Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- DIGI internet
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Bittorrent topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Total Commander
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Otthoni hálózat és internet megosztás
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
vanRobert
tag
válasz Gubek-Einste #79904 üzenetére
Kösz a választ. Ez sajnos nem fog elférni... Egy dolgot hagytam ki a szegényes igénylistámból: fekvő kell, hátoldali nyílásokkal...
-
vanRobert
tag
Üdv,
Router cserében gondolkodom, jelenleg egy TP-LINK TL-WDR4300-am van. Nincsenek nagy igényeim, Gigabit LAN, gondozásmentesség (most is gyári FW, és ezen nem is kívánok változtatni). WiFi sebességben kéne pici javulás, illetve a panel falak számát tekintve még a használhatóság távolságában. A 4300-as már 2 falon túlra nagyon nem adja a 450Mbps-s elméleti sebességet 5Ghz-n, 2.4-en az elméleti 300 negyedét sem tudja, az meg elég karcsú.
Árban 25 fölé nem mennék.
Előre is köszönöm az építő javaslatokat. -
vanRobert
tag
Hi!
A 4300-as topichoz tudna adni valaki egy linket?
Előre is kösz.
R
-
vanRobert
tag
Sziasztok!
Régi D-Link DIR600-omat szeretném lecserélni.
Kb. 17-18 ezret szánnék az újra.Fontos, hogy LAN oldali Gigabitet tudjon, illetve tudjon nyomtatót kezelni.
Ilyeneket néztem ki:
TP-LINK TL-WR1043ND V2.1
TP-LINK TL-WDR4300 N750
ZYXEL NBG 4615 v2Ezek közül melyiket lenne érdemes választani, illetve milyen egyéb cucc jöhet még szóba?
Kösz előre is.
R -
vanRobert
tag
Hali!
Kis segítséget kérnék router probléma ügyben.
Adott egy D-Link DIR600-as router. A wifijét 1 teló, 1 tablet, 2 laptop és egy TV használja. A teló és a tablet folyamatosan, laptokon esetenként, TV dettó.
Azt vettem észre, hogy amikor b/g/n-re teszem a routert, akkor felmegy a laptop (Samsung valamilyen, illetve egy Lenovo Thinkpad), de sem a tablet sem a TV nem hajlandó kapcsolódni. A belső hálózatot felismerik, de csatlakozni már nem akarnak. Sem wps-el sem jelszóval.
Amikor viszont belövöm fix n-re a routert, akkor a TV és a tablet remekül megy, a laptokok viszont nem akarnak csatlakozni... Hálózatot látják, de csatlakozni már nem tudnak / akarnak.
Gépeken Win7 van, routeren a legfrisebb FW. Elvileg mind a két laptop támogatja a 802.11 n(draft) kapcsolatot.A fentebb vázolt megpróbáltatásaim miatt most úgy döntöttem, hogy vennék egy új routert, hátha valami csoda folytán azzal minden menni fog. A TV már nem érdekes, meg bekábeleztem, neki elég a Mbites LAN. Viszont van egy NAS is, oda már indokolt lenne a Gigabites. Vagy rosszul gondolom?
Esetleg ha valakinek lenne tippje, hogy mi a francért viselkedik a routerem a fentebb leírtak szerint, azt szívesen venném.
Másodsorban pedig valami jófajta routerrel kapcsolatotos tippet is szívesen vennék, kb 20kHUF-ig.
Előre is köszönöm.
-
vanRobert
tag
válasz Gubek-Einste #32973 üzenetére
A Samu TV tudja az 802.11n-et de valahogy mégis csak g-vel csatlakozott.
Gondoltam egy nagyot átállítottam fix 802.11n-re a routert, de az elméleti max 150 Mbites- sebességet levettem 135-re (ez a 150 előtti utolsó érték), és a TV simán rácsatlakozott n-el.
A sávszél így is csak 65Mbit a TV felé a router saját diagnosztikája szerint, de ez is több, mint a 802.11g-ből kisajtolható 35-36 valós sávszél.
Viszont frankón akadásmentesen megy a full HD Wifin.
Nem kell új router. -
vanRobert
tag
Gépről akadásmentesen le tudom játszani ugyanazt a HD filmet (Rush 1080p), amit a NASról nem. A gépről a serviio DLNA server SW teszi a dolgát rendesen. llyenkor csak ez van: Gép -> Router -> Wifin TV-re. A gép hálókártyája ugyan Gigabites, de a router ugyanúgy Mbites a gép felé is, mint a NAS felé. Tehát itt nincs különbség, ha jól következtetek.
A TV elvileg g-t és n-et is tud, de most néztem a routerben és a kapcoslatot g-snek mutatja 48Mbit-el. -
vanRobert
tag
Ahan értem.
Mondjuk a NAS LAN-on csatlakozik a routerbe, ez a 100Mbit/s elméleti illetve mivel kb 20 centire vannak vezetékileg egymástól, gyanítom, hogy a 100 az ténylegesen is 100.
De akárhogy is, ha követem a logikádat, akkor tök mindegy. Az 50-60 is bőven elegendő kellene, hogy legyen. Más lesz a szűk keresztmetszet, csak rá kell jönnöm, hogy mi az.
Routeren beállítottam fix 100Mbit-et a WAN-hoz, de akkor meg valami miatt hirtelen leesett a sávszélességem a külvilág felé 5-6Mbit/s-re (csomagom 30Mbites). Auto 10/100-ban jön a netem a 30-al. Nem lehet, hogy ez is gond? Ha a Wan-t terhelés hiányában lekorlátozza 10Mbitre? -
vanRobert
tag
Az nem gond, hogy a NAS és a router között "csak" 100 Mbit van, holott a NAS tudna Gigabittel is "kiszolgálni"?
NAS CPU-ja torrentezés közben max 12-15%, HD streamnél sem megy 15% fölé, torrent és stream együtt 32-34%, memória 37%. Amikor leakad a stream akkor sem látszik, hogy a CPU megindulna, vagy a memória elfogyna.
A NAS mediaszervének szinkronizációját átírtam 480-ra, vagyis 6 óránként frissíti az adatbázisát.
-
vanRobert
tag
Hali!
A jelenlegi D-Link DIR-600-as routerem helyébe keresek valami komolyabbat.
Vettem egy ZyXEL NSA310-est hogy majd arról filmezek, de sajnos elég sokszor fogad a "betöltés" a TV-n. Jelenleg Wifi-n megy (menne) a cucc, kábelezés egyenlőre nem megoldható.
Gépről játszva (serviio) akadásmentes minden film (1080p HD), ugyanaz NAS-ról már néha akad. NAS-on a beépített média kliens dolgozik, próbáltam feltenni mást. Egyedül a Plex ment fel, de az már korábban sem tetszett, most sem győzött meg...Szóval:
Gép (Win7 és serviio DLNA server) -> DIR-600 ->Samsung TV === OK
NAS -> DIR-600 -> Samsung TV === Néha nem jó.Valahol valami szűk de nem tudok rájönni. A tippem a router, mert nincs rajta Gigabit. Úgy gondolom, hogy azért az kellene a NAS miatt. A NAS-on megy a torrent, az levesz a sávszélességből ez eddig rendben, de 35-40Mbitnek elégnek kell lennie HD-hez (1080p) is, alapból úgyis tud a router 150-et, ha minden csillag együtt áll.
Azt gondolom, hogy egy 300Mbit-re képes Gigabit LAN-os router talán segíthet.
Vélemény?Előre is kösz.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest