-
IT café
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DaWehun
tag
látom megragadtad a lényeget. nem megmondóemberkedni jöttem ide, eddig sem azért voltam itt, de kicsit irritáló már, hogy mást nem lehet látni csak a tömény szart amit egymásra borogatnak emberek, mellette elenyésző mennyiségű képpel. észhez kellene térni néhány arcnak... (#74796) kdavid94 pontosan tudom mire szolgál ez a topic, lehet, hogy kicsit régebb óta figyelem mint gondolnád, annak ellenére, hogy nem gyakran írok ide és posztolok, nem lehet mindenkinek ugyan olyan ízlése, de az, ahogy reagálnak egymás posztjaira az kicsit több mint szánalmas. és jó lenne ha ez befejeződne, mert nem ezért járnak ide az emberek, hogy más lelki nyomorát olvassák, mert ő neki márpedig nem tetszik ez vagy az a márka. szerintem nem csak nekem tűnt ez fel..
(#74798) Moz ezt ne...ez annyira rossz...
[ Szerkesztve ]
...
-
törölt tag
válasz
S e t h #74792 üzenetére
"Persze, jöhet a duma, hogy itt a technológiai oldala a lényeges a telefonoknak."
Jön is, mert ITT tényleg az a lényeges, nem a művészi, esztétikai érték. Arra vannak más topikok.
Mondjuk ez a linkelt kép szerintem pont raw, a Note nagyon nem ilyen jpg-t készít.
Szerk: most látom, a hozzászólásokban, nem raw, hanem google camera.Azzal amúgy egyetértek, hogy páran foggal-körömmel védik azt a telefont, amit épp birtokolnak, még akkor is, amikor jogos kritikát kapnak. Ebből szoktak születni a viták elsősorban, amikor nem tudjuk elfogadni a másik véleményét.
(#74794) DaWehun:
Ugyanazt tudom neked is írni, mint mindenkinek, aki ezzel jön: olvassuk el először az összefoglalót, hogy mi is a topik lényege.[ Szerkesztve ]
-
natë
nagyúr
A köpködő kommentek sem valók ide, de az önjelölt megmondó emberek esszéi sem. Ez egy fórum. Mindenki azt hoz amit akar és amit tud. Nem kell, hogy másnak tessen. A kapu mindenkinek nyitva befelé, de kifelé is.
-
DaWehun
tag
válasz
S e t h #74792 üzenetére
teljesen egyetértek! és átérzem azt is, hogy miért jön be a kép amit linkeltél... a hangulata és ami a kép "mögött" van, az fog meg. nem a minőség vagy, hogy mennyire életlen vagy éles vagy bármi ilyen faszság.
tavalyi évben kb 65-70 ezer km-t vezettem itthon, szinte minden magyar nagyvárosban és néhány kisebb városban eltöltöttem több napot. rengeteget fotóztam. úton útfélen mikor megláttam valamit ami nekem tetszett,
ha kellett menet közben, egyik kézben a kormány másikban a telefon... mert meg akartam örökíteni a pillanatot amit akkor láttam. Honor 8-am van, még csak nem is csúcs kategória, de őszintén szólva leszarom, mert ha előveszem a telefont és megmutatom valakinek a telefon kijelzőjén ígyis leesik az álla, hogy milyen minősége van, de nem is ez a lényeg. hanem amit a kép átad... bár hiába írod/írom itt ezt. itt nem ez számít. elvégre szakmai topik... bár akkor azt sem értem, hogy a sok köpködő komment, hogy fér ide.[ Szerkesztve ]
...
-
S e t h
nagyúr
válasz
DaWehun #74790 üzenetére
Nem is tudom hányszor néztem meg ma ezt a képet. Egyszerűen magával ragad a hangulata. Még csak a telefon típusa is másodlagos, a redditen botlottam bele.
[link]
Ez az amit sokan figyelmen kívül hagynak. Persze, jöhet a duma, hogy itt a technológiai oldala a lényeges a telefonoknak. Hát hogyne, hiszen 10 emberből nagyon sok dolgoz fel rawot, plusz élvez rá a kijelzőjére amikor meglátja a túlszaturált végeredményt.
Az az alapvető probléma, hogy sokan elhitték, ha hitelre, vagy apuci pénzéből vesznek egy telefont, akkor az már kvázi státusszimbólum és akkor nincs az az isten, hogy az ne szerepeljen jól, foggal-körömmel ragaszkodik hozzá, hogy márpedig ő jó terméket birtokol, ami igenis minőségi képeket produkál, és ezt ő prezentálja is a betondzsungelben lőtt képekkel, bár ezt egy 2 éves gyerek meg tudná csinálni. Persze mellette fikázza a másik telefonját, mert nehogy már hogy ő rosszul döntött, dehogy, szó sem lehet róla, majd ő megmondja másoknak, terjeszti az igét, hogy mi a helyes és helytelen döntés.
A következő telefonig, amelyre majd vhogy összekaparja a pénzt.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
DaWehun
tag
válasz
S e t h #74788 üzenetére
és, hogy ha ez naponta 3x leírják és naponta mennek itt a flamelős, oltogatós, beszólogatós kommentek akkor kinek és mivel lesz jobb? jó ideje nem posztolok már ide semmit és csak a képek miatt jövök fel néha, de ami itt az elmúlt hetekben megy az botrányos... szívesen besegítenék Ricardonak a kommentek moderálásában és törlésében, mert mást nem lehet látni csak egymás oltogatását meg a telefonok fikázását. 50 kommentből 48 felesleges kötöszködés és értelmetlen beszólogatás a másiknak. már azok se raknak ide képet akik régen aktívan posztoltak naponta akár. kezd kurva unalmas lenni... úgy látszik most ezt az időszakot éli a topik... tavaly más miatt anyázták egymást a felek, előtte megint másért. vicces...
persze nem neked címeztem ezt, csak egyszerűbb a te kommentedre válaszolni, mint egy teljesen önálló kommentet írni ezért.[ Szerkesztve ]
...
-
S e t h
nagyúr
Elolvastam a sok kommentet.
iPhone X veri blind teszten a Note 8-at, Mate 10-et.
A Note 8 elmarad a Pixeltől, és kis mértékben az X-től is, a Mate 10 képei sem annyira meggyőzőek, mint a top háromé.
Előkapom a telefont és kattintok kategóriában az iphoneok még mindig az élmezőnyben vannak.[ Szerkesztve ]
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Aryon87
félisten
Képzelem mi lehet ott élőben, bár az esti képeken is átjön, hát még nappal...Szerk: jó döntés volt, egy ilyen kiruccanás üdítő tud lenni. Én is ezért megyek kifele Pestből fotózni, sokkal jobban feltölt, na meg mást is látsz, nem mindig ugyanazt. Nekem azon a környéken Lillafüred a kedvenc helyem.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
w333
félisten
válasz
Aryon87 #74779 üzenetére
Időkép : Kékestető 44CM hó... tegnap este tapasztaltuk (ömlött a hó)
Mikor mi ott voltunk már volt kb. 20-30cm és ere esett még az este +44cm !
(#74781) Aryon87
Nagyon durva volt kb. 5 méter volt a látótávolság és 20km mert nagyon csúszott ... főleg hogy a hegyen mentünk keresztül Egerbe (csak úgy)
Kicsit befásultunk a munkába aztán kitaláltuk hogy menjünk, jó buli volt
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
w333
félisten
Köszi mindenkinek
Kékestetőn és Egerben voltunk (kicsit leengedtük a fáradt gőzt)
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
natë
nagyúr
Samsung szar, Pixelnek nincs pró módja, Huawei túlélesít, Nexusok elavultak, iPhone gagyi és túlélesít, HTC haldoklik, LG halott, Xiaomi senkit nem érdekel, a többi gyártó meg kuka.
Lehet hazamenni😁 -
Aryon87
félisten
válasz
modulus #74773 üzenetére
Éjjeli felvétel módban csak az ISO és záridőt lehet állítani. Illetve a fényméréssel lehet játszani annyira, hogy a fényes pontra böksz, akkor azt érzékeli, de manuálisan nem lehet szabályozni, mint automatában.
Natúran ennyit lehet csinálni.Burt1793: nem is igaz, mindketten Samu tulajok vagyunk már
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
modulus
aktív tag
válasz
bollizolee #74769 üzenetére
Arra gondoltam, hogy ha kiválasztasz egy módot, például éjszakai, akkor abban bele tudsz-e még nyúlni valamennyire (mondjuk expozíció korrekció), vagy csak full manuálban van lehetőség bármit állítani?
Bocs, nem ismerem a készüléket, meg hogy mire milyen megnevezést használ -
Burt1793
veterán
válasz
Quqesz #74760 üzenetére
Figyelj, ti meg teljesen samsung-ellenesek vagytok.
A király pedig biztosan nem te vagy, s8-on januári update van, sőt, elérhető már a 8.0 is rá egyes régiókban (az februári patch-et tartalmaz), egy 10 perces odinozással felrakható, hivatalos, így gari, meg minden marad. S7-re én is feltettem a lengyel firmware-t, arra hamarabb jön az update.
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
Hol van ekkora ho?
Bukkben vagy Matran vagy?(Idokepen olvastam hogy a Kekesen 44cm ho van, persze hogy most kell dolgizzak pentekig.. mennek ki Lillafuredre fotozni)
-
modulus
aktív tag
válasz
bollizolee #74763 üzenetére
Igen a p9 sokkal sokkal jobb.
Nem ismerem ezeket a készülékeket, illetve ezeket a hangzatos funkciókat. Expozíció korrekciót lehet állítani ezeknél? Mármint ezeknél a módoknál van még állítási lehetőség? A p9es fotónál jól jönne. Vagy akkor hosszú záridős képet készíteni, de ahhoz meg fix pont kell.
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz
bollizolee #74763 üzenetére
M10P esetében valamit eltoltak ennél az éjjeli módnál, mert teljesen más színkezelése van mint a korábbiaknál (nekem ebben tapasztalat a H8, Mate9, H9 és P9).
Erre a módra várok egy frissítést, ami ezt a sárgás/bronzos színt eltünteti.
Nekem hozhatsz rendre ilyen éjjeli móddal képeket (akár priviben is), érdekel nagyonBocsánat a duplikálásért, direkt akartam külön-külön reagálni
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz
#16514048 #74762 üzenetére
Tudom. De rendes 1:1-ben viszont jól mutat.
Amúgy pl fogok előhívatni azokból az éjjeliekből amiket eddig csináltam (pl az esztergomi bazilika), kíváncsi vagyok hogyan fest úgy.
PC háttérképnek is baromi jól mutat, érdemes kipróbálni. Nekem 2 gépen is háttérkép, facen az egyik csoporttagnak pl a telóján is be van állítva háttérnak, annyira megtetszett neki. Nekem már ezért megéri ebben a módban (is) fotózni
Ezért akarok egy H8-at újra, ha a Note marad, bár ígyisúgyis lesz, igaz ott a P9 is.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
bollizolee
tag
Ugyan az a kép automatán
Mate 10 pro
kép
képMost ugyan az az éjjeli mód csak P9-el
kép
Szerintem a p9-el sokkal vállalhatóbb lett az éjjeli mód.no moreMiért kell mindig samsungozni?? Nincs más.Már lassan két éve követem a topikokat , de mindig csak a samsung. Van ám más telefon is.Most komolyan MIÉRT????
-
törölt tag
válasz
Aryon87 #74756 üzenetére
Nekem is tetszenek kicsiben, de tény, hogy tré a minősége. Lehet trollkodás, nem tudom (abból másoktól láttam itt már sokkal rosszabbat is), mindenesetre most is jogos volt az, amit írt...
(#74758) India:
Ha ezzel a stílussal az a célod, hogy bannolva legyél, akkor nagyon jó úton haladsz. -
válasz
Tybike81 #74755 üzenetére
FF és FH nem szokott kamukat kiírni, legfeljebb mutatnak nem végleges firmware verziókat is, amiket később visszavonnak és kiegészítve/kijavítva kiadnak aztán más számmal.
no more: Eleve Oreo volt rajta kiadáskor, de attól kap frissítést, ha kell.
A megjelenéskor vettem egykártyást, 2 hónap alatt kapott két frissítést, aztán vettem kétkártyást, az is kapott kettőt.
A Samsung hiába kap "sokat", ha a csúcstelefonjaik jelenleg több hónappal korábbi biztonsági szintnél járnak...
Valóban zárjuk az OFF tengert, én legalábbis azt teszem, mert nem tesz jót az egészségnek![ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Aryon87
félisten
válasz
no more #74757 üzenetére
Na és? Most komolyan, erre táncolni kellene?
M10P is majd szépen felzárkózik arra a szintre amire kell.
+ az M10P már Oreós, míg a Samu még csak most kapják meg. Bumm.Én sem vagyok megelégedve amit csinál jelenleg az M10p, pont emiatt követem a topikját, hogy lássam mikor kapja meg a megfelelő kamerafrissítést, de bollizolee-nak kb 2 hete van meg ez a modell, gondolom még szoknia kell.
Na kiszálltam, off vége.
[ Szerkesztve ]
-
no more
veterán
Ez a téma már nem idevaló és nagyon off. De, ha jól tudom, a pár hetes M10P sincs nagyon elárasztva frissítéssel... Ellenben bizonyos Samsung telefonok minden hónapban kapnak.
(#74756) Aryon87: Éppen most jegyezte meg más is, hogy milyen szörnyű.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S7 Edge Black Onyx
-
Aryon87
félisten
válasz
#16514048 #74754 üzenetére
Én azt nagyon jól tudom. Engem már nem izgat a minőségellenőrzés tizedpixeles felbontásnál, megszokásból teszem fel a képeket, bár már azt is kevésbé. Honor 9-el is rengeteg ilyen éjjeli módosat raktam fel, és nem volt negatív visszhangja, sőt, volt akinek tetszett is, csak egyedül no more kolléga trollkodik ezen a dolgon sajnos.
-
törölt tag
válasz
Aryon87 #74749 üzenetére
Te meg azt ne felejtsd el, hogy ez a topik a képminőség összehasonlításáról szól.
Tudjuk, hogy látványos, tudjuk, hogy facebook-on sok lájkot kap, de aki ide posztol, az készüljön fel rá, hogy elsősorban a minőség lesz véleményezve.Ennek a konkrét képnek amúgy sem hiszem, hogy a látvány lett volna a célja.
-
válasz
no more #74748 üzenetére
Automata módban is van éjjeli, ha felismeri azt, úgy nem/sem tolja tolja annyira túl, de a kép adatait nézve, itt más történt.
Elég lett volna amúgy egy pöttyintés a témára fényméréshez...stb., de mindegy, jön a frissítés (alternatív módon már telepíthető: Link) és annak is nehezebb lesz rontani, aki "hirtelenjében" fényképez.
Bizonyos Samsung telefonokra is ráférne ilyen frissítés, de azok már nem fognak kapni...[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
modulus
aktív tag
Na köszi az infókat, nincs ilyen tapasztalatom még
Ha lesz ilyen készülékem figyelni fogok rá.
Bár most a htc irányába húz a szívem. Évekkel ezelőtt is htc-m volt most elkapott az érzés újra.
-
Aryon87
félisten
válasz
no more #74748 üzenetére
És azt se felejtsd el leírni, holott már régen tudnod kellene, annyit hangoztattammár (pláne neked!), hogy az éjjeli mód a látványra megy, nem a minőségre.
és ezt a kedves topiklalóknak is mélyen szeretném a kicsi buksijukba is belevésni...Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
modulus
aktív tag
válasz
bollizolee #74742 üzenetére
Na, ha egy képre lehet mondani, hogy agyon van élesítve, akkor itt most a példa. Nagyon belerondít az összképbe.
Ettől biztosan 10x jobbra képes a készülék, ezt hogy sikerült így összehozni? Milyen beállítást kell kerülni ilyen fényviszonyok mellett? -
akooos
veterán
Jó hat nekem meg itt van a kezemben a Note 8 meg az iphone7 Plus és SZERINTEM mind a kettővel jobb képet lőttem, mint a media marktban kiállított iX-el. Na most ott van az, hogy szerintem. Nem kell tényként kinyilatkoztatni azt amit állítasz. Csamcsungozas helyett megnéznék inkább egy i8, iX, Pixel összehasonlítást. Ha már volt/van mind.
-
Ricardo
titán
Az egy dolog hogy más véleményen vagytok. Ezzel nincs gond amíg normális mederben folyik a vita.
Arra viszont megkérek mindenkit, hogy ne csináljon kifestőt a topikból.Aki nem érti mire gondolok annak itt az idézet az alapelvek tiltás részéből.
"például: mértéktelen hangulatjel használat, óriási méretű képek, kártékony programkódok, felesleges üres sorok, túlburjánzó díszítések és sorminták, folytonos nagybetűs írásmód, ”
Köszönöm.
-
no more
veterán
-
törölt tag
"A 8 már eléggé jobbat lő szerintem a Note-nál is, de az X-nél is."
Én ezt úgy értelmeztem, hogy az iPhone 8 lő jobbat a X-nél, némelyik képen nekem is jobbnak tűnt amúgy.
De összességében a Note 8 sem rosszabb tőlük semmivel szerintem, bár én ezek közül egyikért sem vagyok oda igazán.Amúgy ezt az "unalmas csamcsungozást" nem unod még? Utóbbi pár napban már vagy háromszor írtad, nem valami erős érvelés, és elég bicskanyitogató is, főleg ezekkel az idióta szmájlikkal.
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
-
Aryon87
félisten
válasz
*RLaci* #74721 üzenetére
Nagy +1
BogyoBp: nappal jo a Note aki nem pixelvadasz es nem 1000% nagyitasban nezi a kepeket.
Ejjel automataban megfelelo fenyben fenymeressel szinten jokat tud csinalni, de ugye ez mobil, csodat ne varj tole.
Pro modban viszont erosen korlatozottak anlehetosegek, 10sec zarido a maximum, mig antobbi gyartonal ezb30-32sec, ami akarhogy nezzuk, kell, ha olyan helyen akarsz fotozni.[ Szerkesztve ]
-
psajti
aktív tag
Jelenleg kapható telefonok közül én is az u11+t mondanám. De most fognak még sok új telefont bemutatni a hónap végén , szerintem ott is lesznek érdekes darabok.
-
BogyóBP
addikt
Szerintetek fotozásra megéri a note 8? Vagy nagyon gyenge eresztés hozzá? Most Iphone 7 plus om van de szeretnék visszamenni droidra és jó volna legalább olyan minőségek kapni mint az iphone-é. Írhattok alternativát is nem ragaszkodom a note8 hoz.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
modulus
aktív tag
válasz
bollizolee #74712 üzenetére
Nem rossz!
Nekem a fedélszerkezetes fotó tetszik most a legjobban. Azt juttatja eszembe, mikor a suliban fedélszéket kellett tervezni/rajzolni egy épület alaprajzához, majd maketten bemutatni.
Itt egy akkori fotó róla, még félkész állapotában, bár most is megvan, de nincs a közelemben, hogy lefotózzam.
KÉP -
S e t h
nagyúr
válasz
Aryon87 #74677 üzenetére
Nem kicsi.
Ez az alkalmazás pont szembemegy azzal, ami a mobilfotózást jellemzi, miszerint előkap, kattint. Tele van hibával, hol ilyen, hol olyan minőségű képeket produkál, messze nem konzisztens amit művel.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
-
Aryon87
félisten
válasz
Plazmacucci #74710 üzenetére
Halvány lila gőzöm sincs. w333 mondta ezt a beállítást. Bár tény, a zajtenger szinte megszűnt ennek beállítása után.
-
törölt tag
válasz
Plazmacucci #74710 üzenetére
Szerintem hosszabb ideig készíti el a HDR képet, így részletesebb lesz. Gondolom én...
-
-
TODI1111
veterán
-
Aryon87
félisten
válasz
TODI1111 #74702 üzenetére
A telefontípusra gondoltam
Nyílván nem a mikróra telepítetted
Akkor nem tudom, valszeg nálad másfajta beállítások játszanak. Nekem Note-n ezzel működik minden, még a HDR+ is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Black Shark 4 PRO 5G 12GB/256GB garanciával dobozában eladó
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget