-
IT café
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
basta123
csendes újonc
https://moly.hu/konyvek/ben-carlson-befektetes-jozan-esszel
Még ezt. A tematika hasonló András György könyveihez. Messze nem alapmű, de az alapokat szerintem jól összefoglalja. -
j0k3r!
senior tag
A Graham könyv nagyon száraz, ráadásul a 60-70-es évek óta azért eléggé megváltozott a pénzpiac. Ha nagyon nem kötődsz hozzá, akkor azt akár ki is hagyhatod, maximum valami összegzőt érdemes róla olvasni pár témakörben (pl.: Mr. Market)
Vicc a témakörben
u.i.: nekem is itt van a polcon, egyszer végigszenvedtem magam rajta, de nem sok hasznát veszem az olvasottaknak, amikor részvényt elemzek
[ Szerkesztve ]
some men just wanna watch the world burn...
-
aujjobba
addikt
'tudas nelkul mindenfele emberke altal bebofogott tanacs alapjan tolnak emberek penzt tozsdere' - hmm, lehet nem kellene Sub-S minden tippjere raugranom?
Kotelezo teszt:
Ismerkedek az IB-vel. Minden befektetesi eszkozre kulon engedelyt kell kerni, hogy kereskedhess vele.
Sima reszveny ugyletekre azt mondja 20ezer USD likvid vagyon alatt nem engedi.
Egy BTCE vagy hasonlo ETN/ETP megint uj kategoria (komplex termek), ott olyan magas az eloiras, hogy azt mar nem hazudtam be, a fene tudja akarjak ellenorizni bekert doksikkal vagy hasonlo.#57275 Sub-S
JOAN-ba tettem egy keveset, nagyot esett egy kedvezotlen negyedeves jelentes miatt, de ugy tunik jok a kilatasaik es a fair-value magasan a mostani ar felett van.
Mondjuk ez nem ilyen egyik naprol a masikra felpattano dolog. -
julius666
addikt
Ha sajátot akarsz egyszer majd venni és amiatt szállnál be "kicsiben" az ingatlanpiacra, akkor amit a befektetős lakás vételénél fizetsz ki illetéket az majd a jövőben eladás + vételnél visszajön, mert az eladott ingatlan ára lejön a vételárból az illeték alapjának számításánál (feltéve hogy nem változik a szabályozás vagy nem feleződnek az ingatlanárak, de egyik sem túl valószínű).
A lakáseladás után fizetendő SZJA pedig évről évre csökken, 5. év után konkrétan már nem is kell adót fizetni rá. Olyan, mint egy TBSZ++
Lakáskiadás utáni adózás ha jól rémlik hasonló nagyságrendű mint a részvényeknél. Ezt megkerülni nem tudod (hacsak nem feketén adsz ki, de szerintem nem éri meg). De azért lehet trükközni, leköltségelni dolgokat (minden évben megcsináltatni valamit a lakáson ami utána az értékét is növeli).
Az ügyvédi díj, földhivatali vacakolás, ha hitelt veszel fel annak a díja az ingatlan árához képest pedig aprópénz. Lehet %-osan kevesebb, mint a RC jutalékai...
Ja igen, ha már hitel: veheted úgy, mint egy tőkeáttétes longot. A jelenlegi lakáshiteles kamatok mellett nem sok hasonlóra van lehetőséged tőzsdézésnél.
Összegezve: a magyar adóviszonyok mellett én abszolút nem csodálom, hogy az ingatlan "A" befektetés a többségnek idehaza.
-
aujjobba
addikt
Ha nem nyitsz TBSZ-t akkor mindenképp adózni fogsz (nyereség esetén).
Ha nyitsz, és megtartod, nem kell majd adózni.
Ha mégsem tartod meg (bár ezt az ismerkedős dolgot nem teljesen értem hogyan függ ezzel össze), akkor felbontod és úgy adózol mintha nem is nyitottál volna.Nem látom be miért jobb a mindenképp adózás, mint az esetleg adózás.
[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
RC-ről tudok nyilatkozni, ők a BÉT-en végzett tranzakciók utáni nyereséget/veszteséget jelentik, a bevallásba bekerül az összeg és a számított adó is, amit neked kell megfizetni.
A külföldi tőzsdéken végzett tranzakciókról nem tudok nyilatkozni, én eddig csak ACC ETF-eket vettem, azokat is TBSZ-re, szóval eleve nem keletkezett nekem semmi bevallandó. -
Oppenheimer
nagyúr
Nem keltek pánikot, leírtam amit hallottam. Újabb verziója a pletykának a 2 héten belüli lezárás. De ezen mit kell pánikolni? Ha lezárják, lezárják, big deal... Én már lezárnám btw. Minél drasztikusabb policy van minél hamarabb, annál inkább gátolva van a terjedés.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
Dare2Live
félisten
"van 16 beteg az egesz orszagban12
-Az megvan, hogy Olaszországban 4hete kb "16 beteg volt az egesz orszagban"?
-És mégegy anomális. Törökországban (ami pl határos a gócpont Iránnal) 0 fertőzött van. Ha nincs szűrés nincs fertőzött. És hol volt 1hónapja 0 fertőzés? Iránban. Persze amikor Iránt elhagyták kiderült hogy fertőzöttek...
Részemről ez egy rohadt nagy x. Magam részéről idióta a kormányunk, hogy legalább a HOban dolgozni tudókat és rengeteg van ilyen nem küldeti kötelezően haza.
@Ixion77 Picit meglep, 2*500 milliárd$ + hetente 2*500 milliárd$ az nem semmi pénz ami a piacra ömlik. Szerintem a piac azt árazza, hogy fogalmunk sincs lesz e járvány USben, továbbterjed e EUban. Az dönt. Eladó elméletedről meg kérlek nézf meg 2008-2009et....
szerk: Jó 1 hónapos hír... [link] Hát nem tudom mennyire volt eltúlzott így most, hogy csak ma +2000 fertőzött Olaszban és +198 halott.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
vnorbi
aktív tag
Annyiból hasznos volt ez, hogy rendberaktad a bankszámla rögzítését, de a hivatkozott opciónak nincs semmi gyakorlati jelentősége. A lakossági papírokat olyan erővel tolják, hogy ki van zárva egy esetleges allokáció, bármekkora vételi/jegyzési megbízást kielégítenek, nem fognak pénzt visszadobni azzal, hogy elfogyott a papír.
-
Stanlee
őstag
Nalam az altalad kerdezett resz alapbol szurke, nincs megadva semmi, ill. nem is tudok rajta mit valtoztatni.
A MAP+ esedekes kamatat MAP+-ban kaptam vissza. Meg mult heten a teljes osszeget eladtam, ott a kifizeteshez a megadott bankszamlam volt a rendszer altal felajanlva. Erdekes, hogy amikor anyukamnal adtam el a papirt, akkor nem az o, hanem az en bankszamlamra is tudtam kerni a penzt.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
-
Shade45
senior tag
A válság már itt van, az autóiparban már kezdi éreztetni a hatását (elbocsájtások, létszám-stop, beruházások befagyasztása, racionalizálás, megrendelésej látványos csökkenése), és nem csak egy-két beszállító érintett ezekben. Múltbéli tapasztalatok alapján, mire begyűrűzik a gazdaság teljes egészébe az kb. 2-3 év.
Persze ez csak spekuláció, és személyes vélemény,és igen, autóiparban dolgozom...[ Szerkesztve ]
-
ricardobayes
csendes tag
Köszi a tisztázást (Dare2Live-nak is), így már értem.
Szerintem ez ott sántít, hogy a 2.5-3% kamat már nagyon nem sokáig lesz annyi, reális átlag inkább 6-8% között van. https://www.valuepenguin.com/mortgages/historical-mortgage-rates
Véleményem szerint ilyen jellegű arbitrázs nem marad a piacon hosszú ideig. Persze lehet, hogy egy jól kialkudott privátbanki lakáshitel tudja tartani az alacsony kamatot a teljes futamidő alatt.Az alapkamat jelenleg rekord alacsony (0%) Európában. Vajon van olyan opciós, vagy egyéb pénzügyi termék, ami az alapkamat emelkedésére játszik? Hosszú távon várhatóan emelkedni fog...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Trollok komolyan
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ismét a vércukorszint mérés a téma
- További aktív témák...
- Eladó 2db bontatlan eredeti Apple MagSafe-rögzítésű iPhone 14 Plus-szilikontok éjfekete (MPT33ZM/A)
- Újszerű DELL XPS 9315 UHD+ Touch! I7-12gen 16GB RAM 512GB SSD Erős akku, gyari garancias!
- Gigabyte X570 Aorus Elite + Ryzen 5 3600 + be quiet! Dark Rock 4 Beszámitok!
- Asus Rog Ally X Z1 Extreme eladó
- Bontatlan Anicent Magus Bride Box set manga
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest