-
IT café
Remélem nem bánjátok, hogy megnyitom a Mass Effect 3 topikját. Már régóta tudjuk, hogy a játék trilógiának készül, de a mai napon ezt a BioWare hivatalosan is bejelentette. Legalábbis az egyik technikai designerük, Christina Norman szólta el magát a Twitter-en. Ugyanis nemrég egy érdekes megjegyzést olvashattunk a blogjában:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vinyard#
aktív tag
válasz tiv83us #9265 üzenetére
Élvezem ezeket a fejtörős eszmecseréket,de sajna egy darabig nem lesz időm ilyesmire mostantól, úgyhogy ha nem válaszolnák a reakciódra, az időhiány miatt lesz. De még egy utolsót:
" Tobbek kozt valoszinuleg azert sem, mert a codex szerint meg egy organikus faj sem jott ra, hogyan keszulnek, hogyan mukodnek pontosan a Mass Relay-ek. Tudom mar mondtam, de a legokosabb Prothean mernokoknek is igen nagy erofeszitesukbe tellt a Conduit-ot letrehozni es ok fenyevekkel fejlettebbek voltak a mostani barmelyik fajnal."
Egyrészt kódex nagyon sok dologban elavult, a régi írások sokszor nem frissülnek rendesen a játékban elejtett infók alapján. Főleg, ha az-az infó opcionálisan választható, vagyis aki nem beszélget XY-nal, nem jut hozzá. Mondjuk a 3. rész kódexét még nem olvastam (csak az új dolgokat, és azt sem mindet), de eddig így volt. Úgyhogy én ebből nem vonnák le messzemenő következtetéseket.
Másrészt a szuperokos prothean mérnökök kis létszámban voltak. És korlátozottak voltak a forrásaik, amikor felébredtek. Teljesen más szituáció lenne egy élő, virágzó civilizációban építeni egy relét, mint ott, nekik az Iloson, amikor mindenki meghalt körülöttük, az ő túlélésükre még éppen maradt némi energia. És ahogy írod is, nem volt 2 tucat túlélő sem. Úgyhogy én arra teszem a voksom, hogy ideális körülmények között építhettek volna normális, teljes relét.Végül, az hogy Liara apucija említi a dolgot, egy egyszerű csapos, gondolom azt jelenti, hogy ez az információ nem egy szupertitkos tudományos vélekedés, hanem egy egyszerű, általános álláspont az asarik között. A másik lehetőség, hogy Apuci elszállt a realitás talajáról, de erre meg más dolog nem utal.
"Egyebkent Kenson nem egy expert, mert jobban tudhatta volna, hogy a Reaperek az FTL sebesseg tobbszorosevel kozlekednek, nem hiaba tortentek viszonylag gyorsan az esemenyek. Lecsaptak a Batarianokra a Bahak Systemben, majd mentek a Sol-ba. Szerintem nem lehetett tobb par hetnel."
Fogalmunk sincs róla, milyen gyorsak a Kaszások, csak feltételezzük, hogy gyorsabbak, mint a mezei FTL hajtóműves gépek. Kenson azt mondja, hogy minimum hónapokba, de maximum akár egy évbe is kerülhet, mire elérnek a következő reléig. Még ha Kenson alá is becsülte őket, akkor sem biztos, hogy 2 hét alatt ott vannak a következő relénél. Mellesleg valahol olvastam valamit erről, és ott azt hozták ki, hogy már hónapok óta buliztak a 4 szeműeknél, mire hozzánk is elértek. De linket nem tudok adni, szal ezt nem tudom bizonyítani sajnos.Egyébként még mindig ott van az a lehetőség, hogy talán a relék lekapcsolásához kell a Citadel relé funkciója, azt meg tönkrezúzták az organikusok. Jó, nyilván helyre lehet hozni a károkat, de az is idő.
"Sovereign pusztulasarol annyit, hogy meg dokkolt, valoszinuleg a kinetic barrierjeit le kellett engednie, hiszen a Citadellen 1.03G a gravitacio es mint tudjuk, ha egy Reaper belep landol egy bolygon, ahhoz jelentosen le kell csokkentsek a barriereket"
Az űrben? Merthogy Sovi nem a CitadelBEN volt, hanem a Tornyon kívül. Azon kívül meg bizony a jéghideg űr van a nulla G-vel...hiába össze vannak csukva a szárnyak, attól még nem lesz a szárnyak közötti térben automatice gravitáció szerintem.
Amúgy már percek óta ott csücsült a Tornyon, amikor leesett a pajzsa...elég lassan dokkolt...ráadásul pont Saren halála után történt mindez, addig hozzá sem tudtak szagolni a flotta hajóit.És ha netán ezzel is akarták volna magyarázni, utólag a dolgot, akkor is igaz az, hogy a ME1-ből semmi utalás nincs azzal kapcsolatban, hogy miért dobta le szegényke hirtelen a pajzsát, és miért lehetett rommá lőni varázsütésre az addig sebezhetetlen ellenséget Saren halála után. Szerintem ha Drew tudott volna erre egy frappáns magyarázatot, beleírja a sztoriba, nem hagyja csak úgy lógni a levegőben a dolgot...
A Citadel elpusztításáról:
Nyilván kitelepítették volna, mielőtt szétrombolják. Még ha hetekbe is kerül csak a Kaszásoknak eljutni a Citadelig, lett volna idejük rá meglépni a kitelepítést, majd a szétbombázását.Az meg a Tanács inkompetenciája, hogy még Shepard 2. részben gyűjtött bizonyítékai után sem fújtak vészriadót, és nem tájékoztatták a lakosságot, nem rendeltek el masszív háborús készültséget...nem hozták meg azokat a súlyos, fájdalmas döntéseket, amiket ilyenkor meg kell a túlélés érdekében. A Kaszások szerintem nem olyan feltételezésekből indulnak ki, hogy "Mi van ha a jelenlegi ciklus vezetése egy rakás idiótából áll, és gyakorlatilag ölbe tett kézzel várják az érkezésünket?".
(Ja, és halkan hozzáteszem, hogy a Tanács hitetlenkedése és töketlensége annyira bénán, és izzadságszagúan van írva, hogy hihetetlen. Az egy dolog, hogy akár hagyjuk őket, veszni, akár jön egy új brigád, ugyanolyan barmok maradnak, mint korábban, de az már kínos, hogy bár az omni-tool olyan a világban, mint egy mobiltelefon manapság, Shepard bagázsából senkinek nem jutott eszébe, hogy felvegye a beszélgetéseket Sovereign-nel, Saren-nal, bárkivel. És akkor "néccsak hé" itt a bizonyíték. Egy pisszenése sem lehetett volna a Tanácsnak, flegmázhatta volna el a turián Tanácsos, hogy "ah yes reaper...". Úgy ez a Tanács dolog már az első rész óta egy nagyon gyenge része a történetnek szerintem. Ja igen, ez sem saját észrevétel, ezt is olvastam, csak hogy ne más tollával ékeskedjek. )
Szóval szarni kellett volna a 13 millió hitetlenkedő polgárra magasról, kiadni az ultimátumot, hogy vagy felszállnak a kitelepítő hajókra, vagy együtt pusztulnak a Citadel-el. Abban a pillanatban, amikor a Kaszások megérkeztek a batarian rendszerbe, mindenképpen meg kellett volna hozniuk ezt a döntést.
(Egyébként is megválaszolatlan, hogy mi lett a Citadelen élő 13 milliónyi polgárral, amikor elfoglalták a Kaszások. Szerinted mind ott döglött? nekem van egy olyan érzésem, hogy a nagy részük elmenekült.)"1. Tudjuk hogy vegzodik, mikor egy "sima" Mass Relay-t felrobbantanak, szerinted mekkora pusztulast okozott volna, ha a galaxis legnagyobb Mass Relay-et felorbbantjak? Nem biztos, hogy sokan orultek volna neki, ha par system kitorlodik a terkeprol."
A relé inaktív volt, így szerintem nem lett volna semmiféle mega-giga-über szupernova robbanás."2. A Reaperek egyszeruen odaallitottak volna 10 Capital Shipet minden egyes Mass Relay melle, onnantol good luck!"
És vajon mennyien voltak a Kaszások? Hány relé is van? Minden reléhez letenni 10 nagy hajót, nem gyengíti meg komolyabban a bolygókon csatározó egységeket?"Minek tokoltek volna egy kisebb csoporttal? Odamennek full force, es lerendezik. Feleselgesen minek uljenek es varjanak meg 6 honapot, mikor azzal az erovel az egesz fleet oda tud menni es 0 veszteseggel megnyerni a haborut?"
Mert gondolom a nagysebességű utazás az Alpha reléig jó kis energiát leszívott tőlük. Talán ezért sem voltak annyira táposak, mint mondjuk Sovereign. Én úgy csinálnám a helyükben, hogy odaküldöm a kis egységet, csinálja a megbeszélt tervet. Közben aktivizálom a Begyűjtőket, csináljanak helyben egy Kaszást. Ha egyik sem jön be, na akkor meg elindulnák full force.
Mellesleg ha a gondolatmenetedet követjük (amelyben tény, hogy van ráció), akkor meg az jön ki, hogy az egész Begyűjtős próbálkozás egy nagy baromság, fölösleges hajcihő volt. Úgyhogy már nemcsak az hülyeség, hogy a 3. részben miért nem csinálták ezt a taktikát...az is hülyeség, hogy miért szenvedtek egy Ember-kaszás csinálásával a begyűjtőkkel, ami ráadásul csigalassan készülgetett...egyszerűbb lett volna már Sovi bukása után elindulni full force, és adjad neki...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mini-ITX
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest