Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
-
AMD Power
titán
válasz Gubek-Einste #20098 üzenetére
Az is jó nekem csak működjön. Max 6-7e van rá szánva.
-
Topikgazda
-
AMD Power
titán
válasz Gubek-Einste #20096 üzenetére
TP-Link-ről sok jót nem hallottam. Lehet,hogy akkor a D-Link lesz a befutó. Torrent az megy,.
-
Topikgazda
válasz AMD Power #20092 üzenetére
A Belkin-ekre sokan paszkodnak, a D-Link megfelelő lehet.
Ha tervezed, hogy feljebb váltasz akkor egy TP-Link 1043ND-re érdemes beruházni. Ha nem lesz 50 Mbps-nél gyorsabb neted és húzósan sem fogsz torrent-et használni akkor elég lesz egy TP-Link 74x vagy 84x is, érdemes az ND változatot megvenni ezekből mert azokon cserélhetőek az antennák szükség esetén.(#20091) TwentyFour: Nincs
(#20094) 8Ba8: Egy router-t/AP-t nem kell telepíteni, a hozzá adott CD-t ki lehet dobni, semmit sem ér. Webes felületen minden be lehet állítani ami kell.
Próbáltad már a Telenor-os eszközön kikapcsolni a wifi-t?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
8Ba8
csendes tag
Sziasztok! Vettem egy TP_LINK TL WA901ND Access Pointot. Az internetem Telenor Hipernet. szükségem volt egy eszközre, amivel le tudom kábelen hozni a netet a padlásról a számítógéphez. (Csak a padláson megfelelő a hálózat) illetve szeretném, ha telefonon és laptopon is tudnánk csatlakozni a netre. A kábeles része működik is, de a wifi-vel problémák adódtak. Ha lefuttatom a cd-n kapott telepítőt, akkor egy Range Extender-t telepít, és nem is találok a Cd-n 901-nd-s drivert. A TPLink oldalán csak Firmware-t lehet letölteni. Ha megvan valakinek, megköszönném, ha feltenné.
A telepítés után működik a Wifi telefonról, és laptopról is, de eltellik egy-két nap, (nem mértem a pontos időt) és minden Wifis- eszköz a Telenoros eszközre csatlakozik, nem pedig a TP-Linkre, aminek persze a távolság miatt jóval gyengébb a jele, és le is dobál. Nem tudom mi okozhatja ezt, ha lefuttatom a telepítőt, újra jó lesz egy ideig, aztán kezdődik elölről.. -
jNk
senior tag
válasz ThunderBoy #20083 üzenetére
A 450G erősebb procija és több memóriája jól jöhet ~40 gép kiszolgálásához ezért én inkább azt használnám a 750-el szemben.
Otthonra a 751 és a 1043 közül választanék. A TP-Link külső (egyszerűbben) cserélhető antennái valószínűleg nagyobb teret fedhetnek le, de a 25mbit/s sebesség szimultán 4-5 klienssel nemfog menni, az már 100-125mbit/s-et jelent amire egy wifi rádió sem képes.[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
válasz Gubek-Einste #20082 üzenetére
25Mbit sima alap Digi. 2 szobás panel. Egy asztali gép és két laptopot kell kiszolgálnia.
Ezeket néztem.
-
TwentyFour
tag
Sziasztok,
Otthoni routerre lenne szükségem, az alábbit néztem ki: TP-LINK TL-WR1043ND. A kérdésem az, hogy mik a tapasztalatok ezzel a tipussal, illetve, van-e olcsóbban hasonló tudású router? A router upc-s net megosztására kell wifin keresztül, ezenkívül semmi extrát nem kell hogy tudjon.
Előre is köszönöm a válaszokat.
24 -
vargalex
félisten
válasz Tauren45 #20086 üzenetére
Hi!
Ha bütykölős kedvedben vagy és még egy esetlegesen felesleges próbálkozás belefér, én kipróbálnám külső antennákkal.
Alex
-
ThunderBoy
tag
válasz Gubek-Einste #20085 üzenetére
Az irodai cuccra: ezért kérdeztem, a 2 mikrotiket, mert nem akarok pc-t. Tapasztalatom van pfsensel, kell alá legalább egy C2D hogy megfelelő sebességgel dolgozzon. (most egy helyen 45-50 gépet szolgál ki egy i3, 4g rammal, VPN, meg mindenféle szabályokkal, és ezzel van normális sebessége.
''és ide jönne valami szenvedős, szerelmes, költői, vagy suicide idézet'' (jelen esetben gépkonfig?) :)
-
ThunderBoy
tag
Szia!
Nekem telenor netre volt kirakva egy (Bipac Billion router, max 7mbit le, 2mbit fel) TL-SC3130G kamera, portforwardal kívülről ment simán. Ftpre is lazán tolta ki a képet.
''és ide jönne valami szenvedős, szerelmes, költői, vagy suicide idézet'' (jelen esetben gépkonfig?) :)
-
Tauren45
aktív tag
válasz Gubek-Einste #20085 üzenetére
Üdv.
Köszi az ajánlatokat, de igen kellene az 5Ghz-es sáv. Azért lett a WNDR3700vX megvéve.
Samsung Galaxy S2 - 4.0.4 - SGP Ultra Crystal | Lenovo W510 | The Settlers 2 |
-
Topikgazda
válasz ThunderBoy #20083 üzenetére
Otthonra jó lesz a TP-Link 1043ND és ajánlott feltenni a Vargalex féle OpenWRT-t is.
Az irodai hálóhoz már komoly cucc kell, a PC+pfsense megoldás nagyon ajánlott és viszonylag költség hatékony is.
(#20084) Tauren45: Ha nem kell a 5 GHz sáv használata akkor jó lehet egy TP-Link WA730RE (150Mbps) vagy WA830RE (300 Mbps) is.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Tauren45
aktív tag
Sziasztok.
Régebben már jártam erre és ajánlottátok a Netgear WNDR3700vX nevű routert X= a külöböző verzió szám. . .
A router tökéletesen teszi a dolgát meg minden oké vele. Csak hát a távolság ameddig elér az nem a legpöpecebb.
Szeretnék venni mellé egy Repeatert, és azt szeretném kérdezni, hogy ti melyik repeatert ajánlanátok? A lakás emeletes és a jobb alsó sarokból elég rossz a jel a bal fölsőbe. . .
Én ezt a két Repeatert néztem ki:
Netgear RangeMax Wireless-N 300 WN2500RP, 300Mbps (MIMO) Dual Band
És a : Belkin Smart TV Link 4 Port, 300Mbps (MIMO) Dual Band (simultan) (F7D4550DE)
Ti melyiket ajánlanátok?
Köszi.
Samsung Galaxy S2 - 4.0.4 - SGP Ultra Crystal | Lenovo W510 | The Settlers 2 |
-
ThunderBoy
tag
Sziasztok.
Megkísérlem, hátha valaki tud segíteni
50/50-es béreltvonalhoz vagy 120/30-as FP nethez milyen cuccot ajánlotok? (~40 gépet kell kiszolgálni, nat, tűzfal, qos, bw limit, vlan, 2poolos dhcp, wifi szeparálás)
Eszközt írjatok, nem akarok, vagyis nem szeretnék pc+sok hálókari pfsense vagy hasonló megoldást.. RB750GL? RB450G?Itthonra is kellene valami, 8-8mbit van jelenleg, ami valószínű 15/15 lesz. Igen fontos tényező a wifi térerő, és hogy legalább 25mbitet tudjon stabilan 4-5 wifi kliensel.
Versenyzők: RB751G-2HnD, ESR9850, TP-Link 1043ND''és ide jönne valami szenvedős, szerelmes, költői, vagy suicide idézet'' (jelen esetben gépkonfig?) :)
-
Topikgazda
-
AMD Power
titán
válasz philoxenia #20078 üzenetére
Milyen márkát érdemes venni? D-Link, Linksys? Egy sima 2 szobás panelba kéne.
-
AMD Power
titán
válasz philoxenia #20078 üzenetére
Én is erre gondoltam.
-
AMD Power
titán
Van egy régi kb 7 éves Belkin routerünk. Mostanában elmegy néha a net ilyen 1-2 percre majd visszajön. De a laptop szerint a jel erősség nagyon jó. Ilyenkor a mobilom is feltud rá csatlakozni de netezni nem lehet azzal se.
-
-
krealon
veterán
Ha ugy erted, hogy van 1 mobilinternet stick-ed, es azon keresztul szeretned nezni tavolrol a WiFi-s kamera kepet, akkor ki kell, hogy abranditsalak.
Odaig meg menne a dolog, hogy veszel egy 3G routert, amire csatlakozol a kameraval.Ott van a problema, hogy a szolgaltato altalaban nem ad publikus IP-t a mobilnethez, es akkor kintrol nem tudsz rakapcsolodni a kamerara.
-
jNk
senior tag
Veszel egy 3G képes routert, beállítod rajta a mobilinternetet és a portforwardot az ip kamerához amit rákötsz a routerre és már nézheted is távolról mobilnet sebességgel a kamera képét
-
zka67
őstag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudom megoldani, hogy PC nélkül legyen egy mobilinternetes hálózatom? Konkrétan egy IP-s kamera lenne rákötve erre az eszközre, amit távolról szeretnék elérni.
-
Topikgazda
-
tzsolesz
nagyúr
válasz Intruder2k5 #20067 üzenetére
Maximum annyi lesz hogy hazaviszem és kipróbálom hogy melyik a jobb.
-
MODERÁTOR
válasz tzsolesz #20066 üzenetére
Magyarra fordítva az előző hsz-em, szerintem felelősséggel ezt senki nem mondja meg Neked, hogy melyik lesz jobb a Te környezetedben... Aki mond is valamit, az felelőtlenül teszi, mindenféle alap nélkül, vagyis csak jósolgat, és ez vagy beválik, vagy nem! Amúgy én személy szerint nem rajongok a TP-LINK eszközökért, de itt általában azt szokták mondani akik ajánlják azokat, hogy csak a 7-es szériától kezdve vedd meg azokat, vagyis az 5xx-től ne várj minőségi előrelépést!
-
tzsolesz
nagyúr
válasz Intruder2k5 #20065 üzenetére
Mivel egy router esetében mással nem köthető össze az a kifejezés hogy hatótáv, így természetes hogy a WIFI hatótávolságára vagyok kíváncsi.
Azt is tudom, hogy antenna erősségétől is függ (dB)
Nem tudom, hogy melyikkel járnék jobban. A 340GD használom most is. De alkalmam van lecserélni egy 542G-re. -
MODERÁTOR
-
tzsolesz
nagyúr
Üdv.
Mi a különbség (főleg hatótávban) a TP-Link 340GD, és az 542G között?
Mivel tud többet az 542G? -
Timocicu
senior tag
válasz krealon #20027 üzenetére
Köszi az infót.
Beszereztünk tegnap egy Tp-link TL-WR740N-t, nem volt egyszerű a beüzemelése, mert a magyar nyelvű leírás szinte semmit nem ért, de sikerült a beüzemelése.
Nagyon jól működik!
Este teszteltük, nagyon jó!Nem tudom milyen áron mennek ezek a cuccosok, de szerintem jó áron vettük.
[ Szerkesztve ]
„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”
-
Szajo
őstag
Sziasztok, hogy tudom azt beállítani TP-Link TL-WR340GD Routeren, hogy 2gép közül melyiknek mennyi net jusson?
-
veterán
új infókat tudtam meg ...
- 60 m sugarú kört kell csak lefedni,
- 20 körüli kliens lesz most
- egy routert akarnak ...szóval én arra gondoltam, hogy egy ASUS N16-es routert szereznék a célra ...
-
krealon
veterán
válasz Soma01 #20052 üzenetére
"Ez a roaming dolog autómatikus? Ma már be van építve minden wifi eszközbe?"
A protokol resze, igy a szabvanyos eszkozoknek nem szabad, hogy problemat jelentsen.
"Csak "helyesen kell kongifurálni"? Pl. SSID ua. csatorna szám eltérő, jelszó ua? Vagy hogy?"
Pontosan. SSID es jelszo (es titkositasi parameterek) megegyeznek, de mas-mas csatornan kommunikalnak az egyes AP-k.
Tovabbi info: google -> multiple access points same ssid
-
Beri
addikt
válasz Soma01 #20052 üzenetére
Akkor egész jó eséllyel működhet roaming nélkül is ezek szerint.
Nem valószínű. Eleve nem egyszerű tisztességesen belőni akkora teret, meg a kliensek is sokan vannak.De 4db sima AP nem tudja intelligensen elosztani egymás közt a terhelést. Csak bízni lehet benne, hogy a kliensek kb. egyformán csatlakoznak minden AP-ra. Meg persze a kliensek területi eloszlásában lehet még bízni.
Az AP nem loadbalance-ol. -
Soma01
veterán
Ez a roaming dolog autómatikus? Ma már be van építve minden wifi eszközbe? Csak "helyesen kell kongifurálni"? Pl. SSID ua. csatorna szám eltérő, jelszó ua? Vagy hogy?
Akkor egész jó eséllyel működhet roaming nélkül is ezek szerint.
De 4db sima AP nem tudja intelligensen elosztani egymás közt a terhelést. Csak bízni lehet benne, hogy a kliensek kb. egyformán csatlakoznak minden AP-ra. Meg persze a kliensek területi eloszlásában lehet még bízni.
Vagy nem lesz nagy terhelés, adatforgalom?
-
ozz
tag
válasz Intruder2k5 #20050 üzenetére
köszönöm, böngészem ezeket!
A routerben csak az USB settings-nel kell állítani... máshol nem!?
Szamitogépen se böngészőből se hálózati meghajtó csatlakoztatás útján sem látja.
Itt nem kell babrálni valamivel?[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Szia!
TP-Link WR1043ND router [Olvasd el az 1. hszt!]
Router gondokKézikönyv, használati útmutató, CD-n a PDF file-ok, tp-link.com, etc...
-
ozz
tag
Sziasztok!
Banális kérdés lesz nektek, én viszont nem tudom 1043nd routernél beállítani hogy usb-n keresztül winchestert használhassak.
Van valahol erről leírás ehez a típushoz?Probálgattam már a router beallitásainál látszik a winchester de mégsem tudom gépről elérni.
Ha tudnátok segítni azt előre is köszönöm!
-
Beri
addikt
lehet hogy jól elhelyezve kábelezés nélkül 4 vagy 5 wifi repeater/range extender is megoldhatja a lefedettséget.
Nem (csak) a lefedettség elérése a probléma. 30 egyszerre kiabáló kliens egy AP-n merész vállalkozás.Soma01:
Nem tudom, a wifi roaming-ot milyen eszköz támogat... Vagy az AP-nek nem is kell tudnia, csak az AP-ket vezérlő routernek, vagy minek?
De a klienseknek is támogatni kell, az tuti.
A kliens tudja. Mindegyik. Az AP-kat meg helyesen kell konfigurálni.Vagy csak mindre fel kell csatlakozni és autómatikusra kell állítani? Mert szerintem így nem lesz folyamatos a kapcsolat. Előbb laggol, szakad majd újra kapcsolódik. Szerintem.
Szerinted.
Ha van elég átfedés az egyes AP-k hatókörében, akkor fel sem tűnik a váltás kettő között.[ Szerkesztve ]
-
jNk
senior tag
Egy szerver elérése mozgás nélkül jelentősen könnyebbé teszi a dolgot, ha viszonylag kis sávszélesség igénye van, akkor lehet hogy jól elhelyezve kábelezés nélkül 4 vagy 5 wifi repeater/range extender is megoldhatja a lefedettséget.
Egyébként ez már részben offtopic és inkább a wifi hálózatokban lenne a helye de ha már elkezdtük akkor jussunk is el valameddig benne
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
Nem tudom, a wifi roaming-ot milyen eszköz támogat... Vagy az AP-nek nem is kell tudnia, csak az AP-ket vezérlő routernek, vagy minek?
De a klienseknek is támogatni kell, az tuti.
Meg nem elég csak ledobni 4 AP-t.Vagy csak mindre fel kell csatlakozni és autómatikusra kell állítani? Mert szerintem így nem lesz folyamatos a kapcsolat. Előbb laggol, szakad majd újra kapcsolódik. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
jNk
senior tag
Hiába erősíted az AP oldalt, ha a kliensek túl messze vannak és nem fognak normálisan tudni kommunikálni, mert ők sokkal kisebb adóteljesítménnyel rendelkeznek.
Nem írtad hogy milyen net lesz megosztva, de ettől függetlenül több AP "szétszórása" mindenképp ajánlott.
Mielőtt nagybevásárlást csinálnál, én a helyedben kimennék a helyszínre és wifi ügyileg körbenéznék telefonnal/laptoppal/tablettel.
Egy mikrotik router egyébként jól jöhet a linksysek mellé a leendő wifi kliensek sávszél korlátozására, port szűrésre és egyéb biztonségi célokra. -
Topikgazda
-
F34R
nagyúr
válasz Gubek-Einste #20034 üzenetére
Köszi a válaszod , végülis nekem csak egy 5 megás netem van és nem akarom feleslegesen járatni a pc-t azért hogy letöltsön. így akár mehetne 24/7 be is.
-
ftc
nagyúr
válasz Gubek-Einste #20032 üzenetére
ok meglesem....
esetleg Netgear WNR3500L ? vélemény?
-
Topikgazda
Jövőre tervezésnél mindenféleképpen érdemes gigabites portokkal rendelkező típust választani.
A TP-Link 1043ND egy nagyon jó ár/érték arányú router, ennél olcsóbb, USB porttal rendelkező típus csak a TP-Link 842ND van de nem olcsóbb annyival, hogy érdemesebb lenne inkább azt megvenni mint a 1043ND-t.
A 1043ND mellett szól az még az is, hogy egy kipróbált, sokak által használt típus így könnyen lehet hozzá segítséget kérni/kapni a fórum(ok)on.[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
F34R
nagyúr
válasz Gubek-Einste #20032 üzenetére
hmm nekem is hasonló a feladat , torrent-re kellene de lehet olcsóbb szegmensbe is. Egy IDE-s 160gb vinyó később sata-s lenne rákötve UBS 2.0-n.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
ftc
nagyúr
Sziasztok
gondolkodok milyen routert kéne vennem a meglévő lynksys wrt54gl helyett.
Ami feltétel: usb, letoltés kezelés, jó lenne gigabites lan s normális wifi hálózati lehetőség... s ezt mindezta lehető legolcsóbban
vmi jó ötlet?
-
-
veterán
-
krealon
veterán
40000 negyzetmeterre minimum 4 AccessPoint-ot illene telepiteni a problemamentes lefedetseghez.
Olyan SoHo router nem letezik, ami egyedul kepes lenne megoldani ezt a feladatot.
A Cisco peldaul forgalmaz olyan controllert, ami a telpitett AP-k optimalis mukodteteset hangolja, de ezek az eszkozok minimum 6 szmjegyu osszegbe kerulnek.
http://www.markit.eu/hu/hu/cisco-2504-wireless-controller-network-management-device-4/v2p2387828c65 -
krealon
veterán
válasz Timocicu #20025 üzenetére
Ha ugy erted a torrentezest, hogy a router onalloan (kikapcsolt PC) torrentezik, akkor a legolcsobb megoldas a vargalex OpenWRT-vel frissitett Tp-link TL-WR1043ND.
Gyari firmware-rel a legolcsobb az ASUS RT-N16.
Ha PC-vel akarsz torrentezni, akkor csak a kapcsolat savszelessegenek megfelelo tipust kell valasztani az elso hozzaszolasbol es megfeleloen beallitani a torrent programban a kapcsolatok szamat.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
kellene nekem egy megbízható router ami 20-30 tablet-et elbír egyidőben? - illetve egy teret kellene lefedni vele ahol rohangálnának a tabletekkel a tér kb 200x200 méter
[ Szerkesztve ]
-
Timocicu
senior tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni, a hozzáértőktől, vagy Akik rutinosabbak a területen ...
Pc és laptop internet megosztásához milyen routert ajánlanátok, ami torrentezésre is alkalmas?
Köszi a segítséget!
„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”
-
jNk
senior tag
válasz PistiSan #20022 üzenetére
MikroTik 750GL - wifi nélkül, gigabites ethernet portokkal
MikroTik 751U-2HnD - wifivel, gigabites portok nélkül
-
PistiSan
addikt
Sziasztok.
Olyan routert keresek, amiben 30 portforwardot be lehet állítani (vagy többet). A tplink 16-ot tud (2 típust is teszteltem) a dlink 25-öt tud, a linksys wrt54gl pedig csak 10-et.OpenWrt-vel lehet többet is, de olyan router kellene ami gyárilag tud ennyit kezelni.
-
sinci
tag
Sziasztok!
Van egy edimax br-6204wg őskövületem, nemsokára szeretnék egy 25/5 -ös kábelnetet, a kérdésem az lenne, hogy meg tud e birkózni ezzel a sebességgel, át tudja e adni a teljes sebességet az edimax (kábelen), vagy egy új routert kell vennem?
Köszi -
Topikgazda
válasz Dexter-2000 #20019 üzenetére
Nem tudom, hivatalos oldalon is csak a CeBIT-es bemutatóról van egy rövid írás, a termékek között nem szerepel.
A weboldalon viszont van TL-WDR4300 néven egy szimultán két sávos típus de coming soon megjelöléssel, megjelenéséről nincs adat.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Dexter-2000
őstag
válasz Gubek-Einste #20018 üzenetére
köszi esetleg a TL-WR2843ND router mikorra várható mivel arról e-tájról eléggé kevés infót találtam
Szép napot!
-
Topikgazda
válasz Dexter-2000 #20017 üzenetére
A fentebb említett TP-Link 1043ND + Vargalex OpenWRT már teljesíti az igényeidet de természetesen van még több típus is, TP-Link 2543ND, Netgear 3500L, Asus N16, stb.
-
Dexter-2000
őstag
Helló szeretnék venni egy N es router-t max 25-30 000Ft költenék rá.
Fontos legyen hogy USB lehessen rá csatlakoztatni és minőségi router legyen ha lehet (nem muszáj)
Ja és persze 3 antennás legyen de azt hiszem az N esek azok
Több ajánlatot is szívesen elfogadokSzép napot!
-
MODERÁTOR
-
Shummo
senior tag
válasz Intruder2k5 #20014 üzenetére
Köszönöm. Még egy olyan kérdésem lenne, hogy ha nincs használva az USBs hdd, akkor elalszik ?, vagy 24h-ba pörgeti?
-
MODERÁTOR
válasz Shummo #20013 üzenetére
vargalex fórumtárs jóvoltából van a fenti routerre egy elég komoly összeállítás, amiben sok tennivalód már nincs...
OpenWrt for TP-Link TL-WR1043ND
Bővebben a linken olvashatsz róla!
-
Shummo
senior tag
válasz Intruder2k5 #20012 üzenetére
És vajon elég egy Új firmware feltétele, vagy még utána is kell moddingolni/ beállítani (csak mert fm-et cserélni nem nagy dolog, de jól beprogramozni mar annál inkább)?
-
MODERÁTOR
-
Shummo
senior tag
Jól gondolom, hogy legolcsóbb router, amely rendelkezik gigabites lannal, N-es wifivel és usb csatlakozóval az a TP-Link TL-WR1043ND.
Cél:
külső Hdd/ nyomtató hozzákötése (esetleg torrent is)
viszonylag magas átviteli sebesség. -
MPowerPH
félisten
válasz MPowerPH #20008 üzenetére
Ez nem jó, de amint látom nem is jó ezen spórolni. Maximum 40k lenne rá, de ha 25-30k körül lehet használhatót kapni, akkor az is tökéletesen megfelel. Fontos az erős WIFI, mert elég nagy az iroda alapterülete.
Na, ezeket találtam:
Linksys E4200
Netgear WNDR3800És árukat nézve még beleférnek a keretbe. Vélemény?
[ Módosította: Barthezz2 ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Sziasztok!
A TP-Link TL-WR1043ND -ről mi a véleményetek? Egy stabil routert keresek irodai használatra, és ezt néztem ki. Fontos a sebesség is, de még fontosabb, hogy ne fagyogasson.
Don't Tread On Me
-
-
Pocok256
veterán
Na igen de konkrétan egy gép volt konkrétan a T szolgáltató által adott direkt erre a célra kifejlesztett névvel és jelszóval csatlakoztam a netre ahol csak 1 mérő oldal működik összesen konkrétan ott is produkálta a hibát úgy hogy közvetlen egyetlen egy gép volt rákötve és így csinálta. Amúgy nem probléma mert neten megtaláltam, hogy valamiért ez a két eszköz nem szereti egymást minden más párosítással tökéletesen megy
De ez akkor is nonszensz.HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
HeavyToys
senior tag
Mester! Inkább azt mondd meg nekem, hogy miért nem megy sehogy sem a TP 2543-as routeremen az Epson BX635FWD nyomtatóm wifi hálózaton. Egyszerűen nem akarja látni a gép és a nyomtató sem akar felcsatlakozni a hálózatra, mindig MAC hibára hivatkozik.
Amit ajánlottatok, hogy vegyem vissza 450Mbps-ről 130-ra, nem jött be. A 841ND-nél pedig 300 volt ez az érték, az meg itt nincs. Annál csak feltelepítettem és ment, itt meg sehogy sem akar :S.
Nagyon megköszönném és bár 72 szűz nem áll birtokomban, de tényleg hálás lennék. Esetleg Open WRT-vel kéne próbálkozni?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Autós topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?