Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vodkaboy22

addikt

válasz Jim Tonic #31233 üzenetére

Kb az vagy mint én 2-3 éve. Képzeld nem rég végeztem a vik-en... Igen egyenesben igen több TDK és kutatási munkám volt már akkor. :R

És ha tényleg vik hallgató vagy akkor pont tudom hogy mennyire nem értesz egy komolyabb dac-hoz és mennyire könnyen elhiszed a mérési adatokat mert én is ilyen voltam. "Sajnos" azóta kicsit többet tanultam villamosmérnöki szakmából mint az egész vik alatt... :W

SNR jó kiindulási alap egy olyan rendszerben ahol a receiver oldal is elektronika. Itt nem az!

Majd rájössz hogy a mérés szép és jó amíg nem akreditált komoly labor végzi, mert akkor már ér is valamit... :C Bárki bármit mérhet és az ellenkezőjét is és még könnyen el is tudja hitetni azt... Ezt majd talán labor2 végén ha szemetek a gyakvezéreid fogod csak kapisgálni...

2.5V 7V kapásból nincs a PC psu-ban és de még ha lenne is van értelme mivel nagyobb táp zaj elnyomást érnél el.

Ki érvelt így? : Egy legyintéssel elintézni, hogy vegyél külsőt, mert az a frankó, nem túl meggyőző érvelés.
    Én biztos nem...

De ha már vik akkor mi is az a fletcher-munson görbék? Volt már infokom-od? Nem akkor nem tudod mi tehát még ilyen igen igen alappal se vagy tisztában de vitázol. Gratula pont mint én 2-3 éve szerettek is szegény tapasztalt forumtársaim :DD

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

• imibogyo

veterán

Én meg csak annyit mondtam, hogy nem biztos, hogy van értelme 10k alatti DAC-nak.
    Nem is akart senki meggyőzni arról, hogy feltétlenül van. Én is csak annyit mondtam, hogy nekem nagyon sokat hozott "zajosságan" már egy olcsó DAC is. Hogy ettől jobb lesz-e? Nem tudom. Nekem biztosan igen. Hangminőségben/hangzásban viszont nagy valószínűséggel nem. Ezért nem is használok ilyet nap, mint nap, arra ott (lesz) a jobb rendszer. Ezt csak úgy játszásiból vettem.

Én nagyon háklis vagyok már a legkisebb hallható zajra is, mivel nem megy mindig 100%-ban jel a fejesbe, mert például váltogatok a számok között stb. Én ilyenkor falra másztam az alaplapi hangkariktól pedig volt már vagy 40 alaplapom. Volt köztük nagyon-nagyon jó is, de szinte mindegyiknél jelen volt valamilyen hallható zaj, pedig nem egy, nem kettő fejes erősítőm is volt ez idő alatt, tehát azt sem lehet mondani, hogy azzal volt a baj.

Nekem nincs túl jó fülem, mármint sok esetben nem értem egy-egy eszköz körül a hype-ot, mert én nem hallom/hallottam jobbnak, mint a saját cirka 100k körüli láncomat. Szóval ez is egyéni ízlés kérdése. ;)

Természetesen, ha ténylegesen feljebb akarsz lépni minőségben is és nem csak "zajosságban", akkor venni kell jobb DAC-ot. Most volt (újra) HRT MS2+-om 65+k volt és tényleg nagyon jó volt. Most eladtam és szemezek nagyon erősen az Impact Twin-nel, de ez meg már ugye 85+k. Szóval neked kell eldönteni meddig akarsz elmenni.

Volt már többször szó itt ajánlott DAC-okról, azok közül szemezgess, kereső biztosan kidob jó pár találatot "ajánlott DAC" kereső kifejezésekre.

És igen, kell neked a jobb DAC. :DDD
    Előbb-utóbb úgyis megfertőződsz.

[ Szerkesztve ]

• schawo

titán

Mert valamiért jól szerepel benne az ALC889 a semmitmondó adataival.
    Mert a teszt nem ér semmit. Ne haragudj, de nem attól jó valami, hogy tesztekben így-úgy szerepel. Az audio tesztek jó része teljesen értékelhetetlen, tapasztalatlan, és fogalmatlan személyek készítik, azt se tudják, hogy miről is írnak. Ez fórumokon is jellemző (itt nálunk is), nem csak online újságokban, épp ezért a fórumhozzászólások is csak erős szűrő után használhatók bármire is.

(#31235) bkercso
    Máglyára vele!!négy!4!

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

Új hozzászólás Aktív témák