Aktív témák
-
zed01
őstag
válasz
Krystal_s #12596 üzenetére
A portable ubuntura is kell vírusirtó, ha védeni akarod a windowsod. A portable is különálló oprendszer, ami szvsz azért jó, mert abból nem tudnak kitörni a kártevők. De nem ajánlom mert még nem az igazi. Ha pénzt utalsz át a neten, akkor csak tedd be az ubuntu cd-jét bootolj be róla és van egy szűz live oprendszered ami nagyon biztonságos.
Ha igazi linuxot szeretnél a gépre, de nem akarsz a particionálással bajlódni, csak azt akarod hogy rendesen működjön, akkor a wubit ajánlanám. Amiről bővebben itt olvashatsz:
Ebben az a különösen jó, ha nem tetszik, csak uninstallálod a windowsból, mint akármelyik más alkalmazást.
Ha vírusirtót is szeretnél az Ubuntura, akkor csak és kizárólag a 8.04-es Ubi jó, abból is csak a gyári kernel és Sophos Antivirus Linux 6.6.1 jó hozzá, mert az antivirusok működése linuxon a támogatott kerneltől függ. Úgyhogy ha feltelpítetted a wubival az Ubuntut, és frissítetted, majd az újraindítás után synapticból távolítsd el az új kernelt (keress rá hogy linux a synapticban és a nagyobbik verziójú linux-imaget távolítsd el, majd indítsd újra a gépet, a régi kernelről bootolj be és máris telepítheted a Sophost).
Bár az is igaz, hogy linuxra nem nagyon kell vírusirtó, mivel a kártevők 99.99 %-a Windowsra készül. Egy két linuxos rootkit van, de arra bőven elég ha havonta egyszer lefuttatod az ingyenes RK Huntert, amit szintén a synapticból telepíthetsz (csak rákeresel, bepipálod, leokézod, és magától letölti és telepíti).
-
Krystal_s
addikt
ti nem próbáltátok ezt a portable ubuntu-t, amit zed01 ajánlott ? régebben egy emulátorral próbálgattam, de most így h simán megy windows alatt is biztos így jobb.
Valóban annyira biztonságos vele netezni ? pl ha letöltök vmit ,akkor a windows-os vírusirtó átnézi azt az adott file-t,mert elvileg ha ubuntuval netezek akkor az irtó nincs képben, mert nem azon a rendszeren van,de a letöltött adat már a wines rendszerre kerül...hm sajnos nincs olyan ismerősöm most ,akivel élesben kitudnám próbálni,mert én nem értek ennyire a biztonsági dolgokhoz. néztem youtube-on videókat és olvastam fórumokat,de ott inkább azok használták,akik pénzt utalnak neten keresztül stb.,de nem említették a letöltéseket.
-
polonic
félisten
-
zed01
őstag
Nálatok is a ESS4 nem működik együtt az uTorrenttal? Csak passzív módban tudok torrentezni vele. Azon gondolkodom hogy leszedem. Persze virtuális XP-n használom, VmWare 6.5. Mit gondoltok milyen védelmet tegyek fel erre az XP-re? Mivel a virtuális XP a rendszer fele erőforrásait használja csak, így olyan védelmi megoldások jöhetnek szóba, aminek nagyon kicsi a rendszerigénye.
Arra gondoltam hogy:
1. Norton AntiVirus 2009
2. McAfee Firewall Corporate 8.5
3. Agnitum SpamTerrier 2.0 (ez azért jó mert egy plugin a levelező klienshez, nem írja be magát a futó folyamatok közé)
4. Csak a legszükségesebb programokat teszem fel, hogy ezzel is csökkentsem a futó folyamatok számát.Ez szerintetek fogja a gépet? Vagy még elmegy?
1 GB ramot adtam a virtuális XP-nek (van 3 GB), csak a proci kevés neki, ugyanis még mindig csak egy P4 3.20 Ghz-es prescottom van, ami elég karcsú ha virtuális oprendszert akarok futtatni.
De a legjobb lenne a NIS2009, mert abban minden van, csak ahhoz nincs licenszem sajna.
-
válasz
polonic #12592 üzenetére
Ugyan ez a helyzet nálam is mint nálad!
Akárhányszor lefutattam más programot, sosem talált semmit az ESS/Nod32 után.
Pedig használom a gépem rendesen, és nem egy visszafogott számítógépes életet élek.
Nekem a legfontosabb, hogy ne lassítson a program, mivel tudom mit csinálok. Erre az ESS/Nod32 tökéletesen megfelel.
A spamszürője meg tényleg nagyon jó! -
polonic
félisten
válasz
Szellem. #12591 üzenetére
Így van, az embernek kell leginkább figyelnie mit csinál a neten. Persze a védelmi megoldás is számít.
Én is ESS 4-et használok egyébként, már azóta ESS nálam a védelmi program, amióta megjelent. Ami meggyőzött az az, hogy semmit nem lassít a gépen és a spam szűrő.
A másik meg, hogy kipróbáltam már ESS után kapserskyt, avirát, BD-t és nem találtak utána semmit, úgyhogy visszament szépen az ESS és nyugodtan elvagyok vele és megbízom benne. -
válasz
Paarthurnax #12590 üzenetére
Bizony, hogy lassítja. Főleg a lapost.
Ettől függetlenül azt mondom, hogy a biztonság nagyban az emberen múlik. A szoftver csak segítség. Ha az ember ésszel kattintgat, stb., akkor elkerülheti a bajt.
Én Nod32/ESS-el dolgozom, és nincs vírusom! Pedig töltök le a netről, meg megyek ide-oda. -
Paarthurnax
senior tag
válasz
Kiskutya #12588 üzenetére
Nem tudom, de mondtam öcsémnek, hogy most ideje lenne akkor hanyagolni azt a lopott verziót, mert eddig kétszer tett kárt a gépében vírus, tehát valami nem jó. Arról nem is beszélve, hogy szerintem ilyen fontos progikat respektáljuk már annyira, hogy megvesszük az eredetit és nem csak lopjuk, vagy akkor használjon ingyeneset, akinek épp nincs annyi pénze.
Jó darabig ingyeneseket használtam, de aztán megvettem a Kaspersky-t és bár most, hogy megtudtam ez belassítja a gépet, de legalább nem parázom, hogy mikor milyen támadás ér. -
-
Kiskutya
veterán
válasz
Paarthurnax #12584 üzenetére
Ha valaki lopott kulcsot vagy serialt használ az szerintem ugyan olyan védelmet ad mint az eredeti, a crack az már más dolog!
-
L7wy
őstag
válasz
eddy15 #12585 üzenetére
Ha nem zavar Bitdefender akkor maradj nála!!! Amúgy meg ESS folyamatosan javul, de mégsem javult egyenlőre akkorát amennyit kellett volna neki. Ettől függetlenül egyre jobb kezd lenni. Állítólag javítottak az eltávolítási képességén, de találkoztunk ennek ellenére is olyannal amivel nem tudott mit kezdeni.
-
válasz
Paarthurnax #12584 üzenetére
Ha loptott, tehát krekkelt antivírust használ valaki, akkor fennál a biztonsági kockázat!
Azért, mert egy antivírus programnál, nem csak az adatbázis frissül, hanem a programmodulok is. Ergo, ha krekkelt, akkor a modulok nem frissülnek, és így csökken a hatásfoka terméknek.
Az egyébb biztonsági kockázatokról nem is beszélek. -
eddy15
tag
válasz
Moonline. #12567 üzenetére
Akkor kérdezem másképp. Jobb az ESS 4 tűzfala mint a 3-é? Vírusvédelem, spyware védelem mennyivel jobb? Én nem akarok most szoftvereket feltelepíteni és törölni. Azért kérdem, hogy miben lett jobb.
Nekem a Bitdefender 3 trójait talált a ESS 3.0 után. Azóta használok BD-t, de attól jó lenne tudni, hogy az új kiadáson mennyit javítottak. -
Paarthurnax
senior tag
Nem tudom van e valóság alapja annak, hogy a nem jogtiszta antivírus programok nem adnak olyan védelmet, mint a rendesen megvett verziók. Mintha régebben valami olyasmit olvastam volna, hogy a lopott licenszel frissítést letöltő verziók más információt kapnak.
Az viszont biztos, hogy öcsém utóbbi két évben két vírust is bekapott NOD32-vel és tudom, hogy nem vette meg, hanem egy haverja rakta fel neki. Most mondtam, hogy talán ideje lenne egy ingyenest felrakni vagy vegyék meg a családi gépekre a Kaspersky-t. Úgyhogy megvették ők is a három gépes licensz-t, $40 gépenként, de ahogy látom az ESET olcsóbb lett volna. Most már mind1. Én a 2009-est ha jól emlékszem $50-ért vettem meg.Egy probléma maradt csak, hogy a három családi gépből egy gépen teljesen leállt az Internet és csak akkor működik ha deaktiválja a Kaspersky-t. Nem tudom mi lehet azzal a géppel, lehet valami mással akadt össze. Mivel nem otthon lakom csak Skype-on tudom segíteni öcsémet, de eddig nem találtam meg a probléma okát.
-
válasz
polonic #12579 üzenetére
Igen, ebben igazad van. Nem tudom, hogy miért csinálják, de ha már tesztelünk, akkor korretül tegyük. De ezek szerint ez nem mindenhol evidens. Például a VIPRE nevű programot hasonlították össze régi Nortonnal, meg a 7-es Kaspersky-vel, és megállapították, hogy a VIPRE gyorsabb.
Csak azt elfelejtették, hogy a Kaspersky és a Norton legujabb termékei már régen kint voltak. Ergo, a teszt hazugságon alapult a VIPRE esetében. Van még egy pár ilyen szemétségen alapuló marketing fogás.
A népet könnyű butítani ilyen és hasonló dolgokkal. -
-
-
L7wy
őstag
válasz
Szellem. #12576 üzenetére
Itt pl
Ha jól emlékszem ez volt régen az eredeti honlapja, az avira.com.os csak később jött létre. Bár kétségkívül az avira.com-os lett mostmár a hivatalos weblapja, annó nem ezzel kezdte emlékezetem szerint (a tévedés lehetősége fennáll persze, lehet majd utánaolvasok egyszer). A weblapja is elég egyszerű, egyszerűségre törekvő, nincs telepakolva flash-ekkel...stb.
Az is lehet h az az oldal amit linkelek, már nem is frissül? Úgymond árván hagyott oldal?
-
-
L7wy
őstag
válasz
Krystal_s #12574 üzenetére
Avirának sokszor volt ez a baja h ritkán frissít. Én ahogy észrevettem (még a régi szépidőkben), szarok a szerverei, ezek szerint ezen nem sokat javítottak. A másik az h nincs egy normális weblapja sem, a letöltés meg ha jól tudom download.comról megy. De előbb utóbb fog frissíteni.
-
-
-
válasz
Paarthurnax #12564 üzenetére
Ezen két párosításhoz képest, persze, hogy nem tünt fel.
Én ESS 4-et használok. -
válasz
Paarthurnax #12562 üzenetére
Okés, csak mondjuk én arra nagyon háklis vagyok, hogy 3rd party szoftver alap helyzetben ne lassítsa folyamatosan a számítógépem működését. Ma már pedig alapkövetelmény egy ilyen biztonsági szoftvertől, hogy ne lassítson!
-
válasz
Paarthurnax #12560 üzenetére
Akkor te a lassú gépekhez vagy szokva. A memóriafoglalásnak nem sok köze van jelen esetben a lassúsághoz.
Köztudott dolog, hogy a Kaspersky lassítja a boot folyamatot, lassítja a programok indulását, fájlműveleteket, webböngészést, stb.
Olyan nincs, hogy nálad nem lassít, a mindenki másnál meg igen. Főleg egy noti esetében még jobban kijön a lassulás.
Viszont az igaz, hogy a Kaspersky mellett az ember tényleg biztonságban érzi magát. -
Paarthurnax
senior tag
Most már több mint két éve a Kaspersky-t használom a notimon. Előtte mindenféle ingyenes megoldásokat használtam (AVG + ZoneAlarm), de végül a Kaspersky maradt és megvettem a licenszet erre az évre is. A 2009-es új felületét a mai napig nem szoktam még meg, de védelem terén ennél jobbat most nem tudok. Évek óta nem keletkezett kár kártevők miatt.
A másik, hogy az avp.exe kb. 24MB-ot foglal a memóriából ami semmi és még a notin sem érzem, hogy vissza fogná. -
válasz
polonic #12558 üzenetére
Hát ez az. Ha a többi programból az újjabbat tesztelik, akkor miért a régebbit az ESS esetében? Ráadásul az ESS 4 tűzfala tovább lett fejlesztve. Van egy valag újdonság benne, amivel megnőtt volna az eredménye.
Ezzel tényleg nem az ESS-t akar a csúcsra emelni, de ha már tesztelünk, akkor a feltételek legyenek egyenlőek! -
válasz
Kiskutya #12556 üzenetére
Persze, én a Nod32-t sem akarom favorizálni, mert tudod, hogy nem vagyok elfogult.
Csak, igen sokszor előfordul, ha már a VT eredményeit nézzük, hogy igen sokszor a Symantec nem ismeri fel a kártevőt. De ttől függetlenül, mindenki azt használ, amit akar és ami neki tetszik. Egyik terméket sem akarom szarozni, mert fölösleges. Szerintem a Symntec neve nagyobb, mint amit aterméke valójában tud.
És akkor most Nod, vagy NIS megy nálad? -
Kiskutya
veterán
válasz
Szellem. #12555 üzenetére
A kaspersky érdemeit nem vitatom azt is tudom, hogy a tűzfal része is az 1ik legjobb az is megoldások közül. A nis-re visszatérve azért is írtam a tesztelési szempontokat, mert lehet ők pont olyan mintákat fogtak ki amiben jobb volt! Volt már olyan vírusom ami virustotal szerint az volt és ott pont a nod nem ismerte fel.
-
válasz
Kiskutya #12554 üzenetére
Felismerésben, biztosan nem nyújt 99%-ot! És ezt te is tudod, mert látod a teszteket! Persze, kérdés, hogy miylen mintákon futtatják. Ha olyanon, ami neki kedvez, akkor elképzelhető, hogy 99%-os, de ez meg akkor nem reális eredmény.
Például a legutóbbi 2 vírusomat, amit belinkeltem, abszolút nem ismeri még most sem a NIS. És még számtalan ilyen példát lehet felhozni. Az 1 hónappal ezelötti 160-as mintámban, ami ugye új gyűjtés, még mindig ugyan annyit ismer fel, mint 1 hónapja. Akkor miről beszélünk? Ha már szempontokat nézünk, a felismerésben, biztosan nem lenne az első 3-ban. Support szempontból szintén nem. Gusztustalan megoldások tekintetében az biztos, hogy az első lenne.
Korábban Kaspersky-vel nem volt BSOD-d. Most van? Nem védem a Kaspersky-t, mert egy lassú dög, de nem is esek át a ló tulsó oldalára vele kapcsolatban. Szidhatod a Kaspersky-t, engem nem zavar. Lassú dög az biztos, de hogy felismerésben és eltávolításban magasan a csúcson van, az biztos. -
Kiskutya
veterán
válasz
Szellem. #12553 üzenetére
Nem rossz a nis09 miért ne lehetne az első? Mindenki más szempontokat néz, ha nekem kellene 1 sorrendet írnom az első 3ba biztos benne lenne. Nálam pl a kaspersky lenne az ami a sor végén kullogna. Nemrég újból rászántam magam, hogy kipróbáljam mert régen nagyon szerettem de ez a 2009-es valami förtelem... Naponta 2x-3x volt kék halálom vistan. Mivel a program telepítése előtt semmi gáz nem volt a gépemmel leszedtem és felraktam a nodot azóta minden ok! Ja és a kaspersky nálam lassabb volt mint a panda és ezt könnyen észrevettem mert előtte panda volt fent.
-
válasz
Narxis #12549 üzenetére
Már javában kint volt a végleges ESS 4 amikor ez a teszt készült. Birom, amikor egyes termékekből alegujabbat, másokból meg a régebbit tesztelik és úgy hasonlítják őket össze. Semmi köze így a realitáshoz. Bár azt meg kell jegyeznem a KIS hozta a formáját. Persze a NIS lett az első, de miért is? Ugyan, nevetséges.
-
-
válasz
Core2duo6600 #12541 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy fogja a lapost!
A másik, nem tudom, hogy mit tilt, de az új, 16.5-ös biztosan tiltja nálad is és másnál is Vista alatt a Defendert, meg akinek IE8-a van, a SmartScreent!
A korábbi verzóban vissza lehetett kapcsolni a Defendert, de a 16.5-nél minden újraindulás után kilövi a Dendert! -
-
islorinc
tag
Végre egy korrekt tesztoldal korrekt összefoglaló tesztje!
http://www.protectstar-testlab.org/award/protectstar-bigiss2009_eng.pdf
Érdekes, NOD32 épphogycsak kielégítően szerepelt.
-
Krystal_s
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #12546 üzenetére
hát sajnos kicsit változtattak a beállításokon ,ami engem is zavart ,de már megszoktam...
megértem hogy ezek alapján nem felel meg az adott tesztelésre.sajnálom, kíváncsi lettem volna az eredményre a többihez képest...bár tudom h nem rossz program, sok külföldi nagy cég is ezt használja ,de nálunk nem nagyon közkedvelt és ismert program (pl mert nincs magyar változata) és nem sokat lehet róla olvasni ,csak külföldi teszteken (ami nem "hiteles").
Azért sok sikert és türelmet a teszthez !nem semmi meló...nekem nem lenne türelmem hozzá...kényszerből már így is sokat kellett próbálgatnom régebben, mire megtaláltam a számomra megfelelőt, de évről évre változik minden. és azt is észrevettem h különböző rendszerek mást "kedvelnek".
-
válasz
Krystal_s #12542 üzenetére
Hali!
Okok az "idegösszeomlásra"....
1. Első frissítés kb 64 MB, majd restart
2. Második frissítés kb 43 MB, restart
3. [Aztán ezért]
4. Nem tudtam kikapcsolni, hogy ne matasson a vizsgálat elött a Registry, system32, program files, stb könyvtárakba(nem is lehet), ez meg fontos, ha egy vírusos ZIP-et akarsz megvizsgálni, ahol szükség lenne, hogy mennyit vizsgált át, és abból mennyit talált fertőzöttnek...
5. Könyvtár scan-nél semmi infót nem ír, hogy hány darabot vizsgált, milyen eredménnyel
6. a saját LOG fájlát nem tudta visszaolvasni, ott volt a dátummal ellátott LOG, teljesen üres volt az infopanel
7. kézzel belenéztem a LOG fájlba, semmi összegzés sem volt bent....Több most nem jut eszembe, de ez már elég(nekem)....
Szal ha az ember felrakja, akkor lehet hogy jó(nem ezzel volt a gond), hanem hogy alkalmatlan a virusteszt elvégzésére...(legalábbis nálam az volt, ezért "száműztem a listából)Fire.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #12538 üzenetére
Hát ha ezt te így tényleg megcsinálod akkor emelem a virtuális kalapom, én sajnos túl lusta vagyok ilyen részletesen ennyi terméket tesztelni.
-
Krystal_s
addikt
válasz
Moonline. #12543 üzenetére
szia ,ezt a linket nekem akartad küldeni ? én Bitdefendert használok és Trend IS-t...
azért köszi , még lehet h szükségem lesz rá.
Apu gépére pont tegnap este tettem fel a free Avira-t...még tesztelgetem. ( talán elég a free is ,nem sokat netezik és inkább csak mail-eket olvas és híreket...xp tűzfal bekapcs és van router is ) -
Moonline.
aktív tag
-
Krystal_s
addikt
válasz
"Trend Micro IS x64 kiesett, mert majdnem idegosszeomlásba kergetett...)"
sajnálom ,hogy kimarad. a notimon az van és évekig használtam a pc-n is. mi a baj vele ? ...tud külön is file-t ellenőrizni , jobb klikk a file-on és ott a Scan for security Threats. -
Core2duo6600
veterán
válasz
Szellem. #12525 üzenetére
Ezek alapján nem tartom kizártnak, hogy ezt a szerencsétlen laptopot is az NIS lassítja be, hisz lehet, hogy még mást is kitiltott, pl prefetch , nem néztem most, hogy fut -e csak példának hoztam fel.
Onnan látod, hogy nem fut a defender, hogy amikor rámész a Control panelben, akkor szól, hogy nem fut ?
Mert ebben az esetben nálam fut jelenleg a NIS mellett ..(#12534) Egzee
Szerintem elég.
Kiegészítve annyival, hogy esetenként végigkergetsz rajta egy spy és egy reklámprogram eltvolítót.
1 HSz ben van ajánlás ezekre asszem.(#12538) Fire/SOUL/CD
Mág esetleg a Mcafee-tt is érdemes betenni, elég meggyőző volt a cucca.
Stintén 1 laposon volt demo jelleggel . -
válasz
Fasza lesz így nagyon!
VIPRE mindenképpen menjen még, ha befér. Meg lehet még F-Secure! -
válasz
Szellem. #12537 üzenetére
Hali!
A tesztkörnyzet amin a teszt zajlik 4GB ram, AMD 4400Mhz x2, Gigabyte lap, hitachi SATA2 HDD(AHCI, NCQ), szóval nem egy nagy gép, de a kategóriájában "jó vas", tesztkörnyezethez ideális...
Tesztelésre kijelölt IS-ek
Avast! PROFESSIONAL EDITION 4.8.1335
AVG Internet Security 8.5.287
Avira Premium Security Suite 9.0.0.355
BitDefender Internet Security 2009 12.0.12.0
Comodo Internet Security 3.8.65951.477
Eset Smart Security 3 3.0.650.0
GData Internet Security 2009 19.0.0.53
Kaspersky Internet Security 2009 8.0.0.357
Norton Internet Security 2009 16.5.0.134
Panda Global Protection 2009 2.00.00
Virusbuster Internet Security Suite (verziót még nem tudom, nincs tesztelve még)(PC Tolls IS kiesett, nincs x64-es változtata, Trend Micro IS x64 kiesett, mert majdnem idegosszeomlásba kergetett...)
Tesztelési infók
Termék megnevezés
Verzió
Operációs rendszer kompatibilitás
Nyelv
Telepítő mérete
Telepítéshez szükséges idő
Eltávolításhoz szükséges idő
Újraindításhoz szükséges idő (tétlen állapotból OS restart)
Vizsgálathoz szükséges idő (Windows könyvtár)(20,1 GB, 96313 fájl)
Memória használat (tétlen állapot) OFFLINE
Memória használat (vizsgálat közben) OFFLINE
Memória használat (Böngészés közben) ONLINE
PLAG vírus-tesztcsomag 2009.03.25 (ZIP, UNZIP, Átvizsgált, Fertőzött, Maradék)
PLAG vírus-tesztcsomag 2009.03.26 ( UNZIP, Átvizsgált, Fertőzött, Maradék)
PLAG vírus-tesztcsomag 2009.03.27 ( REZIPPED, Átvizsgált, Fertőzött)Mindezt Excel-ben letárolni, grafikonon ábrázolni, stb
Mindezt azért írtam le, hogy egyrészt tájékoztassalak( és persze másokat is), másrészt hogy lássék, hogy komolyan veszem a dolgot(bármilyen eredmények is születnek)
Fire.
UI: Holnapra csak a VirusBuster IS Suite x64 maradt, esetleg ha még lenne ötleted, hogy mit lehetne tesztelni(max 2), akkor azt megköszönném.(x64 környezetben fusson!)
-
válasz
Fire/SOUL/CD #12535 üzenetére
Persze, nincs ezzel baj, mert eltérő hardver és szoftverkörnyezet tud befolyásolni egy programot. Ahogy írtam, nekem egy 4 magos gépem van 4 G Rammal. Ergó erő van.
Ettől függetlenül, a KIS tényleg lassít. Az érdekes az, hogy amióta Vistát használok, én nem szorultam rá, mert nem volt vírusom. Így, nekem az ESS/Nod32 tökéletesen megfelel.
Az ESS-t is csak azért használom, mert jó a spam szűrője. A tűzfalára sem lenne szükségem, mert a Vista tűzfalában a Fokozott Biztonságú tűzfal részben tökéletesen be tudom konfigolni az alkalmazás szűrést. Szóval a Vista tűzfala kis utánnajárással tökéletes!
A vírusokat meg ésszel használattal el lehet kerülni. -
válasz
Szellem. #12533 üzenetére
Hali!
Nekem meg az ellenkezője...
De "ez a jó", mert így legalább meg lehet beszélni, ki lehet okoskodni(talán), hogy mi okozza ezeket az eltéréseket.
Mondjuk lelkiekben felkészülök arra, hogy sokan lefognak hülézni az tuti, (az adatok láttán), de hát mellékelem a képeket(és bár dolgozom Photoshoppal, de nem azzal készültek).
Ha valótlanságot akarnék írni, akkor nem szánnék rá ennyi időt.
Számomra is meglepőek mind az adatok, mind a működés hatékonyság szempontjából jópár IS.
A memóriahasználatról meg annyit, hogy időm hiányába(kedden jön az alaplap) nem használtam olyan spéci alkalmazást, ami az IS teljeserőforrás-használatát tudja monitorozni, mert így "csak" a Vista feladatkezelőjére hagyatkoztam, amiből nem feltétlenül derül ki a valós memória-használat. Ugyanis lehet egy IS-nek olyan összetevője, ami ránázésre nem tartozik az adott alkalmazáshoz.(pl mert olyan neve, leírása, stb van) amiből nem jön rá az ember, hogy az még a progi része....
A spéci progival lehet monitorozni, mert "ő tudja" az összes összetevőt, és a valós (nem csak memória) erőforrás igényt jelzi....Szal, lesz miről beszélni, vitatkozni(építő jellegűre gondolok), pro és kontra.....
Lehet, hogy megoldunk pár "nagy rejtélyt".....Fire.
-
Egzee
őstag
Valaki adna tanácsot? link
-
válasz
Fire/SOUL/CD #12532 üzenetére
Nekem személyes tapasztalatom, hogy a Bitdefender IS-nél a Kaspersky jelentősen gyorsabb! És hatékonyabb is minden tekintetben!
-
válasz
Szellem. #12531 üzenetére
Hali!
Hát első így még nincs konkrétan, mert még vissza legalább kettő..., másrészt meg igazából tesztelek, dokumentálom az eredményeket, igazából káosz uralkodik a fejembe, az összhatás tekintetében.
Kizárólag a gép fogása szempontjából tudok két progit mondani, ami nekem így hirtelen megtetszett. Az egyik a Comodo IS x64(nem Pro változat) ami jelenleg is fut, tényleg (ahogy Te fogalmaztál), "NOD érzése" van az embernek. De a másik(erre viszont szerintem nem is gondolnál) az a BitDefender IS x64.
A boot idő megnő látványosan, viszonylag lassan is töltödik be, de ha betöltődött, akkor "megáll" az idő.Nem hogy "NOD érzés", de mintha nem is lenne fent vírusírtó. Felmentem a netre, aztán ezerrel jönnek az oldalak, semmi akadás, azt hittem elfelejtettem visszakapcsolni a védelmet....., de nem. Viszont "hátránya", hogy egy átlagos user képtelen beállítani, mert nagyon összetett(igényes), beállításokkal rendelkezik, csak nagyon sokkal, illetve angol nyelvű ugyebár....
De ez csak a mostani állapot, majd az összesítésnél elválik, bár nem szeretek(és nem is fogok) sorrendet állítani, majd a tiszta erdemények alapján, meg a kipróbálás után, mindenki eldönti ami neki esetleg megfelelhet.
Fire.
UI: Fontos: Minden tesztprogi az alap, gyári, default, stb beállításaival van tesztelve, tehát nincs kézzel állítva semmi. Tudom, hogy ezzel lehet a hatékonyságot növelni és vele párhuzamosan az erőforrásigényt is, de úgy gondoltam ez a jobb megoldás, mivel így azok az eredmények mutatkoznak meg, mint amikor megveszed aztán felrakod és nem állítgatsz semmit...(hétköznapi felhasználó)
Természetesen Én sem és nyílván Te sem alapon hagyod a beállításokat.... -
válasz
Fire/SOUL/CD #12530 üzenetére
Nem, egyetértek veled. Sajnos a KIS fogja a gépet! Ezen nagyon kéne változtatniuk! Akkor szerintem az élre kerülne!
És akkor mi az első nálad? Mi az ami az első 3-ban benne van? -
válasz
Szellem. #12528 üzenetére
Hali!
És a KIS nálad nem fogja nagyon a gépet?
Mert 9 IS tesztjén túl vagyok most, de a legutolsó helyen van nálam...
Természetesen CSAK ÉS KIZÁRÓLAG abból a szempontból, hogy ilyen kegyetlenül megfogja a gépet.
A többi dolga rendben is lenne(szép külalak, egész felhasználó-barát, jól konfigolható, remek vírus felismerési arány, stb, stb)Hazai és külföldi oldalakon is olvastam utána, és az az általános "nézet", hogy egy kiváló program, csak ezen a problémán kell javítani....
Fire.
-
Egzee
őstag
Sziasztok! Routerem van, XP SP3 és Avastom. Ezek mellé mit ajánlotok még?
Szerk: Vagy ha annyira szar az avast akkor ahelyett mit ajánlotok még? (mondjuk nekem eddig nagyon bevált) -
Egyébként nekem az eddigi személyes tapasztalatom, hogy szerintem két normális IS van. Az ESS és a KIS. Biztos van még más is, ami korrekt és használható, de amivel eddig én próbálkoztam ez a kettő vált be normálisan!
-
válasz
Narxis #12526 üzenetére
De a kettő abszolút megfér egymással, mivel nem zavarhat be egymásnak!
Az egyik az IE8 része, a Norton Toolbar meg egy toolbar, ahogy a nevében benne is van.
Ez a két cucc, abszolút nem zavar be egymásnak. Ez tuti. Akkor minek letiltani? Mert konkurencia? A másik, meg ahogy írod, had döntsem már én el, hogy melyiket akarom használni. Főleg úgy, hogy mind a kettő megvásárolt, legális termék!
Egyébként, tényleg érdekes amit írtál. A Nod32-be is van Sypaware védelem, de abszolút nem tiltja le a Defendert! Sőt! A Defender abszolút megfér bármivel! A Kaspersky elég háklis egy program a technikai megoldásai miatt, de hozzá se szól a Defenderhez, vagy bármelyik más megoldáshoz ami az operációs rendszerhez tartozik.Most már az egyik itteni fórumos barátommal értek egyet, aki nem hajlandó semmilyen Symantec terméket használni. Csatlakozom hozzá.
-
válasz
Narxis #12522 üzenetére
Jogos az észrevételed, és nem kell halkan megjegyezned.
Utálom, amikor egy szarházi program, öntörvényűen kapcsolgat kifele dolgokat a gépemen, és ráadásul úgy, hogy nem szól egy szót sem!
Komolyan mondom ez a Symantec egyre pofátlanabb és gusztustalanabb cég. Nem elég, hogy csalásokkal hazudják, hogy az ő programjuk a gyorsabb, még ráadásul kikapcsol olyan szolgáltatásokat, amikhez köze sincs, és semmilyen negatív viszonyban nincs a termékükkel. A SmartScreen-nek mi köze van a NIS-hez? Vagy zavarja a szaros Symantecet, hogy esetleg az MS terméke hamarabb jelez egy káros oldalt, mint az ő termékük?
Komolyan mondom, nem szokásom szarozni egy programot, de egyre jobban utálom a Symantec-et és a fos termékeiket.
Ha meg esetleg nem kompatibilis a termékük az MS szolgáltatásaival, akkor ne az MS alkalmazásait kapcsolja ki, hanem vegyék a fáradtságot és írjanak egy normális szoftvert. -
válasz
Narxis #12522 üzenetére
Hali!
Hát a Trend Micro IS x64 (ha jól emlékszem) az csinált olyan "érdekes" dolgot, hogy otthagytam a gépet egy időre, aztán amikor visszajöttem, ALVÓ ÁLLAPOT-ba volt a gép...
(persze nem én konfigoltam úgy a Vista-t, hogy ezt megtegye)
Ebben csak az a gond, hogy pl a Vista topic-ban is gyakran felmerülő kérdés, probléma, hogy nem minden gép tud onnan visszajönni....(az enyém szerencsére igen)
Fire.
-
Ez a rohadék NIS még a SmartScreem szűrőt is kikapcsolja az IE8-ban! Most néztem. Akárhányszor elindítom az IE8-at, mindig be kell kapcsolni, mert a drága NIS magától kikapcsolja. Azért ez már tényleg durva. Menjenek az anyjukba.
-
válasz
Szellem. #12516 üzenetére
Hali!
A tűzfal ki-be kapcsolgatása valóban normális és fontos dolog is. Alapban nem használok Defendert, épp ezért engem meg nem az zavar, hogy NIS telepítésekor kikapcsolja a Defendert, hanem épp az ellenkezője, nevezetesen az, hogy eltávolításkor visszakapcsolja...
De végül is mindegy, vagy ahogy egyik ismerősöm mondaná: "Nekem a kilenc is páros..."
Fire..
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Szellem. #12498 üzenetére
Jelenleg a saját gépemen semmien víruskereső sincs.
Majd egy free lesz feltéve, vagy meglesz véve valameik.
Nagy valószínűséggel a Norton Antivirus, hogy miért ez ?
Azért, mert a cégnél többségében vannak a régebbi gépek, sokszor kevés rammal.
És onnan talán csöppen egy licencecske hozzám(#12497) Kiskutya
Hogy melyik verzió azt nem tudom, mert nem találok rajta egy árva számot sem.
A HP által előre a notira feltelepítettről van szó.
60 nap és vége.(#12498) Plag
Beállítani éppenséggel beálllította magát aktiv is volt, ennek ellenére nem kapcsolódtak fel a leacherek, holott láttam a kliensben , hogy lennének, kilöttem a tuzfal részét egyből kapcsolódtak, és akkor is ki kellett lőni, amikor a saját gépemmel egy ferde utp vel összekötöttem, mert gbiten azért mégiscsak gyorsabban jött át a sok gigas mpeg file.
Biztosan be lehetett volna álllítani, hogy maradhasson bekapcsolva, de nem volt türelmem vacakolni vele.Értelme csak annyi, hogy áthoztam, hogy egy divx kódolással, megnézem a rendszer stabilitásását, melegdését.
Kint a napon hagyva a gépet, mert szabadban, minden körülmény között kell majd müködnie, mérőgép lesz belőle.15.5.0.23 as a verziója, Most olvasom, hogy van már ujjabb ennek ellenére nem frissitette magát, és ami még érdekes, hogy be van kapcsolva ugyan, az auto update, mégis szarik frissiteni magát a sima antivirus esetén nem voltak ilyen gondjaim.
Próbáltam egy tv kari buzerálót ezen a laptopon, és a norton akkor még nem volt beállítva, és egy csunya férget a defender fogott meg. -
Szottar
tag
válasz
Szellem. #12518 üzenetére
Hát nem tudom, de lehet most blődséget mondok akkor viszont bocsi érte. Csak példának: napokban frissült a WiseRegistryCleaner a 4.22 verzióról a 4.23-ra, de mikor elindult volna a telepítése akkor többször is rákérdezett, hogy engedem-e a változásokat. Aztán pedig amikor utána elindítottam ezt a programot, rögtön rákédezett a változásokra a NIS. Négyszer is! Ez a tűzfal érdeklődése lenne csak?
-
válasz
Szottar #12517 üzenetére
Ez az opció a tűzfalra vonatkozik! Ergo, kikapcsolod az automatikus módot, és manuálisan kell megadnod mindent, illetve ekkor a tűzfal még a csajod bugyijának a szinére is rákérdez.
A Defender rendszerállapotfigyelő modulja a számomra elégséges. Ha települ egy program, azonnal jelez, hogy mi és hová települt. Ergo, nyomon tudom követni, engedélyezhetem, vagy tilthatom. Nekem erre van szükségem belőle. A kémprogram védelemre van más megoldásom!
Ettől függetlenül, akkor se tiltsa le az engedélyem nélkül a Defendert! Erről van itt szó.De igazad van, valóban többet tuda NIS. Kérdés, ez a gyakorlatban mire elég? Az általad képben illusztrált megoldást, természetesen ismerem.
De köszönöm.
-
Szottar
tag
válasz
Szellem. #12505 üzenetére
Próbáltad a NIS-t beállítani úgy, hogy : Beállítások/Internet beállítások/Speciális beállítások >> Konfigurálás, majd itt Aut. programszabályozás kikapcsolva és a Speciális események megfigyelése bekapcsolva? Ilyenkor figyel mindent, sokkal többet és részletesebben mint a Defender és még arra is rákérdez (ha a legszigorúbbakra állítod) , hogy akarsz-e levegőt venni vagy tiltsa le? (kis túlzással) Katt ide
NIS több szinttel magasabb régiókban dolgozik ezen a területen mint a Defender. Ezzel meg nem bántva senkit sem, aki ezt a programot használja, de a Defender "tudása" eléggé behatárolt. -
válasz
Moonline. #12515 üzenetére
Az, hogy egy IS kikapcsolja automatikusan a Win tűzfalát, az normális, mivel két tűzfal együtt elég bajosan működik normálisan. De, a Defendernek semmihez sincs köze, és semminek nem kavar be. Ergo, nem értem a tiltását. Persze, ezt lehet ugye, de ha fordítva történne, akkor szétperelnéjük az MS fejét.
-
-
-
Moonline.
aktív tag
válasz
MolnárPéter #12510 üzenetére
Érdekes. Lehet CounterSpy-ék jobb munkát végeztek
-
MolnárPéter
aktív tag
Mielőtt elharapózna a szarozás, nyugtatónak kis olvasnivaló a Defender eredetéről és a Conterspy-jal való rokonságáról: [link]
-
Moonline.
aktív tag
Nem szoktam fikázni M$ terméket, a Vista mellett is kitartok hogy egyátalán nem sz*r, pedig általában akivel találkozok mindenki azt mondja h milyen rossz mer h Vista meg mittom én..ki kell próbálni.
Szerintem a Defender nem sikerült vmi jóra, csak úgy mint a Windows LiveOneCare. Van ennél jobb spyware kereső is, pl Spyware doctor starter, ami ingyenes, folyamatos védelmet ugyan nem tartalmaz, de tuti megtalálja amit kell.Amúgy: csak jól emlékeztem akkor
Jah meg a microsoft honlapján is az van hogy kémprogram védelem - ingyen. Nem rendszerfigyelésre lett kitalálva, hanem kámprogram megkeresésére és semlegesítésére.
Ettől függetlenül nekem is fenntvan 7en meg Vistán is mivel együtt jár a rendszerrel, de annyit szoktam rajta beállítani hogy kiemelt tagként csatlakozzak a Microsoft Spynet-hez. Nem fikázásnak írtam az előző hsz-t, csak vélemény volt.
-
L7wy
őstag
válasz
Moonline. #12506 üzenetére
Tudod egy fórumban nem szokás semmit sem leszarozni, max leírhatod hogy mi a baja egy egy programnak. És akár írhatnál a Microsoftnak is egy pontos hibaleírást, hogy mi nem tetszik. Nemgondolod? Ja, hogy nemtudod hogy mi a pontos baja Defendernek (csak a szokásos Microsoft sz@rozásról van szó) és hogy miért nem tetszik? Akkor miért mondod h egy kalap trutyi?
-
válasz
Moonline. #12506 üzenetére
Ha már írsz valamit, akkor legalább ne hülyeséget!
Kémprogramok ellen, nem sokat ér, mivel nem kémprogram eltávolító. Van kémprogram adatbázisa és együttműködik az MS kártékony szoftver eltávolító eszközével, de a Defender elsősorban rendszerállapot figyelő! Arra is használom. Be kell állítani, és akkor minden módosulást jelez a ami a rendszerben történik. Ergo, ha kapsz egy kártevőt, jelzi, hogy hova írt és mit.Ettől függetlenül, mivel egy program működésébe nem kavar be, ne tíltsa le semmi automatikusan az engedélyem nélkül.
-
Azért meg kell jegyeznem, hogy igen pofátlan egy szemét cég a Symantec!
Az új NIS 2009/NAV 2009 termékek 16.5.0.134-es verziók, alapból tiltják a Defendert! Hiába kapcsolod vissza, akárhányszor újraindítod a gépet, újra kikapcsolja ez a szar! Azért ez gusztustalan. A Defender abszolút együttműködik mindennel, és semelyik 3rd party szoftvernek nem kavar be. Még a háklis Kapsersky-nek sem. Igazából, rendszerállapotfigyelőnek használom, de ez abszolút szemétség, hogy kérdés nélkül önhatalműlag kikapcsolja a Defendert a Symantec fos terméke.
Itt jött el a pillanat, hogy Symantec terméket többet az életbe nem rakok fel a gépemre! -
-
akasp
senior tag
hali. éépp most olvastam vmelyik pc-s magazinban, hogy megjelent egy uj technologiás virusirtó (vipre)
vki tapasztalatokkal rendelkezik?
mert kivi vok már rá, a másfél oldalas leírás csupa jót emlit rola
Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Filmvilág
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Grand Theft Auto GTA Vice City PC
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest