden régi és az új eszközzel is. És ez minden egyes új eszközzel való kapcsolódásnál megismétlődik. Erre esetleg tud valaki valami magyarázatot, megoldást adni?
A másik kérdésem az lenne, hogy erre a típusra tud valaki ajánlani egy megbízható firmwaret ami kicsit frissebb, mint a gyáriak? Főként torrentezésre és általános böngészgetésre használjuk a gépeket amik társítva vannak. -
atillaahun
veterán
Üdv, tudnátok segíteni, hogy ezt a SIP-es valamit hol találom (ebben) a router-ben? Én leginkább sehol...
[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
válasz Castell #12094 üzenetére
Próbálj meg rádobni DD-WRT-t (más 3rd-party firmware amúgy sem megy rá erre a mindössze 2 MB flash-sel szerelt típusra), és állíts be megfelelő méretű kapcsolati táblát (1024..2048), illetve csökkentsd le a TCP és UDP timeout-értékeket néhány percre. Lásd: [link]. Természetesen a torrent kliensprogram kapcsolatainak korlátozása továbbra sem árt.
-
MODERÁTOR
válasz Castell #12094 üzenetére
Veheted még lejjebb a sebességet, de ez már egy olyan érték, amit kábelen ennek a routernek is bírnia kellene, ha pedig nem bírja, akkor az is elképzelhető, hogy az adott példány hardverhibás! 1MB/sec 50 szálon nem szabadna, hogy bármi nehézséget okozzon neki! Sajnos inkább azt mondom, hogy ezzel kár küzdeni, mert sosem lesz megbízható!
-
Castell
aktív tag
válasz Intruder2k5 #12092 üzenetére
Így is kifagyott. Már nem tudok mit kitalálni, szerintem veszek egy új routert. Még jó, hogy csak kölcsönben van...
Vissza olvasgattam a topikban és láttam, hogy másnak is probléma volt a p2p.
Ha esetleg még lenne tanácsod a beállítások terén, akkor még utolsó szalmaszálként megpróbálom.
-
Castell
aktív tag
válasz Intruder2k5 #12092 üzenetére
Köszönöm szépen, mindjárt le is tesztelem.
-
MODERÁTOR
-
Castell
aktív tag
válasz Intruder2k5 #12087 üzenetére
Kicsit jobb lett az eredmény, de még van fagyás és ilyenkor az áramtalanítás segít csak. Konkrétan tudsz adni tanácsot, hogy az alábbi mezőket milyen értékekkel állítsam be a netemhez?
-
buherton
őstag
válasz Intruder2k5 #12089 üzenetére
TP-Linkből kiolvastam a WAN MAC címét, és ezt állítottam be Linksysnek. Így már volt net.
Köszönöm a segítséget!
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
MODERÁTOR
-
buherton
őstag
Sziasztok!
Kaptam egy topic címében szereplő routert. Teljesen jónak tűnik, tud mindenki csatlakozni tyúkbelen és levegőben is, viszont internet nincs. Reseteltem a routert és úgy próbáltam ki, vagyis minden default (DHCP, stb...), kivéve amit a wifivel kapcsolatban állítottam be. Ugyanerre a modemre rátettem a saját a routeremet (TP-Link), ami szintén default beállításokkal üzemel, kivéve a wifit, és ezzel van internet.
A sejtésem azaz, hogy nem tud csatlakozni a modemhez, de nem tudom hogy hogyan lehetne ezt megoldani. Ötlete esetleg valakinek?
Esetlegesen lehetne csinálni egy olyan alternatívát, hogy én ezt a routert bridge-ként tudjam használni ethernet - wifi között, és egy meglévő routerhez (nem wifis) csatlakoztathassam?
Remélem mindent leírtam, ami fontos.
Köszi!
Üdv: Buherton
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
MODERÁTOR
-
Castell
aktív tag
válasz Intruder2k5 #12085 üzenetére
Letöltési sebesség: 25 Mbit/s
Feltöltési sebesség: 1,5 Mbit/s -
MODERÁTOR
-
Castell
aktív tag
válasz Intruder2k5 #12083 üzenetére
Nem wifin keresztül, a lan1 porton keresztül az asztali gépen.
-
MODERÁTOR
-
MTbc
senior tag
Próbáltam beállítani a wireless bridge-et is de sajnos valamiért az sem megy, korábbi hozzászólásokban olvastam meg itt is tutorial de sajnos nem megy összekapcsolódik de a virtuális interface-re csatlakozásnál ledob próbáltam jelszó nélkül is csak G módban de úgysem, nincs tippetek mi lehet?
Tűzfal kikapcsolva még megpróbálom a dmz-t, de kétlem hogy segít!update:
Az egyik egy WR54Gl a másik egy Tplink WRT741ND a Linksysen csinált virtuális interfac-re tudok csatlakozni, basszus ez rossz hír mert annak itt kéne nálam maradnia.
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
válasz mate0314 #12046 üzenetére
Szia!
Csak egy kérdés: a 102Mbps-ből hogy jön ki a 10 MB/s?
Ugyanis: 102Mbps=102/8 MB/s=12,75 MB/s.
A másik irányból: 10 MB/s=10*8 Mbps=80 MbpsUtóbbi nekem hihetőbb, lévén a TL-WR740N-en 100 Mbps-es portok vannak, azaz fizikailag nem jöhet ki több belőle (és akkor még a protokoll overhead-ot nem számoltuk).
Alex
-
Castell
aktív tag
Üdv,
Tud vki tanácsot adni a következőben:
torrent indítás után egy kis idő múlva szinte mindig meghal a router, vagyis nincs net a gépen és a notin. Próbáltam mindent lejjebb "tekerni" a kliensen belül, de ez sem segített. Továbbá a p2p upload sem az igazi, itt sem segített segített semmilyen beállítás sem: manuális port beállítás, static IP, ...
a típus: wrt54gs v5.1
köszönöm.
-
MTbc
senior tag
Üdv, hogyan tudnám a Tplink WR-741ND (Atheros chipsetes) és egy WRT54GL (Broadcom) routert összekapcsolni wifin, pl WDS-ben de más megoldás is érdekel, eddigi próbálkozásaim:
WDS beállítva titkosítás nélkül mindkét router láttam, egy hálózatban voltak WDS-ben csatlakoztak, de a kliensem (telefon) nem váltottak át egyik routerről a másikra Mixed módban volt, olvastam olyasmit hogy csak G módban működik ez lehetséges?
Próbálkoztam olyannal is hogy Status fülön Site Survey és join a internetes routerre de semmi eredmény.
Azt már tudom hogy a titkosítás csak akkor fog működni hogy ha egy forma a chipset a routerben, ha nincs titkosítás WDS-el de van MAC filter az működhet?
-
MODERÁTOR
-
Kleroo
veterán
válasz Intruder2k5 #12074 üzenetére
Na lehet ,hogy ez lesz a bibi.
Mit töröltessek,és honnan?
Bocsi az idióta üemmód miatt,csak én ilyet nagyon rég csináltam,tán XP-n. itt meg telefonálva@távsegítve, win7-el nem nagyon megy...Szerk(a böngésző nem kéri a username/password párost)
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
MODERÁTOR
-
Kleroo
veterán
válasz Intruder2k5 #12066 üzenetére
Az Ip cím 172.... efféle. Már nem emlékszem.
DNS átjárót nem kérdeztem. A fő probléma,hogy "táv"segítek egy nálam is kevésbé hozzáértőnek. nem tudom mi a gebasz, Milyen számok esetén lehet gebasz,és mi a teendő?
Modem okés,router okés,Wifi vevő okés. Kapcsolat megvan wifin. Router elfogadta a PPPoe cuccokat és csatlakozott. a Winfos 7 azt hiszi van is net. csak éppenséggel nincs.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Batib
őstag
válasz Intruder2k5 #12071 üzenetére
O.K. Köszi!
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
MODERÁTOR
-
And
veterán
válasz pedro7 #12068 üzenetére
Konkrétan portot hogyan lehet pingelni? A WAN-felőli ping alapban tiltott, vagyis a router nem válaszol rá, de azt nem is lehet egy adott portszámra (vagyis adott belső gépre) irányítani tudomásom szerint. Az SSH alapértelmezett portja ugye a 22-es TCP. A belső hálózaton erre hallgat a szerver? A router SSH daemon-ja (Services / Services / Secure Shell / SSHd) ugye le van tiltva? Mert utóbbi is a 22-es portra figyel alapértelmezés szerint.
-
Batib
őstag
válasz Intruder2k5 #12063 üzenetére
Köszi. Értem az ár kérdését.
Nincs tul messze egymástól, 6m és két fal. Nincs tul sok wifi erre, vidéken lakom, kertes beépítettség. Jelszintet nem tudom hogy tudnék mérni.
Talán egy nagyobb jelszintü router...?
Esetleg tudsz javasolni valamit tipust? Vagy marad a kábel.
Mégegyszer, kösz![ Szerkesztve ]
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
MTbc
senior tag
Hello, kérnék egy kis segítséget, WDS -el kapcsolatban van egy WRT54GL(DD-WRT) és egy TPlink-WR741ND (DD-WRT).
WDS működik, az előbb pl. kikapcsolt titkosítással ment, próbáltam WPA Pers. ASK-t ugyan azzal a jelszóval SSID is egyezik, de nem akar működni DMZ-be is be van rakva. Van esetleg valami tippetek? -
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Szia!
Ez sajnos manapság egy rohadtul túlárazott router, erre nem tudok mást mondani! Ahogy azt Te is mondod, még Linksys gyártmányból is vannak újabbak, jobbak, gyorsabbak, és olcsóbbak! Szerintem próbálják kihasználni a legendáját, vagy nem is tudom... Ha körülnézel a hardverapro-n (és más hirdetési oldalakon), akkor láthatod, hogy a reális ára valahol 4-5 ezer HUF körül mozog, persze csak a 4MB flash-el rendelkező, BroadCom alapú változatoké! Ezek a v1-v4 közti modellek! A v7 majdnem, hogy eladhatatlan, talán 2-3k-t kapsz érte. Persze vannak hirdetések 8-10 ezer HUF árban is, de azok ott is lesznek! Ha valóban el is akarod adni, akkor szerintem 5k egy megfelelő állapotban lévő, és jó HW verzió! És a kereslet? Hát ezt nehéz megmondani, sajnos mostanság kevés a pénz, kevés a vásárló, mindent nehéz eladni! Főleg karácsony után még több lesz a levetett cucc!
Az oké, hogy g-s WiFi van a TV-ben, de mennyire van a routertől? Jelszint megfelelő? Nem nagyon zsúfolt a környék WiFi-vel, és esetleg más hálózatok zavarnak?
-
Kleroo
veterán
válasz Intruder2k5 #12059 üzenetére
kapott.
Elvileg minden ok. Win7 bácsi is jelzi,hogy van net. De egyik böngésző sem csatlakozik sehova(illetve semmi sem frissít,ect,tehát nincs kapcsolat)
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
pedro7
tag
válasz Intruder2k5 #12055 üzenetére
És akkor a router mögött levő eszközt miért nem tudom elérni ?
A korábbi router-el müködött, most ezzel a ddwrt-sel nem .Port nyitva,mi lehet még a probléma ?
-
Batib
őstag
Sziasztok!
Karácsonyra került a házba egy Smart tv. Sajnos wifin akadozik a megosztott filmek lejátszása. A routerem
Linksys 54wrtgl tomato szofttal. A tv is g-s wifivel rendelkezik.
Tudok valamit tenni, hogy javuljon a helyzet.
Más: vajon ez a router miért kerül még mindig 15k körüli összegbe, mikor ennél ujabb nagyobb tudású? készülékek 10k alatt is vannak.
Amennyiben el akarnám adni mennyi lenne a korrekt ára és lenne rá kereslet?
Köszönöm ha szántok rám időt.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Kleroo
veterán
válasz Intruder2k5 #12057 üzenetére
Diginet van. És kaptak jelszót@felhasználó nevet. A statusnál jelzi,hogy "connected".
Mi mással kéne próbálkozni,ha nem pppoe-vel?Hodor. Hodor? Hodooor!
-
MODERÁTOR
-
Kleroo
veterán
válasz Intruder2k5 #12051 üzenetére
A bökkenő, h a probléma nem nálam van. Telefonon segitek egy ismerősnek. Igy menjünk is tovább. mi van ha kapott ip-t és mi van, ha nem?
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
MODERÁTOR
-
pedro7
tag
válasz Intruder2k5 #12053 üzenetére
Köszönöm !
De a services - secure shell és az Administration - Management - Remote access alatt nem a router SSH elérését lehet beállítani.Mert most oda írányított.
Én pedig a router mögött levő egyik eszközt szeretném elérni.Vagy melyik, melyikre vonatkozik ?
-
MODERÁTOR
-
pedro7
tag
Winscp programmal szeretnék elérni egy eszközt SSH-n keresztül.
Linksys wrt 54-es routeren ddwrt van.A megfelelő portot megnyitottam és a Secure shell-t is enable-re tettem, de akkor sem érem el az eszközt.
Mit kellene még a routeren beállítani ? Már routerrel müködött. -
MODERÁTOR
-
Kleroo
veterán
-
MODERÁTOR
-
Kleroo
veterán
Sziasztok!
problémám van!Adott a routerünk..
Korábban a net 1:1-be ment a gépbe. De most változott a helyzet.
A gépbe került egy wifi vevő. Ezzel kapcsolódik a routerhez. Minden szép és jó,beállítottam,de nem megy. Mi lehet a bibi? Átállítottam pppoe-ra,username,password beírva,minden beállítás ok, a wifi kapcsolat is stimmel. A gép is jelzi,hogy van internetelérés. De a böngészőben fogad a fincsi üzenet,hogy no internet.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
MODERÁTOR
-
mate0314
aktív tag
Arra a pontra jutottam, hogy overclock-al sem elég egy wrt54gl :S
DIGI netem van, most egy 4000 Ft-os tplinkkel, 2-szer olyan gyorsan torrentezek mint egy túlhúzott linksys-el... a netem most 80/25 Mbps-os hivatalos értékekkel, gyakorlatban:wrt54gl gyári: 42/20 Mbps
wrt54gl dd-wrt: 42/20 Mbps
wrt54gl (250mhz): 52/22 Mbps
TP-link TL-WR740N (gyári,dd-wrt,openwrt egyaránt): 102/26 MbpsPersze a vezeték nélküli adottságokban nem érheti utol a linksys-t, főleg a nagy antenákkal, de ez nekem jelenleg kevésbé fontos.
Gondoltam ezt megosztom veletek, hátha egyszer valakinek jól jönnek ezek az adatok
Neme elírás, ténylegesen ekkora a net sebesség, tehát csúcson a letöltés 102 Mbps vagyis 10 megabájt / másodperc
[ Szerkesztve ]
-
Lacuss20
senior tag
Ma pillanatnyi értéknek steamről letöltés 959kb/sec 5Mb T-Home azért ez már valami xD , ha le van tálcázva a steam 700-750 el szed le ugrálva 650 re. , de egy 1.5 Mb/sec nek még mindig örülnék.
Majd jövőre az új szolgáltatótól háthaÉlj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.
-
dj.csont
csendes tag
válasz Intruder2k5 #12043 üzenetére
Ha esetleg kipróbálom 60-assal majd írom mik határai hány eszközzel hogyan csatlakoztatva! Köszönöm segítséget!
-
MODERÁTOR
-
dj.csont
csendes tag
válasz Intruder2k5 #12041 üzenetére
Meg gondolom ha minden féle logollások meg grafikonok be vannak kapcsolva az még jobban húzza le meg hogy az se mindegy hány szál fut rajta ha jól tudom!
-
MODERÁTOR
-
dj.csont
csendes tag
válasz Intruder2k5 #12039 üzenetére
Értelek szerintem is max 45-50 körül megáll! Az biztos hogy egyszer suliba probáltunk egy Tomatosat az igaz többet tud freeware -je viszont viszább húzta a sávszélességét! Gyári szoftal gyorsabban ment csak kevesebbet tudott! lehet annak kisebb cpu igénye?
-
MODERÁTOR
-
dj.csont
csendes tag
válasz Intruder2k5 #12037 üzenetére
Nos kicsit nézegettem! 40-es kábelnetten torrentel 5,2MB/s állandó sebességet biztosított! feltöltés nem nagyon próbáltam! Normálisan jött és nem szakadozott kapcsolat! Ugyan eztt wifin már nem mondható el! Sebesség teszten 15-20Mbit volt letöltése felöltés 8! Ez egy Linksys wrt-54gl v1.1 és gyári freemware v4.30.14
Sebesség teszten mérve 44/10,5 a net! már mint a vezetékes részen! Értem de akkor 60as már nem nagyon fogja ezek szerint vinni![ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
dj.csont
csendes tag
Üdv. Mindenkinek! Egy olyan kérdésem lenne hogy van Egy WRT54GL routerem! Mekkora maximum sávszélesség amit ez az eszköz még továbbítani tud! Annyi biztos hogy 40Mbites net még gond nélkül megy rajta! Kérdésem az hogy a 60MBit azt még tudja továbbítani sávszélesség romlása nélkül vagy azt már lefojta! Csak az ethernet portokon lényeges a Wlan tudom hogy azon nem megy át már 40-se Választ és tapasztalatokat előre is köszönöm!
-
matyi19
őstag
válasz Intruder2k5 #12034 üzenetére
Értem..
-
MODERÁTOR
válasz matyi19 #12033 üzenetére
Értem! Létezik ilyen elosztó, a neve pedig switch! A baj csak annyi, hogy ez csak akkor fog működni, ha a szolgáltató ad egy időben több IP címet is, mint például a UPC is, az 50 és 120Mbps csomagok esetén! Ha esetleg neked csak egy IP cím jár, azt pedig lefoglalja a routered, akkor a gép nem fog IP-t kapni!
-
matyi19
őstag
válasz Intruder2k5 #12030 üzenetére
Akkor szerintem maradok ennél...
Létezik olyan elosztó, amivel ketté tudnám osztani a netet, mármint úgy hogy egy kábelen a routerbe, a másik kábelen pedig a laptopba menjen a net. Ez azért lenne jó, mert ha akarok letölteni akkor csak egyszerűen bedugom a netet direktbe a laptopba, anélkül hogy a routerből kihúznám, így esetlegesen másokat sem zavarnak....
Kicsit zavaros amit írtam , de nem tudom hogy fogalmazzam meg másképp. Azért remélem Te érted mit is akarok...[ Szerkesztve ]
-
happy555
aktív tag
-
matyi19
őstag
válasz Intruder2k5 #12030 üzenetére
Azt mondod? Akkor nem tudom , az igazság hogy többet nem szánnák most rá, és ebben az árban nem nagyon van jobb...
Csoporttársamnak is ugyanez a nete van, Ő valami olcsó egy antennás D-Link-et használ, és volt rá eset, hogy 3-4 MB/s-el is töltött ...és már ez is jobb mint a Linksys 15Mb/s-je.. -
MODERÁTOR
-
matyi19
őstag
válasz Intruder2k5 #12028 üzenetére
Megnézem...de most hogy újra működik jó lenne ha megtetszene valakinek és megvenné, és akkor vennék egy TP-LINK TL-WR841ND-et.
Ez a router, nagyon lekorlátozza a sebességet. Speedtest.net mérései alapján:direktbe bedugott net kébel:
WiFi-n keresztül:[ Szerkesztve ]
-
matyi19
őstag
válasz Intruder2k5 #12026 üzenetére
Igen, igazad volt
-
MODERÁTOR
-
matyi19
őstag
válasz Intruder2k5 #12024 üzenetére
Ok, megcsináltam azt a "reset"-et is...
Csak lenne még egy kérdésem, mikor belépek a Router menüjébe a http://192.168.1.1/-on keresztül, miért nem kér semmi kódot. Eddig admin admin volt, most pedig semmi.
Illetve, úgy tűnik itt sokkal több beállítás van mint a gyári FW esetében, mit érdemes még beállítani?[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz matyi19 #12023 üzenetére
Ha még nem állítottál be sok mindent, és eddig nem csináltad meg, akkor javaslom, hogy csináld meg ezt!
Administration -> Configuration -> Restore Default Configuration -> Erase All Data In NVRAM Memory -> OK
Ezzel minden beállítás törlődik, visszaáll alapra, vagyis egy reset-el egyenértékű! Ha ez elmarad, és a flashben ott maradnak a más fw-k "szemetei", azok később okozhatnak kellemetlenségeket!
Nevet változtatni itt...
Basic -> Identification
WiFi jelszót...
Basic -> Network -> Wireless
-
matyi19
őstag
válasz Intruder2k5 #12022 üzenetére
Igen!
Már csak annyi, hogy hol lehetne a nevet (linksys) megváltoztatni, illetve hol lehet kódot rakni.? -
MODERÁTOR
-
matyi19
őstag
válasz Intruder2k5 #12020 üzenetére
Ok, köszönök mindent!!
-
MODERÁTOR
-
matyi19
őstag
válasz Intruder2k5 #12018 üzenetére
Ebben a Tomato-ban nem igazán igazodok el, hol lehet frissíteni a FW-t?
Amúgy nem baj, hogy több mint 3Mb az a trx.szerk:
Talán megvan: Administration---Upgrade?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
matyi19
őstag
válasz Intruder2k5 #12016 üzenetére
Tehát ez?
bocs, de most biztosra akarok menni
-
MODERÁTOR
-
matyi19
őstag
válasz Intruder2k5 #12012 üzenetére
Sikeresen felment ez a Fw, most akkor mehet a másik is?
-
matyi19
őstag
válasz Intruder2k5 #12011 üzenetére
Ok tehát a router és a laptop legyen kábellel összekötve...de a router Internet csatlakozójába dugjam be a net kábelt, tehát ami a szolgáltatótól jön?[ Szerkesztve ]
-
pcsabat
őstag
válasz Intruder2k5 #12012 üzenetére
köszi! Akkor más irányban nézgelődöm!
-
MODERÁTOR
-
pcsabat
őstag
válasz Intruder2k5 #12005 üzenetére
még egy kérdés... Esetleg tudnál ajánlani egy nagyobb teljesítményű Linksys routert, ami újabb és szükség esetén az antenna is egyszerűbben cserélhető lenne? Kb. 20-40 ezer forint közé kellene beférnie (egy iskolába menne, így jó lenne a nagyobb hatótáv).
Köszönöm!
-
matyi19
őstag
válasz Intruder2k5 #12008 üzenetére
Ééééss sikerült
Köszönöm a segítséget
Csak kiszeretném próbálni, ezt a Tomato Fw-t, pontosan hogy kell?
A routerbe be kell legyen dugva a net kábel? -
MODERÁTOR
-
matyi19
őstag
válasz Intruder2k5 #12000 üzenetére
Nem hiszem el, beírom tftp -i 192.168.1.1 PUT firmware.bin-t de semmi sem történik mikor bedugom a routert....
-
pcsabat
őstag
válasz Intruder2k5 #12005 üzenetére
Köszönöm a gyors és kimerítő választ! Utána fogok nézni az ajánlottaknak!
-
MODERÁTOR
válasz pcsabat #12004 üzenetére
Szia!
Sajnos, mivel ez a modell TNC csatlakozóval van szerelve, így a lehetőségek elég korlátozottak! Esetleg tehetsz rá egy TNC -> SMA átalakítót, és onnantól aztán elég szélessé válik a paletta, de ez már magában is pénz, plusz még az antenna, mondjuk két darab 8dBi-s TP-LINK! A gyári Linksys antenna horribilis áron van... Persze megveheted kintről is, de ez a router szerintem nem ér meg már ilyen beruházásokat! Nem mintha bármi baj lenne vele, de sajnos eljárt felette az idő, nem bírja a gyorsabb netcsomagokat, és most rákölteni több ezer Ft-ot...?! Esetleg, ha valahonnan (mondjuk halott routerekből) tudsz szerezni olcsóért SMA pigtail-eket, és lecserélni erre a gyáriakat, akkor az megint kicsit bővíti a választási lehetőségeket!
[ Szerkesztve ]
-
pcsabat
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a Linksys WRT54GL típushoz beltérre milyen a gyárinál nagyobb teljesítményű és hatótávú antenna ajánlható? Esetleg létezik valami best buy megoldás ehhez a routerhez?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
MODERÁTOR
-
őstag
válasz Intruder2k5 #12000 üzenetére
a ping felől kéne indítani mindenképpen, mert ha az nincs, akkor a tftp-s módszer sem fog működni.
én a múltkoriban totál kicsináltam, aztán chip lábai közé kellett csavarhúzót passzintani, hogy egyáltalán ping legyen.
utána a tftp egyből megcsinálta.it never gets easier, you just go faster
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest