Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz hruodnand #2992 üzenetére
akkor visszakérdés: a jelenlegi szolgáltatásai elegek neked? igen sokaknak elég az, hogy 1x megveszik, 1x beállítják, és megy, megy, megy... gond nélkül. ha valamelyik szolgáltatás nem megfelelő, vagy extra feature kellene (pl. állítható kimenő teljesítmény, vagy bővebb dyndns, vagy mittoménmi, mert elég rég láttam alap fw-t), akkor érdemes lecserélni. hogy dd-wrt, vagy tomato? rommel biztos a Tomatot javasolná, én meg a dd-wrt-t. kb. egy kategória, legalábbis lehetőségek szintjén.
-
hruodnand
senior tag
ápp
-
Edyboj
csendes tag
Okés akkor ez megvan, de sajnos még mindig nincs net. Valaki tudna nekem segíteni, hogy mit hogyan kell beállítani, ahoz, hogy a net is működjön. Kösz
-
ngabor2
nagyúr
dd-wrt v23sp2 van egy gl-es routeren wireless/advanced settings alatt állítgattam az antennákat, hogy melyik adjon/vegyen. 2 antenna volt rajta, egy saját készítésű, és az egyik gyári. 28mW-tal bármelyiket választottam ki, kb. hasonló eredményt adott. valakinek van azzal gyakorlati tapasztalata, hogy mennyire megbízható ez a kézi antennaválasztás?
-
Edyboj
csendes tag
Sziasztok!
Most vásároltam egy Linksys WRT54GL típusú router, a telepítő CD utasításainak megfelelően végrehajtottam a beállításokat, de sajnos valami nem jó. Első lehetséges probléma, hogy rosszul állítottam be az Internet kapcsolat típusát. T-onlineosként milyen Internet kapcsolatot kell beállítani? -
dybo
tag
Na köszi! Megy mondjuk állítgatni úgyse tudok, mert annyia nem értek hozzá
-
hruodnand
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy Linksys WRT54GL tipusú vezetéknélküli routert. Eddig ( 1 napja ) jól megy. Érdemes hozzányúlni és felrakni egy Tomato-t vagy DD-WRT-t? Mennyivel tud többet kihozni a routerből egy ilyen módosított firmware, illetve mik a tapasztalatok?
Köszönöm, hruodnand.
-
dybo
tag
Tomato_1_13.7z -> ez kéne nekem ?
-
bacizone
csendes tag
válasz h_143570 #2949 üzenetére
Szia,
megnéztem, van van a gyári firmware-ben is QOS.
Device Priority-ben maximumra raktam Mac address alapján a Touch-ot, és bekapcsolatam a WMM-et (Wi-Fi MultiMedia) is.
Azonban még ezek után is sajnos a YouTube videók még mindig akadnak az iPod Touch-on.
Vajon egy alternatív firmware megoldhatja a kérdést, vagy ez a jelenség mással lehet összefüggésben? Más tipp?
Köszi,
B. -
quby
őstag
szerintem probálj ki egy tomatot vagy DD-WRT-t. nekem két routerem is van, ls minkét FW-t használom. atomstabilak. A gyári nekem sem szerette a torrentet
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
Gabesz27
csendes tag
válasz h_143570 #2975 üzenetére
kösz, hogy segítettél, igazából már össze is jött a dolog, minden kézenfekvő volt. Csak a titkosítással babráltam picit, mert nem tudtam melyik lenne a legjobb, végül wpa-psk-t állítottam be. Ez elég szerinted v. érdemes még máshogyan is bebiztosítani?
Bocs, hogy ilyen amatőr kérdésekkel terhellek, de mint mondtam még nem csináltam ilyet, egyébként ebből adódóan ezt a mondatodat sem nagyon értem: "Ez esetben dupla NAT moge kerulsz igy a portforward elege macerasa valik."Ja és nem véletlenül lett router vásárolva, pár hónap múlva már máshol lesz használva
Thx. -
h_143570
addikt
válasz Gabesz27 #2974 üzenetére
Remek ez esetben eleg lett volna egy switch vagy AP is.
A masik gepbol jovo kabelt a WAN portba a kapcsolat tipusa DHCP, minen mas siman konfigolhato. Ez esetben dupla NAT moge kerulsz igy a portforward elege macerasa valik.
A masik megoldas, a switch -e valo lefokozas, ezt nem tudom, hogy gyari FW-el meg valosithato-e. A tobbi forum tars talan el tudja magyarazni pontosan ezt a megoldast.
-
Gabesz27
csendes tag
Sziasztok,
Egy másik topicban nem kaptam eddig választ ezért ide is berakom:Segítséget szeretnék kérni, szeretném megosztani a lakásban lévő adsl net-et (egy gép vezetékes és egy notebook vezeték nélkül kapcsolódna, mindkettőn winXP). Még nem igazán csináltam ilyet, kezdő vagyok nagyon a témában, de jópár oldalt és itt a fórumot átnéztem, nagyjából tiszta is a dolog remélem menni fog . A routert megvettem (Linksys wrt54gl). Ami nem teljesen tiszta számomra, hogy a net amit megosztanék az is már egy routerből jön a szomszédtól, ilyenkor mire kell figyelni ha ’tovább’ akarom azt osztani. Úgy értem a router és szg.-ek beállításánál (és esetleg a kábelezésnél) valamit másképpen kell konfigurálni, mintha simán közvetlenül a modemen keresztül kapnám a netet?
Köszönöm előre is! -
dybo
tag
Most akkor volt ugyanez amikor elkezdtem letölteni utorrentel...fütykös kivan
-
quby
őstag
hááát.... nálam chello van , és mikor megrendeltük a telefont akkor kicsetélték modemet. azóta semmi gond. de probáld ki sztem router nélkül is ha teheted egy pár napig és ha csinálja akkor bizti nem a router a gond
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
DieHard
senior tag
sziasztok. kérdésem lenne a köv: adott nekem 2 internet. 1 trékábel (eddig király) 2. egy vezeték nélküli cucc. azt hallottam hogy a tomato elvileg tudná mind a kettőt kezelni. a vezeték nélküli elég gyökér de feltölteni jól jönne a 60k. valaki tudja e esetleg hogy működik ez a dolog?
-
bplease
csendes tag
Üdv,
Tegnap sikerült beszereznem egy WRT54GS V7 routert, érdekelnének a vélemények róla, plusz firmwaret is updatelni szeretnék. Van aki tomatot ajánlott hozzá, én nem igazán tudok erre mit mondani szóval várnám a reakciókat, hogy mit hogy merre stb.
Ha nem tomatot érdemes felrakni rá akkor mit pl. ?Előre is thx.
-
Osiris
őstag
Azt hogy lehet megvalósítani, hogy a wifit szabadon hagyom bárki számára, de a hálózaton található többi gépbe (megosztásokba stb) a wifiről ne lehessen belelátni?
-
dybo
tag
Na jó!
Valaki segítsen, mert ez már gáz.
Tegnapig volt egy dlink di-524 routerem, ami azt csinálta hogy néha (volt amikor napi 10x, volt amikor napi 2x) meghalt a net, a kapcsolatot ugyanugy látta a wifi, net mégsem volt. Ilyenkor a statusnal mindig 0 volt az ip és a többi is.
Ezért vettem egy uj routert, mert azt hittem a router a hibás.
És most ennél is előjött ugyanez. Meghal a net, és statusnal 0 minden. Ilyenkor kikell huzni a kábelmodemet és ujabedugni, és akkor újra jó lesz!
Valaki help!!![ Szerkesztve ]
-
h_143570
addikt
válasz Amateur #2954 üzenetére
A kerdeses valtozatra a DD-WRT micro valtozatot lehet felpakolni.
Ez lenne a leiras hozza.
Illetve ez meg a masik.[ Szerkesztve ]
-
dybo
tag
válasz h_143570 #2952 üzenetére
Hát ilyet nem láttam, csak azt a gaming dolgot. ott meg egy táblázat van: application, start, end, protocol, ip, enable. Lehet nem ez az...
Másik kérdésem: Eddig elég stabilan megy a net szinte maxon mindig. Gondolkodtam fw upgraden, de ilyenkor inkabb ne nyuljak hozzá, ha minden oké ? -
Amateur
csendes tag
Sziasztok,szeretnék segítséget kérni egy hozzáértő tagtól. Nekem egy eredeti firmware-s 1.01.1 es Linsys wrt54g-s routerem van.Annyi mindent olvastam pro és kontra a firmware frissítésről,hogy már végleg nem tudom mit,honnét és hogyan? Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném.A fő cél az lenne,hogy a hálózaton tartózkodók lehetőségeit szabályozni tudjam.le és feltöltés korlátozás ill,sávszélesség leszabályozás céljából.
-
dybo
tag
Hi!
Na egy kérdés. Dotázok neten, és elég lagos (már a masik routerrel is az volt).
Applications & Gaming-ben nem lehet vmi állitani, hogy ne legyen ennyire lagos a dolog ? -
bacizone
csendes tag
Sziasztok,
a Linksys WRT54 GL-t egy iPod Touch-al használom wi-fivel, s minden nagyon szépen működik, kivéve a YouTube, ott egyszerűen akad a stream. Az asztali gép kábellel kapcsolódik ugyanehhez a routerhez, ott persze simán mennek ugyanazok a videók, amik a wifin keresztül akadnak.
A routeren a gyári 4.30.7-es firmware van rajta. Mit kéne beállítanom, hogy jól menjen?
Az Advanced Wireless Settings menüpontban bekapcsolatm pl. a Frame Burst-ot , de nem lett jobb..Előre is köszi a tippeket!
-
dybo
tag
Na bazze...jó hogy olvasgattam itt, ahol mindenki azt írta cd-t semmikép se használjuk. Hát én utolsó ments várként beraktam, és 1 perc telepítés után megy a wifi maxon! de azért köszi a segítsget! majd még kérdésem lesz
-
dybo
tag
megőrülök....mar nem is látja a wifi. pedig itt van 10centire. van iylen ? és senki sincs itt
-
dybo
tag
válasz h_143570 #2941 üzenetére
jah, ugy vna beállitva amit irsz. most kinyomtam tuzfalat. mixed van g-b kártyám mindkettőt tudja.
egyből nyomassam fel tomatot ?de miért ugral le folyamatosan? nincs vmi jó leírás hozzá? dlink-emhez találtam, ehhez meg nagyon kaka van. ááááá
a channel mind1?
[ Szerkesztve ]
-
dybo
tag
Na gyerekek. Erre varjatok gombot, megy a router a wifi is MENNE. Kapcsolodik wifivel, aztan kb 20 mp-mulva ledob. Tuti valami beállitási hiba, mert már áthoztam a gépet kiprobálni a router mellé, és itt is ugyanazt játsza el!
Mondjatok valami okosat! -
dybo
tag
valaki help!
most vettem a routert, a routerrol mar megy a net, viszonmt a wifi nem látja
pedig szerintem beállitottam mindent, enadbeled van stb
ötlet ? -
-
dybo
tag
Sziasztok szerintetek melyik a legjobb, stabilabb fw-rá? A tomatot nagyon dicsértétek, honnan lehet letölteni a legjobb verziont ?
-
hzcs
senior tag
laptopban milyen wifi vezérlő van és milyen wifi kezelő programot használsz? Mert az intel progija nekem is kiválót ír, amikor a windowsos szerint 1 vonal van az 5-ből, és nagyon rossz a jel. Ilyenkor elképzelhető, hogy csak ennyivel megy.
Vidd a router mellé a laptopot, akkor is ennyi a max? -
h_143570
addikt
A linkelt oldal legaljan ez szerepel.
The WRT54GL is Linksys' response to angry customers. For a long time, they had the original WRT54G, which was hackable, but when they joined with Cisco they made it so you were unable to hack the router. Thus, the 54GL. Version 1.1 is the current release, and as of yet there is no v1.2.
[ Szerkesztve ]
-
DiVaD
senior tag
Tiszteletem Uraim!
Nagy kérdésem lenne...És holnap 10ig megkéne tudnom...
Mivel akkor veszek egy WRT54GL routert.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy a mostani verziókra is felmegy-e rendesen a DD-WRT, mert itt a v1.2-es verzióra,mintha panaszkodnának...
(oldal alja)
Persze tudom, hogy direkt 3rd party firmware-ekre lett kitalálva ez a router...de gondoltam megkérdezem, mert nem akarok cumizni.
Előre is THX a válaszokat!
(sorry a lámaságomért) -
klambi
addikt
WRT54GR-et hol lehet a wifi-ét vajítatni vagy hol néznek rá?
nem tud valaki valami helyet?"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
-
Tocso
tag
Hali!
Mekkora sebesség lenne elérhető wifin GL-es routerrel, ha kábelen 5-6Mb (600-650KB/s) a sebesség? Nekem eddig ennek a fele volt meg max., kb. 340KB/s ez is laptoppal, a PDA-mmal ~160KB. Gyári fw és V1.1!! A jelerősség kiváló, 54 Mbit kapcsolatot ír, de wifin nem tudja produkálni még csak közelítőleg sem a maxot. Be kéne állítani valamit a wifi résznél? Nem sok mindent állítottam, titkosítást meg MAC szűrést.
Csatornákkal is próbálkoztam, de a jelenlegi bizonyult a legerősebbnek (11-es, a közelben van még egy másik háló 6-ossal)
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
Már csak az a kérdés, ''hány forint a brekeke''
-
ddanger
aktív tag
válasz spammer #2916 üzenetére
Ha ilyet veszel sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy nem lesz gondod.
A d-link-ből is sokat vesznek az emberek és sokuknak nincs gondjuk vele. Neked kell eldöntened, hogy állsz azzal a többletköltséggel.
524-es d-link-el még nem volt dolgom, de valamelyik 108 Mbit-es d-linkel igen ami teljesen jól működik.Én már szívtam eleget routerrel. Nekem nem ér annyit, hogy szenvedjek vele, inkább adok többet érte, nem is szólva arról, hogy egy új progival miket tudhat.
Amit tudtam kicseréltem linksys-re. Úgyhogy jelenleg három van belőle, amiből kettő GL.Ha nincs szükség plussz tudásra, a d-link nem rossz márka.
-
MaUser
addikt
válasz h_143570 #2878 üzenetére
Nem fogod elhinni mi volt a baj: az utp-vel bekötött gép monitorának tetején volt a router és a monitor zavarta be a routert. Érdekes módon azonban a többi gépnél ez a zavar a jelerősség csökkenésben/zaj növekedésében nem jelentkezett.
Azaz ne tároljunk router-t egy üzemelő crt monitor tetején.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
spammer
veterán
Nos, rendelés előtt állok, WRT54GL routert néztem ki, de nem tudom, kell e nekem, vagy elég e más (pl. d-link + usb csomagban).
Otthoni hálózat, laptop + desktop menne, jó lenne ha nem szakadna és torrentet is bírna. Egyelőre 4mbit-es ADSL (430-460 kbyte/sec torrenten).
Nincs nagy távolság, csak házon belül kellene.
Ajánlott ez a router, teljesen stabil mindenben? Vagy simán elég nekem 1 olcsóbb d-link szett (wifi router + usb adapter = 12k), mert itt maga a router csak 14k. Plusz akkor vennem kell usb adaptert is hozzá (plusz 5-6k), ehhez a típusú routerhez d-link usb adapterrel vannak tapasztalatok, van esetleg olyan ami ajánlott/nem ajánlott ?
Ha nem szükséges, nem adnék ki több pénzt, de azt sem akarom h esetleg az olcsóbb d-link szett meg szar legyen és szakadozzon, mert akkor meg a kukába dobtam ki 12 ezret.
Olvastam ott is a véleményeket, de fele ezt mondja, fele azt.
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
hzcs
senior tag
ddwrt-nél az std_generic, micro_generic és mini_generic-et lehet feltenni, attól függően, hogy neked mennyi szolgáltatásra van szükséged.
Első esetben mindenképpen a minit vagy a microt kell feltenni, mert a gyári fw nem enged x (nemtudom mekkora) kilobájtnál nagyobb fw-t feltenni, vagyis a genericet csak ezután tudod flashelni.
Remélem tudtam segíteni.
(Majd be lehet állítani, hogy úgy működjön a wan port, mint a lan, és akkor úgy tudod használni a routert, mint egy sima AP-t.
Ha nem működik a web része, akkor vagy sima reset, vagy hosszú resettel orvosolni lehet.
Frissítés: netből húzd ki, kábelen legyen összekötve a gép a routerrel, semmi más ne lógjon rajta, lan beállítás a gépen: fix ip (pl 192.168.1.100), 10/half duplex.) -
Picard
csendes tag
Üdv!
Segítségre lenne szükségem!
Van egy WRT54G routerem, 7-es verzió, frissített gyári fw.
Az a problémám, hogy minden nap este 8 óra körül megszakad a net és újracsatlakozik. Igazából pillanatok alatt végbemegy a csatlakozás csakhogy én ekkortájt szoktam DOTÁzni és mindíg kiesek a játékból. (aztán mocskos leaverré válok így mások szemében)
Nem tudom, hogy a szolgáltató bontja a kapcsolatot, vagy a routerrel nem stimmel valami. Ha a szolgáltató bontja a kapcsolatot, hogy lehet megoldani, hogy ne este 8 kor botnsák meg?
Ha nem ők akkor nem tudom mi a probléma, lehet csak valami beállításbeli.
Jó lenne ha segítenétek.Minden segítséget előre is köszönök!
-
Gausz
aktív tag
válasz h_143570 #2907 üzenetére
Bővítettem a letöltött fájl-ok listáját az általad linkelt dd-wrt-vel, tomatonál 1.13-ban csak ilyet találtam "WRT54G_WRT54GL.bin", nincs generic végű.
Most a bix.hu pingelése 500 csomaggal teljes siker volt, nem veszett el semmi, és most már minden lap bejön a neten, routeré még mindig nem, de az nem is fontos annyira. Szerintem még nem rakok fel új fw-t, csak ha mégegyszer elővenné magát.
Remélem csak a szolgáltatóm szerencsétlenkedik vmitKösz a help-et!
-
h_143570
addikt
-
Gausz
aktív tag
válasz h_143570 #2899 üzenetére
GL v1.1 és CL7C. Végülis dd-wrt-ből találtam ilyet, hogy "dd-wrt.v24_mini_wrt54g.bin ", meg az aláírásodban levő oldalon találtam pár cikket tomato-ról, azt is szedtem le, még nem raktam fel egyiket sem.
Végülis te melyiket ajánlanád? Szerinted a gyári fw miatt alakult ki az a hiba, hogy nem jön be a router webes felülete és weblapok se mindig, továbbá akad csomagvesztés, bár most 0-2%, nem úgy mint #2891 hsz-ben.
Viszont most router felülte 2x bejön, 3. katt-ra csak tölt és nem csinál semmit, és innentől fogva minden csomag elveszik. Új fw-t neki?Kösz,
Péter -
tomi_x
tag
Müködik !!!!!!!
Köszi !!!!!!!
B.U.É.K. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
tomi_x
tag
válasz h_143570 #2902 üzenetére
Kapcsolatspecifikus DNS utótag ...... :
IP cim............................................. : 192.168.1.101
.
.
.
.Akkor ebbő az ip cimnél lévő számsor ami kell nekem.
Még1 kérdés : szerintem nekem dinamikus ip-cimem van , mert ha bontom a kapcsolatot akkor utánna más az ip cim. Ez számit valamit ?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Ukrajnai háború
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest