Új hozzászólás Aktív témák

  • szki

    őstag

    válasz cekkk #4855 üzenetére

    Türelem! A magas, és az alacsony pulzusú munka is ugyanúgy éget zsírt! Az egy tévhit, hogy csak az alacsony aerob zónában végzett munkánál történik zsír égetés. Valójában olyankor csak százalékos arányában használ a szervezet főleg testzsírt. Magas pulzusú munkában arányaiban kisebb a zsír égetés, de abszolút értékben könnyen lehet, hogy több! Illetve nevezhetjük "utánégetőnek" a kimerített energiaraktárak pár napos feltöltődési folyamatát (a máj és az izmok glikogén raktárai).
    Persze a genetika sok mindent meghatároz.. Egyik kollégám képtelen hízni, és izmot építeni is (172 cm, 55 kiló, szálkás izomzat). Más meg a víztől is hízik.

    Nekem jelenleg azzal van leginkább gondom, hogy ne fogyjak le 85 kg alá. Sokat kell ám hozzá ennem! Mondjuk a bicajozást én is szinte regeneráló zónában csinálom mostanában (130-as pulzus). Tegnap bicajoztam egy sportosat, és pont sikerült felnyalnom az aszfaltot :( Uszodába 3 hétig nem mehetek, de futni, bicajozni tudok még a horzsolásoktól :DDD

    Ja: felesleges a kilókat méregetni túlsúlyos állapotban. Egyedül a haskörfogatot kell néha megmérni. Kisportolt állapotban inkább van jelentősége a kilók méricskélésének.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák