Hirdetés
- Facebook és Messenger
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Banggood
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Proxmox VE
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- eBay
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Csabroncka #39110 üzenetére
Én mindig azt számolom, hogy euróban mennyit keresek.
A Ft arra jó, hogy hitelt vegyek fel usd kamatok alatt."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz goodboy007 #39082 üzenetére
Ha valaki frissen kiesik az egyetemről, hol fogjon neki a security vonalnak?
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
-
félisten
Csendben megjegyzem, hogy Svájc a bolygó leggazdagabb országa.
De kb. akármilyen módszerrel nézzük - a törpeállamokat leszámítva - nem nagyon lehet olyan metodikát találni, hogy kint legyen a top3-ból."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
Nekem nagyon jó tapasztalataim vannak az indiai kollégákkal, de a kínaiakkal is.
-
félisten
válasz pető bá' #38451 üzenetére
Nagyon remélem, hogy az AI hamarosan kiváltja a HR munkáját.
Én majdnem skippeltem a céget, mert annyira nyomorúságos volt a HR szerencsétlenkedése, de nagyon jó volt az interjú hangulata, és úgy voltam, hogy szívesen nézném ezt az embert heti 40 órában."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
Ha már lógás a téma:
Új PO-t kaptunk olyan 1.5 éve, előtte még 1.5 évig betanult a régitől.
A régi PO nagyon penge volt, 30 éve volt a területen, precíz, minden el van intézve.Az új PO heti 1-2 napot "dolgozik", de akkor is baszik mindenre, soha nem tudja, hogy mi is történik, ha statust kellene mondani, csak megkérdezi azt aki a munkát csinálja.
De a héten mind az 5 nap be van neki téve blockernek, hogy elfoglalt. Általában csak szerdától elérhetetlen.
Én 1.5 év alatt nem láttam döntést hozni, mindent tovább tol ránk.
Sajnos kifejezetten előnyös, ha nem szól bele dolgokba, de már 3 éve felveszi a fizetést azért, hogy továbbít napi 3 emailt."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz Stylewars_kp #38046 üzenetére
Milyen pozícióban dolgozol?
-
félisten
válasz Stylewars_kp #38029 üzenetére
"Miért jó ez?"
- nincsen bejárás napi 1-3 órát nem kell fölöslegesen tölteni a semmivel ennek a költsége is megmarad
- nem beszélnek a meeting alatt azok akikkel egy irodában vagy, open office pedig wtf
- nem tudnak zavarni, nem beszélgetnek, nem tud odajönni, mert éppen unatkozik
- annyi fok van, amennyi nekem kényelmes
- olyan székben ülök, olyan asztalnál, olyan monitorral ami szerintem a legjobb
- saját WC
- saját fürdőszoba
- saját konyha, normális étel, jégkocka, szűrt víz
- ha tetszik, akkor tudok járkálni, ha kell, le tudok feküdni
- nem kell nyáron szabadságot kivenni a gyerekek miatt
- kényelmes ruha
- esztétikus, szép környezet"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
Kedvencem a héten:
"Erre kéne egy estimate!"
"Én nem értek hozzá, passz."
"Nekem fogalmam sincs róla, mondani kéne valamit."
"Jó, akkor legyen 2 nap az, hogy kiderítem miről van szó."
"Az nem lehet, ez tök egyszerűnek tűnik, 1-2 nap megcsinálni, nincsen az estimatere 2 nap, már korábban megcsináltuk, igaz azt mondták, hogy XY csinálta, de ő nem tudja, hogy miről van szó."
"Értem, hogy tök egyszerűnek tűnik, és ha nem az?
"Akkor huszadikáig be tudod fejezni?""The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
-
félisten
válasz Vision #37864 üzenetére
Lehet, hogy fingreszelés, de legyen pontosan leírva nem pedig "hát ez egyértelmű".
Én abba futok bele rendszeresen, hogy az üzlet nem tudja elmondani, hogy mit akar.
A manageremnek mondtam is, hogy erre rá kell feküdni, mert az nem járja, hogy nincsen leírva, hogy mit akartak, a tesztelésen ülnek heteket, az új feature-t meg lejelentik mint bug.
Vagy 2 héttel az utolsó deadline előtt kitalálják, hogy teljesen átvariálják az alap beállításokat 3 lokáción.
De a határidő az legyen sziklaszilárd."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
Nekem az egyik nagy bajom, hogy fogalmam sincs, hogy mérjem a teljesítményt.
Simán van, hogy egy héten van 20 óra meeting.Az egyetlen dolog amit tudok mérni, hogy mennyi időt foglakozom a munkával.
Már rengeteget gondolkoztam rajta, de mivel elég sokrétű ami a napot kiteszi( tipikusan minden szart hajlandó vagyok megcsinálni), lövésem sincs, hogy lehetne ezt mérni."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
Ha a gyerek kirepülnek és el fogom adni a házat, én már ki is néztem a következőt.
Kb fél óra autóval felfelé az nemzeti parkban, az egyik falu előtt van ~150m-re befelé az erdőben egy ház.
Az egyik ismerősöm lakott ott, mesélte, hogy a lábtörlőt rendszeresen elhúzta a róka, az őzek meg lestek be az ablakon.
Starlink már van, úgyhogy egész élhetőnek tűnik."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz horcsog8472 #37253 üzenetére
Sok sikert! Majd írj, hogy alakult!DopeBob: Ismertem, de azért mosolyogva újranéztem.
-
félisten
válasz horcsog8472 #37249 üzenetére
"szóval jelenleg felhúzom magam FAANG / paypal / spotify / ilyesmi interjúkra "
Ezt, hogy kell elképzelni?"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
Valójában nincs. Pár tízezer forint, ha benne élsz, akkor a fele/vagy egyáltalán nincs.
Kevesebb az ingatlanadó egy lakáson egy évre, mind a közjegyző díja a kiköltözési nyilatkozatra.
De az is nevetséges, hogy egy új és egy 25 éves autó között pár tízezer a különbség a gépjárműadóban.
De az is a "nincs" kategória."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
Én ez alapján írtam: [link]
De meg merem kockáztatni, hogy pazarlás/lopás a teljes költésgvetésnek 2 számjegyű részét viszi el.
Nyilván nem holnapra, hanem évek alatt.
Az egyén jövedelemteremtő képessége (és jövedelme) a legfontosabb összetevője a társadalmi mobilitásnak.
Az, hogy ennyire nehéz ma egy fiatalnak ingatlanhoz jutni annak az eredménye, hogy az ingatlan nincsen adóztatva.
Ha be kellene fizetni az értékének 1-2-3-4-5%-át minden évben, nem állnának üresen tömegével.
Nyilván a primary residence valami kedvezményt kapjon, pláne ha egy család él benne.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Vision #37137 üzenetére
Ugyanabból mind eddig.
Tavaly ~40eMFt volt a teljes költségvetés.
Ebből bevételi oldalon volt ~4 az szja.
Ha még a tb és nyugdíjt is hozzávesszük az ~5.5 és ~4.
A teljes állami működésen kellene faragni 10-20-30%-ot és ezeket nem kellene beszedni.De ha nagyon akarjuk, lehet adóztatni az ingatlant(különösen a 3-4-5-et) tőkét, gépjárműveket, etc.
-
félisten
válasz VágniValó #37130 üzenetére
Az univerzum legnagyobb baromsága az, hogy elvesszük attól aki megtermeli a javakat, hogy aztán az ismert legrosszabb hatékonysággal elosztogassuk azzal a céllal, hogy aki az osztogatást végzi az legnépszerűbb legyen és a következő alkalommal is osztogathassa más pénzét.
Aztán ezt megmagyarázzuk, hogy aki megtermelte annál csökken a saját pénzének a hasznossága, ha több van belőle.
De amiatt soha nem sír senki, hogy az államnál mikor van az, hogy elkezd csökkenni a hasznossága a beszedett adónak."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz VágniValó #37128 üzenetére
Nulla.
De tetszik a feltételezés, hogy én nem értem.
Imádom, hogy eljutottunk oda, hogy az a nemes dolog, hogy az állam kirabolja az állampolgárait és aki ezt a legnagyobb mértékben támogatja, az a felvilágosult.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Mert a politikusok imádják elkölteni mások pénzét?
Nem valami magasztos ötlet miatt adóztatják a munkát, hanem mert könnyű beszedni és "teljesen megszokott".
Pedig alapvetően vérlázító, az optimális az lenne, ha a munkát semmilyen elvonás nem terhelné.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz VágniValó #37123 üzenetére
Miért is?
Egon: A progresszív adórendszer egy nagyon rossz megvalósítás egy valós problémának.
Általában virtue signaling nem több.
Senkinek nincs megtiltva, hogy a saját jövedelméből olyan ügyeket támogasson amire szerinte több erőforrást kellene fordítani.
Alapvetően ellenzek minden olyan ötletet, ami elvesz az egyéntől és azt az államnak adja.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Az extra rugalmatlan az lenne, hogy csak 9-15 között.
1-1 óra előtte és utána simán belefér, én is szoktam reggelre meetinget tenni, ha oké a résztvevőknek.De nem, 2.5 órával a meetingelésre kijelölt időn kívül kezdeni.
Pénteken, ráadásul a hosszúhétvége előtt... Nem mintha egy random kedden okés lenne."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz tboy93 #37060 üzenetére
Szerintem az, hogy 9-15 között legyél otthon elérhető egy csodálatos munkarend.
Ez nagyon messze van attól, hogy stopper mérik a pisiszünetet.Én el tudom fogadni, hogy valaki sokkal lazábban veszi a dolgot, de attól még nem ebben egyeztünk meg, nem ez van a szerződésben.
Nem vagyok elérhető a munkaidőn kívül."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
-
félisten
válasz tboy93 #37051 üzenetére
Igen.
A tököm kivan azokkal akik eltűnnek fél napokra, meg lemondják a meetinget, mert most kapott időpontot a gumishoz.Lehet, hogy szeptemberben valamelyik reggel fél órát bele fog lógni az órám a törzsidőbe, de ezt már fél évvel előre megbeszéltem.
-
félisten
válasz MrSealRD #37039 üzenetére
Persze, lehetek én a tündérbogár, hogy beszéljünk róla és oldjuk meg.
De oda van írva a naptárba, hogy az ott nem alkalmas.Magam részéről ha 9-15 sávon kívül esik mindig megkérdezem, hogy elfogadható-e.
De az is általában 8 vagy 8:30.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz MrSealRD #37031 üzenetére
Nem.
Pénteken 15-ig vagyok, de 14 után már be van téve a blocker, hogy nem meetingelek.
(mielőtt valakinek eszébe jut, hogy aznap van valami határidő, amit most azonnal meg kellene oldani)
Általánosan mindenkinek ki van offolva a naptára 16 után.
A managerek vannak csak rugalmas munkaidőben.
Én nem dolgozom munkaidőn kívül.
(mondjuk van az a pénz, de most nem az a pénz van)"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
15:00-ig van törzsidő.
16:00-ig van az általános munkaidő, de sokan 7-kor kezdenek és lépnek 15-kor.
Erre betesz egy meetinget 17:30-ra pénteken, mert az USA-ban az időben van.
Életemben nem nyomtam volna még ilyen gyorsan a decline-t, de többször el kellett olvasnom, hogy tényleg az van-e odaírva mint amit látok.
Bocs az offért, de ki kellett írni magamból."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz Dare2Live #36966 üzenetére
Túl sok, mint ahogy ezt már sokan leírták.
A CV-nek annyi a feladata, hogy az interjúra bejuss vele, nem kell beletolni mindent amit az ember 3 kör alatt majd elmond.
Az ügyes/okos/bátor/szép vagyok helyett inkább olyat érdemes 1-2 mondatban a pozícióknál elsütni, hogy mi az amit sikerre vitt az ember, pont mint a '14-'19-ig tartó pozinál.
Elon Musk önéletrajza elfér 1 oldalra, a tiéd miért kell, hogy több legyen?"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz Vision #36934 üzenetére
Az is egy összeesküvéselmélet, hogy Lölö egy pénztárca.
Ugyanez igaz a világon mindenütt.Nincsen egy szuperhatalom aki a világot irányítja, de vannak nagyon befolyásos érdekcsoportok amik a hivatalos álláspont mögött a saját érdekeiket képviselik.
-
félisten
válasz MrSealRD #36899 üzenetére
Pénzügyi vonalon nincsen se tapasztalat se végzettség, de van komoly fizetési igény?
Én ezt még nem erőltetném.Keressen valamit, amiből befejezi a házat, fejezze be az egyetemet és aztán kezdje el a karrierváltást!
-
félisten
válasz Vision #36803 üzenetére
Remélem is, mert az idén gyakorlatilag nem is azt csinálom amiért felvettek.
Mondjuk azzal kicsit kezd tele lenni a szatyrom, hogy pár havonta teljesen más jellegű a task.
Tavaly év végén komplett frontendet kellett produkálni, ahhoz legalább volt segítség."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
-
félisten
válasz Oppenheimer #36622 üzenetére
Sima 3.5.
-
félisten
Chatgpt-vel szoktam írni az asszony szorgalmi feladatait.
Kb 80-90%-os megoldást szállít, de tök jó, mert évek óta nem írtam C# kódot, szóval egyszerűbb kijavítani, mint nulláról megírni.
De jól megfogalmazott, pontosan definiált problémára se tud jól működő kódot írni."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
-
félisten
Bocsi, megnéztem pontosan:
Engineering lead a srác."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz MrSealRD #35845 üzenetére
Túl sokat olvasták a híreket és nem a valóságot nézik.
Az USA ~300 millió lakosából pár ezer új helyet keres, itthon semmiféle hatással nincsen.
Ugyanúgy nincs kompetens ember, mint egy éve.
Most rányomtam a nofluffon egy trainee/junior keresésre és dobott egy fél oldalnyi találatot.
Ezek csak a fizetős hirdetések, szerintem aki nem 5 év alatt végezte el az egyetemet és az utolsó évben már valamit fel is tud mutatni, simán talál munkát."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz dvdbackuper #35670 üzenetére
Alapból a lopás a beállítottsága a társadalomnak.
A közösből elvenni igaziból érdem, mert ő okosba megoldotta.-Skylake-: Nálunk is fizetős a kávé, de mivel a nagytöbbség fullHO teljesen mindegy.
-
félisten
válasz Marky18 #35391 üzenetére
Én is 8-10 évesen kezdtem pascalban összerakni alap dolgokat, abból amit az egyik haverom kezdett el mutogatni.
Akkor még internet se létezett, a tudás nagyon nehezen beszerezhető volt.
Ehhez képest, most itt az egyetemen első féléves programozásból a 150 hallgatóból megbukott 100.
Fél év alatt nem sikerült elsajátítani az if/for komplexitású dolgokat.
Internettel, egyetemen, úgy, hogy csak ez a dolguk 18-20 évesen.Biztos vagyok benne, hogy 4-5 év alatt a többsége el fogja végezni, de hiányzik belőlük az a belső hajtóerő, hogy őket ez érdekli.
-
félisten
válasz Vision #35330 üzenetére
Szerintem a "nem fogadod el az állást", már bőven elég opció.
Senki nem kényszer hatása alatt cselekedett.
Ettől függetlenül szerintem is felháborító ez a kitétel, de ha az ember elfogadja, akkor később ne hőbörögjön.
Nem csak, hogy tiltanám ezt a gyakorlatot, hanem az előző éves adóbevallását mindenkinek nyilvánossá tenném."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
Arra szerettem volna rávilágítani, hogy minél több ellátást ad az állam, annál inkább motivált a munkavállaló, hogy éljen vele.
Teljesen biztos vagyok benne, hogy itthon ezt is szanaszét lopnánk. Akarom mondani, csak okosba megoldanánk.
-
félisten
válasz #79563158 #35274 üzenetére
Persze, szerintem az ideális az lenne, ha egyáltalán nem kellene fizetni.
Esetleg egy fix összeget, és fix összeg járna vissza is.Felháborító, hogy az aki 10x annyi adót/járulékot fizet ugyanolyan ellátást kap mint aki csak a minimálisat.
-
félisten
válasz axioma #35267 üzenetére
Biztos ilyen is volt, nálunk minden orvost elítéltek anno akik a százalékolásban érintettek voltak, egyet kivéve.
Neki nem volt mobiltelefonja, úgyhogy nem tudták rábizonyítani.Persze mondhatom, ha nincsen erre adatod, akkor ilyen nincs is.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz favagoJoska #35265 üzenetére
Arra, hogy Magyarországon élek.
Régen ugyanez volt a rokkantsági nyugdíjjal.
Nézegethetsz statisztikát, hogy a felülvizsgálat után mennyien veszítették el."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz favagoJoska #35261 üzenetére
Kitalálsz random feltételekkel adatokat és rajtam kéred számon? Rotfl.
-
félisten
válasz favagoJoska #35258 üzenetére
Mert másodlagos szabadságnak használják az emberek.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest