- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Netflix
-
IT café
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz CactuS #159347 üzenetére
A pickup amit tudok párom kollégája vette, mert vadászik, sokan vadásznak itt, a másikat haver vette méhészkedéshez, de szaladgálósnak meg egy ssangyong korando-t vett.
Ok valamilyen szinten munkához vették, mert pénzt keresnek vele, de az egyik egyéni vállalkozó, a másik meg alkalmazott, szóval nem cégre vették.Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz kisza25 #159351 üzenetére
Ha vadászként, méhészként nem viszi be a vállalkozásba, akkor csak gratulálni tudok hozzá. Ez akkor legyen három (bár ebből kettő azért lett, mert pénzt keres vele, tehát munkához vette) maradt 26.200. A számok alapján akkor is kevés az arány, ha környezetedben sokan vesznek új autókat. 1-1 személy személyes tapasztalata nagyon kicsi merítés az egészhez képest. Hasonló, mint amikor valaki azt mondja egy rossz tapasztalat után, hogy a X márka szar. Én azt mondom rá, hogy nálunk volt már kb. 300 ilyen autó és nem szar. Aztán jön egy multis, ő azt mondja, hogy nálunk megfordult 5000 ilyen autó és mégis szar. Kinek van igaza? Senkinek vagy mindenkinek? A teljes igazságot az fogja tudni, akihez az összes garanciális, javítási igény befut és az általában csak a gyártó, még a márkaszervizek sem.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
kisza25
félisten
Nem, csak azt mondom rengeteg új autót látok még itt is, pedig itt sokkal rosszabb a helyzet, mint Bp, somogyban az egyik legnagyobb az átlag kereset, tehát máshol csak jobb lehet mint itt.
Amúgy egy 30km sugarú körben mozgok napi szinten. Fehérváron is voltam idén már 6x, ott is rengeteg az új autó.
CactuS: egyéni vállalkozó hogyan vigye be?
A vadászat az meg hobbi, fő állás mellett, nem vállalkozó
Én is vállalkozó vagyok, de nem tudtam volna a tipo-t arra venni, mert nem is tudnám elszámolni, ahhoz kft-nek kellene lenni, fater a carenst úgy vette, de ez is olyan, hogy egyszemélyes vállalkozás, akkor az minek számit? Ugyanúgy Ő fizeti nem a cég állja, valamenyit el tud költségelni, de 10ekm megy egy évben.
Most nem akartam elsorolni az egész falut, de nagyon sokan vettek új autót az elmúlt pár évben.[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
dj79
senior tag
válasz CactuS #159350 üzenetére
Igen, nálunk is szóbakerült "csajos" használatra egy, mert lenne lehetőség ingyenes töltésre köszönhetően a felelősen gondolkodó munkaadójának, illetve tőlünk 200 méterre is van töltő.
Amikor bementem a szalonba rákérdezni a lehetőségekre, annyit mondott az értékesítő, hogy ha ilyenben gondolkozok, talán bő egy év múlva menjek újra -
kisza25
félisten
válasz kisza25 #159354 üzenetére
Somogyban az egyik legrosszabb az átlag kereset akart lenni, csak közben volt két telefon hívasom
Elektromos autó: amire a legjobb lenne második autónak asszonynak ovi/bölcsi járat, bevásárolni, sok rövidtáv... Na erre pont a már bontás előtti autókat használják, mert arra van pénz. Még fő autónak is megfizethetetlen itthon az elektromos, meg ahhoz már kellene a hatótáv is.[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
EQMontoya
veterán
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz kisza25 #159354 üzenetére
Kérdés milyen vállalkozó, mert annak is van már egy rakat változata ugye, nyilván van olyan is, ahova papíron nem fér be. Vadásznál nem mondtad, hogy hobbi, csak az, hogy vadász. Akiket én ismerek, azok hivatásos vadászok, nekik cégnéven vannak pl: a rangerek. De ezek a példák amiket mondasz kb. kivétel nélkül arról szólnak, hogy nem alkalmazottként, hanem különböző vállalkozóként, munkaeszközt vettek. Technikailag ez lehet, hogy magánszemélyes vásárlás, de ez elég messze van az átlag alkalmazottól, aki privát használatra akar autót.
Amit írtam továbbra is áll, hiába látod, hogy nagyon sokan vettek új autót a környezetedben, itthon az összes új autó eladás volt ~150k, annak több mint a fele ment papíron cégekhez.
Elektromos autóval egyetértek, amíg a gyártók ilyen áron kínálják őket, addig a legtöbben nem fogják tudni anyataxinak megvenni. Hatótávval már nincs nagy gond, Citigo e iV is már bőven tudja a 200 feletti értéket városban, az pedig már bőségesen elég. A másik hülye dolog, hogy mindenki batár méretű, bivalyerős EV autókat mutogat, amik pont nem kellenének a városi forgalomba.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
Qru
MODERÁTOR
válasz EQMontoya #159357 üzenetére
Ha már Mazzag:
Mazda 3 GT Skyactiv X (2020) - TC
kisza25: Akkor az országos statisztika szar, hiszen mindenki is új autót vesz a 30 km-es körzetedben. Nincs több kérdésem.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Gaben92
őstag
Csak meg kell adoztatni mindent IS ami nem tisztan benzines mint nalunk es akkor lesz penz mindenre IS.
Lehet szamolgatni: (ez csak a buntetöado amiert nem benzinnel jarsz)
- Dizel: 5,5 cent
- Elektromos: 1,5 cent
- Benzin hybrid: 0,5 cent
- Dizel hybrid: 4,9 cent
- CNG: 3,1 cent (LPG-re nincs mert az tiltott)Szamitas: fenti összeget fizeted pluszban minden 100kg utan naponta.
Erdekessegkepp focvis dizel hybrid V60-a 4,9cent*365 nap*2048kg/100 = 366€ = 120.000 HUF/ev-re jönne ki (es ez meg csak a buntetöado). Otthon meg jar a zöld rendszam.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
kisza25
félisten
válasz CactuS #159359 üzenetére
Az egyéni vállalkozó kata-s vállalkozó, arra nem veszel autót.
Én csak azt mondom hogy nagyon sok az új autó ami nem céges persze a céges autók többségben vannak és lesznek.
A másik hogy aki új autóba gondolkozik és lehetősége van arra ,az úgyis cégbe fogja bevinni, faternak ez a 8 új autója és az előző hetet magánszemélyként vette, de most éppen van cége, ezért arra vette a 8.-at, de így is úgy is megvette volna.
Én is nézegettem hogy cégbe olcsóbban jövök e ki, de mivel egyéni vállalkozó vagyok ezért nem is hozhattam volna be a cégbe, mert nem tudtam volna elköltségelni semmit, alapból nem vagyok áfás.[ Szerkesztve ]
-
CactuS
Arcképgyáros
-
kisza25
félisten
Nem, félre értesz, én csak azt mondtam hogy a környezetemben sok a magánszemély, aki új autót vesz, ettől függetlenül az országban több lesz a céges autó, de a legtöbb cég aki autotvesz, az nagyvárosban van.
Rendesen félre tudjátok értelmezni azt amit az ember ír és jól ki bírjátok fogatni. Sokszor gondolkozok rajta, hogy van e értelme ide írni bármit is...[ Szerkesztve ]
-
Gaben92
őstag
válasz CactuS #159365 üzenetére
Azt kihagytam, hogy elektromosra csak ezt fizeted. A normális adót CO2 kibocsátás után számolják, full elektromosra meg az ugye 0. A benzin hybrid pedig amiatt van adóztatva mert annak szintén kevesebb a CO2 kibocsátása és ezzel kompenzálják.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
EQMontoya
veterán
Igen, alapvetoen tetszik, mondjuk a vastag C oszlop miatt nagyon hatul bunker, az a resze nem.
De ez a motor johetne amugy, akar egy hatosban is.Kb. annyit fejlodott az autoipar, hogy ez a Mazda3 egy kategoria az IS-emmel:
-210 vs 180 lo, de az IS nehezebb is, szoval a 0-100 kb. pont ugyanannyi.
-Nagyjabol azonos hossz, 4.5m korul
-Hasonlo meretu csomagter
-Ami meg az IS-nek komoly extra volt (xenon, tempomat, ulesfutes, automatikusan sotetedo tukor, automata klima, stb), az ma mar benne van a kozepkategoriaban is.Nyilvan a Mazda kevesebbet fogyaszt atlagosan vagy 3 literrel, szoval joval gazdasagosabb, de 9M korul van a tesztauto. Es igazabol annyit nyernek az atulessel, hogy ujabb auto van korulottem, 1-2 plusz elektronikai okossaggal.
Es emiatt tokre megertem, hogy az emberek nem feltetlen vesznek uj autot. Egy nem fapados E46 is merfoldekre van meg a mai kinalajat aljatol (Ignis, stb) komfortban, egy normalis kozepkategorias auto (ami mar ad annyi kenyelmet) meg tobbe kerul, mint az atlag magyar eves fizetese. Meg a bruttonal is.
[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz EQMontoya #159371 üzenetére
E46 már passzív biztonság terén is kb. kielégítő, csak oszlopnak ne dobd, mert abból baj lesz. Viszont a másik fele meg az, hogy itthon aki E46ost vesz, az elég jó eséllyel kap mellé ajándékba pár drágább leckét is, mert rengeteg az elhanyagolt műszaki állapotú példány. Bár ez igaz az olcsóbb autókra is, lásd vasaló swiftnél itthon típushibának írják, hogy az ABS kocka tönkremegy, holott csak arról van szó, hogy nem tolerálja a 6-8+ éves fékolajat...
Mondjuk az új swift pl: nekem elég kényelmes volt, új Ignis még nem jött szembe, de az annyira nem is mozgat meg, túl hülyék az arányai a szó rosszabbik értelmében.
-
nagyúr
Jól néz ki, sokkal jobban, mint szegény Golf!
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz Tsebacsi #159378 üzenetére
Istenem, mi lett a single frameből az évek alatt. Kb. mint a BMWknél a veséből. Viszont az tény, hogy a Golfnál így is kategóriákkal szebb.
-
törölt tag
Lemostam a gépet, alvázat, kerékjárati íveket is alaposan, minden locsogott. Kicsit túlzásba is vittem, mert még a motorháztető hangszigetelőből is csöpögött a víz , de legalább tiszta lett. Sózni már nem fognak, az utakat lemosta az eső, úgyhogy elvileg alvázmosást nem kell egy ideig csinálni. Mentem egy kört, hogy száradjon, meg a motor melege kiszárítsa a szigetelést.
-
EQMontoya
veterán
Az uj "RS" megkapja a Passat/Golf GTE hajtaslancat
Ez egy szimpatikus kis kombi, azt kell mondjam, es valoszinuleg az ara sem lesz nagyon elszallva.
Same rules apply!
-
kisza25
félisten
válasz EQMontoya #159389 üzenetére
Mótvá, de jó kis gép lesz, mondjuk olcsó nem lesz
A hibrid lehet a modell történetének legdrágább kivitele, becslések szerint 12 millió forint lesz az indulóár, ez azt is jelenti, hogy a villanyhajtást mellőző RS modellek akár még 10 millió alá is becsusszanhatnak.[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz EQMontoya #159391 üzenetére
Kisebb a kereslet, mint várták a villanyautókra és nem tudnak még annyi akksit sem előállítani, mint amennyire igény lenne, így sokat kell rá várni, ha rendelsz, így még kevesebb lesz a kereslet. Pistáék fejtegették a spíkzoneban.
A Korona vírus meg nem kedvezett ennek a történetnek[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz brumi1024 #159393 üzenetére
Ha megnézed a skoda octavia RS igazából sose volt az az igazi sport modell, csak egy erősebb családi.
Mondjuk legutolsó szériát nem tudom, de korábban 200-230 lovas benzines, meg 170-184 lovas diesel volt kicsit sportosabb kívül belül, pont annyi, hogy gusztább legyen. Ez meg 240 lovas, miért ne lehetne RS-nek hívni?Hahutnézegetve legolcsóbb sedan RS benzines 9,5M
Kombi 11,5M(benzines)
Kombi diesel 11,7M[ Szerkesztve ]
-
EQMontoya
veterán
válasz MasterMark #159394 üzenetére
A 60km hatotavu plug-in, amelyik 2 millaval dragabb, mint az erosebb, benzines turbos?
Nekem ez azert kicsit fura, ebbe azert nem kell olyan rohadt sok akku.Same rules apply!
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Mobil flották
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 3D nyomtatás
- Gitáros topic
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest