Új hozzászólás Aktív témák

  • Fred23

    nagyúr

    válasz Zozo0525 #58428 üzenetére

    Én agnosztikus ateista vagyok, vagyis nem tagadok semmit, csak úgy vagyok vele, akkor hiteles x hit, ha van megfelelő bizonyíték. Az meg számomra nincs.
    És ahelyett, hogy ugyanazt tenném vmi indokkal, mint a 99%, úgy döntöttem, hasznosabb társadalmilag, ha nyíltan "ellenállok". Már minden ismerősöm tudja, hogy én kimaradok az egészből. Nem adok, és nem kapok ajándékot, nem megyek ünnepelni, stb. Most jött meg feleségem rokonoktól, nem mentem vele. Ez egyfajta szerepvállalás is, ami szerintem hasznos. Volt már olyan nem hívő, aki mondta, hogy szeretne úgy tenni, mint én, és talán valamikor majd sikerül is neki, de egyelőre túl nagy rajta a nyomás, így inkább karácsonyozik a környezete elvárása miatt. De rám legalább már lehet mutogatni, hogy ilyen "marhák" is vannak, és ez a viselkedés is hat, számít, befolyásol.

    Cipőkkel szerintem túl keveset foglalkoztam eddig, sokszor az se zavart, ha valamelyik kicsit kényelmetlen. Jövőre kitanulom a "szakmát", és bezsákolom a legkényelmesebb, legszuperebb cipőt. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák