- Hálózati / IP kamera
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Netflix
- Direct One (műholdas és online TV)
- Windows 11
-
IT café
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Aktív témák
-
kabelmania27
félisten
Az Invitel Távközlési Szolgáltató Zrt. 2023. január 1-én beolvadt a Digi Távközlési Szolgáltató Kft-be. A 4iG cégcsoport 2025 január 1.-től kivezeti a magyarországi piacról a Vodafone, a DIGI, az Antenna Hungária és az Invitech márkákat.
A Vodafone Magyarország Zrt. elnevezése 2025. január 1-jén, a névváltozás cégbíróság általi bejegyzésének megtörténtével, One Magyarország Zrt. elnevezésre változott. 2025. január 1-jétől a Digi Kft. One márkanév nyújt szolgáltatást, 2025 második felében a Digi Kft (Invitech ICT Services Kft-vel és Antenna Hungária Zrt-vel együtt) beolvad a One Magyarország Zrt-be, így ez a topik bezárásra került.
One Otthoni szolgáltatással kapcsolatban IDE, mobilszolgáltatással kapcsolatban IDE lehet írni. A hsz-ok nem vesznek el, továbbra is olvasható, kereshető és linkelhető marad.
Jó fórumozást és BUÉK! -
kabelmania27
félisten
-
garga01
őstag
válasz
Jinxb1rd #31415 üzenetére
T és Invitel nem ugyanazon a kábelen jön a lakásba jönni az biztos.
Szegeden van sok helyen Digi optika, nekem is az van és tökéletesen működik, saját routert használva. Szóval ha van egy jó routered, nyugodtan válts át. Amit kihoznak csoda eszközt, egyből a szerelőkkel átrakatod modem módba és mehet a saját. -
unicumnext
aktív tag
válasz
Jinxb1rd #31415 üzenetére
Szintén Szeged, én Digiről (invitel) váltottam Telekomra, mert katasztrófa volt esténként az internet sebesség, meg sokszor újraindult a modem, hiába használtam saját routert hogy kevésbé legyen terhelve a modem. Telekom esetén a CF szerverek felé kell egy jó VPN elérés, én is így csinálom, azon csatornákat oda terelem, azóta nincs gond.
-
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok! Jelenleg Szegeden vagyok tkomos, de nem vagyok elégedett a pingemmel a játékokban, pl fifával, ami ugye külföldi országokra csatlakozik. Az érdekelne ha most invitelre váltanék, akkor javulhatna a helyzet vajon? Tudom hogy ugyanazt a kábelt használja, csak talán jobb úthálózattal fentebb?
-
kisapa
senior tag
válasz
Nono0000 #31412 üzenetére
A port szám attól függ miket állítottál be a kamerában. Általában van szerver port, http port és az rtsp port. A kamera típusától függően vannak gyári szerverek ahová fel lehet regisztrálni a kamerát és akkor nincs szükség no-ip-re sem ráadásul bizonyos esetekben akkor még a portok átirányításával sem kell foglalkoznod. Tudom az a hír járja, hogy a kínaiak megleshetik a kamerádat de az igazság az, hogy valószínűleg senki nem áldoz erre időt.
-
Nono0000
tag
Sziasztok!
Korábban már kérdeztem, de sajnos senki nem tudott segíteni, így újra megkérdezem, hátha azóta okosabbak lettünk.
Adva vagyon egy IP kamera, amelynek az élőképét szeretném kívülről elérni. A készüléken (I-240W-A) az RTSP 554-es portot kinyitottam valamint a no-ip-nél be vagyok regisztrálva (készüléken beállítva). Mindezek ellenére nem tudom megnyitni az adatfolyamot. Megoldás lehet, ha bridge-be rakom az internetes portot és mögé rakom a saját router-em? Sajnos az FTP eléréssel is ez a gond, főleg akkor, ha nem a 21-es porton van, hanem át van forgatva egy másik portra valamiféle biztonságot adva ezzel a kommunikációnak.
Köszönöm! -
p2pp
őstag
Van egy ilyen fehér ZTE csoda.
Ami után kötöttem 1 másik Tp-link Routert.
De az nem kap betápot a ZTE csodából.
Itt nincsen Digi Száloptika sajnos csak ez a Háború előtti csoda réz kábelen sajnos. De szeretnénk ha az ezután kötött Routernek adna 1 kis betáp netet ha lehet. Ebben kérnék segítséget. Köszi! -
kisapa
senior tag
Sziasztok! Tudom régebben volt már szó róla de hátha azóta változott.A kérdés lehet-e saját boxot vagy kártya modult használni a szolgáltatáshoz, vagy esetleg kérni, hogy azzal a sorozatszámmal párosítsák?
-
FST200
tag
válasz
kabelmania27 #31404 üzenetére
Köszönöm!!!
-
kabelmania27
félisten
válasz
FST200 #31403 üzenetére
Üdv!
ITT leírtak alapján betudod állítani, hogy mely portokon legyen internet, ha nem találod a PPPoE Passthrough funkciót (ha kiválasztod a saját routeren kell beállítani a PPPoE kapcsolatot) akkor dmz-t kell használnod, amelybe a routered ipcímét (érdemes a modem oldalán fixre állítani) kell megadnod, ilyenkor a modem minden portszámot a beállított ipcímre, azaz a routeredre fog továbbítani. -
FST200
tag
Sziasztok, zte h168n típusú ezer éves routert szeretnék bridge mode ba állítani, hogy rakossek egy másik jobb routert ,nem találtam külön bridge mode gombot, tudtok legyszi segíteni hogy tudom ezt beallítani
-
tothjozsi96
addikt
válasz
kisapa #31401 üzenetére
Sajnálom hogy nem jött össze akkor így.
Nálunk több TV van és itt csak akkor fordul elő ilyen hogyha egy TV-t huzamosabb ideig nem használunk. De egyébként ha kiírja hogy kódolt jel és mondjuk a 23-as csatornáról átváltasz a bármi másra, mondjuk 45-re (mondtam valamit), akkor már kiugrik a kódolt jel. Ha gond van a CA kártyával akkor egyik TV-ből átrakom a másikba és megoldódik a probléma.
Ha jól olvasom már újra set-top-box-os lettél. Kár érte, de megértem ha nálad valamiért nem lett jó. Nálunk van ilyen olcsóbb TV is, Star-light márka, elég kínai mondjuk úgy, de még abban is teljesen jól üzemel a kártya. Én a set-top-box-os időszakot nem kívánom már vissza, nagy tökönszúrás az az Invitel-es box, nem tudom hogy még mindig azt osztogatják-e amire Invitel van írva, de ott a betöltési ideje annyira lassú volt a box-nak hogy az kivárhatatlan volt már. Nálunk is van egy régebbi Samsung TV (UE40J5200) de azzal is hibamentesen működik a kártya. Egyébként ha gyenge a bejövő jel, vagy hálózati probléma van akkor is rendszeresen kódolt jelet tud írni. Felénk az SD adóknál jelentkezik ez a hiba ha a bejövő jel gyenge és akkor kiírja hogy kódolt jel. Az elmúlt időben rengeteg hibabejelentésem volt, most nagyjából összekapták magukat...
-
kisapa
senior tag
válasz
tothjozsi96 #31400 üzenetére
Az utóbbi időben rendszeresen kódolt jelet illetve kártya hibát írt. Hiába cserélte ki a kártyát a szerelő meg visszaállította a tv-met alaphelyzetbe nem változott semmi. Azóta már cseréltettünk box-ra de ettől meg idegbajt kapok olyan lassú.
-
kisapa
senior tag
válasz
tothjozsi96 #31396 üzenetére
Sajnos a kártya sem jobb. Persze ez lehet, hogy tv függő de nekem Samsung tv-nél nem igazán vált be.
-
PitLee
őstag
Ide is
"DIGI e-mail szolgáltatás megszűntetése
A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. 2024. augusztus 1. napjától megszünteti az internet díjcsomagokhoz kapcsolódó lakossági és kisvállalati e-mail cím szolgáltatását. "
https://www.digi.hu/webmail -
acel786
tag
válasz
tothjozsi96 #31396 üzenetére
sajnos osoreg lcd tv szinte meg az elso generaciokbol
-
acel786
tag
sziasztok
Dvbc teruleten milyen boxot ad az invitel? Idős rokonnak kellene távolról segíteni, de ugy hogy nem ismerem a menüt es a távirányítót igy nehéz. -
tothjozsi96
addikt
Díjkorrekció május 1-től!
-
Feri1990
tag
Valaki kapott mostanában ZTE F680 as modemet (Invinetwork)? Múlt héten cserélték erre, és az adminban user/user felhasználóval belépve sajnos nem tudom állítani a LAN port bindolásokat, így alapból 3IPTV-re és csak 1 van Internetre állítva. (csak 1 IPTV beltérim van, viszont több eszközt használok néha kábelen). Admin usert esetleg vki tud, vagy hívjam az ügyfélszolgálatot?
-
trec12
addikt
Friss hír; Celldömölkön - ex Invitel terület - a Telekom (Metalcom csinálja nekik gondolom) a héten állítólag ténylegesen is megkezdi az alépítményes lefedő hálózat építését. A Digi is mozgolódik várhatóan nyár közepe felé vagy után már üzemelhet akár mindkét hálózat...
-
kisapa
senior tag
válasz
kabelmania27 #31387 üzenetére
3 nap után kijött a szerelő de ugyanolyan modult hozott ami szintén nem működött. Visszaállította a tv-t alaphelyzetbe most tesztelem. A boxot ajánlgatta nagyon de nekem az nem igazán tetszik. Meglátjuk mi lesz.
-
kisapa
senior tag
válasz
kabelmania27 #31385 üzenetére
Szia! Megnéztem smit modul van nálam. A másik esetleg jobb?
-
kisapa
senior tag
Sziasztok! Tudja valaki, hogy a digi milyen boxot ad most volt inviteles területen? Jelenleg kártya olvasóval használom de mostanában elég sok baj van van vele és lehet ki kéne cserélnem.
-
kabelmania27
félisten
-
Peter Kiss
őstag
válasz
kabelmania27 #31381 üzenetére
Köszönjük, neked is boldogat!
-
kabelmania27
félisten
-
repvez
addikt
válasz
trec12 #31376 üzenetére
hát digire tippelek én is ,de találtam szipre is elfogadott terveket ide , szoval bármelyik jöhet, mert kb 10 éve nem történt semmi elörelépés amiota a 15/0,9-es max inviteles netet beállitották.
Mivel nem én voltam itthon napközben igy nem tudtam megkérdezni, csak másoktol hallottam, hogy valaki sokáig csinált valamit fent az oszlopon. a kocsin nem volt fenn cégembléma
-
repvez
addikt
a tegnapi nap az oszlopon fél oráig szerelö dolgozott és egy fekete dobozt is feltett. ha jol gondolom akkor ez már a fejlesztés része ,hogy optikai kábelt huznak?
Ha igen ettöl a folyamattol, hogy megjelent a szerelö az oszlopon még kb menyni idő, mire elkezdik a házakhoz is bevezetni az optikát?esetleg valakinek infolya, hogy a 89es korzetben mikorra várható ez, ha mégse azzal összefuggésben volt ez a javitás?
egyébként az elérhetö médiahatosági PDF szerint már 2 éve meg keleltt volna csinálni ezen a területen legalább is aki elnyerte a pályázatot annak akkori határideje volt megadva
-
zsida.kornel
tag
válasz
zsida.kornel #31373 üzenetére
Betettem normál módba a ZTE (H108L) modem/router kombót, kikötöttem a TP-Link routert, a helyzet nem hogy javult rosszabb lett
.
5 percenként szakad a net szóval kérni fogom a modem cserét majd.
Ezek az értékek mennyire megfelelőek? -
zsida.kornel
tag
válasz
user12 #31371 üzenetére
Át teszem a nodemet bridge-ből simába és kikapcsolom a wifit rajta, a routert meg access point módba teszem, megnézzük így lesz e változás. TV viszont stabilan jön, csak a net megy el.
Ha cseréltetek a modemet akkor is ezt a fapadost adják vagy van már valami komolyabb?
-
kabelmania27
félisten
válasz
zsida.kornel #31368 üzenetére
-
user12
őstag
válasz
zsida.kornel #31370 üzenetére
Akkor sorban ki kellene zárni a hibákat. Elsőre mondjuk egy modemcsere kellene.
-
user12
őstag
válasz
zsida.kornel #31368 üzenetére
Szülői felügyelet vagy bármi más scheduling nincs bekapcsolva a routeren?
-
zsida.kornel
tag
Sziasztok,
Valaki tapasztalt már olyat hogy szinte minden nap pontban este 9kor elmegy a net?
15 megás adsl, azt hiszem zte h108l modem bridge-ben, mögötte meg egy TP Link router van (Archer C80), ha a routeren ujra csatlakoztatom, vagy ujrainditom újra lesz net, eddig nem volt ilyen gond, már 3 éve mennek párban. Mondjuk 10 éve van ez a modem, ha letörlöd mellette a port attól is elmegy a net, amúgy az adsl jel értékei jók.
-
Diák66
őstag
válasz
Peter Kiss #31365 üzenetére
Na végül csak végig ástam, kábel tv mindegyik.... Mivel már halott a rendszer, elcsíptem. Volt egy részén forrasztás is.....egyszer már valaki belevágta az ásót.
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Kistarcsa környékén az egér megrágta a szolgáltató telekhatáron belüli) kábelét, amit szétosztunk több irányba. Kb. egy hete saját mobilnetekről lehet csak melózni, mert nincs vezetékes szolgáltatással kapott net.Amíg még nincs helyreállítás, milyen alternatív megoldást javasoltok?
A lényeg az ideiglenes megoldás, tehát ezért előfizut nem lenne előnyös kötni...Köszönettel várom a tippeket.
-
Diák66
őstag
Ezeket a telefon kábeleket Mekk Elekek fektethették? (Földfelszíni alatt 10cm-re) Ha lenne már optika, nem lenne rá szükség......
-
frici69
tag
Sziasztok! Nektek jött már "Inviteles" online számla októberre?
-
AttyVin
aktív tag
Volt egy kis "csatornaigazítás" felénk.
A hangoláskor az ID "elveszett".
(Nem tragédia, ha nincs - nemigen nézem -, de így zavaró, hogy megoldatlan a dolog. Más csatornával nincs ilyen probléma.)
Korábban ezekkel a paraméterekkel találta meg a TV:
154 MHz; 256 QAM; 6900 kS/s
Eddig sem automatikus, sem kézi kereséssel nem sikerült visszahozni.
Ha a régebbi csatornakiosztást visszatöltöm, akkor mindig visszakerül a helyére.Van erre valami megoldás?
Köszönettel.
-
trec12
addikt
-
frici69
tag
válasz
trec12 #31354 üzenetére
Sikerült ma beszélni az ismerőssel! Azt mondja iptv van. A régi Inviteles boxokat hagyták ott vagy akinél nem volt ott azokat üzemelik be újra. Azt mondta a szerelő azokat osztják, mert új Digi-s box nem sok van. Így oldották meg idén februárban. Azóta lehet már változott a helyzet azt nem tudom.
-
repvez
addikt
válasz
trec12 #31355 üzenetére
megnéztem a határozatot, és 2023 márciustol van épitési engedély kiadva az optikai hálozat kialakitására.DE az érdekesség az, hogy 2020 ban már a polgármnester azt mondta, hogy már megkapta a cég a terület használatbva vételi engedélyét, hogy elhuzzák a kábelt.
Az meg megint érdekes, hogy 3 falu közösen szerepel ezen az engedélyen és abbol az egyiknél már decemberben elkezdék a dobozok felrakását és januártol már be is kötötték a házakba a gigabites netet mig a másik kettöben meg még egy kapavágás sem történt, hogy akárcsak a kábelt elhuzták volna a gerinchez nemhogy a házakhoz.Szóval nem értem én a fejlesztési utemtervet és hogy mikor merre lesz lehetöség bekötni az uj optikát.
-
Staradder
tag
Nálunk két szolgáltató is kiépítette az optikát, mindkettő kb 2-3 hónapra rá kezdte a bekötéseket, hogy az oszlopokon is fent voltak a dobozok.
-
trec12
addikt
válasz
frici69 #31350 üzenetére
nmhh.hu és keres rá a településedre a keresőben. Itt láthatod ki kapott és mikor bármiféle engedélyt.
Celldömölki járásban meg Telekom lesz SZIP-re Ginop-ra épülve MVM net és a Metalcom építette a hálózatot az nmhh-s engedélyeket elnézve. Azért érdekes mert szintén ex Inviteles terület gondolná az ember akkor gőzerővel Digi...Hát nem értek oda megelőzték őket.
-
-
Jocek1979
csendes tag
sziasztok pápa mellett lakom most huztak ki parhonapja az optikai kabelokat a faluba es utana feltettek dobozokatminden oszlopra a kerdesem az lenne mikoruzemelik be a rndszert hogy rá lehesen köttetni regi szar adsl internet van 15 mgps el eremeg csak tv elofizetest sem ajanlanak pedig jo lenne töluk a tv is
-
AttyVin
aktív tag
Van valami kavarás a TV-hálózattal Kecskeméten?
Még a fizetős csatornák is "szabadon" mennek.
DE a Eurosport 1 helyett egy teljesen néma AXN jön (alatta a ES1 EPG is jó)...
Az AXN a "rendes" helyén teljesen jó. -
kabelmania27
félisten
válasz
tothjozsi96 #31346 üzenetére
Korábban előfordult, hogy a koax hálózat település egy részén vagy pár utcában nem épült ki.
-
Debilon
addikt
válasz
tothjozsi96 #31344 üzenetére
mintha itt sem lennénk
-
Debilon
addikt
válasz
tothjozsi96 #31342 üzenetére
hát szomorú, mert ahol lakom ott csak az invitel/digi van értelmes net
telekom felejtős, keresőjük szerint a 30/5 lenne elérhető, más meg nincs
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Debilon #31326 üzenetére
Reagálnék az optika Barcson sztorira. Most beszéltem keresztanyámmal, ők végül kiköttették a DIGI-t, de még ők is kaptak ilyen "digitális átállás" levelet. Mondja nekem keresztanyám hogy hát már itt bizony Barcson is építik az optikát. Mondom na ne b@ssz.
És a digitális átállás levelet értelmezték félre, mert ugye bele van írva hogy várható fejlesztés az analóg csatornák lekapcsolása után, csak hát akivel én beszéltem DIGI ügyfélszolgálatossal, ő meg azt mondta hogy CSAK ott lesz fejlesztés, ahol jelenleg 15/30Mbit-es internet van, azokat a területeket szeretnék feltornázni 100Mbit-ig. De arról szó nincs (ő szerinte) hogy a jelenlegi ahol már 100Mbit-es rendszer van, hogy az tovább lenne fejlesztve. Ez a jövő zenéje, de hogy itt optika nem lesz mostanában, az 100%. Egyébként helyi szerelő állítása szerint a COVID előtt megkapták az engedélyt hogy itt elkezdjék az optikát, voltak leszerződött munkások is, de a COVID bedöntötte az egészet, azóta se tart semerre sem ez a dolog, sajnos.
Úgyhogy látod, egy idősebb simán félreért egy ilyen levelet is. Optikáról szó nincs benne, de azt már ő tette hozzá, mármint keresztanyám.
-
Debilon
addikt
válasz
tothjozsi96 #31340 üzenetére
Nem, mert jött a hétvége, meg senki nem lett volna itthon
Hétfőn terveztem, mert akkor pár napig itthon lettem volna
-
Debilon
addikt
válasz
kabelmania27 #31338 üzenetére
amikor működik, akkor sosincs gond vele, a 60/5 net mindig megvan
legutóbb mondta is szerelő, hogy örüljek, neki, hogy csak a tápja hullik el, mert ennél csak gyengébb modemeket osztanak
-
kabelmania27
félisten
válasz
Debilon #31337 üzenetére
Rendben vannak az értékek, az egyik letöltési csatorna gyengébb mint a többi, ennél a csatornánál az SNR is alacsonyabb. 48-as feltöltési értékkel tudna adni a modem négy csatornán, de ettől még meglesz a feltöltési sebesség. Ez egy jófajta stabil modem, nem lesz gond a kapcsolattal.
-
Debilon
addikt
válasz
kabelmania27 #31336 üzenetére
-
kabelmania27
félisten
válasz
Debilon #31335 üzenetére
Ellenőrizd, hogy nem lazultak-e ki az F csatlakozók a modemnél és a toldásnál.
1272-es számon jelentsd be a problémát, bentről látni fogják, hogy a modem nincs feljelentkezve a hálózatra, ha másoknál sincs internet lehet gond van az erősítővel vagy a node-al. Letöltési érték és az SNR megfelelő.
Analóg adások megszüntetése után lesz hely új letöltési csatornák számára ezért hálózat építés nélkül is tudnak nagyobb sebességet adni. -
Debilon
addikt
válasz
kabelmania27 #31334 üzenetére
Osztó már régóta nincs benne, tv előfizetés nincs
Köszi hogy raneztel, szerintem holnap én is megkérdezem tőlük, hogy mi a franc van
-
Debilon
addikt
válasz
tothjozsi96 #31328 üzenetére
Amúgy ismerős lehet félreértette a digitális mahinalast, és optikanak értelmezte
Amúgy sem látok itt a környéken senkit aki bármit csinálna, vagy optikara utalna, főleg dravaszentesen
-
Debilon
addikt
válasz
kabelmania27 #31330 üzenetére
Drive link, remélem látszik majd
-
Debilon
addikt
válasz
tothjozsi96 #31328 üzenetére
Emlékszem, hogy barcsi vagy
Nálam pl 2 napja nincs semmi, nem is csatlakozik a modem
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Debilon #31326 üzenetére
Szia!
Nem gondolnám hogy igaz a hír, bár én személy szerint tudnék neki örülni. Mi már szolgáltató váltáson gondolkodunk mert nagyon problémás a szolgáltatás, ami évekig, több mint egy évtizedig nagyon jól működött. Itt is elég problémás a helyzet, főleg a mostani időszakban. Tegnap este baromi lassan töltődött be minden IS. Kikapcsoltam a modemet, vártam jó pár percet, majd bekapcsoltam, de kellett neki vagy öt perc mire felállt a rendszer, régebben azért ilyen sem volt. Szerintem inkább a "digitális átállás" miatt folyhatnak a háttérben munkálatok, ugyanis nemsokára az analóg TV adást lelövik ezen a területen. De bárcsak neked lenne igazad, bár mire ezt megtudjuk valószínűleg Telekomos leszek.
Csak még nem volt idő eljutni odáig..
Lemaradt, barcsi vagyok.
-
Debilon
addikt
Ha már fejlesztés, mi igaz abból, hogy fejlesztenek optikara pl. A barcsi körzetben?
Csak mert napok óta inkább nincs mint van, ismerős hívta őket és ez a szöveg volt a válasz, hogy szeptember vége és október eleje(közepe közt emiatt kisebb kiesések lehetnek
-
repvez
addikt
válasz
hermandani #31323 üzenetére
meg lehet probálni egy emaillel az NHH felé.
Én mikor régebben a internet hajnalán az invitel csinált egy reklámot, hogy most mindenkinek akinek van vezetékes telefonja annak tudnak internetet biztositani, ha jol tudom ez akkor 2mbit volt .Én is bementem a szolgáltatóhot, hogy akkor szeretném bekottetni, mondtam a cimet, mondja, hogy oda még nincs kiépitve a rendszer, de mondom, hát azt mondták ahol van telefon ott tudnak.
Akkor mondta, hogy kell legalább 5 ember aki a faluba szintén bekötné csak ugy érné meg neki elkezdeni, ezért egy szándéknyilatkozattal körkérdést intéztem a faluba, hogy ki akar, osszeszedtem vagy 10 embert, leadtam az invitelnél.
teltek multak a hetek semmi, ekkor mind az invitelnek mind az NHH nak elküldtem az esetet, hogy mi a helyzet. a válaszlevél visszajött, hogy ha ezt válalták akkor teljesiteniuk kell.
Ezzel a levéllel bemenve az invitelhez, másnap, hallom ,hogy épp beszélgetnek a infopultosok, hogy valaki feljelentette öket a hatóságnál, mikor sorra kerültem, mondtam, hogy hát én volnék az aki feljelentette öket.
érdekes modon 1 hét mulva bent volt az internet a lakásba.De azért nem lenne rosz ha ez most is igy mukodne a digi 1000 optikával is., mert kb 10 éve nálam is csak a 15/0,9-es csucs net van és nincs más szolgáltató akihez lehetne menni nincs alternativa
-
taki01
őstag
válasz
hermandani #31323 üzenetére
Váltani mobilnetre ha van jó hálózat vagy starlink. Mindkét esetben meg kell vegyed hozzá a hardvert. Fejlesztés szerintem egy időre tuti lelassúlt még pénzügyileg rendezi a cég magát.
-
hermandani
tag
Üdv!
Volt invitel területen lakom, évek óta várok, hogy történjen valami...
2023 lassan vége és egy kb 15 éve menőnek számító 30-as nettel küzdünk.
Digi honlapja szerint a lakcímemen elérhető a digitől 500-as net.
Megörülök, bemegyek a veszprémi digibe, kérdezem a (nem túl kommunikatív) srácot, hogy ha már a diginek fizetem lassan a havi 10ezret, akkor jöhet az 500-as net.
Mondja, hogy ott invitel van, úgyhogy nem jó...
Mondom ti vettétek meg az invitelt + az oldalatok alapján stb, stb...
Most akkor mi van?
Nem létező cég netét használom, váltani nem tudok, mert nincs más csomag, de a diginek fizetek, aki nem foglalkozik velem.
Nagyon tele van a hócipőm, valakinek lenne valami tanácsa, hogy mit lehet tenni?
Köszönöm -
leo81
aktív tag
Ki hogy áll a számlákkal mostanában..?
-
user12
őstag
válasz
gingerbalm #31320 üzenetére
Valami más gebasz (is) lehetett, mert reggel fél 6 körül a pékségben mondták, hogy nem megy a kártyás fizetés és még később 7 körül se működött a terminál a közeli kisboltban.
-
gingerbalm
aktív tag
válasz
tothjozsi96 #31319 üzenetére
Most végre betöltött és ki is lehetett fizetni, de ott virít még egy header:
Lehet, hogy ez húzódott el. -
tothjozsi96
addikt
válasz
gingerbalm #31318 üzenetére
Én se tudok belépni.
-
gingerbalm
aktív tag
a digi ügyfélkapu másnak is döglött? érkezett számla, de a linkre kattintva hajnal óta csak forog a fül, nem jön be az oldal
-
Xantomas
őstag
válasz
tothjozsi96 #31316 üzenetére
Azért megvárom mit mond a Digi, hátha lekapják hivatalosan.
-
Xantomas
őstag
Adott egy régi ház. Esélyesen inviteles felsővezeték bevezetés. Anno az egyik szarufát áttolták, s elrepesztették a feszítővel, aminek hála, a szarufa elrepedt, a tető ott megrogyott, s most a két mellette levő szarufa vette át a terhelést.
Eközműn, térképen néztem, a házba nincs szolgáltató bevezetve. Mindegyik, arra levő szolgáltató ügyfélszolgálatát felhívtam, érdeklődtem, tudni-e róla, hogy kié. Senki nem tud semmit.A szarufákat cserélni kell, mert ha nem teszem, borul az egész.
Ha egyszerűen fogom, levágom, s feltekerem az oszlopra a vezetéket, lesz belőle bajom? -
Lacusghj
friss újonc
válasz
lszlogal #31313 üzenetére
Igen a műholdas net elég problémás, arról én is hallottam. Én a Skydsl-re gondoltam, mint szolgáltató, de itt is nagyon magas az ár, 40Mbit/s havi 40 Euróért és gondolom ez sem a legstabilabb, meg még a Starlink is van elvileg magyarországon (Ez elvileg Elon Musk-hoz köthető) de ez is horror áron, valai 200 valahány ezer a cucc, meg nem tudom havonta mennyibe kerül és ezért kapsz, ha jól tudom olyan 100Mbit/s sebességet. Meg még biztosan van olyan szolgáltató, amiről nem tudok, de úgy gondolom ha nagyon alternatíva kell, akkor már inkább a mikró, vagy a mobilnet, mint a műholdas.
-
Lacusghj
friss újonc
Sziasztok!
Én is ex Inviteles területen lakok (Lovászpatona) Pápa primer terület, ADSL nettel és pár hete itt a faluban is kiépítették az optikai hálózatot, sok-sok digis autóval voltak kint, kb 3 hétig csinálták és azóta csend van. Persze semmi infó róla, hogy mikortól lehet szerződni az új hálózatra, pedig már nagyon ránk férne egy használható hálózat, mivel nemsok alternatíva van (Hir-Sat kábelnet, ami nem túl stabil, vagy mikrós net, vagy mobilnet, esetleg műhold).
Egyenlőre várakozunk, hátha érkeznek újabb fejlemények. -
Gabengocia
tag
válasz
kabelmania27 #31309 üzenetére
Ekkora keveréseket! Ügyfél szolgálat 1272 digi optika 1000 net+ tv dvb-c ajánlott régi optikai invitel területén. Invitel kp. -ban invitel IP tv 1000 net akivel szerződés kötés volt szerelő Huawei OptiXstar hg8147x6 modem routert hozott. Rámért a régi kábelre nem volt kikötve csak levágva. Be is kötötte egy forrasztással. A router jelszó meg nem az ami a matricán van. Hanem user a felhasználó név jelszó meg a gyári szám utolsó 6 karaktere. Hátha szükséges ez az infó másnak is.
Köszönöm mindenkinek a segítséget. -
kabelmania27
félisten
válasz
Gabengocia #31308 üzenetére
Létezhet, iptv területen az invitel építette ki a hálózatot, a digis területen pedig a digi.
-
Gabengocia
tag
Létezhet olyan hogy az utca egyik oldalán iptv invitelt adnak optikai 1000 mbit nettel míg a másik oldalon digis modemmel coaxon tv és optikai 1000 net szintén?
-
Jocek1979
csendes tag
sziasztok a lakohelyemen behuztak miden oszlopra a kabeleket az a kerdesem hogy innentöl menyi időbe telik mig beköthetik a hazakhoz az optikai kabeleket??
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Felhívtam a DIGI-t, rákérdeztem a digitális TV átállásra. Nálunk már ezeréve digitálisan működik a TV, tehát engem nem érint, viszont a levélben csak is set-top-box lehetőségről írtak. Azt mondta a hölgy továbbra is marad a CA-modul, tehát nem köteleznek senkit sem set-top-box használatára. És akkor rákérdeztem arra, hogy mi a helyzet az internetsebesség növeléssel, hiszen a levélben arról írnak hogy kiveszik az analóg csatornákat. És azt mondta hogy ahol eddig már volt digitális adás, ott semmiféle előnyre nem kell számítani, mert ez a fajta internetsebesség növekedés azoknál lesz várható akiknél eddig csak analóg adás volt és ilyen 10-15Mbit internetcsomagokat tudtak adni. Szóval a fejlesztés a hölgy elmondása szerint csak azokat a területeket érinti ahol alacsony sebességű internetcsomagok elérhetőek. Direkt rákérdeztem hogy nálunk a 100/8Mbit-es internetcsomag változik-e, fejlesztik-e ezt is, és megerősítette hogy nem, csak a 10/15Mbit-es internetcsomagok miatt kerül kivezetésre az analóg hogy ott is legyen nagyobb sebességű internetelérés.
Nem tudom hogy pontos tájékoztatást adott-e a hölgy, de ha igen, az elég szomorú. Nem tudom hogy hány évig kell még tolnunk magunk előtt ezt a 100Mbit-es internetcsomagot. Nálunk van Telekom optika is, de továbbra is a CA-modul nagyon jó lehetőség, sokkal jobb mint a set-top-box, illetve a vezetékes telefon is szinte ingyen van, tehát ezek a dolgok miatt továbbra is toljuk a DIGI szekerét, de ha ténylegesen marad a 100Mbit-es internetcsomag, akkor eléggé szomorú leszek.
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #31300 üzenetére
Okés, megnéztem, tehát kb 2.2km kellene, hogy meglegyen itt is. Mondjuk Invitelt is sokat kérdeztük, ők simán rámondták, hogy ennyi van, elérték a tech limitet
.
A letöltés még csak hagyján, mert lehet venni egy gépet rá külön, aztán menjen 24/7, de a feltöltés kb élhetetlen a modern használatra nézve. -1 bevétel forrás pont ahol már így is küzdünk..
Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kutya topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Villanyszerelés
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- JBL PartyBox 200 használt bluetooth hangfal! Erőteljes hangzás!
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- Targus Universal USB 3.0 - (DisplayLink)
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest