Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Micsurin
nagyúr
Ritka
Hidd el, többnyire ezekbe már csak a lélekjár. Azok maradtak meg amiknek volt gazdája, de a piacon leginkább az import szutykot vagy a hazai maradékot találod meg nem az említett gépeket.Nem az importot fikázom... alattam is olasz hozomány van de ide jellemzőbb, hogy a lerúgott német - osztrák cuccok jönnek be sajnos,
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
félisten
-
slett27
addikt
Vennék én... még kb 2 év.
HONDA CIVIC 1.6 VTi ABS+SRS+Klima
1.890.000,-"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
slett27
addikt
Szerintem itt extrém dolgokat értette. De tényleg leinformálom mert most már engem is elgondolkodtatott. Úgy mint a 2017-es Skoda Oktáviában a fűtő radiátor csere 70e-ért. Vajon az mitől romlott el.
Egy szervizes azt is mondta a motorra vonatkozóan, ha nem a gyári ajánlású motorolaja(ka)t teszem / teszik a Hondába akkor is elnyelheti az olajat. Illetve nem kell fejjel a falnak menni egyből, kezdődjön egy szelepszár szimering cserével.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
-
nagyúr
7gen accordra évi 400 úgy borult rá, hogy sosem volt semmi komoly baja
szimplán ha rendesen beleszámolsz mindent, műszaki, biztosítás, normális cuccokkal olajcsere, egyszer egy kuplung, egy-két szett gumi, fék stb., akkor kijön a matek persze néha volt nem várt dolog, szélvédő betört, szervopumpa folyt, egy stabgumi elkezdett kopogni
még a 7gen civicre is ráment a 8 év alatt éves átlag 325e Ft
(fater g astrájára is közel annyi ment mint az accordra)
[ Szerkesztve ]
-
slett27
addikt
Szummázva maradjon itt ez a mém, remélem Qru megbocsájtja aztán visszatérek a Hondás témához.
[ Szerkesztve ]
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
slett27
addikt
Az a baj hogy leragadtam a Covid előtti időszakban amikor 70-ből megvolt egy szíjas vezérlés csere. Azóta 3x-ra nőttek az árak.
-
Micsurin
nagyúr
Végülis angolul se kell tudjon valóigaz.
Maradjunk annyiban ha nem tudnak magyar üf-et fenntartani legalább 1 emberrel aki képes értelmezhetően kommunikálni akkor ne legyen magyar felületű oldaluk és fejezzék be a magyar piac kiszolgálását.Ha az angol kommunikáció sem megy nekik folyékonyan és érthetően 2024-ben akkor meg szimplán ideje lehúzni a rollót és elmenni fagyit árulni a helyi állatkertbe.
edit.: tovább megyek, a ChatGPT korában ez szimpla hozzáállás kérdése, még inkább azt gondolom ha ennyire fussa ügyfélkezelés terén akkor nem kell kereskedelemmel foglalkozni. Tekintve ha nem tudsz se magyarul se angolul csak mordoriul esetleg törpül megfogod a ChatGPT-t és értelmezhető szinten lefordítja neked angolra minimum.
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Micsurin
nagyúr
Hogy se magyar sem angol nem megy neki írásban, sem fogalmazási készség terén sem szövegértelmezési készség terén.
-
Avicularia
veterán
[link]
Összefoglalásképpen: ha a motor műszakilag rendben van és a megfelelő motorolaj van benne, valamint figyelünk az olajszintre, betartjuk a csereperiódust és a motorolajból a csereperiódus során 1-2 liter fogy el, akkor még maradjunk nyugodtak az olajfogyasztást illetően.A cikk szerint is normális 1-2 liter olaj fogyása. Ha 2 liter elfogyna nálam a 4-ből és nem csekkolnám elég nagy bajban lennék.
BTW a wartburgban nem igazán tudtál olajszintet nézni[ Szerkesztve ]
-
Ádám16
addikt
Megnéztem.
A 110k km valósnak tűnik a fényezés, motortér és a beltér alapján.
Az alja viszont megindult a pusztulásnak (welcome to Osztrákia), de úgy látom, nincs átrohadva, felületi a rozsda. Illetve a jobbelső toronynál van a lemezelt résznél komolyabb rohadás + a küszöbvégeknél, a hátsó sárvédő alatti ponthegesztésnél már láttam a rozsdaindulást. Szerintem 150-200ból egy fasza alváz és üregkezeléssel ezek még simán menthetőek lennének.A motorja szépen jár, vezetés közben sem éreztem semmilyen problémát. Frissen ment át kpm vizsgán, 3000 km-re ezelőtt volt egy 650 eurós nagyszervize. Fékcsövek, fékkel kapcsolatos dolgok, olajok cserélve, stabpálca, 1-2 ilyesmi.
Firestone 2021 év végi gumik vannak rajta, tökéletes állapotban.Hazafelé megláttam még egy kereskedést, ahol volt ez a típus, az egy 1,4es lefingott példány volt, de az alja sokkal szebb volt az általam kiszemeltétől.
Nagyon nehéz... Van egy patika állapotú A6 C5-öm 3.0 szívóbenzinnel , de szinte folyamatosan volt vele kisebb-nagyobb probléma egyrészt, másrészt van benne 360e km, 12-t eszik (ami ilyen árak mellett eléggé fájó), plusz időzített bombának érzem a motort és a váltót, hiába volt előttem is gazdája. [kép] [kép]
Arra gondoltam, hogy veszek egy ilyen Civicet 2-3 évre (csak az üzemanyagon fogok évente 5-600 ezret, a szervizelésről nem is beszélve), aztán 7-10 millióból veszek egy újabb-komolyabb autót 2-3 év múlva.
Csak az Audit szerintem ilyen állapotban is 1,5 körül tudnám eladni, és nehéz átülni egy ugyanilyen korú, szögegyszerű járműbe. Head and heart fight.[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
Azt gondolom, nem jól látod. A divatot (trendet) megtervezik. Nem végeznek piackutatást, hanem úgy alakítják/formálják az ízlésedet, ahogy ők akarják. És nincs célközönség sem. Illetve van, de arra alapoznak, hogy bármilyen ízléstelen, akkor is lesz rá vevő, mert az emberek zöme sznob és csak az számít nekik (nagy részüknek), hogy drága legyen.. illetve hogy ne legyen "street fashion", mert az mennyire gáz.
Egy neves divattervező mondta egyszer, hogy nem mi követjük a divatot, hanem az követi a divat-tervezőt. Innen kezdve nem áll, amit mondasz. Téged (minket) behajtanak egy akólba, a többit tudod...
"csak a zene van"
-
Rp526
aktív tag
Belenéztem a motortérbe és a gyújtáselosztó tengelyén lévő tömítés természetesen elfosta magát és tiszta olaj minden. Cserés. Nem tudom ez okozhat e ilyen problémát. Tényleg csak ilyen párás időben nem indul évente 1-2x. Sajnos a gyújtáselosztóm nagyon ritkának tűnik. D14A4 motorkódom van és JHMEJ alvázszámom. A neten (ahogy az én donor autómon is.. ) minden 1998 körüli civicen ez a trafó van kb.
Nah de nem így az enyémen.. Amin ez a kis rövid fedeles:
Nem is értem miért raktak ilyen két felfogatásost rá, mikor fent a kis csonk megvan a harmadik csavarnak is. Gondoltam lecserélem az egészet.. de a csatlakozó is teljesen más. Az egyikben eleve 7 kábel van, míg a másikban 8.
Ehhez még az is hozzájön, hogy a trafófedél tömítése rosszul lett vki által visszarakva és nem tömít rendesen.. így bejuthat a pára is.
Első körben kicserélem az O gyűrűt, aztán valahonnan tömítést kellene szereznem.. de azt szerintem nagyrészt csak a fedéllel árulják. -
Rp526
aktív tag
Rápróbálok, köszi.
Más. Honda Jazz 1.2, 2006, 110e km.
Nézegetem az olajokat. Mi a különbség a motul eco-clean, x-clean, eco-lite, eco-nergy... stb olajok közt, mert találtam átfedést. Melyik ajánlott a Jazz-be? 5W30 volt benne eddig tulaj szerint, megpróbálnék egy 0W20-30-at első körben. Minőségi sorrend van a felsorolt nevek közt? -
félisten
-
félisten
-
ilyen_85
senior tag
Igen, tisztában vagyok vele, hogy két külön világ. Azért kezdtem el Jazz helyett mást nézni, mert a Jazzeket nagyon drágának érzem. Ahhoz képest, hogy milyen a felszereltsége és ára, még márkán belül is találni jobb ár-érték arányút.
Illetve, eddig aki megtudta, hogy Jazz-t szeretnék venni, szó szerint kiröhögött, gondolom nem tudnak elképzelni egy kis autóban...
Egyébként vidéken élek, ha "leugrok" a boltba az is 30km csak oda, ezért gondoltam, hogy akár a dizel is opció lehet.
De én is úgy érzem, hogy ésszerűbb lenne egy jól pakolható kisebb autó. A Civick-et azért néztem, mert ott is van magic seat, ezért ha ledöntöm az üléseket, szerintem az is elég lenne nekem.
Az 1.4-es Civiket azért néztem, mert (papiron) keveset fogyaszt, de kicsit lomhának tűnik (13s gyorsulás... nem szoktam gyorsulni, de soknak tűnik). Az 1.8-as vajon jobb lenne?
-
félisten
-
félisten
A poszt arra vonatkozott, hogy durva sztori + iszonyat szívás.
Gondolom külföldi eladóval szemben nincs értelme kártérítésért bíróságra menni.Semmi nem tart vissza az időhiányon kívül, tavaszra tolódik a projekt.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Eugene Roe
őstag
Az ingatlan téma érdekes dolog. Lehet mondani, hogy albival le lehet élni egy életet, de nyugat-eu-ban még csak most fognak kezdeni nyugdíjba menni azok, akiknek sose volt saját lakása. És amíg most, 20%-kal emelkedett az albérleti ár, addig a nyugdíj 3-4%-ot. Ezek alapján nem bíznám rá a maradék 20 évemet az albizásra
Persze akinek nincs saját lakása, annak illene nyugdíjas korára mai értéken 30-40M megtakarítással rendelkezni, ami Ft-ban még csak-csak hoz is valami kamatot, csakhát a Ft most 2 év alatt bukott 25%-ot így kb. marad az S&P500, mint biztonságos befektetés, most kell majd 2-3 év múlva ügyesenelcsípni a mélypontot
Lényeg a lényeg, Euró nélkül átlag magyarként nincs alternatíva a saját lakásra :/
Ps.: Én próbáltam itthon albisként élni, pénzt biztonságos helyekre befektetni, de 7 év után nem bírtam a nyomást, csak vettem egy ingatlant még pont az utolsó pillanatban.
[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
tboldi
nagyúr
Ez lehetne már ON is, nem?
A bontósakat is mind fényezni kell, vagy jobban, vagy kevésbé fakultak vannak, pont ugyanolyan árnyalatú nincs. Jelenleg is pont az a baj, hogy onnan valóak az elemek.
Elöl az van, hogy nem adtak nekem elsőbbséget, és a javítást végző műhelynek így sikerült az operáció a biztosító terhére, és amikor reklamáltam, még nekik állt feljebb.
Hátul meg egy villanyoszloppal kerültem közelebbi kapcsolatba a pillanatnyi figyelemkiesésem okán. Tökéletes csereajtót sem sikerült találni, a mostanira is fél évet vadásztam, addig egy kissé rozsdás ezüssttel jártam, de legalább ezzel lett spoilerem.
Itt van egy kis horpadás (belülről, a burkolatot leszedve kivehető), amit nem szépen javítottak (feltehetően még az Egyesült Királyságban, onnan való autóról származik), illetve a Honda emblémás műanyagelem fakóbb, mint a többi része.szerk.: Vagy az emblémára értetted a kérdést? Lehetetlen úgy leszedni, hogy ne törjön a 2 pöcök hátul. Nekem így nem sikerült, rögtön elpattant, ahogy alányomtam a legkisebb csavarhúzómat.
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
~200k most az én Jazzemre is rá fog menni, és nem lesz semmi extra, csak egy kis gatyába rázás a kasztninak.
- eltérő árnyalatú első lökhárító és bal sárvédő helyesre fényezése
- 2 hátsó sárvédőív rozsdátlanítása
- csomiajtó korrigálásaAz utóbbihoz kell vennem pár apróságot is, mint pl. Honda embléma, ami potom 11000 Ft.
-
félisten
-
Rp526
aktív tag
A baj az, hogy kb. vagy ez maradt.. vagy ami nyugaton már régen eljött. A magántulajdonban lévő dolgok elvesztése, főleg ingatlan.. vagy soha nem is lesz esély megszerezni.
Mire valaki összespórolná az árát egy önerőnek, a forint annyit romlik + az infláció, + áremelkedés, hogy mind1 el se kezdi a spórolást.
A minap beszéltem egy ismerőssel, befizetett egy VW-re év elején 13M volt, ha most kérné teljesen ugyan azt a modellt 19M lenne.[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
Hibridnél (eHEV) nagyon sok lenne az 5l-es városi fogyi. Sajátommal 3,7-3.9 között járok rövid városi távok között (nem BC szerint). Hosszabb városi/elővárosi autózásnál 3.5l, de inkább alatta. Civicet akartam, (mert gyönyörű szerintem) de csábított az eHEV alacsonynak ígért fogyasztása, ami végül be is jött...igaz, ez nem Civic.
Ha ma vennéd a Golfot, tuti sokkal többe kerülne, mint az eHEV jelenlegi áron. Már egy Fabia is többe kerül, mint egy eHEV Elegance felszereltségben... És még azt mondják, hogy drága a Jazz hibrid... ja, de mihez képest."csak a zene van"
-
zgospel
őstag
Nem akartam hosszúra nyújtani az írást túl sok felesleges részlettel
Nézd, én is utaztam már 140-nel 10 órán át G Astrával egyszeri megállással, jártam Zastavával is M0-M2-n, mentem Lengyelországba 2-es Puntoval át a Tátrán, de ha megtehetem hogy kényelmesebben, pihentetőbben és csendesebben utazzak, akkor minek szivassam magam? Arról nem beszélve, hogy a H Astrának a gyárilag is lötyögős kéziváltóját ha még túl sokszor kell 1-ből 2-be húzzam, akkor lehet öngyilkos leszek
Igazából azóta zavar mégjobban az Astra menetzaja, amióta feleségemhez került egy 22 éves Volvo S80, és az elmúlt fél évben azzal jártam mindenhova. Mert 22 éves létére is siklik az úthibákon, bazi kényelmes az ülése, az 5 hengeres dízel szolidan duruzsol, zavaró szélzajról pedig csak akkor beszélhetünk, ha egyébként is erősen szeles az idő.
Sem Civicben, sem Accordban nem ültem még utasként sem, ezért kérdeztem.
Értelemszerűen nem a prémium szintet keresem (szervizköltségek terén meg pláne nem), és egyelőre csak érdeklődöm.
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
Biqci
aktív tag
Meg is vagyok vele elégedve...
Qru
Ha városban Eco-ba kapcsolom, lépten nyomon leáll, de szerencsére késedelem nélkül újra is indul a kuplung lenyomásával. Ilyenkor kb 5,5l, de nekem ehhez nincs idegzetem..."For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
Ranagol_5
senior tag
Ezt is bele vettem most a javittatasba. Fotengely jelado, meg gyujtas eloszto rotor csere lesz jovohonapban. Sajna annyi melojuk van, hogy 3 het az elojegyzes.
Nekem D16Z6-bol csak par alkatresz kene esi swap-hoz.Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
b4zsi-
őstag
Az elképzelhető, hogy a diagnosztika csak akkor mutatja ki a problémát, ha gépre dugva produkálja a hibát?
Vagy a memóriában eltárolja, hogy miért váltott vészüzembe? Utánaérdeklődöm, hogy egyáltalán volt-e valaha "gépre dugva".Nolf + Qru
Köszönöm a javaslatot[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
Igen, ez így van, de ez annyira zajong, hogy nehezen szokom. Amúgy, ha már aszfaltminőség... ez tükörsima (vagy simára kopott) aszfalton is pont annyira zajong és "ráz", mintha érdesített aszfalton mennék vele, de valóban, csak tól-ig tartományban.
Sok téligumit használtam eddig, de ilyen még nem volt a tapasztalások között.Köszönöm a válaszaitokat, nem parázok rá ennyire ezek után.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
félisten
-
félisten
-
Czimby
addikt
A trailer meg jóval több mire hazahozza...
Kollegám másodállásban trailerezik
Münchenből 330e Ft egy fuvar, max 3 autót tud elhozni egyszerre,
ha 1-et kell csak elhozni az is ugyanannyiba kerül mint a 3...
Angliából meg jóval több egy fuvar.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Graphics
Jómunkásember
Viszont én nem kint vagyok, és ezzel igazából nem sokat tudok sajnos kezdeni
Heti 7 napból 7-et melózok, tehát hiába van kint, én nem tudok arra időt szakítani, hogy ezzel kiemelten foglalkozzak más a prioritás sajnos/ nem sajnos.
Tudom, hogy kint Kánaán van, de... Mondjuk én nem gondolom, hogy ez 200-300 Font lenne kint, lehet így van, tudom Te is jöttél haza már lerúgott példánnyal is... Ez az autó azért eléggé egyben volt. Ha meg annyi volt? Nekem nem releváns akkor sem ez... Én megélek valamiből, más meg belőlem... Ilyen dolog ez.
De köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
gzbotii
nagyúr
Köszi az infót.
Barátnőmnek kellene egy tanulós autó, úgy gondolom, hogy egy automata sokat könnyítene a helyzeten. Napi 2x10km város-falu ingázás, szóval neki erre tökéletes lenne.
Gen6-ból 350 körül már szokott lenni automata, külsőre vállalható állapotban, ezért is gondoltam erre.
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
félisten
-
Graphics
Jómunkásember
Rendszeresen karbantartott autó, volt szelephézag állítás is, csak bizonyos fordulaton "csörög be".
Jó motorral, megfelelő olajjal (Motul), minden téren odafigyelt verda ( oktatóautó, így nem megengedett a műszaki hiba )
Áh, én még nem tervezem leadni bontásra
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
1) hibakód törlés
2) dob egy kódot út közben, megnézed hogy mi baja és ha valami fasság pl (p0420 - szar kontroll szonda) akkor mehetsz tovább és nem kell trailer, ha meg valami komoly, akkor nem baszod tönkre a vasat azzal hogy hazamentél mondjuk olaj nélkül[ Szerkesztve ]
-
NoLF
veterán
nekünk nem kötelező ide járni, ugyanakkor nektek kötelező megakadályozni az ezeréves PH! júzer hondás fórumtagok számára felajánlott ingyen segítségét? ennek mi az oka? hogy megemlítettem egy éve, hogy angliában a főnököm melyik országból érkezett?
ez neked személy szerint melyik agyament szinten nem nevetséges? miért akarjátok folyton folyvást megmagyarázni, hogyan lehet kitérdelni a rövidnadrágot?
on: a jobbkormányos jazzt behoztam, bontásra eladtam, köszönöm szépen az ötleteket, ajánlatokat. (ja, most jut eszembe egy sem volt, csak hogy ne hozzam be mert nem lehet eladni. sebaj )
ha az aláírásomat beírjátok a google fordítóba, és átállítjátok a beviteli nyelvet ubuntu PH inkompatibilis Xhosa nyelvre, akkor találtok egy INGYENelvihető ajándékhoz elérhetőséget 2002-2007 manuál váltós jazzhez.
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
JoolsNOS
veterán
Fura, hogy ma meg nem csinálta. Igaz csak -3 volt. De semmi nem fagyott vissza. De azért vettem jégoldót.
(#44565) BlacKSouLálam a kék kb 3-4 km után tűnik el. (54-55fok) De kb 9-10 km amire beáll a 84 fok amin aztán ott is tanyázik jó esetben. De ha fűtők akkor kb 12-3 km kell ehhez.
[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
Új hozzászólás Aktív témák
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- MIUI / HyperOS topik
- Szólánc.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.