- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- AliExpress tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Windows 11
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- eBay
-
IT café
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paatrick
őstag
válasz Bugarov #83231 üzenetére
De jó pár éve pont volt ilyen az Auchanban mikor mentem be . Már a bejáratnál szóltak hogy nem műxik a kártyás fizetés, plusz a hangosbemondón is kb 5 percenként bemondták.
Azóta már minden pénztárgép be van kötve egyben a NAV-hoz ha jól tudom. Az új paypassos terminálok meg műholddal is mennek, vagy valami ilyesmit olvastam legutóbb (?).
Így azon kívül hogy Kató néni a falusi kisboltban azt mondja hogy nem lehet kártyával fizetni, mert így el tudja feketézni a bevétel egy részét, nem hiszem hogy erre sok esély van.
Másik ami fennállhat hogy a bankod hal le egy időre, de ezt is elég könnyű kivédeni egy második bankkártyával, pl Wise.
Sőt szerintem aki kicsit tudatos akar lenni annak van is 2 különböző kártya, ha már befektetési topik.[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
julius666
addikt
Ezekre amit írsz, bőven elég lehet 100-200k HUF kp, illetve ugyanennyi EUR.
Ha pucolni kell nyugatra, ott esélyesen már egy Wise kártyát fogsz tudni használni, némi kp mellé nem kell több. Mert nyilván olyan helyre mész, ahol nem áll éppen a bál. Ha meg az egész európai pénzrendszer rogy össze, akkor meg a papír eurók is max a budiban használhatók. Akkor tényleg inkább a konzervek meg valami jó stukker.
De ez inkább prepper hobbi már, ahol a határ a csillagos ég, a férfi hobbik tanulásától a poszt-apokaliptikus fanficeken át a gyogyóba való paranoid rettegésig széles a spektrum, hogyan lehet készülni a világvégére... Szerintem ez baromira nem megtakarítás téma.
[ Szerkesztve ]
-
Lex Icon
senior tag
Látom, itt még senki se járt úgy, hogy állt a boltban megrakott kosárral, amikor bejelentette a kasszás kisasszony, hogy a kártyás fizetés nem működik, de kp-el lehet fizetni, és bakker, pont nem volt nála kp !!
Olyan boltba kell járni, ahol Mari néni nem rakja ki folyamatosan a "kártyás fizetés technikai okokból nem lehetséges" táblát, mert nem akarja kifizetni a sarcot a kártyatársaságnak.
amíg ti az ATM-nél fogtok sorban állni, addig András már vígan tolja ki a boltból a babkonzervet meg a WC papírt
A babkonzervet meg a WC papírt már jóval előbb kellett volna kitolni. Aki ilyenkor cselekszik csak, azt hazafelé "megvámolhatják".
Milyen jó lett volna, ha lett volna náluk otthon 1-2 ezer EUR, amivel megindulhatnak.
Vagy elővehetem a Revolut kártyámat és abban a pénznemben fizetek, amiben csak akarja az adott ország.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Bugarov #83112 üzenetére
Nem, hanem úgy hogy novemberről decemberre stagnáltak.
Ezt a mondatot ne hagyd ki olvasás közben:
TFH elozo ev decembereben mar elkezdodott volna az aremelkedes, es mar akkor is 50% volt az infláció
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
avl
senior tag
válasz Bugarov #83056 üzenetére
egyreszt igen
de ha ugy van/lesz, ahogy ngaba irta: "Majd ETF-ekkel úgyis az USA gazdaságba fogok bevásárolni nagyrészt", akkor ugye (majdnem) mindegy milyen penznemben van jegyezve az ETF
vagyis, pl. ha €-ert veszünk csak USA ETF-et, az USA kitettség
ha meg World szerüt, azokban kb. 60% (40-70%) az USA -
-
Lex Icon
senior tag
válasz Bugarov #82317 üzenetére
Milyen visszatekintési torzítás?
Ilyen: "A visszatekintési torzítás (angolul hindsight bias) arra a problémára világít rá, hogy hajlamosak vagyunk azt hinni egy esemény bekövetkezése után, hogy ezt korábban mi pontosan előre tudtuk jelezni. Ez pedig azt jelenti, hogy túlbecsüljük azon képességünket, hogy egy jövőbeni eseményt pontosan meg tudunk jósolni, holott a valóságban az esemény bekövetkezése csak pontatlanul jelezhető előre.
Ha azt hallod valakitől, hogy „én tudtam előre” vagy „nekik tudniuk kellett volna előre”, esetleg „erre számítani lehetett”, akkor nagy valószínűséggel az illető a visszatekintési torzítás hatása alatt van, azaz csak utólag a múltba visszatekintve egyértelmű a jelenben kialakult helyzet, de a múltban ez egyáltalán nem volt ilyen egyértelmű, mint amilyennek most tűnik." -
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Bugarov #82330 üzenetére
Ahhoz képest hogy tapasztaltnak tartod magad válságban, ne haragudj, de hisztizel napok óta. Amit lenyomsz a ft árfolyam miatt is, az nekem nem azt sugallja, hogy annyira jól kezeled fejben ezt a válságot, nekem úgy tűnik nem bírod túl jól cérnával. Én úgy látom, hogy aki szerinted csak papíron ért hozzá/látott ilyet, az okosabban és jobban a helyén kezeli a helyzetet.
[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
válasz Bugarov #82300 üzenetére
Nem kell, hogy most csökkentsenek kamatot. Még csak az se kell, hogy visszajöjjön a 0 kamatok kora. Ha visszamegy 3 év múlva az árfolyam mondjuk egy 70%-ra, mert úgy alakul a hozamkörnyezet, az 45% hozam, miközben amúgy kaptad időközben a tőkédre vetítve ~10% éves kamatokat is...
A kutya ott van elásva, hogy közben lehet jön egy államcsőd, illetve senki nem tudja, mennyit fog a forint érni. Kockázatos játék nyilván, de ha pl. úgy tolod, mint én, hogy összességében negatív a forint kitettséged (ha romlik a devizánk, az adósságom értéke is olvad), nem rossz ajánlat. Pozit méretezni persze tudni kell.
-
Kukipapa_rr
tag
válasz Bugarov #82292 üzenetére
+1
Ha mindent betoltam volna év elején, ahogy a statisztika szerint kellett volna, -12%-on állnék -5% helyett, így meg ráadasul van muníció, folyamatosan tudok eséskor venni.
Ha fordul a trend, és lemaradok egy emelkedésről, nagy ügy, hosszú távon úgyis emelkedik a várakozások szerint.
Az elbukott pénzt rosszabbul viselem a meg nem nyert pénznél.
A legnagyobb bajom még mindig, hogy nem tudok az EUR kp-val mit tenni.
[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
válasz Bugarov #82285 üzenetére
Simán el tudok képzelni 16-20%-os alapkamatot is. Javítsatok ki, de én pénzügyön még úgy tanultam, hogy a kötvényárfolyam a hozamok jelenértéke, tehát ha nő a kamat (=diszkontráta) esik az árfolyam, na most ha a jelenlegi szám kétszerese lesz a nevezőben a jelenértéknek az eléggé nagy zakó még a mostani szintről.
Az elmélet stimmel, a gyakorlatban meg nem így működik.A hosszú kötvény - jelen esetben - 30 évre szól. Az alapkamat (pontosabban hozamkörnyezet) meg időben változó, a piac ezt próbálja megjósolni és az árfolyam ennek a függvénye. Kamatemelésre hosszú kötvények árfolyama simán tud akár esni is, pl. ha a piac úgy gondolja, hogy közelebb kerültünk a recesszióhoz, aminek hatására a jegybank majd kamatot fog vágni. A sokat rettegett inverz hozamgörbe pont így tud kialakulni.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Bugarov #82292 üzenetére
Nekem csak annyi a bajom ezekkel a hosszú kötvényekkel hogy felülről elég korlátos hogy mennyit tud hozni, az viszont nehezen látható hogy mik a kockázatok, azok ugyanis a jövőben bővülhetnek is, így én annyira nem érzem a hozam/kockázat arányt jónat, de lehet hogy nincs igazam.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Bugarov #82285 üzenetére
Igazából lehet olyan játszani hogy versenyezzünk ki tud nagyobb számot mondani, de a gyakorlatban pont így marad ki a legtöbb ember a jó befektetésektől. Csak vár vár és sosem száll be mert mindig arra számít hogy lesz ez még lentebb. Ha esetleg hirtelen kicsit megfordul a trend hitegeti magát hogy csak visszateszt, amikor meg már rájön hogy nem az volt lemaradt. Valamikor meg kell húzni a ravaszt.
Nem azt állítom hogy nem nőhet tovább a kamat, ugyanakkor nem a legoptimálisabb beszállóra van szükség, elég egy kellően jó.Én inkább egyébként részvényeket vennék mint hosszú kötvényt.
-
SzGee
aktív tag
válasz Bugarov #82276 üzenetére
Mondjuk akik alig másfél évvel ezelőtt lejegyezték 100%-os árfolyamon ezt a kötvényt, talán nem őszinte a mosolyuk a 45%-os árfolyamot látva, de azért talán mostmár nem olyan rossz árfolyam ez - márha elhisszük, hogy az ország nem jut Argentína szintjére
Csütörtökön debütált aukción az új 30 éves, forintban denominált zöld kötvény, a 2051/G sorozatú papírból eredetileg 20 milliárdot adott volna elé az ÁKK. Végül a befektetői érdeklődés kirobbanó volt, 140,7 milliárdnyi ajánlatot nyújtottak be, amiből a maximális ráemelést kihasználva 30 milliárdot el is fogadott az adósságkezelő. Az átlaghozam 3,69% volt, ami azt jelenti, hogy a 4%-os kupon mellett névérték felett vették a papírokat.
ezek alapján nem is 100% volt az árfolyam hanem jóval felette durva hogy változozott a sentiment alig 18 hónap alatt
[ Szerkesztve ]
If you leave me, can I come, too?
-
aujjobba
addikt
Alacsony az arfolyama, es mivel felaron veszed 8%-ot fizet a befektetett penzedre, 30 evig.
Felteszem nem mindig lesz ilyen magas az alapkamat, mint most.
Persze, mehet lejjebb az arfolyama tovabb, de ha egyszer lecsokken az alapkamat szerintem a kotveny is felertekelodik. -
julius666
addikt
Ez nem pont az ÁK árfolyamot mutatja, de nagyban korrelál a kettő: [link]
Itt már senki se számít további kamatelemésre?
Az alapkamat emelkedése és a hosszú kötvények piaci árfolyama között nincs olyan egyértelmű összefüggés, mint amilyenre szerintem te gondolsz. A pontos mélypontot belőni ugyanúgy lehetetlen, mint a "hagyományos" tőzsdénél. -
avl
senior tag
válasz Bugarov #82132 üzenetére
en kb. 11-12 eves koraban tettem ra lanyomnak elöször, eleg szepen van is rajta Neki (de azert a Neki szant "anyagi erö" negyede sem ezen, hanem rv.-es dolgokban)
mostansag viszont nem tettem es teszek ra sokat, mert a 2032/S jelenleg 6.3%-on megy, aztan 8.1%-ra valt iden dec.-ben jövö decemberig (azaz addig mas allampapirban is jobb a hozam), es majd akkor kapja a 2022 infla +3%-ot, na az elött gondolom komolyabban is böviteni
-
favagoJoska
tag
válasz Bugarov #82067 üzenetére
Szerintem egy jó nagy nothing burger lesz. Elmondják még egyszer azt amit eddig is tudtunk, hogy Brüsszel elhibázott szankció miatt rossz minden, de a kormány minden jót megtett és még törvényeket is módosít az eu-s pénzekért, a magyar gazdaság biztos lábakon áll, mert már fizetni sem kell (egyelőre) az orosz gázért stb... Esetleg még bedobják, hogy a baloldal fejezze be az ország gáncsolását és a pedagógusbéremelés elszabotálását.
Még mindig abban a tévképzetben élnek, hogy a gazdasági folyamatokat is meg lehet fordítani egy kis propagandával... -
aujjobba
addikt
válasz Bugarov #81709 üzenetére
Az is koltoi kerdes, hogy miert kell ezt ujra-es-ujra elolrol kezdeni.
Nem mondta senki, hogy egyaltalan ne valts devizat befektetesi celbol, mert tuti megbanod.
Az ujaknak szoktuk elmondani, akik a meglevo forintjukat 100% biztonsagban es ertekalloan akarjak befektetni rovid tavon, hogy a mindent-devizaba otlet egyaltan nem biztos, hogy jo lesz ezekkel a feltetelekkel.
Tudod te is nagyon jol, hogy az utobbi nehany honap trendje nem garancia semmire.[ Szerkesztve ]
-
avl
senior tag
válasz Bugarov #81588 üzenetére
en 10 evet eltem A-ban, dolgoztam CH-ban, D-ben, mindegyik helyen maradtak helyi barátaim, szerintem ezekben az orszagokban sem altalanos, epp azert irtam, hogy a Mo. kitetel siman elhagyhato, mert mashol sem lehet/könnyü (lehetetlen szinte) stb. fiatalon csak ugy sajat kerteshéz, nagyobb lakás stb. öneröböl ripsz-ropsz
-
sajtos365
tag
-
ngaba
aktív tag
válasz Bugarov #81350 üzenetére
Arra mondjuk nem tudom, hogy ki számít, hogy 400 alá tartósan visszamegy az EUR... Azt már a gazdpol sem akarja szerintem. Én már annak örülnék, ha 400-ra visszamenne.
[ Szerkesztve ]
Eladó a valóban orvos nagybátyám által vett, vidéken használt 1.4 T-Jet Fiat Bravo: https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/fiat/bravo/fiat_bravo_1.4_t-jet_active-21401982
-
sajtos365
tag
válasz Bugarov #80909 üzenetére
Ha későbbi órákban akarsz vásárolni akkor előbb valszeg devizaváltást kell végezni, de úgy látom az is csak napközben működik és csak 3 nap múlva írják jóvá, de ezt nem igazán értem, még kp váltás is gyorsabb ennél.
Teszem hozzá most csak itt találgatok, mert a forint beutaláson kivül még semmit nem csináltam a számlán.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz Bugarov #80710 üzenetére
"A deviza önmagában nem jó befektetés"-t én azért most kiegészíteném azzal, hogy kivéve az utóbbi fél évet, mert most ez (konkrétan a dollár) volt a legjobb befektetés."
Inkább 1 év az...
Egy év alatt az EUR 18%-ot, a CHF 31%-ot, az USD 40%-ot hozott a HUF-fal szemben.
Szerintem ez még oda-visszaváltási marzsokkal számolva is össze-vissza veri a többi befektetést. Hogy mi lesz a jövőben, az persze mindig nagy kérdés..."Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
PredatorZoli
Topikgazda
Én rövidesen 180 fokos fordulatra számítok a piacokon mind értékpapírok, mind a devizák tekintetében.
2008 környékén is az volt (és korábban már máskor is), hogy a tőzsdei mélypont egyáltalán nem a gazdasági mélypontnál volt, hanem előtte, mert a kettő két teljesen külön történet (lásd stock market is not the economy történet...).
Persze lehet hogy nem így lesz és jövőre már 0,5 dollár lesz az euró meg 900 ft a dollár, az s&p meg 2000-en.De ez az én educated guess-em.
[ Szerkesztve ]
-
Ra3
őstag
Én sem vagyok ennek a híve, de a tavasszal elkezdtem eurót venni úgy hogy még nem fektettem be, vásárlási időtől függően forinthoz képest 5-15% között vagyok pluszban, és ahogy most kinéznek a dolgok nem biztos hogy lesz itt még 400 alatti euró hosszabb távon, szóval jobban néz ki mintha ÁK-nál lett volna.
Persze nem nagy mennyiség, a teljes portfólió 5% alatt van kicsivel, és szigorúan a diverzifikáció jegyében.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
attiati
veterán
válasz Bugarov #80677 üzenetére
Gondolom ha kiküldöd mindenkiét egyszerre, akkor nagyobb az esélye, hogy egyszerre akarnak bejelentkezni. Örülnek, ha megugorják a feladatot adatvesztés és rendszerszintű hiba nélkül. Gondolom túl sok extra fizu sem jár érte és holnap mehet be újra dolgozni.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
-
axioma
veterán
válasz Bugarov #80627 üzenetére
Ja hat ha csak az a kerdes, hogy mikor volt meg a szandek a megtakaritasra vagy takarekoskodasra, akkor mindig. Csak voltak evek amikor januaronkent kolcsonkertunk... (igaz, volt hogy megtakaritas fel nem bontasa miatt par napra, max. 2 hetre).
Tempus osztondijbol is hazahoztam egy reszet, annyival kevesebb hitelt kellett felvenni (akkori arak mellett majd 10%-a volt az elso lakasnak). De ezek a penzek utana elfogytak, me'g ha ertelmes beruhazasokra is.[ Szerkesztve ]
-
Lex Icon
senior tag
válasz Bugarov #80033 üzenetére
A cég értékelési szabályrendszerének semmi köze ahhoz, hogy valamilyen devizában megveszed a részvényét vagy ETF-et.
Hihetetlen magabiztossággal tudtok nyilatkozni meggyőződés alapján bármilyen kérdésben.
Ez nem meggyőződés, hanem alapszintű közgazdaságtan. Nem mi találtuk ki.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Bugarov #80023 üzenetére
Ha veszel egy S&P500-at a BÉTa piacon forintért, akkor is dollárban ülsz, mégis számvitelileg forintért vetted és forintot fogsz kapni érte eladáskor. A gyakorlatban meg pont ugyanúgy jársz mintha az euróban vásárolható verziót veszed. Akkor ebben az esetben szerinted forintban ül az ember? Akár hogy csűrjük, nem értelmes amit mondasz.
-
Lex Icon
senior tag
válasz Bugarov #80023 üzenetére
És ha SXR8-at veszel a BÉTa-n Ft-ért, akkor miben ülsz? A számvitelnek ehhez semmi köze. Ha veszel egy ingatlant Ft-ért, akkor miben ülsz? Ha veszel 1 kiló aranyat €-ért, akkor miben ülsz?
Ha veszel 100€-ért Ft-ot, akkor miben ülsz? Talán ez utóbbi a legtriviálisabb. Mindegy miért vetted, az a lényeg, mid van.[ Szerkesztve ]
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Bugarov #80009 üzenetére
Ez így biztosan nem igaz amit írsz. Ha valaki vesz egy all world-öt dollárért, az nem 100% dollárban ül, hanem az egyes devizákat olyan arányban ahogy azok a kapitalizáció arányosan benne vannak (vagyis több devizában van kitettsége egyszerre különböző arányban).
Az hogy mi az elszámolási deviza amiben te a végén kikapod, tehát neked a végén a szummát dollárban állítják ki, vagy euroban, teljesen mind1, a végeredmény nem az elszámoló devizán múlik (az eladás pillanatában ha pl a dollár 2x olyan erős mint az euro, akkor ha van két etf ami ugyanazt az indexet követi de az egyik etf-nek az elszámolási devizája euro, a másiknak dollár, akkor feleannyi dollárt kapsz dollárosért mint eurót az eurósért, mert az eladás pillanatában a kettő deviza közt az a cserearány, remélem ez világos mert ez egy elég alap dolog.[ Szerkesztve ]
-
-
Nerd
aktív tag
-
balpeter04
tag
válasz Bugarov #79493 üzenetére
Én vásárolgatok ilyeneket (rövid lejáratú T-BILL, de nem ETF) nyár közepe óta, Interactive Brokers-en néhány kattintás - tudom, hogy nem TBSZ, van fix 5 USD fee is, de hoz némi aprót és nem csak "áll" a pénz.
Nekem a 2-3 éves táv túl hosszúnak tűnik "kp helyettesítésnek", rövid lejáratú T-BILL ETF helyett egyelőre én magamnak veszek max 3 hónap lejárattal IB-n ilyeneket, így magam tudom eldönteni, hogy emelkedő kamatkörnyezetben mikor szállok be egy kötvénybe.
[ Szerkesztve ]
-
necas
csendes tag
válasz Bugarov #79490 üzenetére
KBC-nél van ez a konkrét ETF amit linkeltem, Erste/RC-nél még sajnos nincs, tegnap írtam nekik emailt, meglátjuk, hátha.
Eddig (0%-os) kamatok világában nem volt értelme T-Bill ETF-eket vásárolgatni (ha beleszámolod a költségeket is), jobban jártál sima USD-vel.
Kb pár hete / hónapja kezd értelme lenni ennek, szerintem ezért se elérhető náluk, nem kérte senki még ...
[ Szerkesztve ]
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Bugarov #79493 üzenetére
Ha értékpapírvétellel együtt adod ki a devizaváltást, akkor azonnali, ha külön, akkor három napos. Ha beadsz egy olyan megbízást hogy az ne teljesüljön, a devizát egyből átváltja, a megbízást visszavonod, akkor így egyből tudtál váltani úgy is hogy nem kellett be is fektetni.
De a spread jelentős, szóval én mindenkinek külsős váltást javaslok.
B&H-hoz nem igazán kell az a valós idejű, a kereskedéshez meg amúgy se célszerű Erstét és úgy általában magyar brokit választani.[ Szerkesztve ]
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Bugarov #79490 üzenetére
Korábban már beszélgettünk erről hogy rövid US T-bill, és akkor azt hiszem hogy nem pont ezt de egy másik ehez nagyon hasonlót itt valaki megpróbált felvetetni az RC-vel, de visszadobták.
Érdemes lehet az Ersténél is megpróbálni, mert eddigi tapasztalataim szerint ők több dolgot fel tudnak venni mint az RC tudott.[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
válasz Bugarov #79422 üzenetére
Én nem osztom azt az álláspontot, hogy az EU megegyezés lejátszott meccs lenne. Szerintem a piac se ezt gondolja, ezért se volt komolyabb elmozdulás az árfolyamban. De erről már volt itt szó, szerintem nem érdemes tovább ragozni.
A többivel egyetértek.
Forint témakör (nem neked): kivételesen nem a forint a gyenge, hanem az USD az erős.
-
Lex Icon
senior tag
válasz Bugarov #79328 üzenetére
amikor devizaert veszel devizas reszvenyt (nyilvan ugyarrol a devizarol beszelunk) ott nincs semmilyen devizavaltas / arfolyamhatás
Ha devizáért ép-t veszel, akkor az ép. és a deviza is gazdát cserél: te ép-t veszel mástól és devizát adsz el másnak. Az adás-vételnél nemcsak az ép. árfolyama, hanem a devizáé is változik. A deviza és az ép. ebből a szempontból egyformán viselkedik.
[ Szerkesztve ]
-
Sisco2
tag
válasz Bugarov #78934 üzenetére
Jó irányba kellene fordulnia, de meglájuk. Mivel nem elvonás, hanem csak felfüggesztés és akkor lép életbe, ha a megadott határidőig nem teljesítik a vállalásokat.
Illetve "A bizottság eredetileg 6400 millirádnyi uniós pénz felfüggesztését javasolta volna, azonban a kormány eddigi vállalásai miatt csökkentett az összegen." -
Csabroncka
addikt
válasz Bugarov #78833 üzenetére
Ennyire nem kell drasztikusnak gondolni a jövőt, van itt hozzá ész csak politika és akarat nincsen a dolgokra.
Csak egy egyszerű példa, ha az autópályán 130-ról 100 km/h-ra korlátoznák a max sebességet, durván 25%-os energiamegtakarítást lehet elérni vele. 10 évvel ezelőtt nyitott hűtőszekrények voltak az üzletekben, mára az összes ajtót kapott.... sok kicsi apró, jelentéktelen dolog...[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Bugarov #78821 üzenetére
Az árupiaci cuccokat szerintem a cryptohoz még csakcsak, de a magasan értékelt részvényekhez nem igazán lehet hasonlítani, meg ott van egy elképzelés ami szerint az egyszer tényleg fog annyi pénzt termelni, ha bejönnek a várakozások.
A crypto az kb ilyen szerintem, ugyanúgy nem termel pénzt és soha nem is fog.
Új hozzászólás Aktív témák
- Diablo IV
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen monitort vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E5430 laptop (14/i5-G3/4GB/320HDD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- ASUS ROG STRIX SCAR III makulátlan állapotban, GTX 1650, 16Gb Ram, 512SSD, i5 9300H, 120hz, AuraSync
- VADI új MacBook Air M3 15" 8/10/16 16GB 256GB 3év gar, MAGYAR BILLENTYŰZET!
- Akció! Dell Latitude E6420 laptop (14/i5-G2/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! I7 13700K / RTX 3090 / 32GB DDR4