Hirdetés
- Facebook és Messenger
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Banggood
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Proxmox VE
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- eBay
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
Valakinek van ötlete egy ilyen pozira mekkora fizetési igényt lehet bemondani?
Senior Technical Service Manager - SAP BasisMay the Force be with you!
-
kovsol
titán
válasz tboy93 #33869 üzenetére
Nem tűnik soknak a havi 1 hét, de valójában az. Ehhez kell utána igazítanod a programok, a szabadságokat. A koncert amit kinéztél pont ügyeleti hétre esik stb. Ha nem az a leszarom fajta vagy akkor lehet benned van a telefon para is, hogy jaj bármikor csöröghet, és nem is alszol olyan jól azon a héten akkor se, ha nincs egy hívásod se.
Én 6 hetente adok ügyeletet + a prod rendszereken ilyenkor vannak changek is amit csinálok + bejönnek projektes melók is időnként hétvégére.
+30-40% lóvé jön be ebből. Ez már szemmel látható összeg, de cserébe kevesebb a szabad hétvégém.May the Force be with you!
-
kovsol
titán
válasz Vision #33675 üzenetére
Eléggé a végletekben gondolkozol. Én egy tényt leírtam, te már tovább fűződ olyan gondolatokra amit én nem állítottam.
Szerintem itt sokan nem is tudják igazán hogy élnek igazán a vidéki magyarok. Milyen is az igazi szegénység a falvakban. Esetleg láttak pár riportot erről. Meglepődnék ha ők tovább élnének, mint egy átlag városi a jelen helyzetben.
Budai hegyek, meg aglomeráción túl is élnek emberek. Nevetséges ami rinya le van itt vágva néha itt ilyen 1st word problem a topic 90%-a.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
kovsol
titán
El kell menni heti 3-4x valamit sportolni/edzeni ennyi ülő munka mellett. Nem csak a széken fog múlni.
-
kovsol
titán
Én legutóbbi két munkahelyemen se voltam elégedett az első ajánlattal, és ezt meg is mondtam nekik. Pár órával később tudtak jönni egy nagyobb ajánlattal.
Ha neked nem üti meg azt a szintet amiért érdemesnek tartod a váltást, és ezért mondanál nemet akkor inkább mond meg nekik, hogy minimum meddig tornázzák fel ha tényleg téged akarnak.May the Force be with you!
-
kovsol
titán
SAP Basis Admin az nem level 1 supportot jelent. Nálunk ezen a szinten már upgradek, és egyéb komplekszebb dolgokat is végeznek az emberek. Persze lehet van olyan cég ahol nem, és egy HC megnyomkodásán kívül nem csinálnak mást, de nem arra adják hays álltal említett árakat az biztos.
Én végig jártam már a SAP Basis vonalat level1-től konzulens, engineer. Csomó hangzatos nevő megjelőléssel párosítva.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
válasz -Skylake- #31258 üzenetére
Erről a mennyezeti megoldásról jót még nem hallottam. Társasházakban ahol házközponti fűtés van szerintem még mindig a radiátor az elterjedt. AA+ os lakásunkban is okos radiátoros megoldás van. Fűtés számla az ilyen havi 1500Ft, és így van 24fok. Sokat nem kapcsolnak fel a radiátorok.
-
kovsol
titán
válasz CyberPunk666 #31049 üzenetére
Szerintem az emberek 2/3 része ott esne ki, hogy nem érti mi az, hogy diverz, meg mi az a tömb. Lehet abban a körben ahol te megfordulsz ez alap, de amúgy nem. (nem fejlesztők, hanem az összes emberre nézve.)
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz CyberPunk666 #31045 üzenetére
Én egyre több új kollégámban fedezem fel a "józan paraszti ész" hiányát. Most már elértük a merítés azon mélységét, hogy őket is alkalmazni tudják.
Ráadásul nem látja át a különböző taskok közötti logikai kapcsolatokat, nem érti, hogy mit miért csinált. Ezek után nem képes önálló munkavégzésre, mert még sok esetben arra se jön rá, hogy jéé ilyent én már csináltam, és ugyan az alapján kellene megcsinálnom ezt is, csak másik rendszerben egy másik meló taskjaként.
Kb betanult IT sormunkát végeznek. Ha meg tanítja az ember látja, hogy egy fekete lyukat próbál feltölteni tudással. Beszív az mindent, de ki nem tud jönni, hogy alklamazza.Interjún én már a probléma megoldő képességet is tesztelem, hogy milyen úton kezdené el megoldani. Sőt már olyant is kértem, hogy akkor most kap 5 percet a google-val hogy talána rá megoldást.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz #41635072 #30867 üzenetére
Van ismerős aki téli időszakban 3 hónapot mindig Thaiföldön tölt a tengernél bérelt házban.
Viszont ha van egy kötelező törzsidőd akkor figyelembe kell venned, hogy az időeltolódás is már jelentős egy Thaiföld/Bali/stb esetén.
Thaiföldre szoktunk mi is járni nyaralni (vagyis hogy telelni), van pár opcionális oltás amit be lehet adatni ha gondolod, de kötelező jellegű nincs.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz axioma #30462 üzenetére
Nekem van kocsim, csak nem vagyok akkora uraság, hogy irodába azzal jártam volna ezért, miközben se gyorsabb, se olcsóbb nem volt. (Gyerekkoromban még lovaskocsival jártunk a szőlőbe akkor mondjuk kocsival jártunk melózni )
Itt az nem tetszik, hogy kialakult két oldal. Én meg azt vallom, hogy a kocsi és a tömegközlekedés kombinációja a jó megoldás. Egyszerűen van amikor jobb megoldás a tömegközlekedés, vagy alig rosszabb. Cég fizette pl a hazajárásomat vidékre ha tömeggel mentem. 10e Ft helyett ingyen leugrottam (vár)megyeszéklyere IC-vel 3 óra menetidővel szülőket meglátogatni.May the Force be with you!
-
kovsol
titán
válasz axioma #30459 üzenetére
Mondjuk én és a kollégám is a nyugati közelében laktunk. Móriczon volt a melóhely.
Én villamossal előbb értem be az irodába, mint ő kocsival. Tucatnyi könyvet olvastam el az évek során csak a villamoson töltött idő alatt. Mondjuk ki tudja lehet ő is hangos könyveket hallgatott a dugóban.May the Force be with you!
-
kovsol
titán
válasz Dorian #30391 üzenetére
Én anno olvastam, hogy max 6-8 havi fizetésig lenne érdemes csak kocsit vásárolni, aki afölött vesz az túlköltekezik. Hát ha ezt tartanánk, akkor nem nagyon fogynának itthon az új autók. Nekem még belefért a 6 hónapba 2,5 éve az új kocsi.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz Jhonny06 #30315 üzenetére
Én speciel olyan területen vagyok ahol hullámzó a workload. Attól, hogy vannak lazább napok nem lazsálós a dolog. Ez nekem segít is abban, hogy ne égjek ki attól, hogy pörögni kell mindig.
Meg igazodni kell az ügyfél kéréséhez, főként ő határozza meg mikor kell egy melót megcsinálni.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz skoda12 #29380 üzenetére
Pedig vannak olyan szakmák ahol a seniornak is kell dolgoznia néha hétvégén. Egy nagyobb Go Live, vagy komolyabb upgradeket prod rendszerken nem hétkönap napközben szoktak megejteni. 1M feletti alap bérrel azért egy kis hétvégi munkával már százezrekről beszélünk pluszban. Én személy szerint simán bevállalom ezt hiába vagyok expert. 6 hetente be van írva a naptárban, hogy ügyelet/hétvégi meló.
Az új gardrób szekrény árát ha megkereshetem egy hétvége alatt, akkor én igent fogok mondani rá. és az asszony se fog kiakadni érte.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Én hétköznap 18:00-7:00 ügyelek (7:00-18:00 között viszi a csapat a melókat, ott nem kell ügyeletes).
Hétvégén meg 0-24 ügyeletet.
Ilyenkor minden órára jár a 20% standby pénz, ha dolgozni is kell akkor meg az adott időszaknak megfelelő túlóra pénz.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz VágniValó #28900 üzenetére
Én mondjuk az ilyen 4 hetente ügyeletet nem vállalnék már.
Nekem 6 hetente van ügyelet, és kettő ügyeletes van mindig. Az elsődleges ügyeletest hívják alapból, a másodikat meg csak a társa hívja ha nagy a galiba. (elég ritka eset) Így igazából 12 hetente hívogatnak engem csak. Office időben nem hívnak, akkor ott a többi kolléga aki intéz mindent úgyis.
Másik helyemen meg 8 hetente adtam ügyeletet, akkor is hasonló dupla emberes felállással.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz Dinter #28024 üzenetére
És dokkolót kapott a géphez?
Amúgy meg AirPods szerintem nem annyira jó, mert a laptoppal, hacsak nem apple gépet kapott nem egyszerű használni. Én valami jabrát kaptam most is, meg korábbi helyemen is. Az még többe is kerül, mint egy Airpodsz Arra pont jó, hogy telkó közben home office-ban tudok főzicskézni, mert vezeték nélküli ez is.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz OPiiPO #27886 üzenetére
Apám vízvezeték szerelő, és még hétvégén is vagy 10 hívást kap, hogy tud-e menni melózni. Szerintem pont ez a terület ahol mindig lesz meló, mert amortizáció miatt előbb utóbb úgyis cserélni kell dolgokat, ha meg csőrepedésed van, nem fogod otthagyni, mert épp válság van.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz bandus #27702 üzenetére
Nekem pl az a gond, hogy mivel évente párszor járok be az irodába így amikor bemegyek teljesen sokkol, hogy milyen zaj tud lenni. Amíg évekig minden nap bejártam ez fel se tűnt, ez volt a megszokott. Ha most megint évekig így járnék dolgozni akkor szimplán visszaszoknák arra.
És nem programozó vagyok amúgy.Vicces az egészban, hogy anno utolsók között voltam aki kérte a HO szerződést. Már covid előtt bejött a HO nálunk.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz tboy93 #27697 üzenetére
Portsmouthi IBM irodában pislogtam mikor az angol kollégák a szekrényükből elővették a mikrót, meg a teafőzőt, mert annyira messze volt a konyha, hogy inkább így nyomták. Nesze neked tűzvédelem. Az is open office volt persze aztán ott mikrózták a kaját a többiek között.
[ Szerkesztve ]
-
-
kovsol
titán
válasz bandus #24709 üzenetére
Jaja, erre van dedikált topic is.
Álláskeresés, interjú, önéletrajz[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
válasz Pfiucska #24178 üzenetére
Hírlevelet kiküldik magyarul vagy angolul is, ügyfél meg van bőven nem német egy német multinál is.
7 éve dolgozom különböző német ügyfelekkel egyébként, és mindenki beszélt angolul, szóval nem volt hátrány ebből eddig.Mondjuk amikor a Japán ügyfél megkérdezte, hogy japánul, vagy kínaiul legyen a meeting akkor elkerekedett a szemem Szereztek tolmácsot.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz Vision #24139 üzenetére
Ezzel egyetértek veled. Mi zöld hitellel most veszünk épp lakást. 220e Ft lesz a havi törlesztő, pedig ketten együtt közel havi nettó 2 milliót keresünk, de mivan ha csak egyikünk fog keresni. Meg ha asszony pajtás ugye szülni fog. Majd előtörlesztünk, mert havi szinten ennél többet megengedhetnénk, de így nincs ott a nyomás, hogy mivan ha valami félre megy, mert ezt egy fő fizetéséből is ki tudjuk gazdálkodni. Na meg ugye több havi tartalék eleve nem árt ha van félrerakva.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz Jhonny06 #23851 üzenetére
Egy monitoringosnak is kb nagyobb a felelőssége ha elalszik miközben egy nagy prod system behalt, aztán miatta kicsúszik a cég az SLA-ból, és jön a sok milliós kötbér.
Éles rendszerek üzemeltetésénél szerintem nagyobb a felelősség, mint valami újat fejleszteni.May the Force be with you!
-
kovsol
titán
Lassan a topicot át lehetne nevezni valami Fejlsztők beszélgetnek egymás köztre, vagy a Ti mit hívtok devopsnak topicra.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz CyberPunk666 #22646 üzenetére
Első éves értékelésen 10% emelést bekérni? Nekem ez erősen hangzik. Miért nem felvételkor kértél akkor rendes összeget?
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz GeeForGolf #22378 üzenetére
Nálunk már az irodában lefelezték az asztalok számát, hogy sokkal szellősebben legyenek a helyek. Előtte csináltak egy felmérést, hogy az emberek heti hány napot szeretnének otthonról dolgozni.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Mi pedig 350e/m² áron vettünk 13. ker újépítés, lakás mellett fent a szinten.
Szintén 13. kerület egy kb 15 éve épült társasházban most vettünk egy 6m² tárolót a garázsszinten 1,8M.
És ez nem osztott, hanem rendesen saját névre bejegyzett tárolók.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
Én mostanában váltottam, és én úgy lőttem be, hogy előző évi teljes bruttómat elosztottam 12-vel, és rádobtam még 150-t és azt lőttem be alapbér igénynek.
Teljes bruttó = az ügyeleti, túlóra pénzekkel együtt amit kaptam.
Így most ha nem vállalok semmi extrát is előrébb vagyok, mint előtte az ügyelet és túlórákkal. Így szabadidőm is több van, pénzem meg nem lett kevesebb.
-
kovsol
titán
És a beküldött önéletrajzokból honnan tudják, hogy valaki meleg, vagy mélyen belül nőnek érzi magát vagy mit tudom én mik vannak még? Mikor lassan ott tartunk, hogy képet se rakjunk az önéletrajzba nehogy a külső alapján ítélkezzen a HR-en a csajszika aki válogatja az önéletrajzokat?
Én úgy gondolom akik ilyen mássággal élnek legtöbb pont ugyan olyan átlagos ember a hétköznapokban, csak vannak ezek a páváskodó buzik akikről egy másodperc alatt levágni, hogy mi a szitu, és szerintem az ilyenektől rázza a hideg az embereket főleg akik meleg ellenesek.May the Force be with you!
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
válasz Bóbitatáncol #21630 üzenetére
Én az elmúlt két munkahelyemen nem fogadtam el az első ajánlatukat, és mind a kettőnél hajlandók voltak feljebb menni további 6% -al. Jó persze nem egetrengető ez az extra, de legtöbb ismerősöm le volt döbbenve, hogy egyáltalán megmertem próbálni, szinte egytől egyig azt mondták ők az elsőt elfogadták volna.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Én se kódoltam soha semmit. Ahhoz, hogy pl megtervezzem egy ügyfél SAP rendszereinek migrálását felhőbe miért kellene írnom egy sor kódot is?
És igen, egy ranglétrát végig kell lépdelni, mert jellemzően senki nem a felső fokok egyikével kezdi a karrierjét.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz CyberPunk666 #21410 üzenetére
"IT-ban vagy programozol vagy managerkedsz vagy nem keresel többet. Pick one."
Én egyiket se csinálom, és mégis többet keresek.May the Force be with you!
-
kovsol
titán
válasz #41635072 #21374 üzenetére
Elég belterjes a szakma tapasztalatom szerint, de időről időre jön némi vérfrissítés, főleg amikor már annyira rég nem találnak embert, hogy inkább elkezdenek valakit betanítani.
Akármelyik céghez mennék át az borítékolható lenne, hogy minimum az emberek felével dolgoztam korábban együtt így 10 év SAP után.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz Vision #21078 üzenetére
Itt tudtommal olyan emberek akik az ügyfélhez mennek ki, mint consultant, nem pedig jönnek hozzánk. De nem vagyok benne biztos az amcsi HR miként álmodta ezt meg pontosan.
people menedzser meg miért ne lehetne? Melyik multinál nincs people manager?[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz sarkanyolo2 #21053 üzenetére
Nálunk egész armada van:
Én most Advisor szinten vagyok.May the Force be with you!
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest