Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    válasz inf3rno #65252 üzenetére

    Volt egy komolyabb bringás balestem 2014-ben. Három törés, két nagyműtét, titán be, fertőzés, titán ki.
    2015-ben egy kisebb, de hasonlóan szerencsétlen bringás esés, két törés, tíz hét gipsz.

    Akkor megkaptam, hogy a büdös életbe többet nem ülhetek bringára, ahelyett kellett valami és jött a futás. Akkor tévedtem ide és kedveltem meg pillanatok alatt a Társaságot.
    Aztán a lábaim bemondták az unalmast, két hét alatt három szakorvos mondta, hogy hagyjam abba a futást és bringázzak inkább, így végül visszanyargaltam a bringázásra - jó pár hétig volt utána itthon mosolyszünet. De megérte.

    Évekig nem futottam, de akkor is olvastalak Benneteket, s akkor is (és azóta is) vallottam, hogy ez a PH legjobb Topikja, legjobb Közössége.

    Párszor megpróbáltam újrakezdeni, de sehogy sem sikerült, egészen tavaly novemberig. Az újrakezdésben oroszlánrésze volt Chuck Norris Kollégának, akivel volt szerencsém párszor személyesen is találkozni. Aztán lassan, de biztosan összeállt a fejemben, mit és hogy kellene csinálni - miképp kombinálni a súlyos edzéseket, a bringázásokat és a futást.

    Nagy lökés volt számomra, hogy elolvastam gyors egymásutánban négy futással kapcsolatos könyvet, ezek nem csak inspirálóak voltak számomra (zömében), de a technikám javításában is segítettek és nagy adag motivációt is szolgáltattak.
    Erre pakolt rá még egy lapáttal Munkatársam, akinek a nevébe véletlen futottam bele a Strava csoportunk neveinek böngészése közben ;) valamint Tibcsi, aki 0-ról nagyon-nagyon szép fejlődést leírva robbant be a mindennapjaimba. Előbbi (és ezzel nincs egyedül a Fórumon) rámutatott, hogy a mindennapi sportolás is lehetséges, Család, kisgyerekek és munka mellett is (értsd: kedvenc kifogás ment a kukába :D) , míg utóbbi a mentalitásával, a kitartásával tett hozzá a hozzáállásomhoz.

    És közben imádok ideírni, vagy csak olvasni Benneteket és egy fél soros kérdésre is képes vagyok 15 perce gépelni. Hát ez motivál. Ti motiváltok :K
    A Feleségem a fél topikot ismeri már névről, rendszeresen mesélek rólatok, mutogatok képeket, diagramokat.

    Más közelítésben pedig azt mondanám, a legfőbb motivációm a Gyerekeim számára rámutatni, hogy a mozgás a mindennapok része kell, hogy legyen. És csinálhatunk és csinálhatnak bármit, csak élvezzék, leljék benne örömüket. De lehetőleg minden nap mozogjanak.
    Hogy ez fogyással, egészségesebb élettel jár, már csak grátisz. Ahogy az is, hogy a sok befektetett "munkát" igyekszem megbecsülni azáltal, hogy jobban odafigyelek arra, mit eszek-iszok, mikor fekszem, stb. - amiről sokat beszélgetünk a Gyerekekkel is.
    A jövőnkre tett nagy célkitűzésem, hogy családilag is többet sportoljunk - ez ma még nem igazán tűnik megvalósíthatónak, de egy-két éven belül reálisan elérhető (ahogy kicsit nagyobbak lesznek és Feleségem befejezi az iskolát).

    És hál' Istennek úgy fest, az elmúlt hónapokban sikerült egy-két apukatársat (sőt még anyukatársat is!) inspirálnom, motiválnom, frontálisan vagy épp indirekt módon, de aktívitásra bírnom. Az Ő sikereik, eredményeik pedig még motiváltabbá tesznek :)

    @#65255emvy: Óriási :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák