Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soma01
veterán
Egy switch nem volna elég neked? Ne bonyololítsd azt a rendszert egy plusz routerrel!
A WiFi már megy. Ezek szerint a kábelt elviszed ahová kell. Egy 8 portos, gigás switch kell neked. Egy kábel menjen majd az új switchbe a mostani routerből, a többi portra meg mehetnek a kábeles gépek.[ Szerkesztve ]
-
kokosmith
tag
Bocs, akkor félreértettelek. Mindenképp komolyabb megoldást szeretnék, mert ez egy kisebb dolgozószoba, tehát max 1,5m-t tudnék csak nyerni, ami a ház méretét tekintve elhanyagolható, nem beszélve a kábelekről amik átmennének a szobán.
Másrészt most az íróasztalon van a modem, router, egy laptop és alatta a PC, így a kábelek az asztal mögött elvannak. Ha elviszem a routert a szoba másik felébe, akkor helyből 3 plusz kábelt kell szőnyeg alá söpörnöm (1 a router és modem közt, 2 pedig a router és 2 gép között).
Ne érts félre, természetesen nem leszólni akarom az ötletet, hálás vagyok a segítségedért az ötletelésben, de átütőbb sikert szeretnék elérni, ami nyilván anyagi ráfordítást igényel, de hát ez van...
Természetesen megnézetem este, hogy melyik konnektor van közös hálózaton a dolgozószobával. Úgy talán könnyebb megtalálni a legmegfelelőbb megoldást.
[ Szerkesztve ]
-
kokosmith
tag
Köszi a választ.
A 2 szobát egy hosszú, járólapos előszoba választja el, 2 ajtót leszámítva szinte tiszta rálátás van a router és az X-Box között (nyilván belelóg az a fránya fal is, kettő is, szóval ez mégsem igaz). Szőnyeg ebben az előszobában nincs, tehát alatta nem tudom elhozni, meg az ajtók alatti szegélyek is olyan szerencsétlenek, hogy nem lehet jól elvinni.
Én is hasonlóban gondolkoznék, a Powerline és egy erős repeater, ha ennél nincs praktikusabb megoldás, akkor örülnék javaslatoknak konkrét típusok tekintetében mindkét eszközre.
Illetve repeater esetében alapfeltétel lenne, hogy ne kelljen váltogatni a kapcsolatok között, legyen egy SSID egy jelszóval, és az eszközök automatikusan lépjenek át az erősebb jelre, amennyiben ez megoldható.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
legenda
te eleve mimo képes eszközökkel kérdezted, ott meg probléma lesz, nem pedig az, amit te vársz, mivel úgy szétcseszésre kerül a mimo.
csak g szabványos/beállítású eszközökkel működhet a dolog, de az meg a sebesség és a jobb kapcsolat rovására megy.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
krealon
veterán
Egyszer mar osszeirtam a tobb antennas eszkoz antennainak szetvalasztasabol adodo problemakat.
-
krealon
veterán
"Mi történik akkor, hogy ha nekem nem kell a max sebesség, hanem a router egyik antennáját a lakás egyik szintjére, a másikat a másik szintre vezetem? Elvileg mindegyiken van adás-vétel is, nem?"
Mindegyik antennan van adas- es vetel is. Pipa.
De ez az adas-vetel az antennakon nem fuggetlen egymastol. Nem ket kulon radios egysegre csatlakoznak.Nyugodtan probald ki, aztan ha eleg pezt es idot pazaroltal a kiserletekre eredmeny nelkul, akor gyere vissza es a tobbiek okulasara ird le a tapasztalatokat.
-
MODERÁTOR
És jó sokra is megy vele, mikor a csutka antennás telefonja nem tud visszakiabálni az 1 wattos routerig, a maga 50mW kimenőjével... A wifi mindig kétoldalú kapcsolatot igényel! Az, hogy a router jele vehető a szomszéd utcában is, sajnos még nem elég a működéshez!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy van e konkrét oka a korlátozásnak. Gondolom egészségügyi okok miatt van korlátozva, meg ha jól tudom az meteorológiai radarokat is képes zavarni. De ha ez az USA-ban nem jelent gondot, akkor az EU-ban miért?
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
legenda
pont, hogy értettem, és annak - adott szempontból - semmi köze a távolsághoz, egy ideig még a legideálisabb körülméynek között sem fog annyit tudni a wifi, mint egy gigabites kábeles kapcsolat, amiért pedig a 20 cm távolságra reagáltam; mimo képes eszközöknél jellemzően többet árt a túl kis távolság az eszközök között, mint használ.
-
MPowerPH
félisten
Itt van a gep mellett, az antennatol kb. 10cm-re lenne. Az ok amiert megkerdeztem, hogy erdemes e vennem meg csak erre a celra egy Cat6-s kabelt.(mert egy 25m-es mindenkeppen kell, mire feler ide a szobaba..persze nem mintha nagy osszeg lenne)
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
legenda
nincs szó elméleti maximumról, meg 20 cm-es távolságról, ha egy munkaállomás kiír a wifi kapcsolatra például 300 megabit/sec sebességet, akkor az annyi is, az már más kérdés, hogy a sebességteszt során nem lesz annyi, mert olyankor már csak a hasznos adat kerül mérésre, de a wifi forgalom részét képezi a szükséges körítés is - mert a forgalomban mélyen csomagolva van a hasznos adat -, onnan a különbség.
-
TeeJay
félisten
román diginél már van 1000/100megabites lakossági netcsomag kemény 4ezer forint körüli lej áron...
ott pl ha előfizetsz nem mindegy hogy a routered 300-400megabitet fog tudni átvinni vagy 880-900-at esetleg egy csúcs router 950-et is akár, arról nem beszélve ha közbe van 100megabit feltöltésed is (torrentezéskor leech+seed egyszerre) akkor már biza tényleg combos router kell. egyelőre SOHO 10gigabit eszközök meg gondolom még sokáig nem lesznekMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
MODERÁTOR
Nem lehet! A Tenda W1800R-re is saját verzió van, nem az ASUS-ét kell rátenni!
-
MODERÁTOR
Hát nem tudom, én pl. sosem akartam a falra szerelni egy routert sem! Sőt, nem is szimpatizálok az álló routerekkel, nekem sokkal inkább bejön az "RT-N66U fazon", amit simán felteszek a polcra, és elvan ott a három antennájával, a modem és a hdd társaságában!
Kinek a pap, kinek a paplan!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
legenda
több tényező függvénye, ideális környezeti tényezők és jó ellenoldalak mellett kevésbé mutatkozik meg a különbség, de szélsőséges esetben sokat számíthat.
arról nem is beszélve, hogy a külső antennákat lehet állítani, a belsők esetén pedig az eszköz mozgatása szükséges, az pedig nem mindig elég/kivitelezhető.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Topikgazda
Lényegében a vásárlásnál nem sok mindre kell figyelni, beállításnál már vannak dolgok amelyekre oda kell figyelni. Alapvetően jó lesz sima N-s router is de azért érdemes az ajánlottak közül választani egyet.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MODERÁTOR
Ez így van, az USB sebesség nyilván nem fogja elérni a 3.0 szabvány szerintit, mert a gyenge láncszem a cpu, azon pedig nem segít a port sebessége! Igazából a 2.0 szabvány sebességét is csak mostanra sikerült megközelíteni, elérni a felsőbb kategóriás routerekkel!
Ilyen "hurcolós" 2.5"-os HDD-je azért elég sokaknak van otthon a polcon, amit rá dug dugni a routerre, még ha esetleg csak 80-120GB is, de egy darabig, indulásnak elég az!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Nyilván ha az anyagi lehetőség megvan rá, akkor a jobbat kell választani, de sokaknál ez sajnos nem elhatározás kérdése, hanem a pénztárca függvénye, és jelenleg egy routert mind megvenni, mind pedig üzemeltetni olcsóbb, mint egy NAS-t! Még akkor is, ha a drágább modellekből választasz! Arról nem is beszélve, hogy aki tisztában van a lehetőségekkel, korlátokkal, és kompromisszumra kész, annak tökéletesen kielégítő lehet a router is!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Illetőleg fentebb nem a routeren lévő USB 3.0 port hibájára gondoltam, mert azon egy 2.0-s rackel és HDD-vel semmi gond nincsen, a probléma akkor szokott előjönni, ha a routerre 3.0-s HDD-t kötsz, függetlenül attól, hogy ezt 2.0-s, vagy 3.0-s portra kötöd!
Nyilván lemezkezelésben nem lehet összevetni egy router, és egy erre való célhardver (NAS) sebességét!
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
Szia!
A zyxel-ben más architechtúrájú (ARM v5), ráadásul jóval erősebb CPU van, mint a routerben. Illetve gyanítom, hogy az ott mért sebesség alatt a natív SATA portra csatlakoztatott HDD-re gondolsz és nem egy külső USB-re.
Sata-n a Netgear WNDR4700 is elég jó, pedig gyengébb a CPU-ja a Zyxel-nél... Sokkal kisebb terhelést jelent a rendszernek, mint egy USB-s eszköz kezelése. Mondjuk konkrétan ez a router az USB 3.0-ás porton sem teljesít sokkal gyengébben.[ Szerkesztve ]
Alex
-
legenda
az sosem legyen szempont, hogy valami újabb, a technikai adatokat is nézd.
amennyiben van 3 antennás ellenoldalad, ami képes kihasználni a jobb mimo adta többletet, úgy előnyös lehet a 3 antenna, de sajnos elég ritka az ilyen eszköz.
amennyiben kell a dual band, úgy egyértelmű a helyzet.
ezen a szinten úgy vagyok vele, hogy előnyösebb tl-wdr3600 alatti több ram, mert az az ar9344 560 MHz proci is bőven elég, nem véletlenül tud a router 800 megabit/sec feletti wan <-> lan sebességet, és a 128 MB ram nem fogy el könnyen, míg a tl-wr1043nd v2 alatt hiába az erősebb qca9558 720 MHz proci, a 64 MB ram véges, inkább elfogyasztható húzós terhelés alatt.
igaz, azt is fontos megemlíteni, hogy a jobb - nem a több! - antennák miatt inkább képes az akadályozó környezeti tényezők leküzdésére a tl-wr1043nd v2, de ez csak 2.4 GHz alatt igaz, mivel csak azt tudja, és ez inkább csak szélsőséges környezetben jelent némi előnyt, ahol nagyobb távolságot és több falat kell leküzdeni.
minden kompromisszumos, ezért mindenki vegy számításba, hogy számára mi a fontosabb, az sajnos ritka, hogy egy eszköz mindenben a legjobb.
nekem van dual band képes eszközöm, de (jelenleg) nincs 3 antennás, meg előnyösebb is szerintem a több ram, így a tl-wdr3600 mellett döntöttem.
amennyiben kellene a 3 antenna, úgy a tl-wdr4300 lenne/lett volna a választásom.Mano66; nem kell oda ac router, csak a jelenlegitől erősebb hardver és jobb wifi, akár már egy tl-wr1043nd v2 képében.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
MODERÁTOR
Nem feltétlen, mert mostanában sokan már Technicolor-t kaptak!
-
Jamesch
tag
ha függőlegesbe teszed és tudod akkor állítsd így:
\ _
/
vagy vmi hasonló. Ez 3 antenna. 2 esetén a vízszintestől tekints el.
Számít amúgy hogy különbözőképpen álljanak (különböző csatornaként működnek, de ugyanazon a frekvencián és minél dekorreláltabb - tehát különböző a csatorna térben, polarizációban - a két csatorna, annál jobban dekódolható a vevőnél)Ja és |V|etal !!! |,,|¸
-
Jamesch
tag
Alapvetően az antenna a tengelyének irányába nem sugároz, azon kívűl viszonylag homogén módon kb lyukas fánk a karakterisztika (lyukon átdugott antennával).
Hogyha a routerrel nem egy síkba és valamennyire széthajtva tudod haasználni az sztem már megfelelő kell legyen.
Mondjuk ha a kliens csak egyantennás úgy nemsok jelentősége van a router oldalon se a többinek (bár ez sztem rádióschip függő is). Az új laptopok mondjuk kétantennásak azért.Ja és |V|etal !!! |,,|¸
-
MODERÁTOR
Szia!
20k körül van ASUS RT-N16, és RT-N15U, ettől valamivel olcsóbban Netgear WNR3500L, ezek mind USB-sek, és megy rajtuk Tomato fw, az első kettőn pedig OLEG is! Bár nem tudom, hogy a WL-500gP-d volt-e moddolva, és az újat is szeretnéd-e...?! TP-LINK van olcsóbban, de azt én sem ajánlanám! Ha mégis amellett döntesz, akkor TL-WDR3600!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- iPhone topik
- Crypto Trade
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Kés topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Ingatlanos topic!
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- További aktív témák...
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest