Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
Pláne, hogy a K551 kábele elég rövid így jobb lenne ha az asztalon lenne a hang forrása. Az alaplapodon van Coax kimenet is S/Pdif jelnek, így bármilyen dac-ot választhatsz, akár egy SMSL SD-793II-t is, de a Musilandok sem elvetendők. Persza a kérdés még mindig a keretösszeg.
(#31299) lezso6: Vodkaboy szerint nem rossz opamp, de szerintem az OPA2134 és az LM4562 (LME49720) jobbak, opa világosabb, precízebb, LM dögösebb (Presenter2-ben, invertáló módban, hisz a körítés szintén nagyon fontos!)
(#31302) erikjoee: Keret? Mert ha például 30-at rászánnál akkor nyilván nem 15e alatti készülékeket ajánlunk.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Tényleg, X-Fi USB-hez van valami ajánlott op-amp tuning? Alaplapihoz képest nagy ugrás, de messze nem hozza azt, amit a digit keverőmben lévő DAC (+ headamp? szét kéne szedni ) tud, talán javítható. Ez alapján valami (gagyi?) MC33078 opák vannak benne.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
.DLL
veterán
válasz erikjoee #31296 üzenetére
Mindenképp megéri egy komolyabb forrást beszerezni, mert a fejes tudása elég nagy. Akár használtan is venni mondjuk egy Asus Xonar hangkártyát pl. DS, és bele egy LM4562. Vagy külső DAC/Amp-ban is gondolkozhatsz, kérdés az, hogy mennyit szánnál rá most vagy később.
(P.H.)
-
mandras81
senior tag
Sziasztok,
kis segítségre lenne szükségem, remélem jó helyen járok.
Egy ~30 éves sztereo rendszer (erősítő: Harman PM645, hangfal: JBL L19) és a PC-m közé lenne szükségem egy külső DAC-ra. Veszteségmentesen tömörített fájlformátumokat hallgatnék a segítségével, esetleg vinyl rip-eket.Az alaplapon van optikai kimenet (Asus P8Z77-M).
Nem vagyok vájtfülű, de az alaplapi hangkártya "minősége" még számomra is zavaró.
Eddig a netről összeszedett morzsák alapján a (használt) Musiland US02 van a csőben (vagy, esetleg a 01, ha ezen a szinten nem szükséges a saját táp).
Kérlek ajánljatok nekem alternatívákat!
Nagyjából 15e Ft-om lenne a műveletre, nem riadok vissza a használt portékától sem (sőt).
[ Szerkesztve ]
-
-
csƵ
addikt
Más: miért lett ilyen rohadt drága a Fiio E10?
-
SsPL711
őstag
Nekem azt mondta egy komoly fejhallgató tulaj, hogy (a D1-nek) nem elég részletes a DAC része.
De jól meghajtotta a komoly fejesét.
Én úgy érzem, hogy nekem megfelel, ezen kritikák mellett is, tekintve az árátHonor M6P, Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
dudika10
veterán
Hupsz, a D1-re. Csak addig jutottam az olvasásban.
A minit egyáltalán nem ismerem, MX1 pedig elég rég volt nálam (bár akkor tetszett). Vagy a musilandot választanám az alábbiak közül vagy az MX1-et, de nem tudom van-e bárki a fórumon, aki ebből a kategóriából legalább 4-5 különböző készüléket össze tudott már hasonlítani egymás mellett, mert emlékezetből meglehetősen nehéz több azonos kategóriájú kütyü közt dönteni.
Úgy, hogy nem tudod meghallgatni egyiket sem, lényegében teljesen véletlenszerű lesz a döntésed.
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
Megkapta a topik az új címet és az összefoglalót.
A "Mit ajánlunk?" szekció azonban rendkívül hiányos, csak Bodz készítette el a saját bejegyzését. Ha valaki úgy gondolja, hogy szeretne ajánlani termékeket a topikot felfedezőknek, akkor az ott linkelt formához hasonlóan teheti meg.
csƵ: DAC-nak jó lehet, de fejhallgatóhoz egy rendes erősítőt közbeiktatnék ha én szeretném használni.
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
csƵ
addikt
Az Audioengine D1-ről mi a vélemény? Vagy inkább Musiland 03, esetleg Audinst HUD-mx1/mini?
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz vodkaboy22 #31281 üzenetére
Vendégeskedett nálam 2,5 hétig a DT990 Edition, és mondhatom, hogy a Philips-em (Shp5401) térben, szeparációban kb. ugyan olyan jó, kicsit más karakter, (nyilván felbontásban, sebességben nem éri fel) de azért is van még a fejemen, mert ezért az árért, sőt 30 ezerig nem hallottam még jobbat. És tudom hogy képes még dolgokra, a Dactilussal pl. nagyon széles volt a tér.
(#31280) bkercso: Köszi elolvasom őket!
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
.DLL
veterán
Milyen lehetőségek vannak a tér szélesítésére? Szeretem ha 180 fokos a színpad, de a jelenlegi DAC-kal kb. 150-160 fokig terjed csak ki (jobban középről szól minden, ahogy ezt korábban is írtam) Végre van mélységében is felbontás, vannak távolságok, szögek, arányok, de az a pici plusz levegő hiányzik nekem a dolgok közé.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
GML
őstag
Hogy az a... Egyszer csak elfáradt az egyik oldal a hangkártyán. Se az előlapi doboz, se hátul nem szól a bal oldal...
Egy ideje kattogott a másik oldal kb 52-54/min....[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
válasz dudika10 #31275 üzenetére
Azért szerintem páran támogatnak is ebben
De legyünk szőrszál hasogatóak. Azért sok mindent lehet kompenzálni egy fejesnél ha tényleg ismerjük a hibáit, de ezt nehéz egy gyári rendszerrel, mert ott nem igazán lehet "hangolni" az erősítőn kulcsfontosságú alkatrészek cseréjével vagy felépítés módosításával, de akkor is lehet passzív szűrőket pakolni a fejes és az erősítő közé ami persze szükség állapot és elég két esélyes dolog viszont működhet.
Persze félreértés ne essék legprofibb hangolással se lehet sajnos egy DT770-ből LCD2 hangot kicsalni. Még megközelíteni se lehet.
Persze sokat lehet javítani. Pl ott van a lábascsövesem esete (ala szörny) amikor kölcsön adta fatyu a yamaha HP-1et hozzá még távolról se volt értékelhető a két eszköz közös műve, de két hét vacakolás meghozta az eredményét és most már büszke párost alkotnak. De itt sincs arról szó hogy egy átlagos fejesből átlag felettit, 2000%-osat csinál az ember azzal amit alá pakol, hanem csak az hogy a kihozzuk a fejes 100%-kát a 20% helyett.
Ilyen értelemben lehet javítani nagyon is sokat egy fejes hangzásán szinergiával, hozzáillő rendszer találásával, de ez nem fog jobbá tenni egy fejest se, csak egy amúgy is kiváló fejes ki tudja adni azt amiért kiváló.
Sokszor ezt megtudjuk tenni 1szerűen sokszor mintha lehetetlen lenne. Lehet hogy egy teló egy jó fejessel már szinergikus és összeillik és lehet hogy egy fél millás rendszer sehogy se illik ugyan ahhoz a fejeshez ami így mobilról jobban szól.[ Szerkesztve ]
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
dudika10
veterán
válasz schawo #31238 üzenetére
Ha trollkodni szeretnék, akkor azt mondanám, hogy de, erről van szó.
Igazából csak arra az érthetetlen jelenségre akartam utalni, hogy a lánc végének (fejhallgató) a hibái átmennek egyes embereknél "egzotikumba", és megszületnek azok a vélemények, hogy minden fejhallgató jó a maga módján, csak a megfelelő cuccot kell alápakolni. És ez az, amivel rohadtul nem tudok azonosulni.
De nem akarok belemenni, többek lelki világát bántaná a téma, és túlerőben vannak.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
vodkaboy22
addikt
Komoly mérő rendszereknél senkit nem érdekel az audio világban elterjedt csoda 24/32bit mivel ezek nem true 24bit-es rendszerek. Valóságban kis zajú un. ultraprecíz 12- 16 bit-es AD-kat használnak laborban de ezek már 400-800Mhz-es mintavétellel dolgoznak és aranyárban mérik őket...
Az általunk dobálozott 24bit-es csodák valóságban egy a fenti true rendszerhez mérten olyan 8bit-esek inkább, mivel 4bit-es deltamultiplexelést csinálnak.Láttam pár millás agilent (A-B)/2 céleszközt. Én arra gondoltam. (Cél mérésre optimalizált digit scope kb.)
Azzal mértek ilyen különbségeket. Az is fourier térben számolt és a számolásra 4db párhuzamosított cél FPGA volt bevetve, de így is percekbe telt mire eredményt köhögött ki...Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
Ribi
nagyúr
válasz schawo #31270 üzenetére
Érdekes, hogy TI-nél max 24/216-os AD konverter van 123 SNR-el, míg DA-ból 32/384 127-es SNR-el.
Sok minden létezik. De egy vacak AD konverterrel hiába mérsz bármit ha eleve szarabbul mér, mint maga a mérendő. Ezt konyhanyelven úgy mondják szart sem ér. Persze lehet megint csak én nézek el valamit nagyon.[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz schawo #31270 üzenetére
Csak nem azon a skálán hasonlítod mérve, amin hallod őket. Hiába méred meg a kimenet-bemenet különbséget, ha nem tudod, hogy ezt a hallás hogyan értékeli ki. A hallás ugyanis a formánsok burkológörbéjét és annak időfejlődését értékeli/tanulja meg/ismeri fel. [link]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
nagyúr
válasz schawo #31266 üzenetére
Ez hasznos infó, köszi.
Mondjuk azt nem értem, hogy mi akadálya van annak, hogy kalibráld a késleltetést. Megküldöd a kimenetet egy "Dirac-deltával" (esetleg fésűvel, és számolsz egy átlagot), és hozzá igazítod a késleltetést. Nem megoldható? Nem lesz elég pontos?[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
bkercso
nagyúr
-
titán
válasz vodkaboy22 #31263 üzenetére
Nagyon nehéz A-B-t számolni egy diszkrét értékekkel meghatározott analóg függvényen, ha az AD és a DA nincs szinkronban. Márpedig sosem lesz, hiszen mindkét eszköznek (akkor is ha fizikailag egyazon eszközről van szó) megvan a saját késleltetése. Márpedig egy analóg jelet millióféleképpen lehet tökéletesen pontosan digitalizálni attól függően, hogy az analóg jel időben mikor kerül rögzítésre. Szóval a végeredményen egy A-B egyszerűen nem megoldható, hiszen a két fájl teljesen különböző egymástól. Ezért az AudioDiffmaker egy csomó fourier transzformációt hajt végre a függvényen, akár fél órán át is tökörészik egy számítással, mire a két függvényt analóg módon egymásra illeszti. És utána végzi el az A-B-t, végül számol torzítási és zajértékeket. (Illetve ő csak a torzítási értéket számolja, a zajt neked kell, de az csak egy kézmozdulat.)
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
vodkaboy22
addikt
válasz ericssonfan2 #31264 üzenetére
Ennyiért lehet hogy találsz jobb vételt is. Pl szerintem 57dollár+postából + esetleg egy-két ezerből már tudsz venni garisan egy asus xonar u7-et ami felépítésből ítélve jobb vagy egy hasonló diy XMOS+PCM5102 dac-ot.
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
ericssonfan2
tag
Üdv mindenkinek!
Erről van tapasztalata valakinek? Kerestem a fórumban, de nem találtam.
Jó lehet? Fontos az, hogy aszinkron legyen, vagy ezen a szinten ez még tökmindegy?
"A music lover listens to music with his sound system. An audiophile listens to his sound system with music."
-
vodkaboy22
addikt
válasz schawo #31262 üzenetére
Azt nem mondtam hogy nem lehet mérni DAC-ot jól csak azt hogy az átlagos adatok amiket mérésként megadnak az audio dac-ocról nem mérvadóak.
Ezt a diffmaker-t én (A-B)/2 mérésnek ismertem. De jó viszont hogy már van rá korrekt szoftveres alkalmazás nem csak céleszköz.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz vodkaboy22 #31252 üzenetére
Lehet jól mérni DAC-ot, de nem RMAA-val. Kell hozzá egy nagyon jó és semleges ADC, valamint egy kiváló minőségű felvétel egy bonyolult zenéről. Meg egy Audio Diffmaker.
[ Szerkesztve ]
-
CaNNa3IS
senior tag
válasz vodkaboy22 #31260 üzenetére
Mindenki háklisabb a szakmájában a dilettantizmusra.
Stay up Stay humble Ride hard Get stoked
-
vodkaboy22
addikt
válasz CaNNa3IS #31257 üzenetére
Jogos. Nem rendelkezek még az öregek nyugodtságával. Viszont ez egy érdekes dolog mivel való életben már nem vagyok ennyire "nagy szájú"... Így elnézést az "erős" fogalmazásaimért, nincsen mögöttük negatív vagy agresszív szándék
-
-
bkercso
nagyúr
Ja, a kisDAC-card szinte pont ilyen, mint a PCM2704, csak van még benne egy DIR9001 meg egy WM8524. Szóval nem a spórolós DAC kategória azért...
-
.DLL
veterán
válasz Jim Tonic #31250 üzenetére
Ja igen az előző "DAC"-om egy ilyen IC-vel szerelt AIM SC8000 hangkártya volt, szerethető, semleges hangja van, nem tolakszik, nem villog, azt hiszem elég jó kiszolgálást kapott ezen a kártyán, pontos, feszes hangja van, jó mélyekkel, széles térrel. De a Musilandom azonnal lekörözte, így ahogy jött ugyan úgy ment is tovább egy érdeklődőnek, kb. 2 hétig volt nálam, addig jó szolgálatot tett, az árát pedig csont nélkül megérte.
Ha az építés öröme is cél egyben akkor azért a PCM1794-et ajánlom, szerintem az a legdurvább IC a texastól (persze az ára is az).
OFF: Most látom Vodkaboly miket ír, igen, neki pl. eléggé megváltozott sokminden a hozzáállásában, egyszer kerestem valamit a fórumon és a régi találatok között elidőztem és elkezdtem olvasgatni az akkori beszélgetéseket, és durva volt látni, hogy pár éve miket kérdőjelezett meg pusztán mérnöki oldalról (pl. digitális jelek, stb), majd a pár év alatt ahogy fejlesztette a cuccokat és a fülét, úgy meghallotta azon dolgok jelenlétét, fontosságát, amit akkor nem is gondolt volna, és így lett számomra hiteles. Ettől függetlenül persze a stílusa lehetne kevesebbszer lekezelő, mert a tisztelet megadása mindenkinek fontos, és ennek ellenére van hogy forgatom a szemem...
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
nagyúr
Engem nem érdekel ilyen szinten ez, én inkább a robotikába ásom bele magam, intelligens rendszerek, stb. Van egyébként évfolyamtársam, aki akinek ez a szakterülete, és akusztikai laborban dolgozik. Engem nem vonz.
Nincsen szakértelmem a témában, azért is vagyok itt. De néhány dologban nem értek egyet, és ez természetes. Biztos vagyok benne, hogy nagy tapasztalatotok van a témában, de azt már most érzem, hogy egy pici része önigazolás. Ha meggyőztetek az ellenkezőjéről, megígérem, hogy jelezni fogom.[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
És még valami számomra a mérés ellen a legnagyobb pofon az volt amikor csináltam egy jó analog kapcsolós passzív útválasztót. Quad greyhill kapcsoló (így stereo földelést is elválaszt) köss be 2 dac-ot ugyanaz szoljón róla (megoldható egy 2kimenetes transporttal) és kapcsolgass élesben a 2 dac között... Mérés ide vagy oda... Nagyon jól lehet AB-zni. És szoktam is. Rendszeresen lepődök meg!
-
vodkaboy22
addikt
válasz Jim Tonic #31248 üzenetére
Elfogadom de akkor is ha ez előtt nem kifejezetten villamosmérnökit tanultál sajnos még igaz lehet az miszerint nem vagy minimális értesz a dac-oc és hasonló elektronikák "életéhez". Ez világosan látszik a hozzászólásaidbólHidd el a dac-ok belsője és a mérés összeegyeztetése a hallással nagyon nagyon bonyolult. Konkrétan még nincs olyan eszközünk se amivel szimulálni lehetne az emberi hallást.Hidd el feljebb azon kollegák akik azt írták hogy egy alaplapi megoldást zajszintben egy külső 1500ft-os darab messze überelhet nagyon is komoly volt. És még nem beszéltünk arról, hogy hangban egy "vacak" PCM2704 usb-ről táplálva pár 1szerű opa-kkal megtámogatva stab ic-vel pár kondival jobb hangot produkál mint egy "csúcs" alaplapi.
(tapasztalat... pl ott van bkercso kisDAC card-ja az pont ilyen felépítéssel rendelkezik van is egy nálam. Alaplapom egy FM2+-os ALC887-el. Holnap kipróbálhatom, de nem jósolok túl sok jót neki, de van egy xonar u3-mam is azt is bele lehet venni a képletbe. Arról viszont annyit tudok mondani hogy egy nagyon jó alaplapi csodával szerelt MSI GT-735-ös laptop mellé használtam mivel annak csoda beépítettjét jócskán porba tiporta a vacak u3-mas és hol vagyok már egy u3-mastól... )Hidd el jó tanácsok fognak következni mert én is így indultam:
- Ne fogadj el minden netes csoda "mérést"!
- Fórumon tényleg tapasztalt szavát vedd csak figyelembe és azt is csak úgy hogy tényleg érted mit is ír!
- Olvass sok jó cikket! BME IP-vel tudsz olvasni sokat www.sciencedirect.com-on. Itt is jó olvasgatni
DAC digit részről pár alap dolog
Transzformátorokról és jelfogadásról érdekesség
- De a legtutibb egy komplett nagy könyv elolvasása lenne. Pl Morgan Jones Valve Amplifiers (fele nem csöves erősítőkről szól hanem alkatrészekről, torzításokról, mérésekről, tápokról, általánosságban erősítőkről, terhelésekről stb stb )Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
-
nagyúr
Nos, ez egy kiváló kérdés. Családos ember révén próbálnék épeszű keretekben gondolkodni, de azt látom, kb. az az a szint, amibe már megéri befektetni.
Most lesegetem, mit tudnék magam összerakni. PCM1794-et és az AK4396-ot nézegettem. Utóbbi olcsóbb rendszernek tűnik, és gyaníthatóan elég lenne nekem.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
.DLL
veterán
válasz Jim Tonic #31205 üzenetére
Mit jelent az emberi ár? 30K? Mert akkor Musi Monitor 03 US, eddigi legjobb DAC-om, pedig volt már HRT MS-II (nem +) azt pl. a kanyarban hagyja, dinamikában a Heed Dactilus (Plus) mellé lehet tenni, de annál tisztább, stb, majd írok róla egy kis bemutatót, ahogy Dudika kérte.
Meg hozzunk össze egy találkozót újra, megértettem egy csomó dolgot, megint hallgatnék jobb DAC-okat, meg ezzel már jobb fejeseket is lehet.
(P.H.)
-
nagyúr
válasz vodkaboy22 #31242 üzenetére
Megint próbálsz behatárolni. Ne tedd! Ez nem az első diplomám lesz. És nem alapszintű. De ez nem tartozik ide.
schawo: Hiszek neked, de alapvetően ez is csak egy vélemény a részedről. Persze nincsenek megfelelő berendezéseim mérésre, így az olvasottakból vagyok kénytelen kihámozni.
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
válasz vodkaboy22 #31246 üzenetére
Már régen eladtam, akkor még nem volt optikai bemenetes dac-m. A céges gép még megvan.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
vodkaboy22
addikt
válasz Jim Tonic #31233 üzenetére
Kb az vagy mint én 2-3 éve. Képzeld nem rég végeztem a vik-en... Igen egyenesben igen több TDK és kutatási munkám volt már akkor.
És ha tényleg vik hallgató vagy akkor pont tudom hogy mennyire nem értesz egy komolyabb dac-hoz és mennyire könnyen elhiszed a mérési adatokat mert én is ilyen voltam. "Sajnos" azóta kicsit többet tanultam villamosmérnöki szakmából mint az egész vik alatt...
SNR jó kiindulási alap egy olyan rendszerben ahol a receiver oldal is elektronika. Itt nem az!
Majd rájössz hogy a mérés szép és jó amíg nem akreditált komoly labor végzi, mert akkor már ér is valamit... Bárki bármit mérhet és az ellenkezőjét is és még könnyen el is tudja hitetni azt... Ezt majd talán labor2 végén ha szemetek a gyakvezéreid fogod csak kapisgálni...
2.5V 7V kapásból nincs a PC psu-ban és de még ha lenne is van értelme mivel nagyobb táp zaj elnyomást érnél el.
Ki érvelt így? : Egy legyintéssel elintézni, hogy vegyél külsőt, mert az a frankó, nem túl meggyőző érvelés.
Én biztos nem...De ha már vik akkor mi is az a fletcher-munson görbék? Volt már infokom-od? Nem akkor nem tudod mi tehát még ilyen igen igen alappal se vagy tisztában de vitázol. Gratula pont mint én 2-3 éve szerettek is szegény tapasztalt forumtársaimVillamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
imibogyo
veterán
Én meg csak annyit mondtam, hogy nem biztos, hogy van értelme 10k alatti DAC-nak.
Nem is akart senki meggyőzni arról, hogy feltétlenül van. Én is csak annyit mondtam, hogy nekem nagyon sokat hozott "zajosságan" már egy olcsó DAC is. Hogy ettől jobb lesz-e? Nem tudom. Nekem biztosan igen. Hangminőségben/hangzásban viszont nagy valószínűséggel nem. Ezért nem is használok ilyet nap, mint nap, arra ott (lesz) a jobb rendszer. Ezt csak úgy játszásiból vettem.Én nagyon háklis vagyok már a legkisebb hallható zajra is, mivel nem megy mindig 100%-ban jel a fejesbe, mert például váltogatok a számok között stb. Én ilyenkor falra másztam az alaplapi hangkariktól pedig volt már vagy 40 alaplapom. Volt köztük nagyon-nagyon jó is, de szinte mindegyiknél jelen volt valamilyen hallható zaj, pedig nem egy, nem kettő fejes erősítőm is volt ez idő alatt, tehát azt sem lehet mondani, hogy azzal volt a baj.
Nekem nincs túl jó fülem, mármint sok esetben nem értem egy-egy eszköz körül a hype-ot, mert én nem hallom/hallottam jobbnak, mint a saját cirka 100k körüli láncomat. Szóval ez is egyéni ízlés kérdése.
Természetesen, ha ténylegesen feljebb akarsz lépni minőségben is és nem csak "zajosságban", akkor venni kell jobb DAC-ot. Most volt (újra) HRT MS2+-om 65+k volt és tényleg nagyon jó volt. Most eladtam és szemezek nagyon erősen az Impact Twin-nel, de ez meg már ugye 85+k. Szóval neked kell eldönteni meddig akarsz elmenni.
Volt már többször szó itt ajánlott DAC-okról, azok közül szemezgess, kereső biztosan kidob jó pár találatot "ajánlott DAC" kereső kifejezésekre.
És igen, kell neked a jobb DAC.
Előbb-utóbb úgyis megfertőződsz.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz schawo #31234 üzenetére
Ok, de két link mg azért érdekességnek: [link] és [link]. Ezek alapján én továbbra is állítom, hogy 10k alatt (számomra) nem biztos, hogy megéri.
Egyébként arra jó volt a beszélgetés, hogy azért rájöjjek, hogy fáj a fogam egy jó DAC-ra.
Ezzel az AK4396-tal vannak hosszútávú tapasztalatok? Lehet, hogy építenék egyet.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
titán
válasz dudika10 #31236 üzenetére
Itt nem erről van szó. A HD600 nem holmi szar, az alaplapi hangkártya viszont fülessel rendkívül ótvar. Sokkal ótvarabb, mint bármilyen asztali multimédiás hangszóróval. Egy HD800-zal is. Nem kell ahhoz 2milla, hogy a HD600 kifussa magát.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz schawo #31224 üzenetére
Ezzel a velemenyevel nincs egyedul. Sokszor volt szerencsem ahhoz, hogy "audiofil" emberek barmi szarban megtalaltak a szepseget, miutan alapakoltak 2M forintot, es sose ertettem mirol beszelnek...
Mindenki:
Irhatnatok logout bejegyzesben ajanlast a topikhoz, hogy betehessem a linkeket az osszefoglaloba es atadhassam a moderatoroknak.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
titán
Mert valamiért jól szerepel benne az ALC889 a semmitmondó adataival.
Mert a teszt nem ér semmit. Ne haragudj, de nem attól jó valami, hogy tesztekben így-úgy szerepel. Az audio tesztek jó része teljesen értékelhetetlen, tapasztalatlan, és fogalmatlan személyek készítik, azt se tudják, hogy miről is írnak. Ez fórumokon is jellemző (itt nálunk is), nem csak online újságokban, épp ezért a fórumhozzászólások is csak erős szűrő után használhatók bármire is.(#31235) bkercso
Máglyára vele!!négy!4![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz vodkaboy22 #31222 üzenetére
"Na most látom nem igazán vagy ezzel tisztában."
Nem, mint villamosmérnök hallgató, fogalmam sincs, miről beszélsz. Hidd el. Ne legyél olyan vitapartner, aki hülyének nézi a másikat.Az SNR jó kiindulási alap. Ezt mondtam. Senki nem állította, hogy ez dönt el bármit, de ha Te megmagyarázod nekem, hogy az SNR egy semmitmondó adat, akkor megeszem a kalapom. Azt sem mondtam, hogy ezek az adatok nem fontosak. De elolvastad legalább tesztet? Mert valamiért jól szerepel benne az ALC889 a semmitmondó adataival.
A PCIe vezérlőjele legalább 2,5GHz. Viszont nem hiszem, hogy elég közel lenne az analóg jel vezetékeihez.
(Biztos hogy több Stab IC-n keresztül van tápolva másképp nem tudnák még laborban sem az adatlapon leírt "csoda adatokat produkálni") Mivel elég sok feszültséged van az ATX tápról, nem sok értelme lenne több lépcsős DC/DC átalakításnak.
Hidd el nem véletlen mondjuk hogy hallgasson az alaplapi hangkarit akinek botfüle van vagy nincs ingere jobbra esetleg nem hallott vagy akart hallani jobbat.
Én meg csak annyit mondtam, hogy nem biztos, hogy van értelme 10k alatti DAC-nak. Meg azt, hogy tesztek olvasása nélkül illik egy legyintéssel elintézni, hogy ha integrált, az szar. Főleg, mert a mérések sem ezt mondják. Olyat senki nem állított, hogy nincs értelme a DAC-nak, én csak az ársávot próbálom belőni. Egy legyintéssel elintézni, hogy vegyél külsőt, mert az a frankó, nem túl meggyőző érvelés.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
PuMbA
titán
Nem külön válaszolok Ilyenre gondoltam, pár mp-re ettől a ponttól dob "körbelövés". Stúdiófelvételen hallottam már ilyet, de élő felvételen sose, vagyis most, hogy ezt néztem először. Egyáltalán azt sem tudom, hogy mit / hogy csináltak, mert módosítás mentesnek tűnnek a hangok, csak szétrakták őket. Ha nem VHS rip lenne...Szóval ilyesmi "élő", nem hagyományos - a pergődob bal oldalt például már elég különcködő - elvet követő style-os felvételeket még meghallgatnék
-
.DLL
veterán
Ezt cáfolnám (natív lejátszást) mivel a D/A konverter ami ezekben a "kicsi" Musilandokban van nem tud 32 bit / 384kHz-et átalakítani.Szerintem annyi, hogy tudja fogadni, ha van Mulink akkor azon ki tudja küldeni (csak minek?), illetve szerintem a spártai Xilinx átalakítja belül a zenét a D/A chip számára még feldolgozható legnagyobb értékre. Ezzel mondjuk lehetne kísérletezni, hogy így van-e, és ha igen, melyik a jobb a belső, vagy a szoftveres lekonvertálás.
Szerk.: Rosszul emlékeztem a DAC típusra. o_O(#31226) Gomisan: A fejhallgatód felett nagyon eljárt az idő, és megjelentek sokkal jobb fejesek (akár olcsóbban is), én is ezt váltottam le egy éve, most visszanézve olyan, mintha akkor egy monó fejhallgatót hallgattam volna párnán keresztül. Egy jobb fejessel elkerülhető az EQ, mert adott arányok, (általad választott karakter) mellett mindenképp tisztább hangot kapsz, így hallassz "mindent" nem kell ekuval kiemelni. Szerintem nézz be ide.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Bodz
nagyúr
válasz Helbika20 #31216 üzenetére
Felhasználói szempontból tartottam fontosnak megemlíteni. Tegyük fel, hogy van egy csomó 24/192-es (vagy ettől magasabb) zenéd valahonnan és natívan szeretnéd lejátszani, mert csak. A Musiland tud ilyet, akár ez is lehet egy szempont vásárláskor (de nyilván ne ez legyen a legfontosabb!!).
Hogy valójában mi értelme pl. 32bit/384kHz-nek az már más kérdés.[ Szerkesztve ]
-
Gomisan
tag
Sziasztok,
Vettem egy Xonar DGX-et. Sennheiser HD202 fejhallgatóval használom. A hangminőséggel nincs is semmi bajom. De mivel a fejesen alapból nagyon sok a basszus, ugye állítok a hangszínen. Szóval megnyitja az ember a hangkártya szoftverét, és elkezd kísérletezni a hangszínszabályozón... tegyük fel, hogy nagynehezen sikerül találni egy jó beállítást belátható időn belül. De persze nem biztos, hogy játékra, filmekre meg zenékre ugyanaz az egy beállítás a jó, sőt, akár két zene között is simán lehet különbség, szóval jó lenne on the fly állítgatni a hangszínt, csak ez így programból egérrel elég körülményes. Ti ezt hogy oldjátok meg - vagy ez csak nekem probléma? Van esetleg valami olyan külső erősítő (esetleg front panel), amin vannak hangszínszabályzó potik, nem csak hangerő? Úgy értem, nyilván van, csak valami ilyen kisebb kütyüre gondolok, amit érdemes egy nyomi fejhallgató mellé berakni, nem akkorára, mint az egész PC-m.
[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
válasz Jim Tonic #31217 üzenetére
Tudod hogyan mérik az SNR-t? És tudod mi az a Fletcher-Munson görbék?
Na most látom nem igazán vagy ezzel tisztában.Segítek. SNR-t mindig 1kHz-es szinusszal mérnek mivel ez a szabványos.
Na most egy ilyen SNR mérésen ugyanazt az eredményt kapod ha az 1kHz-es szinusz mellett van egy -80dB-s 4kHz-es zajod és vagy ha egy -80dB-s 50Hz-es zajod van. Mégis a füleddel a 4kHz-eset sokkal zajosabbnak fogod hallani! Legalább 40dB-vel zajosabbnak! A mérés ugyanaz de a füled nem "mér"... Akkor most melyik is a jobb? (Fletcher-munson görbék maitt)
Szóval az SNR máris lehet egy semmitmondó adat. (ahogy hangfrekvenciás eszközöknél az is...)Hol van a többi viszont már nem semmitmondó adat? IMD? Páros/Páratlan felharmonikus arány? Csoport együtt futás? Egy tisztességes Bode diagram? stb stb stb... Ehelyett mit kapunk a marketingbullshit manusoktól? 1kHz-re mért THD kivezérlés nincs megadva (k...vára semmitmondó megint...), 1kHz-re mért SNR... Clipping 0.5% melletti max kivezérelt jelszint álá max output x.xVrms... (juj de jó...)
Pont egy alaplapon minden nagyfrekvenciás... Főleg egy ilyen több rétegű PC alaplapon...
A hangchipett pont a PCI-X 16-os sín közelébe szokták tenni az esetek 99%-ban. Nagyon király stabil 1-2Ghz-es vezérlőjelek közvetlen közelében szerinted mennyi zajt szed össze és abból mennyi modulál le hangfrekire és a végén ez a sok nagyfrekis zaj vajon mennyi jittert hoz?Szerinted a 2.5Vref. 3.3V 5V 7V-ot mi állítja elő neki? Talán még 3.3 - 5v az van a PSU-ból, de azt egyből rákötni az IC-re lenne az egyik legnagyobb badarság még a szokásos 100uF+1nF szűréssel is... (Biztos hogy több Stab IC-n keresztül van tápolva másképp nem tudnák még laborban sem az adatlapon leírt "csoda adatokat produkálni")
Hidd el nem véletlen mondjuk hogy hallgasson az alaplapi hangkarit akinek botfüle van vagy nincs ingere jobbra esetleg nem hallott vagy akart hallani jobbat.
-
.DLL
veterán
válasz Jim Tonic #31217 üzenetére
Nálam a kék trafónak csak a szekunder köre van bekötve az első puffer fokozat után, mint egy bazinagy tekercsként, amin keresztül folyik az áram a továbbiakban, és eléggé alacsony frekvendciáig blokkol minden változást, ez van megfejelve közvetlen mellette 2x4,7mF elkóval, így egészen síma feszt és folyamatos áramot tud szolgáltatni a staboknak, amik után szintén van egy-egy 3,3mF elkó. Nagyfreki lépten-nyomon hidegítve van, így szerintem jóval tisztább és jóval olcsóbb (3-4k), mint egy PC táp, amiből egy minőségi az nem 2 Fillér. A main trafó még lehet hogy kap egy vasdobozt. Szkópra még nem volt lehetőségem ráakasztani, de ha szállítható, rögzített formába hoztam, akkor beviszem a suliba.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
bkercso
nagyúr
válasz vodkaboy22 #31215 üzenetére
Köszi, hogy leírtad, és örülök, hogy sikerült inspirálnom! Mindig is valami hasonlóra vágytam - még ha nem is tudatosult - , hogy fej-fej mellett fejlődő csöves és félvezetős technikák fejlődését testközelből lássam. Ok, hogy nem lehet kijelenteni, hogy egyik jobb, mint a másik, de azért más ezt tapasztalni is. A "lábascsöves", meg a Bargyu által megvásárolt elektroncsöves is "karakter nélküli" erősítő benyomását tette; ezek mellé szívesen leülnék még egyszer.
Amúgy X-Szekeres III az, ami most "fut", de hogy lehet-e mellette dolgozni, az bennem is egy kettős érzés. Az X-Szekeres mellett határozottan nem tudtam, az X-Szekeres II (ez volt az alkatrésztemető) meg határozottan igen, a III mellett meg inkább tudok, mint nem tudok.
A kis zöldeket meg otthagytam volna, ha nem lenne várólistás, leginkább időhiány miatt...
Más:
Újabb vallási vita előszelét érzem itt a fórumon...Jim Tonic: "Összeszedni" nem csak elektromágneses zajt lehet, hanem az IC-k is termelnek zajt, szerintem így értődhetett a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
Kiegészítésként:
Kipróbáltuk az IMPACT TWIN-ben az OPA green-t. Eddig is jó tapasztalataim voltak ezzel a kis diszkrét opa-val, most se volt ez másképp. Sokkal jobb mint a jelenlegi OPA2134! Nagyon jó részletes és élvezhető hangja van. Kár hogy vissza kellett adnom... Mert most gyűjtenem kell egy párra...
-
nagyúr
válasz vodkaboy22 #31214 üzenetére
Ezt már sokadszorra írod le, de a valósághoz csak részletekben van köze.
Semmit mondó adatok alapján nincs értelme hifizni, a füled nem a marketingbullshit elhitetett adatokat fogja hallani hanem a különbséget 2 eszköz között!
Általában pont az ember az, aki hajlamos azt hinni, hogy hallja, vaktesztnél meg kiderül, hogy mégsem. Olvass utána, mi az a kognitív disszonancia. A semmitmondó eredményeket laborokban mérik. Az ALC889 több teszten is igen jól szerepelt. [link]Ez az adat önmagában annyira semmit mondó mint egy elárulni egy autóról hogy fekete színű vagy fényes fekete... Jobb csöves de tranzisztoros erősítők között is van olyan ami épphogy 90dB SNR-t tud mégis megérik a 100 000ft feletti árukat...
Kevered a szezont a fazonnal. Zajokról beszéltünk, azt pedig leginkább ez az érték adja meg. De úgy általában jó kiindulási alap tranzisztoros megoldások képességeinek érzékeltetésére. Azt nem tudom, hogy az elektroncsöves erősítők hogy jönnek a témához, de az egészen biztos, hogy nem a jel/zaj viszony miatt kerülnek ennyibe, hanem egészen más okokból."Ez megint nem igaz. Sajnos PC táp már annyira nem befolyásolja az alaplapi hangchip tápját hogy csak na... Míg odaér szegény chiphez táp rengeteg stabilizáló IC-n keresztül fut rengeteg zajt összeszed akár galvanikusan akár konduktíve akár reaktíve összeszedve környező ic-ktől és ráadásul egy ALC chip digit vezérlése is kérdéses..."
Dehogynem igaz. Ha zajos a tápod, akkor később csak még rosszabb lesz. Azt meg külön kifejtettem, hogy az alaplap tervezése a fő szempont. Nem tudom, milyen rengeteg stabilizáló IC-ről beszélsz, de gyanítom maximum egy van az IC és a táp között. Konduktíve meg reaktíve nem szedünk össze semmit, maximum konduktívan és kapacitíven, de azok sem hiszem, hogy itt zavarnának. Ha az induktivitások nincsenek az IC közelében, illetve a nagyfrekvenciás eszközöktől messze van, akkor nem hiszem, hogy sok zavart szedne össze. Az általatok épített tápban egy trafó (vagy kettő) van, viszonylag közel a táp kimenetéhez. Sokkal közelebb, mint a számítógép alaplapján.Ettől függetlenül értem, amit mondani akarsz, csak félig nem igaz.
-
Helbika20
tag
Sziasztok!
Elolvastam az itteni összefoglalót illetve a termékajánlót és felmerült egy kérdés. Ha jól emlékszem 3-hoz is oda volt írva, hogy 24bit/32bit,256/384khz és az, hogy 'ha fontos'. A kérdés az, hogy ez mikor fontos. Tippem szerint a felbontásban van szerepe, csak nem tudom mennyire, érezhető-e a különbség? remélem nem írtam nagy hülyeséget -
vodkaboy22
addikt
Na újabb tapasztalatok bkercso-nak hála. Bevallom elfogult vagyok, eddig nem tudott bkercso olyat hozni amire azt mondtam volna az elfogultságom miatt (ugye az elektroncsövek istenítése az elfogultságom ), hogy jobbat alkotott mint ami jelenleg nekem van.
De most megtört a jég!
Két erősítőt hozott.
-Az egyik amit magának készített és alkatrésztemetőnek titulált. (Én ezt még sose tudtam negatív kritikaként felhozni semmire, ha kell sok alkatrész akkor kell sok alkatrész )
- A másik amit most újdonsült elérhető darabjaként titulált
Bevallom a saját erősítőim neveit se bírom már megjegyezni ezért is jegyzetelek, de most nem vettem elő sajna tollat papírt, majd ő kijavít hogy melyiket hogy hívják.Szóval először az "elérhető darabot" hallgattam meg. Nekem nagyon tetszett. Szeretem a populáris hangot, bár ez a hangzás egyben egy olyan hangzás is volt ami figyelemfelkeltő és élvezetes akar maradni mindig így dolgozni mellette "nem ajánlott" (bkercso szerint ). Kicsit alul erőteljesebb volt tiszta középpel és csilingelő tiszta magassal ami szintén kicsit előtérbe került a térben. Mégis még a V-s hangzású beyer DT770LE-mmel se volt túl V-s vagy loudnesses a hangzás. Nagyon korrekt összkép. Jó tér. Jó hangsúlyok, tiszta és az ember lelkében hamar nyomot tud hagyni. Már ez az erősítő is jobb volt mint a jelenlegi PCL86-osom.
De jött a következő...
Na ez már tényleg döfi volt. Itt sokkal nyugodtabb nagyobb hátradöltebb teret kaptuk amit nagyon sokáig lehet hallgatni. Teljesen kiegyenlített finom és neutrális, mégis volt benne pont annyi élet hogy ne lehessen megunni. Nehéz volt hibát keresnem benne, pedig nagyon próbálkoztam. Korrekt darab rég hallottam ilyen jó félvezetőset, talán nagyon is rég olyannyira hogy nem is hallottam hasonlóan jót.
Azt mondanám nem tudok most félvezetősben párját egyik erősítőjének sem. Jócskán 100 felett nyilván ha körbe nézne az ember találhatna, de ezek az erősítők nem abban az ársávban játszanak!
Mindig nagy mosolyjal az arcomon távozik tőlem bkercso, most se volt ez másképp, de most még az is ott volt, hogy jól esett látni hogy mennyit is fejlődik és hajtja most is a kíváncsiság! Bakker össze kell szednem magam és megint csinálnom kell egy kis profi csövest, szerencsére nyugtat az a tudat hogy a legutóbbi csövesem hasonlóan jó élményt hagyott benne és annak a csövesnek már van egy büszke gazdája aki szereti és használja is.
Boldog az alkotó ha alkothat de ha még ilyen jó motivációt is kap rá!
Köszi a minitalit bkercso!Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
válasz Jim Tonic #31213 üzenetére
Szerintem alaplap válogatja. Megnéztem a Fiio D03K adatait, és szinte megegyeznek az ALC892-ével, tehát ha van egy normális tápod, és nem szúrta el az alaplap gyártója a tervezést (az enyém ASUS), akkor pl. ez a majdnem 10k-s szerkezet meg sem éri.
Ebben kb semmi se igaz
Semmit mondó adatok alapján nincs értelme hifizni, a füled nem a marketingbullshit elhitetett adatokat fogja hallani hanem a különbséget 2 eszköz között!SNR 108dB vs. 95dB Ez az adat önmagában annyira semmit mondó mint egy elárulni egy autóról hogy fekete színű vagy fényes fekete... Jobb csöves de tranzisztoros erősítők között is van olyan ami épphogy 90dB SNR-t tud mégis megérik a 100 000ft feletti árukat...
Szóval azt mondanám, ha normális tápod van, akkor a 10k alatti megoldások csak nagyon rossz integrált DAC esetén érik meg. Ez megint nem igaz. Sajnos PC táp már annyira nem befolyásolja az alaplapi hangchip tápját hogy csak na... Míg odaér szegény chiphez táp rengeteg stabilizáló IC-n keresztül fut rengeteg zajt összeszed akár galvanikusan akár konduktíve akár reaktíve összeszedve környező ic-ktől és ráadásul egy ALC chip digit vezérlése is kérdéses...
-
nagyúr
Szerintem alaplap válogatja. Megnéztem a Fiio D03K adatait, és szinte megegyeznek az ALC892-ével, tehát ha van egy normális tápod, és nem szúrta el az alaplap gyártója a tervezést (az enyém ASUS), akkor pl. ez a majdnem 10k-s szerkezet meg sem éri.
De volt egy Gigabyte-om, amin ALC889 volt, ami magasan jobb, mint ezek. Pl. az SNR 108dB vs. 95dB. Ez óriási különbség.
Szóval azt mondanám, ha normális tápod van, akkor a 10k alatti megoldások csak nagyon rossz integrált DAC esetén érik meg.
Sajnos a Giga lappal gond volt, ezért lett helyette ez az ASUS, de arra nem is figyeltem, hogy ennyivel gyengébb az integrált kodek rajta. Ami azért szomorú, mert a 889 is egy elég olcsó chip. Viszont abban nem vagyok biztos, hogy ilyen integrál megoldásoknál ez ténylegesen ennyire előjön.szerk.: egyébként én is a zajra vagyok leginkább háklis.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
-
imibogyo
veterán
Nekem határozottan NEM szól rosszabbul, mint az alaplapim (mondjuk szerintem jobban sem), viszont cserébe kevesebb az alapzaja. Egy szinte új ASUS P8Z77i Deluxe WiDi ITX alaplapi zajkeltővel versenyeztettem (lehet csak én fogtam ki egy rosszabb példányt ebből a típusból, nem tudom).
És inkább jobb hang apró alapzajjal amit amúgy se nagyon vesz észre, mint a rosszabb hang.
Én meg inkább az ugyanolyan hang, kevesebb alapzajjal... És NEM szól rosszabbul. Nekem ebből a pénzből lett egy ugyanolyan minőségben szóló, de "kevésbé zajosabb" forrásom.De NEM ezt használom én sem a mindennapokban, csak viszonyításként írtam neki, hogy ha hangminőségben nem is, másban még nyerhet akár egy ilyen olcsó eszközzel is (szigorúan feltételes módban).
Azt sehol sem állítottam, hogy ez minden alaplapi hangkártya minden variánsára igaz (bár a "zajos" gépből kivinni a hangeszközt szerintem mindig nyereségnek fogható fel). Azért is volt idézőjelek között a "szinte" szócska. Újabb integrált hangkarik között vannak nagyon jól sikerült darabok, ezt sem vitattam.
Azt sem mondtam, hogy maximálisra tekert hangerővel hallgatná valaki is a cuccait, én sem teszem, viszont nekem MÉG EKKOR sincs alapzajom a külső eszközzel (és itt nem az 1500-as csodára gondolok, hanem úgy általában a külső eszközökre), míg az alaplapival már félhangerő környékén zavaró volt számomra és ez több régebbi alaplapomra is igaz volt.
A fentiek közül egyikből sem kell messzemenő következtetést levonni, nem is azért írtam, csak adtam neki egy véleményt, a sajátomat.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz imibogyo #31206 üzenetére
Háát azért az 1500 Ftos izé nem tudom mennyivel szól jobban mint az alaplapi.
Én is annó vettem ugye a xonar u3-at. Régi alaplapnál jobb a hangja, de az újnál szarabb. Tudom, hogy az u3 xar, de van egy olyan érzésem, hogy 10k-ig nem igazán érdemes dacot venni alaplapi helyett, főleg ha az valami normálisabb féle. Szerintem.(#31209) imibogyo: Ok, de ha én maxra tekertem alaplapival akkor sem volt alapzaj. Amúgy is ritkán tekeri szeritnem maxra. És inkább jobb hang apró alapzajjal amit amúgy se nagyon vesz észre, mint a rosszabb hang. Megintcsak szeritnem.
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz Jim Tonic #31205 üzenetére
Alaplapitól "szinte" csak jobb DAC-ot kaphatsz. Ha mást nem, akkor a gépből összeszedett zajok mellőzését már biztosan nyered egy külső egységgel. Ez még az én 1500 Ft-os eBay-es DAC-omra is igaz, amit csak hülyeségből vettem meg. Jobban nem szól, mint az alaplapi, viszont még maximumra tekert hangerővel (Presenter 2) sincs alapzaj. Itt egy rövid olcsó/ajánlott lista Bodz tollából.
-
nagyúr
Helló. Nem teljesen idevaló téma, de mégis. Beszereztem egy Pioneer sztereó erősítőt a számítógépemhez. A kérdésem az lenne, hogy létezik-e emberi áron olyan DAC, ami jobb, mint mondjuk az alaplapi Realtek ALC892. Tudom, hogy szokás azzal jönni, hogy az integrált megoldások gagyik, de az ALC892 köztudottan jól sikerült darab. Szóval van valós értelme egy másik DAC-nak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest