- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Az EU betartatja a szabályokat, mindegy, hogy kik vezetik az óriáscégeket
- Tömeges bevetésre kész az új Huawei AI-chip
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Manjaro Linux
- Milyen routert?
- Hamarosan kiderül, hogy a Trump-kormány szétdarabolja-e a Metát
- Milyen NAS-t vegyek?
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Synology NAS
-
IT café
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Aktív témák
-
-
válasz
#41133696 #21397 üzenetére
Arra gondolok, hogy van filemeret limit, vagy elofizettel premiumra a youtubeon?
------------------------------------
Szerintetek ha megtoldom meg 10 meterrel a modem elotti vezeteket, attol romlik a jelminoseg? Lehet behozom a modemet a szobaba es egy elosztora dugom a geppel. Most egy masik helyisegben van a modem es utp kabellel jon be a jel.
Az uj verzio az lenne, hogy a telefonvezetek lenne hosszabb es a modem itt lenne a gep mellet.
Koszi!
-
törölt tag
Simán, ma 5 DVD-nyi Gameplay videó ment fel
Anyag az van, és a kábelnet szerencsés sajátosságaiból fakadóan, háttérben, tölthet anélkül, hogy észrevenném
-
törölt tag
Remélem nem veszik extrémnek az Invitelnél, de ilyen beállítások mellett: [kép] ekkora méretben megy fel Youtube-ra a Gameplay
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #21383 üzenetére
Nekem az volt az egyik kedvenc esetem, amikor a HD mindentudó csomag csatornái kiestek. Bejelentettem, szerelők kijöttek, látták, hogy minden más csatorna SD és HD egyaránt bejön és a jelszintek is rendben vannak. Ötlettelenül állnak, de egyikük kitalálja, hogy felmegy a padlásra megnézni, hogy ott minden rendben van e
Ez volt az egyetlen eset, amikor nem tudtam őket lebeszélni, hogy megnézzék, holott világos volt, hogy nem ott volt a gond, de legalább nem kötöttek bele. Aztán központilag oldották meg pár nap múlva.
(#21385) Lauda : Az a biztos. 60+ éves házaknál gond szokott lenni a földelés teljes hiányával is. Viszont az a durva, amikor egy 1975-ben épített társasházban laktam több mint 1 évig a főutcán a Polgármesteri hivatal mellett, aztán -nem is merült fel bennem, hogy ez létezhet - dugom be az APC túlfeszültségvédőt, és jelez piros lámpával, hogy nincs földelés. Hívtuk Nagyapám egyik tanítványát, aki villanyszerelő, és megcsinálta. Meg 5 amperes biztosíték volt
Ott még az inviteles Dialcom Bridge 1600 ADSL modemem volt, szóval úgy 10 évvel ezelőtt történet.
Nagyon durva viharnál, van hogy az EON lelövi az áramot... és akkor a CMTS is anélkül marad, az utcán sem égnek a lámpák, szóval akkor már tényleg érdemes teljes fizikai leválasztást csinálni.
-
M@Db0Y
senior tag
válasz
Csabesz666 #21388 üzenetére
Nem hanem hogy a szűrő után 1 kis kábellel kösd rá a telefont és úgy csekkold. Mert sok embernél a szűrő után rámegy a ház rendszerére amin még 15 telefon van és akkor nehéz kideríteni ,hogy hol a hiba.
Ha viszont a szűrő után 1 rövidebb kábellel lecsekkolod több telefonnal is és nem szakítja meg akkor a modemmel lesz valami gubanc szerintem. -
M@Db0Y
senior tag
válasz
Csabesz666 #21386 üzenetére
Direktbe kötötted a telefont a modemre? Ha direktbe kötve több telefonnal rossz akkor bejelentheted hibára a dolgot, majd a szerelő megoldja.
-
Csabesz666
aktív tag
adott egy vdsl rendszer ip-tv és analóg telefon. A bejövő telefon kábel ugye 2 szál (piros-fehér) majd ez bemegy egy spliter-be és innen megy a ruterbe,ill a telefonba. A hibajelenség a következő, ha kívülről, teszem azt, a mobillal felhívom, a vezetékes számunkat, a vonal létrejön viszont bontani csak a mobillal tudom....... a vezetékes telefon nem bontja a vonalat, csak elnémul, és ha újra felveszem a kagylót újból tudok beszélni, a mobil is azt mutatja, hogy nem bontották a vonalat. Mi lehet a probléma? többféle készülékkel próbáltam, és ugyan ez a hiba jelentkezik.....
-
kigyi_23
addikt
válasz
#41133696 #21382 üzenetére
Én nem szoktam kitekerni a kábelmodemből a koax-ot helyette az UTP-t húzom ki, a router wan portjából így levédve a teljes hálót. A modem nálunk nem akkora érték így D2-n, hogy védjem, ha baj van egész nap itt kószálnak a srácok dobnak be egyet próbára. A gépet és a NAS-t is annyira védem, hogy az már paranoia, de a tv-ből persze elfelejtettem kihúzni a tetőantennát... 1 ami mindent visz, ha abba belecsap eléri az összes eszközt (NAS, gép, Marantz...)
-
törölt tag
válasz
GEPESZ66 #21379 üzenetére
Az a biztos, ha visszacseréled, mert attól függ milyen mentalitású szerelő fog kimenni ... extrém esetben beírja, hogy az volt a hiba, aztán mehet a perpatvar
Ma reggel volt idén először, hogy én is teljesen kihúztam mindent, közelben csapkodott a villám reggel... megint morajlik. Mióta új gép van, azóta azért érzékenyebb vagyok. A kábelmodemet is lecsatlakoztattam. A TV-ből is kihúztam a koaxot, bár ott jobb lett volna az elosztónál
-
GEPESZ66
veterán
válasz
#41133696 #21371 üzenetére
Kihúztam az antenna kábelt a box-ból, s a tévébe dugva jönnek az analóg csatornák.
Felhívtam az Invitelt, felvették a hibajegyet.Azt mondták, hogy a beltéri HDMI kimenetével lehet gond.
Viszont a padláson korábban, a javaslatotokra kicseréltem a multimédia splittert másik elosztóra, szűrőre, villámvédőre.
Mire kijön a szerelő, mindenképpen rakjam vissza az általuk felszerelt splittert? -
Csabesz666
aktív tag
Mi lehet a probléma? A hibajelenség az, hogyha mobilról hívom, az othoni vezetékes inviteles számot, nem lehet a vezetékes készülékkel bontani a vonalat.....
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
25-ös körzetben Fejér megye várható valami fejlesztés?Jelenleg 10 Mb-vel vagyunk.Sok éve semmi fejlesztés...Ha esetleg van itt inviteles szaki szaki és hátra több inója van.
Köszi! -
válasz
Chosen #21374 üzenetére
Szia!
Szerintem simán át lehet konfigolni az eszközüket, erről mintha lett volna szó már korábban, és le is lett írva, csak meg kellene keresni.
szerk.:
Ehh, ez mégsem optika. Nálad nincs valami hasonló a menüben? -
Sziasztok!
Invitel optikánál kérhető olyan, hogy a modemből 3 IPTV + 1 net helyett 2T IPTV + 2 net "jöjjön ki"?
-
törölt tag
válasz
GEPESZ66 #21370 üzenetére
Az STB-t áramtalanítsd 2 percre, aztán próbáld meg újra. Ilyen volt nálam is (vihar nélkül), hogy az Inteket újra kellett indítanom, 2 perces szünettel, annak ellenére, hogy a kiépítés sajátossága miatt, a távirányítójával mindig rendszeresen ki van kapcsolva (hiszen egy LCD monitorra nyomja a képet HDMI-n keresztül, és csak az Intek STB távirányítója kapcsolja ki+be mind a kettőt).
-
GEPESZ66
veterán
Az egyik tévében kártya van,ott van adás.
A másik tévénél beltéri van.A beltéri ledje zölden világít,de nincs adás,jel a tévén.
A tévé jó,mert ha erre a bemenetre rákötöm a DVD lejátszót,akkor van kép.
Délután volt nálunk zivatar.
Az lehet,hogy a kártya,ill. a beltéri másként kezeli a jelet,s amiatt nincs az egyiken kép?
Vagy esetleg a beltéri kapott egy villámlás után áramlökést,s tönkrement.
Bár akkor gondolom a led sem világítana? -
törölt tag
Gondolom amennyi időre szólt addig igen, de lehet, hogy nem. Mert ugye ez olyan kulcs, hogy egy bizonyos időintervallumra szól + 3 aktivációra. Ezt a megoldást oda-vissza veri az Agnitumtól kapott 2 éves licencem, mert már több alkalommal volt 3-nál aktiválva. Az Invitel féle kulcs nem hiszem, hogy sokaknak éri meg, maximum azoknak akik évente 3-nál kevesebbszer telepítik újra a Windows-t, az meg kevés. Bár én általában közéjük tartozom (most a platformváltás miatt jött össze 3 ), egyébként 1-1,5 évente szoktam újratelepíteni.
-
törölt tag
-
Ezert kell egybol bejelenteni a hibat, az invitel normalisan foglalkozik vele. Kimennek majd es megmerik hol tunik el a jel. Nalam is volt ilyen anno a kokorszakban meg. Megmertek a doboztol az oszlopomig, majd az oszloptol a hazfali dobozig, majd a doboztol a belso elosztoig.
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok!
Optikásokat szeretném megkérdezni, hogy nálatok is naponta bontja a netet éjjel-reggel 3-7 között többször is? Minden nap 2-4 IP-t oszt ki.
Beszéltünk ügyintézőkkel, szerelővel többször is stb, de magyarázatot senki nem tudott adni. Végtelenségig vennék fel a hibát, de a vonal jó, ezért már nincs értelme jelenteni. A szerelő sem tud mit tenni.
A szerződésben említik, hogy 24 óránként bonthatnak. Viszont mi nem töltögetünk, nem osztunk meg, nincs torrent stb, ami ezt indokolhatná és hát a 3-4 bontás sem éppen 24 órának felel meg.
Az ONT nem logolja ezeket a szakadásokat. A weboldalukra belépve a forgalmi adatoknál látható. És persze aki online rádiót hallgat, játszik, chat-el az érzékeli, hogy kidobja és azok nem csatlakoznak maguktól vissza.
egy részlet.. -
ASRockFan
csendes tag
Sziasztok, olyan kérdésem lenne nekem, hogy az invitel az optikai hálózatán milyen eszközöket használ?
-
zzola
titán
Azt hiszem tegnap mondta valaki, hogy az inviteles droidok látják, ha megszakad a net. Ma bejelentettem, mert 5-10 percenként eltűnik a kapcsolat, majd visszajön. Kaptam egy üzenetet is...
"Tisztelt Ügyfelünk!
Tájékoztatjuk, hogy a FN-NET--- azonosítójú szolgáltatására bejelentett hibát megvizsgáltuk.
A vizsgálat eredménye:
Invitel oldali vizsgálat utáni helyszíni ellenőrzés szükségesA hibaelhárítást megkezdtük, a helyszíni munkavégzés egyeztetéséhez kollégánk a 23/885-890-es számról rövidesen felveszi Önnel a kapcsolatot."
-
törölt tag
"Az Invitelnek csak az róható fel, hogy nem tájékoztatják az előfizetőket megfelelően. Ugyan szerepel a 3x-i aktiválási lehetőség a hirdetésükben, de nem említik-még az ÁSZF-ben sem-hogy ne lehetne új kulcsot igényelni..."
Erre egy jó példa:
Invitel Filmbox oldalon már korrigálták, hogy tartalmazná a FilmBox Live-ot, holott itt még ez állt. Majd még meg is erősítették. Utána meg szépen kilőtték a FilmBox minicsomagot - nem volt kár érte -, és csak a Live maradt.
Még utána hetekig kint volt, hogy tartalmazza...Ez a 3x-i aktivációs lehetőség, meg durva, eddig nem is néztem, hogy ez van az Invitel oldalán feltüntetve. Ilyen alacsony korláttal évekkel ezelőtt egy másik konkurens biztonsági csomag volt, de ott az ára direkt ahhoz volt mérve.
Meg is van: F-Secure Internet Security 2010 TriProtect
"Az ügyintézőkre nem mondok semmit (hozzá állás, tudatában van a megfelelő információnak? ), mert én épp annál az energia szolgáltatónál dolgozom, akik miatt sokszor nincsen internet, mert karbantartást végeznek a hálózatukon. Szóval van már vagy 17 év tapasztalatom erről..."
Az ügyintézőknél több mint egy éve tapasztalom az olyan alapvető információkkal kapcsolatos ellentmondásokat, mint CA modul kiszállítás módja, díja... vagy legutóbb a FilmBox Live csomagját töröltük, aztán kiderült, hogy szerencsére mégsem.
Pedig elég lenne egy Invitel vezetéstől kiadott direktíva, aztán magoljátok be reggelre kedves ügyintézők. Valamiért viszont ez elmarad úgy évente 365x
-
zzola
titán
válasz
#41133696 #21353 üzenetére
Az Invitelnek csak az róható fel, hogy nem tájékoztatják az előfizetőket megfelelően. Ugyan szerepel a 3x-i aktiválási lehetőség a hirdetésükben, de nem említik-még az ÁSZF-ben sem-hogy ne lehetne új kulcsot igényelni...
Az ügyintézőkre nem mondok semmit (hozzá állás, tudatában van a megfelelő információnak? ), mert én épp annál az energia szolgáltatónál dolgozom, akik miatt sokszor nincsen internet, mert karbantartást végeznek a hálózatukon. Szóval van már vagy 17 év tapasztalatom erről....
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #21352 üzenetére
"#21351
Szerintem csak modemet már senkinek sem adnak."Nem tudom, hogy ADSL-nél így van e de a korszerűbb ED3.0-nál igen, adnak csak sima kábelmodemet, ami annyira szigorúan véve az, hogy még Telefon portok sincsenek rajta: Cisco EPC3008
Invitel Cisco EPC3008 & Cisco EPC3208 kábelmodem TP-Link Archer C5 routerrel - Youtube
ADSL-nél pedig ott van a D-Link 360R T1E (fekete) lehet az ISP-nek még belőle.
-
kabelmania27
félisten
válasz
DrDante666 #21349 üzenetére
Hgw router része nem tud annyit mint egy külön router ezért jobban jársz sima modem+saját routerrel.
Lehet nem fognak modemet cserélni csak megváltozik a felhasználónév/jelszó. -
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #21352 üzenetére
Két hozzászólás, szintén Zolartól:
A válasz, hogy 30 naponta kap e kulcsot ez volt.
Aztán idéznék ebből a hozzászólásából:
"Ma megint felhívtam őket a Kaspersky miatt, kiderült, hogy kiküldték újra a meglévő kódot, persze rossz címre, de egyébként sem működött volna, mert nullázni kellett az aktiválások számát!"
Nem akarom védeni az Invitelt, de nem ez az elsődleges termékük. Szerinted mennyi befolyásuk van arra, ha az efi eléri az aktivációs limitet.
Pont hasonlóan jártam a Malwarebytes programjával. Csak nekem 5 év alatt sikerült a lifetime licenc esetében elérni ezt a limitet. Írtam a támogatásnak egy emailt angolul, másnap kaptam a választ angolul, hogy resetelték a számlálót, és aktiválhatom be újra, meg is köszöntem, azóta is fut az MBAM Premium Lifetime újból.
Az Invitelnél mivel nem ez az elsődleges profiljuk és mint a legtöbb mamutnál nem tudja a bal kéz mit csinál a jobb, hát megy a bénázás, illetve nem írják meg helyette ezt az emailt. Gondolom efinként meg van kötve a kezük rendszerileg, hány kulcsot küldhetnek ki. Ez lehet 1 gépes, 3 gépes, meg 5 gépes, de az akcivációs limit nem az Invitel számra róható fel.
T-nél is voltak ordas bénázások, volt olyan, hogy két LCD tévé volt úton felém, egyszer meg a Nexus táblagép helyett elsúnek egy ASUS laptopot küldtek 1/4 milláért
-
válasz
#41133696 #21348 üzenetére
Mivel az Inviteltől is lehet Kaspersky előfizetést vásárolni.
De nagyon nem ajánlott, emlékezz csak Zolar kálváriájára.#21351
Szerintem csak modemet már senkinek sem adnak. -
törölt tag
válasz
DrDante666 #21349 üzenetére
HGW-t elsősorban olyan előfizetők kapnak, akiknek van Internet mellett VoIP szolgáltatásuk is, és / vagy IPTV. Mivel esetedben csak Internet van, így maximum kapsz egy modemet + külön egy routert. Lehet modemet nem is adnak, ha van sajátod. Pl nekem a Telekom anno nem adott amikor Invitelről váltottam T-s ADSL-re
-
zzola
titán
Megint akadozik az internet kapcsolat, modemről eltűnnek a ledek, de most már bejelentettem onlány...
-
DrDante666
tag
válasz
DrDante666 #21341 üzenetére
kabelmania27: Saját router és modem az már most is adott és elég jók. De akkor legfeljebb majd switchként használom az új eszközt a lefedettség növelésére.
Jelenleg szinte mindig megvan a 10 Mbit, nem tudom milyen távolságra lehet a központ, de eddig nem volt rá panaszom. Remélem valóban csak a vonali adottságoktól függ a dolog és nem fog romlani csak azért, mert másik cég számláz.GoodSpeed: Sem az Invitel, sem a Telekom oldala nem ajánl nagyobb sebességet, de jól is van ez így, mert ez legalább stabilan elérhető. Egyébként sem akarnék most növelni, egyelőre maradnék ebben az árkategóriában.
Mifelénk csak internet kapható az Inviteltől (nincs Kolibri csomag, csak simán Internet a neve), talán azért, mert Telekom területen vagyunk. TV szolgáltatásunk nincs és nem is tervezünk. Így aztán mi lehet nem ilyen eszközt kapunk, én valamilyen modem+router 2in1 kombóra számítok, de végül is mindegy, csak jól tegye a dolgát. Bár a videóban látott routernek úgy látom nincs hagyományos antennája, az enyémnek viszont 3 is van, kíváncsi leszek a különbségre.Gubek-Einste: Kb. 10 éve vagyok Telekom területen különböző szolgálatók ügyfele, nálam eddig nem merült fel ilyen probléma, remélhetőleg azután sem fog.
-
kigyi_23
addikt
Na beindult a mókuskerék már a 11.5K-s csomagból 9.5K aztán hirtelen ugrással 6k lett. Érzi az Invitel, hogy szorul a hurok. Sajnos az analóg tv még mindig nem alternatíva még akkor sem, ha IPTV-t kell bámulni helyette még az is jobb. Azért amikor már az zavarja őket, hogy nem akarok alkudni a szolgáltatásra az gáz szerintem.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #21344 üzenetére
8 évig volt akkor még javarészt Matávnak hívott területen Invitel ADSL-es. Nem volt ilyen jellegű gondom.
Most inkább azért javasolnám ADSL-nél, hogy maradjon, hogy amennyiben van TV szolgáltatása is, ne essen el a TV GO-tól az olcsóbb HBO-tól, vagy a kedvezményes készülékvásárlási opciótól.
-
válasz
Szerintem nem érdemes az Invitel-hez menni Telekom területen mert ha valami hiba van akkor menni fog az egymásra mutogatás.
-
törölt tag
válasz
Helló, az Invitel oldalán csak 10 Mbps-os ADSL-t ajánl fel?
Az ingyenes WiFi eszköz az ez: D-Link GO-RT-N300 WiFi router (Invitel előfizetőknek, új előfizetés mellé)
Szerk: Jár szolgáltatót váltóknak is
Pl én most sima hosszabbításnál (is) kaptam
-
kabelmania27
félisten
válasz
Üdv!
Wifis modemnél jobb ha saját routert használsz.
Ha a központtól megfelelő távolságra vagy és megy a 10Mbit+olcsóbb az Invitelnél akkor érdemes megfontolni a váltást, nem hinném hogy mostanában átalakulna az Invitel. -
DrDante666
tag
Sziasztok! Telekom területen (kisebb, HB megyei település) egykori btel-esként (Business Telecom) jelenleg Vidanet-esként a hűségidő lejártával szünetmentes ADSL szolgáltató váltáson gondolkodom. A jelenlegi 10/0.5 Mbit-es szolgáltatással sincs problémám, de az Invitel Internet M csomagja elvileg -500 Ft-ot jelente havonta és talán még WIFI eszközt is adnak (bár szolgáltató váltóknak nem biztos). Eléggé megoszló véleményeket találtam eddig a cégről, bár szerintem sok múlik a vonali adottságokon. Van valakinek ebben valamilyen tapasztalata vagy mit gondoltok, szerintetek mennyire lenne jó ötlet a váltás? Mégiscsak 2 év hűségidőről lenne szó.
Alternatíva a Telekom lenne, mást nagyon találtam, ahol árban sem kerülne annál többe, de egyébként se nagyon akarok kis céghez menni, hogy aztán megint ide-oda passzoljanak. -
-
zzola
titán
válasz
Gubek-Einste #21337 üzenetére
Nem, mert olyan sokáig sosem tűnt el, hogy ne tudtam volna nélkülözni...mire bejelentém, lehet már újból van netkapcsolat.
-
-
zzola
titán
válasz
Gubek-Einste #21335 üzenetére
Napok óta esténként szaggat a net, meg eltűnnek a modemről a zöld ledek...
-
-
zzola
titán
EZ mi?
-
btz
addikt
válasz
icetheman #21331 üzenetére
Tedd fel a topicjában is a kérdést, én is kíváncsi lennék a válaszra.
-
-
taki01
őstag
válasz
icetheman #21328 üzenetére
Hello, nekem adsl-em van és online még nem vettem észre hogy szaggatnék amikor csak a ps4 megy. Nekem kb 30-70 ms között szokott lenni a ping. Ha már más is megy akkor szoktam szaggatni de az már kicsi sávszélesség hibája.
Ja még annyi hogy én dchard féle firmwaret használom a dlink dsl360 t1e-n.
Heti egyszer azért érdemes újra indítani a modemet. -
icetheman
tag
Hali!
Ugyan csak vdsl2 netemről lenne egy pár kérdésem..
Néha online játszom , és magas a ping (70ms vagy több,55 alá nem megy).
Utána néztem a interlievenek, és találtam olyat külföldi oldalakon ,hogy fastpath. Ez hibajavítás nélkül küldi tovább az adatot a DSLAM tól a modemig.A képen látszik,hogy interleavelve van a vonal, amely késleltetéssel jár, ez esetben 16ms , ez nem is csak ,a pingben érződik,hanem a játékban egyszerűen késik minden annyira ,hogy teljesen elveszi a kedvét az embernek.
A kérdésem az lenne, hogy az adatok alapján milyen minőségű a vonalam? És ,hogy hogyan tudnám átrakni/áttetetni FastPath módba a modemet?
(egyébként bridge módban használom)
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #21326 üzenetére
Még a SATA II-es gépben ennyit bírt két HDD egymás között, most viszont már SATA 3-asok a merevlemezek is, ennyit:
Nyilván ez függ attól hol helyezkedik el az állomány, mekkora az állomány, mennyire töredezett a merevlemezen az adatok elhelyezkedése. Viszont egyrészt én rendszeresen töredezettségmentesítek amikor indokolt, másrészt mivel csak Steam-ről, Origjnről, Uplayről töltök le onnan jellemzően jó nagy állományok dominálnak.
Szerk: és itt a GTA V Steam biztonsági mentés állománya mozog éppen, és a képen látható, hogy folyamatosan tartja: [kép]
Szekvenciálisan valamivel 1 Ggps felett van: 1.09375 GBit
-
kabelmania27
félisten
válasz
#41133696 #21325 üzenetére
Pont erre volna jó pár dvb-c adást kódolatlanná tenni első boxon vagy kártyán lehet nézni mindent többi készüléken pedig párat, így már el lehetne kezdeni lekapcsolni pár analóg csatornát hogy több ds freki legyen.
Errefelé akinek több tévéje van előfizet kábeltévére nem kell box, szerencsére adások többsége rendben van.
500Mbites net kihasználásához megfelelő számítógép kell pl hagyományos vinyó van max 280Mbittel tud írni pedig egy éves gépről van szó ettől független motiváció fontos. -
törölt tag
válasz
kabelmania27 #21324 üzenetére
Pontosan, de ebben az analóg adás mennyiségében vastagon benne van az is, hogy az országnak ez egy elmaradt régióján belül is még külön elmaradott kistérsége. Szvsz CRT-n nézve is vállalhatatlan az analóg, de ugye ingyenes... meg itt nem kellene hátráltatni a folyamatot azzal, hogy az első STB-ért is fizetni kell (mert ugye a sok CRT tévés, vagy olcsó CA modult nélkülöző LCD tévé tulaj havonta azzal is meg van fejve).
Mondjuk a konkurencia megjelenése ebből a szempontból motiválhatja az Invitelt, hogy ezt a két dolgot elfelejtse. Meg az árakat tovább faragja, mert valamivel majd ellensúlyozni kell az 500 Mbps-os sebességet.
-
törölt tag
Az Invitel kénytelen rengeteg EON általi karbantartásról értesíteni itt a városon belül az embereket. Nos ez igaz is, mert az EON kapcsolja le az áramot nappal. De nagyon úgy néz ki, hogy az egész amiatt van, mert a másik szolgáltató úgy döntött, hogy szintén lefedi a kertes házas övezeti utcákat is, és szintén légkábellel. Biztonsági szempontból pedig, mivel a légkábel közel fut relatíve az elektromos vezetékhez kell, szakaszosan áramtalanítani.
Röviden tehát, a konkurencia terjeszkedése miatt nincs az érintett Invitel előfizetőknek, fél napokig Internetjük.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #21320 üzenetére
Hatot úgy küldtek, csak kettőt küldtek így
Nem is tudom miért nem elektronikus formában tették
Számlát sem szoktam kapni papíralapút
-
-
törölt tag
Kimentem a postaládához még a zivatar előtt, és méretes inviteles paksaméta
-
törölt tag
válasz
#41133696 #21315 üzenetére
"...és ami mellé jobb egy korszerűbb routert venni, hogy legalább a WiFi biztonságos legyen, és ne kelljen 2,4 GHz-et használni."
Ezt azért még kiegészíteném. Annak is a függvénye a WiFi-s tanács, hogy hol lakik, milyen környezetben az ember. Két példa.
1. Családi ház, mindentől relatíve távol, kevés szomszéddal, és / vagy olyan szomszédokkal akik nem használnak WiFi-t, a WiFi jele meg nem megy túl a telekhatáron ott jó ez is.2. Lakótelepi lakás. Tapasztalatból írom, mert nekünk olyan is van. Ha ott laknék, 2,4 GHz-nél nagyon manőverezni kellene, mert csak a mi lakásunkban huszon pár jelet fogtam be... oda azért ha az embernek van egy 5GHz-et tudó routere, sokkal könnyebb az élete ebben a tekintetben, feltéve, hogy az eszközei is tudják ezt a tartományt. AC-s WiFi pedig biztonságosabb is.
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #21316 üzenetére
Köszi, igyekszik az ember
-
törölt tag
válasz
Joker88 #21314 üzenetére
Itt a leírása PDF-ben: https://www.wind.gr/files/1/eksoplismostabs/ZXHN_H108L_Wireless_ADSL_Router_Maintenance_Manual_03.06.13.pdf
Beállítási segédlet az Invitel oldalán: https://www.invitel.hu/lakossagi/internet/ZTE_ZXHN-108L
Tipikusan az a cucc, ami elavult, fapados, gyenge... és ami mellé jobb egy korszerűbb routert venni, hogy legalább a WiFi biztonságos legyen, és ne kelljen 2,4 GHz-et használni.
-
Joker88
őstag
Az Inviteltől kapott ZTE ZXHN 108L márkájú WiFI-s modemről mik a vélemények ?
-
törölt tag
válasz
#41133696 #21312 üzenetére
1443-as számon megerősítették, hogy él a FilmBox Live-os szolgáltatásom május eleje óta
A korábbi 1443-as másik ügyintézős információ volt a téves
Így a legjobb számomra: Kolibri XXL (Internet, Internet, DKTV) az Inviteltől + FilmBox Live az Inviteltől 690 Ft /hóért és kiegészítve HBO Max Pak-kal (HBO GO miatt) a Telekomtól 1890 Ft-ért.
A két Stream szolgáltatás ára együtt: 690 Ft + 1890 = 2580 Ft ami forintra pontosan annyi, mint amennyi a Net & Roll S csomagom volt kedvezményesen
Szóval kvázi becseréltem erre a duóra
Azt hiszem kiaknáztam a lehetőségeket a legjobban
-
törölt tag
válasz
#41133696 #21234 üzenetére
Még aznap írtam levelet a FilmBox-nak, ma kaptam választ:
"Kedves László,
köszönjük türelmét. A belépésnél a baloldali blokkban az email cím és a jelszó megadásával sikeresen be fog tudni lépni.
Üdvözlettel,
a Filmbox Live csapat
"Mai kép az Invitel Ügyfélkapun a szolgáltatásaimról
Ezek szerint mégis van FilmBox Live-om
-
törölt tag
Ebben a hónapban igazán úgy érzem, hogy kihasználtam a 100 Mbps-os netemet, de legalábbis mióta megvan, most igazán a legjobban
Milyen jó lenne már mint Facebookon lenne ilyen kihívottam verseny
?!
Hűségidő: szerintem ne várd meg ameddig lejár
Meg most kaphatsz egyedi árat is, ha benyomod a durcit, feltéve, hogy van konkurencia aminél hihető,hogy Te bizony mész
(#21310) 8zabi : Lehet, hogy készül
-
válasz
#41133696 #21308 üzenetére
Hu nalad lehet adatforgalom renfdesen!
---------------------------
Megjott a csekk es van hozza egy tajekoztato, hogy jovo honapban lejar a husegem es hogy ne emelkedjen a havidijam, keressem meg telefonon a joskapistat vagy menjek be az invipontba. Mar regen volt naluk husegem ezert nem emlekszem, hogy ilyet regen is kuldtek-e, valoszinu igen. Mondjuk a havidijam meg sosem emelkedett a huseg lejartaval. Valamikor e honapban felhivom majd a multkori holgyet telefonon, hogy kezdje el kicsit birizgalni a gepet es keressen nekem egy ertelmes havidijat.
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #21307 üzenetére
Igen, az remek lesz
Meglett az 1 TB-os letöltési rekord
Azt hiszem a képen minden látszik ahhoz, hogy kijelenthessük, folyamatosan, és stabilan jött a cucc Steamről. A legjobb sebességmérő
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
#41133696 #21302 üzenetére
Azt még hozzáteszem, hogy mindegyik Banknál így van, hogy utolsó nap terhelik meg, és mind a két szolgáltatónál. Ezt szerintem az Invitel ügyfélszolgálatán sem lehet elintézni, hogy adok egy meghatalmazást és akkor az esedékesség időintervallumán belül, azonnal vonják le. Mert ez központi dolog, miattam biztos nem fognak módosítani. Mondjuk eleve az Invitelnél nem kellene ilyen plusz költségeket bekalkulálni. Bár másik szolgáltatónál meg 750Ft a késedelmi díj
Banktól is független, mert eddig mindegyik bankomnál, CIB, Budapest Bank, FHB így volt. A CIB volt a legjobb bank, nem kellett SMS-es azonosítani magam, helyette ott volt a Token eszköz, és a két számlám között az Internetkártyával tudtam hétvégén is utalni egymás között, de ez volt a legdrágább is
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #21296 üzenetére
Viszont van ebben valami különösen durva, persze csak akkor, ha egyből küldi.
Például én csoportos beszedés útján fizetek, a bankkártyámat terhelik. Viszont csak mindig a fizetési határidő napjának végén. Ha úgy esik, hogy ez pénteki nap, vagy valamiért hosszú hétvége, akkor a következő hét első munkanapján fog megjelenni. Akárhogy is, az Invitelhez, 2-3 nap késéssel érkezik meg, mert az Invitel ügyfélkapu mindig rinyál - egyébként a Telekom is így van -, hogy lejárt számlatartozás van, miközben nincs.
Több megoldás is lenne.
Mindegyik a szolgáltatóhoz tartozik:1. A szolgáltató a Bank felé ne az utolsó napra időzítve küldje el a terhelési kérelmet (1 héttel korábban kapja meg a bank a pontos határidővel együtt)
2. A szolgáltató a saját rendszerét 3-4 nap ráhagyással állítsa be.
Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Politika
- Autós topik
- S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- További aktív témák...
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest