-
IT café
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Burt1793
veterán
válasz
BogyóBP #75295 üzenetére
Szerintem a körülményekhez képest elég jók a képek, azt hozzá kell tenni, hogy a fókusztól távolodva, a kép szélei felé eléggé romlik a minőség.
(#75292) tomboy0013: Jók lettek, nekem a nagylátószögűek is tetszenk, attól függetlenül, hogy ebben a helyzetben simán lehet a normál kamerával is hasonlót lőni párat hátrébb lépve.
Ez a google camera minden telefonra felmegy?
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz
tomboy0013 #75297 üzenetére
Esetleg van nem naplementés is a tarsolyodban?
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
BogyóBP
addikt
válasz
tomboy0013 #75292 üzenetére
Érdekes mintha a vonalélesség nem lenne az erőssége a telónak.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
tomboy0013
veterán
válasz
Plazmacucci #75293 üzenetére
Nincs semmilyen hype, szebb képeket lehet vele készíteni mint a gyári app-pal. Ennyi. A nagy látószög meg alkalmas közösségi oldalakra, kinyomtatni és családi alkalmakkor kidobni a TV-re. Ide azért raktam mert volt akit érdekelt a dolog multkorában.
Mi a gondod a normál fotókkal amúgy?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
tomboy0013 #75292 üzenetére
Többet vártam valahogy ettől a google camera hypetól. A nagylátószög meg inkább hagyjuk
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
leslien
nagyúr
skacok, pls működő Gcam app ot kérhetek ami A1 re jó ... előre is köszönöm...
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
Drakmusz
addikt
válasz
BalanceR #75270 üzenetére
Túl sok lehetőséged nincsen,nagyjából ki is lőtted a versenyzőket.
A Honor 8 jó lenne,csak a méretből kellene kicsit lejjebb adnod.
A többi kritériumnak abszolút megfelel.
A raw produkciója pedig kimondottan erős.
Amúgy kár hogy keveset látunk mostanság!
Anno még a szerkesztett képeid miatt kezdtem el én is érdeklődni a fotózás iránt.[ Szerkesztve ]
https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
BalanceR
addikt
válasz
BogyóBP #75272 üzenetére
Nem erős fényben, hanem félhomályban, vagy szürkületben. Eddig szinte minden Xiaomi telónál tapasztaltam ez a hibát.Sima frame drop, valószínűleg nem tudja szinkronizálni az ISP a zársebességet az érzékenységgel, vagy ilyesmi...
(#75274) Moz: Hol találom?
[ Szerkesztve ]
#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
natë
nagyúr
-
Aryon87
félisten
válasz
A leirtakban a Honor 8-at tudnad maximalisan kihasznalni, mert abban van minden, es megvan a kepesseged hozza, ezt bizonyitottad az RN2-vel (hianyoznak is a kepeid). Uzemideje jo, nalam anno a napot kibirta vigan (15oras akkuido tuti, 6 ora SoT-al az en hasznalatom altal, azert a kamera igenylinaz aramot )
Az A1 sem rossz, de korlatozottak anlehetosegeid ahogy irtad.
Samu az meg SamuXiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
BogyóBP
addikt
válasz
Olyan kérdést tettél fel ami mindenkit foglalkoztat és nagyon nehéz rá választ adni
Legjobbat a legolcsóbban. A Xiaomi mi A1 re gondoltam legelsőre de írtad hogy az nem jó. Azt hogy érted hogy 15fps re esik a képfrissités erős fényben? Ilyent még nem láttam.
-
BalanceR
addikt
Sziasztok!
Egy ideje már csak read only módban vagyok ebben a topicban, sajnos kevés az időm, lehetőségem a fotózásra, ráadásul a telóm akkuja is kezdi megadni magát, a napi 1 óra SOTot inkább nem fényképezem el....Egy kis tanács, tipp kellene milyen telót javasoltok max 65K-ig (használt is szóba jöhet) ami:
-Legalább 5.5"
-Lehetőleg nagy 3000Mah+ Akku (a házilag cserélhetőlenne a legjobb)
-Qualcomm proci (az MTK még mindig sokat fogyaszt, és nem túl CustomRom barát)
-Minimum 4GB Ram
-És ebben az ársávban a lehető legjobb kameraNéztem Honor 8-at, meggyőző a tudása, de az akku kapacitásától félek, és a borítása is instant törés gyanús nálam, nameg ugye kisebb, mint 5,5col...
A másik versenyző az A1 lenne, de itt meg hiányozna a hosszú záridő, a raw mentés, és most próbálgattam a videóját... hát az botrányos, hogy gyengébb fénynél 15 FPS-re esik a képfrissítés (Xiaomi betegség)
Az S7en is gondolkodtam, de itt is hátrány a kis méret, és az üveg hátlap...
A G5 már majdnem jó lenne, de ott meg ottvannak a hírhedt LG betegségek (beégés, alaplaphiba, bootloop...)
Egyszerűen nem tudok dűlőre jutni, mi lenne az optimális választás.
Nektek van valami javaslatotok, ötletetek, miben gondolkodjak még esetleg?B.
[ Szerkesztve ]
#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BogyóBP
addikt
válasz
akooos #75266 üzenetére
Amúgy miért jár a note telokhoz ez a ceruza? Sose értettem. Régen a rezisztiv kijelző miatt rendben volt de azt már szerintem kb senki se használja.
-
BogyóBP
addikt
Valaki már nézegette az új Nokia telót? Az is jónak igérkezik kamerázás terén.
Camera+ nál makro modban nincs raw support. Nemtudom ez most hardveres vagy szoftveres "jelige" (?)
[ Szerkesztve ]
-
modulus
aktív tag
válasz
negatiw #75263 üzenetére
Én azt a legegyszerűbben úgy szoktam, hogy ha meglevő képnél akarok fájlméret csökkentést, akkor a gyári képszerkesztőben (vagy a kamera adta szerkesztőben) teszel rá mondjuk 1 filtert.
Egyrészt lehet még szebb is lesz hirtelen ránézésre a kép, a méretet pedig drasztikusan csökkenteni fogja.
-
-
Aryon87
félisten
válasz
negatiw #75254 üzenetére
Ha azert akarod csokkenteni hogy ide feltoltsd az oldal feltojet hasznalva, azt felejtad el. Arra a celra hasznalj kulso kep/fajlmegosztot. Pl a drive vagy kephost.com
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
negatiw
tag
Mivel tudnám az elkészült képek méretét csökkenteni? (note8)
-
Aryon87
félisten
válasz
ShadowLac #75234 üzenetére
U11+ jelenleg joval dragabb, mint amennyiert a Note elmenne, igy csak a csere jatszik. Teny joval jobb minoseget kepvisel, ahogy a sima U11 is, de a M10P-ben tobb a lehetoseg is, amit ki tudok hasznalni boven, meg ha minosegbszempontjabol nem is adja azt.
Lacy: nekem is jobban tetszik a termeszetessege, es finomabb kepalkotasa.
Latom megint volt egy szep kis szocsata delelott, meg se lep..
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Ricardo
titán
Megkérek mindenkit, hogy megfelelő hangnemben, és stílusban fórumozzon!
-
Drakmusz
addikt
válasz
#18001664 #75239 üzenetére
Nem akarok újabb vitát generálni,de ez mind azon múlik,hogy kinek mennyire fontos az általad említett fotózási technika.
Nálam sincsen semmilyen beállítási lehetőség.
Ennek ellenére már olyan helyre is pakoltam fel a képeimből,ahol csak géppel fotózók vannak.
És szinte csak pozitív kritikákat kaptam.
Próbálj meg mondjuk streetfotóknál manuális meg mindenféle módokat alkalmazni,szinte lehetetlen....[ Szerkesztve ]
https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
Lacy6
senior tag
válasz
Hogy csinálsz olyan fotót ND szűrő nélkül, ahol a víz selymes hatású lesz, monduk egy vízesés és minden részletgazdag körülötte és nem ég ki semmi? Sehogy...
ISO100
F13
2 sec záridőHa nincs erős fény akkor kicsit alulexponált is lehet a kép.
Ezt utólag fel lehet húzni akár árnyalatonként.
Nem nagy dolog...fényképezőgép esetében.
Viszont mobilnál körülményes...Az állítható rekesz hiánya miatt, mindenképp kevesebb fénybe kell fotózni és szándékosan alulexponálni.
Igazából 2 sec záridő elég a selymes vízhez.[ Szerkesztve ]
Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Gabbbb
senior tag
válasz
"Hogy csinálsz olyan fotót ND szűrő nélkül, ahol a víz selymes hatású lesz, monduk egy vízesés és minden részletgazdag körülötte és nem ég ki semmi? Sehogy...
..."A rétegelés nem az ördög! Ha arra van energiád, hogy állvánnyal 40 perces expót csinálj, akkor arra is van, hogy esetleg 300 képet egyesíts. Selymes víz valóban elég sok energia kézből és kell hozzá vagy 70+ expó, de szerintem ha nincs nálad állvány és hét ágra süt a nap érdemes lehet megpróbálni.
-
törölt tag
válasz
Burt1793 #75238 üzenetére
Biztos, hogy nem tudsz olyan funkciókat utólag rávarázsolni egy olyan képre, ami eleve nem azzal a móddal készült. Volt, hogy betettem állványba és 40 percig készült a kép, egy kép! Olyat utólag mégis hogy csinálsz.
Hogy csinálsz olyan fotót ND szűrő nélkül, ahol a víz selymes hatású lesz, monduk egy vízesés és minden részletgazdag körülötte és nem ég ki semmi? Sehogy...
Hogy csinálsz egy Pixellel olyan fotót, amin van 15db villám és nem rétegelve pakolgatod egymásra azt a 15db képet? Sehogy...
Mindezt egy viszonylag olcsó P9 is tudja már, nagyon jó minőségben. Igenis lehet jó minőségben fotózni a fenti funkciókkal csak érteni kell hozzá! A dolog akkor b@szódik el ( már bocsánat ) ha egy olyan emberke használja ezeket a módokat akinek lövése sincs a fotózáshoz.[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
válasz
Aryon87 #75214 üzenetére
Jó képek, csak hiába szép élesek, még mindég látszik, hogy mesterséges ez az élesség. De inkább ilyen legyen, mint mosott paca....
Htc v note8
Nekem a htc picit jobban tetszik, természetesebb az élessége. De minda2 telefon nagyon jó társ a fotózásban.[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
BogyóBP
addikt
Tudom hogy csinálja a képet de akkor ezek szerint itt is hardveres és csak a kép lett rossz.
-
BogyóBP
addikt
Amúgy a huawei mate 10 pro nem szoftveresen csinálja a portré modot? Kicsit érdekes lett a fickó szemüvegénél a kép: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
U11+ szeretnék, de kb Föld-Nap táv jelenleg a téma vele. Pedig baromi szép teló, teljesen más mint a sima U11. Kecsesebb, vékonyabb.
M10P lesz
Akooos: nem is trollkodtam szét a Note8 topikot, szal nincs miért hálálkodni
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
Szerintem meg tök látszik hogy össze van mosva egy csomo helyen a részlet.,
-
BogyóBP
addikt
válasz
Aryon87 #75214 üzenetére
Mért ilyen gyatra a képminőség?
-
w333
félisten
válasz
Aryon87 #75214 üzenetére
Na ez igen
Mondjon bárki bármit, ezek gyönyörű képek
Ezért szeretem a Samut, kristálytiszták a képek és a fókusz is rendben !
Olyanok ezek a képek mintha valami profi géppel készültek volna !
Szerk
A legtöbb kép háttérképnek is megállná a helyét !
Szerk.2
Újra megnéztem őket, szerintem eddig ezek a legjobb képeid amit itt láttam !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
Aryon87
félisten
És hogy ne legyen lapos a topik, a jó idő hatására beindult az Aryon-féle képcsokor öntés is
Nyugi, pár napig ismét jön a szürke idő, kis időre bedugulok ismét
Néhány képen vágást és forgatást alkalmaztam.
Samsung Note 8
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
Finom kis szemű murva vagy mi, nem homok
Pont ebben jobb az U11+, hogy az nem élesít. A tesztnél pedig a Samu által alkotott képnek köze se volt a valóságnak.
Ilyenkor ütközik ki az erős difi a Samunál a másikkal szemben, legyen az más márka.[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
-
no more
veterán
válasz
Aryon87 #75198 üzenetére
Itt látszik nagyon, mennyire túlszaturál a Note. Amin meglepődtem, hogy részletességben viszont mennyire pariban vannak. A 4. képen örökített meg több részletet a HTC, ott a Note szétmosta a bokrokat. A HTC-n még hátul az autók is szép élesen látszanak. Az éjszakainál a HTC még mindig kiégeti a fényes részeket (ötödik képen nem lehet elolvasni az egyetem nevét.. Note-on is kiégett de ott még épp-hogy olvasható). Azért felveszi a kesztyűt vele rendesen!
Samsung Galaxy S7 Edge Black Onyx
-
BogyóBP
addikt
válasz
Aryon87 #75204 üzenetére
Tippre én a note 8 at vélem elől és a 2. a másik teló. A note 8 al nagyon szemezek, csak a kijelzője miatt szomorkodom kicsit mint anno az s8 miatt. Vehettem volna azt is de olyan nyújtott és még lekerekitett kijelzője is volt hogy nem mertem megvenni.
-
Aryon87
félisten
válasz
trebrona #75202 üzenetére
Fel van tűntetve a 2 telefon. Most az a célom ezzel a sorozattal, hogy az elfogultak ne egyből csapjanak le a #csakasamu dologra. Szeretném ha normálisan lenne megnézve melyik másik.
Holnap meg ha Ricardot megkérem, át tudja nevezni az '1' és "2" számokat..Ricardo:
Jó, akkor kérlek írd át azt a kettőt.. Felső a Note8, alsó az U11+.Egyébként pont azért írtam oda a 2 telefon nevét, holnapig simán kibírta volna így. Hát akkor hadd menjen a vonat, mert már most látom mi lesz a kommentársorozat..
Befejeztem, és köszönöm az átírást.
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
válasz
Aryon87 #75201 üzenetére
Egyetértek trebrona véleményével. Értem mit szeretnél, de ez így konkrétan a topik lényegével megy szembe.
Ha valaki rákeres a készülékekre, megtalálja majd hogy "az első adag a x, a második az y készülékkel készült"
Aztán keresheti azt a hozzászólást ahol a képek vannak.A vaktesztek a topik lényege miatt nem ide valóak.
[ Szerkesztve ]
-
trebrona
nagyúr
válasz
Aryon87 #75201 üzenetére
Mi ez, valami vetélkedő? Most komolyan. Aki eltalálja, annak Tibi bácsi dob pöttyös labdát?
Kicsit kezded már túltolni...Összefoglalóból: A hozzászólásokban a képek mellett írjuk oda, hogy milyen telefonnal készültek!
[ Szerkesztve ]
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Black Shark 4 PRO 5G 12GB/256GB garanciával dobozában eladó
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget