Aktív témák
-
polonic
félisten
válasz
attiati #14396 üzenetére
Tegnap még egyet sem ismert. Most a legújabb definiciós fájllal (4101) 9-et ismer fel. Ami még mindig elég csekély.
(#14397) L7wy
Igen én is észrevettem ezeket. De nálam akkor jelentkezik, ha a torrent megy max sávszélességgel és úgy böngészek. Csak netezés közben én eddig semmit nem tapasztaltam.
-
L7wy
őstag
Azthiszem ez volt az az oldal: itt ni
-
attiati
veterán
Mielőtt következtetéseket vonnánk le, ebben a fertőzött csomagban mi található pontosan?
1. veszélyesen fertőzött fájlok?
2. vadiúj fertőzések?
3. hétköznapi fertőzések, vagy szándékosan ritka fertőzéseket vállogattak össze?NOD a tesztek alapján 2-3%-kal marad el találati arányban (így is 90% felett van), és negyvenx-ből tegnap még egyet sem talál meg?
-
polonic
félisten
Én is feltöltöttem neten azokat amik megmaradtak a csomagból és már párhoz ki is írták rögtön feltöltés után, hogy malware, majd a következő definíciós fájlok valamelyikébe már bele is tesszük. Ez szerintem gyors reakció és korrekt.
----------------
Egyre jobban bejön az avira, nem konkrétan emiatt, alapból is jó véleménnyel voltam róla.
Most 180 napos licencem van, amit még lehetett igényelni. Már gondolkoztam rajta, hogy megveszem, ha ez lejár. de nekem csak 2 gépre kéne, és a vásárlásnál 1 vagy 3 gépes licenc-et lehet csak venni. Erre nincs valami megoldás? Beszélni kéne az ottani illetékesekkel? -
L7wy
őstag
válasz
betyarr #14391 üzenetére
igen, kiadás előtt elég rendesen tesztelgetik, hogy ne legyen false positive, vagy bugos vagy akármi... ezt onnan tudom, h egyszer valahogy eljutottam egy olyan avira oldalra (megnem mondom hol volt) ahol ki volt írva, hogy melyik adatbázisverziót tesztelik.
DE itt is látszódik h nem sorban adják ki a frissítéseket, ez a tesztelés miatt van, valamelyik gyorsabban megy valamelyik lassabban... -
tproli
csendes tag
Kaspersky 45-öt talált (trial verzió, most telepítettem és frissítettem):
-
betyarr
veterán
bár nem mértem le,de nekem volt 1-2x olyan,hogy több hetet is kellett várni.lehet épp rossz időszakot fogtam ki?
mondjuk a kaspersky-vel is volt olyan,hogy már el is felejtettem,hogy beküldtem nekik 2 mintát,aztán vagy 3 hét után egyszer megnyitottam a mailemet és ott volt a jelentésük.
a nodról meg ha jól emléxem talán Plag mondogatta,hogy milyen hamar bekerülnek a mintái az új adatbázisukba. -
L7wy
őstag
válasz
betyarr #14380 üzenetére
2 nap a max idő amit eddig kellett várnom...de általában 1.5 nap. Nod-ról meg ne is beszéljünk... volt olyan h 1.5 hetet kellett rá várni.
Blattida: kezd lenyűgözni ez a Comodo, látok benne nagyon sok lehetőséget ami a jövőt illeti.megvárom a 4 es kiadást, tudom, ez egy kis időbe telik majd, de kivárom...Remélem a 4esben szép, áttekinthető GUI vár majd minket.
-
polonic
félisten
Köszönöm a válaszokat.
Most ellenőriztem le mindkettő programmal újból a mintákat.
Az ESS 4 már 3-at felismer az újabb definíciós fájllal (4100). Haladás.
Az avira premium security suite már 37-nél tart (7.01.04.09). -
L7wy
őstag
válasz
polonic #14379 üzenetére
Max 2 napocska kell neki általában. Itt megnézheted.
-
betyarr
veterán
egy kis okosság raymond közvetítésével.
blattida: wow!ez lenyűgöző!!
-
-
puttputt
őstag
Mi a helyzet a Plag-féle teszteléssel-cikkírással? Valakinek, valami híre?
-
L7wy
őstag
válasz
Core2duo6600 #14370 üzenetére
Itt #14575-től kezdődően.
-
Spidee
senior tag
válasz
Core2duo6600 #14370 üzenetére
Szerintem erre gondolt!
-
iNfAntRy
senior tag
válasz
attiati #14363 üzenetére
Tök mindegy, NOD sucks és kész..
Tiszta szégyen az egész program. 2év után(addig nem használtam biztonsági szoftvert) ugy döntöttem kitakaritom a gépet. Nod-ot dicsőitették mások, gondoltam kiprobálom. Lement a kereső 0 Threats found, jelezte. Mondom remek, jöhet a következő. Letöltöttem a-squared anti-malware nevü programot(azóta is használom,kedvencem, mindenkinek ajanlom) talált 2 vírust..
Aztán másik érdekes: Haver 30napos nodja épp lejáróban volt, igy probáltunk megbizhatónak látszó oldalról vmi crackelt virusirtot leszedni,mert megunta a 30napos verziókat. Találtunk is egyet, feltelepitettük, ugy néz ki rendben volt minden. Otthoni gépemen letöltöttem én is azt a crackelt rar file-t, nyitnám meg, ezerrel riaszt a-squared hogy w32/Trojan.Agent-el fertőzött. Nem értem a nod miért nem jelzett akkor az ismerösöm gépén. Na mindegy. -
DjPremier
aktív tag
Stét.Vista SP2 x86-ra milyen virusirtot ajánlotok? Köszi.
-
q2828
csendes tag
Sziasztok. Megtudná mondani hogy kell eljárni ebben a helyzetben?
30 napos KIS 09 -et használok és sűrűn elöjön az ablak ,és azt irjaki hogy your computer security is at risk . Gonndolom a Fix it now gombal lehet megnézni mi is történt de ott leg elöször zat irja hogy triál van feltelepitve. Csak ennyi lehet a gond szerintetek? -
Penge_4
veterán
Például az Avirához képest. De régebben, mikor más vírusirtókat teszteltem (Kaspersky, Avast) az sem csinált ilyet. Letöltök egy 6 megás mondjuk Opera telepítőt, erre fogja és 15-20 másodpercig 50%-on használja a procit az ekrn.exe
Ezt a jelenséget a 3.x verzióktól érzékelem. Frissen telepített Windowson (Vista és XP is egyaránt) is tapasztaltam, úgyhogy nem hiszem, hogy nálam lenne a hiba.Nekem a tűzfala rakoncátlankodott
Azt nem tudom, Smart Security nekem nem kell, a Windows tűzfal (Vista) bőven elég.
-
Penge_4
veterán
válasz
Spidee #14315 üzenetére
Köszi, így már olvashatóbb (a törökkel hadilábon állok).
Szóval ha ez lejár, akkor ugyanitt tudok majd újat igényelni? Vagy új néven, új mailcímmel kell regisztrálnom?L7wy: A 4.0-s NOD nálam is hatalmasat égett. Ugyanúgy fogja a gépet (dualcore 3GHz CPU) 30-60 másodpercig egy pár megás .exe letöltésekor. Jó, hogy valósidejű védelem, de ez már akkor is túlzás. Újabban azt csinálta, hogy gépindításkor 42 megát evett a memóriából (ekrn.exe), aztán szépen lassan elkezdett kúszni fölfelé. 4 nap múlva már ez az érték 150 mega volt.
zed01: Van itt a ph fórumon olyan olvtárs, a moonman kolega aki még vírusirtót sem használ, mégis tiszta a gépe, mert normálisan használja az internetet.
1: moonman Vistát használ UAC-lal, így a rendszergazdai mód kilőve. Aki XP-t használ rendszergazdai módban az nagyobb veszélynek van kitéve.
2: moonmannek van a gépén Defender, ami legalább a spyware-ek, malware-ek ellen véd.
3: moonman nem igazán torrentezik.
4: moonman nem jár "olyan" oldalakra.
Így valóban nincs szükség vírusirtóra. A scriptvírusokat az IE8 sandbox-a is megfogja. Mellesleg vírusirtó nélkül hogy tudod meg, hogy fertőzött-e a géped? Nem minden vírus fogja 100%-ra terhelni a procid, vagy egyéb "életjelet" adni magáról, van, amelyik csak szépen csendben csatlakoztat egy botnethez, vagy figyeli a billentyűleütéseket (keylogger), vagy akármi. -
copperhead
aktív tag
Azért ne legyél abban olyan biztos, hogy a te géped tökéletesen tiszta.Minden letöltött fájlt vírusírtóval megnéztem kibontás előtt.Még javasolnám, hogy kicsit közelebb ülj a monitorhoz, hátha nagyon messze van neked.Hozzászólásod fölött kb. 3 cm-rel jeleztem , hogy a Nod valószínüleg fertőzött fájlokat talált, érted valószínüleg.
-
Azért ne keverjük a PH! típusú oldalak nézegetését azzal amikor minden felbukkanó letöltésablaknál rányomunk a megnyitás-ra vagy letöltésre. Előbbi esetén semmilyen szakmai tudás nem kell ahhoz, hogy valaki elkerülje a fertőzéseket, hiszen csak népszerű és/vagy ártalmatlan oldalakat nézeget míg utóbbinál hiányzik az a tudás, hogy NEM töltünk le olyat amiről nem tudjuk honnan is jött, megbízható-e stb.
Nem rég volt egyébként itt a PH!-n valami gubanc, valamilyen kártevőt lehetett letölteni még csak nem is kellett semmire se klikkelni, szerencsére gyorsan kijavították a problémát PH! üzemeltetői.
-
L7wy
őstag
válasz
copperhead #14343 üzenetére
Szerintem a két legjobb Avira és Kaspersky. Ezek közül válassz ki 1-et. +ba még felteheted A-squared free-t és Malwarebytes free-t. És ennyi...
-
L7wy
őstag
válasz
attiati #14345 üzenetére
EltoltamXD ez lenne az
-
zed01
őstag
válasz
copperhead #14343 üzenetére
Jézusom, hogyan használod a netet te jóember? Hogy lehet az hogy ennyi kártevő van a gépeden? Azok nem véletlenül kerültek oda, a kártevők településéhez az user aktív közreműködése szükséges. Van itt a ph fórumon olyan olvtárs, a moonman kolega aki még vírusirtót sem használ, mégis tiszta a gépe, mert normálisan használja az internetet. Komolyan nem értem. Nekem az a véleményem a kártevők hemzsegni fognak a gépeden akkor is ha ezer vírusirtót használsz egyszerre, ilyen nethasználat mellett. Én azt tanácsolom, térj át a linuxra ha ennyire nem tudsz magadra vigyázni.
-
copperhead
aktív tag
Egyébként a feltöltött vírust a Nod sem ismeri fel.Lehet, hogy nekik is el kellene küldeni?A végén mégis csak a Kaspersky lesz a legjobb, azt viszont nem tudom elindítani.Most vettem észre, hogy a Nod valószínű dolgokat törölt, lehet, hogy feleslegesen?
-
copperhead
aktív tag
Neked melyik vírusírtó jött be a legjobban?Én már próbáltam a Pandát, nagyon terhelte a rendszert (beszéltem a képviselőjükkel, azt mondta, hogy viszont mindenre figyel
), a Nod után az Avira talált egy-pár dolgot.Régebben kipróbáltam a Kaspesrsky-t, MacAffe-t semmit nem talált az Avira után.Most viszont az Avira "letiltódott", a Kaspersky online 2-t talált, a Nod32 még 11-et.Egyébként a Nod32-t tudtam telepíteni és el is indult.Már talált egy trójait a másik Avira-s vinyón (1 hete telepítettem a Win és nem is nagyon használtam).
-
L7wy
őstag
válasz
copperhead #14335 üzenetére
Nézz át sg.hu fórumába: ide. És nézd meg, mekkorát égett a nod.tehát nembiztos h a legjobb dolog áttérni.
-
wwhy
veterán
válasz
na jó, de így élőben hitelesebb
-
betyarr
veterán
válasz
ja,a free az igen,valszeg így működik.én free-t nem használok.
Directors066:ha végigzongoráztad azokat a progikat,amiket mondtam,akkor nem biztos hogy valami vírus miatt van.esetleg tedd fel az xp-s topikban,hátha tudnak megoldást rá.
-
Alex_
tag
válasz
Directors066 #14336 üzenetére
létezik egy olyan minipe xp boot cd amin van egy kaspersky s frissíthető is (linket adok privátba ha nem találod, avagy kaspersky rescue discet). én azzal átnézném a hdd-t.
bár ha nincs feltéve az alaplapi udma driver, s kevés a mem akkor lehet nem is víruss.m.a.r.t. rendben van? bocsi ha alkalmatlankodok.
-
Alex_
tag
válasz
ha hiányzik valami rendszerállomány, s csökkentett módban semi ndul, akkor az xp telepítővel létező windows javítása? nem kell utánna midnen progit újrarakni, "csak" a win fissítéseket.
-
polonic
félisten
válasz
copperhead #14328 üzenetére
De már felismeri. Amint rányomtam a letöltésre, rögtön jelzett, hogy backdoor.
-
copperhead
aktív tag
válasz
betyarr #14332 üzenetére
Ezt rosszul tudod, 6 éve használom.A végeredmény ez lett.Úgyhogy sürgősen áttérek a Nod-ra.Persze ezután sem indult el a rendszer, csak a "legutóbbi helyes" beállítással (valamit bekavarhatott a Superantispyware).A regedit, autoruns, Kaspersky továbbra sem indítható.
Sajnos nincs más megoldás, mint az a rakás program újratelepítése.Esetleg van még valami ötlet?
wwhy ezt idáig is tudtuk.
-
wwhy
veterán
válasz
jelentem, a McAfee azonnal irtotta
-
Alex_
tag
no. ha még megvan miről volt szó.
készítettem wiresharkkal csomagelemzést.
a javascript visszakódolása után a több adatcsomag (SSDP, UDP (különböző portokon)9 elhagyta a gépet a mire az eset feléledt.
feltöltöttem a kódot a virustotalra, szomorú az eredmény, már lassan két hete találkoztam ezzel, no most jelentem is.
ugyanis, az eset nem a redirekcióra s a közben elmenő csomagokra reagál, hanem már arra, hogy viszont töltenének le hozzám egy trójait.http://www.virustotal.com/hu/analisis/fa9ed69362b65105f82c8e43ecdb65910fb415a648df2947ce7421c64ce9578e-1243176989
jelentés vége.
Alex_ -
betyarr
veterán
válasz
copperhead #14331 üzenetére
magától nem fogja meghosszabítani.
letiltani meg bármelyik vírusírtót le lehet.azt kellene szem előtt tartanod,hogy tökéletes biztonság nincs.ha te nem vigyázol,akkor lehet bármilyen vírusírtód meg más védelmi rendszered,akkor is megfertőződsz.
-
betyarr
veterán
válasz
kaspersky internet security.
-
válasz
copperhead #14323 üzenetére
Én is így jártam a Noddal és azért tettem fel az Avirát. (bár most én is kiprobálom ezt az online virus ellnőrzést)
Csak az a gond hogy kulcsot novemberig kaptam hozzá. -
betyarr
veterán
válasz
copperhead #14323 üzenetére
én az avirát szeretem,most jelenleg KIS van fenn.mindkettőnél 1-2 váletlen, kósza trójai figyelt eddig be.mellette pedig fenn van az a-squared,malwarebytes,superantispyware,counterspy.ezeket néhanapján lefuttatom.de az igazság az,hogy vigyáznod kellene miket töltesz le,miket használsz és milyen oldalakat látogatsz.amint látom van námi gané a gépeden és az elsősorban rajtad múlik.
-
attiati
veterán
basszus, már épp panaszkodni akartam, hogy windows képernyő megjelenésétől 110 másodpercig nézem a nod bejelentkező képernyőjét, és az outpost "service is not avaible yet" státuszát
és láss csodát, működik a dolog
sajátgép/hálózati helyek/helyi kapcsolat / tulajdonságok / TCP/IP protokoll / és fix ip címet adunk neki 192.168.1.2
hihetetlen de 1 percel gyorsabb a bootolásom
-
copperhead
aktív tag
válasz
betyarr #14320 üzenetére
Köszi!Idáig nem nagyon szerettem a Nod32, mert használata után, az Avira, egy rakás trójait talált.Lehet, hogy valami változott, mert már itt tart, a Kaspersky után.Még régebben valaki azt mondta, hogy még az a gond, hogyha a számítógépre valaki "bekopog" a Nod32 válaszol, hogy "nem vagyunk itthon" és ez már elég a "betöréshez".Az igazat megvallva, nem tudom, hogy miről van szó, de valószínüleg nem jelent sok jót.Remélhetőleg ez már megváltozott azóta.Olvastam az első hozzászólást, de az az igazi, ha valaki ki is próbálta a különféle variációkat.Neked mi jött be a legjobban?
-
betyarr
veterán
válasz
copperhead #14316 üzenetére
jobbat nem.inkább másat.kaspersky,nod...de az 1 hsz-ben benne van minden.
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy az Avira vagy a Comodo antivirus a jobb?
Köszi előre is a választ!
-
copperhead
aktív tag
válasz
betyarr #14308 üzenetére
Szerintetek az lehetséges, hogy egy Backdoor törlése magával rántja a rendszert?Nem értem, hogy csökkentett módban simán betölt, rendesnél meg kékhalál módban újraindul.digiwet.dll nincs is a system32 mappában, tehát annak a törlése nem okozhatna ilyen problémát.
Idáig semmi gondom nem volt az Avira, Spybot S&D párossal, de most valahogy kiszerettem belőlük.Tudnátok valami jobbat ajánlani? -
Penge_4
veterán
The promotion has expired on 17 May 2009.
Ezek szerint vége a 180 napos legális licensznek Avirához?
-
betyarr
veterán
válasz
Directors066 #14310 üzenetére
vannak vírusok,amik túlélik a formázást is akár.vagy pedig valamelyik program,amit telepítés után felteszel (esetleg a windóz maga) lehet vírusos.vagy valami hardver-szoftver hiba lehet még.
ha vírus,akkor ezeket próbáld meg csökkentett módban,esetleg a kaspersky virus removal tool-t.
-
Directors066
tag
Üdv!
Segítségeteket szeretnék kérni.
Egyik ismerősömnek újraraktam a gépét már 2×is és le is formáztam teljesen a winyót de egyszerűen be van lassulva.Ha nem fut semmilyen program sem akkor is a CPU használata 60-70%-os.
Gondolom ez vírus.TI most mit javasolnátok mitévő legyek?Avastot végig futattam de semmi. -
puttputt
őstag
válasz
copperhead #14307 üzenetére
Nálam is csak csökkentett mód alatt tudott igazán "konstruktív" lenni a Trojan Remover.
-
betyarr
veterán
válasz
copperhead #14307 üzenetére
érdemes csökkentett módban futtatni ezeket a dolgokat.még azt próbáld meg.
-
copperhead
aktív tag
válasz
betyarr #14306 üzenetére
Most éppen a Superantispyware-t futtattam le.Talált még 2 trójait, kitöröltem őket, újraindítást kért, de nem indul újra.Betöltésnél lefutnak a "csíkok", bejönne a Windows, de hírtelen félig bevillan a kékhalál képenyő, és ilyen elektromos szikra szerű zaj hallatszik, majd újraindul.Csökkentett módban betölt, de normálisan nem.Valószinüleg ennek annnyi.
-
betyarr
veterán
válasz
copperhead #14305 üzenetére
amiket írtam,azokat próbáltad?
-
copperhead
aktív tag
Sajna valami nagy gáz van.Talált még egy dll
fájlt, azt is töröltem.Telepítetem a Kaspersky IS 2009-et, de hiába, mert nem tudom elindítani.Attól tartok, hogy nem marad más mint az Win újratelepítése. -
válasz
copperhead #14300 üzenetére
Hát én az Online Scanner-ekben nem nagyon hiszek. De ha neked sikerül, akkor írd meg.
Aktív témák
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Corsair 850W
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest