-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
addikt
válasz krisztianAMG #92945 üzenetére
Más irány. Az RU6 akku nélküli dongle, mindenképp vezetékes kapcsolatot igényel, míg a Q5 LDAC BT képes, USB-n is használható kütyü. Hangra a FiiO szárazabb, az RU6 finomabb, de inkább a kialakítás alapján dönts. Tekerős hangerőszabályzó és BT + bass boost gomb kicsit szárazabb összhatással de épp jóval olcsóbban vs apró méret és finomabb, analógabb hang, de csakis vezetékkel a telefonodon lógva, a telefon csatlakozó és akku élettartamát csökkentve.
-
-NoVa-
addikt
válasz krisztianAMG #92822 üzenetére
K3-at nem hallottam, Q3-am van, amivel elégedett vagyok, az AK4462 a K3 4452-jével szemben. De legalább egyiket sem kapni, csak K3s-t ES9038Q2M -el.
Idén azért egyre több tényleg jö, és dícsért ESS DAC-os cucc jött ki, úgyhogy valami kezd ott is összeállni. Ebből saját tapasztalat a VE Megatron: Olcsó, minimalista fémtégla, semmilyen gomb/tekerő nincs rajta a line kapcsolón kívül, de a hangja, az egy az egyben DragonFly Cobalt. Akkumlátora sincs, de 2 Usb-C bemenet van rajta (adat + táp, nem kell mindkettőt bedugni), kezel power delivery-t, így nálam simán tölt 20V-al M1 MacBook Pro-t, miközben külső DAC/AMP-ként üzemel rajta, meg telefont is, de dugtam már rá forrasztópákát is, mert épp az a kábelvég volt a kezem ügyében. Hátránya, hogy nem érzékeny fülesekhez tervezték, így egy IEMatch 4.4 jól jön hozzá, ha mégis olyanra kéne:
Cserébe az olcsóságért 24/96 a felső limit.
-
gianni85
veterán
válasz krisztianAMG #92822 üzenetére
Azzal a kettővel nem nagyon lehet mellélőni, ha ilyen formátumú eszköz kell. Ha előnyt jelent, elérhető pl sógoréknál (Kopfhoererboutique), nekem pl. manapság előnyös, ha nem Ázsiából kell valamit beszerezni, de kinek mi. Itthon meg elérhető pl. Lotoo Paw S2.
További hasonló termékeket találhatsz többek között Xduoo, Earmen, Luxury&Precision márkáknál… -
-NoVa-
addikt
válasz krisztianAMG #92820 üzenetére
Valami szempont, miért nem vagy elégedett velük?
Questyle M15-öt és a Cayin RU6-ot nézd meg.
-
bkercso
nagyúr
válasz krisztianAMG #92037 üzenetére
Köszi a hsz!
Én úgy vagyok vele, hogy lokálisan hidegítek mindent és ott összefüggő is a GND-plane a nagyfrekis, de rövid útvonalak fölött. Emellett minden nagyfrekis rész előtt és után kidampolt CLC-szűrők vannak a tápvonalakon, így messzire nem szalad nagy freki. A tápzam pedig a 300kHz tartomány fölött a tápkondenzátorokon múlik. (Az is fontos, hogy az LDO nem kapjon nagyfrekit a kimenete felől sem. Ha nem kap, akkor jó a hangja.)
A legfontosabb a DC-300kHz tartományra figyelni, fölötte imndent induktívan csillapítani, lokálisan. Szerintem.
És ez is 2-réteg, de itt mindkét oldalon vannak SMD-k is. Ez is meglepően tiszta egy külső USB-órázóról, pedig csak 16 bites!
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bkercso
nagyúr
-
bkercso
nagyúr
válasz krisztianAMG #46553 üzenetére
A fóliakondi 2-3MHz-ig kondi csupán, a kerámia sokkal gyorsabb, így tápba inkább kerámiát tennék. Gerjedhet az OPA, lehet, hogy attól forró. Vagy a DC-től.
A csere-bere közben nem igazán ronthattam el semmit, mindenhova olyan érték került vissza, ami a panelra volt írva.
Ó, dehogynem! Alaposan át kell nézni, színkódok alapján az ellenállásokat is (mert ugye beforrasztva nem tudod mérni), 2-3 alkalommal!
És lehet az is, hogy a panelen rosszul van valami.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
jobesz
tag
válasz krisztianAMG #44563 üzenetére
Én is hasonló dac ot akarok venni, de külön fejhallgató erősítővel kombinlnám, mert ami ezeken szokott lenni túl gyenge
Sony mdr cd550,,mdr-cd580 /AKG k371/ Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
Dorian
félisten
-
Bodz
nagyúr
válasz krisztianAMG #44274 üzenetére
(#44276) h1mpi: Nem tudom, egyikhez se volt szerencsém. De hallatlanul is a 01 US Mark 2 a szimpatikusabb.
(#44277) patex1983: Karakterre erősen hasonlónak tűnik az olvasottak alapján. Szóval világos, felfelé húzó hang.
[ Szerkesztve ]
-
CaNNa3IS
senior tag
-
.DLL
veterán
-
Primary92
senior tag
válasz krisztianAMG #35962 üzenetére
Valószínűleg az 5102-es lesz a belső órajel miatt, meg amiatt is, hogy sokaknak sikerült a RPI-re felhegeszteni.
-
guppy
őstag
válasz krisztianAMG #35911 üzenetére
Jól sejtem h az ott egy "Krell" KSA5 nyákja ?
-
bkercso
nagyúr
-
.DLL
veterán
válasz krisztianAMG #35911 üzenetére
Holy shit! Arra a piros DAC-ra bizony nagyon kíváncsi vagyok.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
félisten
válasz krisztianAMG #34508 üzenetére
Ó, csinos. Még cserélgetni is lehet benne a százlábút.
Az RCA csatikra tudom átalakítóval rákötni a fejest?
Még annyi, hogy a spdif csatit érdemes használni? Van a laptopdokkolómon, hogyan kapnék jobb minőséget? -
bkercso
nagyúr
válasz krisztianAMG #29673 üzenetére
Nem gondoltam, hogy rosszindulatú.
Az a kit mér nem kapható, a linkelt az utódja, ami kicsit szutykabb NYÁK-tervezésű és alkatrészkészletű.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
titán
-
titán
válasz krisztianAMG #29673 üzenetére
Valami panda nevű alapja volt.Téves[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
bkercso
nagyúr
válasz krisztianAMG #29665 üzenetére
És annak a kit-nek melyik Naim-kapcsolás az alapja?
Amúgy a Champ nem csak a kapcsolása miatt olyan jó, hanem mert Pityu fél éven át bejáttszotta az alkatrészeket, szisztematikusan végigpróbálta, hova melyik gyártó melyik terméke a legjobb.[ Szerkesztve ]
-
matyi94
senior tag
-
Primary92
senior tag
válasz krisztianAMG #26650 üzenetére
Mit tudhat a kiskínai egy ASUS U1-hez képest? Az kb egy árban van vele használtan. Egy kis bütyköléstől nem riadok vissza.
A fentebb tárgyalt ELE EL DAC milyen lehet az 6-7 ezer forintos stickes hangkártyákhoz képest?
-
Primary92
senior tag
válasz krisztianAMG #26647 üzenetére
Melyik az a kiskínai DAC? Milyen minőségű?
-
matyi94
senior tag
válasz krisztianAMG #26647 üzenetére
En ezeket probaltam a kozepesben: opa 2107, 2111, 2604 , 2134 , lme 49720.
[ Szerkesztve ]
Legyen szép napod!
-
bajnokpityu
félisten
válasz krisztianAMG #18804 üzenetére
-
titán
-
bkercso
nagyúr
válasz krisztianAMG #14837 üzenetére
Majd kipróbálom. Újabban nyákvezetőt használok jelre mindenhol, nem kábelezek. Az is nagy tisztaságú rézből van. Ha értesz a tervezéshez, akkor nem akkora baj, hogy vékony.
-
bkercso
nagyúr
válasz krisztianAMG #14434 üzenetére
Írnám, hogy majd meglátod, de a most épülő DAC-odba nem fogsz neg. tápot előállítani. Amúgy meg a isDAC is ezt teszi. Jó, de nem "high-end". Az ODAC-ban lévő ESS chip is ezt teszi, állítőlag az jobban. Ezek az olcsó megoldások, charge pump-pal.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
-
akela91
addikt
válasz krisztianAMG #13385 üzenetére
Szerintem is, valakinek rossz tapasztalata vele? Elég annyi, ha torzítás nélkül dob rajta kb 20% hangerőt.
-
bkercso
nagyúr
válasz krisztianAMG #12741 üzenetére
http://www.6moons.com/audioreviews/meier2/meier.html
Hangfalas zenélésnél mindkét füled hallja mindkét hangfalat, míg fejhallgatónál nem. Ez természetellenesen hathat a legtöbb/nagyon sok zenénél. A crossfeed egy akusztika-szimulátor, ami a fejed hangot árnyékoló hatását szimulálva keveri egymásba a két csatornát. Kisebb, de pontosabb vele a sztereó tér.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Jancsi
aktív tag
válasz krisztianAMG #11103 üzenetére
ESR a kondenzátor soros ellenállása, aminek van sajnos egy elég szép frekvencia függése. A LowESR jelölésű kondenzátoroknál ez többnyire néhány tíz vagy pár száz mOhm, de a standard elko-knál akár több Ohm is lehet. Továbbá a Low ESR elko-kat többnyire kapcsolóüzemű tápokba szánják, így jobbak a magas frekvenciás tulajdonságai is.
Az MKT és az MKP fólia kondenzátorok, előbbi dielektrikuma poliészter, utóbbié polipropilén. Leginkább az MKP-t preferálják a hangtechnikában, de a hallható tartományban a katalógus adataikban nem sok különbség van. -
szaszayanou
aktív tag
válasz krisztianAMG #11046 üzenetére
Mennyivel nehezebb ez, mint a furatszerelt alkatrészek forrasztása? Nem rég kezdtem el hobbi szinten forrasztgatni, de ehhez még ügyetlen lennék szerintem. Használtál valami folyasztószert az IC-hez?
(#11047) Zull Értem én, hogy mire gondolsz, de soha sehol nem láttam, hogy így hívnák.
Still stands Thine ancient sacrifice, An humble and a contrite heart.
-
bkercso
nagyúr
válasz krisztianAMG #11046 üzenetére
Gondolom nálad is elhangolta a forrgyanta a kvarc terhelőkapacitásait, azért nem indult, vagy nem? Nálam ez szokott lenni...
[ Szerkesztve ]
-
bigmasterg
addikt
válasz krisztianAMG #11041 üzenetére
Nekem is szimpatikus a 'doboz', emlékeztet a bravo-ra.
-
bkercso
nagyúr
válasz krisztianAMG #11041 üzenetére
hűha, ez mi? Dobozolás terén látom, van hova fejlődnöm!
-
bkercso
nagyúr
válasz krisztianAMG #11006 üzenetére
Hm, érdekes. Köszi, kíváncsi vagyok. Mid van (nekem őskövület XP SP2 )?
fi:zi'k: elég volt nekem ez az egy óra, bőven!
-
bkercso
nagyúr
válasz krisztianAMG #7889 üzenetére
Köszi!
A belinkelt kapcsolást nyugodtam kösd sorba a potival, nem kell csatolókondenzátor, ha OPA2134-et használsz. Az IC bemenetén használj 10kohmot, a visszacsatolásnál meg annyiszor 10k-t, amekkora erősítést szeretnél, pl. 47k-t vagy 100k-t. És ne az IC kimenetéről csatolj vissza, hanem ahogy a Canamp kapcsolásán van. Az IC kimenete és "-" bemenete közé pedig tegyél egy 10pF-os konit, közvetlen a foglalat lábaira forrasztva!kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Tomi_Sci
őstag
válasz krisztianAMG #7889 üzenetére
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
bkercso
nagyúr
válasz krisztianAMG #7887 üzenetére
Majd próbáld ki az OPA2134-et (meg más opampokat is) invertáló kapcsolásban, sokkal tisztább a hangjuk!
-
bkercso
nagyúr
válasz krisztianAMG #7884 üzenetére
Én most egy ilyenen dolgozom... A fórumban találtok hozzá NYÁKtervet is, de másikat terveztem. IV konverternek a DAC adatlapján szereplő aktívat építem meg LM6172-esekkel, és lesz benne egy ETA200 is, ugyanolyan IC-kkel.
(A fórumbeli nyákon a reset áramkör rosszul van bekötve.)[ Szerkesztve ]
-
Ibituba
aktív tag
válasz krisztianAMG #7884 üzenetére
kiváncsian várom. akár mi is legyen a végeredmény ha másnem majd pü ben mutasd meg nekem. kösz. minden érdekel ezzel kapcsolatban
-
Ibituba
aktív tag
válasz krisztianAMG #7879 üzenetére
az tuti. amugy annyira nem is szeretek forrasztani de most meg kell tennem hogy bizonyítsak. elsősorba magamnak. amugy gyerekkoromba már forrasztottam stroboszkopot. annak már ezer éve. ma már a riaszto vezeték az max amit forrasztok. de az is 0.22-es hol van attól egy IC basszus. szép móka lesz már most látom.
[ Szerkesztve ]
-
Ibituba
aktív tag
válasz krisztianAMG #7862 üzenetére
köszönöm a figyelmeztetést. az elektronikához valóban nem nem értek de bevallom nem is nagyon érdekel. én nem tervezni akarok nyomtatott áramköröket kapcsolásokat hanem megépíteni. le van írva feketén fehéren melyik alkatrész micsoda mekkora értékű ha polaritással rendelkezik az is látható túl nagyot talán nem fogok hibázni:-) ha mégis legalább szidhatom magam hogy pedig figyelmeztettek... amúgy mit javasolsz hol kezdjem? most egy dac-ra lenne szükségem. akkor mégsem forraszthatok egy stroboszkóp áramkört. :-)amúgy mindenféle cinizmus nélkül tényleg kösz a normális hangnemben megírt óvatosságra intő üzeneted.
-
Shufny
őstag
válasz krisztianAMG #3714 üzenetére
Nem, a DAC része jelenleg tudtommal csak számítógéppel működik. Csak az erősítőt viszont természetesen használhatod bármilyen hordozható lejátszóval is. Előfordulhat, hogy majd valamilyen telefonnal megoldható lesz ez, de nem hiszem, hogy a közeljövőben. (végképp nem gyárilag)
-
rauschie
senior tag
válasz krisztianAMG #1310 üzenetére
Olvastam kicsit a témáról, és készült a millett hybridnek átirata más csövekre is, épp a 19j6 problémás beszerezhetősége miatt. Itt a 12AU7-es változat kapcsolási rajza, igazából semmi lényeges különbség nincs és a 12AU7-et még mindig gyártják.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz krisztianAMG #1308 üzenetére
Vannak különböző fajták és a fajtákon belül különböző típusok.
Pl sok féle 12AU7-es cső van (amit a Bravo is használ) amiket cserélgethetsz de más erősítőhöz könnyen lehet, hogy másmilyen cső kell. Szóval nem mindegy melyiket veszed és nem csak a minőség függ tőle, lehet, hogy bele se megy az erősítőbe.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
baluka26
nagyúr
válasz krisztianAMG #1230 üzenetére
Attól függ
A fekete RCA-m meghalt 2 hónap alatt, a ClearTop-om azóta egyre csak jobb lett, most már majd 4 hónaposThey said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Mozilla Firefox
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest