Honnan tudjuk, hogy melyik tartalmat gyártotta a TikTokra az AI?

Az OpenAI és a mások eszközeivel gyártott, AI-alapú tartalmakat is címkézné a TikTok.

A TikTok azt tervezi, hogy ezentúl digitális vízjellel címkézi fel az olyan képeket és videókat a platformján, amelyeket mesterséges intelligenciával generáltak.

A kutatók régóta aggódnak, hogy az AI által generált tartalmak befolyásolják majd a választásokat és sok egyéb kárt is okoznak. A TikTok vállalta (több más tech cég mellett), hogy tesz ez ellen. Az appon belüli eszközökkel gyártott AI-tartalmakat eddig is címkézték, de mostantól a külső AI-szolgáltatással generált tartalmakra is vízjelet helyzenének.

Az irányelveik tiltják a címke nélküli, realisztikus AI-t, így ha ilyen megjelenik, törlik az irányelvek megszegése miatt.


[+]

A mindezt lehetővé tévő Content Credentials technológiát egy olyan csoport hozta létre, amelyben az Adobe és a Microsoft is benne van, használni pedig a Google és a Meta is tervezi.

A rendszer azonban csak akkor működőképes, ha a tartalmat elpálló AI-eszköz fejlesztője és a tartalmakat terjesztő platform üzemeltetője is ugyanazt az ipari szabványt használja. Így például az OpenAI Dall-E eszközével egy kép generálásakor vízjelet kapunk a képre, valamint olyan adatokat, amelyek jelzik, ha később valaki módosította azt. Ha a megjelölt kép a TikTokra kerül, automatikusan címkézi a rendszer, hogy AI generálta.

Az USA egyébként már törvénybe foglalta, hogy a ByteDance vagy leválasztja az amerikai TikTokot vagy betiltják az országban. A ByteDance perel.

Azóta történt

Előzmények