-
IT café
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Aktív témák
-
PhoenixSzG
tag
válasz
Intruder2k5 #22492 üzenetére
Ez teljesen lényegtelen.
Az ÁSZF 2. mellékletét (illetve a 3-ikat is) módosították egyoldalúan, ráadásul az ÁSZF módosításról szóló tájékoztatóban (amit 30 nappal a hatálybalépés előtt el kell juttatni az előfizetőkhöz) erről egy szót nem írtak (és azóta sem jelent meg hivatalos tájékoztató a módosításról). -
-
kano
nagyúr
Na ezt mondtam nekik, hogy én velük vagyok szerződésben és a TV2 és az RTL Klub pedig őket sarcolta, így nekem ahhoz semmi közöm. De, ha ez miatt ők tőlem többet szednek akkor ez bizony egyoldalú szerződésmódosításnak "látszik". Azt mondta, hogy az én szemszögemből lehet, de az Invitel szemszögéből nem.
Azért elég pofátlan banda... Arra játszanak, hogy úgy sem fordul az ember sehová 36x Ft miatt. -
törölt tag
Ez összhangban van azzal (nem a törvénnyel!), amit nekem mondott az Invitel Pontban a nő, hogy kaptak belsős emailt, és az Invitel Pontban is ezt kell mondaniuk. Mondjuk addig még veszélytelen a dolog ameddig telefonon arcoskodnak, de lehet az Invitel Pontban nem ártana biztonsági őrt alkalmazni, zabos ügyfelek csitítása okán
A nő mondta nekem, hogy milyen szerencsém van, mert akkor még jövőhétnek számított a mostani, szóval, hogy jövőhéttől az email szerint senkitől nem fogadhatnak el ilyen alapon felmondást
Egyébként ez egy buta próbálkozás, mert aki egy kicsit is ismeri a törvényi szabályozást az tisztában van vele, hogy felmondhat kötbérmentesen ha a szolgáltató egyoldalúan díjat emel. Meg ugye itt voltak azok a cikkek is, hogy hányszor büntette őket az NMHH.
Telefonban mit mondtál nekik? Emailben mondj fel, és úgy, hogy NMHH-nak és fogyasztóvédelemnek is megy a levél. Látod, az imént linkeltem be, hogy elváltak az útjaink, töredékszámlát fogok kapni, amit természetesen be is fizetek, hiszen kb 2 hétig használtam a szolgáltatásukat (beleszámítva a 8 napos felmondási időt is), az jár, de kötbérről szó sincs a levélben sem
Mind a két szerv az NMHH és a fogyasztóvédelem is elfogad emailben panaszt, válaszolni postai úton fognak.
-
-
kano
nagyúr
válasz
#41133696 #22482 üzenetére
Engem viszont a Facebook post alapján most hívtak és azt mondták, hogy nem szüntethetem meg az előfizetésemet kötbérmenetesen, mert Ők nem emeltek árat és nem módosítottak szerződést egyoldalúan.
És nekem sem a 36xFt-tal van bajom, hanem az elvvel.
Ebből NMHH lesz és fogyasztóvédelem.Elfogad mindkét fenti hatóság e-mailban hivatalos bejelentést?
-
janaman01
addikt
Na szóval..ugye augusztus 6.-án kötötték be a szolgáltatást. Most jött meg a számla 22 e forintról miszerint augusztus szeptember...amit szept.27.ig kell rendeznem. Ez normális hogy előre fizetek. Telekomnál mindig utólag fizettem..
-
frovery
senior tag
OFF:
"A ket tvcsatorna dijaz minden szolgaltato at (fogja) haritani az elofizetokre."
Nem mindegyik. Jurop Telekom kábeles nem fogja, lenyeli, pedig 30-50ezer előfizetője van csak.
Digi műholdas még nem nyilatkozott de ott az áremelés egy sarkallatos pont, nemhinném, hogy meglépnék. Náluk az áremelés az indulás óta tabu téma."De nekem az a tapasztalatom UPC haza tajan, hogy elofordult, hogy 2 hetig nem volt se tv, se net es hiaba Facebook-hiszti, hiaba a sajat koltsegen hivott ugyfelszolgalat (, mert csak emiatt telefonkeszuleket nem szeretnek), hiaba minden. "
Amennyiben időben bejelted, 72 órán belül köteles minden szolgáltató elhárítani a hibát. Ezt a törvény írja elő. Tehát vagy nem jelentetted be időben, vártad a csodát, vagy pedig csúsuztattsz ezzel a fals infóval.
"Szerelo nem akarta jegyzokonyvezni, de en kertem."
Köteles minden kiszállásról jegyzőkönyvet, munkalapot liállítani, aláírni/aláíratni. Ez megint csúsztatás!ON:
-
kabelmania27
félisten
Személyeskedést legyetek szivesek befejezni.
Szolgáltatók összehasonlítását ITT folytassátok! -
En sem ertem miert csinalja ezt. Raadasul olyan dolgokat is felreert, amiket regen nem szokott.
A sebesseges dologra mar reagaltam, itt a masik:
Nem fikáztam csak leírtam, hogy mi és hogyan történt.
En nem is a tapasztalataid megosztasara irtam ezt, hanem amit mellette muvelsz.
Masreszt meg kellene koszonnie az invitelnek, hogy emeltek, mert igy erre hivatkozva le lehetett mondani az elofizetest, amugy meg majd 2 ev mulva tudott volna csak valtani. Igy lett 240 netje 4500-ert. Szoval ezt a lejarato kampanyt nem tudom hova tenni.
-
Louro
őstag
válasz
#41133696 #22471 üzenetére
Szia
Mar egy ideje kovetem a szolgaltatok forumait, mert a meglevo UPC elofizetesem akarom lemondani.
De mar-mar felhaborit az a stilus, amiben irsz.
A ket tvcsatorna dijaz minden szolgaltato at (fogja) haritani az elofizetokre. Attol, hogy neked bajod volt az Invitellel es most magasztalod a UPC-t, megnezhetned, hogy melyik mennyivel emelt es akkor elengedhetned a vesszoparipad. Emiatt raadasul ne a szolgaltatora, hanem a ket csatornara haragudj. En orulnek olyan tvcsomagnak, amikben nincsenek benne, mert egyiket se igazan nezem.
A masik pedig, hogy a te cimeden rosszul teljesitett az egyik es jobban teljesit a masik, orulunk, hogy elegedettebb vagy (szarkazmus nelkul).
De nekem az a tapasztalatom UPC haza tajan, hogy elofordult, hogy 2 hetig nem volt se tv, se net es hiaba Facebook-hiszti, hiaba a sajat koltsegen hivott ugyfelszolgalat (, mert csak emiatt telefonkeszuleket nem szeretnek), hiaba minden. Mikor kijottek, megallapitottak, hogy a szekrenyt, amiben az elosztok vannak, feltortek es az en kabelem sajnos pont megsertettek annyira, hogy ne legyen szolgaltatas. Szerelo nem akarta jegyzokonyvezni, de en kertem. Azota van ujra, de par napra ra mar ferden allt a szekreny es fura, de neha most is akadozik minden. Mar tobb szerelo is latta es mindenki a falam bontana, mert a kozpontban minden ok. Szekrenyt elmeselem neki, megnezik, azt mondjak minden ok.Szolgaltatas-minoseg biztositasaban verzett el nalam a UPC. Ugyfelszolgalat meg mindenhol alulmeretezett, mert nem az a fo profiljuk a cegeknek.
Elnezest a kiborulasomert a tobbiektol.
-
törölt tag
"Nem az én dolgom védeni az Invitelt, de minden szolgáltató kifejezte a nem tetszését ezzel kapcsolatban, és próbáltak harcolni a bevezetése ellen. Hiába.."
Az előfizetőknél már kint lévő STB-ok vagy CA modulok havidíjából lehetne szegény Invitelnek jótékonykodni. Mert azért akárhogy nézem, csak náluk van az,hogy hirtelen bevezetik / kitalálják /, hogy mostantól az első STB-ért is elkérnek 590 Ft-ot, meg az is, hogy ráterhelik a meglévő előfizetésekre is a műsordíjat. Miközben vidéken nem fejlesztenek, a megyeszékhelyeken javarészt meg labdába sem tudnak rúgni.
Sőt mondok jobbat! Szegény cég óriási dilemmája ED3-as területen,hogy jaj mit csináljon, fenntartsa e analógnak is a csatornákat és úgy láncoljon magához embereket (azaz feláldozza a letöltési sebesség kapacitást ennek oltárán), vagy lépje e meg azt amit a UPC, hogy kiad 15 DS csatornát az analógnak meg pát int? Hát úgy döntöttek, hogy legyen az előbbi. Pedig miből állna ingyen adni a második STB/ CA modult is, vagy STB esetén csak a másodikért fizetni de nem 990 Ft-ot csóró vidéken? Akkor lehetne döngetni mint a UPC hálózatán.
(#22470) Lauda: Egyébként egy előre nem igazán látható pozitívuma is van a dolognak. A UPC Connect Box kellemesen elvan a SIGNAL 4645F tip. villámvédővel. Így duplán van védelem, a Signal az első védvonal, az a APC ProtectNet önálló tranziens elleni védelem 10/100/1000 Base-T pedig a második
Magyarán van egy a kábelmodem előtt, és egy utána
-
Linem
senior tag
válasz
#41133696 #22471 üzenetére
A havidíj emelésének senki nem örül, de valamilyen szinten ebben a helyzetben nem a szolgáltató tehet róla. Azért a többség átlátja, hogy itt az egyik kormányközeli emberke nyomása miatt hoztak egy módosítást. Nem az én dolgom védeni az Invitelt, de minden szolgáltató kifejezte a nem tetszését ezzel kapcsolatban, és próbáltak harcolni a bevezetése ellen. Hiába..
Egyébként már írtam, hogy jól döntöttél, ha van jobb szolgáltatás olcsóbban, lépni kell. Azt viszont el kell fogadni, hogy mindenki másképpen látja a helyzeteket. Én örülök, hogy végre egy normális szolgáltatót találtam, amelyikkel eddig elégedett vagyok. 700 Ft emelésnél is maradtam volna, mert még úgyis megérné számomra. Szóval miért harcolnék 300 Ft miatt, ha nincs jobb?(#22473) headhunter: A Fit tv-t ne felejtsd el.
-
headhunter
addikt
"Mashol meg masok a upc-tol mennek az invitelhez"
Lépés irány az esetek 90%-ban a UPC, Telekom, Invitel, stb... szolgáltatóktól a Digihez. (Amennyiben ott elérhető a DIGI)
Digi szinte mindig nyerő a verhetetlen áraival...
Internet sorrend : DIGI, UPC, .....
Tv szolgáltatásokban (csatornakínálatban): szerintem UPC az első, de a +HD díj a 2., 3. eszközre a pofátlanság csúcsa...
Sportfanoknak Invitel a 10 csatornával: (Sport1 HD, Sport2 HD, SpílerTV HD, M4 HD, Europsort1 HD, Eurosport2 HD, Digisport1 HD, Digisport2 HD, Digisport3 HD, SportM SD
-
törölt tag
Ha ezt lenyeli mindenki, akkor vérszemet kapnak. Egyébként is törvénytelenség meglévő, határozott időszakra szóló előfizetésekre ráterhelni. Viszont én nem hagyom, hogy feltöröljék velem a padlót! Ha mindenki így állna hozzá, nem itt tartana ez az ország...
a UPC-től nekem csak egy szolgáltatásom van az Internet, Az meg remek. Inviteltől minden volt, aztán a telefonnal is szívtam, mert nem volt nekik egy olyan csomagjuk, ami fix havidíjért lehetővé tette volt a NEM emelt díjas mobilszámok hívását, és az sem volt szimapikus, hogy büntették azok az előfizetőket, akiknek STB-uk volt elsődlegesnek beállítva (590 Ft/hó)
-
válasz
#41133696 #22469 üzenetére
Hat ennek valoban csak elvi okai lehetnek, mert ertelme nem nagyon van. Most mikor hosszabbitottam en is kiharcoltam minden fillert, mert miert ne. De ilyenert fel nem mondanam a bevalt szolgaltatast az biztos, persze nem gondolkodunk egyforman.
Szerinted az én városomban hány új ügyfelet fognak befűzni a UPC mellett? Meg hányan le fogják mondani?
Nem tudom. Mashol meg masok a upc-tol mennek az invitelhez, mert abbol van eleguk. Tul nagy kovetkeztetest szerintem ne vonjal le abbol, hogy par ismerosod felmondta.
-
törölt tag
Elvi okokból simán. Más a helyzet, amikor valakinek új előfizetésre van szüksége és akkor a szolgáltató jogosan számítja fel az xy összegű műsordíjat, mert akkor tudatában vagy annak ha megrendeled a szolgáltatást az tartalmazni fogja ezt a költséget bármennyi is legyen az. Tehát szabadon eldöntheted, hogy megrendeled vagy sem, ha igen, akkor pedig fizeted.
Itt viszont arról van szó, hogy már meglévő előfizetésre is ráterheli, és ez bizony nagyon nem szép dolog, mi több, alapos indok arra, hogy az előfizető ha lehetősége van egyéb módon tévézni, vagy esetleg lemond a tévézésről, akkor éljen a jogával, és igenis büntesse meg a maga módján.
A magam részéről annak idején a román tányérost 200 Ft-tért rúgtam ki, pusztán azért mert nekem elveim vannak, és nem bírt meghatni, hogy a Ft a $-hoz képest gyengült.
Amint látod én is felmondtam az Invitelnél, kicsit többet vesztettek mint havi 362 Ft... tekintve, hogy sem kötbér nem terhel, sem pedig a combos 12-20K-s összegegeket nem kell nekik leszurkolnom havonta. Lehet matekozni, hogy az én havidíjamat, havi 362 Ft-tal számítva, hány efi-nél hozza be, és esetleg azon is, hány 30 Mbps-os Internet előfizető kell, szintén ugyanehhez a produktumhoz. Küldhetik az ügynökeiket turbó fokozatba.
Felháborított a flegma álszent hozzáállás, amit tapasztaltam részükről, és örülök, hogy már nem vagyok az ügyfelük
Szerinted az én városomban hány új ügyfelet fognak befűzni a UPC mellett? Meg hányan le fogják mondani? Fejből tudok pár embert, aki már meglépte a jogviszony felmondását -
törölt tag
válasz
pityaa23 #22466 üzenetére
és miért nem mondtad fel?
Ezen posztodban tévedés van a kötbért illetően. Hátrányosan érint, ez pedig indok a kötbérmentes felmondásra.
-
pityaa23
senior tag
No, nekem 400 Ft-ot emelkedett a számla a két csatorna miatt.
-
válasz
kabelmania27 #22463 üzenetére
Es icipicit kedvezobb is lesz a havidij.
-
janaman01
addikt
válasz
kabelmania27 #22461 üzenetére
Értem. Köszi az infót !
-
janaman01
addikt
válasz
kabelmania27 #22459 üzenetére
Nem regisztráltam. Csak kicsit későinek tartom hisz már szeptember közepe van.. de köszi!
-
janaman01
addikt
Augusztus 6. - án kötötték be az invitel szilgáltatást..számlát még nem kaptam...várjak vagy hivjam őket?
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #22455 üzenetére
Gondolom mivel a hűségidő érvényessége az egyoldalú műsordíj miatt semmis, így nem jártam volna jobban 2 év múlva sem. Hiszen így is elég sok pénzt veszített az Invitel az én oldalamról nézve. Mindent.
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #22453 üzenetére
Kaptam én így is, csak nem jutottunk egyről a kettőre
-
törölt tag
válasz
gerenda110 #22451 üzenetére
A Facebook oldalukon nem lehet osztályozni sem őket (csillagozás)
Talán nem véletlenAz a baj, hogy drágák még ott is ahol van konkurenciájuk, illetve azt hiszik, hogy törvény felett állnak (meglévő kétoldalú szerződések egyoldalú módosítása). Aztán olyat írnak ki Facebookra ami nem helytálló. Az efi sem módosíthat egyoldalúan. De nekem 10 évig nem volt semmi bajom velük, mert ugye ebből 8 évig ADSL-em volt tőlük, fixen számláztak, persze az új kedvezményes havidíjat azt nem.
-
frovery
senior tag
Tegnap egy ismerős, idős házaspárnál kötötték be az iptv-t, vdsl hálózaton. Régebbi "csöves" tv-jük van, bár mindekettő 72centis flat. Amit hoztak inviteles boxot, mindkettőn ez az idióta új találmányos 9pines analóg kimenetű csatlakozó van.
Gond a következő. Ugye rca a vége ami a tv-hez csatlakozik. Ilyenkor nincsen kapcsolójel. A tv-ket valamilyen számgombal lehet csak bekapcsolni, így azon a csatornán kapcsol be. Ezután megkell nyomni az AV gombot, majd az inviteles távon is a bekapcs(piros) gombot. Na ez sajna túl bonyolult a házaspárnak.Lehet ilyen indokkal készülék cserét kérni, amin van rendes scart csatlakozás, hogy a tv bekapcs után az inviteles box bekapcsolásával autómatikusan átvált AV-ra a tv??? Tehát max 2 távon 1-1 gombot kelljen megnyomni.
-
törölt tag
válasz
gerenda110 #22447 üzenetére
Az Invitel milyen Internet kapcsolatot ad és mennyiért?
-
gerenda110
aktív tag
annyira szomorú hogy 1 utcával odébb fut a digi optikai szála és szegeden már így nem építették ki 100m-el alrébb
-
Redlight2
tag
Pároméknak UPC van, sebességel semmi gond...de ha elmegy a net, akkor elmegy
, pedig 120Mbit-es csomag van előfizetve
-
törölt tag
válasz
whiskeys #22430 üzenetére
Biztosan jól lobbiztál, de nekem ha 2200 Ft-ot engedtek volna el is leléptem volna tőlük
(#22431) Lauda : Nem fikáztam csak leírtam, hogy mi és hogyan történt. Elsődlegesen elvi kérdésről van szó. Ugyanúgy ahogy a DIGI-t is felmondtam amikor arra hivatkozva emelet 200 Ft-ot a tányéros tévén, mert gyengül a Ft a $-hoz képest. Itt pedig nyilván nem a 362 Ft vitt volna csődbe, hanem szintén azt a hozzáállást nem tudtam lenyelni, hogy meglévő előfizetőkre is kiterheli. Meg amikor visszakeresgettem a dolgokat, és ide be is linkeltem, akkor láttam, hogy visszaesőről van szó, az NMHH már többször is megbüntette őket.
"Az invitel szolgaltatasaval neked sem volt semmi bajod."
De volt. Például az, hogy 3-6K ment el néha mobilhívásra havonta mobil15 opció mellett, mert a szolgáltatónak (van más is ilyen ISP) nem volt olyan csomagja, amiben a mobilirányú hívás is díjmentes. Tehát egy újabb szög abban a bizonyos koporsóba.
Aztán kitalálták, hogy új előfizetőknek, illetve akik újrahosszabbítanak az Internet szolgáltatás sebessége miatt például, azoknak a már régen kint lévő de addig 0 Ft-os STB ha elsődlegesnek van beállítva akkor 590 Ft /hó mostantól. Mert csak.
Érdekes módon a CA modulos beszélgetésemet amit pont a hajdúszoboszlói Invitel Pont előtt ejtettem meg a szolgáltató 1443-as számával, és amiben a második CA modul 490 Ft-ért ajánlották, hát nem találták. Pedig állítólag ők rögzítik. T-nél sem tapasztaltam ilyet.
Teljesen rugalmatlanok voltak. Felajánlottam nekik, hogy maradhat csak az Internet, erre benyögnek egy több mint 10K-s árat a 100 Mbps-ra. Azért gondolom érezhető, hogy a részemről megvolt a kompromisszumkészség... Megjegyzem várnom kellett pár percet még megnézték mit tudnak ajánlani, igen akkor arra gondoltam, hogy bemondanak egy 6-7K-s árat, és még a 6K-t el is fogadtam volna. Mert Cisco kábelmodem, telepített szolgáltatás stb... de nagy meglepetésemre megfejelte azt is annyival, hogy pont annyiért tudja adni mint ha most rendelnék újat...
"Ok, te most felmondtad, elvezd a upc-t. Az sem kulonb semmivel."
"Csak" ennyi a különbség:
Nem mindegy azért, hogy 100 Mbps 10K-ért vagy 240 Mbps 4,4K-ért
A CA modulokkal ha évente variáltak volna 2x a csatornalistán nem lett volna sok bajom, de itt havonta vagy két havonta volt. Utóbb az LG tévén már be sem állítottam, annyira nem érdekelt.
Az HBO 4156 Ft lett volna náluk.
A FilmBox Live esetében aki akarja visszakereshető, hány hétig ment a szívás, mert egyszer azt mondták, hogy benne van a FilmBox Premium csomagban (honlapon az is szerepelt), aztán kiderül hogy nincs. Utána elfelejtették beaktiválni stb...Szóval gondolom ezek után nem csoda, hogy léptem tőlük
Tegnap egyébként eszemben volt, hogy mivel eladtam az összes 100 Mbps-os routert ami sajátom volt, megvenném tőlük 3K-ért, de az Invitel Pontban aztán nem kérdeztem rá, mert egyrészt úgy sem lehet, másrészt valószínűleg olyan ajánlatot tennének, hogy inkább vásároltam helyette: TP-Link SG1005D 5 portos switch + Roline UTP CAT5e 8P8C toldó (21.17.3001-20) egy ilyen duót. Az Archer C5 meg eléri a Google Chromecast WiFi modulját.Aztán elég nagy probléma volt, hogy a csomag egyes komponenseinek az árait, harapófogóval sem lehetett volna kihúzni belőlük. Még felmondáskor sem! Ezért is örültem volna a 18%-os Internet Áfának (nyilván a várható díjcsökkenés mellett), mert akkor kénytelenek lettek volna megmondani, mennyi a csomagban az Internet.
(#22432) kano : Jól látod, de azért én megválaszoltam, hogy nagyjából (annyi minden volt, bár itt a topicból is visszakereshetném a saját hozzászólásaim között), hogy milyen és mennyi bajom volt velük.
(#22433) Lauda: "Ne keverjuk a dolgokat. GoodSpeed baratunknak semmi gondja nem volt az invitellel, mig a upc meg nem jelent a varosukban. Azota hanyatt homlok menekulne toluk es mint lathato sikerult is. Ezert is irtam, hogy felmondhatod."
Ez így a fentebb leírt sorokból is következik, hogy nem teljesen állja meg a helyét. Úgy mondanám, hogy ameddig nem jelent meg a UPC, és csak az Invitel valamint a Telekom VDSL2 volt (még akkor amikor nem csinált a városban Bondingot a Telekom) és az én címemen nem volt csak 20 Mbps-os T-s szolgáltatás maradjunk annyiban, hogy nem volt más számomra (ismervén azt, hogy Steam, Origin, Uplay Youtube stb) letöltések mennek nálam, és még ebből jött volna le az IPTV... amire ki sem adtak volna 3 STB-t, a T addig nem volt alternatíva, csak maximum VoIP szempontból.
Eredetileg sem akartam én teljesen átállni Invitelre, de a két hittérítő ügynökük a csomagra adott kedvező ajánlatot. Ami nem volt sokkal olcsóbb mint a Telekomé, de legalább DVB-C-n jó volt a képminőség nem vett el a bitrátából, sokkal gyorsabb volt az Internet, ellenben ha kiesett a CMTS akkor így jártam.
Nem haladtak a korral, látható, hogy helyben az Invitel csak 8 DS csatornát biztosít. Ugyanez a UPC-nél 15! Az Invitel továbbra is az analógot nyomatja a digitális adások mellett, mert ugye a korábban felvázolt üzleti modelljükből következetesen adódik, hogy az árérzékeny réteget meg lehet azzal fogni, hogy akár 5 tévét is rákapcsolhat az analógra ingyen. Aminek nem jó a minősége, de legalább ingyen van.
Egyébként sokáig nem nyitottam a UPC felé.
"Ha meg nem allnak kotelnek, mutassak meg hol van a szerzodesben olyan, hogy hasrautesre megemelik a dijakat. Te arra szerzodtel, ami a szerzodesben van. Ez nalam pl 4590-es havidij 2 evig. Nem 5590 es nem is 5000. Ha ezt emelik, felmondhatom. Ha nem lett volna jogos GoodSpeed felmondasa, nem engedtek volna el."
Na ebben tökéletesen egyetértünk. Egyébként ha nem terhelik ki a 362 Ft-ot a meglévő előfizetésekre, akkor nem lett volna apelláta és 2018-ig párhuzamosan fizettem volna a két szolgáltatást
Csak ugye ők voltak az elsők akik belengették, hogy bizony terhelni fognak
Mondjuk olyan böszmeséget, hogy meglévő előfizetésekre is, nem gondoltam volna komolyan... más szolgáltató nem is tette meg, és nem felebaráti szeretetből, hanem jogi megfontolásból.
(#22434) kano :
Írd be ide, itt látszik, én például dokumentáltam oda is, ápolni kell a jó kapcsolatokatMeg ugye azért van az Invitel Facebook oldala, hogy ne csak a kakast bámuljuk
A hozzád legközelebb eső Invitel Pontba. Emailben is mondd fel, ha eldöntötted, és az NMHH-nak valamint a fogyasztóvédelemnek is küldd el az emailt, mintegy nyomatékként. Írd is meg az okát.
"Nekem most egy arrogáns ügyfélszolga azt mondta, hogy nem ők emeltek díjat a hűségidő alatt, hanem ők csak beszedik amit az RTL Klub és a TV2 kér.
Nagy ötlet....."
No ez egybevág a tegnap tapasztalttal, amikor az Invitel Pontban azt mondta a nő nekem, hogy pont tegnap kaptak egy belsős emailt, amiben ez áll
De most azért mert ők azt mondják, hogy nem így van, és tekintve arra hogy korábban is portot űztek ebből, meg is lettek bírságolva, még nincs igazuk. A szerződésben le volt írva, hogy 2 vé alatt mennyit kell fizetni. Ez az összeg nem egyezik azzal, amennyit mostantól kellene. Tehát emeltek. Az, hogy a szolgáltatókat sújtja a műsordíj az a szolgáltatók nyomora. Benne van a pakliban.
(#22435) kabelmania27:
(#22436) kano: Emailben, hogy írásos nyoma legyen. Megindokolod, hogy hátrányosan érint, és innentől több nem is kell. Még ilyen dolgokat is lehet (de ezt már egyáltalán nem szükséges), hogy neked erre ennyi volt félretéve és kész
-
kano
nagyúr
válasz
kabelmania27 #22437 üzenetére
És ha már engedik rögzíteni, akkor az azt jelenti, hogy fel is mondhatom kötbér nélkül a szerződést?
-
kano
nagyúr
válasz
kabelmania27 #22435 üzenetére
A 1443-as számon igazából elhajtottak. Ragaszkodjak hozzá, hogy rögzítse a lemondási kérelmemet?
-
kano
nagyúr
Nyilván.
Jött egy olcsóbb és a szolgáltató adott indokot a felmondásra, így tiszta sor a dolog.
Nekem most egy arrogáns ügyfélszolga azt mondta, hogy nem ők emeltek díjat a hűségidő alatt, hanem ők csak beszedik amit az RTL Klub és a TV2 kér.
Nagy ötlet.....
Írtam a facebook oldalukra, hogy nyilatkozzanak hová vihetem a cuccaikat, mert felmondom én is az általuk egyoldalúan módosított szerződést. (Az rendben van, hogy az oldalukon nem látszik a post? Vagy ezeket a reklamáló üzeneteket csak ők látják?) -
Ne keverjuk a dolgokat. GoodSpeed baratunknak semmi gondja nem volt az invitellel, mig a upc meg nem jelent a varosukban. Azota hanyatt homlok menekulne toluk es mint lathato sikerult is. Ezert is irtam, hogy felmondhatod.
Ha meg nem allnak kotelnek, mutassak meg hol van a szerzodesben olyan, hogy hasrautesre megemelik a dijakat. Te arra szerzodtel, ami a szerzodesben van. Ez nalam pl 4590-es havidij 2 evig. Nem 5590 es nem is 5000. Ha ezt emelik, felmondhatom. Ha nem lett volna jogos GoodSpeed felmondasa, nem engedtek volna el.
-
törölt tag
Amikor már megvolt azaz a lakásban bent volt a Telekom HGW IPTV Családi + HD-val, meg Hoppá Plusz díjcsomaggal, akkor voltak hajlandóak ügyfélmegtartót kapcsolni (addig hetekig ment a vetítés, hogy tárgyalnak stb, meg a 742 Ft-tal riogatás), aki engedett volna 900 Ft-ot. Mondtam neki, hogy helló, nekem már nem kell DVB-C tévészolgáltatás, mert IPTV Családi + HD van, és HBO Max Pak is a telekomtól. Ekkor is adtam egy lehetőséget, és azt mondtam ha tud ajánlani csak Internetre - vagy ha máshogy nem engedi a rendszer akkor Telefonnal (0 Ft-ért elfér a telcsi) - akkor maradok. 100 Mbps-ra akkor 10390 Ft volt az ajánlat.
Nyilván nem fogadtam el, majd ha meszet ennék, amikor UPC FB240 4410 FtIgazából azokat lehet sajnálni, akiknek nincs lehetőségük szolgáltatót váltani, és az Invitel-ről köztudott volt már a mi vagyunk a falusi szolgáltató marketing előtt is, hogy olyan helyeken erős, ahol a kakas az ébresztőóra
Elmaradott kistérségekben. Ráadásul úgy, hogy elavult technológián (ADSL2+, D2) szolgáltatat javarészt annyiért, vagy még magasabb áron, amennyiért nagyobb városokban, vagy olyan most már szerencsés helyzetű kisebb városokban is mint Berettyóújfalu, a konkurensek sokkal jobb ajánlattal tudnak nyomást gyakorolni rá. Itt a városban szerintem a UPC agyon fogja nyomni
Kihasználja azt, hogy sokan nem is tudják, hogy felmondhatják kötbérmentesen, és az NMHH meg fogyasztóvédelem attól, hogy megbünteti őket, mint tette 1 évvel ezelőtt is, ők még nem lesznek tájékoztatva erről a két hatóság pedig nem fog minden Invitel előfizetőt megkérdezni, hogy tessenek már mondani, nem szeretnék érvényesíteni a jogukat és módosítani vagy felmondani a szerződésüket?
(#22420) kabelmania27 : R
-
-
törölt tag
válasz
#41133696 #22415 üzenetére
Most értem haza Hajdúszoboszlóról.
Az eszközöket leadtam
Na de sorjában.
Megérkezem az Invitel Pontba.
Bent a múltkori ügyintéző volt egyedül, illetve egy srác 1988-ból. Mármint akkor született
Éppen az ügyfélmegtartóval üzletelt telefonon, mert elmondása szerint több mint 10K-t fizet. Meg is állapodtak havi 7,5K-ban, amiben az eddig 25 Mbps helyett a szédületes 30 Mbps-os sávszélesség foglaltatik. Csomagban kapja, telefon van benne, TV nem tudom, mert saját ügyem jobban érdekelt.
Az ügyintéző hölgy odaszól, hogy számlabefizetés lesz ?
Mondom nem, hanem felmondtam (kötbérmentesen), és hoztam a cuccokat leadni. Azt kérdezi, Te is ?
Ja igen és van még hűségem? Mondom csak volt, de az Invitel egyoldalú szerződésmódosítása után már megállapodtunk, hogy nincs. Erre még próbálkozott, hogy hát olyat nem lehet, mármint kötbérmentesen felmondani, mire én fogadjunk?! Nézze meg, hogy hogy áll az ügyem. Azt mondja szerencsém van, mert látja, hogy már le is szerelték a szolgáltatást, de ők pont ma kaptak egy belsős emailt, hogy a műsordíjra hivatkozva nem lehet. Azt kérdezi hogy sikerül elérnem ezt? Mondom neki, egyrészt tisztában vagyok a két oldalú szerződésben foglalt jogokkal. Másrészt írtam a fogyasztóvédelemnek és az NMHH-nak, harmadrészt az ügyfélmegtartókkal mind a két alkalommal megegyeztünk, hogy kötbérmentesen lövöm ki magam. Negyedrészt ha nem így lenne, akkor leszerelés előtt kellett volna közölni, hogy ennyi meg ennyi kötbér ellenében mondhatom csak fel. Ötödrészt pedig Mártha Imre lehet másként gondolja, de attól még az egyoldalú szerződésmódosítás az bizony az Invitelre is vonatkozik, nem véletlen, hogy folyamatban lévő előfizetések esetében más vállalatok nem merték áthárítani.
Szépen átvette ezek után a cuccokat és kész. Ja annyira elment a kedve a kötekedéstől, hogy a Cisco kábelmodemnél meg sem nézte hogy adapter, LAN kábel benne van e (tiszta jó, hogy a fekete LAN kábelt adtam mellé, gondolván arra, hátha elég lesz az, és a sárga csak a hátizsákomban volt, ha kérte volna megkapta volna). Szerintem az utánam jövőknek sem kell tartaniuk a kötbértől, mert nem az előfizető járt el törvénytelenül. Bepróbálkozni mindenkinél befognak, mert úgy kalkulálnak, hogy a Facebookos direktívájuk (ami megérne egy jelentést az NMHH+ fogyasztóvédelem felé, minden érintettől) + az átlag ember tudatlansága együttesen ellensúlyozni fogja a veszteséget, amit a kiterhelések miatti felmondások okán szenvednek el.
[ Módosította: philoxenia ]
-
kano
nagyúr
Sziasztok!
Bocsánatot kérek, hogy ha hülyeséget fogok kérdezni, de érdekelne a véleményetek.
Van egy 2 éves hűséggel megkötött előfizetésem az Invitelnél. Az volna a kérdésem, hogy a hűségidő alatt emelheti ennek a díját a TV2 és az RTL Klub miatt az Invitel? És ha igen, akkor ez elegendő indok arra, hogy egyoldalú szerződésmódosítás miatt én felmondjam mindenféle következmény nélkül a szerződést?
Köszönöm! -
törölt tag
válasz
kabelmania27 #22414 üzenetére
Akkor kiveszem, és mellépakolom a hátizsákba, ha kérik megkapják, ha nem meg akkor nem
Köszi -
törölt tag
válasz
kabelmania27 #22411 üzenetére
Köszi szépen
Fontosnak érzetem pótolni a routerest is, és most adott is volt a lehetőség
-
törölt tag
válasz
#41133696 #22409 üzenetére
Befizettem az utolsó havi számlát, ami ma érkezett meg a díjnet rendszerébe, a befizetésről szóló emailt amit a díjnet küldött kinyomtattam. Aztán a díjnetnél kezdeményeztem a törlést:
"Regisztrációját az Invitel Távközlési Zrt. törölte."
Most a bankomnál is megteszem, a csoportos beszedési megbízással, minden dokumentumot viszek magammal, rajtam nehéz fogást találni
-
kabelmania27
félisten
válasz
headhunter #22406 üzenetére
Szerintem is befizetheted.
-
válasz
headhunter #22406 üzenetére
Nyugodtan fizesd be. Majd a fel nem hasznalt idoszakot jovairjak. Ez amugy sem vagy vagy. Be kell fizetned, nekik pedig jova kell majd irniuk.
-
headhunter
addikt
Körkérdés:
Aktuális egész havi számlát ti befizetnétek, amennyiben a szolgáltatás "csak" 2016.09.20.-ig él vagy kérnétek jövő hónap elején egy elszámoló számlát?
1443-on olyan infót kaptam, hogy 1-15-ig készülnek a számlák és nem tudnak 20-án megszűnő szolgáltatásnál kiállítani új (javított) számlát csak a következő hónap elején.
1. Befizettem az egész havit, október elején kérnem kell a visszatérítést 21-30-ig (10 napra), mert nem utalják vissza automatikusan a túlfizetést, kérni kell...
2. Nem fizetem be a szeptemberi számlát és október elején kérek egy végelszámoló (javított, pontosított) számlát...
-----------------------------------------------------------------------------------
Invitel bekavarhat, mert 27-ig nincs befizetve a szeptemberi számla?
-
suto
csendes tag
Sziasztok!
Olyat tapasztalt már valaki, hogy bizonyos IP címek nem elérhetőek fix IP-s Invitel ADSL végpontról?
pl. spamhaus.org IP-k.
-
bostone
addikt
A meghatalmazásban mit takar a nyilvántartó szerv és nyilvántartási szám?
@Intruder2k5:
Az előfizetést bárki felmondhatja, csak fel kell mutatni halotti anyakönyvi kivonatot?
Ha már bent vagyok, akkor elintézem az új szerződést, biztos vagyok benne, hogy az ügyintézőnek és az "új" ügyfélnek is sokkal egyszerűbb így.Remélem a számot tudom hordozni és a szolgáltatás folyamatos marad (gondolok itt a tv-re és a telefonos elérhetőségre).
-
válasz
bostone #22400 üzenetére
Szia!
Én úgy gondolom, hogy halotti anyakönyvi kivonattal bementek a szolgáltatóhoz, és megszüntetitek a szerződést, aztán pedig lehet kötni újat, új névre.
Lehet telefonon is szerződni.
szerk.: Ehh, a fene a Firefox-ba, hogy a választ már nem mutatta. Na mindegy, csak fél órát késtem.
Aktív témák
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Szép állapotú Apple Iphone 8 Plus 64GB független fekete - akku 74%-os - 1 hét próbagaranciával! -
- Apple Watch 3 okosóra gyári szilikon szíjával - akku 86%-os (!) - 1 hét próbagaranciával! -
- Iphone 15 Pro 128 GB Natural Titanium 17 Hó Gari
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T420 - i5-2GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest