Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Bitcoin topic
- Microsoft Excel topic
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Windows 11
- ASUS routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxxDamage
félisten
válasz KillHates #33095 üzenetére
Majd ha visszakapom, remélem segítetek UV-t illetően. (cpu&gpu)
Azért a kivizsgálás nem árt meg neki és majd többet fogunk tudni...van-e baj vagy nincs.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
nagyúr
válasz MaxxDamage #33091 üzenetére
Azért nem hinném, hogy a Vapor Chamber technológia akkor nagy sz@r lenne.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
addikt
válasz Muerte #33089 üzenetére
+1
(kicsit normálisabban! )
Nálam is így van, fő a stabilitás, jó hőfokok, hosszabb élettartam.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
MaxxDamage
félisten
Ez az, mi lesz a nagy nyári melegben? FAIL ez a gép is ebből a szempontból... (melegedés, trotty)
Amúgy Prime95-t is néztem és az alatt 95c fok közelébe sem volt (jah ott GPU nem megy) és throttling sem volt (cpu full 100%-n)
Akkor itt lényegében a cpu+gpu párossal van a gond? A 3D VC sz*rt sem ér kb. /ez az észrevételem/◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
kreten67
senior tag
válasz MaxxDamage #33084 üzenetére
Valszeg a 27-30 fokos szobahőmérséklet augusztusban volt egy klima nélküli lakásban,mert ha ez a jelenlegi állapot a lakásban akkor elég mély lábnyomot hagy maga után az ökológiában.
A te géped a feltételezhető 22-23 fokos szobában produkálja a 95 fokot akkor az majd nyáron 28 fokban bőven 100 fok felett trottyol majd ha így marad. -
Muerte
Topikgazda
válasz Darth_Revan #33087 üzenetére
Igen csak kéri hozzá a sok feszt,aminek értelme nulla.Be lehetne lőni szépen egy 1800-1850MHz-re mittomén,875mV-on,vagy akár alatta ha stabil és egyből 10 fok minusz,1-2% teljesítménycsökkenés mellet.
A szervízben átcserélik majd a friss pasztát,egy még frissebbre,az mit old meg? -
Darth_Revan
veterán
Szerintem egy picit fog tudni javítani rajta a szerviz HA szándékukban. 95C sajnos még az az ertek amire rá tudjak mondani, hogy "Gyártó által még elfogadott".
Viszont csodára nem szamits, sokan panaszkodnak hogy 90-95C a proci nekik.
-
Muerte
Topikgazda
Alul kellett volna feszelni a vga-t is és úgy megnézni.10 perces meló.A szervízben mit fognak tudni csinálni vele,a semmin kívül? Eleve az sem normális hogy nálad 1936MHz-ig boostol az 1070.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Olvastam Asus ROG fórumot és a 752VS másnál is 90c fok max.. (igaz nálam 95c fok friss pasztázás után)
Véleményező azt is írta, szoba hőmérséklet 27-30c fok közötti és úgy 90c fok a CPU temp. Game alatt max.
Na remélem nem felesleges kör lesz a szervizben töltött idő...
ITT azért látszik az, hogy a CPU nem is megy 100%-on, ez sem jó így szerintem... /szerviznek elküldtem ezt a 2 képet is, hátha érek vele valamit/[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz KillHates #33082 üzenetére
Igaz!
Majd remélhetőleg a szerviz kivizsgálja/kideríti mi a hiba forrása és többet fogunk tudni bevizsgálás után.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
nagyúr
válasz MaxxDamage #33080 üzenetére
Kellett volna hoznod a töltőjét és akkor jobban meg tudtuk volna nézni, mert a 180W-os Dell töltő hamar ledobta a láncot
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
MaxxDamage
félisten
válasz redband #33075 üzenetére
Igen, beszéltem velük és ki fogják vizsgálni. Lehet 3D VC csere lesz, ha az a hiba forrása.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
nagyúr
válasz MaxxDamage #33074 üzenetére
Ne izgulj! Szerintem nem lesz gond. Viszont lehet majd újra pasztázni... De az már menni fog Neked is.
Szerezz IC Diamond-ot vagy NT-H1-et, azok nagyon jó paszták!Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
MaxxDamage
félisten
válasz matyee #33071 üzenetére
Hétfőn veszi fel a GLS és viszi Garanciába. (remélem megoldják) Természetesen már le is csomagoltam.
-
matyee
őstag
válasz MaxxDamage #33059 üzenetére
Megpróbálhatnád AB-vel lehozni 1070-et 0,9V körülre, akkor az sem fűtené a cpu-t, hátha segít. Amúgy ez (már elnézést), de értékelhetetlen egy laptoptól...
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz KillHates #33064 üzenetére
Nálam is 73 volt a max. cpu temp. ugyanennél a tesztnél.
Aztán a Crysis 3 -t ajánlották és ott 95 volt amit tartott.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz redband #33056 üzenetére
Mókás is lenne ha egy i5-ös 80 fok fölé menne egy ilyen hűtés alatt:
Nem a hűtés lett jól megtervezve, hanem abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy a fillérszabó Lenovo nem gyárt külön hűtést az i7-es és az i5-ös modellekhez. Ha 8750 lenne alatta, akkor fűtene az a "jól megtervezett" három csavaros! lefogatásos hűtés alatt rendesen a hatmagos! Mondanám, hogy az Apple is odafigyel a részletekre és mégis zsákutca lett nekik az i9-es MBP, mert ott sem boldogul a gép CPU-val, de nem mondom, mert az almásoknál mindent felülír a profit generálása a sznobságon lovagolva!
Az Intel tapasztaltságáról meg csak annyit, hogy tudja mit lehet lenyomni a sok elvakult gémer torkán, a 8-ik generációs mobil CPU-k olyan púposak, hogyha nem sietek a hűtőborda felrakásával akkor lefolyik a paszta róla
-
MaxxDamage
félisten
válasz simo9555 #33058 üzenetére
Crysis 3 alatt az én G752VSK -m elmegy 95c fokig , friss MX4 pasztával. (3D Vapor Chamber hűtés ide vagy oda..)
-
simo9555
tag
válasz KillHates #33053 üzenetére
A sajátomat most pasztáztam újra MX-4el (Acer G5), de még így is elmegy 85 fokig is simán max terhelésen. Pedig ilyen kaliberű géptől nem ezt vártam. Van mellette egy gyengébb Acer AN515-42 Ryzen 2500U+RX560X-as gépem ami gyári pasztázással max terhelésen 70 fokig megy fel, hasonló venti fordulat mellett. Igaz gyengébb gép, de fele akkora mint ez a G5-ös, ráadásul a cpu majdnem hozza az i7 szintjét ( cinebench 660p vs 720p). Nem is értem miért ilyen vastag meg nehéz, ha még a hűtése sem rendes ezeknek a gépeknek.
-
Medocsabi
addikt
válasz redband #33056 üzenetére
A Lenovo gépei nagy átlagban igen jól sikerült ár/érték arányú gépek voltak mindig is(bár mindegyik szériának megvolt a maga betegsége)! Legalábbis a maga árkategóriájában. Viszont a Magyarországi szervíz miatt bőven a nem ajánlott kategória sajnos, legyen bármilyen jól összerakott gép az y530.
-
nagyúr
válasz Darth_Revan #33044 üzenetére
Vagy EC-t resetelteni!
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz Medocsabi #33028 üzenetére
Sajnos ez a sz@rakodás ami most megy a laptopoknál az Intelnek köszönhető. 6-ik generációs gépet alig, 7-ik generációs gépeket is elég keveset hoznak pasztázásra, de a 8-ik genes procik viszont kegyetelnül fűtenek!
Ami érdekes, hogy szerintem van proci és proci között különbség egy adott modellen és típuson belül is! Nagy sláger most a G5-ös ACER; de tudok két modellről is ami a gyári pasztájával vígan elkocog 80 fok alatt akár koppanásig terhelve is. És van jó pár amit hiába vajákolok, mindig belecsipeget a 90 fokba... Emlékszem, hogy a 15R3-asom 6820-a lazán trottyolt a 1070 mellett, most meg a 1080-mellett a 17R4-ben a maximum 82 fok volt a gagyi MX2 alatt (nincsen lelkierőm újrakenni )
-
-
bandras54
aktív tag
válasz redband #33047 üzenetére
Az a baj, H ezt csak a gép tulajok gondolják így. A gyártót baromira nem érdekli, megvette a paraszt, a pénze a zsebünkben a többi nem érdekli. Ahogyan az sem, H a hűtéssel foglalkozzanak komolyabban, a mai napig adják ki a gépeket a hhardvernek nem megfelelő hutessel. Szerencsétlen felhasználónak kell szenvednie, utannajarnia H használni tudja a megvásárolt gépet azon a teljesítményén amit elvár tőle. Ha egyáltalán sikerül. Ez a trend pár éve, sajnos.
-
khalox
őstag
válasz redband #33038 üzenetére
A 150mV az nagyon sok. Sanszos, hogy egyáltalán nem lesz stabil vele a működés youtube videó ide vagy oda. A BIOS-ban nem nagyon fogsz ilyet találni egy mai laptopnál, ahogy Darth_Revan írta.
A BIOS frissítéssel meg úgy van az ember, hogy ami jól működik, azt nem kell elrontani, de ez nem az a topic, úgyhogy megyek is.
-
wanted5
őstag
Nagyon más megoldás nincs az XTU-n kívül. A laptopok 99%-nál nem lehet a BIOS-ban ilyesmiket állítgatni. Konkrétan az y530-al nincs tapasztalatom, de nem hiszem, hogy pont az lenne a kivétel. Az új Dell csodagépben hamarabb el tudom képzelni, hogy adnak ilyesmire lehetőséget.
Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
Raymond
félisten
válasz redband #33040 üzenetére
Ugyanazt csinalja mindketto, szerintem le vagy ragadva a sok evvel ezelotti filozofiaban. Az XTU-ban beallitod ami kell, leteszteled es foleg mas programokkal is tesztelni kell (amik hasznalva lesznek) mert nem biztos hogy 100% az UV mindenhol. Aztan amikor tudod hogy minden 100%-ra megy az adott feszen akkor beallitod BIOS-ba is.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Raymond
félisten
Pedig ez nem idealis hozzaallas. Az XTU vagy a Throttlestop ugyanazt csinalja mint te a BIOS-ban, csak kenyelmesebb tesztelni. Foleg hogy a -150mV egy nagyon jo eredmeny, nem sok megy el igy. Ezen kivul az XTU-ban latod ha peldaul az alacsony fesz miatt van throttling (mert ilyen is van) stb.
[ Szerkesztve ]
-
khalox
őstag
válasz redband #33035 üzenetére
Magam a ThrottleStop-ot használom.
Azért jobb, mint a BIOS-os megoldás, mert az, hogy a rendszer hogyan viselkedik alulfeszeléskor, attól is függ, hogy mi fut és meddig. Van, ami tök jól el van nagyobb undervolttal is, valami meg utálja. Ilyenkor újraindulás van. Amíg be nem lövöd a stabil értéket, addig kísérletezni kell.
A másik, hogy tápról vagy akksiról megy-e a masina, mert mindig az sem mindegy - így jó, ha van egy olyan szoftver, amiben lehet létrehozni profilokat és menet közben állítani, vagy pl. ha akksiról megy, akkor automatikusan kikapcsol.Ha BIOS-ban állítod, az természetesen mindig érvényes - pont ez a hátránya. Ha szoftverből, akkor az csak akkor és ott, ahol akarod. Úgy szokták, hogy együtt indul a rendszerrel, és beállítja a stabil értéket.
-
Raymond
félisten
válasz redband #33032 üzenetére
"Elég csak belépni bios-ba és manuális ra venni a cpu feszültséget ,majd lejjebb venni 0.15V-al"
Ezt a legtobb laposnal nem tudod megtenni mert nincsenek a BIOS-ban erre lehetosegek. Az XTU-val viszont konnyu allitani es probalgatni mi megy meg: [link]
-
khalox
őstag
válasz redband #33032 üzenetére
Inkább ThrottleStop-pal vagy Intel Xtreme Tuning Utility-vel.
-
simo9555
tag
válasz Gaberiellb #33026 üzenetére
Sikerült megoldanom a pasztázást, MX-4-et kapott. Nekem sem az első laptop amit pasztázok, csak mindig félek a garanciavesztéstől, ezért is kérdeztem rá.
Azt azért nem értem egy ilyen kategóriás gépnél miért ezzel kell kezdeni vétel után egyből. Egyébként érdekes hogy egyből kb mínusz 10-15 fok a különbség, pedig a gyári paszta sem tűnt annyira rossznak. -
Raymond
félisten
-
Medocsabi
addikt
Csak számomra fura,hogy egy viszonylag jó összerakott gamer laptopnál már alap az undervolt? Az oké,hogy új paszta kell, de manapság ez már nem is elég. Van jelenleg olyan gép,ami itthon is kapható,felső kategóriás,és megvétel után mindenféle mókolás nélkül azonnal csutkára terhelhető? (mondjuk olyan 5-600.000 ft keretből?)
-
simo9555
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy új Acer Predator G5-793-74GY laptopot. Annyi a problémám vele hogy a CPU játék közben, például Divison 2 béta folyamatosan 95 fok körül jár. Ezzel lehet kezdeni valamit hogy ne melegedjen ennyire?
Újrapasztázásra gondoltam, viszont 3 év garancia van rá és emiatt nem merem bevállalni, de lehet az kellene. -
Raymond
félisten
Gigabyte Aero 15 X9 Gaming Benchmarks - 2070 Max-Q Tested
Ami erdekes a tesztben az hogy single es dual channel RAM (2666Mhz) is tesztelve volt es a jatekok felenel a dual-channel minFPS ott van ahol a single-channel avgFPS!
-
KFORboy
senior tag
válasz wanted5 #33020 üzenetére
Jobbára inkább nekem ez az "okos ember 5 éves garija" amit mostanában nem nagyon látsz vinyókon, bezzeg régen totál sztenderd volt.
Van 1TB-os USB2.0 külső HDD-m... böhöm 3.5-ö Samsung Story, még tán kicsit zajos is míg felpörög.
A mai napig mindenki nyáladzik rá ha meglátja, van kollégám aki fél karját is odaadná érte.Már 6 éves, van benne 800-900nap üzem, 100/100 de ettől még ha beszarna, sajnálnám erősen.
Azért a technológia bizonyos pontjain elértünk egy sarkallatos pontot ahol már csak polírozzuk a meglévőt és nem születik új spanyol viasz egykönnyen.
Ez a 2TB, USB 3.1 még 5 év múlva is jó dolog lesz... de 3 éven belül biztosan, ha meg addigra valami gyíkember technológia napvilágot lát és ez bedöglene, nincs már cseredarab, satöbbi... akkor is van vételár vissza és veszek akkor valami mégtutibbat.kreten67: Basszus... ülve elestem a röhögéstől !
[ Szerkesztve ]
Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !
-
kreten67
senior tag
válasz KFORboy #33019 üzenetére
Én még nem patkáztam le külső tokos hdd-t -- erre tartom a családom ,mert a Házisárkány ebben utolérhetetlen . Szerintem azt a szuperbiztost is hazavágná a fakezével,de elnézem neki mert vén banya létére még mindig bombázó ,de egy levágott darab vonat sin is tönkremegy a kezében, betonbunker való neki meg macskakő .
-
Raymond
félisten
válasz KFORboy #33019 üzenetére
Nem igazan ertem ezt a dilemmat. USB3.1 nemi kell mert a HDD messze nincs olyan gyors hogy meg az elso gen USB3.0-at is megizzasztana. Ebbol kifolyolag pedig tele a piac 60-70EUR 2TB vagy 100-120EUR 4TB 2.5" kulso HDD-kel. Azt veszel gyakorlatilag amelyik tetszik kulsoleg. Fontos adatok stb. pedig annyit jelent csak hogy ugyis kell rola minimum 1 de inkabb 2 biztonsagi masolat igy nem kell meg a rugged szeriat se nagyon keresni a kulso HDD-knal.
-
wanted5
őstag
válasz KFORboy #33016 üzenetére
Nem értem egyébként miért vagy annyira ráizgulva az élettartam garanciára. Nekem vannak sok sok éves HDD-k, mind hibátlanok, ami szar arról egyhamar kiderül, hogy az, nagyon maximum egy éven belül. Ha meg arra gondolsz, hogy majd 15-20 év múlva, ha megadja magát, akkor "háhá élettartam gari gecc", mikor már a gyártani se fognak még hasonlót se, ha szerencséd lesz és nem hajtanak el, akkor kapsz valami jelképes összeget majd...
OK, HDD-t én is úgy veszek, hogy valamennyi gari legyen rá, de pont leszarom, hogy 2-3-4-5 év, leejtés meg egyéb baleset ellen úgyse véd semmiSzerk: Anno, vagy 15 éve vettem egy 2 GB-os pendriveot a kingston-tól, élettartam garanciával (persze már se számla se semmi nincs meg hozzá), a mai napig működik, de szerinted mi lenne ha elromlana? Ha beállítanék, hogy érvényesíteni szeretném a garanciát, kb körberöhögnének, pedig anno nem annyi volt ám az ára, mint manapság. Ugyan így van ez a te HDD-del is.
[ Szerkesztve ]
Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
KFORboy
senior tag
válasz kreten67 #33018 üzenetére
Ez a verzió direkt úgy van reklámozva (A85) hogy dobjad vágjad, menj át rajta autóval.
Az ÖSSZES külföldi cikkezőnek ahova elküldték, direkt kérték, hogy rakják vízbe, menjenek át rajta autóval...Ha ezt a verziót visszadobják, akkor jobban meg kell cseszegetni a szervizt mert Mo.-on vagy és épp palira akarnak venni...
De igazából blődség ez téma... telefonra meg mindenre mondják, hogy jajj nem bírja az esést...
Ha valami leesik annak az sehogy sem fog jót tenni... semmi sem szereti ha dobálgatják.Eleve milyen opció ez már... ez egy külső vinyó, 2 helyen lesz; asztalon vagy a táskámban.
Nem, nem fogom lesöpörni, ahogy az otthoni másik két USB-s külső vinyóm se söpörtem le soha sem.Az is lehet hogy a D06-ost fogom választani, mert az nem sokkal többért már 2TB és ugyanúgy élettartam garancia.
A lényeg inkább azon van, hogy erre nekem nem fontos adatok mennek, de attól még tárolni kell őket még ha ideig óráig, napokig, hónapokig max...
Ami meg el tud romolni az el is fog.
Egy élettartam garancia esetén gondolom egyértelmű, hogy ez milyen befektetés :")A G-szenzor mellesleg csak akkor mér ha a áram alatt/üzemben van a vinyó.
Ezért is komoly baj, hogy míg megjönnek távolkeletről, franc tudja hány targoncáról estek le, hány kici ZSárga rugdosta végig a raktáron, hányszor esett le a salgópolcról a boltban... nem fog látszódni semmi, főleg nem a SMART adatokban, minden default, friss...
Csak aztán olyanod lesz mint pl az én OEM vinyómmal a vadi új laposban; 17 nap üzem után, egyik pillanatról a másikra összehányja magát és meghalt.WD-nek van pl erre egy remek önellenőrző Utilityje amit tanácsolnak futtatni az első használatba vétel előtt, bár ez se egy mindentudó dolog.
Tehát ha úgy taknyoltattad le, tökre jogos, hogy visszadobták, mert nem parkolt állapotban még ennél kevesebbtől is kibillen az olvasófej a légpárnás mágneses köztartásból és végig zánkázik a tányér lakkrétegén... rosszabb esetben instant a mágnes rétegig hatol és indul a forgácsolós láncreakció.
De a lényeg, hogy az A85 is arra van biztosítva, hogy megőrzi az adataid szélsőséges helyzetekben is, nem arra, hogy csúszdázás, trambulinozás közben mozgatsz adatokat A-ból B-be rajta/rá/róla.Amm tipp; SMART adatokat lehet resetelni, így a G-szenzort is[ Szerkesztve ]
-
kreten67
senior tag
válasz KFORboy #33016 üzenetére
A külsőre is csak addig él az élettartam garancia amíg egy nagyot nem esik (1m lapjára).
Vagy annak arra is van garija ha leesés után összefossa magát a hdd,mert az a szilikon bélelt tok se egy komoly védelem ,legalábbis nekem a silicon power szuperütésálló verzióban az első esésnél beadta a kulcsot a hdd. A gariból meg simán visszadobták ,mert hogy volt benne egy G-szenzor sajnos. -
KFORboy
senior tag
válasz wanted5 #33014 üzenetére
Élettartam gari... ami ugyebár csak úgy él ha nem babrálom.
De amúgy a típusról találtam videót ahol szétszedik és semmi varázslat nincs, egy SATA - USB vezérlő van rádugva, gumis/szilikonos felfüggesztésen a rezonancia ellen, ez az egész egy alu házban ami megint egy adag szilikonzokni meg műanyag kupak, szigetelt gumi felők mögött.
Épp ezaz, hogy nem akarom belerakni a gépbe, inkább megmentem ezt a helyet a laposban egy SATA SSD-nek, abban nincsenek mozgó alkatrészek és nem fog még véletlenül sem tányért puszilni az olvasófej vagy akármi, bármennyire is óvatosan rakom ide-oda a gépet (valahogy sosincs szerencsém a 750GB-nál nagyobb HDD-kkel az életem folyamán 2,5"-ben)
-
nagyúr
válasz wanted5 #33014 üzenetére
"Általában azt szoktam javasolni, annak, aki külső HDD-t akar, hogy vegyen egy megbízható HDD-t és hozzá egy házat, így ha esetleg valami baja lesz az USB portnak, akkor csak a házat kell cserélni."
+1 - szerintem ez is a legokosabb megoldás,nekem is így van,több HDD-vel.
Most egy ilyet használok a legtöbbször : ORICO 2139C3 2.5 inch Hard Drive Enclosure - TRANSPARENT USB 3.1 TYPE C
[ Szerkesztve ]
-
wanted5
őstag
válasz KFORboy #33012 üzenetére
Én csak annyit tanácsolok, hogy gondold végig, hogy akarod-e valaha használni nem külső HDD-ként is. Mert manapság a külső HDD-ket úgy árulják, hogy USB csatlakozót forrasztanak rá, tehát ha esetleg be akarod később rakni egy gépbe nem fog menni.
Általában azt szoktam javasolni, annak, aki külső HDD-t akar, hogy vegyen egy megbízható HDD-t és hozzá egy házat, így ha esetleg valami baja lesz az USB portnak, akkor csak a házat kell cserélni.Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
addikt
CPU Core és Cache egyaránt -125mV mégis TS Bench próbán már 256M-nél is throttle-t kapok, nem prochot-ot. Észrevettem, hogy az IccMax érték:
11.00 - CPU Cache
128.00 - CPU CoreOkozhatja ez? Én tuti nem állítottam ezeket az értékeket, csak az Offset Voltage-t, de megmondjátok mit húzzak milyen irányba, megcsinálom. Egyébként Turbo Boost-hoz már nem merek nyúlni, mert Power Max: 100 W, Short Power Max: 110 W
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
KFORboy
senior tag
válasz KillHates #33011 üzenetére
A spindown az nem a sebesség leléptetése használaton kívül, aminek a következő fázisa a parkolás (ha engedélyezve van ) ?
Ez igazából ha benne van a gépben SATA III-on is adott, illetve az én felhasználásom mellett, még lehet ez is tök8 volna, mert ha használva van, akkor nem tud spindownolni (seed, játék, másolás, RAW fájlok-snittek átmásolása) ha meg békén van hagyva, azaz nem kell, lehet le is húzom a gépről, mert pont ezaz, hogy akkor nem kell ugye :")
-
KFORboy
senior tag
Sziasztok
Kicsit segítsetek légyszi, mert a HDD topikban ma bal lábbal keltek;
5400RPM-es HDD Sebesség difije (írás/olvasás) mennyire lesz érezhető ha pl nem SATA III-on van, hanem USB 3.1-en ?
Jól sejtem, hogy az elméleti sebességek a csatolókon ilyenkor tök8 mert a HDD maga a bottle neck ?
Azaz konkrétan ugyan olyan lesz ?Korábban tanácsoltak a laposomba WD RED 1TB-ot... De az ára ugyan annyi mint egy Silicon Power víz, ütés, stb álló USB 3.1 külső vinyónak, DE ezen élettartam gari van !
A WD RED 5400RPM 64MB cache 1TB
SP USB 3.1 meg 5400RPM 32MB cache 1TB
A buffer az egyedüli difi.
A külső vinyó sokkal jobb lenne nekem, az élettartam garancia meg egyenesen WAO kategória... De még soha nem volt USB 3.0/3.1 vinyóm, csak 2.0... Nincs összehasonlítási alapom, hogy mennyit tud így a dolog... : /
szerk.: adattárolás, torrent, sokadlagos programok, stb...-re lenne, tehát nem indokolt mindig a gépre dugva lennie, vagy ha igen mert pl Seed, akkor is elvan ott magának.
A folyamat használt fő progik, játékok a belső Nvme ssd-n vannak.Tehát nekem nem kellemetlenség hanem előny, hogy ott lóg tyúkbélen egy tumor amit bármikor lehúzhatok s akár másra is dughatok, vagy csak simán fel se dugom mert épp nem kell.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Bluesummers #33003 üzenetére
Hinnye! Szép darab
-
nagyúr
válasz Darth_Revan #33002 üzenetére
Nem rossz az a 3.8 W/mK
A két év garanciát én sem értem. Általában élettartamot szoktak megadni, ami a két pasztázás közötti időintervallumot hívatott jelölni.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
MaxxDamage
félisten
válasz baro32 #33005 üzenetére
Az nekem is látja a Samu PM961 és PM981 NVMe SSD-im ahogy kell. Az előtti verzió nem.
-
baro32
aktív tag
válasz Darth_Revan #32998 üzenetére
ez kell neked [link]
Hard Disk Sentinel 5.30.7: ADATA NVMe, Kingston SUV500, Crucial BX500
HP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
bandras54
aktív tag
válasz Darth_Revan #32998 üzenetére
29 fokos nvme SSD? Azt hogy csinálod?
-
őstag
Feltelepítem rá az összes játékot és programot amim csak van.
No life...
Hazudtam. Ez lesz az új külső adathordozóm, már csak egy jó kis USB C-Type-os SATA-III adapter kell, 10gbps kábellel.Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
Darth_Revan
veterán
Most kaptam ezt is:
A Corsair első hővezető pasztája
A leírás mondjuk nekem picit gyanús...a konduktivitás "picit" kevesebb, mint a nagyobb nevű pasztáké, viszont a Corsair büszkén mutogatja, hogy az ő pasztájuk mennyivel jobb mint a konkurens
2 év garancia van rá elvileg...gyakorlatilag ez mit jelent? Ha beszárad akkor kapok újat?
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz Darth_Revan #33000 üzenetére
Igen, az SSD-kel gondok vannak mert sok a gyarto es sok kulombozo SMART konfiguracio van. Az utobbi hetekben/honapokban az volt a slager hogy jottek kerdeni miert halott a vadonatuj Crucial BX500-as mert a HDS azt mondja kaput. Csak az 5.30.3 beta ismerte. Vagy jonnek sokan meg 4.xx verziokkal. Vagy a masik az SSDOK es az NVMe SSD-k (de ez ritkabban), a program nem ismeri oket es a fejleszto azt irta nem is fogja mert nincs ideje/kedve.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Macbook Pro 14" 2023 M3 Max 16C CPU 40C GPU 128GB SSD AppleCare+ 09/2027
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- "Billentyűzet hibás" Dell Latitude 7390 laptop (13FHD/I5-G8/4GB/128SSD/MagyarVilágítós/Win11)
- Fujitsu Lifebook E736 laptop (14/i5-G6/8GB/320HDD/AkkuX)
- ÚJ Bontatlan Apple MacBook Air 15" 8/256 ! M3 Chip ! Magyar ! 1 Év Nemzetközi APPLE Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest