-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
addikt
válasz Tyrel #107845 üzenetére
Ugyanezt nem, DAC téren a Cayin a legjobbak között van. Az XD05 Pro a cserélhető DAC moduljaival igen jó cucc, de alapzajos IEM-ekkel, meg majdnem egy kilós. A FiiO Q7 fantasztikus, de a Cayin + PA10 túltesz rajta. Talán a Mojo2 az, ami egy ideális egyensúlyban áll, csak épp akkor pont a nagyon kompakt opció nincs meg, azaz utazáshoz nem kell vinni a téglát, otthon meg lenyűgözhet.
Az biztos, hogy egy akkus, BT-vel is rendelkező RU7-et azonnal vennék, gondolkodás nélkül, a Beyerdynamic Xelento 2-vel olyan szinergiában van, hogy az csoda.
-
Tyrel
őstag
válasz Tyrel #104926 üzenetére
Hosszas kihagyás után visszakanyarodva az USB dongle DAC témára, korábban írtam a FiiO KA13-ról és a K3s-ről. Azóta viszont elég sokat rágta a fülemet a kisördög, és "rákényszerített" másik megoldások kipróbálására is.
Az egyik ilyen a tavalyi évben legjobb low budget megoldások közt gyakran emlegetett Colorfly CDA-M1P. Gondolom ennek a neve itt nem ismerős senkinek, de csak kínai cucc, gagyinak nem gagyi. Egy AKM 4493SEQ chip adja a lelkét, és már amikor megkaptam megerősítette bennem annak a - egyes HiFi reviewerek által hangoztatott - hitnek a cáfolatát, mi szerint egy-egy árkategórián belül minden dongle DAC ugyanúgy szól. Határozottan nem.
A korábbi két FiiO versenyzőhöz képest a Colorfly hangja tényleg más. Használtam X2HR-rel és Meze 99 Classics-al is, főleg ez utóbbival a 4.4 balanced kimenetet használva tűnik fel a különbség. Ez a dongle tényleg meleg és analóg hangú, bár még mindig csak ismerkedem ezek jelentésével... Nyilván nem túlzóan, ez is nagyon szépen, tisztán szól, nem kell óriási különbségre gondolni, inkább csak finoman hajlik egy irányba, egy kicsit más. Kb. úgy tudnám leírni, hogy gyerekkoromban amilyen hangja volt apám Akai magnó + Videoton erősítő kombójának, kb. abba az irányba hajlik ennek a hangja. Kicsit minden lágyabb, egy kicsit maszatosabb, búgóbb hangú. Nem éles a különbség, pl. egy K3s után hallgatva, inkább épp csak annyi, hogy valahogy tudat alatt hasson az emberre.
Annak ellenére, hogy a FiiO azért egy nevesebb gyártó, azt kell mondjam a fenti hármasból a Colorfly megoldásával szerettem a leginkább zenét hallgatni. Hármójuk közül egyértelműen a KA13 volt a legneutrálisabb, számomra túlságosan, unalmasan is az, már túl is adtam rajta. A K3s egy fokkal jobb volt, nem igazán a hangminősége, hanem inkább a feature-ek ill. főleg a bass boost miatt. Ha sokat játszanék pl. shooterekkel, és sokat néznék akciófilmeket, akkor ő lenne a favorit. Zenét hallgatni is jó volt vele, de bass boost ide vagy oda, valamiért a CDA-M1P-hez nyúltam mindig. Valahogy ennek a kevésbé neutrális, picikét kevésbé részletes hangja sokkal pihentetőbb, élvezetesebb volt. Egy ici-picit több lelke, több "füstössége" volt vele a zenéknek, ami miatt nem fáradtam bele a zenehallgatásba fél - 1 óra után, mint a FiiO megoldásaival. Nem tudom máshogy leírni a különbséget...
Egyébként maga a DAC hardveresen nem egy kiemelkedő valami, méretéhez képest nehéz és a hangerőszabályzója sem a legjobb. Billenő gombos, de nem billen elég nagyot ill. elég határozottan, így hüvelykujjal nyomkodva gyakran nem egyértelmű merre is billent el ill. hol is találtam el... Néha sikerült úgy megnyomni, hogy mindkét fele lenyomódott, ez pedig ha jól emlékszem talán a filterek közti váltás csinálja. A különböző filterek közt viszont én semmilyen különbséget nem hallok, és a KA13-mal sem hallottam. Maga a háza egyébként fém, masszív, a csatlakozói is stabilak... de kijelzője és szoftvere egyáltalán nincs, egyetlen apró kis LED-en keresztül tájékoztat mindenről amit csinálhatsz vele. A külcsínon érezhetően spóroltak, hogy ebbe az árkategóriába le tudják hozni az AKM 4493SEQ-t.
Egész megkedveltem a Colorfly budget megoldását, viszont aztán tovább súgdolózott a fülembe a kisördög, így végül neki is és a FiiO-knak is menniük kellett...
Történt ugyanis, hogy egy gyenge pillanatomban lecsaptam egy Cayin RU7-re. A Cayin neve talán már ismerősebb errefelé is, a RU6-tal egyszer már felborzolták a kedélyeket a dongle DAC piacon. A RU7 értelemszerűen az ő utódja, így ő sem egy hagyományos "delta-sigma DAC", tehát nincs benne semmilyen Cirrus/ESS/AKM zajkeltő IC... Helyette visszanyúltak a klasszikus, ellenállás-létra alapú erősítőkhöz és azok logikáját nyomták össze egy kis USB-s kütyübe. Ez egy 1-Bit DAC, 128 ellenállásból, amiből én az iménti 1-2 mondaton túl többet nem értek, de talán érdekes lehet itt egyeseknek.
A RU7 egy jóval magasabb árkategória már, mint az előző 3 DAC, kis túlzással egyedül kerül annyiba mint ők együtt. Ennek ellenére ez a leg "nyersebb" DAC is közülük, ezen érezni a leginkább hogy valami szokatlan boszorkányság történik a kis készülékbe rejtve. Pl. a hangerőszabályzás itt is gombos, digitális, 100 lépcsős, viszont a 49-es és a 79-es hangerőszinteken bármelyik irányból átlépve el-elhallgat egy másodpercre, mert valahogy átkapcsolgatja magában az ellenállások bekötéseit. A 79-es lépcsőt mondjuk nem tapasztaltam meg, mert az már low gain-nel is halláskárosodás kategória a 4.4 Balanced kimeneten, nagyon sok kraft van benne. Ezenfelül előfordult vele már párszor, hogy ki kellett húznom az USB-ből és újra bedugni, mert valahogy elvesztette a barátságot a laptoppal és nem szólalt meg többet. Ez elég ritka és ált. hosszasabb némaság/tétlenség után eshet meg, de a többiekkel ilyen nem volt.
További technikai furcsasága ennek az eszköznek, hogy a másik 3 DAC-cal ellentétben egyáltalán nem érdekli hová van állítva a Windows hangereje. Akár 1% akár 100%, ő mindig a saját beállított hangerejének megfelelően szólal meg. Gondolom talán a DSD átalakításkor veszik el a hangerő, de erről majd később...Van viszont neki egy kijelzője és ott rendes menüje is, szóval végre nem csak tippelgetni tudok, hogy hogyan is van épp konfigurálva és hová is van állítva a hangereje. Bár ez viccesen hangzik, de a K3s hangerő tekerőjének egyik nagy előnye hogy ránézésre láttam milyen hangos. A KA13-mal és a CDA-M1P-vel néha elfelejtettem, hogy felhangosítottam, aztán elindítottam valamit és frászt kaptam...
Na de beszéljünk inkább a Cayin RU7 hangjáról, elvégre az az erőssége. Én őszintén nem gondolom, hogy a FiiO KA13-nak, a K3s-nek vagy a Colorfly CDA-M1P-nek bármi szégyellni valója is lenne, szerintem igenis mostanra tartunk már ott technológiailag, hogy egy ekkorka kis zajkeltőnek is elismerésre méltó tulajdonságai lehetnek... Ennek ellenére a Cayin RU7 még rá tudott tenni ezekre egy lapáttal. Bár nem nyílik akkorára az olló, ill. nincs olyan nagy különbség, de kb. hasonló érzés volt ezt kipróbálni, mint amikor az ember életében először hallgat meg egy normálisabb DAC-ot vagy hangkártyát az alaplapi ALC887 után.
Hirtelen új részleteket fedeztem fel az addig általam jól ismert zenékben, ill. jobban előtérbe kerültek olyan részletek amik talán addig is ott voltak, de nem elég határozottan ahhoz, hogy feltűnjenek. Egyik általam már rongyosra hallgatott zeneszámban pl. egy pillanatra hallottam, ahogy levegőt vesz az énekes. Ez előtte soha nem tűnt fel, és rendesen meglepett.A RU7 nem csak árában más kategória, tényleg többet tud. Nagyon részletes hangja van, nagyon magabiztos, pontos, nagy a hangtere, minden tartományban szépen szólal meg. Nincsenek semmilyen bántó tüskéi, éles hangjai, hiányosságai. Érdekes, hogy részletessége ellenére mégsem fárasztó hallgatni, nem túl "analitikus", van benne élet. USB dongle DAC léptékkel mérve mindent is jól csinál.
Ez az első olyan USB-s cucc (korábban volt Dragonfly Black, BlasterX G6 is), aminél határozottan azt érzem, hogy ha tovább akarnék lépni akkor a fejhallgatót kellene cserélnem... szerintem a Meze 99 Classics sem elég hozzá, hogy a RU7 minden képességét meg tudja villantani.Érdekessége még, hogy mindenféle formátumú hang inputot átkonvertál DSD-re, mielőtt ráeresztené az ellenállásokra ill. mielőtt hangot formálna belőle. Ez lehet DSD64, DSD128 vagy DSD256, és hatással vannak a hangzására is. Ezen felül lehet itt is filtereket is kapcsolgatni, de azok közt én ugyanúgy nem hallom a különbséget ahogy a többi DAC-cal sem. Visszatérve a DSD-re, a 128 és a 256 közt olyan sok különbséget én nem hallok, talán a 256 magas tartományban egy kicsit élesebb, de nem is igazán használtam így. A 128 nagyon neutrális, szerintem kb. ezt érdemes default-nak használni. A DSD64 viszont már feltűnőbben eltér a másik kettőtől. Ebben a módban melegebb, analógabb hangja van a RU7-nek, kb. olyasmi irányt vesz mint amit a Colorfly DAC-nál írtam feljebb. Vannak olyan zeneszámok amiknek ez kifejezetten jól áll.
Aki - hozzám hasonlóan - ultra hordozható megoldásra vágyik, annak szerintem mindenképp érdemes elgondolkodnia a Cayin RU7-en, tényleg egy különleges tudású és kategóriáját (nem ár, hanem USB donge) túlteljesítő megoldás.
Viszont aztán jött a kisördög, megint... Azért van 2 fejhallgatóm, mert gyakorlatilag 2 helyen lakok, és a fejhallgató dobozában tartom a hozzá épp társítani kívánt DAC-ot is, így többször is előfordult hogy az X2HR-t "nem tudtam használni" mert a Meze dobozában maradt a Cayin, 250km-rel arrébb...
Így végül rendeltem egy ONIX Alpha Xl1-et is... Ez egy nagyon új DAC, olyan értelemben hogy az általa használt Cirrus Logic CS43198 is friss-ropogós megoldás... Nagyon jó értékelései is vannak, könnyen lehet hogy ez lesz a 2024-es év best buy low budget dongle DAC-a, de nekem még nincs meg elég régóta ahhoz, hogy érdemben nyilatkozni tudjak róla. Így erről egyelőre csak annyit mondanék, hogy tényleg jó. Abszolút értékben azért annyira nem jó mint a RU7, de ha az árakat is hozzáveszem, ár/értékben bőven jobb annál. A "régi" 3 DAC-omnál pedig abszolút értékben is egyértelműen jobb.
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
-
Tyrel
őstag
válasz Tyrel #103675 üzenetére
Bár ez a topic-ban low-end-nek számít, én azóta is mini-dongle keresésben vagyok. Hátha valakit érdekelnek ezek is.
Ahogy korábban írtam először egy Dragonfly Black volt, de nem tetszett a hangja (lásd. amire válaszoltam), továbbá az sem, hogy borzasztó hangos... Windowsban 4-6% hangerőnél feljebb nem nagyon tekertem és elég nagy lépcsők vannak 1-1% közt is.
Sokat keresgéltem és végül is - részben mert az ő termékeik voltak is készleten - a FiiO mellett sikerült kikötnöm - HiFiGo-ról szereztem be, így olcsóbbak. A fejhallgatóm azóta is az X2HR, a gyári kábelével. Mindkét dongle-t laptoppal használom csak, arra vettem.
Az egyik dongle amit kipróbáltam a FiiO KA13. Viszonylag olcsó, pici, de jó minőségérzete van. Ebben a Cirrus Logic CS43131 chipjéből van kapásból 2, megtámogatva 1-1 SGM 8262 erősítővel.
Külsőre van rajta egy "desktop mode" kapcsoló, ami igazából csak egy túlmarketingelt Low/High Gain kapcsoló. Az X2HR-nek a "desktop mode off", azaz a low gain is bőven elég. Ezen felül még egy hangerőszabályzó billenőgomb van rajta. Ez alapvetően jó minőségű, jól érezhetően pattog ahogy nyomkodom és jól alá van támasztva, de nekem nem kényelmes használni, valószínűleg túl nagyok hozzá az ujjaim.Nem vagyok audiofil, szóval a hangminőségéről nem tudok részletekben nyilatkozni, de a méretéhez képest szerintem nagyon rendben van. Szép tiszta hangja van, erőteljes, részletes, nekem kb. neutrális is - szerintem simán megfelelhet kapudrognak ill. belépő DAC-nak a HiFi világába.
PC-re van hozzá egy külön driver (részben ezért is lett FiiO, másik gyártóknál kevésbé találtam ilyesmit). Ez túl sok lehetőséget nem kínál, nincs benne EQ és semmi hasonló, csak mutatja hogy az eszköz csatlakoztatva van és alap infókat szolgáltat róla.
Összességében szerintem megéri a pénzét és kellemes róla zenét hallgatni, vagy igazán bármi mást, viszont érzésre ennek a terméknek inkább a mobiltelefonos felhasználók a célközönsége. Van is hozzá egy mobilos app ahol elvileg sokkal több beállítása van mint a PC driverben, pl. EQ is, de mivel én laptoppal használom, ki sem próbáltam.
Bizonyos fajta zenéknél (pl. modern komolyzenénél) eléggé szeretem a mély hangok kiemelését, és ezt PC-n nem igazán tudom megoldani a KA13-mal. Bár vannak szoftveres megoldások erre, pl. az Equalizer APO, de istenigazából inkább szenvedés az egész mintsem megoldás... Ezen felül kíváncsi voltam, hogy mit tudhat egy másik gyártó hangchipje, mennyire venni észre a különbséget?...
Így nem sokkal rá beszereztem egy FiiO K3s-t is. Tökéletes tesztalanynak tűnt, egyrészt mert van rajta egy Bass Boost kapcsoló (pont ami nekem kell), így nem kell semmilyen szoftver vagy EQ, csak átkapcsolom és már boldoggá is tett. Ráadásul ebben az ESS Sabre ES9038Q2M chipje felel a zajkeltésért, igaz nem dual felállásban, de úgy tudom ez alapból egy felsőbb kategóriás chip. Az erősítésért itt egy TI OPA1612, és 2 TI OPA926 felel, ami nekem már meghaladja a szintemet (nem értem miért van 3 chip).
Külsőre - sajnos - ez egy sokkal nagyobb dobozka, mint a KA13. Vele már nem oldható meg, hogy csak úgy lóg a kábelen valahol - kell neki külön helyet találni. Ennek oka főleg az, hogy tele van számomra tök felesleges dolgokkal mint pl. a vonal, coax és optikai kimenetek.
Ott van viszont a korábban említett Bass kapcsoló, és egy Gain váltó is. Ezek minőségérzete rendben van, viszont borzasztóan picikék és 2 kiálló (hangerőszabályzó és 3,5mm jack) közt vannak, így kb. csak körömmel tudja átkapcsolni őket az ember, elég kényelmetlen. A hangerőszabályzó - ami egyébként bekapcsoló gomb is egyben - viszont kifejezetten kellemes, tekerős megoldás. Viszonylag könnyű megfogni és egész elfogadható minőségérzete van, továbbá az érzékenysége is jó, finoman állítható.PC-n ugyanazzal a driverrel és hozzá tartozó "FiiO USB Device Audio Control Panel"-lel működik, amivel a KA13 is. Nyilván így ugyanolyan buta is, nagyjából semmit nem lehet benne testre szabni. Pozitívum viszont, hogy tudja kezelni a driver ha egyszerre több FiiO USB-s hangcucc van a gépre csatlakoztatva.
A hangminőség ennél a terméknél is kifejezetten jó, legalábbis az árához képest. Ezzel is élvezet a zenehallgatás, tisztán, magabiztosan szólal meg. Részletes, de nem túlzottan ill. nem zavaróan. Szintén jó választás lehet annak, aki épp kapirgálja a HiFi jéghegy csúcsát.
A Bass kapcsoló érdekesen működik. Valahogy nem olyan, mint amikor EQ-val próbál bass boost-olni az ember. Bekapcsolás után kell neki pár másodperc amíg összeszedi magát, és kicsit olyan mintha magára a lejátszott hangra "gerjedne rá". Nem tudom hogy magyarázzam, kb. mint egy turbófeltöltő amit ugye maga a motor hajt. Ez nem jelenti, hogy menet közben a zeneszám intenzitásától függően változna a bass boost, csak a bekapcsoláskor van egy kis "felpörgési ideje". Én tökre élvezem amit csinál és egyébként nem ront a hangminőségen sem, szerintem, de el tudom képzelni hogy igazi vájtfülűeknek nem tetszene. Nem lesz tőle nagyon hegyes, éles a mély, de határozottan több. Kicsit úgy kell elképzelni, hogy egy lábdob ezzel sem üti le az ember fejét, egy basszusgitár viszont jóval testesebb lesz.
Összehasonlítva a KA13-mat és a K3s-t, hangminőségre én azt mondanám a K3s igazán nem jobb. Amennyivel drágább a KA13-nál, azért inkább extra kimeneteket és jobb hangerőszabályzót, továbbá Bass boost funkciót ad, de kifejezetten jobb hangminőséget nem.
Ez nem jelenti viszont, hogy ugyanúgy szólnának. Tényleg észrevehető a különbség a Sabre és a Cirrus chipek hangja közt, de nem vagyok elég jártas a témában, hogy ezt jól le tudjam írni. A KA13/Cirrus megoldásával az énekhangok számomra kicsit tisztábbak, szebbek, jobban hallhatóak az ének visszhangjai, felharmónikusai. Ezzel szemben a K3s/Sabre mintha kicsit részletesebben "jelenítené meg" ill. mintha egy paraszthajszállal jobban izolálná a különböző hangszereket. Hosszú távú ill. háttérben történő zenehallgatásra a KA13/Cirrus lehet hogy jobb, puhább, kellemesebb kicsit. Aktívan figyelve, HiFi zenehallgatásra viszont talán a K3s/Sabre lehet kicsit jobb, részletesebb.Külön kitérve picit a mélyekre (mivel nekem ez fontos volt) azt mondanám, hogy a KA13-ban egy kicsivel több, erősebb mélyek vannak mint a K3s-ben, egészen addig amíg utóbbin a Bass boost-ot be nem kapcsoljuk. Arra próbálok ezzel kilyukadni, hogy egyébként a KA13 sincs elveszve a mélyek terén, jól szól, inkább az én ízlésem és a nyitott fejhallgatóm kombinációjának köszönhető, hogy néha igénylem a mélyerősítést.
A Dragonfly Black már nincs meg, de mindkét FiiO egyértelműen tisztábban és neutrálisabban szólal meg nála.Utólagosan egy kis megjegyzés mindkét DAC/AMP-ról, hogy mindkettejüknek saját, belső hangereje van. Értsd. a hangerőszabályzó gomb/tekerő egy PC-n ill. szoftveresen "láthatatlan" hangerőt állít, tehát amikor nyomkodod/tekered akkor a Windows-ban a hangerő nem változik. Ez - főleg a KA13 esetén - kicsit kényelmetlen tud lenni, a K3s-nél legalább magán a tekerőn látod, hogy hol áll. (Egy Sound BlasterX G5 / G6 hangerő tekerője pl. a Windows hangerőt változtatja)
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz Tyrel #103675 üzenetére
Csak spekuláció részemről, de pont pár napja volt egy hasonló kérdés, és akkor az ibasso Dc06 volt, ami valamiért előkerült. Pontosan már nem emékszem, mert most bennem van 3 sör, meg majd 2 deci whisky. Egyébként ezzel a "tunninggal" kicsit nagyobb lett a tér az aktuálisan használt fejhallgatóban, bár a részletek mintha kicsit mosottá váltak volna. Van tesója is, a DC 06 pro. Fogalalam sincs milyen a hangja, de sabre dac van benne.
[ Szerkesztve ]
-
Sonja
nagyúr
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
én nem vagyok vájtfülű, nincs high end cuccom stb, ha úgy adódik akár a telómról is hallgatok út közben zenét, nincs vele probléma (Xiaomi Mi A3), de YT valahogy egy külön állatfaj. A zenék túlnyomó része nagyon rosszul szól, pedig ha jól tudom 192kbps (??), ami mp3-ban bőven hallgatható. Mégis amikor discordon stb helyeken valaki linkel YT zenét és belehallgatok feláll a szőr a hátamon, annyira vékonyan szól az egész... nincs semmi test, erőtlen az egész, a részletek 60%+a hiányzik stb, mintha az egész hangkép összes tartománya vágott lenne...
pedig én tényleg olyan vagyok, aki alapvetően nem veszi észre a különbségeket... (persze józan ész határain belül, ergó lossless vs lossless, vagy akár egy jó minőségű mp3 stb)szóval én kerülöm, csak amikor nagyon muszáj, akkor használom.
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
bkercso
nagyúr
Meg is válaszolták. Szerintem se a formátum a legnagyobb gond YT-nál: csomó minden hallgatható minőségben van fent, még akkor is, ha létezik feljebb.
Bár én is szívesebben hallgatok FLAC-ot, de azért a mosott közép és az erőtlen mély nem szükségszerű egy tömörített formátumnál.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
alphamooncam
őstag
Ellenőrizhetetlen a forrás minősége,hogy dolgoztak a hangmérnökök, de lehet igaz ez akár az összes stream szolgáltatóra is. Lehet én vagyok paranoiás, de csak abban hiszek amit én vásárolok a kiadótól, vagy fizikai hordozón. 10 éves kislányom minden hülyeséget feltölt, gondolj bele
[ Szerkesztve ]
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
PuMbA
titán
Az köpködi, aki nem hallgat YouTube-ról zenéket Én 70%-ban onnan hallgatok, mert sok élő performansz máshol nem elérhető és így ami megvan lokálisan a gépemen, azt is YouTube-on kezdem el hallgatni. Néha jövök rá, hogy ezt hallgathatnám foobar2000-ben is és akkor váltok.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
Mondjuk szerintem pont az összes Nightwish szarrá vezérelt+agyonkompresszorozott hulladék egy felvétel, tisztán technikai szemszögből. Nagyjából mindegy, min fog torzításhatáron recsegni...
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
jacint78
addikt
-
bkercso
nagyúr
Nagyon érzékeny lehet a fejesed a DC-re és a zajra. A laptop és a wireless vevő kimeneti DC-je és zaja kisebb lehet, míg az USB-s eszközöké nagyobb. Ha valaha nem jelentkezett a probléma, akkor a tápegység okozhatja a nagy zajt az eszközöknél. Másik lakásban is ki kellene próbálni.
Ram:rez: Ja, ezekből csak SMD van. Küldtem pü-t, abban keresgélj DIP-tokosat!
Dual OPÁ-t vegyél, és akkor kompatibilisek egymással (vagy 2 monót egy átalakítóban)!Érdemes lehet ezek után pl rca-, vagy tápcsatikat, kondikat, potmétert, miegymást cseréltetni?
Nem.
Mi az, amit megéri beletenni egy 100 dolláros kínai (amúgy jó tuningalany) cuccba?
RC4559 (RET) biztos, de talán drágábbakat is.
Nem értek hozzá (gondolom ez látszik a kérdésekből is), szimplán csak feldob a téma és minden apró változásnál lelkesen fülelek, hogy mi van még ott a zenében, amit eddig nem hallottam.
Sokba fog ez fájni, már látom![ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
jacint78
addikt
Ez a ferritgyűrű érdekes. de ha jól sejtem ha külső zavarból gyűjti a kábel a sistergést akkor ugyan annál az asztalnál ülve egy mobiltelefonra csatlakoztatva ugyan úgy hallanom kéne? Kipróbáltam most, de sajnos azzal néma csend van a fülesben.
A mobilok energiatakarékossági okokból lekapcsolják az erősítőt amikor csend van, ezért pattannak olykor amikor elindul a zene.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
titán
Szerintem a tápod csinálja. Mióta van meg?
Most nézem másik gép is megvolt.
Tehát bármit cserélsz, megmarad? Az meg hogy? Akkor nem a füled lett érzékenyebb? Mert akkor itt az ideje kinyitni a péztárcát, és venni egy drága eszközt
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
dgyuri0123
nagyúr
Nem használok PS4-et, de tv-n gondolom van hangja és akkor a tv optikai kimenetéről (ha van olyanod) rá tudsz kötni a SB-re, igaz, csak egy db van belőle, de az is elég lehet, ha nem akarsz másról is optikán keresztül csatlakozni hozzá.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Bodz
nagyúr
Tudtommal a PS4 az usb audio eszközök egy részével vidáman működik. Pl. ilyen a SBX G1. De hogy az X-Fi HD esetén mi van azt csak próbával tudod kideríteni.
Optikán csak úgy menne, ha mellé be van kapcsolva a pc/noti is.(#55570) bkercso: Egy kicsit túl akarod bonyolítani.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
Nem; ezt mondom. Csak USB-s hangkártyaként működik, önálló DAC-ként nem.
Ebben az esetben vegyél mellé még egy optikai bemenetes DAC-ot, és arra kösd az X-Fi optikai kimenetét és a PS4-et is. Így minden ugyan arról a DAC-ról fog szólni, valamint a felvételi lehetőséged is megmarad. Ilyen két optikai bemenetes DAC-ot most hirtelen nem tudok olcsón..
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Bodz
nagyúr
Csak az elnevezés kavar meg, funkcióját tekintve pontosan ugyanaz, mint a másik Logilink. Erről nincsenek tapasztalatok amúgy.
Digitális bemenetek közül usb és optika van X-Fin, szóval minden, amire vágytál. Az rca bemenete (line/phono in) téged nem érint.
Switch, hub, jajjjjj, lehetnek gondok azért...[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Van ott driver is, csak te nem találod. Amúgy régi, a Schiit honlapján lévőt kell használni. Mikrofon bemenet nincs rajta.
Creative X-Fi HD USB kell neked.(#55559) UNauthorized: Logilink UA0211, Steinberg UR12, Musiland Monitor 01 vagy 02 US Mark2, SMSL Sanskrit pl.
[ Szerkesztve ]
-
Tyrel
őstag
Elveszett a szerkesztés gombom...
...szóval valami ilyesmi amit az összefoglalóban is írtok: LogiLink® Hi-Fi USB DAC pl. megfelelne, de nézem a honlapot és abszolút semmi driver nincs hozzá... ez mitől fog megszólalni? És honnan lesz equalizerem?...
Van valami olyan alternatíva ami okosabb így szoftveres téren?
Turenkarn
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest