Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kisfundy
aktív tag
Üdv nekem is van egy wrt54gl-em csak sajna elvesztettem a magyarnyelvő telepítési útmutatót,és sajna anélkül szőkevagyok az installhoz:d!
Esetleg valaki megtenné hogy be szkenneli nekem és feldobja valahova ??
-
Tonyk
veterán
dyndns-en regelsz, kapsz egy usernevet és jelszót + az igénylet domain nevet. Routerben kiválasztod a megfelelő szolgáltatást : esetedben Dyndns, és megadod neki a jelszót és usernevet. -> az választott domain néven éred el a routert.
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
MTbc
senior tag
Sziasztok kéne egy kis segítség DynDns-t regeletem routerben beállítottam (DD-WRT) minden jó router csatlakozott is rá de suliból nem tudom elérni mik lehetnek a problémái?tűzfalat kell konfigurálni vagy magától megcsinálja esetleg.Köszi szépen.
-
mhorvat
senior tag
-
neduddki
nagyúr
HI!
nekem funkcionalis gondjaim vannak vele /tomato/, mindig keresgelnem kell mi hol van, nekem a dd sokkal logikusabb es letisztultabb
udv
neduddki
p.s. ennek ellenere van mind a kettobol par db:- )))
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Tonyk
veterán
válasz h_143570 #5788 üzenetére
Én a csicsát a tényleges (haszontalan) csicsára értettem, nem pedig a funkcionális csicsára.
Vegyél egy képernyőképet, dugd 10 ember orra alá, és kérdezd meg melyik tetszik neki jobban. A szimpla tiszta szöveges felület (menü), fehér háttér, vagy a mindenféle színekkel, háttérszínekkel, gombokkal tarkított menü? Ismerve az egységsugarú user fogalmát, már borítékolhatjuk is az eredményt.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz blast3r #5785 üzenetére
Na, most egy erre a eszközre specializált topikban milyen választ vársz?
Persze, hogy azt mondjuk, hogy "Igen, megéri."
FW: ha egy picit is beleolvastál egy-két hozzászólásba feljebb, akkor láthatod, hogy kettő jöhet szóba: Tomato és DD-WRT. (persze van még egy rakat másik)
Van aki ezt szereti, van aki azt szereti. De, véleményem szerint a DD-WRT mellett a legtöbben azért kötnek ki mert csicsásabb, "szebb" felülete van. Én tomatot használok és még csak meg sem fordult a fejemben hogy átmenjek DD-re. (1x volt a gépemen kb. 2 percig). Az eredeti meg tán ennyi ideig sem.
Azaz megveszed a GL-t, felrakod az egyiket, felrakod a másikat és próbálgatod. (bár, mondom, ha a felület csicsásságát vesszük mérvadónak (és valljuk be a userek többségét ez fogja meg, és ezt tudják a DD-nél is) akkor sejtem melyik mellett kötsz ki.)Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
blast3r
csendes tag
Sziasztok!Most állok router vásárlás előtt, és a Linksys WRT54GL-t néztem ki.Szerintetek megéri? Milyen fw ajánlanátok hozzá otthoni felhasználásra? Köszi szépen a válaszokat.Bocsi már biztos volt ilyen kérdés, de nem tudom mind az 5000 oldalt végig olvasni...
[ Szerkesztve ]
Samsung N150,Nokia E51
-
mhorvat
senior tag
válasz h_143570 #5783 üzenetére
"elofordulhat, hogy meg kell novelni az egyidelyu kapcsolatokat kezelo tablat"
De ha jól veszem ki szavaidból, 3rd party FW-vel ez is lehetséges.
Érdekes egyébként, hogy régebbi szolgáltatómnál is voltak eleinte problémák, például nem lehetett normálisan simán internetről tölteni, mert mindig megszakadt, de zavaró volt ez egy szimpla Youtube videó megtekintésekor is, mikor megállt a töltéscsík egy idő után. A Torrent-tel is szeretett játszani, pl. mikor elindítottam és 1-2 kbps-kel töltöttem elképesztő lassú volt a net mellette, de mikor 1-200-zal jött valami már a net is repült.
Egy szó, mint száz, köszönöm a válaszaitokat, kicsit nyugodtabban fogom megvenni az 54GL routert majd az új nethez.
-
h_143570
addikt
válasz mhorvat #5782 üzenetére
Igen azt, hogy a kabeltv madzagja fog jonni majd a net is.
Ha a gyari FW hibasan allitja be a WAN port sebeseget akkor kenytelen leszel cserelni.Ha P2P progit szeretnel hasznalni akkor szinten. Visszont 4 gep eseteb is elofordulhat, hogy meg kell novelni az egyidelyu kapcsolatokat kezelo tablat, ezt ugy lehet eszrevenni, hogy egy ido utan behal a net, de a router ki-be kapcsolasa egy idore megoldja.
-
mhorvat
senior tag
válasz h_143570 #5781 üzenetére
Tehát, ha jól értem elvileg a gyári FW is megfelel(ne) nekem és a Chello Gold-nak, de gyakorlatban tegyek fel egy custom FW-t és kezelje az a WAN port sebességét inkább?
A kábeltévés megoldás alatt gondolom azt érted, hogy a kábelTV optikai zsinórján jön a net is, ugye?
-
h_143570
addikt
válasz mhorvat #5778 üzenetére
Ha P2P progit akarsz futatni akkor nem uszod meg az FW cseret. A WAN port 100Mbps elmeleti sebesegre kepes, a gyakoraltban ennel kevesebb, de meg az is tobbszorose a 10Mbps-nek. A Chello radasul kabelteves megoldast hasznal az esetek nagy reszeben, igy gond nelkul vinnie kellene a 20Mbps-t.
A gyari FW eseteben a WAN port automatikusan erzekeli a sebeseget, visszont neha tevesen allitja be. -
mhorvat
senior tag
Köszönöm szépen a válaszaid. Akkor valószínűleg az lesz, hogy veszünk egy 54GL-t, kipróbálom, hogy alap FW-vel megy-e a 20 mbps, ha nem, akkor felrakok egy 3rd party dolgot rá.
Ha nekem kizárólag erre a 10 mbps korlátfeloldásra kéne a custom FW, akkor melyiket ajánljanád. Fontos lenne az érthető kezelhetőség, könnyű szabadport és IP kiosztás, meg ugye a WAN feloldás.
Üdv
-
mhorvat
senior tag
Sziasztok!
Elég sokat olvastam már a Linksys WRT54-es családjáról, mivel router csere előtt állok. Régi szolgáltató viszi el a routerét, Chello Gold lesz, ami ugye 20 mbps-es sávszél. Elég közkedvelt ez a router, én is így találtam rá, alaposan utánaolvastam sok dolognak, érteni a technikai részéhez annyira nincs érkezésem, de megpróbálom elmondani röviden a szituációt.
Tehát adott egy 20 mbps-es net, meg lenne egy WRT54GL, Edigital-ba most ilyet adnak 14e-ért. Olvastam, hogy ha p2p lenne rendesen menetve, akkor GL router kell. Nos menne is p2p rendesen, 3 gép lenne kábelesen rákötve a routerre, egy kábel pedig menne egy switchbe, amelyre egy AP van kötve notinak. Olvastam azt is, hogy 10mbps-os a WAN portja a modem felé az 54GL-nek is, először azt hittem elírás, de most már tudom, hogy nem. Aztán nemrég olvastam azt is, hogy ez valójában nem 10 mbps, hanem több, de nem is 100-as. Meg azt is olvastam, hogy custom FW-vel lehet állítani 10 és 100-as között ezt a portot (az Edigital is megírta ezt nekem egy hivatalos válasz formájában ).
Kérdésem az lenne, hogy megoldható-e az 54GL modellel egy ilyen hálózat, és hogy kell-e custom FW ahhoz, hogy ne akadályozza a 20 mbps-es netet a WAN port.
Előre is köszönöm a nagyérdemű válaszokat.
Ui.: és kell-e figyelnem a GL verzióját megvételnél, vagy pedig "kockáztatok", hogy vagy jó vagy nem?
[ Szerkesztve ]
-
pr0bi
senior tag
sziasztok , egy kérdésem lenne.
Hol lehet beállitani a routernek hogy ha azt akarom hogy IP címet és a DNS címeket egy külső eszköztől kapja ? (dd-wrt v2.4 sp1) ( IPTV home gateway-e miatt )
Ilyen esetben továbbra is használható és működőképesek a linksys router funkciói vagy innentől teljesen szerepét veszti a másik eszköz miatt ? Én sejtek valamit , csak megerősítés kellene . Köszi előre is ! -
neduddki
nagyúr
válasz h_143570 #5724 üzenetére
HI!
teremszeteen hogy nem 10es /akkor en ezxt felre rtemesztem/ de az is hogy a wan>an iranyba nem tud 100-at en iyg ertette
nalam nem is pppoe eremenyekl vannak /mehogy a tszce-bo vanank azok az eremneyek/udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Norbi.Sz
senior tag
válasz h_143570 #5765 üzenetére
Az igazat megvallva ezzel a firmware-el még nem (tomato)... De szerdán még a gyári volt rajta, akkor beállítottam, és úgy nézte haverom. Sikerrel Viszont ott be volt állítva a 20-as port is, emlékszem rá.
Na mindegy, beállítom azt is, csak érdekelt, hogy tényleg kell-e.Köszi!!!
[ Szerkesztve ]
Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
-
Norbi.Sz
senior tag
válasz h_143570 #5763 üzenetére
A kontroll portot tudom állítani, a másikat nem. Lehet, akkor az marad a 20-as port. Viszont érdekes, hogy előbb nem állítottam be a 20-as portot (portforwardot) csak a 21-est, és mégis tudtam FTP klienssel létrehozni könyvtárat, láttam az FTP-t rendesen...
Ezért kérdeztem rá a 20-as portra az előbb.[ Szerkesztve ]
-
h_143570
addikt
válasz Norbi.Sz #5762 üzenetére
Igen kell a 20as is, kulonben meg a konyvtar lista sem fog megjelenni, de kapcsolodni tudsz azert.
Abban nem vagyok biztos, hogy az altalad hasznalt szerver engedi-e az adat port attirasat direktbe, vagy valtozik-e a kontrol port valtoztatasaval.
Megoldas lehet, hogy Passive modban hasznalod a szervert, igy lesz lehetoseged megadni a Passive portokat. Ezek fognak megfelelni a 20as portnak szoval oket is forwardolni kell. A klienseknek csak a kontrol portrol kell tudniuk, visszont tamogatniuk kell a passiv modot, ezt rendszerint, a nagyon regieket leszamitva, mind tamogatjak. -
Norbi.Sz
senior tag
válasz h_143570 #5761 üzenetére
Tehát akkor nekem most kell a 20-as port is, ugye? Akkor a második beállítás kell, ha jól értem, ami mondasz, mivel szeretném, hogy az internet felől el lehessen érni az FTP-m (Landisk FTP része)... És ha mondjuk a kontroll portot átállítom, hogy ne a 21-es port legyen, hanem pl. a 35923-as port? Akkor is a 20-as port lesz az adat-port?
-
h_143570
addikt
válasz Norbi.Sz #5760 üzenetére
Az FTP egy olyan protokol ami 2 portot igenyel. a 21es az ugynevezet Kontrol kapcsolat, mig a 20as az ugynevezet a Adat kapcsolat. A kerdeses portokat csak akkor kell forwardolni ha FTP szervered szeretned elerhetove tenni az internet felol, sima FTP szerverekhez valo kapcsolodashoz nem kell.
-
Norbi.Sz
senior tag
Még egy kérdés... Melyik helyes az FTP eléréshez a két beállítás közül?
[beállítások]Csak mert valahol olvastam, hogy FTP-hez meg kell nyitni a 20-as portot is... Viszont én ebben nem vagyok bizti, hogy kell neki a 20-as is.
THX.
[ Szerkesztve ]
-
Andrej1
aktív tag
Csáó !
kellene 1 kis segitség adott 1 linksys WRT54GL router 1.21 tomato-val
ADSL 8M csomagban vagyok, hogy tudom 3 vezetékes és 1 WIfi-s gép között kiosztani a sávszélt ugy hogyha a többi nem használja akkor én rendelkezzek az összes sávszélel
1általán lehetséges - e ?Az tényleg igaz, hogy mi-újság van veled ? :D
-
Norbi.Sz
senior tag
Köszi szépen! Neked is Kommy!
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Fix aljaztos (fali csati) bekötésnél oda kell figyelni, azaz nem kell, mert csak az aljzat színsorrendjét kell követni. 2 bekötés szokott ott is lenni. Az, hogy az aljzatba pont egy másik bekötésű kábelt dugsz (ellentés az aljaz bekötésével) az nem számít, mert a kábel másik vége is elvileg u.a (benne a delej meg u.a. az éren megy, ahol ki is jön és amin az eszköz várja ). Tehát ez nem lehet gond.
-
Norbi.Sz
senior tag
Nos, ráraktam a legújabb Tomato firmware-t a routerre... Már ki is osztottam a fix IP-ket a belső gépeknek, ám amikor a portforwardot csináltam volna, ezt látom: [portforward]
Ez miért van benne alapból a tomato-ban? A gyári firmware-ben nem volt ilyesmi... Ezt kitöröljem, vagy hagyjam benne?Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
-
Andrej1
aktív tag
Csáó !
linksys WRT54GL routeren gyári fw-t frisitettem tomato 1.21-re
most nem tudok belépni a router menüjébe mert jelszót és pass-t kér a régi jelszoval nem enged be, reset után se enged be az alap admin pass-al se .Valamit eltoltam ?
köszi a válaszokatAz tényleg igaz, hogy mi-újság van veled ? :D
-
Tonyk
veterán
válasz bajnokpityu #5741 üzenetére
PPPoE: A GL nem kezeli normálisan??? Nekem PPPoE (LAN-os), volt már 86 nap connection time is.
Upnp: és kap vele egy jó nagy biztonsági rést is ajándékba...[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
a másik routeremen akármit állitgattam, a PPPoE neteket nem tudta stabilan kezelni.TCPIPvel semmi baja nem volt,de ha neki kellett tárcsázni, 2-3-8óránként lefagyott,és csak a resetelés segített.nem sok mindent lehetett benne állítgatni,de mindent végigpróbálgattam.
amúgy a port felszabadítását nem hozzáértőnek magyarázva úgy is jó,ha keresi az uPNP-t mind a routerben,mind a torrent programban,és mindkettőben bekapcsolja.
-
Tonyk
veterán
válasz ChromeX #5737 üzenetére
Torrent: Portforward-ot kell csinálj, feljebb már le van írva hogy kell. (a lényeg hogy, hasadra ütsz, kitalász egy számot mondjuk 25364, ezt a router Port Forwarding menüjében beírod és hozzárendeled a géped ip-jéhez (DHCP esetében célszerű statikus DHCP-t alkalmazni). Ezt a számot megadod a Torrent porgramodban, ott ahol a port-ot lehet álligatni, és megkéred, hogy mindig ezt a portot használja, azaz kiakpcsolod a random port használatát.
Ledobás: a router menüjében keresd meg a WAN menüben, a Connect mode-ot: és Connect on Demand-ról tedd Keep Alive-ra.
-
Tonyk
veterán
Igazából azt sem tudom hol akadtál el...
Nagyon frankón:
1. fogsz egy UTP kábelt bedugod a router 1-4 portjába , a másik végét a hálókártyába.
2. Azt a kábelt amin az internet jön (pl: modemből), bedugod a router WAN portjába
2. a legbiztosabb, hogy a gépeden lévő hálókártyának fix ip-t adsz, így:
2.1: Hálózati helyeken jobb gomb - Tulajdonságok
2.2: Helyi kapcsolaton jobb gomb - Tulajdonságok
2.3: Általános Fül - TCP/IP protokoll-t kiválasztod , majd Tulajdonságok gomb
2.4: IP-cím-hez beírod: 192.168.1.2, Maszk: 255.255.255.0, Átjáró: 192.168.1.1, Elsődleges DNS: 192.168.1.1 - > OK gomb ok megnyomkodva.Start menü Futtatásba írd be hogy: cmd majd nyomj egy enter-t. Bejön egy fekete ablak (parancssor), ide írd be: ping 192.168.1.1.
Amennyiben (kb) ez a válasz érkezik, akkor ok a dolog a router felé:
[I]192.168.1.1 pingelése 32 bájt méretű adatokkal:
Válasz 192.168.1.1: bájt=32 idő<10 ezredmp. TTL=64
Válasz 192.168.1.1: bájt=32 idő<10 ezredmp. TTL=64[/I]Amennyiben ez, akkor gáz van (javaslom nézd meg a tűzfalad, vagy akár kapcsold ki és próbáld újra. Amennyiben a tűzfal kikalcsolása után a fenti állapot jelentkezik, akkor normálisan lődd be a tűzfalat és után jó lesz.):
[I]192.168.1.1 pingelése 32 bájt méretű adatokkal:
A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.
[/I]Amennyiben a tűzfal kikapcsolása sem segít, próbálj meg másik hálókártyát tenni a gépbe, annak adj 192.168.1.3 címet (a maszk 255.255.255.0, az átjáró, dns maradjon: 192.168.1.1). Ha ez sem segít, akkor másik kábellal kellene próbálkozni.
Lehet, hogy a kábel a hibás, ha lehet használd a routerhez kapott kábelt, vagy csináltass egyet, a helyes bekötések a következők lehetnek :
NF-N-ZF-K-KF-Z-BF-B vagy ZF-Z-NF-K-KF-N-BF-B (NF:narancs-fehér, N:narancs, ZF:Zöld-fehér, K: kék, K-F: kék-fehér, Z:zöld, BF: barna-fehér, B:barna) Mindkét oldalon u.a a bekötés legyen balról jobbra, úgy, hogy a UTP dugó lapos hasa nézzen felfelé , a dugó kábeles vége pedig feléd)Amennyiben sikerül a ping, azaz Válasz 192.168.1.1: bájt=32 idő<10 ezredmp. TTL=64, akkor a böngészőbe írd be, hogy 192.168.1.1
Itt kérni fog usernevet és jelszót. Amennyiben futtatad a gyári cd-t , akkor a usernév: admin, jelszó pedig az amit a gyári cd futása során megadtál. Ha erre nem emléxel akkor jön a 30 másodperces reset. (a routeren nyomd a reset gombot 30 másodpercig. és próbáld újra.)
Ha, nem futtattad a gyári cd-t, usernév/jelszó: admin és nincs jelszó, vagy admin/admin páros.
Ha sikerül bejutni a routerbe, akkor WAN résznél választ ki a PPPoE-t, add meg neki a PPPoE eléréshez szükséges felhasználói neved és jelszavad. Mást nem kell kitölteni! (gondolok itt a Service Name-re!!!!) -> nyomd meg a Connect gombot, és reménykedj!
-
ChromeX
addikt
hello, amíg nem voltam ithon sikerült megcsinálni a routert egy ismerösnek és most 2 gondom van: 1. a torrent eszméletlen lassu gondolom ez az uj router miatt van 2. ledobál a netröl, ez igencsak zavaro emlékszem a beállításnál kérdezte a telepítö hogy egy bizonyos idö után auto ledobjon vagy kapcsolatban maradjon lehetett választani, az a bajhogy aki megcsinálta nem tom mit jelölt sztem a ledobosat és most meg itt szopok vele, tudna valaki megolsást a problémáimraaa, mert nagyon idegelnek
-
Hulk24
aktív tag
Keresnék én olyan leírást ami elég frankón elmondja, hogyan kapcsoljam össze a Router (WRT54GL) a géppel! Nekem nagyon kínai, valamit elrontok mert a router nem akar menni nem jön be a net (PPPoE).
-
And
veterán
válasz politomi #5719 üzenetére
Ezek 50Ω hullámimpedanciájú koaxkábelek. Lehet hosszabbítani, ha a kártyának és az antennának megfelelő csatlakozókat szerelsz a hosszabbítókábelre. Gyakorlati probléma lehet, hogy ezek a szokásosan pár mm átmérőjű kábelek nagyobb hosszban jelentősen csillapítanak (a legjobb 5mm-es koaxok kb. 0,5dB/m @2,4GHz), tehát a megnövekedett kábelveszteség elviheti az antenna áthelyezésének előnyét. A másik, hogy a csatlakozók nem annyira olcsók. Tápvonalat hosszabbítani ezért inkább csak nagyobb nyereségű antennáknál van értelme, kisebb veszteségű (nagyobb átmérőjű) kábelekkel.
-
politomi
tag
Valaki tudná a választ a 5719-re?
[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
hmmmmm, erdekes .... tudnal arrol a furcsa jelszavas ablakrol egy kepernyokepet kuldeni?
(meg atmenni pl privire, h ne a router forumat offoljuk szet )szerk:
root / admin?
>semmi< / admin?
(en azonnal foltettem a dd-wrt-t, uhhogy official soft-bol nem vagyok jo )[ Szerkesztve ]
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
Hulk24
aktív tag
újabb fejlemény rendesen már boldog vagyok olyan kínai nekem ez a router ügylet!
na tehát, bejött a control panel kér felhasználói nevet és jelszót is! írom az alapértelmezetteket (admin admin), de semmi. 401 hiba és piroslik az oldal, ha OKra kattiintok a jelszónál! sehova nem tudok belépni a Control Panelnél! -
Hulk24
aktív tag
-
Hulk24
aktív tag
Hali!
Van egy Linksys WRT54GL routerem (fogalmam sincs, hogy hogy kell rákötni a gépre, de majd rájövök). Viszont van egy TallyGenicom 8008 Laser Color hálózati nyomtatóm is és ezt szeretném összekötni a géppel azért akarom a routert is beállítani!
Valaki tud nekem segítséget nyújtani ebben az ügyben?
Thx!
Hulk
-
veze
őstag
bakker.. ez a router egyre drágább lesz?? a multhonapban még egy ezressel olcsobb volt, akkor nem vettem, mert még nem kellett, ne álljon addig a szekrényben.. valoban ennyit ér egy fele ennyibe kerülö társához képest?...
-
ChromeX
addikt
van egy gondom most lett egy ilyen routerem és nem tudom müködésre bírni a wireless beállításánál nem találja az internet connenction tipusát és errorozik a telepítöje, de én még nem is akarok wifizni csak kabelen de annál a résznél elakadok van valakinek megoldása?
a G tipus van meg[ Szerkesztve ]
-
-
h_143570
addikt
válasz neduddki #5722 üzenetére
Ha PPPoE a kapcsoalt tipusa akkor ugy 30/20 as fel/le sebesegek korul kifogy a proci kapacitasbol. A Wifi optimalis esetben fele a lehetseges WAN-nak, visszont gyakoraltilag kb 20-30Mbps, amit egy G-s eszkot kibir paszirozni magabol. Ha be van kapcsolva a wifi titkositas akkor egy kicsit hamarabb proceszor korlatba utkozik.
Mindenesetre boven 10 felet van amit a wan portja kibir.
-
Tonyk
veterán
Ez ugyan nem az amiről beszéltem, de itt is van némi infó: http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=341
-
neduddki
nagyúr
válasz h_143570 #5720 üzenetére
HI!
Leirva lke van de teremszetsen nem tud annyit, wan>wifi-re vannak eredmeneyeim vhol meg ken keresni, ill. es mikor a tomatot kezdtem nyuzni akkor wifi>lan-jaim is nezegettem, de benn kell lennem a tszcse-ben hogy ezekt megtugyam keresni, vagy ujra merni
udv
neduddki
-
h_143570
addikt
válasz r-stones #5717 üzenetére
Az a hulyeseg, hogy a WAN portja csak 10Mbps-es ennek a routernek fogalmam sincs hogy honnet jon.
[23 oldal, Ports azonon belul Internet (= WAN), egyertelmuen le van irva hogy 10/100as, ugyan ugy mint a LAN portjai]Mivel chello azaz kabel net es nem pppoe siman vinnie kell, mint ahogy nalam is siman viszi pppoe eseteben a 10Mbps-t (tvnetwork), annak ellenere, hogy a pppoe tobb procit igenyel.
-
r-stones
csendes tag
Sziasztok,
Jelenleg a WRT54GL a 2 Mbps Chello internetre csatlakozik. Lassan lejár a hűség, és 2 vagy 10 Mbps csomagra tudnék váltani.
Van-e valakinek tapasztalata abban, hogy a 10 Mbps sebességű Ethernet WAN portja hogyan viselkedne a 10 Mbps Chello linkkel? Gondolom, ezt a portot sem lehet 100%-osan kihajtani. Akkor csak 7-8 Mbps netet várhatok a router mögött?
(A leírás szerint a userek felé mutató 4 portjá már 100 Mbps...)
Köszi, r-stones
r-sones
-
Norbi.Sz
senior tag
válasz h_143570 #5712 üzenetére
Ok. Lehet mégis 3rd party firmware kerül a WRT54GL-emre... Ki melyiket ajánlja, és miért? Fontos szempont lenne, hogy tudjon sok mindent, viszont ne legyen túl bonyolult a beállítása. A Tomato szerintetek jó? Vagy inkább a DD-WRT?
-
h_143570
addikt
válasz deminos #5710 üzenetére
A kerdeses modelt nem ismerem, de ha nem bonyolitottak tul akkor lehet esely.
1, toltsd le az eredeti fw-t, lehet hogy ki kell csomagolni
2, toltsd le a TFTP klienst [link]
3, ha a router tamogatja a boot delay-t, akkor a tftp kliensel fel fogod tudni tolteni ra ha az aram alla helyezes utan rogton elintitod az atvitelt, a router ip cime 192.168.1.1 ha minden igazTermeszetesen nem garantalt, hogy mukodni fog.
-
deminos
aktív tag
Tudom, hogy a kérdésem nem közvetlenül vág ide, de nem akartam ezért új topicot nyitni. A kérdés tehát a következő:
Lehet-e egy rosszul firmware-relt Linksys wrv200-ast visszahozni legalább a gyári állapotra? Ugyanis valamit elronthattam firmware frissítés közben, mert azután a routert nem tudtam elérni a webes felületén. Az internet, valamint a dhcp és a wlan működött továbbra is, egészen odáig, amíg ki nem húztam a 230-ból. Utána semmi sem akart működni, még IP címet sem osztott ki. Már jópárszor megpróbáltam a toutert resetelni, de semmi.
Valaki kérem segítsen.
Előre is köszi.Xiaomi 11 Lite 5G NE
-
Norbi.Sz
senior tag
Hopsz, nem találom, hogy hol tudok fix IP-t megadni a belső gépeknek... Akkor lehet, hogy mégsem tudja a gyári firmware. Vagy csak lehet nem találom? Mit kellene keressek?
-
Norbi.Sz
senior tag
Kipróbálom, bár firmware-t nem igazán akarom cserélni, mert amire kell, arra nekem tökéletesen elég az, amit a gyárival tud... Legalábbis egyenlőre
Na és még egy dolog van, ami miatt nem cserélem a gyári firmwaret - mert akkor veszik a garanciám... De azért köszi szépen! Lehet, idővel firmware csere lesz...Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
-
Norbi.Sz
senior tag
Aham, megpróbálom délután, mert még melóba vagyok... Köszi szépen!
És Fix IP-t hogy adok a NAS-nak, és a többi gépnek? Bocsika, lehet, tudnám, ha ott vagyok a router előtt és látom, de ha mégsem jön össze, akkor így már meglesz a válasz
-
addikt
válasz Norbi.Sz #5704 üzenetére
Szia
A két kliensnek, különböző legyen a portja. A megfelelő portokat forwardolt a gépekhez.
Az ftphez, meg a 20-21-es portokat forwardold.
A router mode az legyen gateway.
A router módot csak akkor kell bekapcsolni, ha több router van összekötve a hálózatban. (legalábbis én így tudom.)Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
Norbi.Sz
senior tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni nekem olyanban, hogy hogyan tudom beállítani a portforward-ot utorrenthez? Egy WRT54GL router-ről lenne szó. Az megoldható, hogy néha egyik, néha pedig másik gépen fut a torrent kliens, és mondjuk mindkettőt beállítani? Nem kever be neki, ha mindkét gépre beállítom, és megy mindkét gép, de csak egyiken fut a torrent kliens - elég, ha másik portot adok meg egyik gépen, mint a másikon?
Ugyanez a kérdés (portforward) FTP szerver-hez... Van egy Landiskem, amit szeretnék netről elérni FTP-ként. A Router mode = Gateway vagy Router módban legyen? Mi a különbség a kettő között?Előre is köszi a segítséget!
-
And
veterán
válasz tomimidi #5702 üzenetére
Valószínűleg te is belefutottál abba a jelenségbe, amiről már több külföldi fórumban írtak: a megnövelt teljesítmény kissé "elrontja" a kisugárzott jel spektrumát, ez a vevőoldalon a bit-hibaarány növekedéséhez és ezzel csomagismétlésekhez vezethet. Úgy tűnik, a végfokozat nem ekkora teljesítményre van méretezve, és az adás/vétel átkapcsolás sebessége is lassú lehet az adófokozat megfelelő felfutásáig. Próbálkozhatsz a wireless advanced beállításoknál a preamble paraméter fixen 'long'-ra állításával mindkét oldalon, hátha az segít valamit. Az ack-timing állítására meg igazából nincs szükség, az elvileg csak felső idő- (távolsági-) korlátot határoz meg, és ha jól tudom, az OpenWRT firmware kivételével nem is igazán működik korrekten. Ezért maradhat nullán, kikapcsolva.
-
tomimidi
tag
Sikerült 4,5km-re összelőnőm 2 wrt54gl-t wds-ben 23dbi-s irányított antennákkal fix B üzemben, tomato-val. Advance/Wireless/ACK Timing-ben megadtam a 4500m-ert, beacon 1.
Viszont szerintetek miért van az, hogy minél nagyobb jelszintet adok meg annál rosszabb lesz a kapcsolat minősége? Ellenben látványosan nő a vételi oldalon a jelerősség. Összeszemeteli a jelet? Van valakinek ötlete?
-
h_143570
addikt
A status oldalon latszik az aktulis WAN MAC ez alapjan tortenik az azonositas. A linkelt oldalon kell atalitani enabledre, majd megnyomni az oldalon talalhato egyetlen gombot. A router feluletre arrol a geprol kell belepni amelyikrol a router nelkul direktbe radugva mukodik.
A masik megoldas, hogy a chelloval at kell irattatni a regisztralt MAC cimet a Status oldalon talalhato WAN MAC cimre. Ezt meg lehet tenni telefonon es az internete keresztul is.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest