Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- DIGI internet
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Synology NAS
- OpenWRT topic
- Windows 11
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Mikrotik routerek
- PR-Telecom
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolka95
őstag
válasz zolka95 #98476 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Eddig két 1043ND router wifije volt bridge módban, ami az egész házat lefedte.
5GHz mellett valószínűleg méginkább kelleni fog két router, vagy mesh rendszer, de abból elég lenne 1, de csak akkor ha használható openwrt-vel.
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
2 pc, ebből az egyik 0-24-es seed szerver, 1 AX-es telefon.
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
1000/1000Mbit/s
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
20.000 - 25.000Ft elsősorban használtat keresnék
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Openwrt kompatibilis AX routert keresek, hardveres nat támogatással, mert egy telekomos Sagemcom router mögé lenne kötve, amivel most (1043ndv4 ) nincs meg a gigabites sebesség. Ugyanis az openwrt nem támogatja a hardveres nat-ot mediatek vagy ramips/mt7621 socket-tel csak. Gyári firmware-rel igen, bár elég ingadozó eredményekkel.Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
zolka95
őstag
Üdv!
Openwrt kompatibilis AX routert keresek, amiben van hardveres nat támogatás.
250Mbit-es netről váltottam 1000Mbit-esre (Telekom). Az általuk adott routerre csatlakoztattam a saját openwrt-s 1043NDv4 routerem, ami így nem tud 250Mbit körüli sebességnél többet.
Mint kiderült hiába van benne hardveres nat, az openwrt nem támogatja azt. Gyári firmware-rel már nagyobb sebesség van, de nem stabilan. Muszáj routert cserélnem.Az Asus AX53U -ra gondoltam. Ebben van hardveres nat? Mert Mediatek soc van benne, amikkel támogatott a hardveres nat openwrt-n és a ramips/mt7621 soc-al. Emiatt elsősorban ilyen AX-es routert keresek.
Ha az AX53U vagy más AX-es router nem megfelelő ezeknek a kritériumoknak akkor az AC-s wifi is megfelelő, vagy várok jövőben megjelenő AX routerre.Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
zolka95
őstag
válasz TeeJay #75575 üzenetére
Én azt nem értem, hogy az összefoglalóban lévő ajánlott router listákon szinte mindegyiknek 1Gbps portjai vannak.
Mégis oda van írva az is, hogy mekkora netsebességhez ajánlott. Például az egyik 800Mbps nethez, de közben 1 gigabites portja van.
Tehát mi szükséges ahhoz, hogy ki tudja használni az 1 gigabites internetet? Nem elég pusztán a gigabites port?
SoC + RAM-tól is függ?
Eddig abban a tudatban voltam, hogy ha veszek egy bármilyen routert gigabites porttal, akkor az azt jelenti, hogy ki fogom tudni használni az 1 gigabites netet. Mégsem ilyen egyszerű?Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
zolka95
őstag
Ha egy routernél fel van tüntetve, hogy maximum hány Mbps sebességű nethez ajánlott és nem éri el az 1Gbps-t. Akkor a gigabites portnak mi értelme?
LAN-on ki tudja használni az 1 Gbps gyorsaságot? De ott meg mi tudja kihasználni?Én eddig azt hittem, hogy a gigabites port azt jelenti, hogy ki is tudja használni azt a külvilág felől is.
SoC + RAM-tól függ ez a sebesség?Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
zolka95
őstag
Az összes SOHO routernek van grafikus interfésze és mindet el lehet érni az alapértelmezett átjáró IP-jének beütésével egy böngészőben?
Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
zolka95
őstag
válasz Gubek-Einste #32960 üzenetére
PR-telecom 20megabites nethez
egy pc van rákötve a routerre utp-vel, ezt torrentezésre használom, meg persze netezésre
a wifit 2 telefon használná, illetve néha 4, mikor kint vannak a rokonok
mac szűrést azért használom, mert ez az első routerem, nem nagyon értettem hozzá és apránként tanulgatok meg dolgokat, köztük ezt is nem rég aztán hát mért ne? bár szerintem fölösleges, mert kertes házban élek, falun szóval nem hiszem, hogy valaki lopná
jelenleg tp-link WR740N routerem van
tp-linkekről mi a véleményed? mivel nekem ez az első routerem és nincsenek tapasztalataim ezekhez az, hogy gagyi
azért gondolom, mert kínai és olcsó routereket is árulnak
bár ez lehet nem így van, nem sokan szidják, ahogy olvastamés az is be van állítva, hogy a ssid ne legyen látható, tehát ha valaki csatlakozni akar a hálózathoz nem látja azt, hanem be kell írni a nevét is
lehet ez is gondot okoz?vagy eleve a router gagyi?
-
zolka95
őstag
Sziasztok!
Erről mi a véleményetek?
Asus RT-N15U
Olyan routert keresek, aminek jó a wifije. A mostani nem kapcsolódik, ha be van kapcsolva mac filtering, ledobál stb. Írták már, hogy miket próbáljak meg beállítani, de semmi sem segített. Nem is akarok vele foglalkozni, olcsó is volt. Írják az oldalán, hogy Repeater Mode-ot tud. A TP-Link routeremnél ezt úgy nevezték, hogy wds. Ez ugyanaz lenne? Tehát két router wifin keresztül létesít kapcsolatot és úgy továbbítja a másik a jelet?Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
zolka95
őstag
amúgy ennek az asus routernek a menüje magyar?
mert én egyszer láttam az egyik topikban egy képet a menüről és magyar volt, úgy emlékszem az is asus voltFigyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
zolka95
őstag
Sziasztok!
Elromlott a TL-wr740n routerem. Meg voltam vele elégedve bár volt egy kis gondja. 3 androidos és egy iphone 4 és néha egy laptop csatlakozott rá és a wifi ilyenkor egy idő után szétkapcsolt, újra kellett indítani. Kaptam tippet, hogy miket kéne beállítanom, be is állítottam már csak nem volt lehetőségem tesztelni, mivel az iphone és az egyik androidos teló + a laptop is unokatestvéreméké, akik nincsenek mindig itt. Szóval nem tudom, hogy a router hibája volt-e vagy a beállításoké. Tehát egy olyan routert keresek ami legalább ennyi eszközt elbír és még egy gépet, ami rá van kötve a routerre és körülbelül olyan árban van mint az előző routerem. Az lenne a kérdésem hogy router és router között van-e különbség olyan szempontból, hogy az egyiknek a wifije messzebbre szórja a jelet falakon keresztül is, függetlenül attól, hogy a wifi milyen módban van beállítva (b,g,n stb.). Mert ha igen és nem sokkal drágább a régi routeremnél egy ilyen, akkor azt venném meg, mivel csak 1-2 méter hiányzik, hogy az egész házat lefedje úgy, hogy stabil jelerősség legyen mindenhol.Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
zolka95
őstag
válasz proradeon #31668 üzenetére
és wifi jelerősítőt érdemes venni?
például ilyet: Huawei WS320Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
zolka95
őstag
Akkor miért vannak 2 és 3 antennás routerek? vagy úgy érted, hogy nagyobb lenne a hatótávja csak azokban a helységekben nem lenne ugyanúgy jel a falak miatt?
[ Szerkesztve ]
-
zolka95
őstag
Sziasztok!
Elromlott a TP-LINK WR740N routerem és most szeretnék venni egy újat. Ezt néztem ki: TL-WR841ND. Az előző 5dBi egy antennás routerrel az egyik szobában és a konyhában alig fogta a jelet és néha meg is szakadt. Ezzel a két antennás routerrel nagyobb lenne a hatótáv vagy a falak miatt ugyanúgy nem lehetne fogni, mint az előzővel? És van-e értelme az antennákat cserélni 8dbi vagy annál nagyobbra vagy nem sokat érnek?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest