Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Nem sietett az EU-s hatóság, 6 éve történt hiba miatt büntette meg a Metát
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Asustor NAS
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 10
Új hozzászólás Aktív témák
-
conqver
aktív tag
Töki....R4-hez lehet kapni az Extreme Triple Heatpipe hűtést amit linkeltél?
Shadow&Dust.....
-
Muerte
Topikgazda
Persze hogy lehet...a csatolófelület a lényeg,meg ha két kártyás a rendszer más az sli/cfx kábel és nagyjából ennyi.Az én gépem is 5870M cfx gyárilag most meg egy 680M-el megy (egyelőre)
árak nem itt,ez nem apró
Az R3-ból is ki lehet hozni egy erősebb proci+680M párost simán. -
solyom76
senior tag
Azt menyiért repülne a 2x 680m ?
Most kérdezek nagyon nagyot ati alapú alienbe lehet nv-s vgat rakni? vagy éppen forditva...
Ebből mit lehetne kihozni???[ Szerkesztve ]
Az élet szép..csak élni kell!!! Clevo P15sm..
-
solyom76
senior tag
Hát nem egyszerű... vannak számok,nem kicsik...
Skacok ,ha veszek használt alient akkor vannak olyan fontos dolgok amit érdemes megnézni kipróbálni..
Egész pontosan ezzel az eladóval levelezgetek 1300 ért elhozható lenne a gép..Megér ennyit?EZ?Az élet szép..csak élni kell!!! Clevo P15sm..
-
solyom76
senior tag
Pfuu,ez egy állat...szerintem valami fagyasztó kamrában nyomja...
-
Muerte
Topikgazda
Itt az egyik tuning őrült faszi:
GTX680M SLI/i7 3920XM (1045/2153MHz,1,087V,4,6GHz 3DMark11 P15081Itt még adott kicsit a pofájának 1140/2370MHz 1,1V-on,proci 4,8 GHz:P15411
[ Szerkesztve ]
-
etern
tag
A deviltechet én is nézegettem anno, de a saját fórumukon sok problémát jeleznek. Nem is feltétlen a termékkel, hanem a szállítással, határidőkkel, meg a granciával. Notebbokchecken van róluk pár teszt, azok gamer laptopokhoz képest középkategórát értek el... Szerintem a mysn.de-vel jobban jársz
-
solyom76
senior tag
Szép jó estét,most már Stuttgartból...Most itt leszek 3 hetet..keresek valami jó boltot ahol építenek notit néztem a deviltech-et ,de 400 km-re van...jó lenne találni valamit közelebb ..Ha meg nem sikerül akkor várok Muerte75 alienware-s ajánlatára..
mindenképpen olyan gépet keresek ami tovább fejleszthető.Az élet szép..csak élni kell!!! Clevo P15sm..
-
etern
tag
Olvasgattam ezt a fórumot és eddig nagyon tetszik! Devilteches gépe nincs esetleg valkinek, még azokról hallottam elég vegyes értékelést. De Clevo alapokon vannak asszem az ő gépjeik is!
-
_Horka_
aktív tag
Őket ismeri valaki?
Igen korrekt áron vannak kütyük, és szép hazánkba is szállítanak...STRIX B650E-E, AMD Ryzen 7 7700X, MSI GXT 4070ti, KINGSTON FURY Rendegade 6400MHz 32GB @6000 - KF564C32RSK2-32, Fractal Design ION+ 760P
-
nagyúr
Bocs, de a GT660-as sorozat szerintem az egyik legjobb hűtésű gép volt annak idején. Orbitális venti van benne és minimális fordulaton is már vacogósra hűtötte a terheletlen CPU/GPU párost.
Ha tehetném lehet, hogy megvenném a GT70-est amit itt árulnak a HWA-n.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
kicirain
tag
Nincs gondom az alienware-el csak probalom koruljarni ezt a temat mielott 3-4-500k-t elkoltok. Tapasztalatom nincs egyik lapossal sem , eddig asztaliztam de miota kint elunk , utazgatunk stb azota szempont lett az ero mellett a mobilitas es a helytakarekossag is. Lenovo y510et nezegettem , de vagy en cagyok bena vagy nemtudom de normalis configban en nem talaltam a UK-ben. Lenovo 510p sli , msi gx60-70, AW m14x , scan 3XS lg155. Ezeket a gepeket nezegettem , amik elso ranezesre nem tunnek rosznak es arban es ott korul vannak amennyit raszanok a dologra. Ebay tele van veluk csak ilyesmit nem merek onnan venni , foleg nem hasznaltan , pedig sokat vasarolunk onnan.
-
_Horka_
aktív tag
Manapság már egyre több gyártó termékeire lehet - kb. a vételár 7-10%-a - több évre is véletlen sérülés elleni garanciát kapni... Igaz, ez csak az újonnan vásárolt termékekre igaz.
STRIX B650E-E, AMD Ryzen 7 7700X, MSI GXT 4070ti, KINGSTON FURY Rendegade 6400MHz 32GB @6000 - KF564C32RSK2-32, Fractal Design ION+ 760P
-
solyom76
senior tag
Szerintem, valami bővithetőbb lesz...az asust megveszed és annyi...nincs sok lehetőség Pl vga szempontjából..
EZ nekem nagyon tetszik,még jó áron is van szállítással 410k...Csak merne rendelni az ember...
Na skacok,kaja aztán irány Stuttgart..majd este..
[ Módosította: radi8tor ]
-
conqver
aktív tag
Miért mondtál le az Asus G750-ről?
Az Alien-ek garanciájára visszatérve......tavaly kifocizták a kijelzőmet és szóltam, hogy gáz van!
Azonfelül kiesett 2db bill nekem is.....másnap (Bp-n bevittem, hivatalosan szerződött partnerhez) megnézték, igaz mivel nem önhibából történt ki kellett fizetnem a kijelzőt de majdhogynem elnézést kértek, hogy a garanciában nem tudják megcsinálni!
A billentyűzetet szó nélkül cserélték!!!
Xmg P701 (Clevo P170HMx) semmi gáz nem volt vele de mivel Mo.-n nincs szervize németeknél van a szervíz.Shadow&Dust.....
-
_Horka_
aktív tag
Nos, a helyzet azért némileg cizelláltabb.
Nyilván, igen kellemes egy ilyen support-tal a hátunk mögött. Persze, ennek megvan az ára is. Igencsak túlárazott masinák ezek.
A minőség... sok éve vettem a kis GX-600-as MSI-met. Abban az időben brutális teljesítménye volt, hihetetlenül alacsony áron. Nem volt super-support, és igen, a minősége messze elmaradt a tökéletestől. Ám a teljesítménye csöppet sem. A mai napig igen kellemes kis gép és sok mai csilivili lapos aláz. Igaz, már a fiam asztalán teljesít szolgálatot, de továbbra is tökéletesen...
Oda kell rá figyelni. Átpasztázni, takarítani, ventilátorcsere... hajlamosabb a sérülésekre, nem szerencsés a zsanérjait nem kímélve "feltépni" a lapost... de ha tudod mire kell vigyázni, hogyan kell karbantartani, meghálálja a gondoskodást. Értő kezekben egy cseppet sem "rosszabb", mint 2X-3X annyiba kerülő társaik.
Egy gond van vele. Az ember szívéhez nőnek, és amikor cseréled őket, nem tudod majd eladni. Az asszony rosszallása borítékolva. Mondjuk egy pártól tényleg ideje lenne megválni...
Szóval, ne zárd ki teljesen a kevésbé divatos, nem a legjobb minőségű cuccokat sem. Egy kis hozzáértéssel, élettartamra kihozhatsz annyit belőlük, mint egy méregdrága Alienware-ből, teljesítményben pedig tök mindegy, hogy milyen logó van kint a kasznin. A proci, a ram, a gpu nem lesz gyorsabb tőle...STRIX B650E-E, AMD Ryzen 7 7700X, MSI GXT 4070ti, KINGSTON FURY Rendegade 6400MHz 32GB @6000 - KF564C32RSK2-32, Fractal Design ION+ 760P
-
nagyúr
Bocs,hogy belevau.....
"Gamer" vonalon-mert a Toshibánál külön nincs ilyen,de hardver tekintetében nyugodtan lehetne-még a Qosmio sorozat minőségi és erős gépei ajánlottak még.Nekem volt egy X500-143-as,18.4"-os,full HD,stb.Visszasírom még most is,persze a mai játékoknak már szerintem kevés lenne-de akkor remek volt.
Most is van ilyen gépük,meg kell nézni! -
Muerte
Topikgazda
Én félreértés ne essék nem azért vagyok Dell párti mert nekem az van,hanem mert itt tényleg a minőség is más kicsit,de a legfontosabb az NBD helyszíni garancia,ami egyetlen egy másik gyártónál sincs.Mondok egy példát rá: Beleakasztottam véletlen egy bill.alá a damilt mikor tekertem fel a pecabotomra és kipattant az F11,vissza lehetett rakni,de kicsit lötyögött,felhívtam a supportot service tag bediktál és mondom kiugrott egy gomb a bill.-ről,-válasz: kiküldjünk egy újat vagy vigye ki a szervizes és rakja bele?
Hát mondom nem nagy ügy kicserélni...-Jó akkor küldjük,és más valamiben segíthetünk-e még?
-Hááát mondom ha már itt tartunk Esetleg ki lehetne cserélni már a hűtőventiket is így 1 év után.
-Küldjük?
-Igen.
Másnap reggel kilenckor itt volt a cucc,a régi bill.-t megtarthattam tartalékba.Na mondjon még valaki másik ilyen gyártót aki ilyen rugalmasan intézi a dolgokat.Volt egy alaplapcserém (feleslegesen,mert a touchpadnál volt egy vezeték zárlatos) na ahoz már kértem hogy jöjjön ki a szervizes (aki régi haverom ) és azt is a bejelentéstől 2 napra rá belerakta itt nálam a szobámban.
Nem egy hét,két hét, 2 hónap! a várakozási idő mint az acer-emnél ami 2 hónapig volt Brno-ba és össze-vissza volt karcolva a fedlap mikor visszajött,hanem 2 nap max.! és ez a nem mindegy meglátásom szerint.[ Szerkesztve ]
-
kicirain
tag
Itt a Uk- ben a scannek vannak egersz jo custom build gepei, vagy MSI gepeket neztem meg de azokrol nemtudok donteni mert ahany forum annyi velemenyt olvasok roluk.
-
-
kicirain
tag
válasz KillHates #64 üzenetére
Olyan 1000£ korul gondoltam raszanni a dologra. Azzal tisztaban vagyok h meg kell fizetni a teljesienyt. Egy high medium beallitasaal teljesen elegedett lennek , tekintve h fps fuggo vagyok es fps jatekokban nem mindig a top beallitasok a legjobbak.
Az elirasokert bocsanat de telefonrol nem az igazi a gepeles.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Olyat válassz ami később SLI-vel vagy CF-el bővíthető.
A mostani játékok nagy részét HIGH-on elfuttatja egy i7-es és egy 256bit-es VGA kártya. De az ultrához kell már a kakaó; a két GPU és az erős i7-es (8MB cache-el szerelt darabok)
De számolj azzal, hogy nem fogod megúszni olcsón, sokkal többet kell egy ilyen gépért fizetni minthogy "jó ár/teljesítmény" mutatóról beszéljünk....Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
kicirain
tag
Hello sracok!
A segitsegeteket szefetnem kerni. Elolvasva a tema eddigi hozzaszolasait , ugyhondolom hozzaerto emberekkel van dolgom. A kozeljovoben tervezek gamer laptop vasarlast , de nem vagyok teljesen szakavatott a temaban. Szeretnem a legjobb ar ertek aranyu laptopot megvenni ami azert a kovetkezo legalabb 2 evben elfuttatja az ujabb jatekokat is. Meg ha kesobb nem is ultran vagy highon , de normalisan jatszhato modon. Elore is koszi a segitseget.Ui. Egyesult kiralysagban elek ha ez szamit barmit is.
-
Muerte
Topikgazda
OC GTX680M (965/2400MHz)tovább nem merészkedtem 0,987V-on ami a gyári (1,02V) alatt van. 3DMark Vantage P24889
A 25k simán benne van,még ezzel az első generációs i7-el is
-
Gameboy77
aktív tag
Köszönöm szépen a segítséged,tényleg sok munkát fektetsz bele,még barátkozom a flash-elés gondolatával.
Az Msi AB-val kapcsolatban rájöttem hogy butaságot írtam,nem figyeltem eléggé mikor először olvastam a hsz-ed,aztán persze a catalystból próbáltam,de nem elérhető az overdrive funkció.
-
Muerte
Topikgazda
Default (758/1800MHz) GTX680M/ i7940xm 3DMark Vantage P21467
-
Muerte
Topikgazda
válasz Gameboy77 #56 üzenetére
Nem olyan nagy ördöngősség ez,először én is daráltam elhiheted de aztán már rutinból ment Ettől szájbarágósabban már nemtom leírni...
A drivereknek semmi köze a vbios-hoz,nem fog változni semmi azon kívül hogy az IGP inaktív lesz.
Ha meg nem menne valami flottul akkor vissza lehet állítani az eredeti vbios-t.
Erről a visszállításról,vagy más vbios felírásról még kell pár szót írnom.:
A lementett eredeti vbios-t célszerű másik gépre is lementeni,mert ha a felírt nem jó, akkor csak fekete kép fog fogadni bennünket indításkor mint ahogy conqver volt kedves és bemutatta
A lényeg az hogy ha az autoexec.bat-ot jobb klikkel megnyitjuk és rányomunk a szerkesztésre ezt fogjuk látni: C:\atiflash.exe -p 0 -fs -fp -reboot 7970M.rom ez tehát maga a parancssor és itt jön a lényeg.
Ha az eredeti vbios-t akarjuk felírni,vagy egy másikat netán akkor másoljuk fel a pendrive-ra csak a saját nevén úgy ahogy van (xyz.rom),de utána már a pendrive-on át kell nevezni a .rom fájlt minden esetben 7970M.rom-ra mert egyeznie kell az autoexec.bat-ban található névvel.Enélkül a művelet nélkül nem fogja felírni a kívánt vbios-t!
Ha figyelmesen újra elolvasod az AB.-es trükk pont ezért van mert ezek szerint nálad is fagy,akinél meg nem fagy ott sokszor játék közben flickerel,remeg a kép.A trükk után a húzást a Catalyst Control centerből lehet, az Overdrive menüből alkalmazni,teljesen ugyan úgy mint egy asztali PC-n.
Halkan jegyzem meg ha 680M-ed lesz akkor is flash-elni kell majd,csak hogy megnyugtassalak
Ha elszántad magad akár telefonon vagy skype-on keresztül megcsinálhatjuk együtt is ,de ez már a te döntésed! -
Gameboy77
aktív tag
Köszönöm szépen a korrekt útmutatót,de lehet hogy ez nem nekem való .
A moddolt Vbios-ra ugyanúgy lehet telepíteni az aktuális drivert?
Majd még párszor átolvasom,emésztgetem egy kicsit(meg aztán megvárom hogy te milyen híreket hozol a privát beszélgetésünkkel kapcsolatban)
Az Msi Afterburner a beavatkozás után nekem nem indul el,azelőtt csak úgy tudtam órajelet állítani vele,ha tcm-rel szerkesztettem a cfg-jét,de csak egy alkalommal,mert következő indításnál már ki sem olvasta az alap órajeleket sem.Csak újratelepítéssel és újbóli cfg szerkesztéssel tudtam megoldani(persze nem mintha olyan sokszor húztam volna a vga-t,csak idegesített hogy nem működik).
[ Szerkesztve ]
-
conqver
aktív tag
Aláírhatom működik a dolog.......amikor a 7970M kifeküdt, lecseréltem egy 680M-re és Windows alól flasheltem....elsőre sikerült de a másodiknál rosszul írta föl és a gép nem indult el!!
Ez fogadott minden egyes alkalommal!
A dolog javítható (kisebb de nem megalázó összegért) de tényleg odafigyeléssel kell megcsinálni!Valaki Póbálta a 326.19 drivert?
[ Szerkesztve ]
Shadow&Dust.....
-
Muerte
Topikgazda
AMD Radeon HD7970M vbios flash:
A dolog nem túl bonyolult,de azért odafigyelést igényel és természetesen csak saját felelősségre!
Először is szükség lesz bootolható pendrive-ra a művelet elvégzéséhez.
A flash-hez szükséges fájlokat és alkalmazásokat feltöltöttem ide :HD 7970M flashElső lépésként érdemes egy GPUz-t futtatni és az aktuális működő vbios-unkat lementeni vele valahová arra az esetre ha valami balul sülne el,mert így vissza tudjuk majd állítani az eredeti állapotot.
A flash menete:
1.Helyezzük be a pendrive-ot
2.A feltöltött csomagból bontsuk ki az összes .rar fájlt és ezek közül elsőként futtassuk a HP USB Disk...(hosszú )
3.Formázzuk le a pendrive-ot FAT32 formátumra a File System fülnél kiválasztva ezt az opciót és persze a Quick format négyzet kipipálásával.
4.Most pipáljuk ki a "Create a DOS startup disk" fület is és adjuk hozzá a DOS system fájlokat,betallózva onnan ahová kicsomagoltuk,ezután nyomjunk alul a start gombra.Kb.10-20 másodperc kell hozzá hogy létrehozza így a boot-olható pendrive-ot.
Megjegyzés: A pendrive-on nem fog látszani semmi,mintha teljesen üres lenne úgy néz ki,de attól még a fájlok rajta lesznek!
5.Másoljuk fel a pen.-re a már kibontott atiflash_395-öt,a kívánt vbios-t és az autoexec.bat-ot
Megjegyzés:Jelen esetben csak egy vbiost (Clevo) tartalmaz a csomag amit most Gameboy77-nek tettem rá.
A flash menetét megkönnyítendő az autoexec.bat.Ez tulajdonképpen egy automatikusan induló parancssor ami elvégzi helyettünk a műveleteket,én jó néhányszor használtam sosem volt semmi hiba vele.
6.Állítsuk be a boot sorrendet hogy pendrive-ról boot-oljon a gép.
7.Tegyük be a pendrive-ot és indítsuk el a gépet
8.A Flash le fog futni 5-10 másodperc alatt és kikapcsolja gépet,majd indítja is újra azonnal ezért figyelni kell hogy nagyjából a leállás pillanatában húzzuk ki a pen.-t mert ellenkező esetben újra meg fogja flash-elni a kártyát.
9.Ha betölt a win fújjuk ki az addig visszatartott lélegzetünket és töröljük le a hideg verítéket homlokunkról
10.Enjoy your new vbios!
Kérésre tudok moddolt vbiosokat feltölteni Clevo-khoz ha jól emlékszem csak OV 1,1075V/1,100V,de Dell-hez jó néhány már alapból OC változat létezik,különböző feszekkel,órajelekkel még alulfeszes 0,95V-os is van.
Még egy kis extra a 7970M OC-hoz: Sok laptop nem szereti az MSI Afterburnert köztük az enyém is fagyott tőle,akármelyik verziót használtam ezért van egy kis trükk a kikerülésére és mégis húzható lesz a kártya,ráadásul "hivatalosan" a CCC Overdrive-ból.
Telepítsünk fel egy bármilyen verziójú MSI AB.-t,indítsuk el majd zárjuk is be.Ezután a parancsikonjára jobb klikk,tulajdonságok,a cél mezőben lesz hogy MSI AB. blablabla és abba a mezőbe egy szóközt nyomva írjuk utána ezt -xcl a szöveg vége után,alkalmaz,oké.
Restart,indítsuk el a CCC-t,most fel kell ugrania egy figyelmeztető üzenetnek amire már nem emlékszem ,a lényeg hogy el kell fogadni az Overdrive...akármit,és restart kell az aktiválásához.
Újraindítást követően a Catalyst menüjében megjelenik az Overdrive opció és lehet húzni a mag/memória órajelet is immáron hivatalosan[ Szerkesztve ]
-
solyom76
senior tag
Sziasztok, mit gondoltok az új szériás Alienware 17 szintén rendelkezik a bővítési tulajdonságokkal mint az elődjei? Gondolok itt az alap 765m vga ebben is duplázható / SLI/ ?
Lehet ,hogy németben szerzek egyet ...és ha kevés akkor duplázok a vga-t,vagy veszek bele nagyobbat...Köszi.
-
Muerte
Topikgazda
válasz Gameboy77 #45 üzenetére
Segítek neked,csak elő kell bányászni hozzá a régi cuccaimat...A 7970M esetében csak pozitív változást tud okozni egy enduro disabled vbios,mivel szigorúan csak a dedikált vga-t fogja használni minden alkalmazás.Egyetlen hátrány (már ha számít) hogy az akksi idő drasztikusan le fog csökkeni.
conqver: Ezt mindig kiírja(pl.3DMark teszteknél is) mikor nem natív felbontást használó alkalmazást futtatsz.Amúgy miért nem jó neked az NV inspector?vagy az EVGA precisionX-el monitorozol
-
Gameboy77
aktív tag
-
Gameboy77
aktív tag
Tudtommal a Clevonál nem lehet letiltani,mert a dedikált vga-nak nincs fizikai kapcsolata a kijelzővel,csak az igp-nek,és azon keresztül adja ki a képet.
A bios-ban sincs semmi ilyesmi lehetőség.Viszont Msi afterrel monitorozva jól látszik,hogy sokszor csak 50%-os a gpu kihasználtsága 3dmark06 alatt.
Viszont azt nem értem,hogy akkor más Schenker gépeknél hogyan csinálnak huszonezer pontokat?
-
nagyúr
Én már lelki szemeim előtt látom a sok kitört csavarperselyt a nagy hő miatt. Nem tudom, hogy az Ánusz mennyire védette le a hűtési megoldását, de szerintem követhetnék a többi gyártók is. Vagy csinálhatnák az egész gép alját rácsosra (á'lá; AlienWare) és akkor meg egy hűtőpaddal sok Watt meleget lehet kifújni a komponensek közül. Számomra még az is érthetetlen, hogy a gyártók miért nem preferálják a PCB hűtését. Anno a Gigabyte csinált valami thermal plate-et az asztali alaplapjaihoz amivel nyerhető volt még vagy 5 fok, de nagyon drága volt így leszoktak róla. Jól példázza ezt az egyik LogOut cikkem ahol semmi mást sem csináltam egy MSI GX701-essel, csak beépítettem egy plusz ventit (a helye meg volt, csak a népművészeti agyagedény gyártó szépen kihagyta a gépből) így csupán azzal, hogy fújva volt az MXM kártya éle, nyertem 5-10 fokot a hűtésen.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Muerte
Topikgazda
Ez az input lag dolog is relatív,csak egy komoly multiplayerben veszed észre,főleg neked aki pro abban a témában biztos hogy zavaró lehet,de akkor tolod egy vga-val low-on és meg van oldva.Egyébként is low-on lehet jobban látni mindent.Egy sima fps vagy más műfajban már biztos nem zavaró az sli-ben sem.
[ Szerkesztve ]
-
Muerte
Topikgazda
válasz KillHates #33 üzenetére
Igen kissé lassú egy fast win8 boot-hoz képest,de elég sok dolgot kell neki indítania,kicsit más mint egy consumer gép.
Sager NP8290 Haswell GTX780M (Clevo P177SM) Review & Benchmarking
[link]Személyes kedvencem egy átalakított Clevo: Avell FullRange G1743 D2N BDW:
Tela 17.3" (16:9) FullHD LED Matte Surface 3D 120Mhz w/ 72% NTSC Color Gamut (1920x1080) + NVIDIA's 3D Vision glasses
FarCry3 gameplay: [link]
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Hát... Nem vágtam magam hanyatt a 27 másodperces BOOT időtől. Az OS valóban gyorsan indult, de amit előtte a karácsonyi fények megcsillogtatásával tölt a BIOS elég hervasztó...
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
Az igénytelenje; a gyűrött, izzadt cihában csomagolja ki és még fel is veszi majd felrakja a TeCsövedre...
Persze arra volt energiája, hogy szép tuc-tuc zenét mixeljen alá, de arra már nem, hogy beágyazzon.
Tipikus retekegér miller-majmócaA csigaevő, legalább kivitte a szép üvegmozaikos asztalkájára
[ Szerkesztve ]
-
Gameboy77
aktív tag
-
Muerte
Topikgazda
A 3DMark 11-es tesztek nálad még a novemberi "boost" driver előtt készültek,most alapon tudja már a 6300-6500 Graphics score-t egy 7970M,bár tuningban nem olyan jó mint a 680M ez vitathatatlan.
Én ennyit bírtam kihozni annó belőle fesz emelés nélkül:
M17xR2/OC 7970M 3DMark 11 P7302 -
conqver
aktív tag
Régebbi teszt eredmények!
Gép UA. csak a cpu különbözött, Vga alapon ment Ati HD 6990M!XMG p701 Pro
3Dmark 06-2720qm
3DMark Score 19647 3DMarks
SM2.0 Score 8006
HDR/SM3.0 Score 8777
CPU Score 5779
GT1 - Return To Proxycon 65.97 FPS
GT2 - Firefly Forest 67.47 FPS
CPU1 - Red Valley 1.97 FPS
CPU2 - Red Valley 2.71 FPS
HDR1 - Canyon Flight9 0.25 FPS
HDR2 - Deep Freeze 85.29 FPS3Dmark 06 2860qm
3DMark Score 21061 3DMarks
SM2.0 Score 8696
HDR/SM3.0 Score9374
CPU Score 6091
GT1 - Return To Proxycon 71.6 FPS
GT2 - Firefly Forest 73.34 FPS
CPU1 - Red Valley 2.07 FPS
CPU2 - Red Valley 2.87 FPS
HDR1 - Canyon Flight 90.54 FPS
HDR2 - Deep Freeze 96.95 FPS[ Szerkesztve ]
Shadow&Dust.....
-
conqver
aktív tag
válasz KillHates #19 üzenetére
Így kezdődött a 78°C
"A faszi link volt!
54-55 °C voltak az induló hőfokok!
A vga-hűtő azért visított mert gyakorlatilag csak a Gpu-mag volt hűtve!!!!!Csoda, hogy nem sült meg semmi!!!
Az összes többinél min. 1mm-es hézagok voltak, 1mm-es Gap padokkal amik nem értek rá a hűtőre!!!!!
2mm-es phobya 5m/wk kellett szinte mindenhová......1-2 helyen kellett rátennem ahol 2.5mm kellett!
Azért volt egy kis szerencsém is mert éppen kitartott a Cpu-Gpu ra az Ic Diamond "....az a büdös paszta nekem nagyon jól muzsikál
Muerte75: nem is panaszkodom és ha lement ez a meleg csak jobbak lesznek a hőfokok!
A Clevo P170HMx ben 6990M volt alapon az még "Télen" sem állt meg 75°C alatt![ Szerkesztve ]
Shadow&Dust.....
-
Muerte
Topikgazda
Először próbáld meg a DX-et frissíteni [link]
Ha nem indul akkor szokott segíteni az is ha a 3D11 system info-ját újrarakod,vagy egy másik verziójú 3D 11-et felraksz,nálam ha jól emlékszem 1.03 van fent,ha ez sem segít akkor vga driver csere vagy switchable graphics kilövése ha igp-s a procid. -
conqver
aktív tag
2.5 óra játék után!
Shadow&Dust.....
-
conqver
aktív tag
Szevasztok!
Beszállok a buliba Alien M17×R4! I7 3840QM/4×3.8Ghz ; GTX680M ; 1600Mhz ram
Mod Vbios Muerte75 jóvoltából és segítségévelStock 758/1800 3D11
OC +300Mhz a memóriának; Órajel alapon!
3D11
3D11 OC Cpu 4GhzAz utolsó kettő eredmény Enable HD4000-el készült!Lényegesen rosszabb Physics eredmények születtek!
Valószínüleg EZ játszott közre!Újra kenve IC Diamond Pasztával+Phobya hővezető párnával!
40-perc BF3 multi OCStock
[ Szerkesztve ]
Shadow&Dust.....
-
solyom76
senior tag
UP!! jó kezdeményezés...
Bár nekem most a gépem erre nem alkalmas,de hamarosan orvosolom egy 780m-es G750-el..Az élet szép..csak élni kell!!! Clevo P15sm..
-
Ursache
senior tag
Kedvet kaptam én is a 11-eshez, most meg ez fogad, amikor el akarom indítani a benchmarkot:
Workload Single init returned error message: DXGI call IDXGISwapChain::SetFullscreenState failed:
The requested functionality is not supported by the device or the driver.
DXGI_ERROR_NOT_CURRENTLY_AVAILABLE
innét szedem a drivereket. Lehet ez a gondja. Hogyan tudom szóra bírni?
https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg
-
Muerte
Topikgazda
3DMark 06 default GTX680M (758/1800MHz) P23313
A ventit a teszt előtt maximumra állítottam,de így is jól látható mennyire elavult mára ez a tesztprogram mivel nem izzította meg rendesen a kártyát.Holnap lesz Vantage teszt is,de mára vége mert a barátnőm átvette a gép felett az irányítást és Borderlands-ozik -
Muerte
Topikgazda
A 680M gyári órajale 719/1800MHz amit amikor a boost hajlandó normálisan működni 758MHz-re emel,de szériától függetlenül sok esetben pont ez miatt FPS dropok voltak mindenkinél pl.BF3-ban mert a boost össze-vissza kapcsolgatott a terhelés és hőmérséklet változás függvényében.
Viszont van egy két nagyon talpraesett és profi emberke akik bios moddokkal foglalkoznak (svl7,Prema) és megírtak egy normális vbiost a 680M-hez ami kiiktatja a boost-ot és a feszültség ingadozást is,ezenkívül unlockolja a kártyát és NV inspectorral egyszerűen húzható a clock/mem.A feszt csak másik vbios-al lehet emelni.A vbios külön minden gyártó laptopjaihoz létezik, Clevo/Dell/MSI több formátumban is:Alapfeszes,Változó fesz,Overvolted stb.
...Így most nálam az alap mindig a 758/1800MHz és a fesz terhelve állandó 0,987V.
A hőfokok nagyon barátiak,jellemzően 2-3 óra BF3 után is 68°C mivel annyira állítottam be HWiNFO-ban a maximális ventisebességre kapcsolást.
A múltkori közel 40°C-os melegegben láttam egyszer 73°C-ot,de az kirívó eset volt.[ Szerkesztve ]
-
Muerte
Topikgazda
Pataky Attilásan mondva : Nah akkor kezdjük
Alienware M17xR2 GTX680M/ i7 940XM 3DMark11 OC 1020/2400MHz
P8014[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ez a topik azoknak jött létre akik kényszerűségből (mobilitás kényszer, helyszűkösség) avagy csak kedvtelésből de laptopon játszanak!
Minden gyártó "gamer" laptopjainak felhasználóit szivesen látjuk hogy megoszthassák észrevételeiket, problémáikat teljesítménnyel, kondícióval, hűtéssel és minden más ide vágó témával kapcsolatban.Gamer laptopok listája a teljesség igénye nélkül:
Asus G széria
Dell Alienware
MSI G széria
Sager/Clevo/Eurocom Gamer széria
Toshiba Gamer széria[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Nem sietett az EU-s hatóság, 6 éve történt hiba miatt büntette meg a Metát
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen TV-t vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Garmin topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Path of Exile 2
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Asszociációs játék. :)
- DIGI Mobil
- További aktív témák...
- HP Pavilion 15,FHD 15.6",AMD Ryzen 5 3500U,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i5, 16/512GB, touchbar, garancia
- Macbook Pro 16" M1 Pro - 2022 gyártás, 32/512GB, garancia
- Macbook Pro 14" M3 Pro - 2024 gyártás, 18/512GB, 100%, Apple garancia, doboz
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar, garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.