Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
vviktor1978
csendes tag
Sziasztok!
Asus RT-AC68U legújabb Merlin firmware van rajta. Az 5ghz wifin 3 eszköz lóg: macbook, iphone 13 pro, huawei mate 20 pro. Olyan hibajelenség van, hogy bármelyik eszközzel elkezdünk böngészni. Mondjuk elolvasok egy oldalt és tovább lapoznál, de nem megy. A macbook-on látom, hogy elkezdte betölteni a következő oldalt, de gyorsan meg is akadt. böngésző frissítésre semmi, aztán egyszercsak jó lesz. Ezt megcsinálja egymás után többször is. Van, hogy jó ideig semmi probléma sincs.
Éppen most történt: iphone 13 pro, speedtest appnál szépen megmérte a letöltést. A net csomaghoz előírt jó sebbeséget mért, aztán a feltöltést már nem adja és hibát jelez az app. Sőt most úgy látja a telefon, hogy a wifi nem is csatlakozik. Fasza! A párom is éppen mondja, hogy félig beöltötte az oldalt azt helló...
Milyen beállítások nézzek át az 5ghz wifinél?
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz Coli56 #96086 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
lexxjani
csendes tag
Egy kicsit összezavarodtam.
Szeretném összerakni a rendszert.
1.Digi router-ben kikapcsolom a wifit.
2. switch-et csatlakoztatom a digi routerhez.
3. switch-hez csatlakoztatom az asus routereket.
4. A routereket átállítom és kész is? -
tthom
senior tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés.. Mi annak az üzemmódnak a neve, amikor a router rá tud csatlakozni egy wifi hálózatra, hogy kb. az legyen neki a "WAN"..? Tehát azt a wifit ossza szét a vezetékes netre, de ugyanúgy saját címtartománnyal, nem pedig kibővítve a szülőwifit?
-
tylerddd
veterán
Üdv! Asus RT-AC66U B1 utódjának mit ajánlanátok AX-es megoldásra? Ezt én 30k-ért vettem, tudom felmentek az árak, olyan 40k lenne a plafon. Köszönöm!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Coli56
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot, véleményt szeretnék kérni, hogy melyik router jobb, melyiket érdemes megvenni.
Régi routerem egy TP-Link tl-wr841nd v7 OpenWRT chaos calmer, amivel nagyon sokszor rövid időre megszakadt a net, emiatt cserén gondolkodtam.Vettem egy TP-LINK Archer C6 V3.2-es routert, ami nem rossz, de nincs lehetőségem jól letesztelni, mert többnyire meghaladja az eszközeim képességét; a Xiaomi Note 8T telefonomon 5G-n kis távolságra is csak átlag 200 megabitet tud. (Belső téglafal másik oldala, igaz a router tv állvány középső polcán van.) Ezzel a routerrel nem szakad a net alapbeállítással, de ha a Detect Online Interval értéket 1-re állítottam a gyári 10 helyett, akkor ezzel is megszakad a net, csak hamarabb feláll utána.
Az a furcsa, hogy ezzel a routerrel van két(2.4 & 5G) fantom wifi csatipontom rejtett SSID-vel, majdnem ugyanolyan MAC címmel mint, amiről tudom, hogy ennek a routernek a csatipontja. Vendéghálózat ki van kapcsolva.Gondolkoztam még az ASUS RT-AC59U routeren, illetve a DIGI-s akció miatt az Archer C80-ason. Specifikáció alapján mintha azt látnám, hogy az asus-nak 775mhz-s procija van, míg a C6-nak 2magos 880mhz-s; C80-asra 1.2Ghz-et írnak, de melyik hány magos, melyik erősebb? C6 és ASUS 16/128, míg C80-ra 4/64-es memóriát írnak, de valamit nem értek, mert kétlem hogy a drágább ennyivel rosszabb lenne. Bánnám, hogy az asus nem tudja a WPA3-mat, de nem a világ vége, a tp-linkeknek 5G-n korlátozott a csatorna beállítási lehetősége, az asusnak bővebb.
Melyiket ajánlanátok, mik a tapasztalatok? Csak a legjobbat szeretném venni a pénzemért, mert amúgy nem tudom jelenleg egyiknek se kihasználni a képességeit, viszont hosszú távra vennék, előbbi is 8-9 éve megvan. 2.4Ghz-n istenért se tudtam 72Mbps felé vinni a felismert értéket (nem a lemért sebesség!), se laptopon se mobilon, míg a mobilon 5G-n ugrál a felismert sebesség, nagyon ritkán látok 433Mbps-t. Telefonnak gondolom csak egy antennája van, laptopomnak is, ami még az 5G-t se tudja.
Köszönöm!
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Érdemes még venni AX92U-t (akár olcsón, használtan) vagy AX58U inkább újonnan (hiába már csak v2 van belőle)?
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
félisten
válasz einstein #96080 üzenetére
Kérdés, hogy a pince más pontjain van-e elfogadható jelerősség, ahová le lehetne tenni a repeatert. Egy ilyen műszaki kapcsolat jellemzően minimális sávszélességet igényel, ami azért általában könnyebben megteremthető stabilan, mint az általános "csak 4K videózásra meg játékra kell" kapcsolat.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Alex91
félisten
-
einstein
senior tag
Sziasztok!
Egy Asus Zenwifi XD6--os mesh rendszerünk van egy kisebb a családi házban. Itteni ajánlásra vettem, rendben is működik.Van viszont egy pincénk is, ott van elhelyezve a hőszivattyú beltéri egysége. Szeretném azt is rákötni a hálózatra. A pince viszont nagyon a Wifi hatótáv szélére eshet, néha van jel, néha nincs, pedig a fő router kb felette van a nappaliban.
Kérdésem, hogy ha letennék a pincébe egy wifi repeatert, lenne-e jel? Vagy a repeater pont ugyanígy nem működne, mert túlságosan a hatótáv szélén van? Esetleg egy másik router / mesh node?Csak annyi a cél, hogy rákössem a lenti eszközt a hálóra, tudjam monitorozni, sebesség nem érdekes.
-
osonte
őstag
válasz Lasersailing #96077 üzenetére
Sajnos nincs tapasztalatom az AX53U-val, biztos más tud tanácsot adni, csak le akartalak beszélni a dupla árról.
AX58U V2-vel van tapasztalatom, abból kettő is teszi a dolgát, szerintem a TP-Link AX20 (nem AX10, AX23!) nagyobb hatótávval rendelkezik, de ott nincs vezetékes MESH lehetőség. Nekem a kettő Asus lefed csak 5GHz-en egy családi házat.
Mondjuk klienstől is függ, Samsung telefonnál a teraszig van jel, viszont a Xiaomi telefon jóval messzebb a garázsban a kocsiban ülve is stabil jelet fogott.[ Szerkesztve ]
-
osonte
őstag
válasz Lasersailing #96075 üzenetére
Nehogy megvedd annyiért, mármint 37e Ft-ért az AX53U-t (2mag 0.88GHz, 256MB memória), majdnem ugyanennyi az AX58U V2 (4mag 1.7GHz, 512MB memória): [link] .
-
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
Routert keresnék, az alábbiakra:
- 6 kamera wifin keresztüli elérhetősége
- internetböngészés - egyszerre max 2-3 eszközzel.
- nincs és soha nem is lesz NAS, Netflix, stb.
- az internet mikrohulámú, talán 40 MBit / sec, de a max csomag is csak 80 MBit /sec tud lenni.
Asus AX53U-t néztem, kb. árban ilyesmit keresnék. (20eFt), bár nincs kőbe vésve az összeg.A legfontosabb az lenne, hogy a kamerákkal a kommunikáció minél zökkenőmentesebb legyen. Jelenleg egy Netis WF2780-as routert használt itt (rokoné), de megadta magát.
A kamerák 10 m-en belül vannak. Jelenleg kismillió repeaterrel van megáldva a ház, amikből amit lehet szeretnék kiiktatni egy minél erősebb wifi által. (2.4, 5GHZ is jöhet)+1 Elképzelhető, hogy holnap azonnal meg kell vennem amit helyi euronicsben találok, ezek:
- fenti ASUS RT-53U (37 eFt (!))
- TP link AC 1200 (16e)
- TP link AX 1800 (20e)
- Mi Router 4A (13e)Márkára Asust vennék, bár sokallom a majdnem dupla árat MM-hez képest...
Köszönöm előre is mindenkinek a segítséget!
-
félisten
válasz eihwaz #96071 üzenetére
Az AC87 is rajta volt a sebezhető routerek listáján. Rémlik, hogy mintha az Asus először azt közölte volna, hogy már nem lesz, aztán mégis lett frissítés -- de ebben már nem vagyok egészen biztos. Ha nincs egy-két éven belüli FW a routeren, akkor nem szabad használni!
MaCS
-
kpityu2
őstag
válasz MZsoltee #96065 üzenetére
Az AX53U és az AX1800U gyakorlatilag ugyanaz, egy különbséget találtam: az AX53U-ban van valami VPE a processzor tulajdonságoknál. Bármi is legyen az. Meg Windows 11 Ready címke. [link]
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
libit
tag
válasz mikk2000 #96064 üzenetére
meg #96067karaly93
o / te irta(d)
...de nem temaba vago kerdest megismetelni annal inkabb lehet
(ahelyett hogy a keresot hasznalna, vagy esetleg beleolvasna a forumba)
ha mar a bearazos forumot nem talalja, olyan is van, hogy Ubiquiti hálózati eszközök[ Szerkesztve ]
-
-
n00n
őstag
Sziasztok. Kezdi megadni magát a Xiaomi Router 3G-m. Mi most a Best Buy Xiaomi Router?
-
karaly93
csendes tag
Üdv.
Valaki itt a csoporton belül be tudná nekem árazni ezeket az eszközöket?
- Ubiquiti U6-LR Access Point
- Ubiquiti UF-SM-10G-S
Üdv. -
eihwaz
tag
válasz Gubek-Einste #96053 üzenetére
Szuper!
Még ezt elkezdem körüljárni, mielőtt vásárolok.
Ubiquiti vagy inkább Mikrotik, esetleg Cisco? 100 ezer forint alatt kihozhatóak ezek a rendszerek?
-
MZsoltee
veterán
Sziasztok!
Otthoni mesh hálózatot szeretnék kialakítani.
A ház két szintes, leier habisol (könnyűbeton) téglákból épült, moinolit fődémmel. Az alsó szint kb 55-60nm. Itt jönne be az internet, úgy néz ki majd Telekom lesz.
A nappaliban szeretném elhelyezni az ONT-t. Elvileg nem mesh képes, így kerülne mellé egy router(ASUS RT-AX58U V2-re gondoltam). Ez körülbelül a ház közepe. Aminek a feladata az alsó szint, valamint a terasz kiszolgálása. A legtávolabbi pont kb 20-25m ameddig el kellene érni. Hálózaton egy TV kerülne még rákötésre.
A felső szintre felvinnék egy ethernet kábelt és ott elhelyeznék egy másik routert a dolgozó szobában (ASUS RT-AX53U Router-re gondoltam) mint mesh eszköz:
- felső szint kiszolgálása Wifi-vel
- NAS kábelen (torrent és a lenti tv-n innen néznénk a filmeket 4K, openvpn-en keresztül elérhető tárhely)
- 1 PC kábelen (a lenti tv-re alkalmanként innen streamelnék játékot)
- 1-2 laptop kábelen (munka, viedokonferencia akár párhuzamosan is, távoli asztal kapcsoalt-ok)Megfelelőek az eszközök, alul esetleg túl terveztem a dolgot?
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Topikgazda
válasz eihwaz #96051 üzenetére
A kérdés leginkább az, hogy érdemes-e horror áron most beszerezni 2.5 WAN-al rendelkező routert vagy inkább pár év múlva ismét újat vásárolni.
Alapvetően nem ha nincsen lehetőség kihasználni a többlet tudást.Ubiquiti és ehhez hasonló megoldások egyáltalán nem ajánlottak?
Dehogy nem, legtöbb esetben jobbak is mint az egybe eszközök.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
eihwaz
tag
válasz Gubek-Einste #96050 üzenetére
Köszönöm az ajánlást.
A NAS-omon csak gigabites csatlakozó van (Synology DS 218+).
Az alaplapom a PC-n tudja a 2.5-öt, viszont csak fél gigabites internetem van egyelőre.
A kérdés leginkább az, hogy érdemes-e horror áron most beszerezni 2.5 WAN-al rendelkező routert vagy inkább pár év múlva ismét újat vásárolni.Ubiquiti és ehhez hasonló megoldások egyáltalán nem ajánlottak?
köszi
-
Topikgazda
válasz eihwaz #96049 üzenetére
Néztem, hogy már vannak 2.5 WAN csatlakozóval szerelt eszközök. Ezeket milyen esetben ajánljátok? Megérik a felárat?
Ha gigabit feletti net előfizetés van kilátásban vagy van/lesz olyan NAS/home server/stb amelyik rendelkezik ilyen porttal.A keret egyelőre képlékeny, most csak azt keresem, hogy milyen vonalon induljak el.
Asus AX86S és felette lenne érdemes nézegetni a jelenlegi eszköz miatt.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
eihwaz
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék tőletek kérni router vásárlásban.
Jelenleg egy ASUS RT-AC87U routert használok. Szüleimnek tönkre ment a routere, így ezt nekik adom és ehelyett szeretnék vásárolni magamnak egy új routert.
Elég sok olyan eszköz van itthon ami ki tudja használni az AX szabványt, így mindenképpen WIFI6 routerben gondolkodom.
Néztem, hogy már vannak 2.5 WAN csatlakozóval szerelt eszközök. Ezeket milyen esetben ajánljátok? Megérik a felárat?
A keret egyelőre képlékeny, most csak azt keresem, hogy milyen vonalon induljak el.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz enonlui #96047 üzenetére
Hát így elég nehéz kibarkochbázni, hogy nem tudod hogy milyen eszközeid vannak, mitől lassú a neted (mi a mostani router?), mert hiába van Wifi 6-os routered, ha teszem azt minden eszközöd csak Wifi 4-et tud.
De hogy ne menj üres kézzel: Az Asus AX58U v2-vel annyira nem lehet mellélőni, 40 ropiból megvan.Elfogadom a sütiket.
-
enonlui
tag
bocsi nem tudom mi az az AX WIFI 6...
és foglami sincs hogy a telók és a laptop vagy a tablet illetve a porszívó tudja e.
nappaliban van a router és a kütyük max 6m távolságban vannak. és 2 válaszfal van közöttük. ami 10cm-es ytong. plusz egy 60cm-es ikeás Platsta szekrény cuccokkal. itt található a tv. a telók folyamat mozgásban vannak... iletve a tab is.
a router vásárlás ár szempontjából olyan max 40-50eft.
hogy milyen igényem van a routerrel kapcsolatosan?.... hát jöjjön a net mint az állat ha már a Voda 1000Mbit-et ad...[ Szerkesztve ]
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz enonlui #96045 üzenetére
Ebben mi volt a kínai?
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?A szolgáltatói eszközből te nem fogsz optikai kábelt továbbvinni.
A koaxiális kábel sem az, amire te gondolsz, a routerbe UTP/Ethernet kábel megy.[ Szerkesztve ]
Elfogadom a sütiket.
-
enonlui
tag
Hali mindenki!
előre is bocsi mindenkinek mert próbáltam elolvasni az összefoglalót, de nekem ez kínai. bocsi. de érdekelne a tanácsotok.
amit szeretnék az az hogy jobban kihasználni a net sebességét. idegesít hogy ilyen lassú a házban.
adott egy Vodás net ( a legnagyobb csomag) optikai kábelen amit behoztak a házba a padlásra egy kütyübe. onnan koax kábelen a routerbe. a router lövi szét az éterbe a házon belül levő kütyüknek.
1 tv
2 telefon
1 robot porszívó
1 laptop
1 tabletmilyen routert vegyek?
esetleg a padlásról ahova az optikai kábel megy abba a kütyübe. onnan hozzam tovább optikaival és ne koax-al?válaszaitokat előre is köszönömpontos router típust meg optikai kábelt azt megköszönöm.
ha esetleg tudtok egyből ajánlani
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz lexxjani #96043 üzenetére
En hagynam a szolgaltatoi routert router modban, wifi-jet kikapcsolnam, hozza kotnek egy 8 portos switcht, ebbe kotnem a LAN kabeleket.
A nappaliba vennek egy Asus RT-AX58U-t AiMesh routernek AP moddban. [link]
Az emelete meg 3 db Asus RT-AX1800U routert node modban. [link]
A bekotes a Scenario 3 alapjan kell megejteni. [link]
Most a kertben, hogy mi lesz, azt nem tudom, es a foldszint is kerdeses… Arban kb. belefer a keretbe. Az RT-AX1800U csak 3 db LAN csatlakozoval bir, hogy ne erjen esetleg meglepetes…
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
lexxjani
csendes tag
Üdvözlök mindenkit.
Segítségre lenne szükségem az otthoni hálózat kiépítésében.
Az előzményeket átolvasva Asus Aimesh (WIFI6) rendszert szeretnék kiépíteni.A hálózat egy emeleteskertes családi házban kerülne kiépítésre.
Digi 1000-es net kerül bekötésre.
A ház gyenge áramú rendszere már kiépítésre került a villanyszerelő által azon módosítani nem szeretnék.
A Digi optikai kábele az oszlopról a garázsba érkezik meg, ott az internet 6 UTP kábelbe ágazik, TV-ket, PC-ket látna el.
Szeretném ha mind a 6 kiosztást egyszerre tudnám bekötni a routerbe.
A router egy elosztó dobozba kerülne elhelyezésre.
A tervrajzot a hozzászólásomhoz csatolom.
Piros pontokkal jelöltem az UTP-k, és az optikai kábel elhelyezkedését.A házban tégla falak vannak, és egy vastag betonfödém választja el az emeletet.
A ház körülbelül 148 nm.A hálózatot elsődlegesen egy 3 tagú család használná 2db telefonnal tablettel 2 db laptoppal.
3db Tv XBOX, klíma redőny vezérlő riasztó kaputelefon főzőlap 6db kamera csatlakozna a hálózatra.
Ami most eszembe jut, de a későbbiek során ezek száma megnőhet.Szeretném ha a kertben is megfelelő lenne a jel erősség a kert és az utolsó helyiség között ahol el tudnám helyezni a routert 20m van.
100.000 ft körüli összeg.Elvárásom a wifi routerekkel kapcsolatban, hogy a hálózat összes eszközét gond nélkül ki tudják szolgálni, úgy hogy közben a xbox letöltés, torrentezés vagy netflixezés se lassuljon be.
Szeretném ha pontosan megneveznétek azokat az eszközöket amelyeket szükséges megvásárolnom a hálózat kiépítéséhez.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz kicsipapucs #96041 üzenetére
AC68U, az AC85P nem tud Mesh-t.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
őstag
Sziasztok!
Segítséget kérek!
AX58U után kötött ethernet backhaul-os Ai-Mesh Node-nak melyik eszköz a jobb a kettőből? AC85P, vagy AC68U? Mindkettő megvan már, mindkettőt ugyanannyira nem használom, egyik sem kerül semmibe és nem szempont a használtpiaci eladási áruk sem.
Hwnat sem számít, hisz csak egy node, nem routeol. Szinte csak 2x2 AC eszközök vannak wifin, ebből 3-4 db, amelyik a plusz node-ra van bindolva, 4-5 eszköz pedig vált a 2 pont között. LAN-ból hármat használok a plusz node-on. Melyik lesz a gyorsabb, erősebb, megbízhatóbb?Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
Alex91
félisten
-
nor.bert
csendes tag
válasz Essejó #96034 üzenetére
Majd felújítás során lesz kábel, addig azzal kell főzzünk, ami van.
Eddig is 3db TL-WDR4300 routerrel volt a ház lefedve. A szuterénben a Digi cucca mellett a vezér, ami osztotta a címet, ehhez kábelen kötve AP módban a földszinti és ehhez kapcsolódott bridge módban az emeleti. Nehezítés, hogy a 2. és 3. a ház ellentétes oldalain vannak. A földszinti, nyugati oldalon lévő router felett még elfogadható a jel, de az emeleten az ellentétes, a keleti oldalon lenne fontos a használhatósága. A földszinti routert nem tudom helyezgetni, az emeletit pedig akár hová tettem, nem lett érdemben jobb a keleti oldal lefedettsége. Próbáltam azt is, hogy az emeletre kettőt tettem, láncba kapcsolva a bridge módot, tehát a földszintről először csak felfelé, majd az emeleten nyugatról keletre haladva.
Most betelt a pohár, egyre gyakrabban kell újraindítani valamelyiket, mert elveszti a NET-et. Az emeleti soha nem működött kellő sebességgel, a kapcsolat is bizonytalan, vélhetően a vasbeton födém miatt. Macerás az állandó átjelentkezés is, mert csak kapcsolatvesztés esetén csatlakozik az erősebb jelre. Szóval erre keresek jobb megoldást.
A Xiaomi AX3000 és AX3200 routerei dedikált frekvencián kommunikálnak egymással? Vagy ez alap a Mesh-nél? -
Essejó
veterán
válasz nor.bert #96032 üzenetére
Az AX3000 nél volt olyan vélemény, hogy ablakban volt, házzal szemközti parkban 50 méternél még volt wifi.
Vasbeton födém esetén a kábeles backhaul az ajánlott[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
nor.bert
csendes tag
válasz Essejó #96031 üzenetére
Igen, köszönöm, tudtam, olcsóbb is.
Azért gondoltam rá, mert az AX3000-ről azt olvastam, hogy kevésbé jól konfigurálható. Meg az AX3200 olyan igazi router kinézetű, rendes antennákkal, ránézésre több a bizalmam iránta, nem egy dizájn termék. A sebességkülönbség nem jelentős, de ha érdemben jobb, akkor inkább vennék abból hármat. A hatótáv lenne fontos szempont, az áthatolás a falakon, vasbetonfödémen. -
nor.bert
csendes tag
válasz Gubek-Einste #96029 üzenetére
Esetleg valami konkrétum? Mit adnak nekünk a
rómaiak?Tp-link fiatal mérnökei dupla áron, amit a Xiaomi nem? Jobb egyáltalán?A Xiaomi AX3200 ajánlott lehet az AX3000-rel egy Mesh rendszerben?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
nor.bert
csendes tag
Sziasztok!
Eddig a TP-Link Deco M4 és az X20 közt vacilláltam, de az itteni olvasgatás hatása, hogy a WiFi 6-ot választom. Ekkor jött képbe a Xiaomi AX3000 Mesh routere. Erről mit lehet tudni? Jobb annyival az X20, mint amennyivel drágább? Használja valaki, esetleg próbálta mind a kettőt?
Előre is köszönöm! -
félisten
válasz RedHarlow #96025 üzenetére
Igen, nagyon komoly különbség van az egyes routertípusok (helyesen: AP-k) wifis lefedettsége között -- bár az antennák száma pont nem számít.
Ráadásul a karakterisztikák is különbözőek lehetnek, nem mindegy, hogy milyen környezetben használná az ember, de a legfontosabb: a wifi teljesítménye megjósolhatatlan, csakis a helyszínen derül ki, akármelyik generációval és frekvencián.
Az AX egyébként sokat dobott a zsúfolt környezetben és több falon át történő használat minőségén.
MaCS
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok, router és router hatótávolsága között van különbség? Egy 10 éves legalapabb egy antennás tp link routert használunk jelenleg és a ház legvégében 1-es jel van csak. Ha esetleg vennék egy mai modernebb routert akkor valószínűleg jobb jelet kapnánk? Ha igen akkor esetleg tudnátok egy ilyet ajánlani úgy 10 max 15 000 FT-ig?
-
félisten
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az otthoni net kialakításában.
Gigabites digi netem van, egy szakadozós wifijű fiberhome routerrel. A PPPOE kapcsolat nem szakad, csak a wifi.
Van egy D-Link DIR-860L B1 routerem padavan firmware-rel, ezzel meg tudom oldani a wifit.
Több kérdésem is van;1.) A D-Link router építse fel a pppoe kapcsolatot, vagy menjen simán hotspot üzemmódban kábellel összekötve a szolgáltatói routerrel?
Van ennek bármilyen előnye? Pl. a dupla tűzfal, vagy hasonló terén?2.) Elgondolkodtam új AX-es routeren is. Jelenleg 7 eszköz tud AX-et, de a közeli jövőben ez bővül még kettővel legalább.
A lakás egy 74nm-es panel, és kb. középen lenne a router, így csak kevés esetben (konyha, fürdő) áll betonfal az útban, de más esetben sem egyenes a rálátás a routerre, de nincs mindenhol teljesen eltorlaszolva betonnal.Érdemes ilyen helyzetben GB nettel AX-es routert venni, vagy nem lenne sok előnye a mostanihoz képest?
Kössz előre is a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
OTika
aktív tag
Sziasztok!
A kertben szretném a wifi jel erősségét, távolságát növelni.
Szintes ház (kb.2x70), felső emelet AX92U, alsó szint AC66U B1, kábeles Backhaul.
Kültéri wAP-ra gondoltam ha megvalósítható. Milyet ajánlotok? (eszköz-kert vége kb.35m)
Esetleg a AC66 cseréje vagy a melévő AiMesh bővítése még egy eszközzel(ez kicsit bonyolult lenne)?
Minden megoldás érdekelne.
Köszi -
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Zsolty20
senior tag
válasz Multibit #96012 üzenetére
Mivel amit én szeretnék (LAN/WAN 2,5G) vagy istentelenül drága és/vagy nem létezik, ezért maradnék a megszokott Gigabit lehetőségnél és ehhez mérten keresnék megfelelő routert. Nyilván az, hogy mennyire erős nem kőbe vésett, de tapasztalatok alapján kideríthető a dolog.
A lényeg annyi, hogy egy stabil hálózat központjául szolgáló router lenne a cél.Alex91: köszi, mindenképp ránézek.
-
Quantum86
csendes tag
válasz Gubek-Einste #96007 üzenetére
Kertváros, a digi kábel az emeletre fut be, 1 gigabites sávszélességgel, 3-4 falon keresztül kell a jelenlegi routernek vinnie a jelet. 4-5 wifi eszköz, 2 LAN eszköz csatlakozik rá.
Egyéb igények közé tartozik az egyszerűség, de emellett nyilván fontos a biztonság, tudja a WakeOnLAN jeleket továbbítani, valamint egy NAS-ra kívülről is rá lehessen csatlakozni. Remélem ezek nem zárják ki egymást, nem vagyok szaki. -
kpityu2
őstag
Nézegetem az új routerem beállításait és azt látom, hogy a wifi teljesítménye nem növelhető 100 mW (20 dBm) fölé, legalábbis EU firmware-rel. A régi 1043ND-t be lehetett állítani 500 mW (27 dBm) teljesitményre is. Az újaknál már csak a kültéri típusok tudják ezt ha jól láttam. Legalabbis hivatalosan. Talan ez az oka a tapasztalt hatótáv csökkenésnek. Meg persze az igények is nyilván nőttek.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
Multibit
nagyúr
válasz Zsolty20 #96011 üzenetére
lefedettsége erős legyen és ne kelljen mesh rendszert építeni
Erre nem fogja neked letenni senki a nagyesküt Vagy összejön, vagy nem.Képes legyen kezelni az esetleges 2,5G-s forgalmat
Ezt fejtsd ki pontosabban! Csak néhány posztot kell visszaolvasnod ezzel kapcsolatban. -
Zsolty20
senior tag
Sziasztok!
Az alábbiak szerint keresnék routert.
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Kb 70 m2 családi ház, ytong illetve gipszkarton falazat, egy szint
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
2 db PC, 2 TV, 2 telefon és egy komplett otthoni okosrendszer úgy 10-20 eszközzel karöltve(amit lehet kábellel kötök össze)
Telekom 1000/1000, későbbiekben elképzelhető a 2000-esre váltás.
max 100eFt
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
WiFi 6 képes legyen minimum, a lefedettsége erős legyen és ne kelljen mesh rendszert építeni. Képes legyen kezelni az esetleges 2,5G-s forgalmat, tartós, támogatott eszköz legyen.Köszi
-
(-.-) Zzz
csendes tag
Sziasztok
Szeretnem a segitsegeteket kerni. Jelenleg egy Mercusys M50g-t hasznalok, ez tobbe kevesbe jo volt, de az emeleten a routertol legtavolabbi ponton mar nagyon gyenge volt a 2,4 ghz is. Ezen szeretnek javitani. Vettem egy TP-link AX23-t kiprobalni, hat nem lett sokkal jobb a helyzet sajnos.
Jelenleg ezen a ket megoldason gondolkodom:
- Mercusys Halo H50g
- Emeletenkent egy darab ASUS RT-AC57U V3 (ebbol az egyik a fo router lenne, az emeletre kihuztam mar egy plusz lan vegpontot a jelenlegi routertol a masik eszkoznek)Melyik megoldast javasolnatok inkabb ? Koszonom elore is
Kb 150 m2 családi ház, 30-40 cm vegyes falazat, 2 szint
Kliensek kb 15-20 db. LAN: 1 db PC, 1 db TV, 1 DB kamera Wifi: 2 laptop, 1 XBOX, 3 telefon, tobb okos kutyu
Digi 1000
max 30-35
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
AC minimum, AX jo ha van de nem ragaszkodom hozza. A legfontosabb, hogy ne kelljen a csaladnak kezzel valtani az SSID-k kozott, mondjuk ha felmennek az emeletre (2,4 az 5 es a guest termeszetesen kulon lenne). Es persze legyen stabil, ne kelljen hetente ujrainditgatni az eszkozoket. -
karaly93
csendes tag
Üdv.
Segítséget kérnék ha esteleg nem ide tartozik akkor törlöm a hsz-t.
Abban kérném a segítségetek hogy lenne nekem 2 db acces pointom és egy sfp optikai modulom és be kellene őket árazni hogy el tudjam passzolni őket. Mind a 3 eszköz bontatatlan sosem használt,de gari nincs rájuk!
Teahát a 3 eszköz ez lenne:
-2 db Ubiquiti U6-LR Access Point
-1 db Ubiquiti UF-SM-10G-S (sfp+ modul 1 pár!!! nem össze keverendő 1 dobozban 2db ugyan olyan eszközzel!).
Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv. -
Topikgazda
válasz Quantum86 #96006 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Quantum86
csendes tag
Sziasztok,
jelenlegi routeremet szeretném lecserélni egy 3 darabos grid modellre, mivel a régi egyre gyakrabban hagy ki. Egy kétszintes családi házba kerülne. Egy-két éven belül egy NAS is rácsatlakozna. Tudnátok ajánalni egy modelt? 30-50e Ft-os árkategóriában nézelődök.
Előre is köszönöm! -
Aftershock11
csendes tag
Ez mennyire jó deal? [link]
-
blakey
titán
Egy kiindulópont: Asus Rog GT-AX6000
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest