Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
válasz Rommel6600 #3299 üzenetére
Frissíteni most én sem fogok, mert nem használok DHCP-t, de nekem a 14-es tűnik a rövid WRT54GL-es pályafutásom "legrosszabb" kiadásának
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
-
Tonyk
veterán
Igazából nem értelek! Mert, ha először rakod fel, akkor nyílván a legújabbat kellet volna.
másrészről , Új Tomato : 1.15 [link]
(amit hibát észrevettem az 1.14-ben, hogy javarészt megzakkan a forgalommérés, de úgy látom ez most nem javult benne)
[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
válasz Integra #3293 üzenetére
A végleges v24-est eredetileg 2006 karácsonyára ígérték, ehhez képest még most is csak RC6.2-nél tartanak. A v23 SP2 már lassan másfél éves, valóban stabil kiadás. Mire kellene Neked annyira a v24? Némi fejlődést - sok apróság formájában - tényleg láttam benne, csak épp a sima DHCP-s netelérésem nem működött vele .. Persze nem próbáltam ki az összes létező RC-verzióját, de inkább megvárnám az első 'valódi' kiadást. Addig inkább v23.
-
Integra
titán
válasz Cerebellum87 #3294 üzenetére
ok.
mert most mondják, hogy nemsokára kész a standard 24-es.
lehet hogy megvárom, végülis nem hajt a tatár, és akkor nem rakom fel az 23 sp2-t...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
érdemes megvárni a 24-es ddwrt-t vagy inkább rakjam fel a 23-ast?
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
g@bo
nagyúr
felraktam Tomato 1.13, nem kellett hozzá sok ész.
Hát, a tomato egy alap felhasználónak is több infót és lehetőséget ad, mint a gyári... a felület fapadosabb, de a tudása messze jobb.
-
g@bo
nagyúr
köszönöm urak.
amúgy ez a gyári van fent: Firmware Version: v4.30.7, Jun. 20, 2006
-
g@bo
nagyúr
lehetőség van e arra, mondjuk a wrt54gl nél... , hogy egy adott időszakra kikapcsoljam a wifit? ( éjszaka ne sugározzon.... )
-
quby
őstag
itt nézem hogy nem kell port csak MAC, de sztem itt is 255 (ezt az elöbb rosszil irtam) kell az ip vége legyen (ugyanis 1 kikapcsolt gépnek nincs ip-je) a 255-el pedig tartományon belül minden végpontra elküldi a csomagot
[ Szerkesztve ]
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
quby
őstag
rivalnak #3275-ben igaza van a gép beállitásaival kapcsolatban. a tomato most nincs elöttem hirtelen de az bizti hogy az ipnek azt a tarományt kell beirni a ahol a router van csak 254-es véggel pl.:192.168.1.254 és udp 9-es porton mennek a csomagok MAC adress alapján. én dd-wrt-vel távolrol is bármit fel tudok ébreszteni a hálózatomban.
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
ddanger
aktív tag
Üdv
Rövid kérdés?
Gyári firmware-es router-t el tudom valahogy érni telnettel?ddanger
-
Cerebellum87
csendes tag
Helló, sziasztok! Jómagam egy 5.1-es G-nek voltam tulaja egészen addig míg érdekes gondok miatt megválni kényszerültem tőle. Most egy GL-t hajtok DD-WRT-vel, maximális elégedettséggel A kérdésem a következő lenne: Beüzemeltem egy cégnél egy újonnan vásárolt 7-es verziójú G-t. Belőttem, de valahogy furcsán instabilnak tűnt, ezért sikertelen Firmware kutatás után felhívtam a 80-as számon Linksyses barátaimat, ők elkalauzoltak egy jelszóval védett firmware oldalukra, ahonnan letöltöttem egy kis beta fw-t és felraktam. Újra beállítottam, és stabilizálódott is az állapota. VISZONT, egyszerűen képtelen voltam beállítani az URL-, és a keyword alapú site blockingot, egyszerűen bármit csináltam behozták a gépek a kérdéses oldalakat. Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata? Én voltam szerencsétlen? Köszi a válaszokat előre is!
-
Atapi
senior tag
ip-nek sok köze szerintem nincs a wol-hoz. nekem csak a gép biosában kellett bekapcsolnom a wol funkciot, és kb ment is. routeren nem kellett állitanom semmit, wol menüben szépen megjelent a gépem mac azonosito alapján, ráböktem, és feléledt... szoval a gép beállitásait nyálazd át, esetleg probáld meg az integrált vezérlővel is, hátha azzal nagyobb szerencséd lesz. végülis mindegy melyiket használod, nem?
-
Rival
aktív tag
A hálókártyának és az alaplapnak is kompatibilisnek kell lennie a PCI 2.2 szabvánnyal, és akkor nem kell az a kis összekötő kábel, ami a korábbiakhoz kellett (vékony lány kábel ). Ha ez ok, akkor a BIOS beállítások között a WOL beállítása, és már csak azon múlik, hogy milyen csomagokkal akarod felébreszteni a kütyüt. A hálókártya beállításainál is megadható, mire ébredjen fel a gép (pl. magic packet, fejből nem megy, milyen csomagok vannak még), nem biztos, hogy amire az alaplapi felébred, arra a PCI-s kártya is fel fog... szvsz...
[ Szerkesztve ]
-
Ziog
aktív tag
Következő problémában kérném a segítséget:
Van két hálókártya a gépembe az egyik egy integrált a másik egy pci-os. A PCI-os kártyára hogyan lehetne megcsinálni a routeren keresztül a WOL-t?
Tomato firmware van a routeren és ha simán beírom a MAC címét vagy akár ha hozzáadom Static DHCPben, hogy mindig ugyanazt az IP kapja, akkor sem működik, nem éled fel a gép.Valami ötlet vagy jó tanács, vagy ez így nem fog menni???
-
hzcs
senior tag
válasz Kristof86 #3272 üzenetére
ha van kedved, szedd szét, nézd meg milyen chip van benne, és keress a chip gyártó oldalán hozzá drivert. Ami nekem van asus, annak az asusos szoftvere sem tudja a wpa2-t és a rejtett ssid-t, ezért töltöttem a chip gyártójától drivert és szoftvert, és vistához is van neki drivere.
-
addikt
válasz Axi-Maxi #3265 üzenetére
Amire én tippelnék az driverhiba.
Vagy a router netes beállítása nem jó.
Ha jól sejtem ez kábelnet. Nem lehet, hogy ott nem stimmel valami?
Amikor elmegy a net, akkor a routerben jó címek vannak?
Legközelebb amikor lemegy a net, kérj új IP címet a routertől.(ipconfig /release, ipconfig /renew)
Ha akkor megjavul, akkor valamiért nem frissíti az IP címeket. (DNS, Gateway, stb)Próbára állíts be a routeren statikus DHCP-t. (MAC címhez rendelj IP-t.)
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
Kristof86
tag
Oh értem.
Dlink oldala meg direkt kiirta, hogy az én adapteremhez nem megfelelő a Vista. nincs is hozzá frissítés. ezért telepítettem vissza az XP-re. De most úgy is gépcsere van, úgy hogy valami jó wifi adaptert kell szereznem Vistához.
Azt mondod hogy ez az Ausu 138g ez müxik rendesen??? -
Kristof86
tag
Nekem az is elég lenne, ha ajánlanátok egy Vistával komptaibilis Wifi adaptert , mai nem droppol le a netről.S routerm Linksys wrt54gs. Mert a D-LINK g520+-szal megszívtam már de nagyon
[ Szerkesztve ]
-
hzcs
senior tag
válasz Kristof86 #3263 üzenetére
láttam már egy régebbi asus alaplapot, amiben volt wifi, térerő gyakorlatilag 0.
Viszont ismerős vett egy linksys wmp54g-t (azt hiszem ez a típusa), pci-os, 5 dbi antennával, és nagyon jó a vétel vele. 1 szavazat a különálló kártyára (kompatibilitás is biztos jobb linksys-linksys között). -
-
Kristof86
tag
Sziasztok!!
Vennék most egy új alaplapot a gépemhez és egy WIFi pci adaptert. Nagyon megteccett ez az Asus p5k-e wifi alaplap.
1 Érdemes egy ilyen alaplapot venni , ami tartalmaz egy integrált wifi adaptert, vagy inkább vegyem meg külön az alaplapot és külön a a wifi adaptert??
2 Vistához kéne egy megfelelő wifi adapter, a routerem egy Linksys WRT54G wifi.
Tudnátok ajánlani egy adaptert amivel soha nem droppolna le a netről.??
Köszi -
-
partymaci
aktív tag
Nah, vegre sikerult lecsavarnom a kupakot az antenna toverol, baromi nehezen jott le
koszi a helpetHa nincs elég bajod, vegyél számítógépet!
-
Axi-Maxi
tag
Üdv
Lenne még1 kérdésem, Vista vann fenn és vmikor egy idő után kiirja h korlátozott a hozzáférés, a routert még látom de a netet nem hiába csatlakozom újra meg inditom újra a routert nemlesz jo csak ha a gépet is újrainditom. Probálkoztam újratelepitéssel valamint vírus sem találtam nemtom mi lehet a gond. Routerra gondolok de paszzz. A noti egy Acer 5720as.A router meg egy WRT54G v 7.0
Üdv Axi
Igyál vizet Axi fizet
-
B.F.G.
senior tag
Még 1 kérdés melyik titkosítást használjátok a wifi részénél a routernak melyik a legjobb és a legnehezebben feltörhető?
-
bnss
veterán
-
B.F.G.
senior tag
Helo
A segítségeteket szeretném kérni:
Vettem 1 Linksys WRT 54GL routert.
Kábel netem van.
Egyenlőre az alap frimwaret használom és megy minden, de
Az lenne a kérdésem, hogy az alap friwarenél, hogy kell beállítani, hogy fix ip címes hálózatnál is legyen net a gépeknél?
Most per pillanat csak akkor van net ha dhcp servert használok és a klienseknél is automatikusra állítom az ip címet, (de én fix ip szeretnék minden gépre ami használja) ha fix ip címet állítok be a kliensnél és az internet beállításoknál a routernél szintén fix ip címes hálózatot állítok be akkor nincsen net.
Ja és a laptopom Mac adresseét clonozva lett a routeren.Előre is kösz a segítséget.
-
Robert75
csendes tag
Hi all!
Bocs az Off-ért.
Az érdekelne ha wrt54GL-t vennék és sűrűn használnám vele az USD-t.
Tehát sokszor csatlakozna fel majd le a netről akkor ez bírná?
Esetleg tapasztalat?RoB
-
DieHard
senior tag
szevasztok. adott egy "szavazós" oldal. szavazok 4 dolog közül valamire. mégegyszer ugyebár nem lehet ugyebár, mert ip alapu. gondolom. ilyen routerem van. lehet valamin kezdeni ezzel. hide ip plat. nem müxik. vagy lehet nem jól csinálom?. nem hinném hogy tul bonyolult oldal lenne...
-
partymaci
aktív tag
Köszonom a valaszokat, jok a képek is. Igy mar van fogalmam hogy hogyan nez ki ott a cucc.
Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!
-
Atapi
senior tag
válasz partymaci #3241 üzenetére
kezd el tekerni a kupaknál fogva. nekem olyan erősen bele van cuppanva a műanyagba a fém csati, hogy a műanyagnál fogva simán le lehet tekerni. igaz nekem gl van, de a konstrukcio ugyanaz, csak a belső elkó más. először nekem is nehezen akart megindulni, mert azért rá kell tekerni a gyárban hogy tartson is, de le fog az jönni, hidd el.
pár kép szédszedésről:
BEFW11S4.V2
The Wrt54g Revival Guideüdv
szerk: helyesírás...
szerk2: ha az antenna felől nézed a dolgot, oramutato járásával ellentétes irányba probálkozz, mint egy normál anya/csavar esetében is.[ Szerkesztve ]
-
PeterT
csendes tag
válasz Axi-Maxi #3233 üzenetére
Google-ba beírod hogy wrt54g v7 tomato. Találati lista élén ez van:
http-wrt54.info- megjelent-a-tomato-legujabb-verzioja-az-111/Google a legjobb barátod.. tőle mindig kérdezhetsz! Előbb tőle mint másoktól. Köszi!
-
Axi-Maxi
tag
Üdv emberek
Azt akarom kerdezni h van egy egy sima WRT54G routerem v7.0. Felmenne erre a tomato?
Igyál vizet Axi fizet
-
PeterT
csendes tag
nincs olyan valami ketyere amibe bedugok vinyót, és SD kártyának emulálja?
Gondolom nincs de azért hátha az okosabbak már láttak ilyesmit. Az SD kártyába épített WIFI-ből indulok ki. Hátha van valami baszottnagy háttértár is Az se baj ha tápot kell neki adni. -
PeterT
csendes tag
Mivel már ugyis szét kellett szednem a GL-emet, JTAG miatt, igy mostmár lehet hogy feltuningolom és megpróbálok vele valami okosságot csinálni. Bár még gőzöm sincs hogy mit kezdjek vele. Mert eggdrop nemkell se IRC BNC, se http se ftp.. torrent lenne jó de mivel nincs vinyó csatlakoztatási lehetőség, igy az nem fog menni. SD/MMC-ből meg nincs olyan nagy amire lehetne letölteni. Vagy 40GB kéne legalább bele. De minimum 20.
Ha meg samba-val PC megosztást csatlakoztatok, az meg baromság. Ha már ketyereg a PC akkor azon is futhat a torrent. Maradna a NAS, de annyit meg nem akarok rá költeni. Ugyhogy unalmamban majd szórakozásképpen feltuningolom a GL-t osztán majd meglássuk. -
Tonyk
veterán
Azt azért tegyük hozzá, hogy amennyiben a MS valamilyne szerver VPN-jét használja, akkor beleszaladhat, a GRE (IP 47) és egyéb portok tiltásába (leginkább kiszolgáló oldalon gond), illetve eldobálhatja a tűzfala a MS-DS és egyéb okos csomagokat, ami nélkül halódni fog konkrétan.
Ha valami "open" klienst használ, akkor nem tom'
-
PeterT
csendes tag
válasz horatio #3224 üzenetére
Igen ha PC-n akarsz futtatni VPN kliens programot akkor a routerben nem kell állítani sznte semmit. Engedályezni kell valahol a VPN-t benne és mehet is.
De ha magával a routerrel akarsz VPN kapcsolatot létrehozni, akkor kell az fw upgrade VPN-es szoftra. Ott meg valószínűnek tartom hogy egyértelműek a beállítások. -
partymaci
aktív tag
Udv!
Nemreg vettem egy GS tipusu routert v7-es, és olyan kerdesem lenne hogy ennek mar nem lehet leszedni az antennait? Probaltam feszegetni de nemnagyon mertem.Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!
-
horatio
tag
válasz toth_janika #3222 üzenetére
A Felségem VPN-en keresztül csatlakozik a cégük komplett adatbázisához, levelező rendszeréhez. Igazából a routeren belül ha jól tévedek, engedélyezni kell a VPN-t, de ennyi és semmi több. A laptopján van valami kliens, amivel csatlakozik a céges rendszerre. Szóval nem igazán router kérdés hogy csatlakozni tudj. De nem vagyok a téma szakértője.
Egy éve hsználjuk a Linksys-t, azelőtt Belkin routerünk volt, azzal is ment az egész mindenféle hókuszpókusz nélkül.[ Szerkesztve ]
Két nap az élet, három nap a karnevál.
-
PeterT
csendes tag
válasz toth_janika #3222 üzenetére
VPN-t a gyári meg a standard szoftokkal nemlehet.. ahoz fel kell rá tolnod egy VPN-es firmware-t.
http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/down.php?path=downloads%2Fstable%2Fdd-wrt.v23+SP2%2Fvpn/
http://www.google.hu/search?q=VPN+dd-wrt[ Szerkesztve ]
-
toth_janika
őstag
VPN senki?
Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
PeterT
csendes tag
Na sikerült..
Nekiugrottam mégegyszer JTAG-al a kernelnek. Most felment rá és hardreset után ment.
Fogalmam sincs mit csináltam másképpen. Nem hiszem hogy amiatt hogy most a DD-WRT micro v24 beta-t tettem fel. De most sikerült.
Köszi azért mindenkinek a segítséget meg az infókat!
Sok sikert nektek is![ Szerkesztve ]
-
PeterT
csendes tag
Na szóval.. Még mindig a power led.
Feljebb írtam hogy megzakkant a WRT54GL routerem. Ma megcsináltam hozzá a JTAG kábelt. A kábel szép is lett, meg működik is. Büszke is vagyok magamra. Nagy tudás kellett az elkészítéséhez!
A baj már az első parancs kiadásánál kezdődött, de azt megoltottam:wrt54g -backup:wholeflash
====================================
WRT54G/GS EJTAG Debrick Utility v4.8
Probing bus ... Done
Instruction Length set to 8
CPU Chip ID: 00000101001101010010000101111111 (0535217F)
*** Found a Broadcom BCM5352 Rev 1 CPU chip ***
- EJTAG IMPCODE ....... : 00000000100000000000100100000100 (00800904)
- EJTAG Version ....... : 1 or 2.0
- EJTAG DMA Support ... : Yes
Issuing Processor / Peripheral Reset ... Done
Enabling Memory Writes ...és innen nem ment tovább. Ezt a /noemw -vel skippeltem.
Más hiba nem volt egész végig. Mindent rendben láttam menet közben.Ezeket csináltam:
wrt54g -backup:wholeflash /noemw
wrt54g -erase:wholeflash /noemw
wrt54g -flash:cfe /noreset (netről letöltött, letöltéskor beleírtam a MAC-et. Már úgy jött le.)
tftp -i 192.168.1.1 legujabb_hivatalos_firmware.binÉs még mindig csak a power led villog.
Aztán próbáltam dd-wrt.v23_micro_wrt54g.bin -t rátenni, az se segített.
Mindezek után megpróbáltam a JTAG-al frissíteni a firmware-t (wrt54g -flash:kernel /noreset /noemw), de azzal se lett jobb a helyzet.Felismerte a procit is meg a memoriát is.
wrt54g -erase:nvram /noemw
WRT54G/GS EJTAG Debrick Utility v4.8
Probing bus ... Done
Instruction Length set to 8
CPU Chip ID: 00000101001101010010000101111111 (0535217F)
*** Found a Broadcom BCM5352 Rev 1 CPU chip ***
- EJTAG IMPCODE ....... : 00000000100000000000100100000100 (00800904)
- EJTAG Version ....... : 1 or 2.0
- EJTAG DMA Support ... : Yes
Issuing Processor / Peripheral Reset ... Done
Enabling Memory Writes ... Skipped
Halting Processor ... <Processor Entered Debug Mode!> ... Done
Clearing Watchdog ... Done
Probing Flash at (Flash Window: 0x1fc00000) ... Done
Flash Vendor ID: 00000000000000000000000011101100 (000000EC)
Flash Device ID: 00000000000000000010001010100010 (000022A2)
*** Found a K8D3216UBC 2Mx16 BotB (4MB) Flash Chip ***
- Flash Chip Window Start .... : 1fc00000
- Flash Chip Window Length ... : 00200000
- Selected Area Start ........ : 1fdf0000
- Selected Area Length ....... : 00010000
*** You Selected to Erase the NVRAM.BIN ***
=========================
Erasing Routine Started
Total Blocks to Erase: 1
Erasing block: 39 (addr = 1fdf0000)...Done
Erasing Routine Complete
elapsed time: 1 seconds
*** REQUESTED OPERATION IS COMPLETE ***Fontos lenne az a "Enabling Memory Writes ..."?
Vagy mit csináltam rosszul? -
hzcs
senior tag
nem lopnád, hanem használnád. Én is használtam szomszédét
DD-WRT-vel csináltam, de nekem csak úgy ment, hogy ablakba kitettem a routert, majd kábellel összekötöttem a gépet a routerrel. Elvileg az új (24-es) ddwrt-k arra is képesek, hogy csatlakozol a másik routerre, majd a jelet szintén wifin keresztül kapod. Ezt nem próbáltam, mert azóta lett saját net.Ha jól tudom, akkor jogilag csak akkor lopnád, ha lenne rajta jelszó, amit feltörsz. De ha nincs rajta jelszó, akkor az nem minősül lopásnak.
X-WRT-t próbált valaki? Elég okosnak néz ki: itt.
[ Szerkesztve ]
-
PeterT
csendes tag
Nekem is lenne egy kérdés.. Van egy olyan firmware (webes felületű) amivel be tudok csatlakozni egy másik routerbe, és annak az internethozzáférését osztani le vagy wifin, vagy LAN-on. A belépést azt szó szerint értem, mintha kliens lennék. Pl mintha laptoppal lépnék be. Lopnám a szomszédtól a netet de ahoz ki kell vinni valamit az erkélyre. A gépemet nem vihetem ki. Kivinném a routert.
Ha lehet hogy kell? (tudom hogy illegális lopni a netet de tegyük fel hogy csak vicceltem.. a sajátomat akarom továbbosztani) -
hzcs
senior tag
Tomato kérdések: meg lehet-e oldalni tomatoban azt, hogy a wan portot lanra állítsa? Van-e benne olyan, mint ddwrtben a wiviz survey, ami nem csak az access pointokat látja, hanem a klienseket is?
-
toth_janika
őstag
Hello!
Lehet láma vagyok, de elég kezdő ebben a témában! Ezért kérem a segítségetek!
Hogy lehet VPN-t belőni a WRT54GL-es routeren?Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
horatio
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék: egy WRT54GL tulajdonosa vagyok. Kb egy évig észre sem vettem hogy egyáltalán itt van, atomstabil volt minden. Tegnap este óta semelyik gép amelyik itthon van és kapcsolódik hozzá (sem wifin, sem kábelen) nem hajlandó semmilyen oldalt megnyitni semmilyen létező böngészőn keresztül
Ha belépek a router menüjébe látszik hogy kapcsolódik a t-online-hoz, ha pingelek vagy traceroute-olok bármilyen oldalt mindent lát. T-online szerint minden ok az adsl-lel és szerintem is, mert ha router levesz és dsl modemen keresztül megyek közvetlenül netre minden ok. Most is így írok.
Szóval mintha olyan lenne, hogy egyszerűem letilt minden internetes adatmozgást a router mind wifin, mind kábelen.
Valakinek ötlet? Vagy korábbi hasonló tapasztalat?Két nap az élet, három nap a karnevál.
-
PeterT
csendes tag
válasz fireman #3203 üzenetére
Egyébként ha megveszed és mégsem éred el vele a kívánt távolságot, vagy csak nagyon gyengén, akkor vehetsz hozzá antennát külön. Mivel a WRT54 sorozat összes tagjának 2 antenna csatlakozója van, az egyikre vehetsz egy irányított antennát.
http://www.wireless-bolt.hu/detailproduct.php?productid=119811Vagy építhetsz egyet:
http://www.frars.org.uk/cgi-bin/render.pl?pageid=1064Bár antenna ügyben én sem tudom hogy a routeren a 2 antennacsatlakozó között van-e különbség.
-
PeterT
csendes tag
válasz fireman #3203 üzenetére
Hali!
A routerbe dedugod a kábelmodemet az Internet feliratú csatlakozóba, és az asztali gépet pedig bedugod a további 4db LAN csati egyikébe. A fizikai konfigurálás ezzel véget is ért.A router fellép a netre, és tartja az internetkapcsolatot, így tehát ha kikapcsolod a számítógépedet, a router akkor is neten van, persze adatforgalom nélkül. Az asztali géped a routert átjáróként fogja használni az internethez.
A laptopod ugyanígy fog működni azzal a künönbséggel, hogy WIFI-n csatlakozik. A wifi épületen belül is 100m hatótávolsággal bír, persze ez függ a falak anyagától is. Pl egy vasbetonszerkezetnél ez lehet hogy csak 20m vagy 10m. De valószínűnek tartom hogy működni fog a kertben neked a net.
A WRT54GL-ben át lehet állítani a wifi erősségét (nem tudom hogy a gyári szoftben ven-e rá lehetőség, de a DD-WRT-ben tuti van). Így hát igen ez egy jó választás. De azt sem árt elfelejteni, hogy igaz hogy ezután a laptopod erősen fogja majd a jelet, de küldeni nem küld erősebben tehát a router gyengébben fogja látni. -
fireman
tag
Sziasztok!
Sosem használtam még routert így kérdezek. Kábeles netet szeretnék megosztani családi házban, kábelmodem (Motorola) a tetőtéri szobában az asztali gép mellett, ezt kábellel csatlakoztatnám, továbbá laptop (ASUS F3M-AP090) wifin lenne...a kérdésem, hogy csak épületen belül tudnám használni, vagy esetleg a nyáron a kertben is lenne megfelelő jel a laptophoz?...a kert ahol lenne a laptop kb. légvonalban 20-30 méter a tetőtéri szobától. Ha hülyeséget kérdezek akkor bocsi, de tényleg tudatlan vagyok....és nem szeretnék "bevásárolni". A WRT54GL-t tudjátok ajánlani ehhez a célhoz?
A használat főleg böngészés, DC++ és torrent lenne. -
ngabor2
nagyúr
a válasz viszonylag kézenfekvő. a router egy számítógép. ha beleteszel egy sd-t, akkor növeled a háttértárat, tehát pl. webszervert, ftp-szervert tudsz rátenni. ha a memet bővíted, akkor nagyobb mozgásteret tudsz ezekmek biztosítani, ha sok kapcsolatot kell kezelnie, akkor van hol tárolnia.
ha sambás megosztást csatlakoztatsz, akkor azt a hálón keresztül el tudod érni másik gépről.
-
PeterT
csendes tag
Köszönöm szépen a segítséget. Hétfőn veszem is meg a kellékeket a JTAG-hoz.
Még egy kérdésem lenne viszont. Milyen lehetőséget nyújtana az, ha beleraknék egy SD kártyát? Ezzel párhuzamosan mire jó a cpu felhúzása, és a memoria 16-ról 64MB-ra növelése. Illetve ha samba-s megosztást csatlakoztatok?
Nem vagyok linux-ban otthon, ugyhogy csak egyszerűen kérném a választ légyszives.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest