Új hozzászólás Aktív témák

  • DBAtti

    aktív tag

    válasz Andris837 #3865 üzenetére

    Szia!

    Először is: nem vagyok szakértő, csak a saját magánvéleményem a következő:
    - Ekkora súllyal valóban nem érdemes rögtön a futással kezdeni. Az úszás lehet a legjobb, még ha macerás is, illetve az aerobik jellegű gyakorlatok (nem tudom mi a szép nevük). Jó zsírégetők, és nem terhelik az ízületeket.
    - KERÜLD AZ OLCSÓ FUTÓCIPŐKET! Egyrészt azért, mert egy hagyományos "rácsos sarkú" darab (ezek vannak 10k környékén, és alatta) pillanatok alatt tönkremegy, de főleg azért, mert eközben TÖNKREMENNEK TŐLE AZ ÍZÜLETEID! Én is most kezdek komolyabban foglalkozni a sporttal, és elhiheted, ég és föld a különbség egy ilyen 10k-s cipő és egy komolyabb darab között. Csak 15k-ig mentem eddig fel, és soha többé nem éreztem, hogy a talpam, vagy a térdem fájna, előbb fáradnak el az izmaim (most lábfejre kell gyúrnom).
    - Ha mindenképp szabadban szeretnél mozogni, gyalogosan, szerintem az "erőltetett séta" a legjobb megoldás, napi 40-45 perccel is már sokkal előrébb vagy, ezt olyan pulzus tartományban kell végezni, hogy az Aerob (kapacitásfejlesztő-zsírégető) tartományban maradjon.
    Érdemes utánaolvasni, itt találsz róla például egy kis összefoglalót.

    szerk:
    ÉÉÉÉS ami kimaradt, a legfontosabb: DIÉTA! A DIÉTA NEM KOPLALÁST JELENT! A diéta helyes étrendet jelent. Próbálj kevesebbet enni, csak annyit, amire a szervezetednek valóban szüksége van, egészséges(ebb) kajákat (ha hús, akkor szárnyas és hal, kevesebb zsiradék mindenhez). Erre szerintem mindenkinek magának kell rájönnie, nincs egy olyan ultimate megoldás, ami mindenkinél beválik. Nekem is sokat kellene fejlődnöm, de ez az, ami igazán nagy eredményt tud produkálni, a rendszeres mozgás mellett. A zsírégető csodaszerekre sem érdemes áldozni.
    Ezzel kapcsolatban pedig egy egész jó irománynak gondolom A sárga kapszula című könyvet (Drugs Bunny szerző), elérhető a neten.

    [ Szerkesztve ]

    "A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."

Új hozzászólás Aktív témák