Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz Arboreto #32998 üzenetére
Szia!
20/1-es nethez, és mondjuk 60-ig bezárólag jó lehet egy ASUS RT-N12 D1! Felépítését tekintve jó eséllyel hasonló a Linksys WRT54G-hez (persze utóbbiból vannak kakukktojások, Atheros Chipset-el), van rá 3rd party firmware, és olcsó is! Ha szeretnél korszerűbbet, gondolva a távolabbi jövőre, és esetleg Gbit-es portokat, akkor pedig ASUS RT-N66U! Ez már minden mai nettel "elbánik", és ez várhatóan még néhány évig így is lesz, illetőleg van USB portja, amire dughatsz külső HDD-t, így még PC-t sem kell járatni a videózáshoz, mert a router is meg tudja osztani azt! Sőt, hogy még fokozzuk a dolgot, le is tölti torrentről, és seed-eli is a cuccot, ha kell!
[ Szerkesztve ]
-
Déta
tag
Siemens Gigaset SE 361 WLAN - Szigorúan mazochistáknak!
Hol is kezdjem?
3 évvel ezelőtt vásároltam egy használt router-t, a fennt leírt példányt. 4000 forint volt. Mondom Siemens, német cég, nem lehet olyan rossz...
Na, nem is volt vele baj, amíg egy eszköz használta...
Amint megvásároluk a második laptop-ot, előjöttek a problémák:szakad a net, ledob, újraboot-ol, mindezt filmnézés vagy letöltés közben, hogy aztán kelljen újra kapcsolódni.
Aztán jött egy tablet, két okostelefon. Na itt aztán végleg kiborult a bili...
5 percenként omlik össze az egész hálózati rendszer.A távolsági lefedettség sem a legjobb. Adatátvitel katasztrófálisan lassú. Firmware frissítés nem volt 2007 óta...
A semminél jobb, de csak egy fokkal.
Írtam egy alkalmazást magyar nyelven: http://logout.hu/bejegyzes/deta/egy_hasznos_alkalmazas_tolem_nektek_sok_szeretette/hsz_1-50.html
-
Arboreto
újonc
Sziasztok!
Új és tudatlan tagként érdeklődnék. VAn egy 20/1 Megás netem kábelmodemen kersztül, amelyre csatlakozik egy Linksys WRT54G-s routerem. A számítógép kábelen csatlakozik rá. Ezen kívül wifin megy róla 1 notebook, 2 telefon, 2 tablet, xbox, és egy samsung ue40f6400-s tv.
A problémám az, hogy a számítógépben lévő HDD-ről akarom az mkv-s filmeket lejátszani a TV-n. Időközönként megakad a lejátszás és a Tv-n megjelenik a betöltés. Szerintetek milyen routert vegyek ami bírni fogja a full HD 3D-t? A kábeles összekötés nem megoldható.
Ja és egy 100 nm-es családi házat kéne beszórnia.Segítségeteket köszönöm.
-
Pitu
aktív tag
válasz Gubek-Einste #32993 üzenetére
Köszönöm a választ! Egy NAS menne 0-24-ben. Hosszútávon gondolkodom, így jól jöhet az AC támogatás (2. tv, tabletek...stb).
-
tthom
senior tag
Vettem végülis egy Tenda N80-at. Az admin felülete elég ocsmány, de hát nem nézegeti az ember naphosszat. A wifi jel Androidos telefonon mérve -40dBm közvetlen mellette, az előzőnek -70 volt, tehát elvileg erősebb, sebessége érzésre jó, Tomatot még nem próbáltam, jelenleg megvagyok az extra funkciók nélkül is. Amire kiváncsi lennék, hogy mennyi memória van benne, de se telnet, se SSH nem jut be eddig..
A központi support állításával szemben a falra felszerelhető, így ez is jó.. Egyedül az antennákat nem lehet cserélni, gondolom így olcsóbb volt előállítani fél centtel.
Tomatoból megvárom, ha már támogatja a hardveres NATot... Nem mintha kellene a 60Mbites netemhez.
-
Topikgazda
válasz sbe561 #32990 üzenetére
Asus N10U B vagy TP-Link 842ND/MR3220/MR3420 a legolcsóbb USB-s router-k, az Asus és a TP-Link MR3220/MR3420 gyárilag tud mobilnetet megosztani, a TP-Link 842ND-re custom firmware kell ehhez.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
Személy szerint inkább a TP-Link-re szavaznék, a D-Link az utóbbi időben elég kikerült az ajánlottak közül.
Szükséged van az AC támogatásra? Van vagy a közeli jövőben lesz ezt támogató eszközöd? Mert ha nem akkor elég lehet egy rősebb N-es is.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz rasurosenpai #32985 üzenetére
Helyszíntől függ, hogy mennyire használható az ilyen típus repeater-ek, én személy szerint jobban szeretem a normál méretű külső antennás eszközöket.
Helyszíntől függ, hogy hogyan lehet növelni a lefedettséget de általánosságban újabb eszköz használatával lehet hatékonyan megtenni.
8 eszköz használata nem jelenthet gondot egy mai új eszköznek de használattól is függ, hogy mennyire fogja bírni a használatot.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
sbe561
tag
Üdv mindenkinek!
Megbízható wifis routert keresek 1 pc-re és egy laptot-hoz lenne a net megosztva, illetve olyat is ajánlhattok ami megtudja osztani a mobilnetet is.
Mivel a 29-es körzetben lakok (Dabas) ezért nem kell nagy sebesség tudás. Jelenleg 3/3MB.
Árkategóriában nem mondom, hogy a legolcsóbb legyen, hanem inkább ár/érték arányban a legjobb és megbízható!Mind két változat érdekel, csak összehasonlításképp!
Előre is köszönöm!
-
legenda
válasz CHIPman #32986 üzenetére
nem, adott 54-es jelölésűekkel esélytelen, még akkor is, ha a rájuk felcsatlakozó g szabványos eszköz super-g képes - bár ez nem ismert, mert nem írtad, hogy milyen típusú wifi modulról van szó, márpedig mind a két oldalra adott kiterjesztést kezelő eszköz kellene.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Pitu
aktív tag
Sziasztok!
D-Link DIR-868L vagy TP-Link AC1750 Archer C7 jobb választás?
-
kokosmith
tag
válasz proradeon #32870 üzenetére
Szia!
Na, ma megrendeltem végre a routert, az RT-AC56U-t mellett döntöttem, holnap már birtokba is vehetem.
Tudnál esetleg abban segíteni, hogy akkor milyen speckó firmwire-t tegyek rá? Honnan tudom letölteni, melyik verzió, van-e bármi bonyolult dolog, amire figyelnem kéne?Illetve szeretném valahogy a hálózati meghajtómat bemountolni, hogy arról menjen a torrent, ebben is szeretnék segítséget kérni, amennyiben nem egyértelmű a dolog.
Köszönöm!
-
CHIPman
nagyúr
2 router van, egy SMC 54-es bg, nem tudom most a nevét hirtelen, és egy Dlink DIR-600-as, egymás után kötve. A kettőt bármikor meg tudom cserélni, csak az egyiken kell átmennie wifin a teljes sávszél, a másikon ha kicsit kevesebb, az nem baj. Úgyis fontolgatom egy WR1043ND vételét, de ha nem muszáj, akkor nem.
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
-
rasurosenpai
tag
válasz Gubek-Einste #32984 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
még 1-2 kérdésem lenne:
A konnektorba dugható erősítőkkel nem is érdemes kísérletezni?
Hogyan tudom növelni a jelerősséget/hatótávot?
Elbírja a wifi, ha 3 telefon és 5 számítógép van csatlakoztatva rá?
Előre is köszi! -
Topikgazda
válasz rasurosenpai #32983 üzenetére
Előre nem lehet megmondani, hogy át fogja-e vinni a falakat az új eszköz, ez csak vétel utáni beüzemeléskor fog kiderülni.
Ajánlott eszközök: 2 db TP-Link 841ND v8 vagy Asus N12 D1. Az Asus gyárilag tudja a repeater módot de érdemes Tomato-t használni rajta, a TP-Link-re OpenWRT kell majd a másodlagos eszközre. Mind a két eszközön érdemes ugyan azt a firmwaíre-t használni.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
rasurosenpai
tag
Sziasztok!
SMC WBR14-G2 routeremet szeretném lecserélni egy erősebbre és egy erősítőre.
A környezet:
Családi ház, + a szomszéd ház. 1.házban router a fal mellett, majd kb. 30 méter nyílt tér,majd a 2. ház fala, nappali 5m, fal, konyha 5m, fal fürdő 3m). A jelenlegi router pont átlövi a 2. ház első falát, de az ottani vevőt gyakorlatilag a falhoz kellett tapasztanunk, hogy venni tudja a jelet, a nappali közepén már nincs jel. Ennek a helyére gondoltam erősítőt venni, A routeremet pedig olyanra lecserélni, ami biztosabban átlövi a falat.
Ehhez tudtok ajánlani eszközöket?
Előre is köszi! -
Topikgazda
válasz vanRobert #32974 üzenetére
G esetében valósan 20-22 Mbps a valós, mérhető sebesség, a 35-36 pedig link sebesség.
Lite N-es hálózaton valósan kb 40-50 Mbps vihető át, a többi csak link sebesség érték.#32977
Az új eszközök már mind N-esek, sőt a legújabbak már AC támogatással is rendelkeznek így az N only mód hátránya a jövőben nem lesz érezhető.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
legenda
válasz CHIPman #32978 üzenetére
szia,
nem fog átmenni g szabványos kapcsolaton 30 megabit/sec, legalábbis nem 54-es jelölésűn.
108-as super-g esetén megközelíthető (26 - 28 megabit/sec mérhető jellemző), 125-ös alatt átvihető épp, de ahhoz router és ellenoldal is megfelelő kell, ami ritka.
router a wl-520gc ugrik be hirtelen, ha esetleg olyami van, és ahhoz megfelelő ellenoldal - bár utóbbiból inkább csak a 108-ast erőltették, például ar5007eg és társai.
n szabvány esetén lite-n is elég, 1*1:1 alatt 72-es kapcsolat, és úgy 40 megabit/sec környékén is átmegy mérhetően.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Zull
senior tag
Sziasztok!
Asus RT-N10U B-vel szemezgetek, de ahogy látom eléggé kevés helyen kapható. Tudnátok valami tippet adni hogy hol juthatnék hozzá? PCX-nél találtam egy ilyet: [link] gondolott itt a B-t kiírták úgy mint "fekete".
Egyébként jól tudom hogy ez már asuswrt firmware-es?
Köszi a segítséget!
-
CHIPman
nagyúr
Üdv. 30/4Mb átmegy b/g-n, vagy ahhoz már kéne n router?
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
-
Attiskaaa
tag
Üdv mindenkinek.
Növeltem a sávszélességemet, és szeretném a segítségeteket kérni.
Eddig zyxeleket használtam, azonban most megszívtam vele megint. Stabil, nem volt vele sosem gondom, csak a jelenlegi nbg4615.ös nem tud sávszélesség menedzsmentet, csak 32Mbitig.
Olyan routert keresek, ami tudná a sávszélesség menedzsmentet egyedi ip-re is (alhálózati maszkra enged 255.255.255.255-öt is, vagyis egy db ip-re is lehet szűrni) és lekezeli a 64 Mbites sávszélességet.
Létezik ilyen egyáltalán?
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
vanRobert
tag
válasz Gubek-Einste #32973 üzenetére
A Samu TV tudja az 802.11n-et de valahogy mégis csak g-vel csatlakozott.
Gondoltam egy nagyot átállítottam fix 802.11n-re a routert, de az elméleti max 150 Mbites- sebességet levettem 135-re (ez a 150 előtti utolsó érték), és a TV simán rácsatlakozott n-el.
A sávszél így is csak 65Mbit a TV felé a router saját diagnosztikája szerint, de ez is több, mint a 802.11g-ből kisajtolható 35-36 valós sávszél.
Viszont frankón akadásmentesen megy a full HD Wifin.
Nem kell új router. -
Topikgazda
válasz zolka95 #32964 üzenetére
Ehhez a nethez bőven jó lesz, 100+ netet is kezel majd ez a router.
Nem kell a MAC szűrés, nyugodtan kikapcsolhatod.
Általánosságban nincsen baj a TP-Link eszközökkel, ajánlottak között elég sok van belőle.
Nem gond a rejtett SSID, végig lehetne nézni 1-2 lehetőséget a jelenlegi eszközzel is de az már nem ide tartozik.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
vanRobert
tag
Gépről akadásmentesen le tudom játszani ugyanazt a HD filmet (Rush 1080p), amit a NASról nem. A gépről a serviio DLNA server SW teszi a dolgát rendesen. llyenkor csak ez van: Gép -> Router -> Wifin TV-re. A gép hálókártyája ugyan Gigabites, de a router ugyanúgy Mbites a gép felé is, mint a NAS felé. Tehát itt nincs különbség, ha jól következtetek.
A TV elvileg g-t és n-et is tud, de most néztem a routerben és a kapcoslatot g-snek mutatja 48Mbit-el. -
bba
tag
válasz vanRobert #32970 üzenetére
nem nagyon értem, hogy jön ide a wan beállítás, mikor belső háló lejátszás gondod van , bár fura hogy ezt történik . Inkább ne bolygasd a beállítását.
azt kérdezném meg inkább , hogy a gepről NAS-on levő HD anyag lejátszás a megy a TV-n?
Ha igen, akkor a NAS médialejátszója a ludas.
Ha nem, akkor a router wifi jele nem elég stabil ehhez''Semmi sem állandó, csak a változás örök.''
-
vanRobert
tag
Ahan értem.
Mondjuk a NAS LAN-on csatlakozik a routerbe, ez a 100Mbit/s elméleti illetve mivel kb 20 centire vannak vezetékileg egymástól, gyanítom, hogy a 100 az ténylegesen is 100.
De akárhogy is, ha követem a logikádat, akkor tök mindegy. Az 50-60 is bőven elegendő kellene, hogy legyen. Más lesz a szűk keresztmetszet, csak rá kell jönnöm, hogy mi az.
Routeren beállítottam fix 100Mbit-et a WAN-hoz, de akkor meg valami miatt hirtelen leesett a sávszélességem a külvilág felé 5-6Mbit/s-re (csomagom 30Mbites). Auto 10/100-ban jön a netem a 30-al. Nem lehet, hogy ez is gond? Ha a Wan-t terhelés hiányában lekorlátozza 10Mbitre? -
bba
tag
válasz vanRobert #32968 üzenetére
mondom, ha wifin csatlakoznak az eszközök és a NAS is, akkor ott a wifi elméleti 150Mbit /s sebessége a mérvadó, ebből, a távolságtól függően, gyakorlatban van kb. 50-60Mbit /s.
vezetéken lenne 100 elméletben 80-90mbit valóságban.[ Szerkesztve ]
''Semmi sem állandó, csak a változás örök.''
-
vanRobert
tag
Az nem gond, hogy a NAS és a router között "csak" 100 Mbit van, holott a NAS tudna Gigabittel is "kiszolgálni"?
NAS CPU-ja torrentezés közben max 12-15%, HD streamnél sem megy 15% fölé, torrent és stream együtt 32-34%, memória 37%. Amikor leakad a stream akkor sem látszik, hogy a CPU megindulna, vagy a memória elfogyna.
A NAS mediaszervének szinkronizációját átírtam 480-ra, vagyis 6 óránként frissíti az adatbázisát.
-
bba
tag
válasz vanRobert #32965 üzenetére
a gigabit nem a wifinél játszik szerepet , hanem a vezetékes lan esetében. itt inkább a NAS a probléma, a procija gyenge ahhoz hogy egyszerre torrentezzen és HD streameljen, szerintem. pláne a torrent a memóriát is eszi.
persze a router sem mai darab, ahelyett is lehet vmit jobbat szerválni[ Szerkesztve ]
-
vanRobert
tag
Hali!
A jelenlegi D-Link DIR-600-as routerem helyébe keresek valami komolyabbat.
Vettem egy ZyXEL NSA310-est hogy majd arról filmezek, de sajnos elég sokszor fogad a "betöltés" a TV-n. Jelenleg Wifi-n megy (menne) a cucc, kábelezés egyenlőre nem megoldható.
Gépről játszva (serviio) akadásmentes minden film (1080p HD), ugyanaz NAS-ról már néha akad. NAS-on a beépített média kliens dolgozik, próbáltam feltenni mást. Egyedül a Plex ment fel, de az már korábban sem tetszett, most sem győzött meg...Szóval:
Gép (Win7 és serviio DLNA server) -> DIR-600 ->Samsung TV === OK
NAS -> DIR-600 -> Samsung TV === Néha nem jó.Valahol valami szűk de nem tudok rájönni. A tippem a router, mert nincs rajta Gigabit. Úgy gondolom, hogy azért az kellene a NAS miatt. A NAS-on megy a torrent, az levesz a sávszélességből ez eddig rendben, de 35-40Mbitnek elégnek kell lennie HD-hez (1080p) is, alapból úgyis tud a router 150-et, ha minden csillag együtt áll.
Azt gondolom, hogy egy 300Mbit-re képes Gigabit LAN-os router talán segíthet.
Vélemény?Előre is kösz.
-
zolka95
őstag
válasz Gubek-Einste #32960 üzenetére
PR-telecom 20megabites nethez
egy pc van rákötve a routerre utp-vel, ezt torrentezésre használom, meg persze netezésre
a wifit 2 telefon használná, illetve néha 4, mikor kint vannak a rokonok
mac szűrést azért használom, mert ez az első routerem, nem nagyon értettem hozzá és apránként tanulgatok meg dolgokat, köztük ezt is nem rég aztán hát mért ne? bár szerintem fölösleges, mert kertes házban élek, falun szóval nem hiszem, hogy valaki lopná
jelenleg tp-link WR740N routerem van
tp-linkekről mi a véleményed? mivel nekem ez az első routerem és nincsenek tapasztalataim ezekhez az, hogy gagyi
azért gondolom, mert kínai és olcsó routereket is árulnak
bár ez lehet nem így van, nem sokan szidják, ahogy olvastamés az is be van állítva, hogy a ssid ne legyen látható, tehát ha valaki csatlakozni akar a hálózathoz nem látja azt, hanem be kell írni a nevét is
lehet ez is gondot okoz?vagy eleve a router gagyi?
Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
Whysperer
addikt
válasz Gubek-Einste #32962 üzenetére
értem kösz.
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Topikgazda
válasz Whysperer #32961 üzenetére
Nem ide való kérdés, menj át a Router gondok témába.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Whysperer
addikt
Sziasztok. Szerintetek mi lehet a baj... UK-be vagyok Virgin 15 megás ADSL és folyton akad... ledob meg ilyenek. ilyenem van három: Persze egy megy. kérdésem ha egyikbe megy direktbe a net kábele. ez képes falra ,hogy egy másikat felrakjak a lakás közepére és átjászó legyen? [link]
Egyszerűen semmit nem lehet lag nélkül vele játszani. netes odlalon is hol van hol nincs upload download... stb...
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Topikgazda
válasz zolka95 #32959 üzenetére
Ajánlott kategóriás eszköz így jó lesz.
Milyen net alá és milyen környezetbe kellene az új eszköz?
Mi a jelenlegi eszköz?
Miért használsz MAC szűrést? Elég könnyű kijátszani és sokaknak baja is van vele.
A repeater és WDS nem azonos, a repeater egy szabványos üzemmód, a WDS pedig gyártói/firmware értelmezésű. WDS-sel elég sok baj van, van amikor működik és van amikor nem.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
zolka95
őstag
Sziasztok!
Erről mi a véleményetek?
Asus RT-N15U
Olyan routert keresek, aminek jó a wifije. A mostani nem kapcsolódik, ha be van kapcsolva mac filtering, ledobál stb. Írták már, hogy miket próbáljak meg beállítani, de semmi sem segített. Nem is akarok vele foglalkozni, olcsó is volt. Írják az oldalán, hogy Repeater Mode-ot tud. A TP-Link routeremnél ezt úgy nevezték, hogy wds. Ez ugyanaz lenne? Tehát két router wifin keresztül létesít kapcsolatot és úgy továbbítja a másik a jelet?Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
zozzoo
csendes tag
válasz Gubek-Einste #32957 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
-
Topikgazda
-
zozzoo
csendes tag
válasz Gubek-Einste #32955 üzenetére
Jelenleg 40/4-es net, viszont 8 eszközt kellene kiszolgálnia egyszerre azért nemtudom, hogy mi az, ami már jó lenne.
-
Topikgazda
-
SMartin-HU
tag
Sajnos a munkához használt berendezéseimben nem lehet a hálózattal machinálni... örülök, hogy 2.4GHz wifi van bennük. Az 5GHz-t nem is nézem, mert 2 eszköz megy rajta és az jó.... viszont a 2.4 nálam valahogy halott a TL-WDR3600 router mellett.
Már régen megtanultam, hogy a lehetetlen szót csak a legnagyobb körültekintéssel szabad használni. „Wernher Von Braun”
-
Multibit
nagyúr
Azért az 5 GHz-es kommunikációt ne írjuk le az akadályokra való érzékenysége miatt! Nálam a céges Dell Latitude lapos és a privát Toshiba Tecra (régebbi típus) igen jó jelszinttel csevegnek az öreg Mikrotik 433AH routerrel, amiben egy - nem túl jó hírű, viszont jól működő - R52n rádiókártya dolgozik 5 GHz-en. A lakótelepi lakásom nem nagy, de két falon keresztül is legalább "very good" jelszintet mutat a laptop.
Szóval, való igaz, hogy az 5 GHz-es jel jóval érzékenyebb az akadályokra, de érdemes próbálkozni! Ne feledjük, hogy jóval kevésbé zsúfolt ez a sáv, mint a 2.4 GHz! inSSIDer-rel vizsgálva én vagyok az egyedüli 5 GHz-es wifi-t használó a környéken. -
SMartin-HU
tag
Ha átmegyek egy másik szobába, akkor átlagosan 45-60%-al csökken a jel erőssége. Egy emelettel lejjebb már 90% a vesztesége és el is veszti a jelet. Valami nem jó, csak nem tudok rájönni, hogy mi.
Kezdek afelé tendálni, hogy magával a hardverrel van a gond.
Már régen megtanultam, hogy a lehetetlen szót csak a legnagyobb körültekintéssel szabad használni. „Wernher Von Braun”
-
krealon
veterán
válasz tfalcon96 #32945 üzenetére
"Kis méretű wifi routert keresek, lényegében olyat, amit USB-vel rákapcsolok a laptopra és megosztom a netet a telefonra, amolyan modem, pendrive méretűt. Létezik ilyen?"
Letezik tobbfele megoldas, attol fuggoen milyen netkapcsolatrol van szo.
Igazabol csak egy Infrastruktura modot (AccessPoint modot) tamogato USB-s WiFi adapter is eleg lehet, ha Windows 7 van a laptopon. (Reszlletesebben)
-
vargalex
félisten
-
vargalex
félisten
válasz Intruder2k5 #32946 üzenetére
Sajnos ez semmit nem jelent. Ahogy korábban írtam, mi egy TL-WDR4300 wifijét teszteltük (ugye kiderítendő, hogy bizonyos verzióknak miért gyenge a wifije OpenWrt alatt) az irodában. Ez egy négyzet alakú teljes emelet, több fallal, kb. 20-25 m (de lehet, hogy több is) oldalhosszúsággal. A router az egyik sarkában volt és még a másik sarokban is volt jel (több fal is van köztük). Ez is ugye légvonalban 28-35 m (vagy többet) jelent. A TL-WDR3600-nak pedig azonos a wifije 2,4 GHz-en a TL-WDR4300-al...
Szerk.: kollégákat megkérdezve (illetve egyikük lépésekkel számolta) inkább 30 m az oldalhosszúság (belső). Így már az átló 42 m feletti.
Alex
-
MODERÁTOR
válasz SMartin-HU #32944 üzenetére
Ha úgy gondolod, hogy itt már semmi sem segít, akkor javaslok helyette egy ASUS RT-N66U-t! Szerintem nyugodtan érdeklődj a topikjába, én úgy gondolom, úgy látom, hogy a többségnek nincsen problémája vele! Én is ezt használom már több, mint egy éve, nekem sincs gondom vele! Bár 300nm-es házam az nincs, de a szembeszomszédnál simán lehet használni a WiFi-jét, ami kb. 30-35 méterre, és 5-6 falnyi távolságra van a routertől!
-
tfalcon96
aktív tag
Sziasztok. Kis méretű wifi routert keresek, lényegében olyat, amit USB-vel rákapcsolok a laptopra és megosztom a netet a telefonra, amolyan modem, pendrive méretűt. Létezik ilyen?
_______"I Am Consciousness. I Am Alive. I Am Chappie."_______
-
SMartin-HU
tag
válasz Intruder2k5 #32943 üzenetére
A csatornával már próbálkoztam és szerintem minden más beállítással is, de sajnos nem ezen bukik a dolog. Nem is érti senki sem a régi wifivel, hogy sikerült lefednem az egész területet.... még is működött
Most meg az új gépezet beleröhög a képembe 3db tp-link van a családban szétszórva, (boltban, irodában...) 3db TL-WR1043ND és semmi gond nincs velük, bár nem én használom őket így nem tudok hozzá viszonyítani.
Én úgy gondoltam másra nevezek be magamnak hát meg is lett az eredménye, most agyalhatok mit csináljak vele
-
MODERÁTOR
válasz SMartin-HU #32942 üzenetére
Szia!
Hogy gyengébb lenne a TP-LINK WiFi-je, ezt sokan cáfolnák itt, de szerintem legalább annyian egyet is értenének veled! Egyébként kétségtelen, hogy három szint, 300nm, az elég nagy terület! Na mindegy, a kérdés, az alap dolgok megvoltak már, mint inSSIDer programmal csatornaválasztás?
-
SMartin-HU
tag
Sziasztok.
Kicsit ráfaragtam a routeremmel. Problémám lenne a hatótávval és már azon gondolkozom, hogy lecserélem.
TP-Link TL-WDR3600 van most. A teljesítményét nagyon szeretem, mert még amikor sokan vagyunk, akkor sem omlik össze. A videó megosztástól kezdve, minden rá hárított feladat gond nélkül megy. Egyedül a 2,4GHz hatótávolsága a nagy problémám. Az 5GHz nálam nem játszik szerepet, csak 2 eszköznél és azzal nincs probléma. (ha nagyon belegondolok, nem is lenne rá szükség)
300m2 a ház (soksok tégla és vasbeton / 3 szint) a legalsó szinten lévő műhelyben is tudtam használni régen tökéletesen a netet, de most hogy az Asus router megadta magát, előjöttek a gondok. Gondolok itt arra, hogy már a szomszédos szobákban nevetségesen gyenge jelet kapok. A legfelső szinten van a router.
Próbálkoztam a beállításokkal... már szerintem mindennel, de nem oldódott meg a probléma. Az FW a legfrissebb gyári.
Érdemes lenne lecserélnem vagy csak túl sokat várok el tőle? (a régi asus, ami megadta magát röhögve körbelőtte a telket jellel.... viszont most elég gyér véleményeket kaptam az új asus routerekről is.)
Ha van ötletetek a megoldáshoz kérlek írjátok meg. Amennyiben a cserét javasoljátok, írjátok oda hogy mire cserélnétek.
-
Met
nagyúr
Jelentem a TPLink TL-WR740N helyett vettem egy Asus RT-N12 D1-et, most ott is van stabil jel ahol idág nem volt
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
őstag
Szia!
A felsoroltak közül valószínűleg az Asus RT-N12 D1-nek van a legjobb jelerőssége, tekintve azt, hogy csak ennek vannak 5 dBi-s külső antennái. Ez viszont nem tudja az 5 GHz-et. Mellesleg az 5 GHz-el kapcsolatban megjegyezném, hogy igen érzékeny a falakra. Általában abban a szobában használható korrektül, ahol a router van, valamint kis jelerősséggel a szomszédos szobákban. Szóval ha esetleg mégis 5 GHz képes router-t választanál, és netán a TV több szobányira van a router-től, akkor vedd figyelembe, hogy nagy valószínűséggel nem fogja tudni venni az 5 GHz-es jelet.
És még annyit, hogy a Asus RT-N12 D1 60 Mbit/s-es sávszélességű internetkapcsolatig tökéletes, de afelett már nem. (Tehát neked megfelelő. )
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
bba
tag
Sziasztok!
Egy 1043ND V1 helyet miylen routert javasoltok az alábbiakra
2 régebbi laptop (céges) két okos telefon és egy TV csatlakozna a Wifin.
ebből a TV tud 5Ghz-et, a többi nem és nem is 3MIMO-sak.
1 b-s mobil 1 g mobil egy n1es laptop és 1 g laptop van jelenelg,
ebből általában a b-s mobil nem tud csatlakozni, a g-s laptop is csak 11 alatti csatornákon működik, ha feljebb rakom, akkor már nem látja a hálózatot.Vannak más szomszédos jelek is, de ami zavar, hogy a hálószoban a nappaliból már alig vagy egyáltalán nincs jel, pláne hátul az erkélyen kint.
Ott már a szomszádnak erősebb a wifi jele, mint a sajátom, pedig fizikálisan közelebb van az enyém, de a ajtó a falak és szűk közlekedő gondolom bezavar a wifi jelbe.Legalább annyit akarnék elérni, hogy a lakáson belül ne kelljen vadászni a jelre...
TP-Link 3600/4300 asra vagy ASus N12 D1 ,N53, N56ra gondoltam, meylinek lehet jobb a wifi jelerőssége ezek közül?
Gigabites LAN nem tudom, mire kell igazán, egy asztali gép és egy NAS plusz média lejástzó lenne vezetéseken bekötve.
Ja az internet 30MBit/s, de lehet 60MB/s lesz, annál több nem hiszem, már ez is sok, szerintem, letöltéshez bőven elég ez is nekem.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz tibz03 #32932 üzenetére
nem, általánosságban írtam - ezért tettem hozzá többször is, hogy gyártótól és típustól független -, miszerint bizonyos esetekben muszáj mást is beállítani, mint amiket te írtál, és ha ez nem történik meg, akkor az amúgy jó eszköz is tud rosszul működni, de ez nem annak a hibája.
Frenk; a routerre felcsatlakozó ellenoldal gondolom csak g szabványos, azért csak 20 mega bit/sec alatti az átviteli sebesség, de amúgy sok helyre tettem be még fp60 alá is, és simán elbír vele, azóta sem telefonáltak egyszer sem, hogy bármilyen gond lenne.
[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
-
Frenk
aktív tag
Egy SMC7004VBR kiváltására egy TP-LINK TL-WR841N lett beszerezve amit itt ajánlottatok egy UPC (Fiber Power 30) 30/3 Mbit/s nethez. A router verziószáma: 8.4. Egyszerű volt a beüzemelés/beállítás és azóta stabilan teszi a dolgát már 3 hete. Speedtest-tel mérve, LAN 30,95/3,06 Mbps , WLAN 18,84/3,10 Mbps.
-
Kofa
csendes tag
Sziasztok!
Öregedő Draytek Vigor 2200VG-met szertném lecserélni, gyakran újra kell indítani, mert különben a laptop/Kindle/telefon nem tud WiFi-n csatlakozni.
Mint a fentiekből kiderül, ez egy WiFi router, de ami fontos számomra, hogy SIP kliens is, rá tudok dugni egy hagyományos telefont RJ11-en keresztül, és így használom a Neophone-t. A net UTP-n érkezik a lakásba, tehát sem ADSL-, sem kábelmodemmel nem kell megküzdenem. 25/10 Mbit-es előfizetésem van (UPC, korábban Rubicom, már nem értékesített csomag).
Milyen routert ajánlanátok? Nyomtatót és tárolót nem osztok meg, nem kell, hogy tudjon torrentezni vagy bármi hasonló varázslatot művelni (ha tud, az természetesen nem baj). A pénz nem elsődleges, de 50e fölé nem szeretnék menni, akkor inkább lemondok a telefonról. Panelben lakom, csak a lakáson belül kell megosztani, de ugye a vasbeton jól árnyékol lakáson belül is, és alul/felül/oldalról a szomszédok routerei zavarják a jelet (kb. 5-6 hálózat elég erősen látszik a környéken).
Előre is köszönöm,
Kofa -
legenda
válasz tibz03 #32930 üzenetére
nem kell profinak lenni, de akinek nem működik gyári alapértelmezett beállításokkal jól, annak módosítani kell a csatornát...stb, és nem a router a hibás, ha a felhasználó nem teszi azt meg, és ez továbbra is független a gyártótól és a típustól, ezzel az erővel bármilyen routert vehetsz, lesznek/lehetnek vele problémák.
nem véletlen a részletes magyarázó szöveg minden opcióhoz a router adminisztrációs felületén, meg a gyártói leírás sem poénból adott. aki ezek alapján nem tudja megfelelően beállítani a használati környezeti tényezők, ellenoldalak...stb függvényében, az olvasson utána, vagy kérje hozzáértőbb segítségét, különben felesleges bosszúságot okz(hat) magának, és ok nélkül fogja szidni az eszközöket...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
tibz03
őstag
Ugye nem mondod komolyan, hogy szerinted mindenkinek, aki egy mezei routert be akar konfigurálni egy alapvető dologra, hálózatépítésben profinak kéne lennie?! Nyilván a beállítás-varázsló és a konfiguráló CD is a "szakik" számára van mellékelve ezekhez a routerekhez...
Persze abban igazat adok, hogy természetesen meglehet, hogy beállításbeli problémák voltak. A lényeg attól még nem változik: eleget szívtam vele ahhoz, hogy elmenjen a kedvem a márkától.
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #32928 üzenetére
kösz
-
törölt tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
IP TV lett a T-től, és adtak egy modemet: DLINK DCM-704
Nem ennek a modemnek a wifijét szeretném használni, hanem egy DLINK DIR-600-ast.
Kábellel összekötöttem a két eszközt, de nem tudom összehangolni.
Ebben szeretném a segítségeteket kérni.Köszönöm
-
legenda
válasz tibz03 #32915 üzenetére
itt kezdődenek problémák, ha valaki így vélekedik a beállításokról, és ez független a router...stb gyártójától, típusától, de még az árkategóriától is.
a gyártó nem tudhatja például, hogy ahol használva a lesz a router, ott milyen csatornák foglaltak...stb, és ha az nincs megfelelően beállítva, akkor problémák lehetnek a wifi kapcsolattal, de még a router általános működésére is kihatással lehet!
ez csak egy példa és hibalehetőség, sok ilyen van még, és nem véletlenül adottak a különböző beállítási lehetőségek az eszközök adminisztrációs felületén!
sokan csak beteszik a routert, nem mindent állítanak be rajta megfelelően, de várják a csodát, aztána router a hibás, mert nem működik megfelelően, pedig csak néhány további kattintás lenne a menyország, ha tudnák, hogy mit kell még csinálni...[ Szerkesztve ]
-
karendi
csendes tag
válasz TeeJay #32722 üzenetére
most legalább vettél jó drágán valamit amit dísznek használhatsz
ennyi idő után biztos nem fogják visszavenni max ha rossz lenne, de mivel a készülék jó így ráfáztál.
Nem fáztam rá. az eBolt volt olyan rendes, hogy egy e-mail után már válaszoltak is, hogy küldjem vissza a készüléket nyugodtan, és válasszak helyette mást. -
Topikgazda
-
Buster17
addikt
válasz proradeon #32919 üzenetére
Most nézem, hogy ez a stick lesz, Huawei E3131s-2 a típusa és nincs a kompatibilis listán
Na most akkor mi legyen?
Holnap kell valamit venni, mert vasárnap utazok.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Buster17 #32918 üzenetére
Szia!
A kerek alakú a v2 hardver verziójú TL-MR3420. Már csak olyat lehet kapni boltban.
A TL-MR3420 v2 2012 augusztusában jelent meg. iPonon egy hozzászólást leszámítva az összes ezen időpont előtti, azaz mind a v1-re vonatkozik. Így ez esetben azok a vélemények nem mérvadóak, tekintve azt, hogy nem csak a burkolat, hanem a hardver is teljesen megújult.Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
-
őstag
válasz Buster17 #32916 üzenetére
Szia!
Hát párszor már lett ajánlva, és senki nem jött vissza azzal, hogy gondja lenne vele. (Egyébként van külön topic-ja neki, ha még az ottani hozzászólásokat esetleg nem olvastad volna.)
Természetesen előfordulhat, hogy külföldön olyan stick-et kapsz, ami esetleg nem kompatibilis vele. De ez más gyártók modelljeivel is megeshet.
Bár feltételezem előre nem tudod milyen stick-et kapsz majd kint, de a kompatibilitási listát itt találod.
Egyébként hasonló árú alternatíva lehet esetleg a RT-N10U B, bár csak egy helyen lehet kapni.
Ezen két modellt leszámítva már csak 20 ezer felett vannak olyan router-ek, amik 3G/4G stick-et tudnak kezelni.
Röviden: Ha olyan stick-et dugsz a TL-MR3420-ba ami kompatibilis vele, akkor nem lesz gond.
-
Buster17
addikt
Hali!
TL-MR3420 -ról mik a vélemények? Sok helyen olvastam, hogy lefagyogat, meg így úgy nem kompatibilis ezzel azzal...Külföldre mennék és stikes internetet dugnák bele, hogy többen tudjunk internetezni vele.
Lényeg nekem olyan router kell amibe stiket lehessen dugni és azt wifi jelként tudja továbbítani.Köszönöm.
-
tibz03
őstag
válasz TeeJay #32907 üzenetére
Router-hiba, sokszor már a router beállítófelülete is csak többszöri próbálkozásra töltődött be, tehát semmi köze a a netnek az egészhez (még azt is próbáltam, hogy kihúztam a netet a routerből, és csak a beállítófelületet próbáltam megnyitni). Természetesen a legújabb firmware volt rajta, sőt, kipróbáltam két korábbi firmware-t is, a helyzet ugyanez volt.
WPA2 volt, igen. WiFi-n és kábelen is csinálta... A többit automatán hagytam.
A másik meg az, hogy ha egy alsókategóriás router egyszerű beállításához (szolgáltató által adott felhasználónév és jelszó, valamint titkosított WiFi) "illetékes" szükséges, akkor az már eleve gáz a routerre nézve, nem?
Egyébként eldöntöttem, D1-es lesz, holnap megyek is megvenni, igaz, hogy nem a legolcsóbb az Edigitalban, de Debrecenben máshol nem nagyon van.
-
őstag
-
őstag
válasz Doky1988 #32906 üzenetére
Szia!
Nem volt? OpenWRT TL-WR1043ND WiKi-n olvasható, hogy a v1.11-hez az Attitude Adjustment 12.09 verzió felel meg, ami már több mint egy éve elérhető TL-WR1043ND-re.
-
TeeJay
félisten
válasz tibz03 #32904 üzenetére
szerintem is csak beállításokkal lesz a baj, sőt ha az oldalak nem töltődnek be akár az internet szolgáltatás (modem) is lehet a ludas.
kábelen vagy wifin van használva?
wifi hogy lett beállítva? 20 vagy 40MHz? melyik csatorna? WPA2 AES titkosítás ugye?
a kliens cuccok tudnak N-es wifit vagy csak G-t?
a routeren a legfrissebb FW van ugye? az alján találod a pontos típust és verzió számot
pl TL-WR841ND V7.2
utána felmászol tp-link oldalára és a support résznél kiválasztod a router típusát és FIGYELMESEN
a verzió számot is mert más verzió FW-t használva tönkre vágod.frissítsd a legújabbra, állítsd be normálisan és utána majd meglátjátok
simán arra tippelek hogy a wifi sz@rul volt belőve és azért volt akadozósMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
tibz03
őstag
válasz TeeJay #32903 üzenetére
Na most ha ennyire érdekelnek a részletek: a router rendszeresen azt csinálja, hogy pl. egy linkre való kattintáskor nem tölti be az új oldalt, csak 2-3-szoror ráfrissítés után (akkor sem mindig a teljes oldalt), valamint különböző mobil eszközök is el-eldobálják a jelét.
Na most, a router - hajtépések közepette - éppen használható, és egy albérletben van, ahol nem nagyon tudják nélkülözni a lakók. Visszavittem az üzletbe, vázoltam, hogy mi a baja, azt mondták, hogy el tudják küldeni szervizbe, de min. 2 hét... Én meg ezt nem tudtam megvárni (pontosabban a többi lakó), és különösebben nem érdekelt a dolog, mert amúgy is kiköltözés előtt álltam. Remélem, kielégítő volt a válasz. -
TeeJay
félisten
válasz tibz03 #32895 üzenetére
esetleg ha szutyok volt nem kellett volna visszavinni hogy nem működik és cseréljék?
tonnaszámra adtak el WR841ND V3-5-7-8 routereket de én még nem nagyon hallottam vele bajt
nekem már bő 3éve fog folyamatosan üzemelni egy WR841ND V7.2 router amin évekig DD-WRT futott 1hónapba pedig vissza kellett raknom rá a gyári legújabb FW-t mert DD-WRT-vel nem tudtam a DIGILAN PPPoE módot életre kelteni.
azóta is teszi a dolgát megy csutkán és nem melegszik.amivel bajom volt egyedül az a WR1043ND V1.x mert vélhetően nem szerette a laptopomban lévő 2x2:2 MIMO-s N-es wifis Broadcom adaptert és N módban nagyobb terhelés esetén elszállt a wifi
G módban egy fokkal jobb volt ott csak órák után szállt el, a 841ND-vel nincs ilyen gondom.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Doky1988
senior tag
Udv.
Hosszasan gondolkodtam en is router vetelbe, kb egy honappal ezelott vettem egy 1043NDt, fagyott olyan szinten hogy se a menujet nem ertem el se net nem volt.
Egy Zyxel NSA310 van hozzakotve... kb havi 1-2TB adatforgalommal torrentre..
Na mar most elvileg birnia kene..
Szervizbe kerult mert openwrt miatt brickelve lett, a napokban jon az uj..
Na mar most elvileg birnia kene, egy honaja lett szervizbe kuldve, most a regi routerem van ami merfolddel gyengebb, egy D-Link DIR-300 raadasul a regebbi verzio nem az uj, es nem fagy tokeletes csak egy antennas es gyenge volt a jel masik szobaba..
Szoval mi a velemeny az 1043ND V1rol??
DokY | www.zsolti.hu
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest