Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kreten67
senior tag
válasz echterion #16092 üzenetére
Én pont most kukáztam össze egy AW 17 (2014)-est fillérekből és elméletileg bele tuszkolható az 1060 vagy akár az 1070-is (bár ez utóbbi kérdőjeles ,mindenesetre árulnak kifejezetten ebbe 1070 kittet [link] az ebayen).
A 3D kijelző a kitétele az 1060 1070 vga beépítésének ami kb 25e ft-ből megoldható és a régi FHD-t is közel annyiért eladható belöle igy ez nem jelent + költséget. -
-
addikt
válasz echterion #16095 üzenetére
Ok, csak gonoszkodom kicsit.
Mondjuk ha komolyan belegondol az ember az a 2-3 év különbség.....annyira nem gyorsulnak a cpu-k egymáshoz képest, nekem azaz érzésem. Persze én már ezt a részét nem tudom tuningolni, te meg igen, ha akarnád.
Az 1060-as jelenleg, vagy még mindig olcsóbb az Ebay-en, a 980m-hez képest valami miatt. Nézegetem, mert végül is gyorsabb, és én a jövőben sokak bánatára gondolok a további tuning lehetőségére, akár abszurd, akár nem. De az a 2GB Vram minusz nem szimpi Nem akarom lerontani a megjelenítés minőségét. Most ebben kb a 1070, 1080 helyzetben vagyok. Csak az fps értéket kell behunyott szemmel figyelnem.
[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
echterion
nagyúr
De az enyém 2W-tal kevesebbet fogyaszt.
Komolyra fordítva: a csúcs Haswell-t azért ne hasonlítsd már a leggyengébb Skylake i7-hez, mert nem fair. De ha a két gépet egymás mellé rakjuk, akkor az enyém a jobb, erősebb (komolyság off...).
(#16093) kirjak: Hát, nekem hamarabb kellene egy AW, mint egy A
nsus.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz echterion #16089 üzenetére
A 6700-asnál még az én cpu-m is gyorsabb picivel. Játék alatt a kihasználtság nem jelzi elég-e vagy sem?
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
echterion
nagyúr
válasz kirjak #16091 üzenetére
Olcsóbb hozzá alkatrészeket szerezni, maga a gép is minőségi anyagokból van, ha valami bekrepál, nem a komplett belsőt kell kukázni, ezért olcsóbb minden bele. Teljesítményben nyilván vannak hátulütők, nincs 10-es széria, csak a bga-s verzáknak, én pl. csak ezért váltam meg az AW-mtől, mert szerettem volna egy 1060-as gépet, de ezt csak borzasztó felárral tudtam volna AW-ben megkapni.
-
kirjak
aktív tag
válasz Darth_Revan #16039 üzenetére
ÓÓÓÓÓ igen ez lesz az !
Mikor jelenik meg vajon?
Vagy ez lesz vagy az AW r4 .
A tisztelet mindenkinek jár! ASUS ROG Chimera G703VI-E5060T
-
echterion
nagyúr
10%-kal gyengébb a 7700-nál. A kihajcsje' téma meg erősen játékfüggő, gondolom, valami 64 fős BF alatt 100-on pörög minden szál, ott lehet, hogy nem lesz elég, de az ilyen szitun kívül szerintem elég lesz.
Esetleg itt egy kis olvasnivaló a témáról.
Mod: ha esetleg van kérésed, hogy mivel próbáljam ki neked, lehet róla szó (már ha megvan vagy virágboltban elérhető a cucc), bár nekem csak 1060 van mellette, az lehet, hogy nem lenne elég releváns neked.
[ Szerkesztve ]
-
Daert
őstag
Ugy fest hogy az Alienware-böl nem lesz semmi.A gyärtoi honlapon pedig furcsasägokat tapasztaltam,igy visszakanyarodtam az Asus-hoz.
Ez a modell bevällalhato ezzel a regebbi procival?Sajna ehhez nem ertek;kihajtja a 6700HQ az 1070-et?Most csak a jätekok alatti teljesitmenyre gondolok.
Elmeletileg 1Tb-os SSD-vel van szerelve. -
kreten67
senior tag
válasz Medocsabi #16084 üzenetére
Eladtam használtan AW m17x r3 , r4 ,m18x r1, r2 AW17 gépeket ,van amit már 4 éve és még mindig mennek egy sem adta meg magát. Mivel elég sokat eladtam mindegyik típusnak félretettem egy új alaplapot a szekrénybe (" biztosan kelleni fog az") és majd hogy örülnek a tulajok,hogy olcsón és gyorsan megoldom a helyzetet amikor szükséges lesz. Nos erre egyszer sem került sor. Eladáskor mindig nyugtattam a vevőket ,ugyan mit aggódik és kitettem az asztalra néhány alaplapot mutatóba (volt aki vásárolt a gépe mellé azonnal egyet tartalékba. Ellenben ebben az évben már a harmadik Asus G751 jött hozzám amit nem tudok javítani és az Ebay-en 160-e alatt nincs bele alaplap. Az egyiket alig használta a tulaj néhányszor és épp csak lejárt a gari mire alaplaphibás lett, a másik is kb ugyanígy járt, a harmadik már érthető miután a koleszban már mindenki ivott a kannás-borból, a maradékot a g751jy-nal is megkóstoltatták. Egy ilyen Asus g751 hibásnak az értéke max 50e ft még-ha előző nap ért is 250e-t (az Ebay-en nagyon gyakori a hibás g751) legalább van hozzá bőven bontott alkatrész (alaplapot kivéve).
Az AW- még hibásan is értékesek ,valszeg azért mert elfogadható áron van hozzá alaplap bőségesen.
Az AW17 (2013-14) modellhez a Ebay-en 50-60 környékén bármikor találsz alaplapot (ehhez a legolcsóbb valamiért?) -
Daert
őstag
válasz Darth_Revan #16046 üzenetére
Mert lényegesen drágább mint a 1070-es.
-
Medocsabi
addikt
válasz KillHates #16067 üzenetére
Ezt ki lehetne másolni,és betenni a "hogyan vegyek használt laptopot" topicba!
Van amúgy a másik véglet,aki gari nélkül akar eladni egy lenovo y50et,majd 3 kilóért....
Én személy szerint ilyen értébken nem veszek gari nélkül semmit.Mert lehet az a lapopot bármilyen faszagányos,hiperszuper,de ugye Murphy szerint ami elromolhat az el is romlik. -
őstag
-
echterion
nagyúr
válasz Mikulásbá #16075 üzenetére
Én azt mondom, meg kell kérdezni a vevőt, hogy mit szeretne látni. Egy 3dmark és egy random játék előre felrak a gépre és nincs kérdés. A pár napos próbagart én kerülöm, mert miután kikerült a kezemből, ki tudja, mit csinál vele. Ha van rá még kiskergari, akkor nincs kérdés természetesen.
-
x_o_n
veterán
válasz maximilian4 #16078 üzenetére
Nekem pont pér napja jött egy srác MÜ.ből megnézni a Clevot azt hitte új,mondtam vigyázok rá,nem büféasztal meg poratka temetö
De végül az egyik hifit vitte el amit hirdettem mert zene buzi -
addikt
válasz KillHates #16076 üzenetére
Ja akár kérdezhetném is, az én esetemben pl driver frissítéssel? (ha nincs mentés, vagy másolat)
-
spanglee001
addikt
válasz Mikulásbá #16075 üzenetére
bizonyám, be se kapcsoltuk, meg se néztem rendesen, csak hogy nincs e betörve kijelző és mentem is vonattal tovább jó gép, vigyázok rá bár a billentyűk között van már csipsz, gyros, keksz, egy kis sör és hamu
nameg persze egy fél perzsamacska, mert nekik is tetszik ám[ Szerkesztve ]
netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
maximilian4
addikt
válasz KillHates #16067 üzenetére
Én is elég sok mindent adok-veszek, ha minden eladó olyan lenne mint én, akkor nem izgulnék. Egyénként ha jó árban van valami és olyan az állapota amilyennek lennie kell sosem cigánykodok. Főleg egy olyan helyzetben amit leírtál. Inkább örülök hogy jó áron, jó eladótól vettem egy kimaxolt gépet. De azért azt tegyük hozzá, hogy bizony nem minden eladó olyan lelkiismeretes mint mi.
Csak jó lenne valami új gép, mert a mostani laposom 10 éves, asztalim is 9. Vigyázok a cuccaimra.[ Szerkesztve ]
Maxi
-
nagyúr
válasz KillHates #16073 üzenetére
Ahelyett is valami játék inkább.Ha valaki teszteredményre vágyik,tele a net vele.
ha egy gépet elad az ember,azt vagy üresen vagy frissen telepített Win-el fogja adni,ahogy vette.Na akkor még telepítsem fel a tesztprogramot,futtassam,stb.Ha van rá idő,oké,de volt már olyan is,hogy a gépet a vasútállomáson adtam át,miközben vártunk a csatlakozásra.Volt 10 perc az egész.
Pláne ha csomagként kell küldeni,személyes találka nincs is. -
addikt
válasz Mikulásbá #16070 üzenetére
A tesztprogram csak arra kell hogy megnézd mit tud és főleg egészséges-e a gép. Esetleg még egyszer gyönyörködsz benne és kész. Nem kell minden nap futtatni. Nem az öli meg a gépet, hanem a gondatlanság.
Egy használt gép vásárlásánál ha az az 1 perc teszt nem megy le kielégítően akkor ott gáz van. PL már az idő alatt túlmelegszik......Aztán lehet futtatni egyéb mást ki mit akar.
Egy komolyabb játéknál 3 órát egyhuzamban közel 100% terhelés mellett futtatva nem öli jobban a gépet?Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
nagyúr
válasz Bluesummers #16071 üzenetére
Hát igen... Ami nálam van az messze van a gyógyszerlabortól!
Sajnos elég lepukkant az épület, de így legalább olcsó a bérleti díj és így tudok olcsón is dolgozni!Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
őstag
-
nagyúr
válasz Darth_Revan #16064 üzenetére
Szerintem zsákutca itt a keleti blokkban egy ilyen gép piacára számítani. A G751 egy sikertörténet volt, mert 500 ezerért akkor a legjobb és legolcsóbb gamer gépet kínálták! Az még az az összeg volt amiért egy jobb módú IT-s a zsebébe nyúl. De 1M körül tudhat az a gép bármit, szerintem nem lesz piaca itt ugyanúgy mint anno a GX-eknek volt... Aki meg eleve megveszi, annak tök mindegy lesz, hogy 1 Misi vagy 1.3 Misi...
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz Bluesummers #16066 üzenetére
Csak még kell vennem egy szép sárga szemüveget, egy lila inget és megtanulnom a pákát a forró végénél fogni!!
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz maximilian4 #16061 üzenetére
Borzasztó egyszerű a történet, megnézed milyen embertől veszed, lehet látni, hogy használta, milyen gyári tartozékokat őrzött meg (doboz, papírok, törlőkendő, stb...)
Ez nem Neked szól, csak leírom, mert úgy jellemző nagy általánosságban:
Ember gyereke, használt notebookot vesz: jön sz@rrá teszteli Furmark, Prime, stb. Nagyítóval nézi a csavarokat, forgatja mint a pék kenyértésztát, kopogtatja, szagolgatja... Tényleg karcmentes, dobozos, de használt gép! Hümmög, akudozni próbál, hogy mégis használt (mintha új árban próbáltam volna meg kínálni) meg jön azzal, hogy nincsen rá garancia... Legyen szó, mondjuk a régi ASUS G501-es 400 ezres gépemről, amit 190-ért kínáltam 2 évesen, rommá update-elve: SSD, plusz ram, nagyobb HDD, 2db töltő, bontatlan Asus hátizsák, bontatlan Asus gamer egér... A neten 250 alatt sehol sem volt...
Ugyanez az ember bemegy az autókereskedésbe:
- rommá tetovált kopasz nepper, sz@rrá szoláriumozva, kar vastagságnyi fuxokkal, leöntve pacsulival. Az adásvételiben kb. 5 helyesírási hibát ejt, bratyizva, lekezelően magyaráz, nem tud összefüggő mondatokban kommunikálni.
- és ez az ember szó nélkül ennek a figurának kitokol 7-8 milliót a TUTI vételért: mert megtalálta azt a 10 éves bimmert amiben csak 140 ezer km van!!!Ja, persze! Ez kb. annyira életszerű, mint az a gamer gép, ami sohasem látott benchmark-ot!!!
Szóval gépet ugyanúgy mint autót: állapotra vegyél, mennyire szimpi az eladó és, hogy mennyire készséges. Kérj rá pár nap kipróbálási garanciát, rakd fel a kedvenc játékodat, próbáld ki azzal. DE NEM FURMARK-al, meg PRIME-al, az nem életszerű használat, az olyan mintha a fenti autónepperhez úgy mennél, hogy viszed a kedvent autótesztelő tégládat és ráteszed a gázpedálra, kirakod üresbe és hadd ugasson a motor tiltásban, amíg a kocsira alkudozol Valószínűleg a nepper ökle lenne aznap az utolsó amit láttál!
-
őstag
-
nagyúr
válasz spanglee001 #16063 üzenetére
Remélem te is jó gazdája vagy.
-
Darth_Revan
veterán
válasz KillHates #16059 üzenetére
Ha a magyar Asus tényleg 1 Misi alatt piacra tudja dobni, akkor hiába full integrált bga book, egyszerűen árban és tudásban is nem fogja megérni helyette MSI-t vagy AW-t venni (kivéve hogy nem kerül elő egy ciki rejtett hiba )
Clevo-t is max annak akinek nem számít a minőség és csak spórolni akar.Asus-nak most itt lesz a lehetőség jó magasra dobni a labdát , remélem élni is fognak vele.
[ Szerkesztve ]
-
spanglee001
addikt
ma raktak fel fészre egyet, van eladó itt péhán is. én is péháról vettem, innen a topikból.
-
addikt
Pár hónappal ezelőtt egy barátom akart venni egy pont ilyet használtan. Házhoz mentünk, megnéztük közelebbről, na nekem tetszett. Aztán a haverom mégsem vette meg....de ez más történet. Ha személyesen veszed valakitől, megnézegeted vele, együtt letesztelitek (Benchmark), hát látni kell. Tudjad hol lakik verésileg.
Persze egy kicsit rizikós attól még, de sokan vesznek így gépet. Legalább nem látatlanba megy.
-
addikt
válasz maximilian4 #16047 üzenetére
Jaja mint ahogy KillHates mondja.
Ha eredetileg 1050ti be gondolkoztál, akkor ez még jobb is, mert gyorsabb az a gtx 980m. Mondjuk én ezzel a vga-val venném, ha lehet választani. Nem kell feltétlen a legújabb modellekből válogatni.
Asus G751
[link][ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Elnézve az oldalt, felkötheti az AW (Dell) a gatyáját!
-
nagyúr
G751 G-Sync. Elég az mindenre, még sok ideig!
Jó hűtés, szép kijelző, kényelmes billenytűzet, jól bővíthető, jó minőség!!Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
Rettentően sok különbség van!!
Sokkal jobb élményt adott a G-Sync-es Asus G751-esen (HQ4700+GTX980M) a játék, mint az AW-mon (HQ6820+GTX1070)
Ha nem lenne fontos nekem az UHD már rég lecseréltem volna egy G-Sync-es gépre (meg ha játszanék rajta mondjuk. Most is a Macbook-ról posztolok mert az AW lemerült és lusta vagyok előszedni a táskámból a töltőjét )Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz Bluesummers #16032 üzenetére
Nekem mindig ez a kép ugrik be, amikor a kutyaütő fehérgallérosok okoskodnak:
-
nagyúr
válasz maximilian4 #16053 üzenetére
Jogos és érthető,én is így vagyok csak melóhely és itthon.Olyan a munkám,hogy van sok holtidő benne,amikor játszom,ha igen,akkor a lehető legjobb minőségben szeretnék.
Én megtoldanám a keretet-tudom,nehéz-akár kölcsönnel vagy részletfizetéssel,de ha legalább 2 évre gondolkodsz,érdemes belefektetni. -
maximilian4
addikt
válasz spanglee001 #16052 üzenetére
Mert 2 lakás között állandóan ingázok. A hét egyik felét Szegeden, a másikat Szolnokon töltöm és mndehol szükségem van néha egy kis lazításra. Asztali pc-t meg nem akarok kettőt venni.
Maxi
-
spanglee001
addikt
válasz maximilian4 #16051 üzenetére
ha monitor és saját perifériáid mennek, akkor miért nem asztalit raksz össze? vagy használtan g751jy elég jó kis darab és 300körül van.
-
maximilian4
addikt
válasz Mikulásbá #16050 üzenetére
Persze, nem csak a hardvert kell látni, de az is fontos. Egyébként tisztában vagyok vele, ezért is járok ennyire utána a dolognak és írtam hogy külsőleg se essen szét, mert akkor semmit nem ér a hardver, meg ne főljön meg, mert úgyszint semmit nem ér. Típusokra lennék kíváncsi, mert azt már tudom hogy elvileg mi nem jöhet szóba, de mi az ami igen, mert szinte mindent kilőttetek már amire rákerestem. Tudom hogy a legnagyobb probléma azzal van hogy csak 300 ezrem van, de nekem már ez is hatalmas összeg.
Kijelző méret egyébként nem fontos, sem a technológia, sem a billentyűzet, mert monitorra lenne rákötve és perifériákat is a sajátjaimat használnám. Tényleg amit látok és valós probléma a hűtés kérdése és az anyaghasználat.[ Szerkesztve ]
Maxi
-
nagyúr
válasz maximilian4 #16049 üzenetére
A Dell-ha a 7576-ról van szó-15.6-os,elég vékonyka,a hűtése nem tudom milyen hosszabb távon,és nem IPS a kijelző.
A 7577 már az lesz,de drágábban.
Én azt vallom,ha a játék fő szempont,akkor az 17.3-as legyen.
Nem csak hardvereket kell ám látni,pláne egy gamer gépnél.[ Szerkesztve ]
-
maximilian4
addikt
válasz Mikulásbá #16048 üzenetére
Igen az tetszik is, csak alternatívákra vagyok kíváncsi, hogy mi még a működő konstrukció ennyi pénzért. Az a baj hogy a Dell-ben "sima" gtx 1050 van, ennyi pénzért meg látni 1050 ti-t is, ami tartósság szempontjából nem kicsit jobb. Az a +10 fps sokat számít egy laptopnál, főleg úgy hogy nem 1 évre venném. Persze ehhez az is kell hogy ne hulljon szét maga a gép, meg ne throttlingoljon úgy hogy a játszahtóság rovására menjen. Ezért lennék kíváncsi hogy milyen működő konstrukciók jöhetnek még szóba.
(#16050) Mikulásbá
Hűtés szempontjából a 7567-et ajánlottátok tegnap a másik topikban és nem volt ellenjavallat. Csak ugye 300k-ért i5-tel és 1050-nel van. Az asus-nak van modellje (ge553ve), és a lenovonak (legion y520), ami ennyi pénzért már 1050 ti-vel ls i7-tel van, de csak rosszat olvastam itt a fórumon róluk. Engem konkrét típusok érdekelnének amik még szóba jöhetnek.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
nagyúr
Én még mindig azt javasolnám,amit a másik topikban linkeltem is.
-
maximilian4
addikt
Felmérés következik:
Ha lenne max 300 ezer forintotok, milyen gamer notit vennétek? Akár indoklás is jöhet (segítség számomra), de nem kötelező. Tenksz!Maxi
-
Zozzy94
tag
Ezeket végig nézve, most csak még jobban megtetszett....pont ezt akartam elkerülni
Kegyetlen ez a gép, el tudnám viselni...
iPhone 12 Pro Max 256GB & AirPods Pro2
-
Daert
őstag
válasz Darth_Revan #16043 üzenetére
A spec fülre fent jobbra kattintva.
-
Daert
őstag
Jól látom,a Chimera csak GTX1080-al lesz szerelve??Ha igen,az elég cumi!
-
[-HERO-]
senior tag
válasz spanglee001 #16040 üzenetére
A hangszórókat elnézve szerintem több lesz az 3w-nál
### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
spanglee001
addikt
20wattos hangcumóra emlékszem, a specnél meg 3w stereo az animáción a kijelzőben is van egy stereo meg a lapos elejében ahogy a képeken is mostakkor mi? nekem a hangzás is fontos, mert melóhelyen nem használhatom mindig a fejest
[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
válasz spanglee001 #16036 üzenetére
Újra el a Chimera oldala és látni pár hasznos infót [link]
-
spanglee001
addikt
igen van, én nem lennék meg nélküle. csakúgy mint a 144hz nélkül sem, pedig sajnos már lassan fél éve 75hz gsyncen vagyok én is minél többet nézem a csúcs kategóriát, annál több hibát vélek felfedezni a chimera tűnik a legjobbnak de megse jelent még
a gsync csak a játékoknál és főként a gyorsmozgású és multiplayer lövöldözős játékoknál van jelentősége ahol a reakcióidőn múlik minden, persze csak akkor ha szeretnél az érvényesülés örömével gazdagondni, el lehet bohóckodni gsyncel el de az input lag miatt elég nagy hátrányba kerülsz.netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
Daert
őstag
válasz KillHates #16031 üzenetére
Durva
Az ember minél jobban belemerül annál inkább elmegy a kedve.Egyébként van valami egyértelműen látható haszna a G-sync-nek?Vagy inkább csak méréssel igazolható.......
A megtekintett videók alapján van lényeges különbség a Techdemókban,Mindennapi használat mellett is ez a helyzet? -
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Először is adott egy új, most vásárolt laptop: Asus ROG Strix GL502V.
Mindent tökéletesen feltelepítettem rá: Windows 10 Pro 64bit és minden driver, stb. Egy dolgot semmiképp nem tudok feltelepíteni és az a VGA. Azt írja ki, hogy nem észlel megfelelő/kompatibilis hardvert. A VGA-t az eszközkezelő sem látja, valamint a GPU-Z sem, az everest viszont észlelte a 1060-as VGA-t. Próbáltam a laptop CD-n lévő drivereket, az Asus hivatalos oldaláról is leszedtem a drivert, valamint az Nvidia oldalán is kiválasztottam a VGA-hoz megfelelő drivert, de mindig az említett hibát írja ki a gép. Van valami ötletetek, mi lehet a gond?Minden segítséget köszönök!
Your car, your life ;)
-
őstag
-
nagyúr
Azt, hogy csak a FHD és a QHD G-Sync-es az oké, mert az eDP nem bír többet, az eDP sávszélessége kevés az UHD-n a G-Sync-hez. (ezért csak monitorban van jelenleg UHD és G-Sync, mert azoknak a belső protokollja LVDS) Szerintem azért TN az AW mert annak elég gyors csak a válaszideje a 120 meg a 144 Hz-hez. Persze az Asus és az MSI megoldotta, de ők nem slim kijelzőt használnak:
AW 17" LCD panel:
Asus, MSI IPS G-Sync panel:
Mókás az egészben, hogy régen az AlienWare-re volt jellemző a nem szabványos (nem elterjedt) alkatrészek használata, mára meg pont fordítva lett: az AW használ kommersz alkatrészeket Biztos nem elég nekik a 150%-os árrés gépenként
-
nagyúr
Miért ilyen kretének a Dellnél marketingesek??
oldalt is meleget fúj, alul szívja a friss levegőt
Mondjuk, ha fordítva rakják bele a hűtést, akkor már nem is csodálkozom semmin...
Azt már szóvá sem merem tenni, hogy a nagyobb felbontású kijelzőkön pont fakóbbak a színek, mint az FullHD-n... (oké, itt megértem a csúsztatást, mert a méregdrága UHD-t akarják rásózni mindenkire )
-
Balázzs
senior tag
HTSN5N52G6UP KVNeMT SOIHAB2 65BG 64 °C (147 °F)
Ez mennyire vállalható érték?
-
Daert
őstag
válasz Darth_Revan #16020 üzenetére
Ezt az oldalt nézd,csak a TN paneles verzióhoz jelölik a 4 modell közül.Ez hogy lehet
-
Darth_Revan
veterán
válasz KillHates #16017 üzenetére
Rohadt hangos az Asus, MSI es Clevo csucs gepek ventije is
Az uj HP Omen laptoprol (7700hq, gtx 1070 es 120 hz-es panel) van infod? Tesztelok dicserik minoseg teren es 100k-val olcsobb mint a fenti AW, de 1 dolog miatt kerdojel hogy megeri-e a vetelt. Az eddig tesztelt modellsknel egy AW vagy Asus-hoz kepest nagyon rakoncatlankodott a GPU orajel Ami miatt nem teljesitett 100%-on a VGA. Lett mar ez javitva bios frissitessel ? Mert ha javitottak akkor 600k-ert eleg Jo vetel lenne.
-
Daert
őstag
válasz Darth_Revan #16015 üzenetére
Érdekes.
A G-sync képes kijelző csak TN panellel elérhetőKillHates:
Nem baj UHD-re nem lesz keret.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Darth_Revan #16015 üzenetére
Van azért nyűg velük: szeret leégni a tápáramkör, ha a Quick Charge be van kapcsolva, az UHD-s kijelzők bleeding-elnek, és rohadt hangos a hűtésük! (sajnos még a 17-esnek is)
-
Darth_Revan
veterán
Kivalo valasztas ez Jo minosegu gep. Korabban 1 hibaja volt ennek, megpedig hogy mindenbol a legjobbat tette bele a Dell, de a hutopasztat megis kisporolta igy ujrapasztazas nelkul tulmelegedes hataran mozgott. Elvileg mar javitva Lett ez az arcpirito hiba (elvileg).
Viszont ha Ausztriaban veszed ,akkor javaslom az osztrak Dell hivatalos oldalat ez az oldal helyett. Onnan ugyanennykert megkapod 7820hk cpu-val.
-
Daert
őstag
válasz Darth_Revan #16013 üzenetére
Rosszul emlékeztem....
Max ebben,hacsak nem lesz valamikor a közeljövőben elérhető.Természetesen tudásban is.[ Szerkesztve ]
-
Daert
őstag
válasz Darth_Revan #16010 üzenetére
Ok,köszi,akkor felejtős.
Milyen jól tettem hogy rákérdeztem.
Mintha úgy emlékeznék hogy neked volt a kezedben Acer G9.
Ha nem tévedek,tudnál róla valamit mondani?[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
Teljesitmenyuk Jo, de azt ne felejtsd hogy ahol csak lehet sporol a Clevo. Haz csak muanyag, hutes minosege sem a legjobb (erintkezesi felulet sokszor nem tukorsima es a kontakt is sokszor csak elfogadhato) es az alaplapon levo FET-ek sem a legkivalobb minoseguek. Azt meg ne is emlitsuk hogy nyilvanosan bios frissitesek nem adnak ki (bar nem lehetetlen hozzajuk jutni).
Ha sporolni akarsz akkor arra jok, mert a teljesitmenyuk Jo, viszont minosegben ne varj olyat mint amilyen a csucs Alienware vagy Asus gepek. Ha nincs ilyen elvarasod akkor jok a Clevo gepek.
Clevo gepek inkabb a felso kategoriaban erik meg, also kategoriaban vannak jobb alternativak. Pl GTX 1080 gepet lehet kapni Clevo-bol haztol-hazig garival olyan arban ahol AW vagy Asus-bol csak GTX 1070-es gepet kapni.
[ Szerkesztve ]
-
Daert
őstag
A hozzáértőktől kérdezném;
A Clevo-Sager-Eurocom gépek még mindíg a bátran ajánlott kategóriába tartoznak? -
echterion
nagyúr
-
kirjak
aktív tag
válasz Muerte #16003 üzenetére
Klassz a masina, főleg ha még mindig megy.
Szerinted a mostani acerek is ilyen jók lesznek később?
Egy fórumos privát üzenetem szerint itt visszavesz a teljesítményből még ez az árkategória is ha terhelve van....A tisztelet mindenkinek jár! ASUS ROG Chimera G703VI-E5060T
-
addikt
válasz Muerte #16003 üzenetére
Gondolom aztán ahogy lehetett, jól feltuningoltad, pl cpu csere, ha lehetséges a csere. A neve alapján találtam egy ilyen kiszerelést, a belseje nem egészen ugyanez. Jó sok kiszerelés készülhetett ebből is.
Nekem a korábban említett 2 gaming laptop mellett, van még 2 ősrégi működő Vaio-m is. Egy VGN-AR31M. Ebben lecseréltem a cpu-t egy T7300-ra. Mai napig, ha TV-t nézek erről teszem, a benne lévő kártyának köszönhetően.
És a Vateráról egy hasonló, VGN-AR71S, amiben már Core 2 Duo T9300 (2.5GHz) Processor, Intel Mobile PM965 Express Chipset , Nvidia geforce 8600m gt (256MB)található. Ez a változat a páratlan szép fullhd kijelzőjét már képes teljes mértékben érvényesíteni. A videolejátszásra gondolok, youtube...........[ Szerkesztve ]
-
Muerte
Topikgazda
válasz KillHates #15992 üzenetére
Első "gaming" laptopom :
Acer Travelmate 4270
Processzor típusa Intel® Core™ Duo T2300
Processzor frekvencia 1,7 GHz
Processzor FSB frekvencia 667 MHz
Chipkészlet Intel 945 PM
Memória méret: 1GB DDR2
Memória max. bővíthetőség 4 GB
Merevlemez kapacitás 160 GB (5400 RPM)
Kijelző méret 15,4"
Kijelző típusa WXGA
Kijelző felbontás 1280x800 pixel
Grafikus vezérlő ATI Radeon X1600 integrált [link]
Grafikus vezérlő 256 MB HypermemoryEzen kezdtem el játszani,MOHAA,COD2,NFS Carbon,Trackmania online ,régi szép idők Kb. 5 perc volt mire rendesen felállt rajta az XP A frissítéseket,programokat mire felrakta mindig sokkot kaptam...
A gép ára 326e Ft volt
Megjegyzem a mai napig működik hibátlanul,egyszer 1-2 éves korában alaplapot kellett benne cserélni mert a villám beleb.szott a házunkba és a telefonon keresztül feljött a túlfesz az ethernet kábelen.Éppen az ölemben volt Trackmania-t nyomtam a haverokkal,aztán egy hatalmas sistergő dörrenés mikor a villám jött,egyidőben kifagyott merevre a kép és többé nem indult el[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Apple asztali gépek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- DIGI Mobil
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Politika
- További aktív témák...
- HP Pavilion 15,FHD 15.6",AMD Ryzen 5 3500U,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i5, 16/512GB, touchbar, garancia
- Macbook Pro 16" M1 Pro - 2022 gyártás, 32/512GB, garancia
- Macbook Pro 14" M3 Pro - 2024 gyártás, 18/512GB, 100%, Apple garancia, doboz
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar, garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest