Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
!Overdose!
őstag
-
Integra
titán
új ctr 2.0 turbo, 300le, lsd, vadonatúj hátsó kerék kormányzás, meg még pár finom technikai nyalánkság a jelek szerint. mivel a megane-t veszik jelenleg benchmarknak, még akár jó is lehet. azt mondjuk nemtom, hogy akarják az árát majd 25e font alá benyomni ilyen technikával..
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
xcbiker
addikt
válasz orbano #24292 üzenetére
Most azt mondom... fehérben jöhet!!!! ... jah és K20 bele!!! ...csak a teljesség kedvéért!
Szerencsére januártól kímélem a kicsikém. Kevesebbet fogom használni városi közlekedésre és mélygarázsban fog állni, így nem eszi majd az idő vasfoga.[ Szerkesztve ]
Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.
-
stangli
senior tag
a hírek szerint nem sok ilyen civic fog az utakon szaladgálni
-
m3tr0
őstag
válasz neduddki #24286 üzenetére
Örüjjé' neki! Mondjuk én is 5000-ből 200km-tert mentem el...első tankolásom a Hondával.
Mellesleg:
Megvolt a szervizelés a Hondán, leírom hátha valakit érdekel:
-külső féltengely gumiharang 2 db
-olajcsere+ szűrő
-levegőszűrő
-pollenszűrő
-benzinszűrő
-stabilizátorkar 2 db
-2,5 óra munkadíj( féltengely gumiharangokkal megszopták )Fizettem: 35.000 Ft-ot. Holnap átírás és heccsát.
-
neduddki
nagyúr
HI!
nem ertem en ezt az uszot:- ((( min 40km ota sargan vilagit erre 50l allig birok beletuszkolni...??? maskor eppen felvillan es 50l fole megy kicsivel
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
neduddki
nagyúr
HI!
na a masodik erdeklodo elvitte az acelfelniket, nem elveztuk egyamas tarsasagat sokaigm de ezen imadtam meg a ug7+okat:- )
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
-
zolynet
veterán
válasz wierra #24272 üzenetére
természetesen ha odáig fajul akkor fullos csere, ahogy írtad, ahogy illik
olbeteam: apámnak van most egy 1.5 dízel colt-ja,
ilyen 4.6-os átlafogyival megjárta Barcelónát ... kérdeztem is hogy toltad öreg?!
moslék egy váltója van, ellenben sztem lomha is, amellett hogy randa az ötajtós, mégha hófehér is
de 2005óta nem kellett a kötelező szervizeken kívül semmihez sem nyúlni![ Szerkesztve ]
Life is too short to stay stock!
-
wierra
senior tag
"Aki csúszó kuplungos autójával nem siet a szerelőhöz, az nagyobb kiadások elé néz: a nagyfokú melegedés miatt a lendkerék felülete, vagy az acél nyomólap is károsodhat."
Ha cserés, akkor érdemes a szerkezetet, tárcsát és csapágy(aka)t is egyúttal cserélni.
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
zolynet
veterán
válasz olbeteam #24270 üzenetére
Kösz az okfejtést, én is hasonlóképp gondolkozok és belátom ezeket a dolgokat.
Nem vagyok egy nagy autócserélgetős, ez a 3. autóm, a Lancer-t is csak azért adtam el mert ugyanannyiba került volna bele a klíma mint maga az autó ért. Pedig deszerettem, és első tulajdonostól vettem, Apám. Ezeket talán már írtam is anno.
A jelenlegit sem azért szépítgettem hogy 2-3év múlva eladjam (azaz most), csak megfordult a fejemben ez a dízelesdi, de köszönöm a hozzászólásokat, amilyen gyorsan jött olyan gyorsan ki is esett a fejemből.
Marad az én kis szépségem, biztos megbánnám ha eladnám ... ahogy az összes ats-es megbánta hogy átült a vti-ből.Life is too short to stay stock!
-
olbeteam
tag
Nálunk is állandó téma a dízel vs. benzin.
A leglényegesebb szerintünk, hogy hiába spórolsz a gázolajossal, ha hosszútávon használod az autót, mert az idő elteltével, úgy is el fog szállni a turbó, magasnyomású.... és társai tehát ugyanott leszel, mint a benzinessel, ráadásul ha rövidebb távokon kell használnod, mert úgy hozza az élet, akkor a dízelt kivégzed hamarabb, arról nem is beszélve, hogy mire a nagyköbös dízel bemelegszik kell cca. 5-10 km.
A fentiek úgy érvényesek, hogy magánemberrel számolva, nem pedig adóból leírva és cserélgetve 3-4 évente az autót és fontos, hogy tapasztalatok alapján írtam az okfejtést.
Mod.: Integra és Zoli párbeszédére reagálva!
[ Szerkesztve ]
I can resist everything but temptation.
-
orbano
félisten
válasz !Overdose! #24265 üzenetére
télire én a 175-öset venném (azt is vettem), latyakban, hóban előnyösebb. mondjuk a tátrában legutóbb így is tolni kellett, a 12%-os emelkedőt szűz hóban nem bírta
A vér nem válik VAZZE!™
-
-
m3tr0
őstag
Halihelló,
6gen Civicre mi a gyári gumiméret? Pontosabban téli gumit kéne vennem felnivel együtt,csak nem tudom milyen méret kéne nézni.
Továbbá kérdezném,hogy Honda alkatrészeket,kiegészítőket honnan,kitől lehetne vásárolni "olcsón"(jó áron)?
Kéne egy-két cucc, apróságok de összességében 50-60 ezer forint amit összeírtam...
(Oszt még átírva sincs a kocsi.) -
Winner_hun
titán
válasz zolynet #24262 üzenetére
Jó a más helyen fogás az más kérdés, nekem kb. 1 hónapja teljesen lent fogott, egyik váltás után csak bumm beesett a kuplung és a padlónál fogott. Szerencsére épp szervízhelyre mentem, légtelenítették, azóta jó. Nézem hogy folyik-e a kuplungfolyadék de még nem láttam változást.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
zolynet
veterán
válasz Winner_hun #24258 üzenetére
Keménységen kívül, hogy fent fog, és nem szeretem h ha nem jó helyen engedem fel akkor felbőg a motor (na jó ezt szeretem, mocskosul jól szól a szkánktú ), ill neadjisten lefulladok (évente 2x kb)
Sokat dugózok, és így a jobb vádlim nem lesz akkora mint a bal, milyen hülyén fogok kinézni...már így is.most nézem csak milyen titulusod van, amindenségedet,grat
-
Integra
titán
válasz Winner_hun #24258 üzenetére
ha nincsen szétrúgva, elmegy annyit
nálunk úgy 150-160e után volt a civicekben kuplungcsere
nálam 110e után van szegény autó, hónapok óta erre vár...[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
válasz orbano #24256 üzenetére
Pedig de. De nem zavar. Egyetlen egyszer voltam úgy vele hogy lehetett volna könnyebben járó is, 2 vagy 3 éve mentünk valahova egész napos programra, indulás előtt még játszottam a kutyámmal, az meg ahogy elrohant az eldobott akármiért nekemjött, bal bokám egy icipicit megrándult, alig bírtam ráállni. Aztán egész nap még járkáltunk, visszafelé már egy élvezet volt vezeteni de túléltem. Nem úrihölgy lábikóm van
Amúgy egyáltalán nem zavar hogy kemény, nem izomból nekifeszülős, el van fogadva hogy ilyen, ennyi► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
válasz zolynet #24255 üzenetére
Az enyém 180k km körül jár (pár ezer még van addig) és nem tudok róla hogy cserélve lett volna, a kocsihoz kapott számlákon/szervízkönyvben se láttam olyat de majd megnézem még.
Így ezt általánosságban kérdeztem, nem pont a tiédre Szóval még mindig érdekel hogyha kemény akkor a keménységen kívül mi az ami miatt cserére ajánlott a kuplung.
Tudom, lassan lesz rajz neked is
-
orbano
félisten
válasz Winner_hun #24254 üzenetére
nem sokat vezetsz nagy forgalomban/dugóban felteszem
A vér nem válik VAZZE!™
-
zolynet
veterán
válasz Winner_hun #24254 üzenetére
evo vádli (álá Karrotta) ecséééém
nem azé kell cserélni me kemény, hanem mert:
kemény, fent fog, nyikorog, erre időnként Imi 'rálehel', de az nem megoldás
előző tulajhoz 120ekm-es korába került, ő nem cserélt puklungot, így még akár a gyári is lehet
működik amúgy, járok vele, megszoktam mint írtam ~2év alatt, de ha 1x is láttad a csé adatlapomat akkor tudhatnád h máximalista vagyok/lassan lejár a 2hét /
-
Winner_hun
titán
válasz zolynet #24246 üzenetére
És akkor mi van ha kemény a kuplung? Gyenge a lábad? Amióta megvan nekem olyan, wierra cserélt kuplungján éreztem először hogy ez lehet puhább is. Ha keményebb is, ugyanúgy működik, semmi baj vele. Vagy ezt már kötelező lenne cserélni? Ha igen akkor miért?
Már nem tudom hogy ki de mondott nekem a kocsi vétele után olyat hogy azért keményebb a kuplung mert erősebb kell bele mint a gyengébb motorú kocsikba. Ezek szerint hülyeséget mondott?► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
zolynet
veterán
válasz Integra #24252 üzenetére
rosszul fogalmaztam, nem jött ki belőle h sokkal olcsóbb még úgy is fenntartani a vétéit hogy többet fogyaszt, ez lett volna a lényege ... tisztában vagyok vele amiket leírtál, kettőstömegű meg a többiekkel, olvasgattam utána, ezért írtam h kizárt h mostanában váltanék (vagy egyáltalán) , meg még ugye a kiélés, az élmények, 1-2 pályanap is bennem van, illetve ha adná a sors akkor Nürburgring, de annak előfeltételei vannak
#24251 orbano: kösz ... vagy exedy stage II lesz vagy itr ha már cserélek
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
válasz zolynet #24249 üzenetére
csak egy szutykos dízel marad. és megfullad tőle mindenki. betiltanám az összeset. plusz, használtat veszel, amire majd locsolhatod a pénzt szélsőséges esetben, kettős tömegű lendkerék, nagyobb fékek, adagolófúvóka és még sorolhatnám. nem tudom miért gondolod, hogy vti alatt lehet üzemben tartani. max az első szervízig. onnantól meg már megy megint a hogy lehet a legolcsóbban utángyártott alkatrészből kihozni megoldás, jó lesz az korom okádva is, csak menjen és ne fogyasszon sokat. nem egy új, 10 milliós dízelt veszel. (és az sem jobb, ugyanolyan gáz, még rosszabb is az egészségre)
[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
válasz zolynet #24249 üzenetére
teljesen jó, nagyon puha és kényelmes, pont olyan, mint amikor beszerelték. azért lett cserélve, mert le kellett szedni a váltót a főtengely szimering csere miatt és gondoltam 140k-nál ha már le van kapva, legyen ez is letudva, előbb-utóbb úgyis cserés lenne. egyébként kutya baja nem volt a réginek
A vér nem válik VAZZE!™
-
zolynet
veterán
válasz Integra #24248 üzenetére
de akkor 8gen kombinó mint kimi-nek van, nem mondd már h csúnya
mondom várok még vele 2-3évet, assebaj ha az ára lejjebb esik
meg ugye a fenntartási költségek is másak mint egy vti-nél#24247 orbano: ezeröcsinél jobb nincs is
ne állatkodj!
exedy puklung bevállt? miért cserélted anno, milyen volt a régi?
enyém már kemény és fent fog, de ugye megszoktam[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
-
zolynet
veterán
grat, sok balesetmentes km-t!
más:
tegnap már 392ft-ért tankoltam, 39,61liter 516km -> 7,7l/100km (75%pálya,25%város) téligummával
pedig mármár accord dííízelen gondolkodtam, ugyanis napi 30km-t megyek, de neeem, még nem jött el az az idő ... csak a puklung ne vóna olyan kemény, érett a cserére, talán tavasszal (bár talán írtam már ezt )a gesztenyésben (sajnos telós kép)
-
m3tr0
őstag
Sziasztok,
mai naptól márkatárs vagyok, ezzel a gépjárművel.
1997-es 1.5iLS VTEC motoros Civic. -
plaschil
aktív tag
válasz xcbiker #24236 üzenetére
A fotózásra én is gondoltam.
Ha a közelben lenne egy, megcsinálnám, mondjuk nem tudom, hány oldal, biztos nem 20.
Megpróbálok keríteni egyet valahogyan.szerk.: vagy valaki lesz olyan bátor és legépeli.
[ Szerkesztve ]
Creative G500 vezérlő panelt keresek// Hol vagy helyileg? - A kisszobába. // Szilvásbuktát, mert azt szeretem!
-
neduddki
nagyúr
válasz !Overdose! #24235 üzenetére
HI!
add nyugodtan ide nekm nem lesz elkifurdalasom:- )))
udv
neduddki
p.s. bocsika....
-
xcbiker
addikt
válasz !Overdose! #24235 üzenetére
Le kell fotozni.
Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.
-
neduddki
nagyúr
válasz stangli #24232 üzenetére
HI!
na latod ezert elnnek kivancsi a valos meretere:- ) ill. a csoben is elvan par liter, ill, a 5-6pisztoly kzott is van min 2-3liter /lehet 4 is/, de az orszagosmeresugyi hivatal 2 fonoke is az erzekenyseggel magyarazta a kulomseget, mert csalni a kut buheralasaval nem mernek, egyeb trukkoket alkalmaznak
udv
neduddki
-
plaschil
aktív tag
válasz !Overdose! #24230 üzenetére
Ha találnék egyet a közelben, beszkennelném, és közkinccsé tenném, hogy senki ne szenvedjen belőle hiányt.
Creative G500 vezérlő panelt keresek// Hol vagy helyileg? - A kisszobába. // Szilvásbuktát, mert azt szeretem!
-
neduddki
nagyúr
válasz stangli #24225 üzenetére
HI!
aszondod ~3.5 ev utan bele kene neznem:- ) amikor elkezd vilagitani akkor ~49-51l tuszkolodik bele orczyn a 6os pisztojjon
udv
neduddki
-
plaschil
aktív tag
válasz !Overdose! #24223 üzenetére
Egy olyan jó volna nekem is.
Köszönöm a segítséget!Creative G500 vezérlő panelt keresek// Hol vagy helyileg? - A kisszobába. // Szilvásbuktát, mert azt szeretem!
-
!Overdose!
őstag
válasz !Overdose! #24188 üzenetére
Az ebben szerintem nem lesz benne. Ez egy javítási kézikönyv. A gépkönyvben vagy ha úgy tetszik a használati utasításban vannak olyan infók, hogy mikor kezd világítani a lámpa. Abból tudtommal nincs szkennelt változat. Az enyémhez van egy magyar nyelvű, úgyhogy ha kérdésed van kikeresem neked.
Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás
-
plaschil
aktív tag
válasz !Overdose! #24220 üzenetére
Ezt az infót hol találom meg benne? Jó volna hozzá egy tartalomjegyzék.
-
plaschil
aktív tag
válasz !Overdose! #24220 üzenetére
Most már van!
Köszönöm szépen, elkezdem böngészni.Creative G500 vezérlő panelt keresek// Hol vagy helyileg? - A kisszobába. // Szilvásbuktát, mert azt szeretem!
-
!Overdose!
őstag
válasz plaschil #24218 üzenetére
Ahogy neduddki is írta bele való gyertya van benne, igaz a 2 választható NGK-ból a magasabb hőértékű.
Jól gondolom, hogy nincs service manual-od? Töltsd le! A Civic 95-97 kell neked.
Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás
-
neduddki
nagyúr
válasz plaschil #24218 üzenetére
HI!
ha visszafogottan vezecc es sok hodeg varos akkor eleg a 5*os /denso: 16/ is ha szoktad hajkuraszni es sk tempos pajja akkor inkabb a 6os /d: 20/
de mivel iridium kizpizbol kigyun ezert inkabb azt javallom, ngk-val a d14z5 alajaratot ejtett, densoval nem, ezert kaptad a ik16ot, ngk: zfr5/6fix-11udv
neduddki
mod: * hoertek, ha ez most 6os akkor tenenk egy probat a 16 v. 5 osokkal
[ Szerkesztve ]
-
plaschil
aktív tag
válasz neduddki #24217 üzenetére
Csak azért kérdezem, mert a szerelőm azt mondta az enyémbe nem bele való van éppen. (NGK ZFR6F-11)
Ezt mondjuk nem értem, több oldalon is találtam rá hivatkozást, hogy jó hozzá, vagy kifejezetten ajánlják más külföldi Honda fórumon (az NGK ZFR5F-11 mellett). Mindenesetre a gyertyakép nem túl biztató, mert csak a hézag környékén van kiégve a gyertya.
1
2Creative G500 vezérlő panelt keresek// Hol vagy helyileg? - A kisszobába. // Szilvásbuktát, mert azt szeretem!
-
plaschil
aktív tag
Ti milyen gyertyát használtok? (D15Z3)
-
MacCaine
őstag
válasz Napfénysüti #24213 üzenetére
Ja.
Pont most a napokban szoptam meg vele, egy fél napos munkám ment a levesbe...
-
MacCaine
őstag
Nem csak a Hondánál van visszahívás...
Szoftverhibák, b@kker, egy autóban...
-
Napfénysüti
nagyúr
B16A2-nél a blokk jobb oldalán a közepső szíj a háromból a szervót hajtja meg? Vagy valami másért felelős?
Més que un club!
-
plaschil
aktív tag
válasz xcbiker #24207 üzenetére
A generátortárcsám el volt kopva, és már nem lehetett rajta feszíteni ezért laza volt. A szíj cseréje után kicseréltük a tárcsát is, hogy lehessen feszíteni, most is nyikorog, de hamarabb megszűnik az egész, de még mindig zavaró nekem. A szerelő azt mondja, hogy gagyi a szíj, tegyünk rá valami gates-et pl.
(tegnap indításnál pl. már nem is nyikorgott, hanem erős súrlódó hangot adott, érdekes ez nekem, lehet nem egy szintben tették vissza a tárcsát és kicsit keresztbe van... (?))neduddki: szarkazmus? Írásban nem jött át.
[ Szerkesztve ]
-
plaschil
aktív tag
Sziasztok!
Adott a generátor szíjam, ami új, és nyikorog míg be nem melegszik a motor. Be lehet ezt fújni WD40-nel vagy inkább ezt hanyagoljam és van spec. cucc erre?
-
neduddki
nagyúr
válasz Winner_hun #24201 üzenetére
HI!
pont a napokban gondolkodtam, hogy az enyem hun a fnebe lehet?
udv
neduddki
-
Winner_hun
titán
Törzskönyvet tegnap átvettem.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest